Mani3k
Feb 20 2011, 14:01
Jaką nową definicję?
Piłka po strzale po animacji hiddenowej leci 'nienaturalnie' i zawsze jest to strzał silny, płaski i w światło bramki, nigdy hiddeny nie lecą w powietrze...
Dlatego nie wiem dlaczego niektórzy się wyłamują i uważają, że przypadkowe hiddeny należy uznawać.
Bo na każdym tutorialu jest pokazane ze po podaniu jest hidden ? i nic w regulaminie nie pisało o przypadkowych hiddenach ? [ewentualnei w regulaminie moze i jest ale jak Łukasz tworzy różne rozgrywki typu MŚ czy cos to zawsze jest zeby nie strzelac tak jak jest w Tutku milera] . Więc każdy ma swoją wersje co do tego zagrania. Ja już nie wiem szczerze mówiąć kto decyduje czy Opiekun Ligi Miler czy Admin Bakel . Mam nadzieje ze to bedzie sprostowane w nowmy sezonie
Matis08
Feb 20 2011, 16:15
CYTAT(snajper1929 @ Feb 20 2011, 12:47)

Czyli tworzysz nowa definicję tego zagrania
Nową definicję ZAGRANIA?
Skoro tak jak uważasz HIDDEN to strzał po podaniu powinno się unieważniać każdy strzał z 1 piłki ...
HIDDEN/LAMA to jest uderzenie, a nie podanie i strzał.
@WKSRKS, no to powiedz mi jak miał nagrać Ci strzał HIDDEN`owski w inny sposób? Próbując milion razy, aż się przytrafi taka sytuacja jak Twoja, gdzie uderzyłeś bezpańską piłkę? Nonsens. Najłatwiej było pokazać właśnie po zagraniu ziemią

Chociaż strzały w tym stylu podanie górą zazwyczaj są liczone.. ;P
Ale na to można przymknąć oko, bo zagranie HIDDEN`a a z woleja są podobnej animacji.
snajper1929
Feb 20 2011, 17:05
Co Ty w ogóle teraz gadasz że uważam każdy strzał po podaniu za hidden czy lamę... to czym jest hidden i lama pokazuje film na youtubie a teraz to pojęcie się poszerza czy wy je poszerzacie tak trudno to ogarnąć?
Matis08
Feb 20 2011, 17:43
No właśnie

Na filmiku uderzył tak samo jak WKSRKS, więc bramka nieprawidłowa

Tyle w tym temacie.
snajper1929
Feb 20 2011, 18:13
Ale chodzi o całą akcję o wystawienie i strzał zamachem z miejsca noż nie zachowuj się tak jakbyś nie rozumiał o co mi chodzi...
Matis08
Feb 20 2011, 18:22
To w końcu jak jest.
Hidden to tylko animaja strzały czy całą akcja z ową animacją?
heh. Co za różnica czy uderzy po podaniu czy nie.
Mani3k
Feb 20 2011, 18:26
Snajper tyle grasz w PES'a i chyba nadal nie wiesz co to jest hidden.
HIDDEN jest to strzał z dziwną animacją, z miejsca, nie narasta pasek siły, piłka leci w sposób soczysty, dynamiczny - płasko po ziemi, zawsze w światło bramki... przeważnie pada gol.
Chcesz więcej?
Nie tłumacz tego gola tym, że piłka odbiła się od GK i wpadła pod nogi Lewego.
Jakie to ma znaczenie czy piłka została podana przez partnera z drużyny, czy poleciała rykoszetem?
Gol padł po strzale hidden'owskim i to jest wystarczający argument.
A, że WKSRKS nie potrafi grać fair play, tylko próbuje w ten sposób zgarniać punkty, proszę bardzo.
lukasz44
Feb 20 2011, 18:49
Bakel wyraził to samo zdanie co ja że do regulaminu dodamy punkt :
"Hidden nieświadomy to też hidden. W lidze wykluczone jest uznawanie goli padających po strzałach o takiej właśnie animacji. Gol obojętnie po jakiej akcji a z tego typu animacją będzie usuwany."
Wtedy skończy się gadanie czy bramka prawidłowa czy też nie i wszystko będzie jasne.
Ps.
Dziś gralem z Czubim, strzeliłem Raulem wlasnie bramke po strzale hiddenem, tzn. bramkarz wypluł piłkę a on ją dobił i gola nie uznaliśmy, tak według mnie powinno zostać na stałe w lidze.
snajper1929
Feb 20 2011, 18:50
A róbcie co chcecie nie będę się wypruwał na dyskusje skoro każdy ma swoje święte zdanie

dla mnie bramka WKSRKS powinna być uznana zarządzicie inaczej niech i tak będzie
CYTAT(Mani3k @ Feb 20 2011, 18:30)

