Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become a Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4
juventino
o dzikei Cooltys! wlasnie tez mam z tym problem. gram jako CMF, ale z uwagi na moj wzrost( 189cm thx GOD biggrin.gif) czesto probuje grac glowa. na srodku boiska jest ok, czesto wygrywam, ale przy rzutach roznych wlasnie nie moge sobie poradzic. mam tak samo jak ciacho23, czyli zawodnik nie skacze albo mija sie z pilka. ale strzal mam wcisnac raz, czy najpierw strzal, ustwic sie i moge jeszcz eraz wcisnac? a zreszta zaraz sam sprobuje:p
co do mojego poprzedniego problemu (wyniki po 0-0 i slabe AI mojej druzyny), to zmienilem czas na 15 min i jest o wiele lepiej. 5 meczy to: 0-1, 2-1, 3-0, 1-2. w tym moje 2 bramki i 2 asysty tongue.gif
i o co chodzi z tym R2, bo nie czaje? kiedy mam go uzywac? przy pojedynkach glowkowych (pozniej jeszcze pisales, ze wygrywa sie je poprzez wcisniecie strzalu a nastepnie kierunku...), czy podczas gry 1vs1?
dzieki!

ps. co do filmiku:
muza kozak
1:25, 2;04- naucz mnie tak xD hehe
1:56- to bylo markowanie strzalu? czyli strzal i szybko podanie? ja jak to teraz robie to sie potykam hehe trzeba miec dobra technike, czy drybling wazniejszy?

i szacun za gre w JUVE biggrin.gif tez o tym marze tongue.gif
Cooltys
CYTAT(juventino @ Nov 12 2009, 19:30) *
o dzikei Cooltys! wlasnie tez mam z tym problem. gram jako CMF, ale z uwagi na moj wzrost( 189cm thx GOD biggrin.gif) czesto probuje grac glowa. na srodku boiska jest ok, czesto wygrywam, ale przy rzutach roznych wlasnie nie moge sobie poradzic. mam tak samo jak ciacho23, czyli zawodnik nie skacze albo mija sie z pilka. ale strzal mam wcisnac raz, czy najpierw strzal, ustwic sie i moge jeszcz eraz wcisnac? a zreszta zaraz sam sprobuje:p
co do mojego poprzedniego problemu (wyniki po 0-0 i slabe AI mojej druzyny), to zmienilem czas na 15 min i jest o wiele lepiej. 5 meczy to: 0-1, 2-1, 3-0, 1-2. w tym moje 2 bramki i 2 asysty tongue.gif
i o co chodzi z tym R2, bo nie czaje? kiedy mam go uzywac? przy pojedynkach glowkowych (pozniej jeszcze pisales, ze wygrywa sie je poprzez wcisniecie strzalu a nastepnie kierunku...), czy podczas gry 1vs1?
dzieki!

ps. co do filmiku:
muza kozak
1:25, 2;04- naucz mnie tak xD hehe
1:56- to bylo markowanie strzalu? czyli strzal i szybko podanie? ja jak to teraz robie to sie potykam hehe trzeba miec dobra technike, czy drybling wazniejszy?

i szacun za gre w JUVE biggrin.gif tez o tym marze tongue.gif

Chyba Wam poradnik napisze biggrin.gif

Po pierwsze zawsze patrzy się co gra nam oferuje i co My możemy zrobić wykorzystując wszystkie możliwości by móc grać jak najskuteczniej. Gdy jesteś w środku boiska i jeżeli przeciwnik ustawi się przed Tobą i na 100% wygra głowę bo tak w pesie niestety jest to po prostu trzymasz R2, przemieszczasz się przed niego i ponownie naciskasz przycisk odpowiedzialny za zagranie głową smile.gif

ROŻNE - ja na początku zwykle wciskam strzał i staram się ustawić na linii podania. To chyba najrozsądniejsze rozwiązanie w tej edycji.

