Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ep 2009 Stadiums Suplement
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3
seba
EP 2009 STADIUMS SUPLEMENT BY SEBA

OD SIEBIE
part 1
part 2
part 3
part 4
part 5

I. ZAWARTOŚĆ PATCHA:

STADIONY POLSKIE
1. STADION SLASKI (CHORZOW)
2. STADION MIEJSKI W POZNANIU (LECH POZNAN)
3. STADION MIEJSKI im. HENRYKA REYMANA (WISLA KRAKOW)
4. STADION WOJSKA POLSKIEGO (LEGIA WARSZAWA)
5. STADION CRACOVII KRAKOW
6. STADION GKS BELCHATOW
7. STADION ERNESTA POHLA (GORNIK ZABRZE)
8. STADION MIEJSKI W BIALYMSTOKU (JAGIELLONIA BIALYSTOK)
9. STADION MIEJSKI W KIELCACH (KORONA KIELCE)
A. STADION POLONII WARSZAWA
B. STADION RUCHU CHORZOW
C. STADION SLASKA WROCLAW
D. STADION WIDZEWA LODZ

STADIONY ANGIELSKIE
1. ANFIELD ROAD (LIVERPOOL)
2. BOLEYN GROUND (WEST HAM UNITED)
3. BRITTANIA STADIUM (STOKE CITY)
4. CARVEN COTTAGE (FULHAM)
5. EASTLANDS STADIUM (MANCHESTER CITY)
6. EMIRATES STADIUM (ARSENAL)
7. EWOOD PARK (BLACKBURN ROVERS)
8. FRATTON PARK (PORTSMOUTH FC)
9. GOODISON PARK (EVERTON)
A. OLD TRAFFORD (MANCHESTER UNITED)
B. REEBOK STADIUM (BOLTON)
C. RIVERSIDE STADIUM (MIDDLESBROUGH)
D. STADIUM OF LIGHT (SUNDERLAND)
E. STAMFORD BRIGDE (CHELSEA LONDON)
F. VILLA PARK (ASTON VILLA)
G. WHITE HART LANE (TOTTENHAM HOTSPUR)
H. ST. JAMES PARK (NEWCASTLE)

CHORĄGIEWKI W NAROŻNIKACH BOISKA
LFP
EPL
SERIEA
UEFA CHAMPIONS LEAGUE
FIFA

kOLORY SIATEK W BRAMKACH
ZOLTY
NIEBIESKI
BIAŁY
CZARNY
CZERWONY
ZIELONY
NIEBIESKI I BIAŁY
CZERWONY I BIAŁY
ZIELONY I BIAŁY

II. DZIAŁANIE

1. Patch działa w oparciu o programik stadium selector (by FERDIPEICH ) gruntownie zmodyfikowany i rozbudowany przez moją skromną osobę.
2. Dzieki zastosowaniu tego programu możemy korzystać w PES 2009 z nieograniczonej liczby stadionów.
3. Stadiony na których chcemy zagrac można wybierać bez potrzeby wyłączania gry - wystarczy ją chwilowo zminimalizować
4. Operacja podmiany stadionu trwa kilka sekund.
5. Wybrany przez nas stadion w każdym przypadku zastępuje domyślny stadion KONAMI
6. Za pomocą programu można także błyskawicznie wymienić siatki w bramkach oraz narożne choragiewki bez potrzeby wyłączania gry.

III. INSTALACJA

1. Rozpakować archiwum -> otrzymujemy folder kitserver oraz plik StadiumSelector.bat
2. Folder kitserver oraz plik StadiumSelector wklejamy do glownego folderu z grą. Na pojawiające sie pytania o podmianę odpowiadamy zawsze TAK.
3, KONIEC

IV. OBSŁUGA
1. Uruchamiamy StadiumSelector i postępujemy zgodnie z instrukcjami pojawiającymi sie na ekranie (wybrany przez nas stadion zastąpi KONAMI STADIUM)
2. Program możemy uruchomić w trakcie gry, którą nalezy w tym celu zminimalizować

