Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become a Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4
shaky
CYTAT(Artek @ Dec 5 2009, 11:17) *
Ja mam pewien problem . Wczoraj zaczalem grac w BAL no i zaczalem grac pierwsze mecze z lawki, no i niestety nie dziala mi przyspieszenie meczu. Nie ma zaden roznicy pomiedzy x0 i x2, a nie chce mi sie czekac caly dlugi mecz zanim wejde na boisko. Umie ktos cos na to poradzic ?

Jeżeli przełączasz a na ekranie masz dalej x0 to masz problem , a jeżeli przełączasz i masz na ekranie x2 a różnicy prawie nie widać to najpewniej masz za słabego kompa by wyciągnął przyśpieszenie wink.gif . Zobacz sobie w settings->specifications i tam sprawdzaj , a jeżeli masz dobrego kompa to już takie problemy gdzieś na forum się pojawiały , ale rozwiązania nie widziałem .
zwieR.Z.
CYTAT
Widocznie prześladuje Cię jakieś fatum , spróbuj więcej trenować shot accuracy może to przyniesie efekty , ale innym raczej nie zdarza się tak często strzelać w słupki i poprzeczki .

Chyba faktycznie jakieś fatum. Aż Wam wrzucę filmik, bo ciężko uwierzyć: dwoma strzałami 4 razy trafiłem w poprzeczkę i raz w słupek http://www.youtube.com/watch?v=5iXwZuFgp1Q
shaky
Za mocno uderzasz spróbuj bardziej technicznie po strzale naciskając przycisk odpowiadający za szybką przeplatankę wink.gif .
zwieR.Z.
Hehe, no to raczej logiczne, że jak trafiam w poprzeczkę to strzał był za silny wink.gif Nie zawsze ustawienie siły wyjdzie, a tutaj było po prostu niesamowicie blisko.
Generalnie wolę próbować mocnych strzałów, bo na razie po prostu mam średnio rozwiniętą technikę. Odkąd podładowałem prędkość i przyspieszenie do maximum, zdecydowanie łatwiej dostać się w okolice pola karnego, a tam takie bomby wchodzą bardzo często. Efektem jest 26 goli w Ligue 1 i 12 w Lidze Europejskiej w przeciętnym PSG. Po tym sezonie trafiłem do Barcelony, gdzie na razie w 9 meczach strzeliłem 9 goli i mam średnią 7.11.
krzychu92
CYTAT(zwieR.Z. @ Dec 8 2009, 17:08) *
Hehe, no to raczej logiczne, że jak trafiam w poprzeczkę to strzał był za silny wink.gif Nie zawsze ustawienie siły wyjdzie, a tutaj było po prostu niesamowicie blisko.
Generalnie wolę próbować mocnych strzałów, bo na razie po prostu mam średnio rozwiniętą technikę. Odkąd podładowałem prędkość i przyspieszenie do maximum, zdecydowanie łatwiej dostać się w okolice pola karnego, a tam takie bomby wchodzą bardzo często. Efektem jest 26 goli w Ligue 1 i 12 w Lidze Europejskiej w przeciętnym PSG. Po tym sezonie trafiłem do Barcelony, gdzie na razie w 9 meczach strzeliłem 9 goli i mam średnią 7.11.

To ja albo nie umiem grac w BaL albo nie mowimy o tej samej grze. 1 sezon OGC Nice 3 bramki. 2 sezon PSG 9 bramek. 3 sezon PSG 7 bramek. I jak na razie w 4 sezonie w Boltonie 3 bramki i 1 w reprezentacji...
zwieR.Z.
CYTAT
To ja albo nie umiem grac w BaL albo nie mowimy o tej samej grze. 1 sezon OGC Nice 3 bramki. 2 sezon PSG 9 bramek. 3 sezon PSG 7 bramek. I jak na razie w 4 sezonie w Boltonie 3 bramki i 1 w reprezentacji...

Ja na początku miałem podobne statystyki wink.gif Teraz gram już chyba 6-7 sezon, więc mam po prostu lepszego zawodnika i o bramki łatwiej.
Pienik
Przed chwilą połamałem PES 2010 i jestem z tego dumny Więc siadajcie pijcie kawę/herbatę/piwo i czytajcie.
No więc tak, celowo 1 sezon wziąłem na Beginner strzeliłem 87 bramek (10 realowi 7 Barcelonie) i o dziwo pod koniec sezonu chciała mnie tylko Barca i Man UTD. To jest dość poj***** bo chciały by mnie przynajmniej 3-4 większe klubu nic ide do Man UTD. I zgadnijcie kto został piłkarzem Roku? ETO tak Eto który nawet nie był królem strzelców w Serie A, to chyba jest losowe. Najlepszym piłkarzem Świata został Xavi dość pop******* co nie? Czemu do cholery w Man utd. jestem jednym z lepszych piłkarzy (celowo sezon dalej na beginerze ciągnę) strzeliłem już 45 bramek i Trener nie wpuszcza mnie na ważne mecze? Bo bo bo co? Nie rozumiem czemu jak puszcze pada stoję jak debil 2 polowy trener mnie nie zdejmuje jak wyrywam sobie flaki zdejmuje mnie po 60 minucie. Czemu wywalili mnie z Man utd? Nie rozumiem tej gry już nie wspomnę o tym że Bramkarz/Obrońca/Pomocnik/Napastnik odbija podaje broni strzela piłkę niczym również footballówka odbija się od niczego. Czemu teraz skończyłem w Wolverhampton. Czemu w tej grze wszystko jest losowo czemu mam ustawione na napastnika a gram na DMF? Do ch*** pana czy tą grę robili niepełnosprawni ludzi? Sędzia również woła o pomstę do nieba.. Mam też pytanie kiedy wyjdzie jakiś Patch dodający stadiony? Bo wszyscy na razie grają (prawie wszyscy) na Konami, Brystol Merri, Viller Marre stadion... Na prawdę żałuję tych 110zl kupiłem grę z Allegro w listopadzie i jest to mój ostatni PES jaki kupiłem. Dziękuje

