Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become a Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4
Cooltys
Przecież na oba pytania odpowiedziałem powyżej. Dlaczego zdajesz je drugi raz ?biggrin.gif

Nie wiem na czym grasz. Czy na klawiaturze czy na padzie. L1 + podanie to zawodnik podający od razu zwiewa na pozycje. Kiedy podasz samym klawiszem odpowiedzialnym za zwykłe podanie po ziemi to biegniesz sobie gdzie chcesz.

Zeby zawodnik nie biegał do wszystkich piłek które spadają wystarczy umiejętnie używać klawisza R2 czyli tzw manualnego poruszania się po boisku.

Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne.
ciacho23
CYTAT(Cooltys @ Oct 29 2009, 22:28) *
Przecież na oba pytania odpowiedziałem powyżej. Dlaczego zdajesz je drugi raz ? biggrin.gif

Nie wiem na czym grasz. Czy na klawiaturze czy na padzie. L1 + podanie to zawodnik podający od razu zwiewa na pozycje. Kiedy podasz samym klawiszem odpowiedzialnym za zwykłe podanie po ziemi to biegniesz sobie gdzie chcesz.

Zeby zawodnik nie biegał do wszystkich piłek które spadają wystarczy umiejętnie używać klawisza R2 czyli tzw manualnego poruszania się po boisku.

Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne.

Może dla ciebie normalne jest to, że po podaniu z L1 twój zawodnik biegnie jak głupi przed siebie nawet czasem przez pół boiska i zatrzymuje się dopiero jak jest 30 metrów na pozycji spalonej, a w między czasie nie możesz tego biegu na hurra anulować.. dla mnie to normalne nie jest. Systuacja taka nie miala miejsca w edycji 2009. Owszem zawodnik zbierał się autumatycznie do biegu po takim podaniu (bo w końcu taki cel ma to podanie: szybka wymiana piłki z "klepy"), ale w stronę, w ktorą chcieliśmy i mogliśmy w każdym momencie ten bieg przerwać po prostu przez puszczenie kierunku. Wiem, że mogę sobie podać wciskając tylko klawisz podania bez L1 i biec gdzie chcę, ale wg mnie podania "z L1" i "bez L1" są kompletnie inne i zawodnik, do którego podaję zachowuje się inaczej po każdym z nich. Rozumiem też, że po podaniu z L1 powinna być szybka reakcja mojego zawodnika, tj. wlaśnie przejście do sprintu i wyjście na pozycję, ale nie rozwiązane w taki sposób jak jest. I możemy się przeczać, ale dla mnie to jest po prostu bug nad bugami, który dyskwalifikuje ten tryb.

Tari, dokladnie o to samo mi chodzi z tą klepką, tylko ty wyraziłeś to zwięźlej biggrin.gif
Tari
Cooltys nie obraź się, ale gdy przeczytałem Twojego posta - pierwsza myśl 'pieprzy jak pobity' wink.gif Po to jest klepka, żeby podać i szybko wybiec na pozycję wiedząc, że za moment dostaniemy piłkę. Jak mam zwykłym podaniem obsłużyć kolegę, wybiec na pozycję i dopiero wołać o piłkę, to nie dość że 20razy będę na spalonym, to obrońcy dawno mnie pokryją. Nie o to w tym chodzi. Mam ten sam problem z automatycznym biegiem po klepce i też mnie to denerwuje wink.gif

Co do biegania do wszystkich piłek naszego grajka, RB+RT (dwa prawe spusty na padzie) = tzw. 'super cancel', czyli nasz zawodnik przestaje robić to co w danym momencie robił. Skuteczne w 100% na bieganie do takich piłek, wciskamy i po sprawie.

Sędziowanie - tragedia i coraz więcej osób to zauważa.

W dalszym ciągu (chociaż myślałem, że nastąpiła poprawa) - o ile wyniki gdy nie gramy w meczu w ogóle (take a rest) są w miarę realne, o tyle gdy siedzimy na ławce, to można tak obejrzeć nawet kilka spotkań pod rząd, gdy nasi koledzy nie potrafią zdobyć bramki...miałem nadzieję, że Konami to poprawi. Przeliczyłem się.

Na SI nie ma co narzekać, jest poprawa w stosunku do 2009, z poziomu 'tragiczne' ---> 'złe'. Może za rok będzie lepiej...

