Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ep 2009 Stadiums Suplement
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3
tomaj
Stinger: poczytałbyś trochę temat to byś wiedział czemu Ci nie działa. GA ma inaczej nazwany folder kitserver i ścieżki się nie zgadzają. Nie ma więc prawa Stadium Selector poprawnie działać. Rozwiązanie problemu poniżej.

CYTAT(seba @ Feb 19 2009, 11:59) *
Nie mam tego patcha, ale skoro w nim jest inna nazwa kitservera to faktycznie StadiumSelector nie zadziała.
Najszybszym i znacznie lepszym rozwiązaniem od edytowania programu StadiumSelector.bat będzie zmiana nazwy folderu gakserver na kitserver w GA patchu i wszystko zatrybi.
jacekz40
mellow.gif Hello, podpowie ktoś jak podglądać te pliczki od stadionów?
tomaj
CYTAT(jacekz40 @ Feb 24 2009, 22:57) *
mellow.gif Hello, podpowie ktoś jak podglądać te pliczki od stadionów?

Wpadłeś na to, że jak do poprzednich PES'ów był GGS, to do obecnego PES też się on nadaje?
jacekz40
CYTAT(tomaj @ Feb 25 2009, 10:42) *
Wpadłeś na to, że jak do poprzednich PES'ów był GGS, to do obecnego PES też się on nadaje?

ok działa, próbowałem na starszej wersji GGs i dlatego miałem problem , teraz jest ok
lenin
Hej, mam tai problem z archiwum gdy chce wypakować za pomocą winrara dostaje taki komunikat "archiwum ma niewłaściwy format lub jest uszkodzone" może mi ktoś pomoć, co jest nie tak?
robert2608
Siemanko. Mam prośbę. Dało by zrobić stadion kompleks sportowy Zawisza. Wkońcu stadion w Bydgoszczy jest bardzo ładny. Czekam na odp. Pozdro i dzięki za stadiony.
seba
CYTAT(lenin @ Feb 25 2009, 12:08) *
Hej, mam tai problem z archiwum gdy chce wypakować za pomocą winrara dostaje taki komunikat "archiwum ma niewłaściwy format lub jest uszkodzone" może mi ktoś pomoć, co jest nie tak?

W takim razie uzyj do rozpakowanie darmowgo programu 7zip
Jachu
Witam mam poblem z patchem. Na początku wszystko ok. Ale nagle przestał działać. Nie mogę ustawić nowego stadionu. Wgrałem Stadion Sampdorii Genua i już został. Nie pomaga: wgranie na nowo całego folderu "kitsaver", remove/instal kit server, oraz ręczne skopiowanie plików stadionu do główengo folderu stadionów w kitserver. Wydawało mi się że stadium selector kopiuje poprostu pliki konkretnego stadionu do głównego folderu od stadionów, ale teraz to już nie wiem. Wie ktoś może o co chodzi?
tomaj
CYTAT(Jachu @ Feb 26 2009, 23:23) *
Witam mam poblem z patchem. Na początku wszystko ok. Ale nagle przestał działać. Nie mogę ustawić nowego stadionu. Wgrałem Stadion Sampdorii Genua i już został. Nie pomaga: wgranie na nowo całego folderu "kitsaver", remove/instal kit server, oraz ręczne skopiowanie plików stadionu do główengo folderu stadionów w kitserver. Wydawało mi się że stadium selector kopiuje poprostu pliki konkretnego stadionu do głównego folderu od stadionów, ale teraz to już nie wiem. Wie ktoś może o co chodzi?

Sprawdź czy drużyna, którą grasz ma ustawiony stadion domowy jako KONAMI.
Jachu
Tak. I chciałbym zaznaczyć że nie ma znaczenia czy to kariera czy towarzyski. Grałem wieloma klubami, które mają ustawione konami stadium. I jeszcze jedno. W karierze stadiony powinny się same zmieniać jeśli wszystkie kluby mają ustawione konami stadium? Czy trzeba przed każdym meczem minimalizować i zmieniać? Bo jak mi jeszcze patch działał to stadiony się same nie zmieniały.
tomaj
CYTAT(Jachu @ Feb 27 2009, 16:24) *
Tak. I chciałbym zaznaczyć że nie ma znaczenia czy to kariera czy towarzyski. Grałem wieloma klubami, które mają ustawione konami stadium. I jeszcze jedno. W karierze stadiony powinny się same zmieniać jeśli wszystkie kluby mają ustawione konami stadium? Czy trzeba przed każdym meczem minimalizować i zmieniać? Bo jak mi jeszcze patch działał to stadiony się same nie zmieniały.