P.S Przepraszam za te wulgaryzmy ale na prawdę ta gra wyprowadziła mnie z równowagi.
Snake_PL
CYTAT(Pienik @ Dec 13 2009, 18:33) *
Przed chwilą połamałem PES 2010 i jestem z tego dumny Więc siadajcie pijcie kawę/herbatę/piwo i czytajcie.
No więc tak, celowo 1 sezon wziąłem na Beginner strzeliłem 87 bramek (10 realowi 7 Barcelonie) i o dziwo pod koniec sezonu chciała mnie tylko Barca i Man UTD. To jest dość poj***** bo chciały by mnie przynajmniej 3-4 większe klubu nic ide do Man UTD. I zgadnijcie kto został piłkarzem Roku? ETO tak Eto który nawet nie był królem strzelców w Serie A, to chyba jest losowe. Najlepszym piłkarzem Świata został Xavi dość pop******* co nie? Czemu do cholery w Man utd. jestem jednym z lepszych piłkarzy (celowo sezon dalej na beginerze ciągnę) strzeliłem już 45 bramek i Trener nie wpuszcza mnie na ważne mecze? Bo bo bo co? Nie rozumiem czemu jak puszcze pada stoję jak debil 2 polowy trener mnie nie zdejmuje jak wyrywam sobie flaki zdejmuje mnie po 60 minucie. Czemu wywalili mnie z Man utd? Nie rozumiem tej gry już nie wspomnę o tym że Bramkarz/Obrońca/Pomocnik/Napastnik odbija podaje broni strzela piłkę niczym również footballówka odbija się od niczego. Czemu teraz skończyłem w Wolverhampton. Czemu w tej grze wszystko jest losowo czemu mam ustawione na napastnika a gram na DMF? Do ch*** pana czy tą grę robili niepełnosprawni ludzi? Sędzia również woła o pomstę do nieba.. Mam też pytanie kiedy wyjdzie jakiś Patch dodający stadiony? Bo wszyscy na razie grają (prawie wszyscy) na Konami, Brystol Merri, Viller Marre stadion... Na prawdę żałuję tych 110zl kupiłem grę z Allegro w listopadzie i jest to mój ostatni PES jaki kupiłem. Dziękuje

P.S Przepraszam za te wulgaryzmy ale na prawdę ta gra wyprowadziła mnie z równowagi.

Pienik:

-Grasz na Begginer więc jest łatwo i stąd propozycje od ManU i Barcy (choć nie wiem o co masz pretensje)
-Xavi zajął 3 miejsce w ostatnim plebiscycie na piłkarza roku
-masz niskie staty i trener nie może dawać zawodnika z overalem 60 zamiast zawodnika z overalem 90, fakt że strzelasz dużo bramek wynika z tego, że grasz na łatwym poziomie trudności
-wystarczy nacisnąć L1 i piłkarz nie będzie stał w miejscu
-to trener decyduje gdzie ma grać piłkarz i czasami próbuje ustawiać piłkarza inaczej. jakbyś słabo się spisywał jako dmf ustawiłby cie gdzie indziej ; poza tym przechodząc do innego klubu jest napisane na jakiej/jakich pozycjach bedziesz grał
yumago
CYTAT(Artek @ Dec 5 2009, 11:17) *
Ja mam pewien problem . Wczoraj zaczalem grac w BAL no i zaczalem grac pierwsze mecze z lawki, no i niestety nie dziala mi przyspieszenie meczu. Nie ma zaden roznicy pomiedzy x0 i x2, a nie chce mi sie czekac caly dlugi mecz zanim wejde na boisko. Umie ktos cos na to poradzic ?

