Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pierwszoligowy off-top
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 6
Stron: 1, 2, 3
krzysiu101
Chciałem poinformować, że mogę już wejść na GS, tylko nie mogę hostować.
Pozdrawiam.
dj_adriano
troche nie rozumiem na jakiej zasadzie prowadzona jest klasyfikacja strzelców skoro niektórzy zawodnicy są wpisani na lisćie po 2-3 razy hmm.. dry.gif
Bakel
CYTAT(dj_adriano @ Feb 6 2011, 01:39) *
troche nie rozumiem na jakiej zasadzie prowadzona jest klasyfikacja strzelców skoro niektórzy zawodnicy są wpisani na lisćie po 2-3 razy hmm.. dry.gif

Z cyklu "Znajdź różnicę": czy wszystkie zdublowane wpisy są identyczne?
Szybka odpowiedź: Nie. Przed rozpoczęciem sezonu prosiłem o konsekwentne wpisywanie strzelców, stosując DOKŁADNIE taką pisownię nazwisk jaką znajdujemy w PESie. Niestety, niektórym przepisanie ze screena pomeczowego wciąż sprawia problemy, dlatego też mamy w klasyfikacji gole Martina Petrova, M. Petrova i Petrova.

PS. Przy zliczaniu ponad 300 strzelców po 2 tygodniach gry poprawianie niedbale wpisanych nazwisk potrafi zdenerwować.
Matis08
Najlepiej wpisywać tak jak jest na screenach. Wtedy nikt nie zapomni jak wpisywał wcześniej, ani nie popełni błędu.
Sam chyba też kilka razy źle wpisałem..
WKS
Ja również mam nadzieje , że dalszych pomyłek nie zobaczymy bo bądź co bądź takie wpadki niektórych graczy mogą zadecydować o Koronie . A wszyscy wiemy że jeśli chodzi o pojedynki strzeleckie to jest to kolejny urok pesa online wink.gif.
Tsu
CYTAT(WKSRKS @ Feb 7 2011, 01:09) *
A wszyscy wiemy że jeśli chodzi o pojedynki strzeleckie to jest to kolejny urok pesa online wink.gif.

Urok?Zazwyczaj ci co walcza o korone krola strzelcow graja glownie na jednego zawodnika juz nie bede pisal z czym mi sie to kojarzy bo sa od tego wyjatki.
Matis08
CYTAT(Tsu @ Feb 7 2011, 02:02) *
Urok?Zazwyczaj ci co walcza o korone krola strzelcow graja glownie na jednego zawodnika juz nie bede pisal z czym mi sie to kojarzy bo sa od tego wyjatki.

Racja..
Z własnego doświadczenia wiem, że to bez sensu jest..
WKS
@ TSU
To już zależy od taktyki jaką grasz... W innej lidze , miałem ponad 40 trafień a miałem 3 pszczoły w ataku ;] . I nie grałem na tego jednego.. Poprostu strzelał z każdej pozycjii.
dj_adriano
takie pytanko.. czy zmiana rostera na aktualny nastąpi w połowie sezonu czy nie ma konkretnego terminu tylko po prostu jeżeli wszelkie prace zostaną nad nim ukończone,będzie gotowy i wtedy nastąpi zmiana? rolleyes.gif
lukasz44
CYTAT(dj_adriano @ Feb 8 2011, 13:09) *
takie pytanko.. czy zmiana rostera na aktualny nastąpi w połowie sezonu czy nie ma konkretnego terminu tylko po prostu jeżeli wszelkie prace zostaną nad nim ukończone,będzie gotowy i wtedy nastąpi zmiana? rolleyes.gif

A więc odpowiadam:
Zmiana nastąpi po 19 kolejkach zarówno w I jak i II lidze. Jeżeli nie wszyscy ligowcy będą mieli po 19 spotkań na końcie zostanie wprowadzony tydzień przerwy w rozgrywkach na wyrównanie wszystkich meczy. A więc na nowym rosterze zaczniemy grać na początku Marca wink.gif W owym tygodniu przerwy który raczej napewno będzie potrzebny będzie można doszlifować taktykę i poznać nowych graczy bo sporo się zmieni w niektórych ekipach wink.gif
Matis08
Pytanko takie.
Będzie możliwość gry w ten sposób ?