V. UWAGI
1. W EP 2009 za stadion Konami został dodany Old Trafford. Po uruchomieniu StadiumSelectora zostanie on wymieniony na wybrany przez gracza stadion, ale nazwa Old Trafford pozostanie. Możemy ją zmienić, rzecz jasna, w edycji gry na domyslną, tj Konami Stadium.
2. Userzy, którzy samodzielnie dodawali jakies stadiony zastępujące w grze Konami Stadium, muszą z folderu cv09.img (kitserver\img\cv09.img) usunąc pliki _414 - 451. Jezeli pliki _414 - 451 mają nazwę stadiums, to nie ma potrzeby ich usuwać, gdyż StadiumSelector je zastąpi swoimi o takich właśnie nazwach.
3. Jeśli gramy mecz towarzyski, to stadion Konami jest zawsze do wyboru, ale jeśli gramy jakiś tryb, np ML to gra będzie przydzielać drużynom takie stadiony jakie mają przypisane. dlatego też żeby w pełnie cieszyć się użytkowaniem Stadium Selectora, należy w edycji gry przydzielic druzynom które mają swój stadion w patchu, stadion KONAMI.
Jeżeli w trybie edycji druzyny opcja przydzielenia stadionu jest nieaktywna, należy skorzystać z jakiegos edytora, np PES_2009_Editor_v2.1, którym możemy przypisac stadion Konami wybranej przez nas druzynie.

Dodatek będzie przeze mnie na bieżąco rozwijany. Finalnie chce dodac możliwie wszystkie stadiony drużyn występujących w EP 2009.
............................................................................
Stadiony wykorzystane w patchu konwertowali:
Ziutkowski (polskie z wyjątkiem Lecha i Legii)
forzaroma (Lech, Legia i większość angielskich)
rava71
inside81
maiers

basic programs
Juce&Robbie
Ferdipeich

Serdecznie podziękowania dla wyżej wymienionych, oraz dla autorów oryginalnych wersji stadionów, bez których dodatek ten nigdy by nie powstał

..........................................................................

UPDATE 1/MEGAUPLOAD
UPDATE 1/OD SIEBIE - PART 1
UPDATE 1/OD SIEBIE - PART 2
STADIONY WŁOSKIE
1. ATALANTA BERGAMO
2. BOLONIA
3. CAGLIARI
4. GENOA
5. LECCE
6. PALERMO
7. PARMA
8. REGGIANA
9 SAMPDORIA GENOA
A. SIENA
B. STADIO OLIMPICO (AS ROMA)
C. STADIO OLIMPICO (JUVENTUS TURYN)
D. UDINESE
E. VERONA

INSTALACJA:
1. Instalujemy na podstawową wersję EP 2009 STADIUMS SUPLEMENT
2. Rozpakować archiwum -> otrzymujemy folder kitserver oraz plik StadiumSelector.bat
3. Folder kitserver oraz plik StadiumSelector wklejamy do glownego folderu z grą. Na pojawiające sie pytania o podmianę odpowiadamy zawsze TAK.
4. KONIEC

UPDATE 2/MEGAUPLOAD
UPDATE 2/OD SIEBIE - PART 1
UPDATE 2/OD SIEBIE - PART 2
STADIONY NIEMIECKIE
1. ARMINIA BIELEFELD (SCHUCO ARENA)
2, BAYER LEVERKUSEN (BAY ARENA)
3. BORUSSIA DORTMUND (SIGNAL IDUNA PARK)
4. FC NURNBERG (EASY CREDIT STADIUM)
5. HANNOVER (AWD ARENA)
6. HERTHA BERLIN (OLYMPIA STADION)
7. HOFFENHEIN (RHEIN NECKER ARENA)
8. HSV HAMBURG (NORD BANK ARENA)
9 WERDER BREMA (WESSERSTADION)

INSTALACJA:
1. Instalujemy na podstawową wersję EP 2009 STADIUMS SUPLEMENT z zainstalowanym update 1
2. Rozpakować archiwum -> otrzymujemy folder kitserver oraz plik StadiumSelector.bat
3. Folder kitserver oraz plik StadiumSelector wklejamy do glownego folderu z grą. Na pojawiające sie pytania o podmianę odpowiadamy zawsze TAK.
4. KONIEC