A, że WKSRKS nie potrafi grać fair play, tylko próbuje w ten sposób zgarniać punkty, proszę bardzo.
Tak , dokładnie , to że jestem zdezorientowany sytuacją i tak samo jak ty próbuje przedstawić jak ja widze tą sytuacje nazywasz wyłuzdeniem punktów to gratuluje skoro mnie nie znasz to nie oceniaj . Ja chce poprostu sie dowiedzieć jakie wkońcu jest postanowienie bo wypowiedzieli sie Łukasz , bakel i Miler i nadal nie wiadomo . Dlatego chcialbym poznac jakąś "oficjalną " notkę co do tego zagrania i ustalenia wyniku . To że myślę iż to jest bezsensem to pomimo jeśli odejmą pkt to uszanuje tą decyzje , krótka piłka.
JustMe1987
Feb 20 2011, 19:37
Mysle ze nalezy dodac notke z miejsca ze jakikolwiek hidden to hidden i nie ma mowy wtedy o prawidlowej bramce. Wklepac w regulamin i od jutra mamy swiety spokoj. Rozbijanie na hiddeny umyslne i nieumyslne jest droga zla i prowadzaca do chaosu.
lukasz44
Feb 20 2011, 19:43
CYTAT(JustMe1987 @ Feb 20 2011, 19:41)

Mysle ze nalezy dodac notke z miejsca ze jakikolwiek hidden to hidden i nie ma mowy wtedy o prawidlowej bramce. Wklepac w regulamin i od jutra mamy swiety spokoj. Rozbijanie na hiddeny umyslne i nieumyslne jest droga zla i prowadzaca do chaosu.
Tak będzie, dziś to dodam i ten punkt będzie obowiązywał od dnia jutrzejszego.
W meczu WKSRKS-Mani3k wynik nie ulega zmianie graliśmy na starych zasadach więc nie ma prawa tego anulować.
Proszę o skończenie dyskusji na temat hiddenów i tym podobnych rzeczy, wszystko już zostało powiedziane.
lukasz44
Feb 26 2011, 17:13
Tak jak ustalaliśmy przed sezonem po 19 kolejkach robimy tygodniową przerwę na nagrobienie zaległości a pózniej ruszamy z rundą rewanżową na aktualce patcha.
Każdy z graczy musi mieć rozegrane 17 spotkań do 06.03.2011. (termin może ulec delikatnej zmianie)
Pózniej w nierozegranych spotkaniach zostaną wpisane walkowery. 17 dlatego że z ligi usunięci zostali milerinho i siwers99
Co do gracza krzysiu101 podjąłem już stosowne kroki i dałem mu czas do poniedziałku na wyjaśnienie sytuacji dlaczego nie gra meczy i nie ma z nim kontaktu. Jeżeli się nie odezwie będzie to kolejny ze skasowanych graczy.
Informuję również że znów będę zajmował się I ligą, razem z millerem.
Mam nadzieję że wszyscy wszystko zrozumieli.
Matis08
Feb 26 2011, 18:28
Dobre wieści
Dokładnie , ciesze sie ze zostala wyjasniona akcja z krzysiem bo zero odezwu z jego strony. Mam nadzieje ze wszystko ze zmiana patcha itp wlasnie wyjdzie szybko i bez jakis "ogonów".
Mani3k
Feb 27 2011, 12:05
Jeszcze trochę i zostanie nas 15 w lidze, wstyd 'Panowie'.
Co sezon ten sam cyrk w lidze.
Matis08
Feb 27 2011, 23:28
Przynajmniej kilku uratuje swój tyłek przed spadkiem ;D
lukasz44
Mar 5 2011, 11:13
Tabela na stronie głównej zaktualizowana
Matis08
Mar 13 2011, 18:36
I jak oceniacie swój zespół po transferach zimowych ? ; >
Mój atak uszczuplił się o 2 zawodników do tego Jorgensen stracił po 10 w celności i technice strzału, za to zyskał na szybkości. Derdiyok odrobinę lepszy, Kiessling również o ten 1-2 pkt więcej w niektórych statach. Vidal raczej na +. Ballack na - . Nie wiem dlaczego, ale Ballack, Barnetta, Hyypia, Kadlec i Friedrich są 2 lata starsi niż poprzednio.
Barnetta i Augusto na +. Rolfes i Bender tacy sami. Sidney Sam na +. W obronie Tylko Friedrich, Vidal, i Schwaab na +. Cieszy znaczny progres bramkarza.
Jednak ciężej będzie w nadchodzącej rudzie, W ataku tylko 3 graczy, a do tego mocno osłabiony Jorgensen. Lecz za to 2 linia mocniejsza:)
Zobaczymy jak to będzie. Jak ktoś chętny do sparingu na nowych patchu to pisać
U mnie właściwie niewielkie ruchy transferowe a w statach też szczególnych zmian nie zauważyłem. Bolączka jest jedna, nie dość że nie miałem szerokiego pola do manewru w obronie to odeszło dwóch podstawowych obrońców. W ataku miałem szerokie zaplecze, a teraz zupełnie nie potrzebne jeszcze szersze. To mnie boli w Lyonie. W pomocy chyba troszkę jednak podskoczyły staty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.