Gracz A (stary roster) - Gracz B (po przerwie zimowej)
Będzie łączyć ?

Żeby nie było, że jeden ma starych zawodników wink.gif
JustMe1987
Nigdy nie bylo mozliwosci grania na dwoch roznych roosterach wiec nie wiem skad takie watpliwosci? Wszyscy musza miec jednakowa baze pilkarzy.
lukasz44
Napewno nie połączy, gdyż będą nowi zawodnicy smile.gif
Matis08
no możesz grac na demazie i na czystym , wcześniej tak było smile.gif

hahahhahah patrzcie na to :

CYTAT
Sorry Guest, you are banned from using this forum!
Multiple accounts:bougé2010, pes man, RADOIN1
Your ban is not set to expire.

No ich chyba po *****ło ;D
Od 28ego stycznie nie logowałem się na pes6j.
Ciekawe... ; )
Wie ktoś jak się skontaktować z szefostwem, żeby mi tego bana zdjęli ?

Wiem, że już nie gramy na jotce, ale może ktoś miał podobne przypadki smile.gif

@Edit.
Jest tak, przez proxy mogę się normalnie logować. Na koncie nie mam pana, więc najwidoczniej mam na IP ...
Edek
QUOTE (Matis08 @ Feb 10 2011, 01:07) *
no możesz grac na demazie i na czystym , wcześniej tak było smile.gif

hahahhahah patrzcie na to :

No ich chyba po *****ło ;D
Od 28ego stycznie nie logowałem się na pes6j.
Ciekawe... ; )
Wie ktoś jak się skontaktować z szefostwem, żeby mi tego bana zdjęli ?

Wiem, że już nie gramy na jotce, ale może ktoś miał podobne przypadki smile.gif

@Edit.
Jest tak, przez proxy mogę się normalnie logować. Na koncie nie mam pana, więc najwidoczniej mam na IP ...

mam identyczny komunikat na Operze (nicki też te same)
na Mozilli wszystko działa bez zarzutu
Matis08
Faktycznie ;\
na IE też działa
Matis08
Hmm.. Śmieszna sprawa smile.gif

Gramy mecz, pisałem do dj, że muszę wyjść i zagramy od nowa, niby świeci się rysik, ale nic nie pokazywało , że coś napisał.
Jak już ponownie wszedłem, to napisał mi dj, że nie mógł nic na pisać, do tego dalej był w pokoju i grał mecz.
Weszliśmy z mojego roomu. Na jego hoście czasami był lagi, głównie przy wznowieniach, czy to rożny, aut, czy od bramkarza. Prawdziwy lag pojawił się w najgorszym momencie. Jak byłem już w polu karnym i miałem nacisnąć strzał. biggrin.gif

Po przerwie graliśmy góra 5 minut. Dj zbiegał Mustaphą do środka, lecz ja stracił bo wbiegł w mojego piłkarza. Wyprowadziłem atak, wybiegłem sam na sam i zobaczyłem jak nagle jego kursor zmienia się na ostatniego obrońcę po czym zatrzymuję się nim. Gdy stałem tuż przed bramkarzem, włączyła się u niego pauza, a gdy już miałem pustą bramkę pauza zniknęła smile.gif
I tuż przed powtórkami, gdy pokazywane było jak się cieszą moi gracze, zerwało połączenie.