Na 10 minut też padają duże wyniki i tak jak wcześniej pisałem też miałem takie przestoje w drużynie, że wyniki oscylowały w granicach 0:0 przez kilkanaście meczów. Miałem też parę meczów z wynikami typu 6:2, 5:0 czy 4:4 smile.gif Ale takie zdarzają się równie rzadko co w rzeczywistości.

R2 - Ja trzymam ten przycisk praktycznie przez 90% meczu. Presing na defensywie rywala, próba odczytu podań, szybsze dojście do piłki po podaniu kolegi z drużyny czy lepsza pozycja do wyjścia do główki smile.gif

1:56 tak to było markowanie i nie wiem co wpływa na dobre wykonanie tego zwodu : )
paczek1262
Tak jak pisałem wcześniej grałem w A. Madrid. Tam strzeliłem 21 bramek i byłem 2 w klasyfikacji strzelców za fenomenalnym Villa, który miał 29 bramek. Kupiła mnie Barcelona. Do składu wchodziłem przez 3 mecze i na koniec miałem... 35 bramek w lidze (ogólnie 42). Absolutny lider klasyfikacji strzelców, drugi Villa 27. I tu naszła mnie refleksja. BaL rzeczywiście jest trudny przez pierwsze 2 sezony, ale jeśli w wieku 20 lat gram w Barcelonie i strzelam 35 bramek to nie wiem czy to realistyczne. Druga sprawa to taka, że gdyby zawodnik rozwijał się bardziej realistycznie to większość graczy pewnie by skończyła grać w BaL po 2 sezonie. ALe ogólnie bardzo fajnie się gra.
cheesse23
Witam!Może wie ktoś jak edytować ligi w BAL tak jak to było w PES 09?Np. żeby Wisła była w lidze włoskiej.
damost4
Ja grałem kolejno: pół sezonu w Racing Santander, pół w Valenci, 2 w Atletico i teraz połowa drugiego w Realu. w Realu mi się gra naprawdę dobrze, z resztą tak samo jak w Atletico. Zdobyłem już Ligę Mistrzów, mistrzostwo Hiszpanii, Puchar Króla z Realem. Z Valencią przegrałem w finale Ligi Europejskiej. Mam już także nagrodę dla najlepszego piłkarza w Europie, a także jestem w najlepszej 11 Europy i świata. Jeżeli chodzi o reprezentację to zdobyłem z Brazylią Copa America będąc najlepszym asystentem i w najlepszej 11 turnieju:)
Cooltys
paczek i damost : Wy gracie na Top Player? ohmy.gif Szczególnie damost po połowie sezonu dostać oferte z Valencji to ja nie wiem co Ty tam wyprawiałeś biggrin.gif
Jimmy Floyd
Witam. Mam zainstalowanego pes edit patcha 0.8.2 ten z 2 Bundesligą. W trybie Bal przy wyborze ligi w miejscu Primera Division jest właśnie 2 Bundesliga, jak można przywrócić pierwotne ustawienie? Można to jakoś edytować?
paczek1262
CYTAT(Cooltys @ Nov 16 2009, 11:01) *
paczek i damost : Wy gracie na Top Player? ohmy.gif Szczególnie damost po połowie sezonu dostać oferte z Valencji to ja nie wiem co Ty tam wyprawiałeś biggrin.gif

Pierwszy sezon na Pro, później zmieniłem na Top Player.
damost4
CYTAT(Cooltys @ Nov 16 2009, 12:01) *

