Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Full Roster for ISS LEAGUE by lukasz44 v.3
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Szymson
fajnie bedzie znowu pograć polskimi kopaczami:)
WKS
Za ! Je ! Bioza !! ; ]]] . Poprosiłbym jakie Screeny Legii lub też Śląska jeśli masz czas Łukaszu oczywiscie ;]
Stuart17
Extra. Moje małe uwagi:
- Noll nie jest Niemcem, tylko Kongijczykiem chyba.
- Staty Koseckiego są kompletnie złe.
biggrin.gif
Jak coś pisz śmiało na gg. wink.gif
kajoj20
Robert Jez z Górnika Zabrze nie jest DM tylko CM, AM rolleyes.gif
lukasz44
CYTAT(Stuart17 @ May 21 2011, 13:44) *
Extra. Moje małe uwagi:
- Noll nie jest Niemcem, tylko Kongijczykiem chyba.
- Staty Koseckiego są kompletnie złe.
biggrin.gif
Jak coś pisz śmiało na gg. wink.gif

Noll ma obywatelstwo Niemiec, ale zmienie mu na DRK...

CYTAT(kajoj20 @ May 21 2011, 18:43) *
Robert Jez z Górnika Zabrze nie jest DM tylko CM, AM rolleyes.gif

Hmm, ja w patchu przecież mam Jeża CM i AM nie ma przypisanej pozycji DM tongue.gif
kajoj20
CYTAT(lukasz44 @ May 21 2011, 20:02) *
Noll ma obywatelstwo Niemiec, ale zmienie mu na DRK...

Hmm, ja w patchu przecież mam Jeża CM i AM nie ma przypisanej pozycji DM tongue.gif

Ok, to dobrze bo w sieci krążą staty z nim jako DM i zawyżonym DEF wink.gif
JustMe1987
Nie bylo mnie przez 3 dni a tu takie postepy. Swietne robota.
(L)ukash
Można spytać jak idą postępy z patchem ? smile.gif
lukasz44
CYTAT((L)ukash @ May 29 2011, 22:07) *
Można spytać jak idą postępy z patchem ? smile.gif

Końcówka się trochę przeciąga, gdyż miałe inne sprawy na głowie.

Do zrobienia zostały jeszcze 3 ekipy (Fluminese,Flamengo,River) + mały ale ważny uptade statów Ekstraklasy (dzięki Stuart cool.gif).

Myślę że uwinę się w następnym tygodniu z wydaniem smile.gif
A i zapomniałem dodać że gotowe jest pełne oflagowanie dla wszystkich ekip w patchu jak i przyśpiewki dla Całej polskiej ekstraklasy cool.gif smile.gif

Parę ss, żeby nie było smile.gif :

JustMe1987
Ekstraklas plus Neymar <3 Nie moge sie doczekac wydania cool.gif
Edi092
super to wygląda. Czekam na wydanie !: )
Stuart17
CYTAT(lukasz44 @ May 29 2011, 22:48) *
Końcówka się trochę przeciąga, gdyż miałe inne sprawy na głowie.

Do zrobienia zostały jeszcze 3 ekipy (Fluminese,Flamengo,River) + mały ale ważny uptade statów Ekstraklasy (dzięki Stuart cool.gif ).

Myślę że uwinę się w następnym tygodniu z wydaniem smile.gif
A i zapomniałem dodać że gotowe jest pełne oflagowanie dla wszystkich ekip w patchu jak i przyśpiewki dla Całej polskiej ekstraklasy cool.gif smile.gif

Parę ss, żeby nie było smile.gif :

Super robota. smile.gif
Kamiloxx
Które flagi będą? Te nasze nowe collaby czy jakieś stare ? tongue.gif
lukasz44
CYTAT(Kamiloxx @ May 30 2011, 21:31) *
Które flagi będą? Te nasze nowe collaby czy jakieś stare ? tongue.gif

Wasz zbiór, ten z tematu Daro969 smile.gif
Wszystkie chyba są aktualne smile.gif
M4TT
Witam.
Z każdym którym chcę zagrać i dochodzi już do wybierania składów wyskakuje ten komunikat.
Proszę o pomoc
JustMe1987
Jak ida prace nad roosterem? Czego jeszcze brakuje i w czym mozna pomoc? cool.gif
lukasz44
CYTAT(JustMe1987 @ Jun 3 2011, 13:56) *
Jak ida prace nad roosterem? Czego jeszcze brakuje i w czym mozna pomoc? cool.gif