Dj twierdzi, że u niego zerwało już wtedy jak biegł Mustapha...
To dziwne, bo widziałem jak potem wybiegał do mnie obrońcą, zmieniał kursor i włączyła się pauza na 3 sekundy...
Serwer mógł takie coś zrobić ??
dj_adriano
ten gość wyzej albo ma jakieś zwidy i wczyty, albo tak mu zalezy na zwycięstwie ,że do tego stopnia potrafi się osmieszać i spamować kolejny temat..
ale skoro już zachowujesz sie jak dziecko i starasz sie wypłakać swoją racje to moze ja przedstawie całą sytuacje..na poczatku drugiej połowy biegłem moim zawodnikiem z piłką i nagle stanął mi obraz i to było jak lag po czym wcisnąłem pauze i po kolei chyba wszystkie przyciski na padzie co jest normalna reakcja w taich sytuacjach po chwili zerwało polaczenie ciagle z tym zatrzymanym obrazem(biegnąym mustaph z piłka) po czym znalazlem się w pokoju a on chyba jeszcze bral udzial w meczu,ale nie bylo widać ani mojego nicku ani jego były tylko komunikaty "niezarejestrowani" , gdy wchodze na gg i mowie ze co wywalilo zeby zagrac ta druga polowe to nagle mlody mowi ze strzelil mi bramke, a dziwnym trafem nie ma na to zadnego dowodu,ale twardo upiera się przy tym ze jest wynik 1-0 dla niego.. wiesz co kolego ja również w takim razie strzeliłem 3 bramki w pierwszej połowie, 1 po uderzeniu z 16m Martinem Petrovem, druga z głowki ELmanderem, i 3 znów Petrov z ostrego kąta i popatrz się ,ale też nie nagralem bramek i nie zrobiłem screena więc tak jak Tobie kazdy bedzie mi musial uwierzyc..
lukasz44
CYTAT(Matis08 @ Feb 11 2011, 21:01) *
Hmm.. Śmieszna sprawa smile.gif

Gramy mecz, pisałem do dj, że muszę wyjść i zagramy od nowa, niby świeci się rysik, ale nic nie pokazywało , że coś napisał.
Jak już ponownie wszedłem, to napisał mi dj, że nie mógł nic na pisać, do tego dalej był w pokoju i grał mecz.
Weszliśmy z mojego roomu. Na jego hoście czasami był lagi, głównie przy wznowieniach, czy to rożny, aut, czy od bramkarza. Prawdziwy lag pojawił się w najgorszym momencie. Jak byłem już w polu karnym i miałem nacisnąć strzał. biggrin.gif

Po przerwie graliśmy góra 5 minut. Dj zbiegał Mustaphą do środka, lecz ja stracił bo wbiegł w mojego piłkarza. Wyprowadziłem atak, wybiegłem sam na sam i zobaczyłem jak nagle jego kursor zmienia się na ostatniego obrońcę po czym zatrzymuję się nim. Gdy stałem tuż przed bramkarzem, włączyła się u niego pauza, a gdy już miałem pustą bramkę pauza zniknęła smile.gif
I tuż przed powtórkami, gdy pokazywane było jak się cieszą moi gracze, zerwało połączenie.

Dj twierdzi, że u niego zerwało już wtedy jak biegł Mustapha...
To dziwne, bo widziałem jak potem wybiegał do mnie obrońcą, zmieniał kursor i włączyła się pauza na 3 sekundy...
Serwer mógł takie coś zrobić ??

CYTAT(dj_adriano @ Feb 11 2011, 21:26) *
ten gość wyzej albo ma jakieś zwidy i wczyty, albo tak mu zalezy na zwycięstwie ,że do tego stopnia potrafi się osmieszać i spamować kolejny temat..
ale skoro już zachowujesz sie jak dziecko i starasz sie wypłakać swoją racje to moze ja przedstawie całą sytuacje..na poczatku drugiej połowy biegłem moim zawodnikiem z piłką i nagle stanął mi obraz i to było jak lag po czym wcisnąłem pauze i po kolei chyba wszystkie przyciski na padzie co jest normalna reakcja w taich sytuacjach po chwili zerwało polaczenie ciagle z tym zatrzymanym obrazem(biegnąym mustaph z piłka) po czym znalazlem się w pokoju a on chyba jeszcze bral udzial w meczu,ale nie bylo widać ani mojego nicku ani jego były tylko komunikaty "niezarejestrowani" , gdy wchodze na gg i mowie ze co wywalilo zeby zagrac ta druga polowe to nagle mlody mowi ze strzelil mi bramke, a dziwnym trafem nie ma na to zadnego dowodu,ale twardo upiera się przy tym ze jest wynik 1-0 dla niego.. wiesz co kolego ja również w takim razie strzeliłem 3 bramki w pierwszej połowie, 1 po uderzeniu z 16m Martinem Petrovem, druga z głowki ELmanderem, i 3 znów Petrov z ostrego kąta i popatrz się ,ale też nie nagralem bramek i nie zrobiłem screena więc tak jak Tobie kazdy bedzie mi musial uwierzyc..