Ja od początku na Top Player, nie gram inaczej w pesa. A z tymi ofertami to tak samo wyszło. W Racingu strzeliłem jedną bramkę tylko przez pół sezonu a Valencia się po mnie zgłosiła. Później już w Valenci też nie grałem zbyt dobrze ale na koniec sezonu przyszła oferta z Atletico:D W Atletico już mi nieźle szło, zajebiście się gra z Maxi i Aguero:) I konsekwencją tej gry była oferta Realu, ale w Atletico byłem 2 sezony. Dopiero po 2 się Real zgłosił. A po pierwszym sezonie w Realu miałem oferty od Chelsea, Villareal, Man Utd, Sampdorii.
Cooltys
CYTAT(damost4 @ Nov 16 2009, 13:16) *
Ja od początku na Top Player, nie gram inaczej w pesa. A z tymi ofertami to tak samo wyszło. W Racingu strzeliłem jedną bramkę tylko przez pół sezonu a Valencia się po mnie zgłosiła. Później już w Valenci też nie grałem zbyt dobrze ale na koniec sezonu przyszła oferta z Atletico:D W Atletico już mi nieźle szło, zajebiście się gra z Maxi i Aguero:) I konsekwencją tej gry była oferta Realu, ale w Atletico byłem 2 sezony. Dopiero po 2 się Real zgłosił. A po pierwszym sezonie w Realu miałem oferty od Chelsea, Villareal, Man Utd, Sampdorii.

Ja mimo iż w pierwszym sezonie strzeliłem 6 a w drugim 7 bramek nie miałem ŻADNEJ konkretnej oferty biggrin.gif Zapewne chodzi o oceny pomeczowe smile.gif
DżuDżu
Mam speed'a na 95 a wyprzedza mnie obrońca ze speed'em 83 ohmy.gif wTf ? Czy to jest normalne ?
juventino
a jaki masz masz accelerate i response? no i jesli to pod bramka przeciwnika i goni Cie obronca, to chyba mozliwe tongue.gif tak to juz PES ma. moze to jeszcze zalezy od aggression, defence, czy jakichs kart.
kempool
jak wy robicie ze macie statsy ponad 90?
ja mam 23 lata gram na top playerze,dobrze mi idzie gram w manchesterze a wszystkie szybkosciowe statsy dochodza mi do 85 i dalej juz nie ruszaja nawet jak mam ustawione w focus point na 6 speed,
tylko w statsach strzeleckich mam po ok.90
DżuDżu
Tak się prezentuje mój grajek w wieku 20 lat :
Bal 1
Bal 2
Bal 3
Bal 4
Bal 5
Bal 6 rolleyes.gif .
Sergio
Witam smile.gif Wlasnie cisne na Xboxie 360 BALa na Pro playerze i jakos daje rade. Gram 2 sezon w Manchesterze City i mam kilka pytań. Jak zmienic nr na koszulce ? I co oznacza ta karta jakas ?
Cooltys
CYTAT(Sergio @ Nov 17 2009, 18:36) *
Witam smile.gif Wlasnie cisne na Xboxie 360 BALa na Pro playerze i jakos daje rade. Gram 2 sezon w Manchesterze City i mam kilka pytań. Jak zmienic nr na koszulce ? I co oznacza ta karta jakas ?

Nr przydzielany jest odgórnie i jego nie zmienisz, a "karta jakas" to chodzi Ci o karty specjalne?
Sergio
Tak chodzi mi o karty specjalne . Mam jakas balance a jak sprawdzilem gdzies to Tevez ma np 1vs1 shooter itp da sie to zdobyc jakos czy cos smile.gif ?
Szczepan09
nr mozesz zmienic przy podpisywaniu kontraktu, na ps3 kwadrat sie wciska, ale tylko na taki ktory nie jest zajety przez innych zawodnikow
Cooltys
Da się smile.gif W miarę rozwoju będziesz zdobywał pewne karty.
r.a.j.a.n
Ja mam taki problem, że podczas tworzenia swojego grajka ustawiłem jakąś nazwę zawodnika, którą ma wymawiać komentator...
Ów wymawiana nazwa zawodnika zaczęła mnie irytować, Czy można ją usunąć / zmienić ? Jak tak to w jaki sposób ?
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
topeczekk
Ja oczywiscie Top Player. Pierwszy sezon Athletic Bilbao - wiadomo treningi potem już pogrywałem ogolnie taki średni sezon bo druzynka niezbyt mocna ...zakonczylismy na 12 miejscu. Gram CF udało mi się walnąć jedną bramkę w pucharze w Barcelonie wink.gif Ogolnie to ciezko i skupialem sie na dobrych wystepach podania itp - rating. Po sezonie oferta z Valencii takze od razu brałem. Pare treningów debiut w II połowie meczu pierwsza akcja prostopadłe podanie górne wyprzedzenie na R2 oczywiscie i szpicem bramka w debiucie ;D rating 8.0 Fajnie, ze gram w lidze mistrzów juz zadebiutowalem II połówke. To już kwestia czasu kiedy bede w pierwszym wink.gif Hmm a ciekawi mnie jak z reprezentacja polski ? kiedy mnie powołają ....gosciu w valenci gra a tu nic hehe dziwnie zrobione ;p
slawius1
"Gram w Valencii, dlaczego nie mam powołania do kadry??" - skoro mówisz, że nie grasz jeszcze w pierwszej 11 to dlaczego niby miałbyś dostać powołanie?

