Tolox11
Jan 24 2010, 14:52
Dziekuje bardzo teraz flags jest perfect
Michcio89
Jan 24 2010, 16:40
Wielkie dzięki kolego super teraz jest.
coralgol
Jan 24 2010, 22:06
CYTAT(Abu17 @ Jan 17 2010, 11:11)

Witam
Mam problem w załączonym obrazku widać:
1. Gram mecz na Santiago Bernabeu i nie widać trybun gdy wejdę na powtórkę to wszystko widać tak jak należy
2.Scoreboard`y coś szfankują jedne chodzą jedne nie
http://img41.imageshack.us/img41/2376/beztytuuqqo.jpgWie ktoś może czym to jest spowodowane tylko nie mówcie że coś źle zrobiłem bo postępowałem zgodnie z tutorialem instalowania
P.S. Piłka z tego rocznej Champions League jest zamazana i nie które również
http://img194.imageshack.us/img194/3874/dfsdfet.jpgproszę o pomoc
Witam, w moim przypadku pomogło zaznaczenie "Show crowd on all cameras" w LOD Mixer Module for kitserver 6 czyli w pliku lodcfg w folderze kitserver
kaczor237
Jan 31 2010, 12:58
Witam

Ja jestem z tych, którzy ściągnęli tylko Of'a

Obawiam się że coś nie pójdzie tak, na wszystkim znanej karcie graficznej MX

. Jest jeden mały problem, ściągnąłem do swojego zespołu Pato, chcę go wrzucić do składu, włączam mecz i wywala do windowsa. Nie wiedziałem jaka jest przyczyna, dopiero olśniło mnie gdy chciałem podczas 2 połowy wprowadzić Pato

- wywaliło ponownie. Pomyślałem że może po prostu go zmienie w edytorze i będzie działać. Wchodze do edycji zawodnika - wywala. To samo jest podczas negocjacji z Nim. Podejrzewam że gdybym ściągnął cały patch, to wszystko by było ok z Nim

ale obawiam się że po prostu mój MX nie podoła. Post ma służyć ku przestrodze tym, którzy ściągają sam of i np. chcą pograć Milanem

Pozdrawiam
scytyk
Jan 31 2010, 17:55
Miałem ten sam problem jak testowałem OF i grałem z drużyną w której był ów zawodnik (czyt. Pato), a też mam nieszczęsne MX. Domyślałem się że coś jest nie tak chyba z twarzą, ale po zainstalowaniu całego patcha od nowa wszystko działa, także nie bój się że nie pójdzie Ci na MX (u mnie przynajmniej działa

).
Witam.
Przymierzam sie do sciągnięcia owego Patcha.
Ale patrzac na to co on zawiera naszła mnie myśl.... czy musze all sciagać i instalować (wgrywać)...
Co tak naprawde musze ściągnąć żeby działałao to tak jak na zdjęciach... i czy dzwiek tesz musze sciągać polski ?
Czy samo wgranie OF, exe, 0_sound, 0_test bez reszty bajerow jakie sa pozwoli grze chodzic poprawnie bez naglych zwiech badz calkowitemu wyjsciu z gry ?
Bo jak się nie myle p_test i p_sound zawieraja spolszczenie tekstu i polski konetarz ?
Bardzo proszę o odpowiedz.
O_text
- aktualne stroje drużyn
- nowe stadiony
- aktualne herby drużyn
- flagi kibiców
- stroje sędziowskie
p_text
- nowa grafika w grze
tła, tablice wynikow itp.
Kitserver
- twarze graczy, wlosy
- stroje drużyn
- aktualizacje butów
- stadiony
- zestaw piłek
OF
- aktualne składy
- aktualizacja kadr narodowych
- nowe reprezentacje
- ustawienia kitserver
0_sound i p_sound - pliki dźwiękowe
- przyśpiewki kibiców
- komentarz Szpakowski & Szaranowicz
- wymawiane nazwiska
- nowa muzyka w grze
prawdopodobnie to zawiera każdy z plików
Ja czytam posty typu czy musze pobierac całosc aby patch działał to aż mnie krew zalewa. Ludzie! Pozniej piszecie ze macie problemy, wywala do windy. Jest tak bo pobieracie pewnie co drugi part.
Michcio89
Feb 5 2010, 20:59
Mam mały problem. A chodzi mi o to ,że kiedy gram na dalekiej kamerze widać ,że piłkarze są łysi np. C.Ronaldo, Kaka i Sergio Ramos. A jeżeli gram na bliskiej to są normalni. Proszę o szybka pomoc.
W Lodmixerze
ustawienia zmień
Michcio89
Feb 6 2010, 13:27
A możesz dokładnie opisać jak to zrobić prosze.
Michcio89
Feb 9 2010, 18:21
Cześć. To znowu ja. Mam pytanie dlaczego jak gram to mam tylko 12 piłek a w folderze jest ze 100.
Orange_91
Feb 9 2010, 18:25
CYTAT(Michcio89 @ Feb 9 2010, 18:25)