Jeszcze raz zachęcam do gry na Professionalu. Bardzo łatwo nie jest, ale nie jest też kosmicznie trudno. Jako, że w 2010 mniej gra się schematami z 2009 (machanie strzałkami po skosie - mijamy całą drużynę rywala, zejście na środek i strzał przy słupku - pewny gol), poziom ten odpowiada mniej więcej Top Playerowi z 2009 (oczywiście mowa tylko o trybie BaL).
85David
Witam !

Ja też się z wami podziele moimi wrażeniami z BaLa w 2010. Gram napastnikiem oczywiście ale skrzydłowym i zaczolem od Stoke City gdzie grałem jako boczny pomocnik a po 2 sezonach przeszedłem do zajebistego Manchesteru City i też gram jako RMF. Jestem w połowie 3 sezonu - 3 miejsce w lidze, półfinał w pucharze i wyszedłem z grupy z barcą w lidze mistrzów. Gram oczywiście na Top Player ( najwięcej punktów przyznają za mecz w statach ). Rzeczywiście trudniej się gra niż w 2009 ale jest większa frajda bo juz nie można tak łatwo przechodzić zawodników i trzeba pograc całym zespołem.

Kilka uwag jakie zauważyłem to:
- wysoka note za mecz mam przy dużej ilośc strzałów i przechwytów
- grajcie wszystkie mecze bez skipów to umiejeności za doświadczenie mocneij przybywa (nawet o 20) nawet przy niskiej ocenie jak 5.5
- Oferty z dobrych klubów napewno się pojawią gdy grasz regularnie. Ja dostałem teraz powołanie do reprezentacji na euro:) jako rezerwowy ale w polsce dużej konkurencji nie ma:)

Nie wiecie czy jest możliwość skasowania transferów jakie komputer robi podczas okienka dla innych drużyn. Troche śmiesznie się gra przeciwko Barcelonie w lidze mistrzów gdzie Messi siedzi na ławie a w składzie barcy gra Lampart:)W Chelsea anelka na ławie i Szewczenko (sorki ale nie pamiętam jak dokłądnie pisze się jego naziwsko) pomyka w 1 składzie. W Man Utd Cesc Fabregas śmiga.

Napiszcie jakie u was zaszły trasfery bo to dosyć ciekawe jest.
moja osoba:
Odwiedź moją stronę
Odwiedź moją stronę
Cooltys
CYTAT(Tari @ Oct 29 2009, 23:58) *
Cooltys nie obraź się, ale gdy przeczytałem Twojego posta - pierwsza myśl 'pieprzy jak pobity' wink.gif Po to jest klepka, żeby podać i szybko wybiec na pozycję wiedząc, że za moment dostaniemy piłkę. Jak mam zwykłym podaniem obsłużyć kolegę, wybiec na pozycję i dopiero wołać o piłkę, to nie dość że 20razy będę na spalonym, to obrońcy dawno mnie pokryją. Nie o to w tym chodzi. Mam ten sam problem z automatycznym biegiem po klepce i też mnie to denerwuje wink.gif

laugh.gif No ale tego nie naprawisz prawda? Ja się nauczyłem w tym trybie grać bez tego i bez problemu wybiegam sobie na pozycję bo zawodnik startuje tak samo jak byłoby to zagranie z L1...nie wiem w czym widzicie taki ogromny problem. Ja poradziłem sobie z nim bardzo łatwo i przyjemnie i prawie nie używam L1. Powtarzam raz jeszcze - Można podać klepke, szybko i wybiec szybko na pozycję, a to czy dostaniesz piłkę to nie zależy tylko od tego czy wciśniesz L1 czy nie...

CYTAT(ciacho23 @ Oct 29 2009, 23:57) *
Może dla ciebie normalne jest to, że po podaniu z L1 twój zawodnik biegnie jak głupi przed siebie nawet czasem przez pół boiska i zatrzymuje się dopiero jak jest 30 metrów na pozycji spalonej, a w między czasie nie możesz tego biegu na hurra anulować..