UPDATE 3/MEGAUPLOAD
UPDATE 3/OD SIEBIE
STADIONY HOLENDERSKIE
1. AZ ALKMARK (DSB STADION)
2, FEYENORD ROTTERDAM (DE KUIP)
3. PSV (PHILIPS STADION)
STADIONY SZKOCKIE
1. CELTIC GLASGOW (CELTIC PARK)
2. GLASGOW RANGERS (IBROX PARK)
STADIONY PORTUGALSKIE
1. SPORTING BRAGA (ESTADIO MUNICIPAL)
STADIONY FRANCUSKIE
1. OLIMPIC LYON (STADE GERALD)
2, OLIMPIC MARSYLIA (STADE VELODROM)

INSTALACJA:
1. Instalujemy na podstawową wersję EP 2009 STADIUMS SUPLEMENT z zainstalowanym update 1 i 2
4. KONIEC

UPDATE 4/MEGAUPLOAD
UPDATE 4/OD SIEBIE
STADIONY NIEMIECKIE C.D.
A. BOCHUM (REWIRPOWER STADION)
B. BORUSSIA MUNCHENGLADBACH (BORUSSIA PARK)
C. KARLSRUHE (WILDPARK STADION)
D. FC KOELN (RHEIN ENERGIE STADION)
E. SCHALKE 04 (VELTINS ARENA)
F. VFB STUTTGART(GOTTLEB DAIMLER STADION)

INSTALACJA:
1. Instalujemy na podstawową wersję EP 2009 STADIUMS SUPLEMENT z zainstalowanym update 1, 2 i 3
4. KONIEC

UPDATE 5/MEGAUPLOAD
UPDATE 5/OD SIEBIE
STADIONY HISZPANSKIE
1. ATHLETIC BILBAO
2. ALMERIA
3. ATHLETICO MADRID
4. DEPORTIVO LA CORUNA
5. ESPANYOL BARCELONA
6. GETAFE
7. MALAGA
8. MALLORCA
9. NUMANCIA
A. OSASUNA
B. REAL BETIS
C. REAL VALLADOLID
D. RECREATIVO DE HUELVA
E. RACING SANTANDER
F. SEVILLA
G. SPORTING GIJON
H. VILLAREAL

INSTALACJA:
1. Instalujemy na podstawową wersję EP 2009 STADIUMS SUPLEMENT z zainstalowanym update 1, 2, 3 i 4
4. KONIEC

UPDATE 6/MEGAUPLOAD
UPDATE 6/OD SIEBIE - PART 1
UPDATE 6/OD SIEBIE - PART 2
STADIONY BELGIJSKIE
1. ANDERLECHT (CV STOCK STADION)
2. STANDARD LIEGE ((STADE DE SCLESSIN)
STADIONY GRECKIE
1. AEK ATENY (OLYPMPIA STADION)
2, OLYMPIAKOS (KARAISKAKI STADION)
3. PANATHINAKOS (APOSTOLOS NIKOLAIDIS STADION)
STADIONY TURECKIE
1. BESIKTAS (JK INONU STADI)
2, FENERBACHE (SUCRU SARACOGLU)
3. GALATASARAY (ALI SAMI YEN STADI)
INSTALACJA:
1. Instalujemy na podstawową wersję EP 2009 STADIUMS SUPLEMENT z zainstalowanymi update 1,2,3,4,5
4. KONIEC

UPDATE 7/MEGAUPLOAD
UPDATE 7/OD SIEBIE
STADIONY ROSYJSKIE.
1. CSKA MOSKWA, SPARTAK MOSKWA (LUZNIKI)
2. DYNAMO MOSKWA (DINAMO STADION)
3. LOKOMOTIV MOSKWA (LOKOMOTIV STADION)
4. RUBIN KAZAN (CENTRALNYJ STADION)
5. ZENIT ST.PETERSBURG (PETROVSKY STADION)
Paczka zawiera także uzupełnienie stadionów niemieckich (Cottbus, Frankfurt) oraz angielskich (Hull. Wigan)
INSTALACJA:
1. Instalujemy na podstawową wersję EP 2009 STADIUMS SUPLEMENT z zainstalowanym update 1,2,3,4,5,6
4. KONIEC