Cześć. To znowu ja. Mam pytanie dlaczego jak gram to mam tylko 12 piłek a w folderze jest ze 100.
Bo to są piłki w KS. Podczas wyboru strojów wciskasz page up lub page down, aż pojawi Ci się wybór piłek a potem klikasz 0 lub 9 aby wybrać piłkę.
Michcio89
Feb 9 2010, 19:09
Bardzo ale to Bardzo dziekuje.
michael4321
Feb 11 2010, 14:02
1. Kiedy pojawi sie torrent do całości?
Moze juz macie?
2. I oficjalnie: czy patch jest lepszy czy gorszy od 6.5 v4 ?
konrad1989
Feb 11 2010, 19:03
CYTAT(Abu17 @ Jan 17 2010, 11:11)

Witam
Mam problem w załączonym obrazku widać:
1. Gram mecz na Santiago Bernabeu i nie widać trybun gdy wejdę na powtórkę to wszystko widać tak jak należy
2.Scoreboard`y coś szfankują jedne chodzą jedne nie
http://img41.imageshack.us/img41/2376/beztytuuqqo.jpgWie ktoś może czym to jest spowodowane tylko nie mówcie że coś źle zrobiłem bo postępowałem zgodnie z tutorialem instalowania
P.S. Piłka z tego rocznej Champions League jest zamazana i nie które również
http://img194.imageshack.us/img194/3874/dfsdfet.jpgproszę o pomoc
CYTAT(coralgol @ Jan 24 2010, 22:10)

Witam, w moim przypadku pomogło zaznaczenie "Show crowd on all cameras" w LOD Mixer Module for kitserver 6 czyli w pliku lodcfg w folderze kitserver
Też miałem taki problem, ale zrobiłem tak jak napisał
coralgol i pomogło. Wielkie dzięki!
dziku16
Feb 12 2010, 17:02
witam panowie:) mnie takze wywala do windowsa i sie bardzo juz natrudzilem..nie wiem co zrobic wiec napisalem...mialem czystego pesa i istaluje na to i nic...
Orange_91
Feb 13 2010, 09:05
CYTAT(dziku16 @ Feb 12 2010, 17:06)

witam panowie:) mnie takze wywala do windowsa i sie bardzo juz natrudzilem..nie wiem co zrobic wiec napisalem...mialem czystego pesa i istaluje na to i nic...
Najlepiej instaluj na polska wersję. Zainstalowałeś kitserver?
Michcio89
Feb 13 2010, 12:43
Ja mam teraz problem ze stadionem bo jak gram to widać same krzesła a kibiców nie ma.
Orange_91
Feb 13 2010, 13:05
CYTAT(Michcio89 @ Feb 13 2010, 12:47)

Ja mam teraz problem ze stadionem bo jak gram to widać same krzesła a kibiców nie ma.
W lodmixerze zaznacz show crowd on all cameras.
zgredzik90
Feb 15 2010, 11:18
JEst to cala gra z patchem czy trzeba miec gre do tego patcha bo kiedys byl taki ze nie trzeba bylo miec gry
Mani3k
Feb 15 2010, 11:36
CYTAT(zgredzik90 @ Feb 15 2010, 11:22)