Panowie czasem zdarzały się takie bugi i na pes6j i na GS. Żadnych goli po takich akcjach nie uznajemy a tym bardziej gdy nie ma screenów. Zagrajcie od nowa i po sprawie...
ufo19
Też jestem zdania że zagrać należy całkowicie od nowa przy stanie 0-0 i nie powinno być żadnych spinek w takiej sytuacji.
Matis08

Hehe smile.gif
Nie ma to jak od razu zrugać człowieka, zaatakować, gdy on tylko wyjaśnia sytuację prawda? smile.gif Zwłaszcza, że jestem tu na cenzurowanym :]
Czemu Ty robisz z siebie ofiarę i pokrzywdzonego ?
W meczach opisujesz siebie jako "wielce niedoceniony, skazany na pożarcie itp. itd. etc. .. ?", tu pokazujesz jakbym ja leciał na wynik i mnie za przeproszeniem wielkie G obchodziło, że miałeś laga i nie było Cię już w grze?

Hmm.. Może na początek kilka faktów.
na poczatku drugiej połowy biegłem moim zawodnikiem z piłką i nagle stanął mi obraz i to było jak lag po czym wcisnąłem pauze i po kolei chyba wszystkie przyciski na padzie co jest normalna reakcja w taich sytuacjach po chwili zerwało polaczenie ciagle z tym zatrzymanym obrazem(biegnąym mustaph z piłka)

Od czasu kiedy odebrałem Ci piłkę aż do momentu gdy włączyłeś pauzę minęło trochę czasu.. Zdążyłbym zrobić sobie tosty przez ten czas..
A tak na poważnie to, czemu mi nic takiego nie pisałeś na gadu, a dopiero wtedy gdy opisałem sytuację na forum ? Napisałeś tylko, żę zlagowało Ci gdy biegłeś Mustaphą i zerwało połączenie. A nie, że jeszcze wciskałeś przyciski i pauzę. Kilka razy mówiłem o pauzie, a Ty ani słowa o tym, że ją włączyłeś tylko, że od razu Cię rozłączyło i że zmyślam.. ? ; >

wiesz co kolego ja również w takim razie strzeliłem 3 bramki w pierwszej połowie, 1 po uderzeniu z 16m Martinem Petrovem, druga z głowki ELmanderem, i 3 znów Petrov z ostrego kąta i popatrz się ,ale też nie nagralem bramek i nie zrobiłem screena więc tak jak Tobie kazdy bedzie mi musial uwierzyc..

Po 1. Nie pisz do mnie kolego, bo skoro najpierw nazywasz mnie gościem co ma zwidy, a potem płaczącym dzieckiem, to chyba coś tu nie tak smile.gif
Po 2. O 1 połowie, żadne z nas nie mówi. Tylko ja , że w doliczonym czasie gry zlagowało mi w decydującym momencie.
Po 3. Pisałeś wcześniej, że rozegrałeś już kilka spotkań i nie masz zastrzeżeń co do serwera. A tu ci taki psikus , lag na 5 minut wink.gif
po 4. Nie wiem po co kłamiesz z tymi strzelcami... Tylko jeszcze bardziej dajesz mi do zrozumienia, że coś tu jest nie tak..

gdy wchodze na gg i mowie ze co wywalilo zeby zagrac ta druga polowe to nagle mlody mowi ze strzelil mi bramke, a dziwnym trafem nie ma na to zadnego dowodu,ale twardo upiera się przy tym ze jest wynik 1-0 dla niego..

Kolejny fakt, to to że ja napisałem o 2 połowie, bo Ty tylko to że nic nie mogłeś pisać, nic więcej.
Ja zapytałem czy wiesz, że Ci bramkę strzeliłem. A Ty od razu zaatakowałeś mnie :]
No nie mam dowodu, sory nie nagrywam każdej strzelonej bramki i nie robię po 10 screenów powtórek.. Strzelenie Ci bramki nie jest jakimś nadzwyczajnym czynem , żeby to uwiecznić...
Ja się Twardo upieram? Hahaha ;D
Zaraz mogę wkleić całą rozmowę i pokażesz nam tu wszystkim, gdzie napisałem, że jest 0-1 dla mnie i dogrywamy tylko 40 minut i nic mnie to nie obchodzi, że RZEKOMO nie było Cię już w grze. Zgoda?
Nazywasz mnie dzieckiem , a swoich zachowaniem pokazujesz, że starszy to może i jesteś, ale tylko na papierku ...

