Chcę wam napisać jak doszedłem do tego jak uruchomić PES Online (HAMACHI JEST POTRZEBNE TYLKO TYM CO NIE MAJĄ STAŁEGO IP):
CZYTAJ UWAŻNIE JAK CHCESZ ABY DZIAŁAŁO
1. Pobierz to:
http://rapidshare.com/files/188719595/PES_2009_LAN.rar.html, albo to
http://odsiebie.com/pokaz/1395095---0c42.html2. Wypakuj na pulpit
1.
INSTALOWANIE CERTYFIKATU:
a) pliki z folderu easy goal server (znajduje się w folderze ktory pobrałeś) przenieś do folderu z PES 2009
b ) wejdź w: Start - Ustawienia - Panel Sterowania - Opcje Internetowe - Zawartość - Certyfikaty
c) kliknij na "zaufane główne urzędy certyfikacji"
d) kliknij Importuj
e) kliknij Dalej
f) kliknij Przeglądaj i znajdź plik: (folder pesa 2009)/goalserver/stunnel/pes09.crt i kliknij dalej
g) miejsce w którym zainstalujesz certyfikat to: "zaufane główne urzędy certyfikacji"
h) kliknij dalej i gotowe
i) dla pewności sprawdź czy w "Zaufanych głównych urzedach certyfikacji" jest certyfikat o nazwie "pes2009web.winning-eleven.net
CERTYFIKAT ZAINSTALOWANY !!
2. INSTALOWANIE PES GREENA:a) wejdź w folder który pobrałeś, pes green/pesgsgreen/ i plik o nazwie: pes1.0.3.exe przenieś do folderu z PESEM 2009
b ) włącz go, aby utworzyły się potrzebne pliki
c) możesz go wyłączyć
PES GREEN ZAINSTALOWANY
3. PLIK HOSTSa) w folderze który pobrałeś jest "plik hosts" a w środku "hosts"
b ) przenieś hosts do C/Windows/system32/drivers/etc
c) podmień go (jeśli jest tam plik backup to go usuń)
d) w folderze etc powinny znajdować się:
- hosts.eme
- lmhosts.sam
- networks
- protocol
- services
- hosts
e) Kliknij na hosts prawym przyciskiem myszy i daj otwórz za pomocą, wybierz notatnik
f) W miejsce "x" (iksów) wpisz swoje własne IP
g) Po wpisaniu zapisz plik
PLIK HOSTS ZROBIONY
4. PLIKI MSINET i MSWINCK:
a) w folderze ktory pobrałeś znajduje sie folder "msinet i mswinsck):
b ) pliki MSINET.OCX i mswinsck.ocx przenieś do C/Windows/system32 i podmień (dla pewności mozesz zrobic kopie zapasową)
c) wejdź w Start - Uruchom i wpisz: regsvr32 msinet.ocx install. Powinno się wyświetlic komunikat, że pakiet zainicjonowany czy coś takiego
PLIKI ZROBIONE
5. Dla pewności wyłącz firewalla lub odblokuj6. URUCHAMIANIE GRY:
a) włącz pes1.0.3.exe ktory sie znajduje w folderze z grą
b ) JEŚLI JESTEŚ HOSTEM (SERVEREM) to wpisz "1" potem kliknij Enter i wpisz własne IP
c) JEŚLI JESTEŚ CLIENTEM to wpisz "2" potem kliknij ENTER i wpisz IP serwera ENTER a potem swoje IP
d) gra uruchomi się sama
e) wchodzimy w network
f) pojawia sie napis halsten, dajemy OK
g) Do you agree ? Yes
h) Wpisujemy login i hasło
i) Next
j) klikamy 1/100
k) potem wybieramy 1/100
l) tworzymy bądź dołączamy sie do pokoju
7. Powinieneś mieć tą samą wersje gry co twoj przeciwnik
8. Jeśli nie działa to wejdź w: Settings.exe i w zakladce Online odznacz AutoTen poradnik ma na celu pokazanie jak gra się przez lana. Lagi są niewielkie, bądź ich nie ma więc opłaca się.
Służyłem pomocą, ale przez was noobów (niektórzy) przestaje odpowiadać na GG i nie podaję mojego GG. Lenistwo nie popłaca.