Normalnie jak z naszymi piłkarzami prawdziwym świecie i "świetnym" trenerem Majewskim - "Jurek Dudek jest w Realu Madryt, dlatego powinien być w kadrze narodowej" - jak będziesz GRAŁ w wyjściowej 11 i będziesz GRAŁ dobrze to i trenejro reprezentacyjny się zainteresuje Tobą wink.gif
Szczepan09
dokladnie wink.gif
CYTAT(slawius1 @ Nov 18 2009, 16:00) *
"Gram w Valencii, dlaczego nie mam powołania do kadry??" - skoro mówisz, że nie grasz jeszcze w pierwszej 11 to dlaczego niby miałbyś dostać powołanie?

Normalnie jak z naszymi piłkarzami prawdziwym świecie i "świetnym" trenerem Majewskim - "Jurek Dudek jest w Realu Madryt, dlatego powinien być w kadrze narodowej" - jak będziesz GRAŁ w wyjściowej 11 i będziesz GRAŁ dobrze to i trenejro reprezentacyjny się zainteresuje Tobą wink.gif
damost4
CYTAT(Cooltys @ Nov 17 2009, 22:11) *
Da się smile.gif W miarę rozwoju będziesz zdobywał pewne karty.

A możecie mi powiedzieć co oznaczają Karty: Man marking i Quick turn?
topeczekk
Wiadomo juz gram regularnie całe mecze w Valencii z reszta przeciez w Athletic Bilbao reguralnie tez gralem w 1 składzie wink.gif jak mówisz o realiach młody gosci, ktory grał w 1 składzie bilbao i dostał sie do Valencii od razu do kadry.
No mysle po sezonie ktos mnie powoła biggrin.gif
krzychu92
Nie wiem jak w tym pes, ale w poprzednim na poziomie Top Player dostawałeś powołanie w 3 sezonie. Jeśli był to inny poziom to i nawet w 1 miałeś powołanie.
Cooltys
CYTAT(damost4 @ Nov 18 2009, 18:30) *
A możecie mi powiedzieć co oznaczają Karty: Man marking i Quick turn?

Pierwsza karta to "Krycie" ale nie wiem jakie ona ma znaczenie. Druga to "Szybki zwrot" czyli jak sama nazwa wskazuje możesz wykonywać szybsze zwroty ; )
topeczekk
acha i jeszcze jedna smieszna sprawa. Pare meczy mialem w pucharach w ktorych konczylo sie rzutami karnymi. Na wszystkie karne w tych wszystkich meczach moja valencia strzeliła tylko 1 reszta nie trafiała w bramke. ZAL.PL
Za duzo tych bugów w Pesie...do tego zjebany online...
damost4
CYTAT(topeczekk @ Nov 21 2009, 19:04) *
acha i jeszcze jedna smieszna sprawa. Pare meczy mialem w pucharach w ktorych konczylo sie rzutami karnymi. Na wszystkie karne w tych wszystkich meczach moja valencia strzeliła tylko 1 reszta nie trafiała w bramke. ZAL.PL
Za duzo tych bugów w Pesie...do tego zjebany online...