UPDATE 8/MEGAUPLOAD
UPDATE 8/OD SIEBIE - PART 1
UPDATE 8/OD SIEBIE - PART 2
UPDATE 8/OD SIEBIE - PART 3
UPDATE 8/OD SIEBIE - PART 4
STADIONY CHORWACKIE I SERBSKIE
1. CRVENA ZVEZDA BELGRAD (MARAKANA BELGRAD)
2. DYNAMO ZAGRZEB (STADION MAKSIMIR)
3. PARTIZAN BELGRAD (STADION PARTIZANA)
STADIONY BRAZYLIJSKIE
1. MARACANA
2. GREMIO PORTO ALEGRE (OLIPMICO MONUMENTAL)
3. PALMEIRAS (PALESTRA ITALIA)
4. SANTOS (ESTADIO VILA BELMIRO)
5. SAO PAULO (MORUMBI)
6. VASCO (SAO JANUARIO)
INSTALACJA:
1. Instalujemy na podstawową wersję EP 2009 STADIUMS SUPLEMENT z zainstalowanymi update 1,2,3,4,5,6,7
4. KONIEC
mariolazi
Wielkie dzięki! Na coś takiego właśnie czekałem i pewnie nie tylko ja tongue.gif
sebacz3000
No no niezły dodatek wink.gif
tomaj
W parze z EPatch'em to dopiero jest extra!
barylatko
a czy działa na innych patchach:
http://usterki.hobby-elektronika.eu/jvc.html ?
seba
CYTAT(barylatko @ Feb 17 2009, 09:56) *
a czy działa na innych patchach?

Oczywiście. Na grze nie spatchowanej tez działa.
eduardo_9
Świetny dodatek smile.gif Już ściągam, a jak będzie finalna wersja to wtedy będzie cud, miód i orzeszki biggrin.gif
Dorin
Cudo, obawiam się tylko ze większość tych polskich stadionów jest bezużyteczna ze względu na swoją nieaktualność... ale i tak wielkie dzięki smile.gif
eduardo_9
Mam problem, gdyż wkleiłem tak jak jest napisane w instrukcji, chcę sobie wybrać stadion i mam taki komunikat "System nie może odnaleźć określonej ścieżki.
seba
CYTAT(eduardo_9 @ Feb 17 2009, 14:25) *
Mam problem, gdyż wkleiłem tak jak jest napisane w instrukcji, chcę sobie wybrać stadion i mam taki komunikat "System nie może odnaleźć określonej ścieżki.

Jeski bys wkleił zgodnie z instrucja to problemu by na pewno nie było.
Plik StadiumSelector powinien być umieszczony w głownym foderze gry, tzn. tam gdzie masz folder kitsrever, img, plik settings, plik pes2009.exe . Jesteś pewien, ze tam właśnie masz plik StadiumSelector?
zomek
czyli kazda druzyna musi miec przyporzadkowany tak jakby Konami Stadium tak , żeby za kazdym razem podmieniało np w ML ?
seba
CYTAT(zomek @ Feb 17 2009, 14:59) *
czyli kazda druzyna musi miec przyporzadkowany tak jakby Konami Stadium tak , żeby za kazdym razem podmieniało np w ML ?

Tak jest, poniewaz w trybie ML nie masz mozliwości wybrania stadionu przed każdym meczem, tak jak to jest w trybie Mecz Towarzyski.
cialo7
Seba, ile czasu mniej więcej trwa zrobienie jednego stadionu z polskiej ligi? Dużo jest zachodu z robieniem?
jacekz40
a gdzie jest link do Ep 2009 Stadiums Suplement
pkar
Na stadionie Śląska są kibice? (w wersji z PESa 6 nie było). Mógłby ktoś screenami zarzucić? smile.gif Nie mam PESa w tej chwili.
jacekz40
wszystko gra, szukałem linka a wystarczy kliknąć na nagłówek smile.gif a ten PES2009 editor v 2.1 gdzie jest dostepny?
Becky
Na Gamingaccess.
cialo7
Jeśli ktoś zna się na tworzeniu stadionów dosyć dobrze to niech napisze pw, gdyby mógł tongue.gif
jacekz40
Taki komunikat wyskakuje jak uruchamiam PES2009 Editor, o co chodzi?

tomaj
CYTAT(jacekz40 @ Feb 18 2009, 19:58) *
Taki komunikat wyskakuje jak uruchamiam PES2009 Editor, o co chodzi?

