Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HIP-HOP
board.issonline.pl > Inne > Muzyka
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
eroS
Siemano

Kilka klasykow wchodzacych w grono prawdziwego rapu, ktorego dzis uslyszec jest ciezko.

Zipera-Przeciwnosci Losu

ZP-Prawilni

Rah-Pojara

WWO-Kazdy Ponad Kazdym

7 Lez-7 Lez

Morwa-Idz Za Ciosem

WNB-Dowod Odpowiedzialnosci

WZGORZE,K44-Jezyk Polski

PDG-PDG KARTEL

Paktofonika-Priorytety

Molesta-Szacunek

Peja-Kolejny Stracony Dzien

K44-+ i -

OSTR,Vienio-Bol Doswiadczen

Na obecna chwile kocurem dla mnie jest warszawski raper ERO.

aaa, dla tych co uwazaja ze jakis gosc z powyzszych zamieszczonych linkow "zaspiewal dobra piosenke" moge polecic natalie kukulska, kasie kowalska itd...
Co kurwa rap ma wspolnego ze slowami "piosenka","spiew"? ja pierdole wezcie tu takich rzeczy nie wypisujecie
11A
co do Ero to sie zgodze
zjebiscie pojechal np. w Rany klute z Kaczorem Pihem i Smokiem
lub w Martwie Się z Molesta i Pablopavo

co do spiewu to sie zgodze ale z ta piosenka to nie do konca wielu raperow w swoich utworach przewija slowo "piosenka"
np. Łona- Nie sluchać przed 2050
bo jednak Hip-Hop/Rap jest to muzyka i rytm polaczone z ekspresja i uczuciami wykonawcy
KSG1946
Oczywiście rap to nie śpiew ale swoją drogą jest wielu raperów, którzy również śpiewają i wychodzi im to znakomicie m.in. Everlast, i niech ktoś mi powie tylko że on jest słabym raperem albo "piosenkarzem";)

A co sądzicie o płycie "Global Takeover" El Da Sensei'a z Returners?? Wg mnie znakomite bity Returners i równy, bardzo dobry poziom Sensei'a (tu nie mogło być inaczej;)) i wyszła bardzo ciekawa płytka:) Fajnie że tak zasłużeni raperzy pracują z Polakami, to znak że jednak nie jesteśmy tak kiepscy w świecie;P
unikat
jak to są najważniejsze klasyki to ty chyba Polskiego Rapu nie słuchałeś jak większość tutaj .
brakuje wielu, wielu kawałków, nie mówie że te kawałki nie są klasykami bo są ale nie wymieniłeś wielu kawałków.

zapraszam www.zipsklad.boo.pl szczególnie znawców jakimi są Tomak i Przemka23 którzy tak twierdzą że Rap z Ulicy jest bezsensowny więc dowiecie się skąd wychodzą najlepsze nurty Polskiego HH.
11A
KSG1946
buja glowa niesamowicie smile.gif
troche mam niedosyt bo tylko 11 kawalkow na plytce ale za to wszystkie sa tak zajebiste ze moge to wybaczyc tongue.gif
Przemek23
CYTAT(KSG1946 @ Apr 3 2010, 20:13) *
A co sądzicie o płycie "Global Takeover" El Da Sensei'a z Returners?? Wg mnie znakomite bity Returners i równy, bardzo dobry poziom Sensei'a (tu nie mogło być inaczej;)) i wyszła bardzo ciekawa płytka:) Fajnie że tak zasłużeni raperzy pracują z Polakami, to znak że jednak nie jesteśmy tak kiepscy w świecie;P

Wiadomo że mega płyta, Returners jedni z najlepszych producentów w polsce plus El Da który rzadko daje słabe zwrotki, nie mogło być słabo, mam nawet w oryginale GT cool.gif. Co do tej kolaboracji po między nami a "stanami" to również uważam że to fajna sprawa i bardzo dobre doświadczenie dla polskich raperów, pare lat temu nikt by sie nie spodziewał że taki Keith Murray wystąpi gościnnie na płycie Ostrego. Co do Ostrego to czekam z niecierpliwością na Beat Brothers, usłyszeć taki raperów jak Sean Price, Termanology, Royce Da 5'9", Edo G na bitach polskich producentów to jest coś

CYTAT(Rzepa7 @ Apr 3 2010, 20:34) *
zapraszam www.zipsklad.boo.pl szczególnie znawców jakimi są Tomak i Przemka23 którzy tak twierdzą że Rap z Ulicy jest bezsensowny więc dowiecie się skąd wychodzą najlepsze nurty Polskiego HH.

Tak tak, również pozdrawiam
eroS
CYTAT(Rzepa7 @ Apr 3 2010, 20:34) *
jak to są najważniejsze klasyki to ty chyba Polskiego Rapu nie słuchałeś jak większość tutaj .
brakuje wielu, wielu kawałków, nie mówie że te kawałki nie są klasykami bo są ale nie wymieniłeś wielu kawałków.