Zgodzę się z Tobą. Karne to chyba największa porażka tej gry.
Marti1908
Kur** jak to jest mozliwe ze mam juz 8 week i dalej gram tylko treningi?! Moze dlatego ze na poczatek gram w za silnym klubie?
Tari
... biggrin.gif

znasz takie stwierdzenie 'nie liczy się ilość tylko jakość'? Z tego co napisałeś wynika, że powinieneś je wziąć do serca wink.gif

A tak na poważnie. Jeśli zbierasz słabe noty (5.0, 5.5) to szybko do składu nie wejdziesz. Popatrz sobie na pasek który Ci się zwiększa po każdym meczu, gdy będzie tak w 2/3 zapełniony powinieneś dostać szansę od trenera. Nie wiem na jakiej pozycji grasz, więc Ci nie powiem co masz na treningach robić wink.gif
Marti1908
CYTAT(Tari @ Nov 22 2009, 18:28) *
... biggrin.gif

znasz takie stwierdzenie 'nie liczy się ilość tylko jakość'? Z tego co napisałeś wynika, że powinieneś je wziąć do serca wink.gif

A tak na poważnie. Jeśli zbierasz słabe noty (5.0, 5.5) to szybko do składu nie wejdziesz. Popatrz sobie na pasek który Ci się zwiększa po każdym meczu, gdy będzie tak w 2/3 zapełniony powinieneś dostać szansę od trenera. Nie wiem na jakiej pozycji grasz, więc Ci nie powiem co masz na treningach robić wink.gif

Gram CF, Jak chcesz to mozesz napisac co mam robic biggrin.gif

I Trenuje jak na razie w Aston Villi
Tari
no to tak jak ja wink.gif

nie zapieprzaj cały mecz (bo Ci braknie siły około 60-70 minuty), czekaj na piłki przy linii środkowej, w tej edycji duża ilość podań nie powoduje wysokiej noty, więc piękne podania nie mają sensu, spróbuj podholować piłkę pod bramkę rywala sprintem wtedy jakaś asysta może się trafić no i najważniejsze: spróbuj oddać co najmniej 1-2 strzały na bramkę. to powinno dać notę przynajmniej 6.0, często 6.5 wink.gif a w takim tempie kilka spotkań i dostaniesz okazję do wykazania się.
Marti1908

Hehe wlasnie skonczylem kolejny mecz z lawy, zaufanie trenera prawie na maxa. I no wlasnie po skonczonych meczach(wchodzenie z lawki) nie dostaje match experince points. Dobra spadam na moj debiut w pierwszej 11 smile.gif

mój błąd nie dostaje match points, a strenght dostaje
Marti1908
I po meczu smile.gif Wygrana z Hull City 1-0 Downing dobil pilke po moim strzale smile.gif

EDIT#

Kolejny mecz i znowu nie dostalem match Experince points... DLaczego?

mój błąd nie dostaje match points, a strenght dostaje
DżuDżu
CYTAT(Bodzioszenko @ Oct 29 2009, 20:20) *
http://rapidshare.com/files/299689178/BAL_...T-TEam.rar.html              <<<<<Edytor do become a legend

Niestety program w języku chińskim u mnie są kwadraciki wszędzie...w sumie nie ma różnicy wątpie że ktoś z tego forum zna ten język.