StadiumSelector wymaga .NET Framework w wersji 2.0 lub wyższej. W windowsie oryginalnie jest zainstalowana wersja 1.0.
Ściągnij wersję 2.0 i będzie dobrze, a na przyszłość nie będziesz miał też problemów z innymi programami.
cialo7
Powiecie może jak zabrać się za tworzene stadionów? z tego co widzę idzie wam to dosyć szybko
lord_macdeath84
Hej mam pytanie mozesz zrobic plik stadiumselector.bat do gamming access patch ??? sciezki sa napewno pozmieniane bo jest gakserver ale chyba cos jeszcze bo probowalem je pozastepowac i mi cos nie wychodzi ... pozdrawiam
seba
CYTAT(lord_macdeath84 @ Feb 19 2009, 03:24) *
Hej mam pytanie mozesz zrobic plik stadiumselector.bat do gamming access patch ??? sciezki sa napewno pozmieniane bo jest gakserver ale chyba cos jeszcze bo probowalem je pozastepowac i mi cos nie wychodzi ... pozdrawiam

Nie mam tego patcha, ale skoro w nim jest inna nazwa kitservera to faktycznie StadiumSelector nie zadziała.
Najszybszym i znacznie lepszym rozwiązaniem od edytowania programu StadiumSelector.bat będzie zmiana nazwy folderu gakserver na kitserver w GA patchu i wszystko zatrybi.
lord_macdeath84
CYTAT(seba @ Feb 19 2009, 11:59) *
Nie mam tego patcha, ale skoro w nim jest inna nazwa kitservera to faktycznie StadiumSelector nie zadziała.
Najszybszym i znacznie lepszym rozwiązaniem od edytowania programu StadiumSelector.bat będzie zmiana nazwy folderu gakserver na kitserver w GA patchu i wszystko zatrybi.

nie chce zasmiecac forum ale widze ze pliki stadionow podmieniaja pliki oryginalne typu stadiums_414.bin itd czyli domyslnie jaki stadion ???

Kliknij, aby zobaczyć załącznik

ewentualnie moge sprobowac zmienic nazwe plikow i bedzie mi zastepowal inny stadion domyslnie wstawiony jako pierwszy przez ich patcha wink.gif... pokombinuje i dam znac... pozdrawiam serdecznie
jacekz40
Stadion AZ fajny ale jest jakiś błąd, swiatła są w okolicach środka boiska.
zomek
Czyli jak będzie się mecz włączał to będzie to będę miał nazwe stadionu Konami , anie np Anfield?
jacekz40
A jak jest z piłkami do nowego PES-a? W dziale download - pusto, czy są gdzieś piłki i jak się je wrzuca do gry?
Assassin
Wszystko fajnie sie zapowiada, ale z tego MU ciagnie mi 12KB/s. Plik wazy niby 400MB ale po minucie sciaganie sie przerywa. Nigdy wczesniej nie mialem takiego problemu. Moglby ktos wrzucic na jakikolwiek inny serwer? Bo nawet jesli bedzie mi sie sciagalo, to z taka predkoscia potrwa to caly dzien.
tomaj
CYTAT(Assassin @ Feb 20 2009, 06:00) *
Wszystko fajnie sie zapowiada, ale z tego MU ciagnie mi 12KB/s. Plik wazy niby 400MB ale po minucie sciaganie sie przerywa. Nigdy wczesniej nie mialem takiego problemu. Moglby ktos wrzucic na jakikolwiek inny serwer? Bo nawet jesli bedzie mi sie sciagalo, to z taka predkoscia potrwa to caly dzien.