Gdzie ja napisalem ze to sa najwazniejsze klasyki? Czytaj ze zrozumieniem.... z reszta 'wazniejszy klasyk' jest czyms glupim bo klasyk zostaje klasykiem.
Jest bardzo duzo prawdziwego rapu ktorego tam nie wymienilem bo zajelo by to duzo czasu...
unikat
Dla mnie całym klasykiem jest Zip Skład jak i jego elementy.
Razem z Molestą są dla mnie czymś najważniejszym w Polskim HH.
nie jaram się Kaliberem 44.
PFK wiadomo też klasyka.
element Zip Składu jakim jest WWO zmiażdył i wysrał system.

czekacie na Mixtape Prosto 600V??
albo Pokój z Widokiem na Wojne ?

tak, tak też pozdrawiam hehe wink.gif pozdrowić to ty sobie możesz swój Azs .
Przemek23
CYTAT(Rzepa7 @ Apr 4 2010, 11:39) *
Dla mnie całym klasykiem jest Zip Skład jak i jego elementy.
Razem z Molestą są dla mnie czymś najważniejszym w Polskim HH.
nie jaram się Kaliberem 44.
PFK wiadomo też klasyka.
element Zip Składu jakim jest WWO zmiażdył i wysrał system.

czekacie na Mixtape Prosto 600V??
albo Pokój z Widokiem na Wojne ?

tak, tak też pozdrawiam hehe wink.gif pozdrowić to ty sobie możesz swój Azs .

Po pierwsze to tak jak napisał eroS "czytaj ze zrozumieniem" bo jak widzę to jakoś ci to nie wychodzi, po drugie to co z ciebie za partner do dyskusji o rapie jak twoja widza rozpoczyna się i kończy na Prosto i jakichś marnych wannabe HG typu BONUS RPK czy Bezimienni, no a po trzecie do AZS'u mam stosunek taki jak Cejrowski do pedałów, no może nie aż tak ale mniej więcej
unikat
Moja dyskusja nie zaczyna się od Prosto jedynie podaje projekty jakie tam wyszły z których większość to klasyka.

posłuchaj sobie troszkę starszego Rapu i zacznij dyskutować na temat takiego Rapu

posłuchaj Grammatika, Slams Attack, WWO czy Zipery i odpocznij bo szybko spinasz dupe.

Do tematu Ero obiło mi się gdzieś żę ma wydać Solo, ale to chyba fake.

Dobra Przemek o gustach się nie dyskutuje, ale powiem ci jedno jak można z tobą dyskutować jeżeli czegoś nie słuchałeś ?

Posłuchaj nawijek z grupy RPK i dopiero się wypowiedz na ich temat zjadają dupą połowe Polskiej 1-ligowej sceny, i odpuście sobie o tym że w Polsce tylko poziom trzyma Ostry bo to nudne .
Co sądzicie o tym że Małpa jedzie na HH Kemp ?
unikat
Sorry za post pod postem, ale jakoś stwierdziłem że kończę z wami dyskusje bo nie ma z wami o czym dyskutować.
Słuchacie innego Rapu, a oceniacie ten drugi.
dziękuje dobranoc koniec imprezy i mnie w tym temacie chcecie normalnie podyskutować zapraszam www.zipsklad.boo.pl

szkoda nerwów .

Hemp Gru i Bezimienni hehe;p nie chce mi się wyliczać bo i tak na darmo . Chada, Pih, Zip Sklad, Peja, Molesta itp dla mnie to jest Rap.

Tak jakby to Zeus całkiem nie dawno podpisał kontrakt z Asfalt Record więc nie ogarnąłem jak to z nim ale nie zachwyca on mnie.

propsy. bez odbioru

bez apelacyjnie.
http://www.youtube.com/watch?v=i_teWgGwjF0
kostek
Obie płyty Zeusa bardzo dobre, choć im dłużej słucham tej starszej, tym bardziej skłaniam się ku opinii, że jednak była lepsza. Choć na 'Albumie Zeusa' też sporo fajnych, pomysłowych i dobrych lirycznie kawałków.

CYTAT
Co sądzicie o tym że Małpa jedzie na HH Kemp ?

Jaram się. O ile uda mi się w tym roku zawitać na Hradczanach. ;]

I tak z czystej ciekawości - Rzepa7, ile masz lat?
unikat
Ostatnio jaram się płytą Chady i Piha wink.gif

szczerze za dużo się spiąłem ale denerwuje mnie pośpieszna ocena.
http://www.youtube.com/watch?v=SQMUu_IV8yQ...feature=related

ustalmy jedno w tym temacie bo przez gust robi się tutaj temat nie o HH tylko o hejtowaniu się nawzajem i muzyki jakiej kto słucha.

Lepiej by było jakbyśmy dawali tutaj newsy i jakieś recenzje płyt niż kłócili się który kawałek jest lepszy ?
Przemek23
CYTAT(Rzepa7 @ Apr 5 2010, 13:37) *
posłuchaj Grammatika, Slams Attack, WWO czy Zipery

Grammatik, WWO, nie znam, kto to jest?

i odpocznij bo szybko spinasz dupe.

