Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy z PowerPatch.
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > PES6 - Powerpatch
Stron: 1, 2, 3
demolek18
CYTAT(Orange_91 @ Jan 21 2010, 10:43) *
Na jakiej wersji językowej grasz? Przed chwilą wysłałem Ci OF do angielskiej wersji językowej, jak on nie działa to nie wiem. Może spróbuj reinstallu PESa.

Dobra wszystko działa! Patch wyjeb*sty biggrin.gif
dzaba62
ja mam taki problem ze wlaczam patcha, niby wszystko ok ale po kilkunastu minutach lub gora trzech meczach wywala mnie z gry i wyskakuje mi blad pes6.exe nie wiem co zribic aby bylo dobrze
Michcio89
Prosze o dokladne opisanie ustawien w loadmixerze bo mam na zwyklej dalekiej kamerze łysiny różnych piłkarzy
Orange_91
CYTAT(Michcio89 @ Feb 9 2010, 19:10) *
Prosze o dokladne opisanie ustawien w loadmixerze bo mam na zwyklej dalekiej kamerze łysiny różnych piłkarzy

Najlepiej wszystko na very high.
KbS
Hmm... patch jest super, wielkie gratz dla tworcow! biggrin.gif
Tylko mam problem i wyglada on tak ze karierze wybieram zespol, np Manchester United i gdy rozpoczynam mecz to w strojach Manchesteru biegaja jacys inni pilkarze(calkiem inna druzyna)-graja tam Valeny Ceciu... reszty nie pamietam, wszystko zainstalowalo sie ok... gdzie jest blad? I woglule jak jest wybor tych druzyn to te paski umiejetnosci sie nie zmianiaja gdy zmieniam druzyne w karierze... w zwyklym meczu dryzyny sa ok wink.gif

Prosze o szybka pomoc bo az szkoda tyle sie nasciagac i teraz zeby nie ruszylo sad.gif

We wszystkich innych ligach meczach i np w edytuj druzyne wszystko jest ok, tylko kariera szwankuje, czego to wina?
Michcio89
CYTAT(Orange_91 @ Feb 9 2010, 19:30) *
Najlepiej wszystko na very high.

Dzięki bardzo.Ten patch jest extra. Gorąco polecam
Nakamura
Mam następujący problem. Gra działa, choć na razie nie wgrywałem nic z kitservera - w ogóle nie mam go w swoim folderze z grą. Da się grać, ale nie mogę wybierać polskiej wersji językowej tekstu, bo wtedy przy włączeniu meczu gra się wyłącza i wywala mnie do windowsa. Jak ustawie angielski tekst (czyli e_text nie draśnięty) to wszystko ładnie współpracuje (no może poza tablicami które staja się białymi prostokątami). Co robić? Pobierać jeszcze raz ten p-text? Menusy funkcjonują sprawnie. Z dźwiękami też nie ma żadnych problemów. Proszę uprzejmie o pomoc.
Orange_91
CYTAT(Nakamura @ Feb 11 2010, 22:05) *
Mam następujący problem. Gra działa, choć na razie nie wgrywałem nic z kitservera - w ogóle nie mam go w swoim folderze z grą. Da się grać, ale nie mogę wybierać polskiej wersji językowej tekstu, bo wtedy przy włączeniu meczu gra się wyłącza i wywala mnie do windowsa. Jak ustawie angielski tekst (czyli e_text nie draśnięty) to wszystko ładnie współpracuje (no może poza tablicami które staja się białymi prostokątami). Co robić? Pobierać jeszcze raz ten p-text? Menusy funkcjonują sprawnie. Z dźwiękami też nie ma żadnych problemów. Proszę uprzejmie o pomoc.

Pobierz kitserver i wszystko będzie ok.
M4TT
jak mozna to naprawic?
wchodze w edycje i takie cos mam ;/
dziku16
Panowie mam problem:) wywala mnie do windowsa tylko nie wiem dlaczego,of inny zainstalowalem, a nadal mi sie to dzieje. Np do wchodze do pliku edycji lub gdy chce zagrac mecz i sie pokazuja sklady przeciwnika. prosze o pomoc.
elbryk
Witam. Wgrałem patcha. Wszystko gra, oprócz jednej rzeczy. Jak gram Master Ligę w miejscu gdzie są nazwy zawodników jest szare tło. W meczach towarzyski dla wszystkich tematów jest ok, oprócz Master Liga 2 liga. Jak mogę to zmienić, poprawić ?
Orange_91
CYTAT(elbryk @ Feb 15 2010, 18:05) *
Witam. Wgrałem patcha. Wszystko gra, oprócz jednej rzeczy. Jak gram Master Ligę w miejscu gdzie są nazwy zawodników jest szare tło. W meczach towarzyski dla wszystkich tematów jest ok, oprócz Master Liga 2 liga. Jak mogę to zmienić, poprawić ?

