Orange_91
Jan 2 2010, 14:12
W tym temacie opisujemy wszelkie problemy natury technicznej. Czyli jakieś błędy z wychodzeniem do Windowsa, problemy podczas gry itp. Wszelkie wypowiedzi nic nie wnoszące do tematu będą usuwane a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniem.
Czy wy też macie błędy crc przy rozpakowywaniu p_sound?
Już dwa razy ściągałem i ciągle to samo
RauL276
Jan 3 2010, 12:55
Mam to samo co kolega Robcio. U mnie są błędy crc w p_sound i 0_sound.
Ja pobierałem jedynie p_sound z wszystkich soundów i niestety mam podobny problem jak panowie wyżej.
Lecz mi brak nowego soundu nie przeszkadza w graniu na patchu. ; ))
Mógłbyś Orange jeszcze raz sprawdzić i zauploadować p_sound? Bo chciałbym mieć przyśpiewki w grze i jak widać nie tylko ja mam taki problem
RauL276
Jan 3 2010, 16:46
czubinho
Jan 4 2010, 11:23
A ja mam inny problem: jak włączam grę to wyskakuje mi "AFS File not found"
Pomóżcie, może o czymś zapomniałem
CYTAT(czubinho @ Jan 4 2010, 11:27)

A ja mam inny problem: jak włączam grę to wyskakuje mi "AFS File not found"
Pomóżcie, może o czymś zapomniałem
Być może nie wypakowałeś wszystkich plików .afs do folderu DAT?
Powinieneś mieć w nim takie pliki jak - 0_sound, 0_text, p_sound, p_text
czubinho
Jan 4 2010, 12:46
No przy p-sound wyskoczyly mi bledy
To przez to?
Pewnie tak, źle wypakowało p_sound.
czubinho
Jan 4 2010, 13:21
A wiesz co zrobic zeby dobrze wypakowalo?
Bo jak probuje to wyskakuje blad crc.
Podobno jakos sie naprawia archiwum ale ja nie wiem jak
CYTAT(czubinho @ Jan 4 2010, 13:25)

A wiesz co zrobic zeby dobrze wypakowalo?
Bo jak probuje to wyskakuje blad crc.
Podobno jakos sie naprawia archiwum ale ja nie wiem jak
dwa razy kliknij na archiwum, jak ci sie otworzy to wybierasz u gory z paska Narzedzia>Napraw Archiwum
Orange_91
Jan 4 2010, 14:36
Każdemu tak wyskakuje ten błąd przy rozpakowywaniu? Bo 2 party z 0_sounda, cały p_sound oraz stadiums były reuploadowane przez toloxa11 i być może to jest powodem.
__SaNd1__
Jan 4 2010, 16:59
CYTAT(Orange_91 @ Jan 4 2010, 15:40)

Każdemu tak wyskakuje ten błąd przy rozpakowywaniu? Bo 2 party z 0_sounda, cały p_sound oraz stadiums były reuploadowane przez toloxa11 i być może to jest powodem.
U mnie nie bylo wogole bledow ani z 0_Soundem ani z Stadiums o p_sound to juz niewiem bo nie sciongalem tej czesci pozdro
Mi wyskakiwał błąd przy 2 i 8 części 0_sound, przy p_sound też błąd, stadiums nie ściągałem jeszcze

a części x_sound_update chyba zostały usunięte z serwera, jakby ktoś mógł ponownie uploadować byłbym wdzięczny
pozdro
Nie jest nic usunięte... ja wczoraj zacząłem ściągać z zshare ale prędkość miałem tylko 10 MB więc zmieniłem sobie serwer i teraz z hotfile ściągam. Pobiera mi tak średnio 120 - 140 MB, a góra 180 MB. Więc wniosek jest taki: pobieraj z hotfile bo wszystkie pliki działają i szybko pobiera.
Dzięki bo do tej pory ściągałem z rapida lub megauploadu, a pozostałych jakoś nie sprawdzałem
Nmzc

Teraz ja mam pytanie

. Czy w tym patchu naprawdę jest komentarz Szpakowskiego i Szaranowicza czy mi nie działa?
Jest pełny komentarz Szpakowski/Szaranowicz nie wliczając nazwisk gdyż niektóre są P. Mateusza... :]
No to ja nie wiem