Hahah, ja sie spinam? Prosze cie

Posłuchaj nawijek z grupy RPK

Słuchałem, nic specjalnego, pierwszy lepszy zawodnik z podziemia jak choćby Ras czy Wena zjadą ich na raz dwa trzy

zjadają dupą połowe Polskiej 1-ligowej sceny

Z ciekawości zapytam, kogo masz na myśli?

i odpuście sobie o tym że w Polsce tylko poziom trzyma Ostry bo to nudne .

No moim zdaniem akurat Ostry z płyty na płytę jest coraz słabszy, w ogóle nie lubię go i nigdy nie lubiłem, z jego poglądami i armią ślepych psychofanów to się pewnie nie zmieni

CYTAT(Rzepa7 @ Apr 5 2010, 14:08) *
szczerze za dużo się spiąłem ale denerwuje mnie pośpieszna ocena.
http://www.youtube.com/watch?v=SQMUu_IV8yQ...feature=related

Chcesz sie bawić w odpowiedzi za pomocą linków, okej

http://bolsiak92.wrzuta.pl/audio/0uc2qaYuJ...ultura_ft.junes

trzymaj, kawałek który bardzo dobrze oddaje to co dzieje sie teraz z rapem

AHA, co do forum to zapraszam na http://www.slizg.eu/forum/index.php, na pewno więcej się tam dowiesz o rapie niż na forum zip składu

Pozdrówki
unikat
Nie lubię jak ktoś nędznie prowokuje bo właśnie to zrobiłeś.

wolę forum o Zipach.
to tylko twoja opinia o RPK, słuchasz innego nurtu Rapu okej, ale nie hejtuj tego czego ktoś inny słucha .

http://www.youtube.com/watch?v=o1-vDA1CLB0...eos=MpBv55x1dHs

słyszeliście 2 najnowsze dissy Peji ?

"HIP HOP ma nas łączyć, a nie dzielić" podsumowując całe to zajście na temat gustów .
ronaldo_9
Nie słuchałem tych dissów jeszcze i pewnie złe nie są ale dla mnie Rysiu już dawno przegrał Beef jeśli można tak nazwać tą sytuacje. Temat jaki wyciągnął Tede było jak on to nazwał "żenujące" zachowanie Rysia w ZG dlatego każde zaprzeczenie Peji w tej sprawie jest czystą głupotą. Nie słyszałem przy poprzednich odpowiedziach żeby choć raz Rysiek przyznał się do popełnienia błędu co stawia go w złym świetle. To że on uważa się za Pana rapu w Polsce i ma wielu wyznawców, których często widuje się na ulicach i w autobusie, niektórych znam i nie są to jakieś bystre osoby, zazwyczaj szukają w rapie przemocy, nienawiści do Policji itd. dlatego często z ich słuchawek płynie SLU. Disów penie posłucham po kilka razy ale nie spodziewam się jakiegoś przełomu. Ryszard miał szansę zachować szacunek u neutralnych słuchaczy, takich jak ja, gdyby przyznał się do błędów ale jak widać wieży on ciągle w coś czego nie ma, w swoją doskonałość.
tomaj
Rychu może nie przyznał się błędu, ale też nie uznaje się za "Pana rapu w Polsce". Ronaldo kiedy Peja jechał na policję? z tego co pamiętam to już dość dawne czasy, które też świadczą o jego rozwoju (w kwestii tworzenia rapu, tekstów).
Swoją drogą jestem ciekaw jakbyś Ty się zachował gdybyś dawał występ na scenie, byłby to Twój koncert, a jakiś koleś by Ci jechał? To jest chwila, krótki moment i podejmujesz decyzję, często pod wpływem emocji. Co prawda do błędu powinno się przyznać.
Szkoda tylko, że ta sytuacja jest rozdmuchana tylko dlatego, że chodzi o rapera. Już mniejsza oto, że to Peja zrobił a nie jakiś inny raper. Nie wiem czy pamiętacie historie sprzed kilku lat, kiedy to na koncercie Ich Troje ta ruda małpa skoczyła na publikę ze sceny i sparaliżował dziewczynkę. On jeszcze trochę i by pozwał rodziców tego dziecka, za to że znajdowało się ono na koncercie. Ja się pytam w tej sytuacji gdzie były wtedy media. Czemu jest nagonka na rapera, którego w Polsce zna pewnie mniej osób (biorę pod uwagę kwestie wieku słuchaczy) niz pana Wiśniewskiego?