Dobra. Dzisiaj wieczorem postaram się wrzucić to na Odsiebie.com ale nie obiecuje.
cialo7
Mi się ściągało dobrze i w miarę szybko (nie mam konta na MU)
Dobra praca z tymi stadionami, choć porównując stadion Lecha do Stadionu Wisły, to w tym drugim jest sporo niedociągnięć, które wyglądają nieestetycznie (innych polskich narazie nie testowałem)
Assassin
CYTAT(tomaj @ Feb 20 2009, 14:29) *
Dobra. Dzisiaj wieczorem postaram się wrzucić to na Odsiebie.com ale nie obiecuje.

Bede bardzo wdzieczny.
tomaj
Dwa ostatnie updaty (4 i 5) już są na serwerze i czekają aż je Seba umieści w 1 poście. 3 jest uploadowany właśnie. Jak się uda to wrzuce jeszcze dzisiaj 1 i 2. Co do tej pierwszej głównej części to nie wiem czy jutro się wyrobie, czy dopiero w niedziele ją wstawie bo będzie ona musiała być w 5 linkach. Ale na odsiebie.com jest przynajmniej dobry transfer bez limitów i 5 partów nie będzie chyba stanowiło problemu
Damian1947
Witam.Panowie mam problem.Odkąd zawsze instalowałem wszelkiego rodzaju dodatki do Pes-a nigdy nie miałem zadnego problemu z ich działaniem.Ale teraz nie działa mi ten dodatek ze stadionami.Wszystko elegancko ściągam, instaluje, usunąlem te pliki 414-451, podczas gry wlaczam ten program wybieram dany stadion ktory ma zamienic konami stadion w grze, w tym programie w dos-ie jest napisane ze wszystko ok a jednak gdy wlaczam mecz to mam nadal stadion konami ten co byl w grze a nie jakis z tego dodatku;/;/;/
Dlaczego tak sie dzieje?
Jak to rozwiązać?
Z góry dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam
cialo7
Na pewno masz StadiumSelector.bat w głównym folderze z grą? Ja żadnych plików nie usuwałem, więc nie wiem czemu Ty cokolwiek usuwałeśtongue.gif
Jeśli masz wszystko na właściwym miejscu, to może coś Ci się źle w StadiumSelectorze wgrywa, lub może niezwróciłeś uwagi, ale w wyborze stadionów ciągle będzie Konami Stadium, tylko po włączeniu meczu będzie ten który wcześniej wybrałeś.
Jak na moje oko, to chyba musiałeś w złym miejscu pliki mieć. Stadiony powinny być w Pes2009/Kitserver/img/cv09.img a StadiumSelector tam gdzie Pes2009.exe etc (główny katalog)
Damian1947
Musialem usunac pliki od 414 do 451 bo tak nawet jest napisane na 1 stronie tego tematu przez wykonawcow tego dodatku:) kurde wszystkie pliki mam we wlasciwym miejscu i nie wiem czemu tak sie dzieje ze ciagle gram na stadionie konami;/
Nie wiem czemu ale po zresetowaniu kompa wszystko działa juz Ok:)
tomaj
CYTAT(Damian1947 @ Feb 20 2009, 22:39) *
Musialem usunac pliki od 414 do 451 bo tak nawet jest napisane na 1 stronie tego tematu przez wykonawcow tego dodatku:) kurde wszystkie pliki mam we wlasciwym miejscu i nie wiem czemu tak sie dzieje ze ciagle gram na stadionie konami;/
Nie wiem czemu ale po zresetowaniu kompa wszystko działa juz Ok:)

Przy pierwszym użyciu programu trzeba wpierw uruchomić StadiumSelector.bat i wybrać stadion, a dopiero potem włączyć PES. Natomiast gdy już używamy StadiumSelector.bat po raz drugi lub setny można wpierw włączyć PES, później program.
Jeszcze jedno, po użyciu StadiumSelector.bat NIE USÓWAMY ŻADNYCH PLIKÓW Z cv09. Program je sam tam umieszcza.
Jeszcze jedno. Całość trzeba też powtórzyć jeżeli się wybierze w StadiumSelector.bat stadion KONAMI.
zomek
Ponawiam pytanie czy jak załaduje stadion np Signal Iduna Park to będzie mi pisało Konami i tylko wizualnie będzie to stadion Borussi?