mam ten sam problem ;/ pomoze ktos?
r.a.j.a.n
Jedynie co mi przychodzi do głowy a propos speed'a to opcja w kitserverze, może macie zdefiniowanego "swojego" speed'a. Który może nie pozwala na przyspieszanie meczu w BALu.
Mogę się mylić, aczkolwiek warto sprawdzić...
topeczekk
Tak jak piszecie ten tryb jest prze głupi. Grałem 2 sezony w Valencii ofc Top Player i moja drużyna to debile bez umiejętności. Kazda inna druzyna komputerowa grala lepiej. I ich dziwne zachowania wychodze na czystą pozycje a ten do tylu podaje albo leci na slepo w aut lub traci piłke. Kiwnąć się prawie nie da chyba ze lotto i ogólnie wszyscy są lepsi od ciebie heh
Masakra to jest + daremny online itp
To jeste też moj ostatni PES ktory kupiłem.
DonKamilo
Witam. Ma ktoś pojęcie którą umiejętność muszę rozwinąć żeby mój zawodnik wykonywał szybkie zwroty? Chodzi o to ze np jak drybluje trzymajac strzalke w prawo i nacisne strzalke w dol to zeby zawodnik zrobil szybki zwrot, takie zacięcie, a nie taki dziwny długi, na pewno kazdy z was ma z tym problem na poczatku. Moje statystyki to poki co:

Prosze o pomoc smile.gif
Nalep
@up: Zapewne chodzi o atrybut "zwinność" ;]
Bercik_FCB
Witam,

Mam takie pytanko. Jak zdobyć taką gwiazdkę obok naszego nazwiska?

Tu trochę zdjęć z mojej kariery. Zdobyłem wszystkie możliwe nagrody, tudzież pojawia się moje zapytanie dlaczego nie mam tej przeklętej gwiazdki? biggrin.gif

Żeby była jasność, poziom regular.
rafios
CYTAT(Bercik_FCB @ Dec 27 2009, 16:02) *
Żeby była jasność, poziom regular.

tak tez przypuszczalem ;p
zeby uzyskac taka gwiazdke musisz miec karte umiejetnosci z literka P i jakims numerkiem. Wszystkie inne sa z literka S <- typu jakies zwody czy jakis bieg. Karty P to takie, ktore mozna wlaczyc i wylaczyc smile.gif to wlasnie oznacza ta gwiazdka smile.gif
NLP
fajnie sad.gif
a to moje staty:
laugh.gif
doszła mi jeszcze karta:
S06 Outside Curve
i lekko podniosły staty

i to+CL+Puchar+Liga

edit 2
karta PK taker
SPA 90
SA 90
att 90
i inne staty też się polepszyły

edit 3
FCB
SS
Mariusz_fbs
Hej. Ja zacząłem swoją karierę w ADO Den Haag na ofensywnym pomocniku, pierwszy sezon strasznie ciężko się grało... i koledzy fatalnie grali i mi też ciężko było coś zrobić(proste podanie prostopadłe żeby napastnik wyszedł sam na sam, a on podaje tak mocno że za linie wychodzi albo do GK tongue.gif). Skończyło się na 4 asystach i 2 bramkach. teraz jestem w 3/4 drugiego sezonu i już lepiej to wygląda 8 bramek(najlepszy strzelec drużyny) i 6 asyst (najlepszy asystent w lidze wink.gif. Mam nadzieje że po sezonie dostanę ofertę z jakiegoś Ajaxu żeby w pucharach europejskich grać i expa łapać więcej smile.gif

Inwestowałem głównie w prędkość i równowagę... i mam pytanie, bo i szybkość i przyśpieszenie tak jak planowałem dobiłem do 85(wytrzymałość też mi dobiła do tego poziomu) i już na te skile nie dostaje punktów za exp meczowy... już do końca kariery nie będę dostawał ? jedynie treningiem będę mógł jeszcze wyżej nabić ?
I jeszcze jedno, przy negocjacji z klubem nie da sie negocjować pozycji jaką oferują ?
Azaret
Witam wszystkich w moim pierwszym poście.
Mam pytanie do wyjadaczy trybu BaL. Czy jeśli gra się dłuzej to gra staje się ciekawsza? Chodzi mi głównie o to, czy przechodząc do lepszego klubu odczuwa się różnicę. Bo póki co gram pierwszy sezon w moim Deportivo i niestety koledzy z drużyny często grają słabo w ataku. Maja mało kreatywności, często w sytuacji gdy po podaniu na dobieg na mnie miałbym piękną sytuację ktoś podaje mi do nogi. I muszę się martwić żeby dwóch obrońców, którzy chętnie z tego skorzystają nie zabrali mi piłki.
Ponadto często partaczą - mnóstwo niewykorzystanych sytuacji, niedokładnych podań górą itp. Do tego dochodzi fakt, że ja sam mam słabo rozwinięte statystyki i póki co moja gra z konieczności pozbawiona jest bardziej wyrafinowanych zagrań(jak zwody, loby itp.).
Aha, przy okazji - czy wy też mieliście problemy z przesiadką z klawy na pada? Dostałem ten ostatni pod choinkę i wciąż mam pewne problemy z okiełznaniem go.
rafios
CYTAT(Azaret @ Dec 31 2009, 17:11) *
Chodzi mi głównie o to, czy przechodząc do lepszego klubu odczuwa się różnicę. Bo póki co gram pierwszy sezon w moim Deportivo i niestety koledzy z drużyny często grają słabo w ataku. Maja mało kreatywności, często w sytuacji gdy po podaniu na dobieg na mnie miałbym piękną sytuację ktoś podaje mi do nogi. I muszę się martwić żeby dwóch obrońców, którzy chętnie z tego skorzystają nie zabrali mi piłki.
Ponadto często partaczą - mnóstwo niewykorzystanych sytuacji, niedokładnych podań górą itp. Do tego dochodzi fakt, że ja sam mam słabo rozwinięte statystyki i póki co moja gra z konieczności pozbawiona jest bardziej wyrafinowanych zagrań(jak zwody, loby itp.).