@ lukasz44 , ufo
Zgadzam się z wami smile.gif
Ja się nie spinam , tylko Dj stara się mnie oczernić na forum, a nawet nie może przeczytać ze zrozumieniem tego co mu pisałem ...
siwers99
widze ze grajac ze mna wszystkich was wyrzuca bo stroje Evertonu mają bug:
cały secik poprawny Evertonu
http://www.speedyshare.com/files/23234903/Everton.rar
Mani3k
Witam grałem mecz z WKSRKS, do 85 minuty był stan 1-1, w 86 minucie meczu Lewandowski strzela 'nieprzepisową' bramkę tzw. hidden'em, na co nie godzi się gracz WKSRKS.
Proszę o obiektywizm.

Oto link do bramki:
http://www.przeklej.pl/plik/mov03860-avi-00276434540i
czubinho
Wg mnie hidden biggrin.gif
WKS
Jeśli chodzi o moją wersje i sądzac po tym "nagraniu" w koncowym ujeciu widac ze bramkarz interweniował i nie ma tego podania z linii koncowej i wyłożenia na 16 m [ lub tez lame i na 5m ] tylko poprostu bramkarz odbija ta piłke i z automatu piłkarz strzelił . Zgadzam się jakby było podanie to jest lama ale tutaj nie było podania i ewidetnie piłka odbiła się od bramkarza. A takie gole w paru turniejach były przyznawane wiec zdziwilem sie protestami Manka .Zresztą nigdzie nie ma i nagrania ze tak nie mozna co tymbardziej mnie dziwi ze gracze wymyslaja sobie jakies zagrania ktore nie sa dozwolone...
Mani3k
A ja ci przypominam moją sytuację Senny gdzie miał cała pustą bramkę i też dobijał strzał Nilmara, i nie dobił jej HIDDENEM tylko wewnętrznym podbiciem i przeniósł ja nad poprzeczką, a mógł przecież też dobić hiddenem i bramka by na bank wpadła bo piłka po hiddenie leci płasko po ziemi i w światło bramki.
Mi tam nie zależy na tych 3 punktach, tylko na sprawiedliwości, sezon temu tez zdarzało się (już nie pamiętam kto miał taki przypadek) że piłka odbiła się od gracza, bramkarz leżał 5m od piłki na ziemi, a zawodnik mając całą pustą bramkę uderza ja hiddenem i nie zostawała uznana.
ufo19
Moje prywatne zadnie zdanie jest takie że jednak hidden... Zamach był konkretny a jak dla mnie to jest podstawa
JustMe1987
Dla mnie to jest hidden z tym ze ja mialem analogiczna sytuacje http://www.youtube.com/watch?v=nJCFBYa0Yto i zaprzeczyli milerinho z lukaszem44. Uszanowalem ich decyzje ale sie z nia nie zgadzam. Bo nie o wystawianie pilki a o sposob jej uderzenia chodzi. No ale coz ilu ludzi tyle interpretacji tego zagrania.
lukasz44
CYTAT(WKSRKS @ Feb 14 2011, 19:56) *
Jeśli chodzi o moją wersje i sądzac po tym "nagraniu" w koncowym ujeciu widac ze bramkarz interweniował i nie ma tego podania z linii koncowej i wyłożenia na 16 m [ lub tez lame i na 5m ] tylko poprostu bramkarz odbija ta piłke i z automatu piłkarz strzelił . Zgadzam się jakby było podanie to jest lama ale tutaj nie było podania i ewidetnie piłka odbiła się od bramkarza. A takie gole w paru turniejach były przyznawane wiec zdziwilem sie protestami Manka .Zresztą nigdzie nie ma i nagrania ze tak nie mozna co tymbardziej mnie dziwi ze gracze wymyslaja sobie jakies zagrania ktore nie sa dozwolone...

Proszę pokaż mi na forum gdzie uznaliśmy takiego gola...

Nie ma nagrania ? Chyba nie czytasz regulaminu blink.gif

CYTAT
* zabronionym zagraniem jest strzał, nazywany w żargonie pesowym, hiddenem
(przykład: http://www.youtube.com/watch?v=G4ZQy0bFlJo). W przypadku, gdy rywal użyje tego zagrania i padnie bramka należy gola anulować. Wskazane jest też nagranie bramki, aby w razie kontrowersji, mieć argument w postaci klipu video

Bakel pisał w poprzednim sezonie czy tam 2 temu o uderzeniach hiddenem:

CYTAT
Moim zdaniem hidden nieświadomy to też hidden. W lidze wykluczone jest uznawanie goli padających po strzałach o takiej właśnie animacji. Gol powinien zostać odliczony od wyniku.