98% zrobione smile.gif W poniedziałek\wtorek wydam bo muszę poradzić sobie z uploadem smile.gif
zibii75
I jak tam ten upload, kurde doczekać się nie umie aby pograc na tym dziele smile.gif
Wkońcu zagram sobie Górnikiem bo ten skład był naj od chyba 15 lat i juz go nie ma, ogołocili KSG z podstawowych graczy i znowu walka o utrzymanie. Niech ten Aliianzik pies zaj...ie, nadawali kredytów pod szyldem płynności finansowej + transfery Kasperczaka i mamy kolejne 10 lat posuchy sad.gif
__SaNd1__
Szykuje sie swietny patch czekamy na download wsystko wyglada fenomenalnie - beda aktualne stroje dla wszystkich druzyn na 2010/2011 ? tongue.gif
lukasz44
Full Roster for ISS LEAGUE by lukasz44 v.3 - POLSKA EKSTRAKLASA

Aktualka zawiera:
1. Cała Polska Ekstraklasa + ŁKS Łódź i Podbeskidzie z I ligi
2. Całkowity uptade statów polskiej ligi
3. Formacje ekip zaktualizowane
4. Poprawione błędy z drugiej wersji
5. Uptade face&hair i kitsów łącznie z polską ekstraklasą
6. Zaktualizowane składy większości reprezentacji po meczach eliminacyjnych/towarzyskich
7. Oflagowanie dla wszystkich ekip w patchu
8. Przyśpiewki dla Całej Polskiej Ekstraklasy

Drużyny w Patchu:

Reprezentacje:

Liga Angielska:

Liga Hiszpańska:

Liga Włoska:

Liga Niemiecka:

Others 1:

Others A:

Others B
(W zamian za polskie ekipy, które zostały przeniesione do Others C)
Trabzonspor, Santos, Fluminese, Flamengo, River Plate.

Others C
(Cała polska ekstraklasa + ŁKS Łódź i Podbeskidzie)

Osoby których pomagały przy zimowej aktualce:
Seba (loga)
Stuart17 (staty polska liga)
Daro969 (staty polska liga, pomoc przy flagach)
JustMe1987 (staty polska liga, pomoc ogólna)
T-Mac (staty polska liga)
kajoj20 (staty polska liga, pomoc przy face&hair)
tolox (pomoc przy przyśpiewkach)
GooFy (kitsy)
Tomek93 (upload)
keraj27 (pomoc przy face&hair)

Napewno o jeszcze wielu osobach nie wspomniałem, ale dziękuję wszystkim nawet jeżeli nie są wymienieni powyżej .

WAŻNE:
Każda liga która zechce użyć patcha w rozgrywkach musi otrzymać moją zgode, pisząc prośbę na GG
(w profilu jest podane) lub PW. Ponieważ patch został stworzony głównie dla ligi ISSOnline.
To samo dotyczy edycji, jeżeli ktoś chce bazować na tym patchu musi się ze mną skontaktować.

Screeny:

Polska Liga:

ROOSTER POJEDYŃCZE PLIKI:

http://www.multiupload.com/K0D1DPGIH6

ROOSTER AUTO-INSTALATOR:
http://www.multiupload.com/8YW8LKQNY0

PES-EXE:
Pod power patcha
pod czystą\niepatchowaną grę
autoinstalator http://www.multiupload.com/V9FV80GXP3

PRZYŚPIEWKI (POLSKA LIGA):
http://www.multiupload.com/MX4EK8QM4Y

OF do offline:

PATCH (INSTALACJA) by lukasz44

Pes.exe
wgrywamy do katalogu z grą, np. D\Gry\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6
w zależności od patcha bądż czystej gry ściągamy je z odpowiedniego linku.

Roster (pojedyńcze pliki)

1. Ściągamy pliki z wybranego żródła.
2. Rozpakowujemy ściągnięty plik.
3. Otwieramy program DKZ Studio
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz o-text w folderze dat i klikamy na niego 2 razy.
5. Nastepnie edit--> import --> import all files
6. Znajdujemy nasz rozpakowany folder i wybieramy go klikając OK.
7. Patch powinien zacząć się wgrywać, i pojawić się komunikat "6 files have been imported"
8. Klikamy ok, następnie file--> save as
9. Nazywamy nasz spatchowany o-text np. "0oo_text.afs" i klikamy zapisz.
10 . Następnie wchodzimy do folderu gdzie zapisaliśmy nasz o-text z pkt.9
11. Kasujemy stary o-text
12. A nasz spatchowany wklejamy do folderu dat np. "D\Gry\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\dat"
13. Zmieniamy mu nazwę z "Ooo_text.afs" na O_text i gotowe.
14. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
np. C:\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\save\folder1
i włączamy gre.
15. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Czy w Others C mamy polskie ekipy.