Jasne, że to nie jest normalne ale JEST i tego nie wyrzucisz. A że można sobie radzić w podobny sposób bez L1 to nie mam powodu do gadania, że przez to nie da się w to grać. Wyjście nie zawsze jest tylko jedno...
85David
jak dojdziecie do mistrzostw europy to piszę EURO POLAND & UKRAINE:)) miły akcent
r.a.j.a.n
CYTAT(85David @ Oct 30 2009, 13:17) *
jak dojdziecie do mistrzostw europy to piszę EURO POLAND & UKRAINE:)) miły akcent

Aha, ale że co? z czym? jak?
Tari
CYTAT(85David @ Oct 30 2009, 09:20) *
Witam !

Ja też się z wami podziele moimi wrażeniami z BaLa w 2010. Gram napastnikiem oczywiście ale skrzydłowym i zaczolem od Stoke City gdzie grałem jako boczny pomocnik a po 2 sezonach przeszedłem do zajebistego Manchesteru City i też gram jako RMF. Jestem w połowie 3 sezonu - 3 miejsce w lidze, półfinał w pucharze i wyszedłem z grupy z barcą w lidze mistrzów. Gram oczywiście na Top Player ( najwięcej punktów przyznają za mecz w statach ). Rzeczywiście trudniej się gra niż w 2009 ale jest większa frajda bo juz nie można tak łatwo przechodzić zawodników i trzeba pograc całym zespołem.

Hm? Na pewno ilość pkt doświadczenia meczowego jest uzależniona od poziomu trudności? Na Top Playerze dostawałem 6-7pkt za mecz wygrany/zremisowany ale bez mojego wkładu (bez bramek i asyst) i 12-16 za taki gdzie coś ustrzeliłem/asystowałem. Zmieniłem na Professionala i jest dokładnie to samo.

Cooltys, nie naprawię niczego, co nie zmienia faktu, że KLEPKA POWINNA DZIAŁAĆ! Konami pokpiło sprawę, spieprzyli coś, z czym w poprzednim Pes'ie nie było problemów. Nie ma się więc co dziwić, że nie podoba nam się to. wink.gif
Cooltys
CYTAT(Tari @ Oct 30 2009, 15:18) *
Cooltys, nie naprawię niczego, co nie zmienia faktu, że KLEPKA POWINNA DZIAŁAĆ! Konami pokpiło sprawę, spieprzyli coś, z czym w poprzednim Pes'ie nie było problemów. Nie ma się więc co dziwić, że nie podoba nam się to. wink.gif

No ale ja Ci tego nie naprawię biggrin.gif A radzić sobie bez tego też można jeżeli komuś cała gra się podoba.
dzosz
Jak się zdobywa karty umiejętności? Jak na razie mam tylko jedną - balance ale skąd, to ja nie wiem biggrin.gif
Tari
a nie przypadkiem attack - balanced? Jeśli tak to jest to początkowa karta, którą każdy ma. Ja właśnie dostałem kartę 'reaction' wink.gif Ktoś pisał, że karty dostaje się dobijając do pewnego poziomu w statystykach (np. 85 przyspieszenia - sprinter - coś takiego).
makss
Ja dostalem karte Reaction - tez nie wiem za co ;]
ciacho23
Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że nagle przestały mu rosnąć statystyki do top speed pochodzące z meczu (te z treningu normalnie rosną), a do wszystkich innych umiejętności rosną? Gram dopiero pierwszy sezon.
rafios
ja tak mam tyle ze ze stamina... moze chodzi o to ze juz masz tak wysoki poziom ze tylko punkty z treningu moga to podwyzszyc a doswiadczenie meczowe nie juz nic do gadania smile.gif w moim przypadku stamina - 85 i tez gram pierwszy sezon dopiero no i nie wiem dlaczego tak, aczkolwiek moje przypuszczenia juz przeczytales tongue.gif
ciacho23
Ale to jest delikatnie mówiąc chore. Jeśli już to z treningów nie powinno rosnąć, a nie z meczów.. No ja mam też na poziomie 85, tyle, że właśnie top speed.
r.a.j.a.n
A spróbuj rozłożyć punkty tylko na speed i zagraj mecz, może KONAMI wprowadziło np. coś takiego, że dana statystyka rośnie Ci do tych 85, a potem jeśli chcesz dalej kształcić tą umiejętność musisz temu poświęcić więcej punktów.
CYTAT(ciacho23 @ Nov 2 2009, 13:08) *
Ale to jest delikatnie mówiąc chore. Jeśli już to z treningów nie powinno rosnąć, a nie z meczów.. No ja mam też na poziomie 85, tyle, że właśnie top speed.
ciacho23
Tak się składa, że właśnie mam tak punkty rozłożone. Ale co mają te punkty do punktów, które dostaje się za mecz?
Tari
Tak już jest wink.gif w 2009 też w pewnym momencie doświadczenie meczowe już nie dochodzi do danej statystyki wink.gif