Pokaż screen jak to wygląda.
elbryk
CYTAT(Orange_91 @ Feb 15 2010, 18:37) *
Pokaż screen jak to wygląda.

Hjuga
Mam problem-Patch wchodzi mi normalnie,wszystko gra,ale kiedy tylko włączę mecz,ładuje mi się i wyłącza..W cym leży problem?
Abu17
Mam problem...
Po śmierci Roberta Enke [*] piłkarze Hannoveru 96 mają mały numer `1` na koszulce z przodu. W tym patchu (nie wiem dlaczego) ta jedynka widnieje na koszulce Werderu Bremen, a na koszulce Hannoveru nie ma nic. Może i to mały detal ale, troche mnie to drażni. Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
matys5919421
Mam problem, że gdy gram na stadionie Realu Madryt - Santiago Bernabeu to mam szare trybuny podczas gry... widziałem, że kolega z poprzedniej strony miał ten sam problem... wybieram stadiony za pomocą F1... tylko błąd występuję właśnie na tym stadionie(do wyboru mam 2 Santiago Bernabeu i na oby dwóch jest taki sam błąd)... na innych stadionach jest dobrze^ co prawda nie przeszkadza mi to, ale pytam z ciekawości...tak w ogóle to ZAJEBISTY patch wink.gif z 2010 na 6 przeszedłem hehe wink.gif

Screen błędu:
barcacrew
witam mam taki problem że po zainstalowaniu wszystkiego wszystko ładnie wygląda gra się włącza ale jak wczchodze w edytor lub w jakikolwiek mecz to mni się pojawia czarny ekran i wywala do systemu. już ściągałem jeszcze raz of i exe ale to nie pomogło nadal to samo
Orange_91
CYTAT(matys5919421 @ Mar 16 2010, 16:03) *
Mam problem, że gdy gram na stadionie Realu Madryt - Santiago Bernabeu to mam szare trybuny podczas gry... widziałem, że kolega z poprzedniej strony miał ten sam problem... wybieram stadiony za pomocą F1... tylko błąd występuję właśnie na tym stadionie(do wyboru mam 2 Santiago Bernabeu i na oby dwóch jest taki sam błąd)... na innych stadionach jest dobrze^ co prawda nie przeszkadza mi to, ale pytam z ciekawości...tak w ogóle to ZAJEBISTY patch wink.gif z 2010 na 6 przeszedłem hehe wink.gif

Nie wiem co jest z tym Bernabeu, u mnie jest wszystko ok. Możliwe, że przez pomyłkę wrzuciłem inna wersję do patcha.

CYTAT(barcacrew @ Mar 19 2010, 08:55) *
witam mam taki problem że po zainstalowaniu wszystkiego wszystko ładnie wygląda gra się włącza ale jak wczchodze w edytor lub w jakikolwiek mecz to mni się pojawia czarny ekran i wywala do systemu. już ściągałem jeszcze raz of i exe ale to nie pomogło nadal to samo

Instalowałeś na polską wersję językową i czystą grę?
barcacrew
tak mam polską wersje instalowałem 2 albo 3 razy i zawsze na świeżą wersje i zawsze ten sam problem
matys5919421
Spoko Orange wink.gif i tak szacun za całą robotę włożoną w tego patcha... i tak nie patrze na to gdzie gram biggrin.gif każdy stadion ładnie opracowany^
POZDRAWIAM!
Michcio89
Mam właśnie jeden problem. To jest tak że kiedy wchodzę w edycje i na Brazylię to niema Pato a w karierze szukam po negocjacach jest w Brazylii i tak samo jest ze Smolarkiem prosze o pomoc.
scytyk
Pato nie ma w powołanym składzie Brazylii, jeśli chcesz go tam umieścić musisz wejść w 'zarejestruj zawodnika' -> 'drużyny narodowe' -> klikasz na jakiegoś kolesia, szukasz Pato i zamieniasz ich miejscami. Oczywiście wszystko w edycji ma miejsce.
Michcio89
CYTAT(scytyk @ Mar 22 2010, 11:15) *
Pato nie ma w powołanym składzie Brazylii, jeśli chcesz go tam umieścić musisz wejść w 'zarejestruj zawodnika' -> 'drużyny narodowe' -> klikasz na jakiegoś kolesia, szukasz Pato i zamieniasz ich miejscami. Oczywiście wszystko w edycji ma miejsce.