Ma ktoś ten programik ? Niech go gdzieś wrzuci później powiem jak z niego korzystać smile.gif.
damost4
Nie wiem o co chodzi, ale jeżeli grając mecz wybiegam na pozycję spaloną, lecz wtedy kolega z drużyny mi nie podaje. Jak wyprzedzi obrońców i zostajemy we dwóch na bramkarza. Ja jestem bliżej bramki i wtedy proszę o podanie, dostaje to podanie ale wtedy sędzia gwiżdże pozycję spaloną u mnie. Znam przepisy piłki nożnej i myślę, że w takiej sytuacji nie ma spalonego. To jest jakieś niedorzeczne:(
ciacho23
Otóż w takim razie nie znasz przepisów gry w piłkę nożną. Jeśli idziecie we dwóch sam na sam z bramkarzem to linię spalonego wyznacza piłka i w momencie w którym partner z drużyny ci podaje, ty musisz byćdalej od bramki niż piłka.
kaiser20
widać słabo znasz przepisy

są 3 linie spalonego:

piłki

przedostatniego zawodnika przeciwnika

połowy

w momencie podanie ty jesteś bliżej linii końcowej boiska niż piłka i przedostatni zawodnik drużyny broniącej

przypomnij sobie bramkę rogera na mś top zrozumiesz o co chodzi

ciacho23
Ma ktoś rozwiniętą jakąś umiejętność powyżej 95, czy po prostu jest blokada, że można mieć tylko do 95?
DżuDżu
CYTAT(ciacho23 @ Nov 27 2009, 13:51) *
Ma ktoś rozwiniętą jakąś umiejętność powyżej 95, czy po prostu jest blokada, że można mieć tylko do 95?

Dobre pytanie ja mam jak narazie 95 speed'a i nie chce pójść dalej. Wydaje mi się że trzeba od początku dać na 6 np w speed'a może będzie 96.
stawar
Ten tryb to jedno wielkie G*wno, jeden wielki skrypt, nic więcej ale po kolei:

Żeby nie było żadnych wątpliwości gram Barceloną, na pozycji (SS), poziom trudności Professional.

Obrona
To jakaś kompletna porażka, Twoi zawodnicy przeważnie stoją w jakimś chorym bezruchu i nawet nie próbują podejść do rywala, stoją i czekają ale na co to nie mam pojęcia, a co robi w tym momencie rywal ? po prostu sobie biegnie, robi z naszą defensywą co chce, nieważne czy biegnie napastnik dobrej klasy, czy kiepski obrońca, efekt zawsze jest ten sam, a najgorsze w tym wszystkim jest to że Ty jako gracz nie masz na to kompletnie wpływu ( sory masz, ja jako napastnik często wracam do obrony, ile się da, bo w innym przypadku każdy mecz byłby przegrany, co więcej nie raz mam więcej przechwytów niż cała moja defensywa razem wzięta ). Inteligencją ( obrona ) też nie grzeszy, na porządku dziennym są sytuację gdy Twoi obrońcy wymieniają kilka podań, nagle podbiega do nich napastnik drużyny przeciwnej, a Ci w wielkim szoku nie wiedzą co mają zrobić z piłką, no i oczywiście podają do bramkarza... a to jeszcze większa parodia niż cała obrona, bramkarz tak niefortunnie odbija piłkę kolanami, że ta zostaje sparowana na słupek, odbija się od niego, wraca do bramkarza, odbija się od jego pleców i gol, albo podobna sytuacja, obrońca pod pressingiem rywala próbuje wybić piłkę, niestety trafia w głowę swojego kolegi, piłka odbija się i lobuje bramkarza ( w jednym meczu straciłem tak dwa gole ). Kpina i nic więcej, o dziwo bramkarze jak i obrona drużyny przeciwnej nie popełniają takich błędów, wystarczy że masz piłkę w pobliżu pola karnego a od razu podbiega do Ciebie obrońca, dwóch i Ci ją wyłuskuje ( tylko dlaczego to nie działa tak samo w mojej drużynie, bo nie ważne czy grasz Barceloną czy Sunderlandem, piłkarze zawsze zachowują się tak samo ), podobnie jest z bramkarzami rywali, po 5 rozegranych sezonach wpadły im może z 2 samobóje, ja tylko w jednym mam średnio z 7-8, w ogóle momentami bronią w sposób fenomenalny aż dech w piersiach zapiera jak widzisz z jakich sytuacji potrafią wyjść obronna ręką, szkoda że tyczy się to tylko oponenta, bo w Twojej drużynie to już zupełnie inna bajka.