Przemek23 interesując się polskim hip-hopem nie sposób jest nie znać "klasyków" czy "sław" gatunku, do których należą oczywiście Kaliber 44, Paktofonika, Zip Skład, mimo wszystko Peja, Grammatik czy WWO () no i oczywiście wielu, wielu innych więc nie czepiajcie się, że kogoś nie wymieniłem tongue.gif )
unikat
Powiem wam że te dwa nowe Dissy szczególnie "Czas Hardcoru" wpadł mi w ucho i argumenty są .
Przemek23
CYTAT(tomaj @ Apr 5 2010, 18:52) *
Przemek23 interesując się polskim hip-hopem nie sposób jest nie znać "klasyków" czy "sław" gatunku, do których należą oczywiście Kaliber 44, Paktofonika, Zip Skład, mimo wszystko Peja, Grammatik czy WWO () no i oczywiście wielu, wielu innych więc nie czepiajcie się, że kogoś nie wymieniłem tongue.gif )

Nie mów że ty to na serio wiozłeś
KSG1946
ozywienie w temacie:D polecam plytke A Tribe Called Quest - Midnight Marauders, to jest klasyk, na rozluznienie niektorym by sie przydalo;)
ogolnie to nie sposob nadrobic calej klasyki skoro mamy po -nascie lat;)

skoro juz mowa o "klasyce" to ja czesto lubie sobie zapuscic prawdziwy oldschool, lata 80, czysta zabawa dzwiekiem i slowem, o to chodzilo kiedys w tej muzyce:) a wy sluchacie takich "staroci"??
Przemek23
CYTAT(KSG1946 @ Apr 5 2010, 23:48) *
ozywienie w temacie:D polecam plytke A Tribe Called Quest - Midnight Marauders, to jest klasyk, na rozluznienie niektorym by sie przydalo;)
ogolnie to nie sposob nadrobic calej klasyki skoro mamy po -nascie lat;)

skoro juz mowa o "klasyce" to ja czesto lubie sobie zapuscic prawdziwy oldschool, lata 80, czysta zabawa dzwiekiem i slowem, o to chodzilo kiedys w tej muzyce:) a wy sluchacie takich "staroci"??

Nie jestem zbytnio fanem lat 80 i początków rapu, wole lata 90 i "złotą ere" hip hopu kiedy to powstały największe klayski jak choćby Ready to Die, Illmatic, Enta da Stage, Enter the Wu-Tang, Moment Of Truth i wiele innych, ale np takiego Kurtis'a Blow'a, Kool Moe Dee, MC Shan'a, Big Daddy Kane'a czy Sugarhill Gang, każdy kto utożsamia się jakoś z rapem powinien znać

CYTAT(KSG1946 @ Apr 5 2010, 23:48) *
polecam plytke A Tribe Called Quest - Midnight Marauders

wole The Low End Theory ;>
ronaldo_9
CYTAT(tomaj @ Apr 5 2010, 17:52) *
Rychu może nie przyznał się błędu, ale też nie uznaje się za "Pana rapu w Polsce". Ronaldo kiedy Peja jechał na policję? z tego co pamiętam to już dość dawne czasy, które też świadczą o jego rozwoju (w kwestii tworzenia rapu, tekstów).
Swoją drogą jestem ciekaw jakbyś Ty się zachował gdybyś dawał występ na scenie, byłby to Twój koncert, a jakiś koleś by Ci jechał? To jest chwila, krótki moment i podejmujesz decyzję, często pod wpływem emocji. Co prawda do błędu powinno się przyznać.
Szkoda tylko, że ta sytuacja jest rozdmuchana tylko dlatego, że chodzi o rapera. Już mniejsza oto, że to Peja zrobił a nie jakiś inny raper. Nie wiem czy pamiętacie historie sprzed kilku lat, kiedy to na koncercie Ich Troje ta ruda małpa skoczyła na publikę ze sceny i sparaliżował dziewczynkę. On jeszcze trochę i by pozwał rodziców tego dziecka, za to że znajdowało się ono na koncercie. Ja się pytam w tej sytuacji gdzie były wtedy media. Czemu jest nagonka na rapera, którego w Polsce zna pewnie mniej osób (biorę pod uwagę kwestie wieku słuchaczy) niz pana Wiśniewskiego?

O zachowaniu Wiśniewskiego nie chciałbym dyskutować bo nie znam żadnych faktów ale jeśli chodzi o Rycha to za ZG uważam go za największą ciotę z polskim rapie. Za to że NIE zrobił choćby tak jak Sokół w Irlandii tylko posłużył się bandą idiotów gotowych obciągnąć mu na skinienie. Peja nie jechał na Policję? A "klasyczne" dla niego "997", które to gra podobno na wielu koncertach? A pokazywanie się w koszulce z napisem "HWDP"? Może ten skrót nic nie musi znaczyć i pewnie Rysiu by się zarzekał że nie nawołuje do nienawiści ale chyba jest coś na rzeczy, nie sądzisz? A sytuacja rozdmuchana została bo w mediach był wtedy "sezon ogórkowy" więc o czymś trzeba mówić, Liroy mógł się pojawić w Pochanke na foteliku, Rysiu dostał programik o jego karierze, śmiesznie było ogólnie. Najśmieszniejsze było to że Rych twierdził że się nic nie stało, "synek miał tylko mały uraz, hehe". Nie pamiętam już jak on to powiedział. To akurat jest pozytyw że gościowi nic się nie stało. Jasne że nie pochwalam jego zachowania ale w dobie prowokacji internetowych takie zachowanie jest szczytem męstwa tym bardziej podobno to nie on złożył doniesienie o przestępstwie. Może i Peja jest przykładowym pucybutem który stał się milionerem ale prostak w nim pozostał. "Chłop może wyjść ze wsi ale wieś z chłopa, nigdy".

