CYTAT(peskamp @ Oct 21 2011, 23:47)

Cześć.
Jakiś czas temu postanowiłem sprawdzić czym jest Pro Evolution Soccer i zacząłem od 6, uznawanej przez wielu za najlepszą edycje.
Gra cudowna, brakowało mi tylko realistycznych drużyn i lig dlatego zainteresowałem się PowerPatchem.
Gram na nim już ponad miesiąc, zainstalowałem wszystkie dodatki.
Da się tego patcha jeszcze w ogóle pobrać? Powiem Ci, że ten patch jest bardzo stary, robiliśmy go bodajże ponad rok temu i składy są bardzo nieaktualne.

Może wymienię rzeczy które mi się nie podobają, tak będzie krócej..
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to wykorzystane przyśpiewki, a raczej ich jakość.
W meczach reprezentacji (nie wiem czy wszystkich ale grałem mecze z udziałem Polaków i Hiszpanów i kilku innych)
przyśpiewki są za głośne, kiepsko nagrane, zagłuszają komentarz, często się zdarza słyszeć jedynie szum czego przyśpiewkami raczej nazwać nie można. Akurat w opcjach w przypadku meczy towarzyskich można ustawić ilość kibiców i tym zniwelować trochę głośność przyśpiewek, ale w innych trybach tego się chyba zrobić nie da.
Jeżeli chodzi o ligę hiszpańską (tam rozegrałem cały sezon) przyśpiewki są bez zarzutu, co do reszty, nie wiem.
No cóż takie wtedy były dostępne. Niektóre przyśpiewki robiliśmy sami, ale większość pochodziła z zagranicznych chantspacków.

Gre wywala mi do windowsa, gdy np w trybie 'Liga' przechodzę do opcji ustawień drużyny w najbliższym meczu. Lub czasem mecz wejdzie, ale bez dźwięku, aż w końcu się zawiesi. (Zdarza się to bardzo rzadko)
To już raczej wina kitservera, o ile pamiętam to przez niego gra czasem wywalała.

Trochę mniej obiektywnie...
Muzyka w menu głównym, jeden kawałek, jakiś rap USA ? Bardziej to pasuje do NBA niż do piłki nożnej, drażni mnie ta nuta niemiłosiernie, a tak poza nią ścieżka dźwiękowa idealnie dobrana. Świetna muzyka w powtórkach w przerwie i po meczu.
A no bo był tam chyba jeden kawałek z NBA.

Polski komentarz w wykonaniu Szpakowskiego i Szaranowicza chociaż dużo lepszy od Borka i Kołtonia, i tak wciąż za słaby aby go normalnie słuchać. Ja gram na angielskim, dużo bardziej emocjonalnym komentarzu Cliva i Andiego z Fify, autorstwa Nack22. I innym też go gorąco polecam.
No cóż tak już komentują Ci panowie. Nic się nie da poradzić.

Także poza przyśpiewkami, polskim, a nie angielskim komentarzem, muzyką w menu głównym ten patch genialnie dopełnia PES'a.
Jeszcze zastanawia mnie to jak twórcy PowerPatcha aktualizowali statystyki poszczególnych piłkarzy (kosmetyka czy rewolucja ?)
Nie mam teraz przed sobą czystej wersji PES'a, a gram w niego nie długo. Więc pytanie czy jak wrócę do czystego PES'a to nie odczuje zbytnio różnicy w umiejętnościach tych samych zawodników...
Statystyki są ze strony pesstatsdatabase (czy jakoś tak) i jest spora różnica w stosunku do czystej gry.
Podsumowując proponuję zaopatrzyć się w jakiś nowy patch, bo PP jest już stary i mocno nieaktualny. I co najważniejsze niestety nie będzie aktualizowany.