Stadiony same się nie zmieniają. Musisz minimalizować grę aby je zmienić. Jeżeli nadal nie masz stadionów to przy wyłączonym PES uruchom Stadium Selector i wgraj jakiś stadion, poczym uruchom PES.
Jachu
Tak też robiłem :/ Folder też nie ma zaznaczonej opcji "tylko do odczytu" bo sprawdziłem że może jakimś cudem się przestawiło i nie może nadpisać plików. Chyba będe musiał spróbować reinstalki.
Bartek10
Czy jeżeli ktoś ma Evo Lauge Ptach 2009 lub kitserver ze strojami i z plikami w folderze img do czy bedzie razem chodziło czy nie??
tomaj
CYTAT(Bartek10 @ Feb 27 2009, 18:22) *
Czy jeżeli ktoś ma Evo Lauge Ptach 2009 lub kitserver ze strojami i z plikami w folderze img do czy bedzie razem chodziło czy nie??

Tak, pod warunkiem, że wszystko skopiujesz tak jak w instrukcji, a kitserver będzie miał normalną nazwę (piszę o tym bo np. w GA patchu jest folder GAkitserver czy jakoś tak)
Bartek10
Nie idzie tego otwrzyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
seba
CYTAT(Bartek10 @ Feb 28 2009, 18:34) *
Nie idzie tego otwrzyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po pierwsze nie drzyj mordy, a po drugie napisz czy sciągałes z megaupload (czyli wszystko w jednym) czy z od siebie (5 partow)?
Bartek10
Po 1 nie dre
2.po uptade sciągnołem ale po co jak nie idzie podstawowa wersja
po 3 sciagnolem te 5 partów z odsiebie bo parta megauploandu nie widzę
po 4 jest 1 plik 400 Mb w 7 zip ale żaden program nie idzie otworzyć
po 5 spędziłem godzinę przy tych plikach
seba
CYTAT(Bartek10 @ Feb 28 2009, 18:59) *
Po 1 nie dre
2.po uptade sciągnołem ale po co jak nie idzie podstawowa wersja
po 3 sciagnolem te 5 partów z odsiebie bo parta megauploandu nie widzę
po 4 jest 1 plik 400 Mb w 7 zip ale żaden program nie idzie otworzyć
po 5 spędziłem godzinę przy tych plikach

Na server od siebie uploadował Tomaj, także nie wiem jak sie zachowują te party przy rozpakowywaniu. Link do megaupload jest w nagłowku. Sciagnij, rozpakuj i daj znac jakby były problemy.
Bartek10
CYTAT(seba @ Feb 28 2009, 19:04) *
Na server od siebie uploadował Tomaj, także nie wiem jak sie zachowują te party przy rozpakowywaniu. Link do megaupload jest w nagłowku. Sciagnij, rozpakuj i daj znac jakby były problemy.

Ten plik co zauplodowałeś na megauploaad (czy jakoś tak) mam i niemogę otowrzyć ani winrarem alni 7 zip
seba
CYTAT(Bartek10 @ Feb 28 2009, 19:06) *
Ten plik co zauplodowałeś na megauploaad (czy jakoś tak) mam i niemogę otowrzyć ani winrarem alni 7 zip

Przed chwila pisałes ze masz w 5 partach, bo linku do megaupload nie widzisz. Plik z megaupload powinien mieć rozmiar 428.43 MB. program 7 zip rozpakowuje go bez problemu.
Bartek10
Dobra ściągne ten plik z megauplandu bo już go zauważyłem i zobaczymy
robert2608
Jest możliwość zrobienia stadionu Zawiszy. W końcu w Bydgoszczy jest bardzo ładny stadion. Czekam na odp.
Bartek10
Nom działa trzeba było sciągnąc 1 plik zaraz go podziela i wrzuce na party o ile seba pozwoli
tomaj
CYTAT(robert2608 @ Feb 28 2009, 20:14) *
Jest możliwość zrobienia stadionu Zawiszy. W końcu w Bydgoszczy jest bardzo ładny stadion. Czekam na odp.

Jak znajdziesz osobę która to zrobi to tak tongue.gif

Co do partów z odsiebie. Wystarczy je ściągnąć i wypakować za pomocą 7zip'a.
koordi
witam oto mój problem , pomoże ktoś i powie o co chodzi z tą murawą
Bartek10
Roben a jak zainstalowałeś jak powiesz to ja rozwiąże twój problem bo biorę instaluje podstawową wersje na nie wszystkie uptdade włączam setup bat wybieram stadion i pisze ,ze nie może odleźć ścieżki i kitserver/img/cv09/unamde 414-151 za które odpowiada Konami Stadium a mam tylko 1 Stadion w grze Stamford Bridge ale nie za Konami Stadium
WKS
CYTAT(koordi @ Mar 2 2009, 19:31) *
witam oto mój problem , pomoże ktoś i powie o co chodzi z tą murawą

Pewnie grasz na LOW dlatego tak na MEDIUM i HIGH normalnie działa 
matek30
dodacie stadion Łks-u?? był bym wdzięczny!!
tomaj
CYTAT(matek30 @ Mar 3 2009, 19:17) *
dodacie stadion Łks-u?? był bym wdzięczny!!