P.S. Sorka za późną/wczesną porę ale finał NCAA jest. wink.gif
unikat
dzisiaj na TVN był Peja i dostał podobno kare 5+5 tys = 10 tys za wszystko.
ale nie jestem pewien 100% bo nie oglądałem
ale tam nie zagłębiam się w to, ponieważ te jego nowe solówki nie leżą mi jak jego dawne nagrywki chociażby z "Na Legalu"
Przemek23
sory, post do usunięcia, nie chcący kliknołem
tomaj
ronaldo_9 żeś się chyba trochę zagalopował.
"Chłop może wyjść ze wsi ale wieś z chłopa, nigdy". - nie zapominaj, że Rychu wychował się na ulicy. Gimnazjum, do którego chodziłem do była jego dawna podstawówka, kilku nauczycieli pamiętało małego Rycha i opowiadali. Biorąc pod uwagę jego historie i otoczenie w jakim się wychował to i tak wyszedł na ludzi, się dorobił. Widziałem już sporo wywiadów z nim, miałem też okazję z nim raz porozmawiać, tzn. zamienić kilka słów. Nie ma co ukrywać, nie jest to osoba wybitnie wykształcona, grzesząca jakąś wielką elokwencją. Do tego jak dojdzie pewnego rodzaju napięcie, stres z powodu koncertu, to na pewno działa pod wpływem emocji i chwili. To, że nie przyznaje się do błędu świadczy według mnie tylko o tym, że chce umniejszyć swój błąd, co jest złe.
Co do nagonki na policje, to chodzi mi raczej o płyty. Wiadomo, na koncercie nie możesz pominąć swoich "klasyków" z dawnych lat. Ale w zasadzie od czasów "Na legalu" (może już nawet wcześniej) nie przypominam sobie żadnych utworów, w których byłby jakiś konkretny pojazd na policję.
Dalej, to że jego sprawa została rozdmuchana to nie wina "sezonu ogórkowego". Wydaje mi się, że to z winy typu muzyki. Niestety ale ludzie starsi (nie wszyscy!) kierują się stereotypami. Uważają, że hip-hop to muzyka dla "złej" młodzieży, dresów, narkomanów itd. itp. W dodatku Peja tez nie jest jakoś specjalnie lubianą osobą medialnie. Własnie dlatego została rozdmuchana ta sprawa.
Na koniec chcę jeszcze raz zaznaczyć, że w żaden sposób nie chcę i nie bronię zachowania Pejii.
KSG1946
http://www.youtube.com/watch?v=1JEDUqFEZHE - jedno słowo - GENIALNE! biggrin.gif
polecam, od kilku dni ten kawałak jak i cała płyta z którego pochodzi "męczą mnie" niemiłosiernie wink.gif jak ktoś lubi klasyczne brzmienie to musi sie spodobać smile.gif
11A
w temacie klasykow nie mozna zapomniec o takiej osobie jak Grandmaster Flash
a utwor np The Message z The Furious Five http://www.youtube.com/watch?v=O4o8TeqKhgY
Tomak
stezenie beki w temacie spore

006. Karwan - [Wielkie Serce #06] Nie Umiem Tym Oddychać (Feat. Ask, DJ Funky) (Produkcja: Marsan) http://www.youtube.com/watch?v=wSASlO_eFvU

015. Solar/Białas - [Burza Po Ciszy MIXTAPE #04] Olejmy jutro
http://www.youtube.com/watch?v=VpwbPndjrjw

054. Hard 2 Obtain - [Ism & Blues #07] L.I. Groove
http://www.youtube.com/watch?v=FeZO_hZZo3Q

poza tym zawsze Nastepny Level by Reno

elko, zakrywam wieko stawiam kamien na niego, buziaczki dla Rzepy i piateczka Przemkowi
Przemek23
CYTAT(Tomak @ Apr 10 2010, 18:52) *
006. Karwan - [Wielkie Serce #06] Nie Umiem Tym Oddychać (Feat. Ask, DJ Funky) (Produkcja: Marsan) http://www.youtube.com/watch?v=wSASlO_eFvU

015. Solar/Białas - [Burza Po Ciszy MIXTAPE #04] Olejmy jutro
http://www.youtube.com/watch?v=VpwbPndjrjw

Dobrych płyt zaczynasz słuchać biggrin.gif
Bakel
http://www.youtube.com/watch?v=qjb7P4WMHbo - przejebanie mocny, emocjonalny kawałek.
Peja miał swoje wzloty i upadki, ale dla mnie jest bezsprzecznie jednym z najlepszych w Polsce. Słaby free? Szczerze, to nie zwracam na to uwagi.
unikat
MorWA- Idź za ciosem feat Sokół, Włodi, Fu prod. Waco
http://www.youtube.com/watch?v=pCvleKIooMg

tutaj fajna nuta elementu Podziemnego Stylu
http://www.youtube.com/watch?v=SzVU3VvBdow...eos=VtFWw0d8DZM