prawdopodobnie od poziomu 85 aczkolwiek pewny nie jestem.
ciacho23
Tyle, że w 2009 to doświadczenie meczowe i tak było znikome i można to bylo olać.. i faktycznie, prawdopodobnie od poziomu 85 każda statystyka już nie rośnie jeśli chodzi o punkty meczowe, bo właśnie stamina też przestała na poziomie 85..
Cooltys
Ja jako CF mam stamine 88 w tym momencie i rośnie jak do tej pory...
ciacho23
Wszystkie statystyki ci rosną? Mowa oczywiście o punktach meczowych (nie z treningu)..
Zdzitt
Mój pierwszy sezon gram w Bari. Raczej tak sobie mi idzie ale muszę się pochwalić. Strzeliłem gola w Pucharze Włoch MILANOWI !!!
paczek1262
Ja mam stamine, top speed i jump powyżej 85 i żadna z tych mi nie rośnie. Myślę, że tak będzie z każdym parametrem. Pochwalę się moimi osiągnieciami w BaL:

Pierwszy sezon spędzony w Alabcete. Mierne osiągnięcia, zaledwie 5 bramek i 2 asysty.
Drugi sezon to przenosiny do Osasuny. Tam grając w pierwszym sezonie zdobyłem 7 bramek i 3 asysty. Mimo oferty z Valencii, zostałem. W drugim sezonie, w pierwszej rundzie strzeliłem 8 bramek i pojawiła się oferta z Athletico Madryt - zaakceptowałem. Teraz gram 3 sezon i na koncie mam 15 bramek i 4 asysty. W LM mam 5 bramek. Gram na profesionalu. Mimo, że nie ma się czym chwalić, to i tak to zrobiłem wink.gif Pozdrawiam
pio17
a wy w jaki sposób mijacie obrońce?
Tari
Ja mijam dobrym wyjściem do piłki wink.gif Nie ma sensu wdawać się w drybling, bo to prawie zawsze zakończy się stratą...Lepiej jest wypuścić piłkę przy przyjęciu, zatrzymać się na moment, wybiec ładnie do prostopadłego podania. To daje wymierne efekty.
Zdzitt
Jak wyżej, dobrze kolega radzi.

Ja już po 1 sezonie w Bari. Wygraliśmy Puchar Włoch i kupiło mnie latem Napoli. Zostałem powołany do repry Brazylii i byłem czarnym koniem. W ćwierćfinale z Anglią zdobyłem decydującego gola a w finale z Hiszpanią asystowałem przy 2 golach Adriano. Wygraliśmy mundial a ja zostałem wybrany do 11 turnieju. Gram na professional.
Dariusz007
Znalazłem taki film,który wydaje mi się troche podejrzany http://www.youtube.com/watch?v=C-tTDqAYARs Można grać na pozycji bramkarza w BaL?!?! Czytałem opinie o grze,które są bardzo podzielone,ale jeżeli można grać tylko bramkarzem to jutro jade po orginała biggrin.gif
Tari
Filmik z PES'a 2009. Niestety.
85David
Można bylo zagrac w bramkarza w PESie 2009 ale... nie w oryginalnej wersji tylko dzieki programowi który ktos stworzył. Niestety nie pamietam nazwy i czy jest do 2010
krzychu92
To jest filmik z PES 2009, a dwa to coś mi się wydaje, że to nie jest BaL, bo koleś gra prawdziwym bramkarzem grającym w tym klubie.
Szczepan09
to jest zwykly trening, gosciu ustawil sobie ze bedzie kierowal jednym zawodnikiem a nie cala druzyna, no i wybral bramkarza, na 99% to nie BAL.
juventino
jak sie prosi o podanie?
dobra juz wiem tongue.gif 2xR2