lub łatwiejszy sposób poprzez wrzucenie plików rostera do Kitservera 6.6.0
1.Sciągamy kitserver wersje 6.6.0 : http://www.megaupload.com/?d=J1LQM858
2.W Kitserverze, w katalogu DAT tworzymy podkatalog 0_text.afs
3. Kitserver musi znajdować się w folderze głównym gry,obok pes.exe i folderu DAT
potem wrzucamy do podkatalogu który stworzyliśmy luzem pliki od rostera
4. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
i włączamy gre.
5. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Czy w Others C mamy polskie ekipy.

Roster (autoinstalator)
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz ściągnięty plik i klikamy na niego
5. Nastepnie patch-->apply patch in folder, a tam wyszukujemy nasz folder dat, najeżdżamy na niego i klikamy OK
6. Gdy wyświetli nam sie komunikat klikamy YES i znajdujemy nasz o-text
7. Patch się wgrywa, czekamy aż się załaduje i koniec.
8. Aby sprawdzić czy patch zainstalował się poprawnie kasujemy of z moich dokumentów
i włączamy gre.
9. Sprawdzamy czy loga są poprawne i gracze w ekipach są ok, np. Czy w Others C mamy polskie ekipy.

UNI (INSTALACJA) by lukasz44

1. Ściągamy 3 linki, a po ukonczeniu downloadu rozpakowujemy w dowolne miejsce np. pulpit
Plik wypakował sie nam pewnie w kolejnym folderze uni, a więc wchodzimy w niego i kopiujemy to uni które jest w środku.
2. Kopiujemy cały folder Uni(ten który wyciągnęlismy) prawym przyciskiem myszy i wklejamy do folderu GDB w kitserverze.
KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\kitserver\GDB
3. Czekamy aż się skopiuje i możemy cieszyć się grą biggrin.gif

F&H instalacja
1. Ściągamy plik a, a po ukonczeniu downloadu rozpakowujemy w dowolne miejsce np. pulpit2. Kopiujemy foldery face i hair (te które nam się wypakowały) prawym przyciskiem myszy i wklejamy do folderu GDB w kitserverze.
KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\kitserver\GDB
3. Czekamy aż się skopiuje
4. W folderze kitserver klikamy w plik setup.exe, klikamy install i już gotowe, jeżeli ta opcja jest niedostępna to najpierw remove a dopiero potem install.
4. Cieszymy się grą biggrin.gif

Przyśpiewki instalacja
4. Następnie file-->open file, następnie znajdujemy nasz ściągnięty plik i klikamy na niego
5. Nastepnie patch-->apply patch in folder, a tam wyszukujemy nasz folder dat, najeżdżamy na niego i klikamy OK
6. Gdy wyświetli nam sie komunikat klikamy YES i znajdujemy nasz plik p-sound bądż e-sound jeżeli gramy na angielskim komentarzu
7. Przyśpiewki się wgrywają, czekamy aż się załaduje i koniec.
8. Wszystko powinno być ok i możemy cieszyć się przyśpiewkami w polskiej lidze

FLAGI
Wgrywamy identycznie jak rostera, poprzez pojedyńcze pliki, wrzucenie do kitservera bądż autoinstalator.
Wszystkie kroki się powtarzają, a pliki wgrywamy również do 0-text...

Dziękuję wszystkim którzy ściągną patcha, liczę że pojawi się sporo komentów i opinii, o ile zauważycie jakieś błędy bądż jakieś inne problemy to piszcie wink.gif cool.gif

Problemu crashu w master league nie naprawiłem, ale chyba wiem co jest przyczyną i gdy znajdę chwilę czasu to się tym zajmę.
dj_adriano
coś pięknego!! best roster i ve ever seen !! jesteś naszym mojżeszem biggrin.gif dziękujemy Ci stwórco ! biggrin.gif biggrin.gif
zibii75
Dzięki Łukasz, ale bede mial radoche pogrqac w koncu nasza ligą, zasysam i pewnie nocka zarwana hehe.
Wielkie dzieki za to DZIEŁO smile.gifsmile.gifsmile.gif
__SaNd1__
Ja mam takie pytanie boots z Power Patcha beda pasowaly do tego patcha dzieki za odpowiedz smile.gif No swietnie wracam do 6 - ki w koncu porzadny patch z liga polska smile.gif
lukasz44
CYTAT(__SaNd1__ @ Jun 9 2011, 12:40) *
Ja mam takie pytanie boots z Power Patcha beda pasowaly do tego patcha dzieki za odpowiedz smile.gif No swietnie wracam do 6 - ki w koncu porzadny patch z liga polska smile.gif

Po części zapewne będzie
Edi092
Dobra robota Łukasz ! dziękować za patcha smile.gif
Ogryz
Wszystko git.