ja z mojego doswiadczenia moge powiedziec ze nie wiem od czego to zalezy... podczas pierwszego sezonu jaki spedzilem w FC Twente grali dosyc srednio a ja wchodzilem z lawki na poczatku a potem juz normalnie od 1. minuty. Zajelismy bodajze 5 miejsce w lidze co dalo mozliwosc gry w Europa League w nastepnym sezonie. I wtedy zaczely sie cuda tongue.gif w calym sezonie mielismy 6 porazek, a reszta to zwyciestwa i remisy, z przewaga tych pierwszych. Wygralismy EL oraz 1. miejsce w Eredivisie. Z nadzieja na przyszly obiecujacy sezon zostalem w tym zespole nie przyjmujac ofert od m.in. Ajaxu, PSV, Tottenhamu, czy Man City(bylem wtedy wybrany do 11 Europy i swiata). Po rozpoczeciu nowego sezonu w jego polowie moja druzyna byla na 14. miejscu w lidze i tylko dzieki pomyslnemu ukladowi w grupie Champions League weszlismy do fazy pucharowej... Nie wiem skad ta obnizka formy w mojej druzynie. Mam statystyki dosyc dobre moim zdaniem a sam nie potrafie czegokolwiek zdzialac, bo oni wszystko partola i puszczaja takie straszne babole, ze czasem az szkoda patrzec... Z nadzieja na lepsze wyniki ide grac dalej tongue.gif

pzdr
juventino
koncze 5 sezon na top player i co moge powiedziec, to ten tryb bylby mega grywaln gdyby nie pare rzeczy. zaczne od najmniej waznych:

1. gra slabsza noga powinna z czasem sie polepszac. a koncze 5 sezon i nadal mam tylko 4 :/ 

2. na poczatku powinien byc jakis wybor moich statystyk. wkurza mnie to, ze agility mam tylko 74

3. prosba o podanie. wiekszy zasieg oraz powinna byc jeszcze prosba o podanie na dobieg i gora. strasznie mnie to irytuje, ze aby gosc mi podal pilke, to musze podejsc blizej. czasem az sie prosi o jakis przerzut na druga strona, albo podanie nad obronca, ale nie ma ch*a, zeby mi podal. jak poprosze o podanie, to w takich sytuacjach nie wie co zrobic i czesto traci pilke.

4. AI mojej druzyny. jak nie gram, to potrafia wygrac 5-0, jak gram, to nic nie potrafia zrobic. zawsze ja musze albo zaliczyc ayste albo strzelic. czesto nawet jak podam gosciowi na setke, to pudluje. jak zejde z boiska, to dalej jest to samo. zdecydowanie powinni cos z tym zrobic.  dziwne, ale im dluzej gram i jestem lepszy, to moja druzyna gra coraz gorzej heh przyklad: 1 czesc 5 sezonu gralem w chelsea i gralo sie przyzowicie. pozniej przeszedlem do man. city z teorytycznie lepszymi zawodnikami i tragedia (mozna by powiedziec, ze jak w realu, bo druzyna z samymi gwiazdami to nie wszystko, ale to jest gra). gram traz w MŚ Polska z Kanada. mecz zakonczyl sie 0-0. sezon temu z niemcami i chorwatami zwyciestwa po 4-0 i 5-0. nic w ogole nie grali, zero sytuacji. nie wiem, moze to przez ten nowy patch tongue.gif

jeszcze jest na pewno pare rzeczy, ale dopisze jak sobie przypomne smile.gif

ps. gram na ps3
Barley
Wie ktoś jak przyspieszyć grę w momencie kiedy siedzę na ławce rezerwowych?
Na ekranie pojawia się pasek przyspieszenia (niebieski) oraz pisze 2X. Jednak czas leci identycznie jak bez przyspieszenia. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
award2
Temat przegladalem jakis czas temu, ale z tego co pamietam nie bylo tych kwestii poruszonych, a przynajmniej odpowiedzi na nie.

1. Gram na Top Player, obecnie moj zawodnik ma 22 lata i strength rosna juz mu duzooo wolniej mimo 6 focus pointosw niz wczesniej, wydaje sie to logiczne, ale chce sie upewnic czy wszystko jest ok? Oraz do jakiego wieku w ogole one wzrastaja ?