to mam jeszcze jedno pytanko. czy w trakcie kariery jest mozliwosc przekwalifikowania sie na inna pozycje? jestem AMF a w Bologni gram jako CMF i przez to mam nizsze rating, czy jak to sie tam nazywa tongue.gif jesli jest taka mozliwosc, to po jakim czasie bede mogl wybrac nowa pozycje?
aha i statystyki moge podwyzszac wygrywajac mecze czy jak? bo przed chwila rozegralem pierwszy trening, przegralem z 1 druzyna 1-0 i nic mi nie wzroslo.
bede wdzieczny za pomoc smile.gif
dzosz
CYTAT(juventino @ Nov 8 2009, 17:43) *
jak sie prosi o podanie?
dobra juz wiem tongue.gif 2xR2

to mam jeszcze jedno pytanko. czy w trakcie kariery jest mozliwosc przekwalifikowania sie na inna pozycje? jestem AMF a w Bologni gram jako CMF i przez to mam nizsze rating, czy jak to sie tam nazywa tongue.gif jesli jest taka mozliwosc, to po jakim czasie bede mogl wybrac nowa pozycje?
aha i statystyki moge podwyzszac wygrywajac mecze czy jak? bo przed chwila rozegralem pierwszy trening, przegralem z 1 druzyna 1-0 i nic mi nie wzroslo.
bede wdzieczny za pomoc smile.gif

Po parunastu/parudziesieciu meczach juz bedziesz mial wyrobione pozycje ( ja po 2 czy 3 sezonach mam juz chyba wszystkie na pomocy i ataku ) - ale jak sobie wybrales na poczatku np. SS - to i tak trener bedzie cie dawal najczesciej na ss/cf, z tym, ze na innych pozycjach nie bedziesz tracil juz statow.
juventino
juz udalo sie zalapac do 1 skladu smile.gif szkoda tylko, ze nie mozna ominac czesci meczu, w ktorej siedze na lawce tak jak w Fifie :/ duzo czasu to zabiera a mi sie i tak nie chce patrzec jak moi graja tongue.gif
dzieki za pomoc! pozdro wink.gif

edit: jeszcze jedno pytanko. podczas normalnej gry jak pilka leci mi na glowe, to trzymam kierunek i strzal, a w BaL jak tak robie, to zawodnik mi ucieka i nie strzela z glowki :/ tutaj jakos inaczej sie strzela z glowy, czy po prostu mam za slabe umiejetnosci? jesli tak, to co jest spowodowane tym uciekaniem przed pilka? header+jump? mam odpowiednio 63 i 68. ale przeciez nawet przy takich umiejetnosciach powinien chociaz wyskoczyc do tej pilki, a lata tak jakbym trzymal R1+R2 (manual cancel)
idziak
a jak to jest z dodatkowymi umiejętnościami (kiedyś były to gwiazdki), gram już 4 sezon i mam tylko jedna kartę "balance", ale dostałem ja już na samym początku. Moj zawodnik ma ogólnie 78, czyli oczywiście niektóre umiejętności ma na poziomie 85-89. (kiedyś ktoś napisał ze powyżej 85 się dostaje, ale ja nie mam)
1Wiecie jak zdobyć nowe??
2Czy one tak faktycznie na coś wpływają? tzn. czy sprawiają ze zawodnik jest lepszy?
kempool
wlaczam sobie dzis BaL a tutaj save data is corrupted :|
da sie to jakos naprawic?:(dodam ze jak ostatnio gralem w pesa to mi sie komp zawiesil
cdawid1
CYTAT(Szczepan09 @ Nov 7 2009, 17:48) *
to jest zwykly trening, gosciu ustawil sobie ze bedzie kierowal jednym zawodnikiem a nie cala druzyna, no i wybral bramkarza, na 99% to nie BAL.