Ale jak miler się pojawi niech osądzi on zajmuje się 1 ligą, choć według mnie to hidden nie jestem tego w 100% pewny wink.gif
prince
CYTAT(lukasz44 @ Feb 14 2011, 20:20) *
Bakel pisał w poprzednim sezonie czy tam 2 temu o uderzeniach hiddenem:

"Moim zdaniem hidden nieświadomy to też hidden. W lidze wykluczone jest uznawanie goli padających po strzałach o takiej właśnie animacji. Gol powinien zostać odliczony od wyniku."

Hm...Myślę, że jakby wstawić to zdanie do regulaminu to sytuacja byłaby klarowna...Bo po filmiku Mańka widać że WKS raczej nie chciał specjalnie tak strzelić...zamieszanie pod bramką było, ułamek sekundy i chyba każdy w takiej sytuacji naciskałby strzał bez zastanowienia...

Natomiast jeżeli bierzemy pod uwagę tenże zamach to hidden jest ewidentny.
siwers99
wg mnie nie hidden bo było to przypadkowe zagranie , nie bylo podania do lewandowskiego tylko piłka odbila się od bramkarza, więc nie zmierzone czyli nie hidden. To jest moje zdanie.
seba
hidden wg mnie to uderzenie z pierwszej pilki z nienaturalnej pozycji bokiem lub tyłem do bramki. Widoczne jest wtedy jak pilkarz bierze charakterystyczny aczkolwiek nienaturalny zamach, a pilka po soczystym uderzeniu leci zazwyczaj w swiatlo bramki.
Wydaje mi sie, ze jesli pikarz stoi przodem do bramki albo nabiega na piłke i uderza z pierwszej to nie ma w tym nic nienaturalnego, nie widac tez wówczas tego charakterystycznego zamachu.
Trudno mi na podstawie filmu stwierdzic czy byl ten dziwny zamach czy nie, ale widac ewidentnie ze pilkarz stoi przodem do bramki i uderza pilke w sposob zupelnie naturalny.
Mani3k
Hidden - jest to zagranie z pierwszej piłki z miejsca tzw. spod kolana z charakterystyczną animacją, gdzie nie rośnie pasek siły, a piłka leci praktycznie zawsze w światło bramki po ziemi...
I tak było tym razem, co to za znaczenie ma czy ktoś chciał hidden'em czy normalnie zagrać?
Powtarzam po raz kolejny, że ja Senną również miałem dobitke z pierwszej piłki z tym, że mój uderzył normlanie i piłka poleciała nad poprzeczką, a Lewy gdyby uderzal dobitke normlanie nie jest powiedziane, ze pilka poleciała by w światło bramki, czy za dużo paska siły by nie narosło.
Czyli dzielimy Hiddeny na:
- Hiddeny zamierzone
- Hiddeny niezamierzone
Dobra mi to wsio ryba niech WKS weźmie sobie komplet punktów, ale ustalmy coś panowie kiedy uznajemy hiddeny, a kiedy nie.
Pozdrawiam
snajper1929
Bramka prawidłowa strzał kompletnie niezamierzony wręcz losowy, kompletnie bez intencji takiego zagrania
Milerinho
Nie ma mowy o hiddenie, tak jak w sytuacji w 2 lidze... strzal przypadkowy wiec bramka prawidłowa.
Tsu
CYTAT(snajper1929 @ Feb 15 2011, 14:59) *
Bramka prawidłowa strzał kompletnie niezamierzony wręcz losowy, kompletnie bez intencji takiego zagrania