. Nie mam tego komentarza

. W którym pliku on byl? x_sound_update?
chyba w 0_sound ale nie dam głowy
waldi198
Jan 6 2010, 23:17
witam
ja mam maly problem z kitserver bo robię wszystko zgodnie z instrukcja a nie dodaje mi wcale piłek ani stadionów?
ile po winno byc tych stadionów po wrzuceniu przez kitserver? bo ja mam w grze 37
damiank9
Jan 6 2010, 23:47
a co sie robi z tym plikiem Powerpatch.exe ?
CYTAT(waldi198 @ Jan 6 2010, 23:21)

witam
ja mam maly problem z kitserver bo robię wszystko zgodnie z instrukcja a nie dodaje mi wcale piłek ani stadionów?
ile po winno byc tych stadionów po wrzuceniu przez kitserver? bo ja mam w grze 37
Stadiony i piłki wybierasz na screenie z wyborem strojów dla drużyn, poprzez wciśnięcie F1 (klawiatura), SELECT (pad). Następnie przy pomocy Q/E lub L1/R1 wybierasz piłkę, stadion.
CYTAT(damiank9 @ Jan 6 2010, 23:51)

a co sie robi z tym plikiem Powerpatch.exe ?
Jest to nowy skrót do gry z logiem PP.
PPM na skrócie PES6.exe -> właściwości -> zmień ikonę -> odnajdujesz pliczek z logo PP.
zlatan91
Jan 7 2010, 14:02
Zainstalowalem pacza. Muzyka, sklady, stroje sa ok, ale menusy są z normalnego pesa, scoreboardy, timer i nazwiska pilkarzy podczas meczow zastepują białe prostokąty.Robiłem wszystko wg poradnika, ale nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.Ktos wie co zrobiłem źle?
darnoczek
Jan 7 2010, 15:57
ja mam taki problem, podczas meczu nie wyswietlają mi sie trybuny z kibicami, i czasami jak piłkarz biegnie to włosy mu znikają

jest łysy, napewno to sa jakies problemy z grafiką, no ale w moim przypadku (gf 7600) być ich raczej nie powinno, a może jednak? aż tak dopicowaliście graficznie te rzeczy ze moja grafa wysiada przy ich wyświetlaniu? gram na rozdzielczości 1024x768 bo taką obsługuje moja plazma
damiank9
Jan 7 2010, 17:45
CYTAT(Mani3k @ Jan 7 2010, 08:08)

Jest to nowy skrót do gry z logiem PP.
PPM na skrócie PES6.exe -> właściwości -> zmień ikonę -> odnajdujesz pliczek z logo PP.
dzieki juz mam
CYTAT(JaCool @ Jan 5 2010, 20:06)

No to ja nie wiem

. Nie mam tego komentarza

. W którym pliku on byl? x_sound_update?
Za polski komentarz Szpakowski/Szaranowicz odpowiada plik p_sound, być może nie zainstalowałeś gry z językiem polskim.
CYTAT(zlatan91 @ Jan 7 2010, 14:06)

Zainstalowalem pacza. Muzyka, sklady, stroje sa ok, ale menusy są z normalnego pesa, scoreboardy, timer i nazwiska pilkarzy podczas meczow zastepują białe prostokąty.Robiłem wszystko wg poradnika, ale nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.Ktos wie co zrobiłem źle?
Błąd tkwi pewnie w pliku p_text bo on odpowiada po części za scoreboardy i za menu w grze.
Ściągnij ponownie, wypakuj i wrzuć do folderu DAT z grą.
CYTAT(darnoczek @ Jan 7 2010, 16:01)

ja mam taki problem, podczas meczu nie wyswietlają mi sie trybuny z kibicami, i czasami jak piłkarz biegnie to włosy mu znikają

jest łysy, napewno to sa jakies problemy z grafiką, no ale w moim przypadku (gf 7600) być ich raczej nie powinno, a może jednak? aż tak dopicowaliście graficznie te rzeczy ze moja grafa wysiada przy ich wyświetlaniu? gram na rozdzielczości 1024x768 bo taką obsługuje moja plazma
Wejdź do folderu z grą, następnie do folderu kitserver i odnajdź pliczek o nazwie
lodcfg. W nim masz numerki od LOD #1 do LOD #5, ustaw na wszystkich Very high-detail models, daj Save i będziesz miał widoczne włosy i trybuny ze wszystkich kamer.
P.S. Pamietaj, że ustawienie detali na najwyższe może wpłynąć na płynność gry.
diegool28
Jan 7 2010, 20:41
pomóżcie bo mam problem z tym patchem :/ wszystko już ściągłem i zainstalowałem ale gdy gra sie wczytuje pisze wczytano plik opcji i pokazuje sie czarny ekran i jest tak cały czas a kiedy spróbowałłem wyciąć z moich dokumentów Ofa żeby sprawdzić czy działa to przechodzi przez ten pierwszy czarny ekran ale później kiedy pokazuje sie Powerpatch logo nagle jest czarny ekran i nic !!! co z tym zobić ? też tak macie ? pomocy !!
CYTAT(diegool28 @ Jan 7 2010, 20:45)

