Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Goal Server 2009 - Play Pes 2009 Online Lan
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3
robien92
http://pes-patch.blogspot.com/2009/01/goal...server-and.html

programik dzieki ktoremu mozemy mykac na LANIE w PESA09. smile.gif
kksm
I co działa??? I to tylko po domowej sieci czy do normalnego onlinu.
kristof26
Witam.dziala ten program na piracie??czy moglbys robien92 przetlumaczyc ta instrukcje co jest na tej stronce na polski?
tomcioxv
I jak działa to sprawdzał ktoś????
2pac
Jakaś zagmatwana ta instalacja sad.gif Jak komuś się uda niech pisze
robien92
szczerze to myslalem ze moze ktos z was rozwiaze ten problem tongue.gif , kristof26 wpisz w googlach pes-patch i daj tłumaczenie strony,wtedy bedziesz mial po polsku. ten programik jest odpowiednikiem pesmagazina z pesa2008. tongue.gif

aktualizacja programu:

http://pes-patch.blogspot.com/2009/01/easy...erver-2009.html biggrin.gif

Kenny
A da się grać z oe patchem? Pozdrawiam smile.gif
rozaldinho
fajny programik:D śmiga...
HOOLTRAS
rozaldinho,napisz jakas mała instrukcje jak to zrobic i potem grac na piracie.....Pozdro:)
mils
mogliby zrobić coś na wzór pes magazin 2008, że wystarczy wpisać ip kliknąć dwa razy i gramy a nie jak tutaj, że muszę wpisywać coś dwadzieścia razy,instalować jakieś certyfikaty, później to odinstalowywać... za dużo zachodu mad.gif
tomcioxv
Popieram kolege^^, czy byłaby taka mołżiwośc i to wnajbliższym czasie???
rozaldinho
jak ktos zrobi to zrobi... przecie to nie takie łatwe.. lol
zomek
Jakby ktoś uprzejmy powiedział jak zrobić żeby grać przez tego lana na kopiach zapasowych to byłbym wdzięczny:)

Jakby co to zawsze chętny do gry oczywiście jak będe wiedział jak to odpalić smile.gif
2pac
Z rozaldinho wykminiliśmy i powinno działać (do pokoju sie udalo wejsc, ale musial isc z kompa), trudna sprawa, jak bedzie działać to napisze smile.gif
pablo_20
A jakiej metody używacie przez pes green i hamachi?? Ja odpalam właśnie przez te programy tylko nie mam z kim przetestować czy to działa czy nie. Jak ktoś odpala pesa podobnie to niech przetestuje ze mną!
jarek
Także chętnie służę pomocą jeśli ktoś kmini to i szuka osoby do przetestowania tego połączenia
GG 9577656
rozaldinho
to dziala!!! Wraz z 2pac'em doszliśmy do tego... Można grać na oryginale i na piracie...
Wystarczy użyć program PES green. Tutorial i inne dostępne są na stronie pes-pach.blogspot.com

Lagów praktycznie nie ma, 100000000000000000000000000000000000 razy lepiej niz w pes 2008
artysta germanista
CYTAT(rozaldinho @ Jan 24 2009, 13:27) *
to dziala!!! Wraz z 2pac'em doszliśmy do tego... Można grać na oryginale i na piracie...
Wystarczy użyć program PES green. Tutorial i inne dostępne są na stronie pes-pach.blogspot.com

Lagów praktycznie nie ma, 100000000000000000000000000000000000 razy lepiej niz w pes 2008

http://pes-patch.blogspot.com/

Pomyliłeś adres bloga
2pac
Chcę wam napisać jak doszedłem do tego jak uruchomić PES Online (HAMACHI JEST POTRZEBNE TYLKO TYM CO NIE MAJĄ STAŁEGO IP):

CZYTAJ UWAŻNIE JAK CHCESZ ABY DZIAŁAŁO

1. Pobierz to: http://rapidshare.com/files/188719595/PES_2009_LAN.rar.html, albo to http://odsiebie.com/pokaz/1395095---0c42.html
2. Wypakuj na pulpit