Nie no to jest smieszne jak ja strzelilem ci podobnego gola w cwiercfinale pucharu ligi to od razu pierwsze co napisales to hidden mimo ze tez to byl niezamierzony hiden wiec widze ze tu niektorzy raz mowia tak a raz inaczej byle jak najkorzystniej dla siebie unsure.gif
Wiec jak dla mnie to jest Hiden chyba ze robimy dla niektorych osob wyjatki to wtedy ja dziekuje za taka lige.
ufo19
Zgadzam się z przedmówcą... Co to znaczy że nie zamierzony. "Sorry nie chciałem ci strzelić hiddena, ale bramka się liczy"... Podstawą zdaje się jest zamach?
WKS
A przypadkiem nie podanie + zamach ? . Ja tam nic nie chce mówić moją wersje znacie , takie zagrania były w tej lidze tolerowane ( w sensie jak sie te "przypadkowe hiddeny" jak to mówicie ) więc nie rozumiem czemu nie miały być w tym przypadku , wszysto się wyjasniło a skoro tak was to nurtuje ja proponuje od nast sezonu dać jakąś kalrowniejszą zasade cytując tutaj prince'a. Pozdro wink.gif
snajper1929
A no to Tsu dziękuj mi dokładnie chodzi o to co napisał WKSRKS... czyli podałeś i wykonałeś zamach, tutaj było zamieszanie po odbiciu piłki przez bramkarza i że strzelił jak strzelił czysty przypadek, w naszym meczu Twój zawodnik czekał na piłkę i siepnął zamach po podaniu z boku więc hidden był może i niezamierzony ale jednak a w tym przypadku nie było podania i oto się rozchodzi może wyraziłem się wczęsniej nie jasno to sorry
Mani3k
Zaakceptowałem decyzję administratora ligi, ale również się z tym nie zgadzam, raz ludzie piszą, że każdy Hidden obojetnie czy był zamierzony czy nie jest USUWANY, a teraz dowiaduje sie ze hiddeny niezamierzone należy uznać, paradoks jak dla mnie.
Bakel sezon temu także to powtarzał, "Moim zdaniem hidden nieświadomy to też hidden. W lidze wykluczone jest uznawanie goli padających po strzałach o takiej właśnie animacji. Gol powinien zostać odliczony od wyniku."
Wiec sytuacja śmieszna jak dla mnie.
W lidze już kilka przypadków było, że gracze nie chcieli aby uderzył/dobił piłkę Hiddenem, ale niestety zdarzało się im tak i zawsze wywalano takie gole. Teraz nagle uznajemy przypadkowe gole.
Śmiać mi się chce szczerze powiem, i nie chce tu być źle odbierany, że robie szum o jakies głupie punkty.
Ale Panowie bądźmy stanowczy, a jeżeli są jakieś luki w regulaminie to należy to poprawić.
siwers99
Jestem zmuszony zrezygnować. Wyjeżdzam zagranice do Niemiec i będę tam minimum dwa miesiące. Przepraszam za utrudnienia. Do następnego sezonu w drugiej lidze!
lukasz44
CYTAT(Mani3k @ Feb 15 2011, 18:43) *
Zaakceptowałem decyzję administratora ligi, ale również się z tym nie zgadzam, raz ludzie piszą, że każdy Hidden obojetnie czy był zamierzony czy nie jest USUWANY, a teraz dowiaduje sie ze hiddeny niezamierzone należy uznać, paradoks jak dla mnie.
Bakel sezon temu także to powtarzał, "Moim zdaniem hidden nieświadomy to też hidden. W lidze wykluczone jest uznawanie goli padających po strzałach o takiej właśnie animacji. Gol powinien zostać odliczony od wyniku."
Wiec sytuacja śmieszna jak dla mnie.
W lidze już kilka przypadków było, że gracze nie chcieli aby uderzył/dobił piłkę Hiddenem, ale niestety zdarzało się im tak i zawsze wywalano takie gole. Teraz nagle uznajemy przypadkowe gole.
Śmiać mi się chce szczerze powiem, i nie chce tu być źle odbierany, że robie szum o jakies głupie punkty.
Ale Panowie bądźmy stanowczy, a jeżeli są jakieś luki w regulaminie to należy to poprawić.

Trzeba będzie się zastanowić nad dodaniem czegoś o hiddenach do regulaminu.

Tymczasem proszę o zakończenie dyskusji na ten temat.

pozdrawiam.
Matis08
CYTAT(snajper1929 @ Feb 15 2011, 14:59) *

CYTAT(Milerinho @ Feb 15 2011, 15:50) *
Nie ma mowy o hiddenie, tak jak w sytuacji w 2 lidze... strzal przypadkowy wiec bramka prawidłowa.