Endefis-Czas wziaść sprawy w swoje ręce
http://www.youtube.com/watch?v=o1-vDA1CLB0...eos=cMUbvSOQ-1Y

zakończ to Tomak już bo za duża gimbogierka gustowa się robi.
nie słucham dużo Rapu zza oceanu.
przede wszystkim tylko i wyłącznie Polski po za tym czasami gościnne udziały obco krajowców

piątka dla prawdziwych.
Bo0os
Jak tylko poczujecie rocka to bedzicie sie smiać ze sluchaliscie wczesniej czegosc takiego jak hip-kop. To zadna prowokacja, mowie jak bylo ze mną. Droga od 'ziomka' do 'rockowca' albo 'bruda'(jak kto woli) jest calkiem prosta i realna. Wczesniej sluchalem tego calego techno, dance, hip hop (typu rychu peja itp.) ale wystarczylo nie wiele, bo jedna piosenka Disturbed aby totalnie pochloneła mnie miłosc do rocka i metalu. To naprawde wspanialy swiat.

Pozdro ziomki biggrin.gif

Ave.
unikat
Co sądzicie o płycie Chady ?
została wybrana na najlepszą płytę 2009 wśród fanów.

Większość Raperów stwierdzało ten sam fakt że płyta jest mocna i opowiada cało kształtnie o życiu Chady który odsiaduje teraz wyrok w ZK.
KSG1946
CYTAT(Bo0os @ Apr 10 2010, 22:54) *
Jak tylko poczujecie rocka to bedzicie sie smiać ze sluchaliscie wczesniej czegosc takiego jak hip-kop. To zadna prowokacja, mowie jak bylo ze mną. Droga od 'ziomka' do 'rockowca' albo 'bruda'(jak kto woli) jest calkiem prosta i realna. Wczesniej sluchalem tego calego techno, dance, hip hop (typu rychu peja itp.) ale wystarczylo nie wiele, bo jedna piosenka Disturbed aby totalnie pochloneła mnie miłosc do rocka i metalu. To naprawde wspanialy swiat.

Pozdro ziomki biggrin.gif

Ave.

Powiem Ci że nie ograniczam sie tylko do HH, słucham też rocokwych kawałków ale nigdy nie odrzuciło mnie to całkowicie od rapu:) Są też gatunki łączące te dwa gatunki i to naprawde dobrze wygląda, np. taki rapcore, wbrew nazwie to bardziej mi przypomina rock:) Rage Against the Machine - klasa:D albo Non Phixion czy nawet La Coka Nostra (choć do tych dwóch pierwszych sporo brakuje mimo wszystko;P). I kawałek Korn - Play Me z Nas'em:)
Najgorsze co można robić to ograniczać sięwink.gif
Bo0os
a ja wyznaje zasade czarne albo biale, chlopak albo dziewczynka ;p chociaz szanuje to ze ktos slucha roznych gatunkow. hmm.. w sumie tez slucham roznych gatunkow, metal, nu metal metalcore, industrial metal, hardrock, punk rock etc. biggrin.gif:D

pozdrawiam smile.gif

Tomak
CYTAT(Bo0os @ Apr 10 2010, 22:54) *
Wczesniej sluchalem tego calego techno, dance, hip hop (typu rychu peja itp.)

Nie wiem czy mam sie smiac czy plakac. A moze poplakac ze smiechu?

Przynajmniej znalazles to w czym sie najlepiej czujesz. Najlepszym rockowym kawalkiem (i w ogole w historii muzyki) jest Free Bird zespolu Lynyrd Skynyrd.

CYTAT
piątka dla prawdziwych.

podaj definicje 'prawdziwych'
Przemek23
Rzepa, z ciekawości wszedłem na to forum zip składu i ziomek, to co ty tam wypisujesz to przebeka jest, serio, np.

"Niech jadą ci najlepsi bo sorry Bonus dla mnie zjada 2 razy Małpe ." - w temacie o tym że Małpa jedzie na HHK, w tym samym temacie 1 liga wg Rzepy to m.in. HG i Chada

Dalej w temacie o wywiadzie z Jimsonem:

"dla mnie Bonus i Dudek zjadają dupą razem VNM'a i Jimsona tyle na temat dziękuje ."
"Dla mnie królem podziemia jest RPK i nic się nie zmienia"

Temat o płycie Zioła - Siema LP i komentarz do numeru Beznadziejność (http://www.youtube.com/watch?v=mRu9pIgy4jk):

"Haaaaalabardy ! machanie rękami wygląda żenująąąco!
nic tutaj nie powala ,a i ma lepsze flow niż Mezo bo przekazu w tym jest zero!
tak nie powinien wyglądać w ogóle Rap ...
jaki niby beef z Peją ?"