Szkoda tylko, że stare stroje ŁKS-u oraz stare przyśpiewki, ale ogólnie dobra robota. Dzięki biggrin.gif
JustMe1987
Wybiorczo potestowane. Nie natknalem sie na zadnego buga. Wszystko ok w trybie wybierania ekip. Przyspiewki w trybie neutralnym grzmia dla obu ekip az milo. Wielkie podziekowania dla Toloxa za kawal dobrej roboty (natknalem sie na spiewy dwu kanalowe przechodzace z jednego glosnika w drugi w gorniku bodajze. Miodzio!) Loga wporzadku do strojow tez na ta chwile nic nie mam. Statsy jak na baze i mozliwosci ktore mamy aby oszacowac naszych pilkarzy sa dosc dobre. Jednego czego mi brakuje to paczki pl stadionow dla nowych ekip;) Moze E9 by cos wrzucil bo on mial wypieszczone areny z naszego podworka. I na koniec wielkie dziekuje dla Mecenasa calego projektu cool.gif

Tu taka swiezynka od lisa chytruska na nowym roosterze: http://www.youtube.com/watch?v=umOqjgO5iYQ
Patryk77
patch napewno zajebisty,ale poczekam ze ściągnięciem jak to naprawisz i dzięki że złożyłeś taką deklarację bo to napewno ułatwi rozgrywkę; nieche mi się znowu robić od początku mapów face and hair pod innego OFa bo wiem ile jest w tym roboty, Wielki Szacun za to:)
WKS
No nareszcie !! ; ))) Brawo Łukasz ! Fantastyczna robota ! . Po screenach zapowiada sie zajebioza prawdziwa ! Już sciągam smile.gif. Dzieki jeszcze raz .
(L)ukash
Fenomenalny patch! Szkoda trochę, że nie ma przyśpiewek dla reprezentacji bo przyjemniej by się wtedy grało naszą drużyną narodową biggrin.gif ale nie będę narzekał bo naprawdę kawał świetnej roboty!
WKS
Mam jeszcze prośbe do Ciebie Łukasz czy do innych userów którzy pobrali już to dzieło ;]. Macie może stadiony Polskie ? ; ] Bo jest paczka OE ale nie chce mi sie pobierac GB czy 2 GB dla samych 16 stadionów... Jakby ktoś miał to bym prosił o link z downloadem wink.gif)
JustMe1987
Stadiony ekstraklasy z ostatniego pelnego wydania esktraklasa patch plus nowy dla Legii i te ktore mialem juz od jakiegos czasu czyli Polonia Wisla Slaski i Jagielonia. Gdzies mi sie nowy Lech zapodzial. Jakby ktos mial to moze upnac;)

Download: Klik

Brakujacy nowy z Poznania: Klik

cool.gif
lukasz44
CYTAT(JustMe1987 @ Jun 10 2011, 13:29) *
Stadiony ekstraklasy z ostatniego pelnego wydania esktraklasa patch plus nowy dla Legii i te ktore mialem juz od jakiegos czasu czyli Polonia Wisla Slaski i Jagielonia. Gdzies mi sie nowy Lech zapodzial. Jakby ktos mial to moze upnac;)

Download: Klik

Brakujacy nowy z Poznania: Klik

cool.gif

Dzięki smile.gif

Panowie jak się gra ?
Piszcie bo coś temat ucichł smile.gif
kajoj20
CYTAT(lukasz44 @ Jun 10 2011, 22:18) *
Dzięki smile.gif

Panowie jak się gra ?
Piszcie bo coś temat ucichł smile.gif

Świetna sprawa wink.gif Co do uwag... przeglądałem Podbeskidzie - trochę się niektórym graczom wiek i parametry (wzrost, waga) nie zgadzaja wink.gif
El Polacco
Czy ten patchyk jest tylko do grania online w lidze, czy działa też offline bez żadnych błędów? Chodzi mi czy roster jest identyczny w grze offline i online.
lukasz44
CYTAT(kajoj20 @ Jun 10 2011, 22:23) *
Świetna sprawa wink.gif Co do uwag... przeglądałem Podbeskidzie - trochę się niektórym graczom wiek i parametry (wzrost, waga) nie zgadzaja wink.gif

Z bazą Podbeskidzia był największy problem dry.gif Więc może być kilka błędów.