1. INSTALOWANIE CERTYFIKATU:
a) pliki z folderu easy goal server (znajduje się w folderze ktory pobrałeś) przenieś do folderu z PES 2009
b ) wejdź w: Start - Ustawienia - Panel Sterowania - Opcje Internetowe - Zawartość - Certyfikaty
c) kliknij na "zaufane główne urzędy certyfikacji"
d) kliknij Importuj
e) kliknij Dalej
f) kliknij Przeglądaj i znajdź plik: (folder pesa 2009)/goalserver/stunnel/pes09.crt i kliknij dalej
g) miejsce w którym zainstalujesz certyfikat to: "zaufane główne urzędy certyfikacji"
h) kliknij dalej i gotowe
i) dla pewności sprawdź czy w "Zaufanych głównych urzedach certyfikacji" jest certyfikat o nazwie "pes2009web.winning-eleven.net
CERTYFIKAT ZAINSTALOWANY !!

2. INSTALOWANIE PES GREENA:
a) wejdź w folder który pobrałeś, pes green/pesgsgreen/ i plik o nazwie: pes1.0.3.exe przenieś do folderu z PESEM 2009
b ) włącz go, aby utworzyły się potrzebne pliki
c) możesz go wyłączyć
PES GREEN ZAINSTALOWANY

3. PLIK HOSTS
a) w folderze który pobrałeś jest "plik hosts" a w środku "hosts"
b ) przenieś hosts do C/Windows/system32/drivers/etc
c) podmień go (jeśli jest tam plik backup to go usuń)
d) w folderze etc powinny znajdować się:
- hosts.eme
- lmhosts.sam
- networks
- protocol
- services
- hosts
e) Kliknij na hosts prawym przyciskiem myszy i daj otwórz za pomocą, wybierz notatnik
f) W miejsce "x" (iksów) wpisz swoje własne IP
g) Po wpisaniu zapisz plik
PLIK HOSTS ZROBIONY

4. PLIKI MSINET i MSWINCK:
a) w folderze ktory pobrałeś znajduje sie folder "msinet i mswinsck):
b ) pliki MSINET.OCX i mswinsck.ocx przenieś do C/Windows/system32 i podmień (dla pewności mozesz zrobic kopie zapasową)
c) wejdź w Start - Uruchom i wpisz: regsvr32 msinet.ocx install. Powinno się wyświetlic komunikat, że pakiet zainicjonowany czy coś takiego
PLIKI ZROBIONE

5. Dla pewności wyłącz firewalla lub odblokuj

6. URUCHAMIANIE GRY:
a) włącz pes1.0.3.exe ktory sie znajduje w folderze z grą
b ) JEŚLI JESTEŚ HOSTEM (SERVEREM) to wpisz "1" potem kliknij Enter i wpisz własne IP
c) JEŚLI JESTEŚ CLIENTEM to wpisz "2" potem kliknij ENTER i wpisz IP serwera ENTER a potem swoje IP
d) gra uruchomi się sama
e) wchodzimy w network
f) pojawia sie napis halsten, dajemy OK
g) Do you agree ? Yes
h) Wpisujemy login i hasło
i) Next
j) klikamy 1/100
k) potem wybieramy 1/100
l) tworzymy bądź dołączamy sie do pokoju

7. Powinieneś mieć tą samą wersje gry co twoj przeciwnik

8. Jeśli nie działa to wejdź w: Settings.exe i w zakladce Online odznacz Auto

Ten poradnik ma na celu pokazanie jak gra się przez lana. Lagi są niewielkie, bądź ich nie ma więc opłaca się.