Bez kitu, typie, jesteś Hensonem forum

AHA, zapomniałbym, jeszcze jedno, już nie od Rzepy ale też mocne, komentarz na temat porównania Magika i 2Paca:

"hahahahahahahahahahahaha przecież wiadomo że 2pac, najlepszy raper jaki stąpał po tym świecie. To takie porównanie jakbyś miał wybierać między 100zł a 1 grosz.. "

biggrin.gif

Pozdro Rzepa, pisz dalej i skarż się kolegom z forumka że cie na ISS hejtują
piątka dla prawdziwych, ELO ZIOMSON
unikat
CYTAT(Przemek23 @ Apr 11 2010, 20:35) *
Rzepa, z ciekawości wszedłem na to forum zip składu i ziomek, to co ty tam wypisujesz to przebeka jest, serio, np.

"Niech jadą ci najlepsi bo sorry Bonus dla mnie zjada 2 razy Małpe ." - w temacie o tym że Małpa jedzie na HHK, w tym samym temacie 1 liga wg Rzepy to m.in. HG i Chada

Dalej w temacie o wywiadzie z Jimsonem:

"dla mnie Bonus i Dudek zjadają dupą razem VNM'a i Jimsona tyle na temat dziękuje ."
"Dla mnie królem podziemia jest RPK i nic się nie zmienia"

Temat o płycie Zioła - Siema LP i komentarz do numeru Beznadziejność (http://www.youtube.com/watch?v=mRu9pIgy4jk):

"Haaaaalabardy ! machanie rękami wygląda żenująąąco!
nic tutaj nie powala ,a i ma lepsze flow niż Mezo bo przekazu w tym jest zero!
tak nie powinien wyglądać w ogóle Rap ...
jaki niby beef z Peją ?"

Bez kitu, typie, jesteś Hensonem forum

AHA, zapomniałbym, jeszcze jedno, już nie od Rzepy ale też mocne, komentarz na temat porównania Magika i 2Paca:

"hahahahahahahahahahahaha przecież wiadomo że 2pac, najlepszy raper jaki stąpał po tym świecie. To takie porównanie jakbyś miał wybierać między 100zł a 1 grosz.. "

biggrin.gif

Pozdro Rzepa, pisz dalej i skarż się kolegom z forumka że cie na ISS hejtują
piątka dla prawdziwych, ELO ZIOMSON

hehe;D ziomuś wyczuwasz czasami ironie ?
wole słuchać rapu typu RPK niż jakiegoś żenującego mnie Zioła
Dobra okej to kto jest według ciebie 1 ligowcem ?

definicje prawdziwych hm.
wyobraź sobie że Rap powinien nas łączyć, a nie dzielić bo gdy ja wspomniałem o RPK że dla mnie są lepsi np. niż VNM czy Jimson dostałem zaraz odpowiedz od Przemka który wynosi Jimsona chociażby jak jakiegoś guru podziemia.

Lepiej podyskutować normalnie, a nie bez sensu kłócić się i wyśmiewać się z siebie bo ten słucha Peji, a Peja ostatnio w mediach został nazwany idiotą itp. i każdy kto słucha Peji czy Slums Attacku jest zje****

nikomu się nie muszę skarżyć, bo nikt mnie nie hejtuje bo mam na to serdecznie wyj*****

wyczuj czasami ironie beki, a i jeżeli Chada nie jest 1 ligowcem to 2pac żyje na Kubie.

co do numeru Zioła hehe. dla mnie to halabardy 0 przekazu śpiewanie o KFC i jak ktoś się ubiera

nie dyskutuje tutaj, ponieważ nie da się tutaj na poziomie trzymać dyskusji tylko od razu ubliżanie temu czego się słucha. PEACE
Przemek23
CYTAT(Rzepa7 @ Apr 11 2010, 21:24) *
hehe;D ziomuś wyczuwasz czasami ironie ?

Jasne, teraz to ironia, nigga please

Dobra okej to kto jest według ciebie 1 ligowcem ?

Nie mam jakiejś tam swojej pierwszej ligi, ale gdybym miał napewno nie było by tam HG czy innych wannabe jak Bonus RPK, zresztą: http://www.lastfm.pl/user/pszem07

dostałem zaraz odpowiedz od Przemka który wynosi Jimsona chociażby jak jakiegoś guru podziemia.

Nie jest żadnym guru podziemia, ale mówienie że zjadają go jacyś śmieszni raperzy z podwórkowej ligi jest co najmniej śmieszne

a i jeżeli Chada nie jest 1 ligowcem to 2pac żyje na Kubie

Nie, myślę że w Peru lub Brazylii

co do numeru Zioła hehe. dla mnie to halabardy 0 przekazu śpiewanie o KFC i jak ktoś się ubiera

Słuchałeś w ogóle całego numer? Posłuchaj na spokojnie, pomyśl i daj znać

nie dyskutuje tutaj, ponieważ nie da się tutaj na poziomie trzymać dyskusji tylko od razu ubliżanie temu czego się słucha. PEACE

Pokaż mi jeden moment w którym ci ubliżyłem
Tomak
Rzepa, Goraczka w Parku Igiel zjada kazdy dowolny album Twojego ulubionego rapera, klasyczny podziemny material

Piszesz o swoich ulubionych skladach czy raperach, wychwalasz nam ich i pokazujesz ich tracki. Po zacytowaniu przez Przemka Twoich wypowiedzi staja sie one nagle ironia? Nie rozumiem. Od strzalow w stope w tym temacie powinienes juz dawno wozic sie na wozku jak inwalida

FIRMA KRK DIXON37 HEMP GRU JLB KACZY PROCEDER
kostek
Rzepa już raz pytałem - ile masz lat? Z ciekawości pytam, bez podtekstów.