CYTAT(El Polacco @ Jun 10 2011, 23:39) *
Czy ten patchyk jest tylko do grania online w lidze, czy działa też offline bez żadnych błędów? Chodzi mi czy roster jest identyczny w grze offline i online.

Działa offline (jedynym błędem jest crash master league) mecze towarzyskie, ligi, turnieje można grać na nim.

Musisz wgrać ofa i pliki flg z roster autoinstalator smile.gif
kajoj20
CYTAT
Z bazą Podbeskidzia był największy problem dry.gif Więc może być kilka błędów.

Wszyscy gracze, wiek, wzrost i waga http://ts.podbeskidzie.pl/m15/rozgrywki-sklad

lukasz44
CYTAT(kajoj20 @ Jun 11 2011, 11:46) *
Wszyscy gracze, wiek, wzrost i waga http://ts.podbeskidzie.pl/m15/rozgrywki-sklad

Wiem, używałem tej strony smile.gif Być może gdzieś wkradł się błąd podczas przepisywania, ale chodzi mi o to że ciężko było znależć dobre staty dla graczy z Bielska-Białej.
Daro.
Ja muszę powiedzieć, że również pobrałem i przetestowałem grając kilka spotkań, bo tak najlepiej przetestować. Muszę stwierdzić, że podoba mi się, gdyż gra się bardzo fajnie, a mordki też dobrane elegancko. Ogólnie pełen szacun dla Łukasza. Wiem jedno... kolejna wersja będzie jeszcze lepsza niż obecna. ; )
craxa93
Ja również nic złego nie wyłapałem, bo po prostu takich rzeczy tam nie ma tongue.gif . Świetna robota i dzięki za prace biggrin.gif
Liga polska jednak ma swój klimata smile.gif
JustMe1987
INTRO EKSTRAKLASY !

Podjalem sie convertu filmiku stworzonego przez ESIA i zrobilem intro.

Dodatek polecam wszystkim uczestnikom ligi ekstraklasa i fanom naszej ligi.

INFO:

dlugosc: 3,14

waga: 65 MB

zrodlo: Youtube.com "Ekstraklasa is all in" by ESIO

Instalacja: plik wrzucamy tu => D:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\dat

DOWNLOAD:
Daro.
Dzięki JustMe! ; )
Filmik widziałem. Esio naprawdę fajnie go wykonał, także takie intro w grze to sama przyjemność. ; )
Mani3k
Jako, że zapomniałem podziękować całej ekipie za świetną robotę jaką wykonują na rzecz PES6, robię to teraz.
DZIĘKUJĘ i proszę o więcej! smile.gif
keraj27
Na strojach Korony Kielce tych Czerwono-Żółtych są czarne numery i na radarze Polonii Warszawa gdy się gra w białych strojach to radar jest czarny. U siebie poprawiłem a tak piszę jakby co biggrin.gif świetna robota pozdrawiam
JustMe1987
Taki maly trening na potrzeby szlifowania formy do online i zapoznania sie z zespolem. Nie natknalem sie na zadne bugi co cieszy.

To nie byl to latwy sezon ale sie udalo.

Galaktyczny
Kurdę szkoda , że master league nie działa ;/
A co do Patcha to w skali od 1 do 10 daje 11 biggrin.gif
Michcio89
No bardzo wielka.
zibii75
CYTAT(JustMe1987 @ Jun 16 2011, 20:18) *
INTRO EKSTRAKLASY !

Podjalem sie convertu filmiku stworzonego przez ESIA i zrobilem intro.

Dodatek polecam wszystkim uczestnikom ligi ekstraklasa i fanom naszej ligi.

INFO:

dlugosc: 3,14

waga: 65 MB

zrodlo: Youtube.com "Ekstraklasa is all in" by ESIO

Instalacja: plik wrzucamy tu => D:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 6\dat

DOWNLOAD:

Coś mam nie tegez z całego intro mam jedynie 1 obrazek czyli gracza Jagi po tym obrazku intro sie ucina, czy ktoiś wie dla czego siię tak dzieje.
patrykb1991
Wyjdzie jakaś poprawka umożliwiająca grę w master league ?
dj_adriano
CYTAT(zibii75 @ Jun 20 2011, 11:12) *
Coś mam nie tegez z całego intro mam jedynie 1 obrazek czyli gracza Jagi po tym obrazku intro sie ucina, czy ktoiś wie dla czego siię tak dzieje.

ja mam to samo co zibi ,intro ucina się po 1 sekundzie..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.