Druga sprawa.

Prosiłbym kogoś o screnny stadionów następujących klubów:

Schalke
Borussia D.
Stuttgart
Werder
Hoffenheim
Hertha
tomaj
CYTAT(zomek @ Feb 20 2009, 23:30) *
Ponawiam pytanie czy jak załaduje stadion np Signal Iduna Park to będzie mi pisało Konami i tylko wizualnie będzie to stadion Borussi?

Druga sprawa.

Prosiłbym kogoś o screnny stadionów następujących klubów:

Schalke
Borussia D.
Stuttgart
Werder
Hoffenheim
Hertha

Nazwa i prewiv będzie KONAMI, natomiast stadion Signal Iduana Park.
Co do screenów po co Ci one? Sam sprawdź te stadiony w grze tongue.gif
lord_macdeath84
Fajnie by bylo jakby plik .bat domyslnie zmienial np wszystkie stadiony na : niemieckie , wloskie, hiszpanskie czy angielskie to by bylo wygodne dla kogos kto gra master league albo bal ,mam patcha gamming acces domyslnie mi zmnienia stadion aresenalu ale mysle ze popracuje nad tym zeby bylo tak jak wyzej napisalem,dla mnie to by byla fajna zabawa...pozdrawiam
Assassin
CYTAT(tomaj @ Feb 20 2009, 19:41) *
Dwa ostatnie updaty (4 i 5) już są na serwerze i czekają aż je Seba umieści w 1 poście. 3 jest uploadowany właśnie. Jak się uda to wrzuce jeszcze dzisiaj 1 i 2. Co do tej pierwszej głównej części to nie wiem czy jutro się wyrobie, czy dopiero w niedziele ją wstawie bo będzie ona musiała być w 5 linkach. Ale na odsiebie.com jest przynajmniej dobry transfer bez limitów i 5 partów nie będzie chyba stanowiło problemu

Moze byc nawet w 20 partach, ale byle by sie sciagalo wink.gif
zomek
a screeny żeby zobaczyć jakość stadionów, czy warto ściągać?
seba
CYTAT(lord_macdeath84 @ Feb 21 2009, 01:16) *
Fajnie by bylo jakby plik .bat domyslnie zmienial np wszystkie stadiony na : niemieckie , wloskie, hiszpanskie czy angielskie to by bylo wygodne dla kogos kto gra master league albo bal ,mam patcha gamming acces domyslnie mi zmnienia stadion aresenalu ale mysle ze popracuje nad tym zeby bylo tak jak wyzej napisalem,dla mnie to by byla fajna zabawa...pozdrawiam

Mozna tak zrobic zeby selector podmieniał stadiony "pakietami", np hiszpanskie, włoskie itd, ale to rozwiazanie jest bez sensu.
Zrobie sobie np Bal albo Ml z pomieszanych drużyn róznych krajów i co wtedy? Przed kazdym meczem zmieniac pakiet i podmieniac 19 stadionów?
Poza tym jakie zamieszanie robi się w związku z tym, z przypisywaniem stadionów dla danej druzyny w Ofie? Dochodzi do tego zamieszanie z previevami. Wiecej czasu bys poświecał na kombinacje z ustawieniami niz na sama grę.
Jestem przekonany, ze rozwiązanie z podmianą stadionu KONAMI, które zastosowalem w StadiumSelectorze, jest na chwile obecna najlepsze i najwygodniejsze.
Oczywiście popracuj nad przystosowaniem programu to twojego pomysłu, przetestuj i dojdziesz do wnioslu, że to ja mam jednak rację. Pozdrawiam

LYJO
czy da sie zaaplikowac stadiony z pes 6 ?
mam kilka których nie ma w updatach, głownie chodzi mi o stadiony któe samedytowalem i chciałbym znów na nich grac
wszystkie pliki stadionowe to .bin a w pes6 były .str i .bin w roznych folderach pogodowych
da sie jakos to przerobic do tej edycji ?
jacekz40
Jakim programem, narzędziem można podejrzeć pliki BIN poszczególnych stadionów? Do wcześniejszych wersji był Game Graphic Studio a do PES 2009?
Assassin
Wielkie dzieki za wrzucenie na "od siebie" smile.gif