JEst to cala gra z patchem czy trzeba miec gre do tego patcha bo kiedys byl taki ze nie trzeba bylo miec gry
Potrzebna gra, najlepiej wersja polska.
Limal91
Feb 18 2010, 21:52
Mam pytanie czy tego patcha można dac na torrenty ??
Jak tak to proszę to zrobic to zaoszczędzi trochę siły na pobieranie
michael4321
Feb 19 2010, 09:06
Prosba o Torrent patcha !!
Juventino_87
Feb 22 2010, 01:11
Witam wszystkich! Obserwuję ten wątek od kilku dni, też jestem fanem pesa 6, przeczytałem co mieliście do powiedzenia i napaliłem się na ściągnięcie patcha, no ale właśnie - zrobiłem to ale nie wszystkie pliki działają chyba jak należy gdyż przy rozpakowywaniu są liczne błędy - TAK TAK wiem czytałem poniżej naprawialiście archiwum i śmigało hmmm (u mnie cały czas jakieś błędy) nie wiem, głównie mi zależy na x soundzie, moge mieć prośbę do twórców czy moglibyście się upewnić że wszystko działa jak należy nie wiem może od nowa wstawili na jakieś dobre serwery lub tak jak POWYŻEJ koledzy wspomnieli torrent, to by była dobra sprawa...z góry dziękuje i pozdrawiam
Jacek-sk
Mar 3 2010, 15:30
Witam wszystkich!! Mam wielką prośbę, gdyż pojawił mi się problem przy instalacji PowerPatch season 2009/2010 do PESa 6. Wszystko instaluje zgodnie z instrukcją i niby wszystko jest ok ale jak włączam mecz w grze to tuż po pokazaniu się na ekranie składów drużyn, wychodzi mi do windowsa. Próbowałem już wielu rzeczy opisywanych na tym forum i mam pytanie czy ktoś potrafi rozwiązać mój problem? Dodam tylko, że system operacyjny na moim kompie to windows 7. Może to ma jakiś związek z tym, że nie gra nie chodzi. Z góry dziękuje za pomoc!
Patch działa w 100 % jednak mam problem z twarzami zawodników, wszystkie są takie same z pieprzykiem :/ Tylko inne fryzury.Nie piszę oczywiście o twarzach gwiazd tj. Ronaldo czy Messi, ale chodzi mi o np. całą kadrę Polski, o polskie zespoły itp.
Orange_91
Mar 6 2010, 15:01
CYTAT(Nalep @ Mar 6 2010, 14:36)

Patch działa w 100 % jednak mam problem z twarzami zawodników, wszystkie są takie same z pieprzykiem :/ Tylko inne fryzury.Nie piszę oczywiście o twarzach gwiazd tj. Ronaldo czy Messi, ale chodzi mi o np. całą kadrę Polski, o polskie zespoły itp.
Wgrałeś F&H?
Wgrałem
CYTAT(Orange_91 @ Mar 6 2010, 15:05)

Wgrałeś F&H?
Michcio89
Mar 10 2010, 08:15
Musisz wejść w kitserver tam masz setup otwórz go i dajesz install na Pesa
Dahaka
Mar 31 2010, 20:32
Czy ktoś mógłby wrzucić OF działający z angielską wersją gry? Byłbym bardzo wdzięczny:)
Orange_91
Apr 1 2010, 08:31
CYTAT(Dahaka @ Mar 31 2010, 21:36)