Dzienki jesteś spoko
arzu
podczas wrzucania x_sound do p_sound wyskakuje mi coś takiego http://img535.imageshack.us/img535/7536/dkz.jpg
jakieś sugestie?
Orange_91
CYTAT(arzu @ Apr 3 2010, 16:57) *
podczas wrzucania x_sound do p_sound wyskakuje mi coś takiego http://img535.imageshack.us/img535/7536/dkz.jpg
jakieś sugestie?

Masz za mało wolnego miejsca na dysku.
arzu
Dzięki biggrin.gif sam bym nie zauwayzł, bardziej myslalem ze cos z wielkością pliku! Wesołego Jajka. A i czy odnośnie tych białych nazwisk w scoreboardzie jest jakies rozwiązanie?
Edi092
mój problem wygląda tak. wygrywam wszystko do kitservera stadiony itp. instaluje , a przy wybieraniu stadionów nie moge nic zrobić bo nie wykrywa mi KS. twarze też są stare. w czym moze być problem Panowie smile.gif ?

edit. juz wszystko działa :]
Michcio89
Ja Bardzo prosze o update stroi bo np Liverpool ma jeszcze jedne takie koszulki złote a spodenki czarne chyba.

Pozdro dla All
Orange_91
CYTAT(Michcio89 @ Apr 22 2010, 12:22) *
Ja Bardzo prosze o update stroi bo np Liverpool ma jeszcze jedne takie koszulki złote a spodenki czarne chyba.

Pozdro dla All

Co to ma wspólnego z tematem o problemach? Co do updatu to jeśli się ukaże to nie wcześniej niż w wakacje.
tomiik
Witam.Mam taki problem.Gdy gram mecz na trybunach widać tylko puste krzesełka.Jeżeli perspektywa kamery sie zmienia np.Bramkarz wykopuje piłke albo daje powtórke to kibiców widać.Bardzo prosze o pomoc.Z góry dziękuje
Orange_91
CYTAT(tomiik @ Apr 27 2010, 20:32) *
Witam.Mam taki problem.Gdy gram mecz na trybunach widać tylko puste krzesełka.Jeżeli perspektywa kamery sie zmienia np.Bramkarz wykopuje piłke albo daje powtórke to kibiców widać.Bardzo prosze o pomoc.Z góry dziękuje

W lodmixerze zaznacz opcje Show crowd on all cameras.
tomiik
Pomogło biggrin.gif Wielkie dzięki smile.gif
Kojak
Witam
Gdy wlaczam mecz to przy prezentacji skladu gosci gra wywala mnie do pulpitu ;/
Detale ustawilem na medium
Mozna jakos temu zaradzic?
Pozdrawiam
Orange_91
CYTAT(Kojak @ May 5 2010, 15:11) *
Witam
Gdy wlaczam mecz to przy prezentacji skladu gosci gra wywala mnie do pulpitu ;/
Detale ustawilem na medium
Mozna jakos temu zaradzic?
Pozdrawiam

Zainstalowałeś Kitserver?
Kojak
CYTAT(Orange_91 @ May 5 2010, 20:05) *
Zainstalowałeś Kitserver?

Tak, wrzucilem do folderu z gra, ale nic nie trzeba bylo instalowac, tylko przerzucilem te pliki z butami, pilkami itp.
Orange_91
CYTAT(Kojak @ May 5 2010, 20:09) *
Tak, wrzucilem do folderu z gra, ale nic nie trzeba bylo instalowac, tylko przerzucilem te pliki z butami, pilkami itp.

To odinstaluj i zainstaluj ponownie, może to coś pomoże.
Kojak
Problem rozwiazany, pomogl arzu smile.gif
Chodzilo o pilki, bo mam karte MX
Tylko teraz przycina sie na full detalach, a na nizszych sa lysinki biggrin.gif Ale z tym jakos sobie poradze, moze programem 3d analyz
Edi092
Problem wygląda tak.