@edit
Moze troszeczke marudze, ale... Wszystko z OdSiebie sciaga sie z predkoscia 100-300KB/s, oprocz update5, ktory sciaga sie 0,5-10KB/s. Wiem, ze to niczyja wina, ale zauwazylem takze, ze przy 5 update wymaga wpisania kodu, a przy poprzednich nie. Bylbym nawet w stanie sciagac te ~3 godziny, ale po 20minutach sie zatrzymuje :/
jancker
zrobiłbys stadion Arki????? 

http://www.arkagdynia.info/page.php/stadion.html 

tu masz zdjecia smile.gif

tomaj
CYTAT(Assassin @ Feb 24 2009, 16:03) *
Wielkie dzieki za wrzucenie na "od siebie" smile.gif

@edit
Moze troszeczke marudze, ale... Wszystko z OdSiebie sciaga sie z predkoscia 100-300KB/s, oprocz update5, ktory sciaga sie 0,5-10KB/s. Wiem, ze to niczyja wina, ale zauwazylem takze, ze przy 5 update wymaga wpisania kodu, a przy poprzednich nie. Bylbym nawet w stanie sciagac te ~3 godziny, ale po 20minutach sie zatrzymuje :/

Przed chwilą zrobiłem screena:

Może jak ściągałeś to serwer był chwilowo przeciążony albo miałeś neta obciążonego. Co do kodu to od jakiegoś czasu odsiebie.com dodaje do plików losowo kod do przepisania.

CYTAT(jancker @ Feb 24 2009, 17:34) *
zrobiłbys stadion Arki????? 

http://www.arkagdynia.info/page.php/stadion.html 

tu masz zdjecia smile.gif

Już w jednym temacie zauważyłem, że użytkownicy albo nie czytają albo co gorsza nie umieją czytać ze zrozumieniem temat, w którym się wypowiadają.
Gdybyś uważnie przeczytał to co Seba w pierwszym poście napisał, to byś wiedział, że on stadionów nie robił. Mało tego, dowiedziałbyś się kto jest autorem tych stadionów. Ale co z tego, że wszystko jest napisane. Zapytam się. W końcu po to jest forum, by go nie czytać i zadawać pytania, na które jest odpowiedź.
Stinger
Witam i mój problem

albo coś poknociłem albo trawa nie urosła no nie mam pojęcia biggrin.gif
czy te 5 linków (od siebie) zaraz na górze w temacie (1 strona/1 post) to są z update czy tylko część startowa bo chciałbym sciągnąć już gotowy program bo chyba mi coś te update knoci bo daje StadiumSuplement tam te c 1 itd i mi pisze ze nie można przypisać czy odnaleźć plików sad.gif
z góry dzieki za pomoc
tomaj
CYTAT(Stinger @ Feb 24 2009, 19:04) *
Witam i mój problem

albo coś poknociłem albo trawa nie urosła no nie mam pojęcia biggrin.gif
czy te 5 linków (od siebie) zaraz na górze w temacie (1 strona/1 post) to są z update czy tylko część startowa bo chciałbym sciągnąć już gotowy program bo chyba mi coś te update knoci bo daje StadiumSuplement tam te c 1 itd i mi pisze ze nie można przypisać czy odnaleźć plików sad.gif
z góry dzieki za pomoc

Nagłówek pierwszego postu to link na 4shared, natomiast 5 linków poniżej to jest mirror nagłówka. To tytułem wstępu.
Wpierw musisz ściągnąć podstawę czyli to o czym wyżej napisałęm. Potem po kolei ściągasz i instalujesz updaty.
Stinger
no mam podstawe + wszystkie update podmieniam i widzisz co się zrobiło ... patch GA może te stadiony nie hulają albo coś jest źle przypisane do czegoś ... ale wspomniałem też, że w tym SS.bat mi nie wykrywa plików no ciężka sprawa z tym jest
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.