To nie jest trening, to jest BaL. Do tego jest specialny program o nazwie "PES Legend Editor" ale jak narazie jest tylko do wersji 2009.
żeby zmienić pozycję trzeba stworzyć swojego zawodnika i przed meczem scoutów zapisać, wyjść z gry, uruchomić program zmienić pozycję na GK (radzę także zmienić umiejętności bramkarskie bo na początku mamy 50).
Mam nadzieję że komuś pomogłem. Jak ktoś ma jakieś pytania proszę pisać chętnie odpowiem.
wanted92
Dziś rano przywieźli mi najnowsze dzieło KONAMI , po zainstalowaniu od razu oczywiście zabrałem się za tryb BAL. Zacząłem grać na Professional ,ale przy najbliższej okazji zmienię poziom trudności na Top Player. No więc od początku. Po meczu testowym , zaakceptowałem ofertę Lazio . Rozegrałem kilka treningów i przy drugim podejściu w drużynie treningowej "A" załapałem się do składu. W pierwszym meczu wpuszczono mnie na drugą połowę. W kolejnych dwóch było podobnie, w każdym z tych spotkań otrzymywałem ocenę na poziomie 7-7.5 jednak w końcu słaba dyspozycja Pandeva zapewniła mi miejsce w wyjściowej jedenastce. Jestem cofniętym napastnikiem ,ale z powodu w.w. trener przestawił mnie na AMF gdzie nie idzie mi tak dobrze. Po kilku spotkaniach nie strzeliłem bramki, nie mam też żadnej asysty. Tu pojawia się moje pytanie-jak sprawdzić jakie zadanie przydzielił nam w danym meczu trener (tzn.gdzie mam posyłać piłki itd.), było coś takiego w poprzedniej odsłonie PES'a huh.gif ale za cholerkę nie mogę tego rozkminić tutaj.

Pozdrawiam
kempool
moglby ktos opisac dzialanie BaL editora by EPT? bo widze ze sejwu raczej sie nei da naprawic:(
mam tego editora ale nic z niego nie rozumiem :/ chyba ze jest gdzies w necie jakies spolszczenie do tego albo "zangliszczenie"
ciacho23
Ale idiotyczny jest ten tryb BaL. W 3 sezonie statystyki meczowe juz prawie w ogóle nie rosną bez względu na ocenę meczową, a i te z treningów są już tak znikome, że zrobienie z naszego zawodnika kogoś kto coś potrafi jest chyba nieosiągalne..
Cooltys
CYTAT(ciacho23 @ Nov 11 2009, 16:56) *
Ale idiotyczny jest ten tryb BaL. W 3 sezonie statystyki meczowe juz prawie w ogóle nie rosną bez względu na ocenę meczową, a i te z treningów są już tak znikome, że zrobienie z naszego zawodnika kogoś kto coś potrafi jest chyba nieosiągalne..

Po czym wnosisz? smile.gif Gram 5 sezon na Top Player i statystyki rosną mi w zależności od tego jak zagrałem dany mecz smile.gif Jako napastnik mam już overal 82 i te ważniejsze statystyki blisko 90.
juventino
CYTAT(Cooltys @ Nov 11 2009, 16:15) *
Po czym wnosisz? smile.gif Gram 5 sezon na Top Player i statystyki rosną mi w zależności od tego jak zagrałem dany mecz smile.gif Jako napastnik mam już overal 82 i te ważniejsze statystyki blisko 90.

5 sezon? niezle, ja juz w 2 seonie powoli wysiadam:P

gram 2 sezon w Bal na Top Player, pozycja CMF, Genoa.
po 1 sezonie calkiem niezle sie ta gra zapowiadala, ale teraz juz mnie zaczyna dobijac i odechciewa mi sie grac w ten tryb. a dlaczego? otoz niemal kazdy mecz konczy sie wynikiem 0-0 albo rzadziej 1-0, czy 1-1. w ostatnich 10 meczach chyba tylko byly 2 mecze, w ktorych padlo wiecej niz 2 bramki, ale te bramki strzelal przeciwnik.
zaluje, ze nie wybralem pozycji napastnika chociaz z drugiej strony czasem trener ustawia mnie jakos SS i tez nie jest dobrze (ale lepiej niz na pozycji CMF). i nie chodzi o to, ze ja jestem slaby, tylko o gre innych zawodnikow z mojej druzyny. kompletnie nie wiedza co zrobic z pilka. idziemy 3 na 1 i koles wbiega w obronce i traci. nie wazne, czy ja sie angazuje w gre, wciskam 2xR2, czy zostaje w obronie. jak sam nie wygram meczu (asysta, gol), to nie padnie zaden gol. musze chyba poczekac az mi staty wzrosna do 90-tek, dopiero wtedy bedzimey strzelac wiecej niz 1 gol najlepsze, ze jak ja nie gram, to wtedy wygrywaja 4-1, 3-2, 3-0 i kuzwa da sie? ehh
zastanawiam sie, czy nie zmienic czasu meczu z 10 min na 15 min. i jeszcze sie musze modlic, zeby mnie jakas lepsza druzyna kupila, bo zanudze sie na smierc