Nie zadawaj tego samego pytania w 2 wątkach.
Jak ktoś zrobi to zapewne Seba doda.
nike
moge poprosic screen z stadionu górnika zabrze a najlepiej calej ekstraklsy bo tylko na tych mi zalezy
jacekz40
Może ktoś podać jakie numery plików odpowiadają za poszczególne stadiony? Jak dobrze pamietam jest ich 19. Zwykle w kiterwerze jeden stadion to 12 plików z odpowiednią numeracją, czy może ktoś podać całą listę?
Jachu
Odkryłem o co chodziło z tym stadionem Sampdorii. W plikach od niego w nazwie zamiast "stadiums" było "unnamed" i mimo że podmieniałem ręcznie to gra korzystała z tych właśnie "unnamed". przejrzałem kilka innych stadionów i była dobra nazwa, ale wszystkich nie sprawdziłem. Może później.
tomaj
CYTAT(Jachu @ Mar 3 2009, 23:04) *
Odkryłem o co chodziło z tym stadionem Sampdorii. W plikach od niego w nazwie zamiast "stadiums" było "unnamed" i mimo że podmieniałem ręcznie to gra korzystała z tych właśnie "unnamed". przejrzałem kilka innych stadionów i była dobra nazwa, ale wszystkich nie sprawdziłem. Może później.

W linkach od Sebu pliki stadionu Sampadorii mają nazwę stadiums, więc jest wszystko dobrze.
koordi
CYTAT(WKS&RKS @ Mar 3 2009, 18:46) *
Pewnie grasz na LOW dlatego tak na MEDIUM i HIGH normalnie działa 

a da sie coś z tym zrobić bo ja nie moge grać na medium i High
Bartek10
A ja mam taki problem jak właczam Stadium Server z głownego katalogu gry

a takie po wkleniu do cv09

Jachu
CYTAT(tomaj @ Mar 3 2009, 23:30) *
W linkach od Sebu pliki stadionu Sampadorii mają nazwę stadiums, więc jest wszystko dobrze.

Sorry chodziło o folder Genoa, napisałem Samdoria bo to ten san stadion. Ale najważniejsze że już naprawione smile.gif
seba
CYTAT(Jachu @ Mar 4 2009, 15:59) *
Sorry chodziło o folder Genoa, napisałem Samdoria bo to ten san stadion. Ale najważniejsze że już naprawione smile.gif

Zgadza się. To jest moje niedopatrzenie. Rozpędziłem sie i nie zmieniłem nazw. Powinno być stadiums oczywiście. Dzięki za wychwycenie bugu.
WKS
CYTAT(koordi @ Mar 4 2009, 14:55) *
a da sie coś z tym zrobić bo ja nie moge grać na medium i High

Nie da sie nic sad.gif sam kiedys  tak mialem ale kupilem lepsza karte ustawilem na High i tyle 
jacekz40
A ja ponawiam prośbę, wink.gif wrzuci ktoś liste z numerami plików "od - do" dla danego stadionu
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Bartek10 @ Mar 4 2009, 15:22) *

Jak myślisz dlaczego tak masz? Przecież w stadiumselector masz napisane specjalne komendy, które odwołują się do danych folderów. Jak go wkleisz do folderu cv_09 to zawsze będziesz miał taki błąd, bo komendy się nie będą zgadzały w odwołaniu do plików.
proevofan
Brawa dla panów za robótkę i podziękowanie ode mnie za update'a kolejnego biggrin.gif

ps:można się jeszcze jakiegoś update'a spodziewać blush.gif chociaż i tak już dużo tych stadionów jest
Bartek10
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 4 2009, 17:53) *
Jak myślisz dlaczego tak masz? Przecież w stadiumselector masz napisane specjalne komendy, które odwołują się do danych folderów. Jak go wkleisz do folderu cv_09 to zawsze będziesz miał taki błąd, bo komendy się nie będą zgadzały w odwołaniu do plików.

i co mam zrobić??
robert2608
Ponawiam pytanie. Seba czy dało by rade dodać stadion Zawiszy, albo czy jest ktoś taki co by chciał go zrobić. Pozdrawiam i dzięki za stadiony.
seba
CYTAT(robert2608 @ Mar 4 2009, 18:42) *
Ponawiam pytanie. Seba czy dało by rade dodać stadion Zawiszy, albo czy jest ktoś taki co by chciał go zrobić. Pozdrawiam i dzięki za stadiony.