Pomoc
Tutaj jest o niebo lepiej, coś tam grają, próbują rozgrywać, ale jest jedna bolączka, Twoi piłkarze praktycznie nie używają sprintu, gdy widzę jak zawodnicy biegną z R1 to normalnie święto lasu, przeważnie sobie truchtają i dotrzymują kroku rywalowi, ale też przesadnie nie palą się by odebrać mu piłkę, po prostu biegną koło niego i na tym kończy się ich inicjatywa, a co się dzieje gdy rywal użyje sprintu ? Twój grajek ogląda jego plecy i tyle. Ogólnie sprint to bardzo dziwna sprawa, władowałem w niego dużo Focus points dobiłem do 90 i myślałem że będą z tego jakieś wymierne efekty, jednak w czasie meczu kompletnie tego nie widać.
Rywale zazwyczaj są szybsi od Ciebie, nawet gdy mają gorsze statystyki, nieważne czy biegniesz z piłką czy bez i tak jesteś wolniejszy.

Atak
Grając Sunderlandem przeżywałem istną katorgę, ataku nie było, no chyba że sam coś stworzyłem, co łatwo nie przychodziło mając kiepskie staty, w praktyce stosowałem 3 sposoby na zdobywanie goli:
1. strzał z dystansu
2. strzał z dystansu
3. strzał z dystansu.
W drugim sezonie wpadło 16 goli ( dużo Focusów w strzały pakowałem ), w trzecim podobnie, w czwartym coś się zacięło i już tak pięknie nie wyglądało, całe szczęście przeszedłem do Barcelony, tutaj gra się jakoś układa, choć pycha moich kompanów mnie dobija, możesz być na zajebiście czystej pozycji, wcisnąć 2xR2 a i tak Ci nie poda, będzie sam próbował przejść przez rywala, co jak wiadomo i tak mu się nie uda, bo drybling w praktyce nie istnieje. Nie istnieje ale co ważne tylko w Twojej drużynie, obrońca przeciwnika z najsłabszego Teamu w lidze, jest w stanie przejść 4 Twoich piłkarzy i jeszcze oddać celny strzał.
Jakby się nie patrzeć w końcu otworzył się worek z bramkami, bo teraz Barca ustępuje pod tym względem tylko Realowi, a w Sunderlandzie średnio w sezonie padało 30 goli, a wszystkie inne kluby miały w okolicach 50-60, w Barcie już po pierwszej połowie sezonu moja ofensywa wbiła 45 goli, zdarzały się nawet wyniki 7:0, 5:0.

Dziwna sprawa ma się z posiadaniem piłki, ten sam efekt w Barcie i Sunder, posiadanie zawsze na poziomie 40%, czasem 45%, a 50% to może raz na 10 meczy.
Faule to już w ogóle na komentarz nie zasługują, kiwam obrońce przeciwnika, wychodzę na czystą pozycję, wypuściłem sobie piłkę 3m do przodu... kosa od tyłu w nogi i po akcji, sędzia gwiżdże na potęgę, ale tylko Tobie, rywalowi jeśli coś odgwiżdże to raz na ruski rok.

Do tego dochodzi mnóstwo mniejszych lub większych bugów, które w praktyce sprawiają że bal jest kompletnie nie grywalny, gracz w porównaniu do rywala ma dziwne embargo na faule, sprint i masę innych rzeczy, które od samego początku stawiają go w gorszej pozycji. Myślałem że gdy dojdę do Barcelony ( albo innej lepszej drużyny ) będzie widać jakąś znaczącą poprawę, owszem widać ale tylko w ataku, reszta pozostaje bez zmian, w skrócie żenada.