Czy ktoś mógłby wrzucić OF działający z angielską wersją gry? Byłbym bardzo wdzięczny:)
http://www.mediafire.com/?zmtwqmz3czx
Patcha właśnie zassałem, zagrałem jeden meczyk i jestem naprawde pod wrażeniem. Świetna robota
Mam tylko dwa pytania: jak powinny wyglądać ustawienia w Lod Mixerze?można wszystko dać na Very High? gdy gram na dalekiej kamerze piłkarze mają łyse grzywki, jak przybliżam kamere to już jest normalnie.
Gdzie można sciągnąć angielski komentarz? Szpaka nie zabardzo chce mi sie słuchać
Orange_91
Apr 7 2010, 18:06
CYTAT(zagroo @ Apr 7 2010, 15:14)

Patcha właśnie zassałem, zagrałem jeden meczyk i jestem naprawde pod wrażeniem. Świetna robota
Mam tylko dwa pytania: jak powinny wyglądać ustawienia w Lod Mixerze?można wszystko dać na Very High? gdy gram na dalekiej kamerze piłkarze mają łyse grzywki, jak przybliżam kamere to już jest normalnie.
Gdzie można sciągnąć angielski komentarz? Szpaka nie zabardzo chce mi sie słuchać

Daj na VH to łyse głowy powinny zniknąć.
Angielski komentarz:
http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php?t=56756
granchos
Apr 11 2010, 17:06
Witam... Ja robię wszystko według instrukcji instalacji... mam angielską wersję... mam taki problem: gdy gram gra się przycina i często zawiesza się dźwięk, tzn. ciągle słychać szum kibiców... zawsze również jest coś takiego że po zakończeniu połowy naciska start żeby kontynuować i wtedy pojawia się czarny ekran, gdy minimalizuję PES'a a następnie go przywracam naprawia się... ale nie zawsze! Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi mógł pomóc z tym problemem, bo jestem strasznie napalony na grę... pomóżcie mi cieszyć się grą koledzy PES'owcy...
Michcio89
Apr 16 2010, 12:41
A ja mam taką prośbę bo, Chivu ma teraz taki hełm jak Cech i Demichelis ma takie na oczy i właśnie o takie małe update poproszę.
A jeśli nie da rady to chociaż prosze o nowe kitsy
tomiik
Apr 19 2010, 14:24
Witam.Mam taką prosbę.Czy mógł by mi ktoś podać linka z instrukcją instalacji tego Patcha bo nigdzie nie umiem znaleść.Z góry dziekuje.
Mani3k
Apr 19 2010, 14:36
CYTAT(tomiik @ Apr 19 2010, 15:28)

Witam.Mam taką prosbę.Czy mógł by mi ktoś podać linka z instrukcją instalacji tego Patcha bo nigdzie nie umiem znaleść.Z góry dziekuje.
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=16927
Michcio89
Apr 19 2010, 18:38
Cześć, znów ja ale tym razem pytanie.Chodzi mi oto że kiedy wchodzę w edytor daje edytuj piłkarza i w lidze angielskiej gdy zjeżdźam do Chelsea lub Liverpool gra się wyłancza.
Czekam na szybką odpowiedź.
Mani3k
Apr 20 2010, 11:54
Wrzuć do folderu z grą plik PES6.exe z PowerPatcha... bo w nim są przypisane sloty dla stroi dla Chelsea i Liverpoolu.
Pozdr
pawlik0
Apr 21 2010, 15:05
które pliki odpowiadaja za stroje zespołów ?
Mani3k
Apr 21 2010, 15:30
CYTAT(pawlik0 @ Apr 21 2010, 16:09)

które pliki odpowiadaja za stroje zespołów ?
0_text, pliki od 5473 do 6757.
Michcio89
Apr 21 2010, 17:43
CYTAT(Mani3k @ Apr 20 2010, 12:58)

Wrzuć do folderu z grą plik PES6.exe z PowerPatcha... bo w nim są przypisane sloty dla stroi dla Chelsea i Liverpoolu.
Pozdr
dzienki spoko jestes
Windziak
Apr 29 2010, 21:44
Nie wiem jak to jest, ale pouszkadzane coś te archiwa chyba? Niby pokazuje mi, że jest plik 140 mb, a tu po 20mb przerywa?? O co biega?