Służyłem pomocą, ale przez was noobów (niektórzy) przestaje odpowiadać na GG i nie podaję mojego GG. Lenistwo nie popłaca.
Assassin
CYTAT(2pac @ Jan 24 2009, 15:40) *
d) w folderze etc powinny znajdować się:
- hosts.exe

b ) pliki MSINET.OCX i mswinsck.ocx przenieś do C/Windows/system32 i podmień (dla pewności mozesz zrobic kopie zapasową)
c) wejdź w Start - Uruchom i wpisz: regsvc32 msinet.ocx install. Powinno się wyświetlic komunikat, że pakiet zainicjonowany czy coś takiego
PLIKI ZROBIONE

hosts.exe? takiego pliku nie posiadam.
A kiedy probuje zrobic ten pkt. c) wyskakuje cos takiego "system windows nie moze odnalezc pliku regsvc32. Upewnij sie...."
mils
mam to samo

CYTAT(Assassin @ Jan 24 2009, 16:26) *
hosts.exe? takiego pliku nie posiadam.
A kiedy probuje zrobic ten pkt. c) wyskakuje cos takiego "system windows nie moze odnalezc pliku regsvc32. Upewnij sie...."
zomek
ja również nie posiadam pliku hosts.exe
mils
chyba mi działa, pomimo że nie zrobiłem tych punktów z host.exe i tym reg coś tam

odpaliło mi grę mogłem, zakładać pokój jako serwer ale jeszcze z nikim nie grałem.
jarek
Mam dokadnie ten sam problem co ty Assassin....a probowales sie polaczyc bez tego ?
Ajus333
bo to jest plik hosts.eme
2pac
Sorki wielkie HOSTS.EME smile.gif Pomyłka

EDIT: Sorki też za: regsvr32.exe <-- tak ma byc, a nie regsvc32.exe
rozaldinho
JOŁ!!! ludzie!! a co to za problem wpisać w google: Hosts.eme??? znajdzie sie na 100% i wystarczy do sys32 L O L:P
2pac
Ludzie, jestem zasypywany milionami wiadomości na GG smile.gif Zróbcie tak JEŚLI MACIE ZROBIONY CAŁY PORADNIK:
a) uruchom pes1.0.3.exe (green)
b ) wpisz: 1 (wciśnij enter)
c) wpisz: swoje IP (wciśnij enter)
d) czekaj aż gra sie włączy
e) wejdz w network
f) jeśli pokaże ci się napis zaczynający się na "halsten" TO ZNACZY ŻE NAJPRAWDOPODOBNIEJ CI DZIAŁA
Luku
Wszystkim, którym dziala zapraszam na stronę turniejów z nagrodami www.pes-liga.pl smile.gif
zomek
unable to connect to server for network connection test

the server may be too busy , down for maintenance or a firewall or router may be restricing access

spotkał się ktoś z takim czymś ;/ i co zrobić ;/

Juz mi działą spox ;D
2pac
Hmm, sam nie wiem czy w poradniku jest coś źle czy wy coś źle robicie, ale dopiero dwóm osobom udało się pomóc. Jeśli ktoś znajdzie przydatne info to niech mówi
1922lechpoznan1922
CYTAT(zomek @ Jan 24 2009, 18:26) *
unable to connect to server for network connection test

the server may be too busy , down for maintenance or a firewall or router may be restricing access

spotkał się ktoś z takim czymś ;/ i co zrobić ;/

Juz mi działą spox ;D

Mam tak samo jak Ty zomek. Jak się z tym uporałeś? Bo mi coś nie idzie tongue.gif
mily93
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=36928
proponuje sciągnijcie to tam wchodzicie w source i tam macie tutotrial bardzo proste w obsludze wszystko wytlumaczone
mily93
szukam czlowieka do przetestowania moje GG: 9771987
1922lechpoznan1922
Teraz mam jeszcze jakiś inny bład dry.gif . Podejrzewam, że to wina tego jebanego, bezprzewodowego neta od Orange. Jest wolniutki ( 460,8kb ). Od razu też mówie, że stosowałem oby dwa poradniki od 2pac. TU daje wam screena wink.gif
2pac
Miałem ten błąd jak podczas gry client dawałem 2x swoje IP i łączyłem się niby sam do siebie, ale nie wiem czy to moze być to smile.gif

EDIT: NOTKA DOT. PES ONLINE:

Zauważyłem jeden problem, każdy z was już umie tworzyć server, ale największe kłopoty są z grą client. Pojawia się czerwona kropka. Na razie nie wiem co może być tego problemem. Skontaktuje się z rozaldinho, bo u niego client działa. Bo sam z nim grałem, a on był clientem.
Jakby ktoś coś znalazł na necie niech pisze w temacie.
mily93
wlasnie mam taki problem próbowalem zagrac z gosciem i ten kto robil client nie mogl sie polączyc podczas gry:/
2pac
O to mi właśnie chodzi, że client nie może się podłączyć do hosta podczas gry. Kto będzie miał pomysły niech pisze, albo jak znajdzie coś w necie
nmd
CYTAT
Czerwone swiatlo z krzyzykiem oznacza brak polaczenia czyli mozecie miec np inna wersje. POwiedzmy ty 1.2 a kumepl 1.0 czy 1.1

Takie info znalazłem na pro-evo.pl. Napisał to djbarca, twórca Pro-evo.pl Connector 2009. Mi niestety to czerwone światełko się pokazuje mimo tego iż ja i brat mamy tą samą wersje gry (patch 1.20) + zainstalowany Ekstraklasa Patch 2009. Będę jeszcze próbował, jak coś wyjdzie to dam znać.
Robcio
ja mam tak samo jak kolega nademną my też mieliśmy z gościem te same wersje gry a cały czas był czerwony krzyżyk
giermo
dziala na piracie:D
2pac
Właśnie napisał do mnie na GG gracz Tybek. Zagraliśmy, ja byłem clientem i.... o dziwo zadziałało!! Ja już nie wiem co z tym !!
nmd
Może ci, którym działa niech napiszą na jakiej wersji grają (podstawowej czy z patchami od KONAMI- jak tak to jakimi) oraz czy mają jakieś inne dodatki do gry zainstalowane.
giermo
gram bez patcha od konami, mam zainstalowany customizer patch jak ktoś chce sprobowac to pisac. smile.gif

edit:
acha w tym punkcie
CYTAT
4. PLIKI MSINET i MSWINCK:
w folderze który pobrałeś znajduje się folder "msinet i mswinsck)
pliki MSINET.OCX i mswinsck.ocx przenieś do C/Windows/system32 i podmień (dla pewności możesz zrobić kopie zapasową)
wejdź w Start - Uruchom i wpisz: regsvr32 msinet.ocx install. Powinno się wyświetlić komunikat, że pakiet zainicjowano.
PLIKI ZROBIONE

pokazało mi komunikat że coś tam się nie udało, ale i tak działa.
tybek
CYTAT(2pac @ Jan 24 2009, 22:36) *
Właśnie napisał do mnie na GG gracz Tybek. Zagraliśmy, ja byłem clientem i.... o dziwo zadziałało!! Ja już nie wiem co z tym !!

ta, fajnie sie gralo, bylo z 5 scin w ciagu calego meczu ale poza tym duzo duzo lepiej niz w pes 08

ja gram na normalnym pesie bez zadnych patchy ani nic

pozdro
pablo_20
kto zagra ze mną niech pisze na pw
mily93
mi tez juz dziala wczesniej nie dzialalo dlatego ze nie wchodzilem do sieci hamachi
Woo-Cash
pytania do tych co im już poszło:
1) czy kitserver ma znaczenie czy może zostać włączony?
2) czy różne składy (patche) nie mają znaczenia czy muszą być te same?
3) na jakiej rozdzielczości opłaca się grać?

u mnie pod samiutki koniec, w momencie podłączania do pokoju Server'a wyskakuje An error has occurred. użyliśmy hamachi, wszystko inne z instrukcji też zrobiliśmy.
mic
czy ktos probowal grac na pesie z patchem od Gaming Access ? i na jakich laczach graliscie bez lagow ?
pozdro i dzieki za odp !
2pac
1. Kitserver może być zainstalowany smile.gif
2. Patche mogą być zainstalowane tyle, że w online będą defaultowe składy i nazwy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.