2. Jakie sa warunki otrzymywania danych kart, zna ktos konkretne? Mam chyba 4 dodatkowe, ale jeszcze jakies by sie przydaly smile.gif

3. Czy da sie jakos poprawic gre slabsza noga? czy caly czas bedzie na 4
ciacho23
Witam. Spotkał się ktoś z sytuacją, że w Lidze Europejskiej nie są mu od pewnego momentu doliczane strzelone bramki i asysty przez co nie można np zostać królem strzelców? Dodam, że bramki te są liczone do ogólnych osiągnięć w statystykach naszego zawodnika.
Knl
Ja uważam, że do fajnej gry w BaL niezbędny jest BaL editor. I nie chodzi mi tu o jakieś straszne podrasowanie statystyk, tylko ustanowienie sobie sensownych, odpowiadających danej pozycji i wymarzonemu stylowi gry. Ja, jako CMF/AMF zaczynalem grę z dryblingiem bodajże 52, podaniami może 60, agility (które nie rozwija się w grze!) 72, nie mówiąc o strzalach - accuracy ok 58, technique 48! Tak więc pozmienialem na starcie niektore umiejetnosci, ale w sposób sensowny, tak ze w wieku 22 lat mój overall wynosi 79.
Wszystko to piszę, ponieważ grając w najnowszego pesa na poziomie Top Player, naprawde ciężko cokolwiek rozegrać (gram na kamerze Vertical Wide, uważam że tryb BaL na zwyklej meczowej kamerze traci swój urok), tym bardziej mając tak tragicznie niskie staty.

Za największe minusy trybu uważam:
- największy mankament - wiem że to oddaje realizm bycia rezerwowym, ale strasznie wkurza mnie gdy chcę grać a muszę siedzieć i oglądać mecz, czekając na wejscie! Można by to rozwiązać w taki sposób, że na przyklad zaczynamy mecz od dajmy na to 70. minuty, albo cos w tym stylu;
- oceny meczowe - jedna wielka zagadka na jakiej podstawie są one przydzielane, chyba kur*a losowo;
- głupota skrzydłowych - za kazdym razem biegną jak jeździeć bez głowy, wychodząc na aut;
- gra napastników czasem woła o pomstę do nieba, naprawde dobrzy napastnicy potrafią marnować takie sety że mi się płakać chce;
(innych minusów nie bede wymienial, bo skupiam się tylko na tych dotyczących trybu BaL, a to że PES 2010 jest grubo niedopracowany to już inna kwestia)

Czytając parę wcześniejszych postów:
- karty zdobywa się za poszególne zagrywki (często podaję zew. częscią stopy - otrzymuję Outside Curve);
- nasz zawdonik z wiekiem coraz wolniej się rozwija - logiczne wink.gif
- grając w silniejszych drużynach automatycznie o wiele łatwiej i lepiej się gra, większe umiejętności partnerów - logiczne wink.gif

Ogólnie, Become a Legend byłoby najbardziej grywalnym trybem, gdyby konami troche bardziej go dopracowalo - tak żeby stał się on realniejszy, bardziej rozbudowany (zarobki, kontrakty podpisywane na kilka lat, relacje z trenerem zespołu, bardziej rozbudowany trening). Master League wg mnie poszło w tym roku w dobrą stronę, mam nadzieję że w nastepnym pesie BaL bedzie o wiele lepszy, gdyż grając jako single player jest to najciekawszy tryb rozgrywki.
rafios
CYTAT(Knl @ Feb 8 2010, 12:32) *
Ja, jako CMF/AMF zaczynalem grę z dryblingiem bodajże 52, podaniami może 60, agility (które nie rozwija się w grze!) 72, nie mówiąc o strzalach - accuracy ok 58, technique 48! Tak więc pozmienialem na starcie niektore umiejetnosci, ale w sposób sensowny, tak ze w wieku 22 lat mój overall wynosi 79.

cos mi sie wydaje ze zawaliles pierwszy mecz - ten na ktorym byli scouci... Ja w wieku 21 lat overall mam 88 na pozycji SS, na CF 85, a na AMF 82 smile.gif oczywiscie wszystko to bez uzycia zadnego editora, a poziom top player - na innym nie gram smile.gif po tym pierwszym meczu stamine mialem juz na 82 co mnie niezmiernie ucieszylo biggrin.gif chyba tez nie za dobrze spisywales sie w meczach w ktorych grales, mozliwe ze dostawales male exp z meczu smile.gif Dla mnie uzywanie edytorow wszelkiej masci troche mija sie z celem rozgrywki, ktora polega na slabym poczatku i rozwijaniu sie z meczu na mecz wink.gif
Knl
Tak, zgadzam się z tobą - mija się z celem jeżeli oszukujemy podrasowywując gracza. Ja po prostu ustawilem sobie na starcie takie sensowne, w mojej opinii realne statystyki zawodnikowi. Zapomniałem jednak dodać - karierę zaczynałem jako 19-latek, a to też ma znaczenie ;]
A pierwszy mecz? Miałem średnią 5.5 ale nie wiem czy ma to jakies znaczenie.
rafios
CYTAT(Knl @ Feb 8 2010, 22:20) *
A pierwszy mecz? Miałem średnią 5.5 ale nie wiem czy ma to jakies znaczenie.