Czas najwyższy odstawić PES2010 ( 100 PLN w plecy ), to chyba najgorsza część w historii, oskryptowana do potęgi entej, zobaczę jeszcze jak to się ma z grywalnością w Master League, ale obawiam się że będzie wyglądać to podobnie jak w Balu.
DżuDżu
CYTAT(stawar @ Nov 29 2009, 11:49) *
Czas najwyższy odstawić PES2010 ( 100 PLN w plecy ).

Nie chciałem żałować jak ty dlatego nie kupiłem tej gry biggrin.gif.
prezes87
Mnie najbardziej uderzyło, że nie poprawili w ogóle tego BaL. Żadnych zmian, żadnych nowości, nic. Odgrzewany kotlet z 2009.
przemek_psg
Da się zmienić numer na koszulce swojemu zawodnikowi czy automatycznie przypisywany jest pierwszy wolny?
shaky
CYTAT(przemek_psg @ Dec 1 2009, 17:30) *
Da się zmienić numer na koszulce swojemu zawodnikowi czy automatycznie przypisywany jest pierwszy wolny?

W trakcie sezonu nie , ale gdy jest przerwa sezonowa to podpisując nowy kontrakt wchodzisz w jego zawartość i klikasz "X" przycisk odpowiedzialny za strzał , później wybierasz proponowany przez Ciebie numer i jeżeli nikt go nie ma to taki dostaniesz , więc lepiej wcześniej zobaczyć jakie są wolne wink.gif .
zwieR.Z.
Czy Wy też ciągle obijacie słupki i poprzeczki? Mój zawodnik ma 21 lat i do tej pory strzeliłem nim 7 goli (top player), natomiast w obramowanie bramki trafiłem już około 30-40 razy -.-
shaky
CYTAT(zwieR.Z. @ Dec 3 2009, 22:23) *
Czy Wy też ciągle obijacie słupki i poprzeczki? Mój zawodnik ma 21 lat i do tej pory strzeliłem nim 7 goli (top player), natomiast w obramowanie bramki trafiłem już około 30-40 razy -.-

Widocznie prześladuje Cię jakieś fatum , spróbuj więcej trenować shot accuracy może to przyniesie efekty , ale innym raczej nie zdarza się tak często strzelać w słupki i poprzeczki .
jacekz40
CYTAT(DżuDżu @ Nov 29 2009, 19:11) *
Nie chciałem żałować jak ty dlatego nie kupiłem tej gry biggrin.gif.

Nigdy nie kupiłem gry za 100 zł i nie dlatego, ze mnie nie stać, po prostu nie uznaję złodziejstwa! Taka gra komputerowa jest warta co najwyżej 20 zł (mówię ogólnie o grach oryginalnych), to jest cena, którą zdecydowana większośc by zaakceptowała. Ceny gier, płyt z filmami i muzyką to jest dopiero piractwo i rozbój.

A co do PES 2010 BAL ja podejrzewam, że jako jeden z nielicznych już skończyłem swoją karierę, byłem szybki, może nawet najszybszy:rolleyes:. Gra wylądowała w koszu na śmieci, tylko na to zasługuje! I wiecie co...podziwiam najbardziej tych, którzy twierdzą, że to najlepsza edycja, ba...więcej, twierdzą, że to najlepsza piłka we wszechświecie: smile.gif Dla jasności to nie jest krytyka wszystkiego jak leci, bo niektórzy też tak potrafią...i nie czekam już na kolejną edycję PES-a, bo ona również nic nowego nie przyniesie.
Artek
Ja mam pewien problem . Wczoraj zaczalem grac w BAL no i zaczalem grac pierwsze mecze z lawki, no i niestety nie dziala mi przyspieszenie meczu. Nie ma zaden roznicy pomiedzy x0 i x2, a nie chce mi sie czekac caly dlugi mecz zanim wejde na boisko. Umie ktos cos na to poradzic ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.