Dodac mozna , ale ja takiego stadionu nie mam do pes 2009. Nie jestem w stanie tez takowego wykonać. Kiedyś był do pes 6 stadion Zawiszy (chyba nie do konca dopracowany), trzeba byłoby go zaimportować do pes 2009, ale ja sie tez tym nigdy nie zajmowałem.

CYTAT(Bartek10 @ Mar 4 2009, 15:22) *

Plik StadionSelector.bat masz wkleic do głownego folderu gry a nie do cv09.img. Jest napisane wyrażnie w instrukcji.

III. INSTALACJA

1. Rozpakować archiwum -> otrzymujemy folder kitserver oraz plik StadiumSelector.bat
2. Folder kitserver oraz plik StadiumSelector wklejamy do glownego folderu z grą. Na pojawiające sie pytania o podmianę odpowiadamy zawsze TAK.
3, KONIEC
Bartek10
No ale jak wklejam do głowneog folderu to widzisz co się dzieje obrazek nr 1
seba
CYTAT(Bartek10 @ Mar 4 2009, 19:41) *
No ale jak wklejam do głowneog folderu to widzisz co się dzieje obrazek nr 1

Pokaż screen gdzie jest u ciebie StadiumSelector.bat
Maltański Wojownik
Hej wszystkim ja mam taki problem że jak wybieram siatki(np.czerwone) i chorągiewki(np.EPL)to mi pokazuje a stadiony jak wybiorę obojętnie jaki już nie. Skopiowałem wszsystko tak jak było napisane a stadion mam ciągle emirates(za konami) Oczywiście przypisane mam do każdej drużyny konami stadium.
HELP MI biggrin.gif
seba
CYTAT(Maltański Wojownik @ Mar 4 2009, 19:53) *
Hej wszystkim ja mam taki problem że jak wybieram siatki(np.czerwone) i chorągiewki(np.EPL)to mi pokazuje a stadiony jak wybiorę obojętnie jaki już nie. Skopiowałem wszsystko tak jak było napisane a stadion mam ciągle emirates(za konami) Oczywiście przypisane mam do każdej drużyny konami stadium.
HELP MI biggrin.gif

Musisz te pliki stadionowe (emirates) usunąc z folder cv09.img. Prawdopodobnie maja nazwę unnamed_414 - 451 i gra odczytuje te wlaśnie pliki, zamiast tych które jej kopiuje Stadiumselector o nazwach stadiums_414-451.

Uwaga
Wszyscy, którzy wcześniej dodawali sobie do gry jakis stadion zastępujący stadion KONAMI, muszą te pliki usunąć z folderu cv09.img.
Mozna tych plików nie usuwać, tylko pod warunkiem, że mają one nazwę stadiums_414-451 - wtedy StadiumSelector nadpisze je swoimi plikami o takich samych nazwach. Wszystko to zreszta opisałem w uwagach do patcha (post nr1)
Maltański Wojownik
CYTAT(seba @ Mar 4 2009, 20:01) *
Musisz te pliki stadionowe (emirates) usunąc z folder cv09.img. Prawdopodobnie maja nazwę unnamed_414 - 451 i gra odczytuje te wlaśnie pliki, zamiast tych które jej kopiuje Stadiumselector o nazwach stadiums_414-451.

Uwaga
Wszyscy, którzy wcześniej dodawali sobie do gry jakis stadion zastępujący stadion KONAMI, muszą te pliki usunąć z folderu cv09.img.
Mozna tych plików nie usuwać, tylko pod warunkiem, że mają one nazwę stadiums_414-451 - wtedy StadiumSelector nadpisze je swoimi plikami o takich samych nazwach. Wszystko to zreszta opisałem w uwagach do patcha (post nr1)

kór..a usunąłem te plik co napisałeś i dalej mam emirates ?? nie wiem o co B ??

Ok wszystko śmiga miałem poprostu jeszcze unnamed 414-451 też emirartes ??

A jeszcze taka prośba sorry że tu pisze jak zmienić bandy w master Lidze tzn. gdzie co wkleić ??
seba
CYTAT(Maltański Wojownik @ Mar 4 2009, 20:21) *
kór..a usunąłem te plik co napisałeś i dalej mam emirates ?? nie wiem o co B ??

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.