wg mnie ma bo ja mialem ocene 7.0 i moje statystyki poczatkowe wygladaly calkiem przyzwoicie wink.gif a zwlaszcza stamina co bylo dla mnie najwazniejsze wink.gif

http://img22.imageshack.us/img22/2686/96937431.jpg

http://img402.imageshack.us/img402/4163/33262722.jpg

ze tak sie skromnie pochwale wink.gif ostatnio przez sesje nie moglem grac, ale teraz mysle ze uda sie nocami nadgonic wink.gif
HarryBoy
Niestety tryb BaL w Pro Evolution Soccer 2010 nie zachwyca, taka jest prawda. Po kilku rozegranych meczach jestem gorzej zmęczony, zdenerwowany niż jak bym grał na lajfie ;P Aby osiągnąć coś w tym trybie, tzn. stworzyć prawdziwą legendę trzeba grać na poziomie 'regular'.
Ja w BL jestem napastnikiem. Jeśli miałbym grać jak typowy napastnik to zapewne pierwszą piłkę otrzymał bym koło 30 minuty meczu. KONAMI świetnie rozwinęło opcję 'bezsensowne podanie'. Żeby stworzyć jakąś akcję która miała by ręce i nogi często wracam się pod swoje pole karne i tam krok za krokiem wraz z zawodnikami przesuwam się pod pole karne przeciwnika rozrzucając przy tym podania na lewo i prawo, wystawiając się na pozycję.
Chciałbym skomentować kilka elementów przez które wypowiedziałem wieele wulgarnych słów:
- gra obrony - tutaj nawet szkoda komentować...
- indywidualności - na pomocy i na napadzie. Pomocnicy często biegną przed siebie przez całe boisko nie zwracając uwagi na wychodzących na pozycje zawodników. Napastnicy często dostając piłkę 30-35 metrów od pola karnego przeciwnika zamiast odegrać bądź podać strzelają na pałe...
- podania - podania za plecy obrońców ? pytanie czy coś takiego istnieje w tym trybie... większość piłek leci na piątkę bądź w ręce bramkarza.
- kosy - dostać kose na piętę nie jest trudno, szkoda tylko ,że sędzia nawet upomnienia nie raczy dać...
- rzuty wolne - dośrodkowania (nie bezpośrednie strzały na bramkę) często wyglądają jak jakiś babol ,z którym obrońcy radzą sobie bez najmniejszego problemu...
- nieproszony bieg do piłki - często kiedy piłka toczy się samotnie po boisku a mój zawodnik jest blisko niej zawsze do niej podbiega , nawet wtedy kiedy każe mu biec w kompletnie innym kierunku bo widzę ,że już inny zawodnik z mojej drużyny biegnie do tej piłki...
- odbiór piłki - obrońcy mojej drużyny non stop tracą piłkę pod moim polem karnym, a jak przychodzi do odbioru piłki na połowie przeciwnika to chyba zdarzyło sie 2 razy na 4 sezony które rozegrałem.
- uciekanie od piłki - obrońca jest metr od piłki i zamiast do niej podbiec ... UCIEKA OD NIEJ, pozwalając napastnikowi na spokojne dobiegnięcie do piłki i kontynuowanie akcji...
- wyjście na pozycję - szkoda ,że w momencie kiedy chcemy zaznaczyć ,że wychodzimy na pozycje możemy biec tylko w jednym kierunku. A po drugie to to wyjście jest o du.. potłuc bo i tak nie podają piłek tongue.gif

Również kilka spostrzeżeń mniejszych lub większych :
-zauważyłem, że w późniejszym wieku gdy umiejętności są już znaczniej rozwinięte punkty EXP dochodzą tylko w tedy kiedy otrzymamy wysoką ocenę pomeczową. Przynajmniej ja tak mam.
-aby dostać piłkę trzeba powoli ustawić się na pozycji, nie gonić na sprincie ciągle. Reszta dryżyny to TYLKO komputer, nie ludzki mózg który w sekundę przetwarza miliony informacji. Trzeba dać komputerowi chwile na zastanowienie wink.gif
- ustawiać się blisko zawodnika z piłką - większa szansa na otrzymanie podania
- jeśli jesteś początkującym napastnikiem, próbuj częściej grać akcjami oskrzydlającymi. Podawaj piłkę na boki. Przy dośrodkowaniach jest większa możliwość ,że uda ci się doskoczyć do piłki, dobić z metra albo piłka po prostu sama ci wleci pod nogi.

P.S: No i najgorsze jest to poczucie winy kiedy cały mecz grałeś, nie udało Ci się stworzyć ani jednej solidnej sytuacji, wchodzi za ciebie zawodnik na ostatnie pięć minut i strzela bramkę xD ...
ciacho23
Do czego w trybie BAL służy zakładka Scouts??
Bonito
CYTAT(ciacho23 @ Feb 22 2010, 12:46) *
Do czego w trybie BAL służy zakładka Scouts??