Z którego serwera najlepiej ściągać? Rapid? Nie ma tego na jakimś torrencie czasem?
Witajcie
Jesli wczesniej pojawila sie odpowiedz na moje pytanie to wybaczcie, ale nie przegladalem calego tematu
Jezeli wgram tego patcha (polskiego) na angielska wersje gry to cos sie stanie? tzn. czy wszystko bedzie dzialalo (polski komentarz, etc.)
Dziekuje i pozdrawiam
@UP nie wydaje mi się żeby były jakieś kłopoty z tym że masz angielską wersje PESa, więc w 99,9% wg mnie powinno działać.
A co do mnie to mój pierwszy post i mam od razu do was pytanie, zainstalowałem prawie całego patcha, oprócz 0_sound bo nie miałem czasu ściągnąć, niestety mam problem z piłkami i stadionami. W folderze kitserver/gdb/stadions mam stadiony i jest ich 201 około, jak wchodzę do gry to jak mogę je wszystkie sprawdzić i czy w ogóle można? Tak samo z piłkami, gdy zaczynam mecz towarzyski jest tylko 12 do wyboru a do folderu gdb była paczka i w niej było około 47 piłek, nie wiem czemu ich nie mam, może trzeba je odblokować?
Proszę o szybką odpowiedź.
Orange_91
May 7 2010, 09:59
CYTAT(Kojak @ May 4 2010, 14:13)

Witajcie
Jesli wczesniej pojawila sie odpowiedz na moje pytanie to wybaczcie, ale nie przegladalem calego tematu
Jezeli wgram tego patcha (polskiego) na angielska wersje gry to cos sie stanie? tzn. czy wszystko bedzie dzialalo (polski komentarz, etc.)
Dziekuje i pozdrawiam
Możesz zainstalować patcha na angielską wersję gry, ale wtedy najlepiej jeśli będziesz grał z angielskim komentarzem, plikiem text i ofem dopasowanym do takiej wersji. Pliki do angielskiej wersji gry znajdziesz w tym temacie:
http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php?t=56756CYTAT(Maxos @ May 6 2010, 21:24)

@UP nie wydaje mi się żeby były jakieś kłopoty z tym że masz angielską wersje PESa, więc w 99,9% wg mnie powinno działać.
A co do mnie to mój pierwszy post i mam od razu do was pytanie, zainstalowałem prawie całego patcha, oprócz 0_sound bo nie miałem czasu ściągnąć, niestety mam problem z piłkami i stadionami. W folderze kitserver/gdb/stadions mam stadiony i jest ich 201 około, jak wchodzę do gry to jak mogę je wszystkie sprawdzić i czy w ogóle można? Tak samo z piłkami, gdy zaczynam mecz towarzyski jest tylko 12 do wyboru a do folderu gdb była paczka i w niej było około 47 piłek, nie wiem czemu ich nie mam, może trzeba je odblokować?
Proszę o szybką odpowiedź.
Słyszałeś o czymś taki jak Kitserver? Podczas wyboru stroi klikasz page up, page down i wybierasz co chcesz zmienić stadiony, piłki itp, a następnie klikasz klawisze 0 i 9 aby dokonać dokładnego wyboru, w ktorejś z kategori.
@UP wielkie dzięki, nie wiedziałem że Kitserver ma taką możliwość xD
A co do patcha to naprawdę wymiata, gratulacje tym którzy go stworzyli.
kaczor237
May 9 2010, 13:07
Witam
Kilkanaście postów wstecz pisałem o problemie z Pato. Czy byłby ktoś tak miły i usnął/edytował Pato aby nie było problemów z wywalaniem do windowsa? Wiem że pomoże mi w tym ściągnięcie całego Patcha, ale ja chciałem tylko nowy OF
Bo na tym of'ie miałem już 2011, liga mistrzów z porto i wywala... Ponieważ porto wykupiło Pato i no.. nie pogrm już sobie
TommyD88
May 9 2010, 14:35
Co mam zgrać by mieć w grze angielski język, nie chodzi mi o komentarz, ale o teksty w grze, jak pozycje, statystyki itp. ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.