nie wiem czy to ja coś namieszałem , ale jak ktoś kumaty wie o co chodzi to prosiłbym o pomoc :] z góry dzięki smile.gif
Orange_91
Takich rzeczy to jeszcze nie widziałem. Proponuję zrobić reinstall gry i zainstalować patcha od na czystą grę.
badyleq
witam, otóż zastanawiam się tak.. ten folder GDB z wszystkimi piłkami itd to mam wrzucić tam gdzie mam zainstalowaną grę? jeśli tak to gdzie? do folderu dat i tyle czy jak? wink.gif z góry dzia za odp
Orange_91
CYTAT(badyleq @ Jun 2 2010, 14:18) *
witam, otóż zastanawiam się tak.. ten folder GDB z wszystkimi piłkami itd to mam wrzucić tam gdzie mam zainstalowaną grę? jeśli tak to gdzie? do folderu dat i tyle czy jak? wink.gif z góry dzia za odp

Musisz wcześniej ściągnąć Kitserver i do niego wrzucić folder GDB.
badyleq
a ten Kitserver mam przenieść do dat czy nie?
i jeszcze jedno, mam Viste i z tym patchem przed każdym meczem wyłącza się gra, czy coś w tym celu mogę zrobić? Bo niby widziałem jakiś plik ( Vista Fix ) w tym Kitserver ale nie mam pojęcia jak go użyć.. Włączam i nie jestem w stanie nic nacisnąć ani zmienić poza wyłączeniem.
Orange_91
CYTAT(badyleq @ Jun 2 2010, 20:36) *
a ten Kitserver mam przenieść do dat czy nie?
i jeszcze jedno, mam Viste i z tym patchem przed każdym meczem wyłącza się gra, czy coś w tym celu mogę zrobić? Bo niby widziałem jakiś plik ( Vista Fix ) w tym Kitserver ale nie mam pojęcia jak go użyć.. Włączam i nie jestem w stanie nic nacisnąć ani zmienić poza wyłączeniem.

Folder Kitserver wrzucasz tam gdzie masz exe. Nie wiem jak się ma sprawa z PESem na Viscie, bo nie posiadam tego systemu.
badyleq
ok, dzięki za odpowiedź, i tak dzisiaj zainstaluje chyba windowsa 7
Michcio89
A ja mam nowy problem. Zrobiłem sobie własnego piłkarza wgrałem do niego face Julio Cesara i hair D.Milito. Więc gram karierę ustawiam zespół, patrze i ten własny piłkarz ma inny numer. Dobra co tam gram mecz i twarz i fryzura jest taka jak bez F&H. Na tym polega mój problem.Czekam na szybką odpowiedź.
Dylan
Zainstalowałem ,patch ładnie śmiga tylko mam pewien problem z Juve (kibicuje im, więc chciałbym nimi pograć w trybie kariery:wink: ) Otóż przed meczem Bianconerich podczas wyboru koszulek zamiast biało czarnych pasiaków i tych szarych wyjazdowych mają do wyboru stroje... Chievo Werona, (screen: http://i38.tinypic.com/358aogl.jpg )podczas meczu grają już w pasiakach, ale może dałoby rade to zmienić (niby w opcjach mają przypisane pasiaki) bo u pozostałych drużyn w większości z tego co widze jest wszystko OK, oprócz Bayernu też na przykład który ma z kolei przypisane stroje Feyenoordu Rotterdam. Druga sprawa to kibice na trybunach i znowuż zamiast ubranych w bialo czarne barwy Juve przyodziani są w kolor żłóty (barwy Chievo Werona). Da się to poprawić, jeżeli to jak?

Edit: Dodam jeszcze, że twarze są takie same jak w oryginalnym Pesie6, a nowe raczej miały być ,co z nimi?
Orange_91
Proponuje zainstalować Kitserver.
Dylan
Mam, ale pewnie złą wersje, z jakim numerkiem zainstalować?

Ta się nada -> Kitserver 6.3.4 (PL 1.10 Support!) by Juce&Robbie?
Orange_91
CYTAT(Dylan @ Aug 18 2010, 12:42) *
Mam, ale pewnie złą wersje, z jakim numerkiem zainstalować?

Ta się nada -> Kitserver 6.3.4 (PL 1.10 Support!) by Juce&Robbie?

Ja mam 6.6.4. Poszukaj w temacie o Kitserverze najnowszej wersji: http://board.issonline.pl/index.php?showto...0&start=260
Dylan
Orange 91 co robie źle?

Pobrałem kitserver wersje 6.6.4 ,przeniosłem go do folderu z grą, powrzucałem w odpowiednie miejsca do folderu GDB - balls,boots,faces,hair,stadium i uni . Klikam na setup , pozniej remove i install, wszystko ok. Wchodze w gre twarze jak były stare tak są nadal ,zamiast koszulek Juve są Chievo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.