Nie wiem, nie mam tej zakładki.
Daj screena.
costa
Ja grajac na ekstraklasa patch w pierwszym sezonie w polskiej lidze zdobylem mistrzostowo ligi dla Ruchu mimo iz pierwsze pol sezonu gralem w slabym Dolcanie Zabki ;/ poziom top player biggrin.gif
po meczu talentow postawilem na transfer do najslabszego z trojki kandydatow Belchatow, Cracovia, Dolcan na ten ostatni ze wzgledu na to ze im slabszy zespol tym szybciej wejde do skladu i zaczne regularnie grac i to mi sie udalo choc musze przyznac, ze kilka razy odechciewalo mi sie po kilku slabych meczach i czasem niezrozumialych ocenach.
w Remes udalo nam sie awansowac do 1/4 choc w lidze bylismy na dnie totez postanowilem przeniesc sie do lidera ktorym w tej chwili byl Ruch i mial jeszcze sznse na puchar Polski.
Pierwszy mecz przesiedzialem na lawce, ale juz w drugim kiedy to w meczu z Dolcanem weszlem w 60 min przy stanie 0-0 od razu w pierwszej akcji zdobylem swoja pierwsza bramke w Bal wiedzialem ze te przenosiny do Ruchu bede dobrze wspominal.
Wygralismy 1-0 z moim bylym klubem jednak z Remes odpadlismy zaraz potem z Arka i zostala nam tylko walka o mistrza, lacznie 5 goli, 0 asyst to bilans jaki zapisal sie po I sezonie mojej gry w Bal, wszystkie gole zdobylem dla Ruchu, zadnej dla Dolcana.
To ze juz w pierwszym roku gry udalo mi sie wygrac tytul zawdzieczam przede wszystkim slabosci tej ligi poniewaz tak na dobra sprawe przed ostatnia kolejka tylko wygrana dawala mi I miejsce w 100%, za nami byl Gornik Z, Legia oraz Belchatow jednak to my mielismy najlepszego rywala jakim byla Odra lecz to nie pomoglo nam i skonczylo sie 0-0 co dalo nam jednak tytul, pozostala czworka nie wygrala swoich meczow.
Po sezoni postanowilem jednak sie pozegnac i wybralem Lecha, ktory to zajął 6 miejsce w lidze, sadze ze z nimi mam wieksze mozliwosci.
Zobaczymy co bedzie w tym roku mam nadzieje ze tytul znow mnie znajdzie i bede sie z niego cieszyl biggrin.gif
Azaret
Witam. Mam do was pytanie - czy można wgrać do swojego PES'a cudzy save z BaL? A jeśli nie - jak można edytować swojego zawodnika z tego trybu?
Z góry dzięki za odpowiedź.
costa
http://www.pes-rev.com/fileplanet/plik/PRO...dorakiller.html