Jimson faktycznie dobra płytka. Jarałem się tak długo, że nadal jest w pierwszej dziesiątce 'odtworzeń ogółem' na moim lastfm.

Poza tym wydaje mi się, że ta cala dyskusja nie ma sensu. Rzepa jest zajarany tym całym Zipem, Prosto, HWDP, który dość mocno różni się od innych polskich produkcji. Nie mówię, że taki rap jest 'be' bo sam jak miałem 14-15 lat, to na okrągło w moim discmanie lądowało WWO i inne podobne produkcje. Z czasem człowiek jednak zaczyna szukać czegoś bardziej ambitnego, co przekłada się na poszerzenie muzycznych horyzontów. Sam do czasu do czasu lubię odpalić jakieś stare WWO, ale słuchanie tego na dłuższą metę staje się monotonne... Wtedy Eldo, Tetris, Małpa, Mes czy ostatnio Quiz lądują na odtwarzaczu i jazda! ; )

CYTAT
"Niech jadą ci najlepsi bo sorry Bonus dla mnie zjada 2 razy Małpe ."

...

-----
Wybiera się ktoś w ten weekend do wrocławskiej WZ na Małpa, Ten Typ Mes, Pokahontaz i 3de Kru?
Gruby event - szkoda tylko, że w niedzielę. Ale co tam! wink.gif
11A
a co myslicie o RR Brygadzie i plytce Super Moc?
osobiscie uwazam ze jest dobra
tez nie wszystkie kawalki mi przypasowaly ale uwazam ze mozna calkiem przyjemnie posluchac

i tutaj taki cytat z kawalka Taki Jestem
"Każdy człowiek ma inne gusta,
Wiem że wszystkim nie przypasi, bo to jest wręcz niemożliwe?
Piszę o tym o czym myślę? Myślę o tym co prawdziwe,
I niczego tu nie zmyślam, od tego był Janek Brzechwa,
A że Ty to robisz lepiej, no to chociaż się nie przechwal"

a co do Rocka to wiecej nie znam smile.gif bo raczej nie slucham tongue.gif
Led Zeppelin - Stairway To Heaven
Pink Floyd - Sorrow (Pulse Tour)
Przemek23
CYTAT(kostek @ Apr 12 2010, 15:18) *
Wybiera się ktoś w ten weekend do wrocławskiej WZ na Małpa, Ten Typ Mes, Pokahontaz i 3de Kru?
Gruby event - szkoda tylko, że w niedzielę. Ale co tam! wink.gif

No do Wrocławia mam troche daleko więc pewnie nie da rady, za to wszystkim z Lubelskiego i okolic, w sumie z całej Polski polecam wpadać na Out Town Raps w Białej Podlaskiej na którym w tym roku zagrają WFD, Małpa, Mes i Zeus, mega grubo będzie, tu małe info jak coś

unikat
http://www.youtube.com/watch?v=hxBcblOx-ok

dobry banger
Tomak
CYTAT(Rzepa7 @ Apr 13 2010, 12:58) *

Gdy Eldo wjechal w bit momentalnie usnalem. Bit malo bangerowy mimo wszystko. Poza tym calkiem dobre, zajebisty Lona, Mes, Term (skad oni go tu wytrzasneli? : O) i Ero. Swietnie zrobiony klip, osobiscie jaraja mnie wstawki z deska i rowerami
saluch
bit zapierdala Premierem, ale szlagier nie ma co. A Terma pewnie returnersi ogarnęli, wkońcu miał być na projekcie 'beat brothers'
Przemek23
CYTAT(Tomak @ Apr 13 2010, 14:13) *
Term (skad oni go tu wytrzasneli? : O)

Dograł się po koncercie, przynajmniej tak słyszałem. Co do numer to bardzo spoko ale spodziewałem się czegoś więcej, Małolat najlepiej wg mnie, propsy też za bit, faktycznie troche ksero Premiera ale że Preemo najlepszy producent wg mnie to nie mam nic przeciwko, teledysk zajebisty, jeden z lepszy w ostatnim czasie na naszej rodzimej scenie
unikat
dziwnie wchodzi w bit Eldo tak jakby nie jego głos.
dobra zwrotka Fu i Pyskatego, Małolata też na najwyższym poziomie ogólnie ekipa wymiata nie ma słabej zwrotki.
Tomak
Ostatnio jaranko albumem Kedyfa - Nie moge narzekac, a takze trackiem Dinali na Junoumi
Bo0os
CYTAT(Tomak @ Apr 11 2010, 17:43) *
Nie wiem czy mam sie smiac czy plakac. A moze poplakac ze smiechu?

No to panowie ktorą opcje obstawiacie? smile.gif sorry za offtop, daj mi ostrzeżenie sad.gif

:*
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.