aha wlasnie, jaki wy macie ustawiony czas? ja od zawsze w Pesa gralem po 10 minut, ale teraz w tym BaLu wydaje mi sie, ze 10 min to za malo. sprawdze sobie jak mi pojdzie na 15 min, ale kurde szkoda tyle czasu heh
NiKoN
Witam mam malutki problem. Otóż- włączam tryb gry BECOME A LEGEND. po utworzeniu zawodnika i wybraniu opcji gry wyrzuca mnie na pulpit i gra się wyłącza. Po włączeniu gry ponownie, znowu muszę tworzyć zawodnika i w kółko dzieje się to samo. W czym tkwi problem ? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Cooltys
Jako że bramki dotyczą tylko trybu BaL toteż i tutaj umieszczam mini produkcje wink.gif

http://www.youtube.com/watch?v=wajElNPiToo

Enjoy! smile.gif
ciacho23
Cooltys, powiedz mi jak rozwijałeś swojego zawodnika? Tzn na co po kolei ustawialeś punkty umiejętności w poszczególnych okresach gry? Speed, technique, balance czy power? Na jakim poziomie grasz?
Cooltys
CYTAT(ciacho23 @ Nov 12 2009, 10:19) *
Cooltys, powiedz mi jak rozwijałeś swojego zawodnika? Tzn na co po kolei ustawialeś punkty umiejętności w poszczególnych okresach gry? Speed, technique, balance czy power? Na jakim poziomie grasz?

Gram na Top Player. Na początku dużo stawiałem na stamine bo jako napastnik na początku ma się mało, a bardzo się przydaje dużo biegać w ataku. Starałem się też dodać więcej do techniki strzału, a do dryblingu i siły dużo nie dawałem. Teraz kiedy już mam zadowalającą statystykę wytrzymałości zostawiłem ją na jednej kresce, a największy wkład kieruję do techniki strzału smile.gif Myślę, że dobrze na tym wyszedłem bo w wieku 20 lat gra się moim grajkiem naprawdę dobrze przy overalu 83 smile.gif
ciacho23
Jak czytam twoje opisy, Cooltys, to mam wrażenie, że ja gram w inną gręsmile.gif Ja mam np taką sytuację, że mam top speed 95, acceleration i drybling speed 94, a właściwie nie mogę wygrać żadnego pojedynku biegowego z obrońcami którzy mają speed 80. Też masz coś takiego? I co właściwie daje bieganie z tym R2, bo nigdy tego nie używałem?
Cooltys
Bez R2 nie da sie w to grać;p zawodnik sam idzie do wszystkich górnych automatycznie, dlatego trzeba tego używać. Różnica między poprzednim pesem a tym tkwi w tym, że w 09 mogłeś po prostu biec prosto i nikt Ci nie był w stanie zabrać piłki przy dobrych statystykach. Teraz musisz naprawdę dobrze przygotować sobie pozycję i być ten krok przed obrońcą, by nie wszedł przed Ciebie. Czasami też schodzę na skrzydła bo często tam się robią luki i mogę pognać do przodu i dorzucić. Jak już wyrobiłem sobie te statystyki po 4 sezonach dużo łatwiej wygrać bark w bark czy sytuacje 1vs1 z bramkarzem(dostałem kartę 1vs1) smile.gif

Rada: Kiedy chcesz wygrać z kimś pojedynek biegowy to po pierwsze najlepiej nie być bezpośrednio przy zawodniku bo gdy wypuścisz sobie piłkę ten natychmiast wejdzie przed Ciebie i strata. Chyba że zrobisz to szybko i nie będzie miał ku temu okazji : )
ciacho23
Faktycznie wypróbowałem to R2 i coś tam to daje:) A jeszcze pytanie, czy masz takie sytuacje, że podczas wrzutek np z rogu, idziesz na górną piłkę, już masz strzelać, wciskasz przycisk strzału, a zawodnik nie reaguje tylko po prostu przebiega w kierynku, którym biegl?
Cooltys
W tej edycji skakanie do głowy po rożnych jest bardzo manualne. Musisz wcześniej nacisnąć strzał a dopiero potem ustawić się tak, by zawodnik był na linii strzału. Łatwe to nie jest i długo zeszło zanim zrozumiałem o co kaman:D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.