tym programem mozna edytowac save z bal.
kubinho1032
A ja mam pytanie czy mozna zrobić tak, aby moja drużyna nie przeprowadzała transferów?
Gram w Barcelonie a wszyscy lepsi piłkarze są poza składem a w pierwszej 11 grają jacyś "Khune" po 74 Overall itp.
I 2 pytanie czy mozna mieć jakoś wpływ na swój skład ? tzn, swojej drużyny.
Kosaa
Witam mam taki problem, że mnie wyrzuca z gry gdy tworzę zawodnika w trybie Become a Legend, jest tak zawsze. Wszystkie inne tryby mi działają. Próbowałem przeinstalować Pes'a, nie dawało to sukcesów. Proszę o pomoc.
czester123451
Noo ja mam tak samo ja Kosaa pomoze ktos moze jest jakas łatka albo cos prosze pomozcie smile.gif))
Dzacol92
Mam pytanie. Czy da sie wytrenowac : Form, weak foot accuracy i weak foot frequency ? Mam 22 lata wszystko mi poszlo conajmniej o 20 pkt a to a ni rusz. Troche mnie to denerwuje, a jak u was z tym?
Tari
Nie, niestety nie da się nic z tym zrobić.
Dzacol92
to bezsensu odrazu masz 4 form i nigdy nie bd mial lepszej lewej nogi...
G4ru
Opisze tutaj ten problem bo dotyczy on BaL'u
No to tak mam taki problem ponieważ chodzą mi wszystkie tryby oprócz tego. Wchodze w niego tworze zawodnika i potem zostaje ta ostatnia zakladka naciskasz dalej i przechodzisz do trybu i jak nacisne to wywala mnie do pulpitu i ten blad nie wysylaj.
sw95
Ja obecnie gram w Man.City. Mam już 26 lat i zdobyte dwa mistrzostwa Anglii z tym klubem. tongue.gif
Hmm. A zaczynałem w Serie A. Konkretnie w Catanii, z którą doszłem aż do finału krajowego pucharu pokonując m.in. Milan laugh.gif Ale w finale nie sprostaliśmy Interowi. Ale i tak to spory sukces jak na pierwszy sezon. Potem przeszedłem do Napoli, bo owy klub zakwalifikował się od Ligi Europejskiej. Ale niestety przygoda z europejskim pucharem zakończyła się w fazie grupowej. W połowie sezonu postanowiłem opuścić błękitnych i przeniosłem się do Liviorno. Tam niestety nie zagrałem i na koniec nie przedłużyli ze mną kontraktu ohmy.gif Ale może i dobrze, bo potem ubrałem czerwono niebieską koszulkę Genoi i z tym klubem zaszliśmy aż do półfinału Ligi Europejskiej! Ale znów na drodze stanął nie kto inny, jak Inter. W mojej rocznej przygodzie z Genoą w 30 meczach strzeliłem 1 bramkę wink.gif Aa grałem z dychą na pleckach! smile.gif
No tak. Wtedy chciałem opuścić ligę włoską bo mi się troszkę znudziła tongue.gif. Obrałem kurs na Anglię. Na początek wylądowałem w Wigan. Tam spędziłem 2,5 sezonu i nit takiego szczególnego nie zdobyłem. Strzeliłem raptem kilka goli, a grałem jako ofensywny pomocnik... Potem nastąpił zawrót w mojej karierze i postanowiłem ubrać błękitne koszulki klubu z Manchesteru. W Man City w ciągu (trwającej jeszcze) mojej czteroletniej kariery uzbierałem 60 goli, kilkadziesiąt asyst i dwa mistrzostwa Anglii. Zostałem też raz wybrany do najlepszej jedenastki sezonu na wyspach i najlepszym piłkarzem w sezonie tongue.gif To było wtedy, kiedy razem z Polską zdobyłem mistrzostwo Europy laugh.gif. Obecnie City nie jest tym samym klubem co kilka lat temu (słabo gra Tevez, Schweinsteiger i w ogóle cały zespół), postanawiam na koniec bieżącego sezonu odejść. Hmm a chcę do mojego ulubionego klubu, który niejednokrotnie chciał mnie pozyskać, czyli The Blues tongue.gif (chciały mnie Arsenal, Man Utd, Liverpool, Chelsea, Inter itd.).
breko
Nie wiem czy ktoś wie ale naprawdę, pes 2010 bez deamon patch to shit... Wszystkie drużyny ładniejsze menu gra lepiej wygląda. Bez tego patcha nigdy w życiu bym w to nie grał a z nim jest to jedna z najlepszych gier w jaką grałem. Więc jeżeli komuś się nie podoba pes 10 to niech sobie załatwi deamon patcha. Nawet ten bal zdaje się być lepszy. Ja osobiście gram już 7 sezon moją ulubioną drużyną Liverpoolem i 5 raz w reprezentacji Anglii i nie mam co do tej gry żadnych zastrzeżeń, oczywiście ma kilka błędów ale mi absolutnie one nie przeszkadzają.
Conrado
a ja gram drugi sezon w Olympique Lyon. jestem w pierwszym skladzie,strzelam bramki (5 meczy do konca a na koncie mam 22 trafienia) zaliczam asysty. po meczu nie schodze z noty ponizej 6.5. Wygralem puchar francji lige tylko nie idzie mi w LM, bo juz drugi raz z rzedu odpadlem w 1/8, raz z Juventusem a raz z Manchesterem City. Czekam na oferte z jakiegos dobrego klubu,jesli takowa nie odejdzie zostane w OL i bede czekal na opaske kapitana;p hehehe
siivy
CYTAT(Kosaa @ Apr 30 2010, 11:17) *
Witam mam taki problem, że mnie wyrzuca z gry gdy tworzę zawodnika w trybie Become a Legend, jest tak zawsze. Wszystkie inne tryby mi działają. Próbowałem przeinstalować Pes'a, nie dawało to sukcesów. Proszę o pomoc.

Ja podobnie jak kolega mam taki sam problem czy moze ktos w tym pomóc jak sie z tym uporać....
siivy
CYTAT(Kosaa @ Apr 30 2010, 11:17) *

Sróbuj tak wejdz w pro evo w seting tam masz quality i resolution tam pewnie masz ustawione low i nie masz mozliwosci ustawienia na 1024x768 wiec zmień quality na medium i resolution na własnie 1024x768 powinno pomóc..enjoy
szymek25
Ja wcześniej grałem bardzo dużo pes 2010 w podstawowej wersji napastnikiem (różne kariery chyba z 5 karier).Ostatnio gram na ekstraklasa patch grałem 2 kariery ale tak nie do końca.Ostatnio zagrałem napastnikiem całą karierę od początku do końca czyli od debiutu do emerytury.Zawsze grałem na poziomie profesional,grałem w wielu klubach,zaczynałem w górniku Zabrze.
Teraz postanowiłem dla odmiany zagrać sobie ofensywnym pomocnikiem bo ile można grac napastnikiem:).Gram już drugi sezon.Zacząłem w GKS Bełchatów.Pierwszy sezon miałem nadzwyczaj udany jak na pomocnika bardzo szybko przebiłem się do pierwszego składu bo już w drugiej połowie sezonu zacząłem grac regularnie w pierwszej jedenastce.W pierwszym sezonie strzeliłem 4 bramki 0 asyst,teraz w drugim sezonie rozegrałem dopiero kilka spotkań i strzeliłem 1 bramkę.ale często miewam oceny 7.0 6.5.Jak opanuję grę pomocnika tak jak opanowałem grę napastnika to przełączę na top Player ale na razie nie mogę się przyzwyczaić bo jeszcze często zdarza mi się wybiegać podczas ataku nawet wyżej niż napastnicy z mojej drużyny a pomocnik powinien rozgrywać akcję a nie zapędzać się w atak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.