Hmm smile.gif
Przypomnijcie sobie sytuację , kiedy Roor zdobył taką bramkę, też po uderzeniu BEZPAŃSKIEJ piłki w takiej samej animacji jak WKSRKS, i bramka nie została uznana, bo tak jak Bakel napisał, strzały w tej animacji są odliczane od wyniku...

Na filmikach jest pokazane HIDDENY i LAMY po podaniach po ziemi. Bo tak najłatwiej uderzyć w ten sposób. Piłka toczy się powoli a nasz zawodnik stoi w miejscu czekając na piłkę..
A jak ktoś wrzuci piłkę 2xO i też uderzy to co? Uznajemy czy nie, bo nie było podania po ziemi tak jak na filmikach.

HIDDEN to HIDDEN. Chodzi o animacje a nie jak piłka dotarła do gracza. Bo to po takim uderzeniu piłka leci z potężną siłą . Podanie nie ma nic do rzeczy.
Takie jest moje zdanie, ale widzę, że już wynik jest zaakceptowany smile.gif

Krzywdzicie ludzi moim zdaniem.
Raz widły raz powidły

Albo trzymamy się ściśle tego co jest wpisane w regulaminie albo nie ;]
lukasz44
CYTAT(Matis08 @ Feb 16 2011, 19:42) *
Hmm smile.gif
Przypomnijcie sobie sytuację , kiedy Roor zdobył taką bramkę, też po uderzeniu BEZPAŃSKIEJ piłki w takiej samej animacji jak WKSRKS, i bramka nie została uznana, bo tak jak Bakel napisał, strzały w tej animacji są odliczane od wyniku...

Na filmikach jest pokazane HIDDENY i LAMY po podaniach po ziemi. Bo tak najłatwiej uderzyć w ten sposób. Piłka toczy się powoli a nasz zawodnik stoi w miejscu czekając na piłkę..
A jak ktoś wrzuci piłkę 2xO i też uderzy to co? Uznajemy czy nie, bo nie było podania po ziemi tak jak na filmikach.

HIDDEN to HIDDEN. Chodzi o animacje a nie jak piłka dotarła do gracza. Bo to po takim uderzeniu piłka leci z potężną siłą . Podanie nie ma nic do rzeczy.

Raz widły raz powidły

Też uważam że to bez sensu, i jestem za wprowadzniem do regulaminu punktu że każdy gol po animacji hiddenowej zostanie anulowany. Wtedy będzie wszystko jasne bo obecnie zrobił się niezły kocioł. Czekam na odzew Bakela i Milera.
Mani3k
Dokładnie pamiętam sytuację Roora, gdzie chciał dopełnić formalności tylko lekko dobijając piłkę do pustej bramki, a zawodnik zrobił mu hiddena i stracił 3 pkt., teraz nagle należy uznać takiego gola.
ufo19
Mlody wyjasnil to bardzo dobrze... Hidden to hidden i liczy sie zamavh strzelajace... Nie to w jaki sposob dotarla do niego pilka i nie to czy strzelil "przypadkowo"...
WKS
Dobra "róbta co chceta" bo już mnie to zaczyna powoli dobijać .... Już nie moge ogarnąć czy wkońcu te 3 pkt są czy je anulujecie bo jest 100 decyzji do godziny .
ufo19
WKS to nie chodzi o wasz konkretny mecz i nie mieszam sie w ogole w decyzje dla kogos 3 pkt i itd tylko ze nie rozumiem jak hidden moze byc przypadkowy, ja osobiscie uwazam lama to lama, hidden to hidden i najistotniejsze w tym wszystkim jest to jask wygladal zamach... Wylaczam sie juz z dyskusji smile.gif Pozdrawiam smile.gif
Bakel
CYTAT(Matis08 @ Feb 16 2011, 19:42) *
Hmm smile.gif

Raz widły raz powidły

Podtrzymuję swoje zdanie. Rozstrzyganie czy dany "hidden" był zamierzony czy nie wprowadzi pole do interpretacji. Aby tego uniknąć jestem zdania, że każdy gol strzelony po animacji z zamachem jest nieprawidłowy i nie powinien być uznany.
snajper1929
Czyli tworzysz nowa definicję tego zagrania
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.