pomóżcie bo mam problem z tym patchem :/ wszystko już ściągłem i zainstalowałem ale gdy gra sie wczytuje pisze wczytano plik opcji i pokazuje sie czarny ekran i jest tak cały czas a kiedy spróbowałłem wyciąć z moich dokumentów Ofa żeby sprawdzić czy działa to przechodzi przez ten pierwszy czarny ekran ale później kiedy pokazuje sie Powerpatch logo nagle jest czarny ekran i nic !!! co z tym zobić ? też tak macie ? pomocy !!
Pewnie brak kodeków i w momencie kiedy ma się odtwarzać intro gry to się zawiesza...
Usuń z folderu
DAT plik
opmov (to jest opening) i gra powinna ruszyć lub zainstaluj właściwe 'kodeki'.
diegool28
Jan 7 2010, 20:56
CYTAT(Mani3k @ Jan 7 2010, 21:49)

Pewnie brak kodeków i w momencie kiedy ma się odtwarzać intro gry to się zawiesza...
Usuń z folderu DAT plik opmov (to jest opening) i gra powinna ruszyć lub zainstaluj właściwe 'kodeki'.
usunołem ten opmov i nic dalej czarny ekran . Musze dodać że przed instalacją patcha nie było takjich problemów a jakie kodeki /?
lukasz44
Jan 7 2010, 21:31
może masz za słabą kartę ? Nie wiem czy w patchu są piłki pod MX, może spróbuj je usunąć ...
darnoczek
Jan 7 2010, 22:17
dzieki, problem z grafiką zninął, mani3k mistrzu ty mój. a teraz jeszcze jedna sprawa, tak jak kolega mam problem z komentarzem, czasem jak wpadnie gol to szpak coś zaskrzeczy, no i na koniec połowy i meczu coś krzyknie, teraz mam 2 pytania, czy konieczne jest x_sound do prawidłowego działania komentarzy? druga sprawa taka, bo wgl problem byl ze sciagnieciem p_sound bo blad crc wystakiwał na part2, ktoś mówil ze naprawa archiwum pomogla, teraz tak, jak to si enaprawia, bo ja korzystam z powerarchiwera, i jak klikne 2xlpm i potem wezme tools>repair to moge tylko naprawiać pliki zip, ma ktoś jakiś pomysł?
diegool28
Jan 8 2010, 15:28
chyba coś OF jest szkodzony :/ ponieważ gdy go mam jest czarny ekran ale kiedy go nie mam wchodzi do gry ale wszystko jest popieprzone np.juve ma cały skład genoi crespo itp :/ pomocy !!
brickfield
Jan 8 2010, 16:09
hello guys
i have one big problem like diegool28..the game dont start!! OF not work when i start game everything is black

sorry for bad english
CYTAT(Mani3k @ Jan 7 2010, 18:07)

Za polski komentarz Szpakowski/Szaranowicz odpowiada plik p_sound, być może nie zainstalowałeś gry z językiem polskim.
Zainstalowałem grę z j. polskim. Komentarz włącza mi się dopiero jak jest połowa albo koniec meczu
CYTAT(JaCool @ Jan 8 2010, 16:32)

Zainstalowałem grę z j. polskim. Komentarz włącza mi się dopiero jak jest połowa albo koniec meczu

Są dwie możliwości:
1.źle pobrał się plik p_sound
2.masz w opcjach wyciszony komentarz (chociaż tę opcje wykluczam bo w OF jest ustawiony komentarz)
Dzięki Mani3k za pomoc ale nie wydaje mi się żeby to był któryś z tych możliwości... Po prostu wycisze komentarz bo i tak do szczęścia aż tak bardzo nie jest mi potrzebny...
darnoczek
Jan 9 2010, 10:01
no na bank jest zle pobrany p_sound. ja pobralem z kadego zrodla, i kazdego linku jaki byl w temacie, a i tak przy rozpakowywaniu wyskakuje błąd crc, mogłby ktoś zrobić reupa na jakims serwerze? tylko niech wezmie swoj plik, podezieli i wrzuci a nie da link do ktoregos ktory już istnieje, proszę.
zuraw12
Jan 9 2010, 10:21
Było już pisane w temacie że wystarczy otworzyć to w winrar pozniej tools i repair archive i gotowe -.-
CYTAT(darnoczek @ Jan 9 2010, 10:05)

no na bank jest zle pobrany p_sound. ja pobralem z kadego zrodla, i kazdego linku jaki byl w temacie, a i tak przy rozpakowywaniu wyskakuje błąd crc, mogłby ktoś zrobić reupa na jakims serwerze? tylko niech wezmie swoj plik, podezieli i wrzuci a nie da link do ktoregos ktory już istnieje, proszę.
darnoczek
Jan 10 2010, 11:24
oki problemy rozwiazane,tylko teraz takie pytanie mam, zalozmy ze gram man u na inter, pierwszy mecz spoko, koniec, biore rewanz, no i fajna opcja taka ze wtedy zmienia sie ze to niby ja jestem gościem, a tamci gospodarzem, ale na radarze kolory piłkarzy są odwrotnie, wiem ze mozna zmienic to recznie, ale wtedy te kolory sa inne, nie ma czerwonego tylko rózowy i nie ma granatu tylko niebieski, jakas rada??
Tolox11
Jan 10 2010, 12:10
Does someone have teams of Others C (Inny C) with correct flags? bo ja mam caly inny c z "Fair play" flags.
Jamnik
Jan 10 2010, 13:06
Thay don't have slots, so they have flags "fair play"
Tolox11
Jan 10 2010, 13:28
CYTAT(Jamnik @ Jan 10 2010, 09:10)

Thay don't have slots, so they have flags "fair play"

I was thinking use the same order as used in Ekstraklasa patch, bo this patch has right flags in others C. Even in unknown 09453.bin and rest of files, have the same order (Ek patch and powerpatch), and color of supporters too, ale anyway in powerpatch flags are fair play.
Maybe torin knows how to have correct flags in others C and in 4 teams of Others A, I just could fix Slavia Praga changing color of supporters.
diegool28
Jan 11 2010, 17:30
naprawde nikt nie wie jak rozwiązać moj problem zależy mi pomocy !!
demolek18
Jan 19 2010, 23:10
Witam!
Mój problem polega na tym, że przy skopiowaniu pliku 0_text gra wogole nie chce sie wlaczyc. Pojawia sie czarny ekran a nastepnie wyskakuje blad. Wie ktos co nalezy zrobic zeby dzialalo poprawnie ??
demolek18
Jan 20 2010, 21:52
Mam taki sam problem jak kolega wyżej. Po wklejeniu OFA wczytuje sie plik opcji i pojawia sie czarny ekran. POMOCY!
Orange_91 moze byłbyś tak miły i wrzucił jeszcze raz OFa. Moze to cos da <prosi> Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. huh.gif
Orange_91
Jan 21 2010, 09:16
CYTAT(demolek18 @ Jan 20 2010, 21:56)

Mam taki sam problem jak kolega wyżej. Po wklejeniu OFA wczytuje sie plik opcji i pojawia sie czarny ekran. POMOCY!
Orange_91 moze byłbyś tak miły i wrzucił jeszcze raz OFa. Moze to cos da <prosi> Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. huh.gif
Spróbuj wgrać ten OF:
http://www.multiupload.com/NFY070A10Z
demolek18
Jan 21 2010, 09:56
Dalej to samo. Na innych OFach dziala tylko na tym nie. Importowałem loga,squady itp z twojego ofa do innego ale mieszały mi sie tylko nazwy druzyn :/
Orange_91
Jan 21 2010, 10:39
CYTAT(demolek18 @ Jan 21 2010, 10:00)

Dalej to samo. Na innych OFach dziala tylko na tym nie. Importowałem loga,squady itp z twojego ofa do innego ale mieszały mi sie tylko nazwy druzyn :/
Na jakiej wersji językowej grasz? Przed chwilą wysłałem Ci OF do angielskiej wersji językowej, jak on nie działa to nie wiem. Może spróbuj reinstallu PESa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.