mcraczek
Jan 27 2009, 15:15
Co robić?
Osoby, które są zainteresowane grą zapraszam na kanał #polevo
Najprościej skorzystać z bramki IRC:
http://issonline.pl/bramkairc/
PS Sam chętnie spróbuję.
CYTAT(mcraczek @ Jan 27 2009, 15:19)

Co robić?
Masz patcha 1.2 i w settings.exe zakładka Online, odblokowane Auto ??
mcraczek
Jan 27 2009, 22:03
CYTAT(2pac @ Jan 27 2009, 15:50)

Masz patcha 1.2 i w settings.exe zakładka Online, odblokowane Auto ??
Tak.... :/
Woo-Cash
Jan 28 2009, 06:42
ja tak mam mimo poprawnie przekierowanych portów, niezależnie czy auto port czy nie. pomogło dopiero hamachi. spróbuj.
Robcio
Jan 28 2009, 08:40
mcraczek a czy napewno dobre wpisałeś ip wpisz jeszcze raz i spróbój
rozaldinho
Jan 28 2009, 23:52
dobra nie wiem czy o tym już było czy nie, ale ja kiedys doszedlem do pewnego pliku.
Jeśli sie ma wersję gry 1.2 to trzeba miec najlepiej też taki plik z folderu KONAMI w documents and settings, dane aplikacji dla All users...
Plik zajmuje 170 mb gdzies. Pamietam , że było to kiedyś na forum tzn link do tego...
Jest to to, co sie ma w wersji oryginalnej jak sie wejdzie w pesie w Download...
MOŻLIWE ŻE PRZEZ TO NIEKTÓRE OSOBY MAJĄCE 1.2 patch NIE MOGĄ WEJŚĆ DO ONLINE, ROOMU lub mają inne błędy.
No ja np wywaliłem ten plik i łaczę sie ze wszystkimi
CYTAT(rozaldinho @ Jan 28 2009, 23:56)

dobra nie wiem czy o tym już było czy nie, ale ja kiedys doszedlem do pewnego pliku.
Jeśli sie ma wersję gry 1.2 to trzeba miec najlepiej też taki plik z folderu KONAMI w documents and settings, dane aplikacji dla All users...
Plik zajmuje 170 mb gdzies. Pamietam , że było to kiedyś na forum tzn link do tego...
Jest to to, co sie ma w wersji oryginalnej jak sie wejdzie w pesie w Download...
MOŻLIWE ŻE PRZEZ TO NIEKTÓRE OSOBY MAJĄCE 1.2 patch NIE MOGĄ WEJŚĆ DO ONLINE, ROOMU lub mają inne błędy.
sebacz3000
Jan 29 2009, 21:52
czy można zagrać we dwóch online w jednej drużynie przeciwko kompowi
rozaldinho
Jan 29 2009, 22:43
CYTAT(sebacz3000 @ Jan 29 2009, 21:56)

czy można zagrać we dwóch online w jednej drużynie przeciwko kompowi
raczej tak...
podczas wybierania stron
Nie raczej tak, tylko można

Przecież rozaldinho graliśmy już tak w 2008
Piter123
Jan 30 2009, 17:05
Kto chętny na meczyka?
Grałem przed chwilą. Lagi są, ale da się grać. Jak ktoś chętny niech pisze.
dakcts
Jan 30 2009, 18:42
Mi po próbie zalogowania do pokoju, ładuje się stronę i wyskakuje napis:
an error has occured....coś tam exterminated....save setings...
i wywala mnie z network do menu głównego,
miał ktoś tak????
mily93
Jan 31 2009, 21:35
a ja mam glupi problem bo czesto przy grze przez hamaka gdy trzeba wybrac strone gry to zatwierdzam i pisze u mie ze musze poczekac na tego drugiego a u niego tez piszee ze on zatwierdzil i musi poczekac az ja zatwierdze. Mial juz ktos takie coś?:/ jesli tak to prosze o pomoc
Miły ja miałem to z 2 osobami, ale szczerze to nie mam pojęcia co z tym
kulax_1947
Jan 31 2009, 22:14
Takie pytanie mam , czy da się grać jakoś z kimś co ma oryginał a ja pirata? Wiecie coś, testował ktoś.... odp.
Jak ktoś ma wersje 1.0.0, niech da znać na PW, to zagramy przez neta.
Archilus
Feb 2 2009, 20:56
Czy aby grać przez hamachi to trzeba mieć zew. IP?
Czy jeżeli ktoś nie może grać normalnie przez neta, będzie mógł grać w ten sposób?
Dziś wyszedł Pesmagazine PES2009 Launcher Online. Ja potem będę testował jak działa. Tu macie link do ściągnięcia:
http://odsiebie.com/pokaz/1461402---2497.html@Archilus
Hamachi jest właśnie po to stworzone aby umożliwić grę tym co nie mają zewnętrznego IP. Tworząc wirtualną sieć ty i twój kumpel będziecie się nawzajem w niej widzieli. Będziesz sobie mógł zagrać.
Archilus
Feb 3 2009, 13:51
Jeżeli chodzi o Hamachi to znam jego działanie

(nie bez powodu byłem modem na hamachi.pl

)
głównie mi chodziło o to, że nawet jak przez konnektora każe mu wejść w network to nie może się połączyć z portem ble ble ble...
a z tego co wiem, jest to ogólna przyczyna braku zew IP(lub blokowanych portów, ale żadnego firewalla nie mam)
nie wiem czemu, ale Green nie działa mi, bo:
1. Jakieś dziwne znaczki i nie idzie odczytać (tylko intuicyjnie)
2. jak wcisnę 1,2 to mi wyskakuje, że urządzenie nie jest gotowe a goal servera szuka na D:\, gdzie go nie znajdzie bo E:\ mam jako 2 dysk a D:\ jako napęd DVD... da się jakoś ścieżkę zmienić?
Edit: ten PESmagazine PES2009 Launcher Online też mi nie działa, też się przyczepia do portów
dziubeek
Feb 5 2009, 20:15
witam. ja mam nastepujace problemy podczas prob grania:
1. nie moge sie polaczyc jako client (czekam az host zrobi pokoj i dopiero ja sie dolaczam ale i tak lipa)
2. jak gram jako host to mnie rozlacza po strzale w kierunku bramki przeciwnika
mam ktos jakies pomysly co z tym zrobic?
mi dziala przez ten pesmagazine a przez green sa klopoty z portami mimo ze mam je wszedzie odblokowane(przekierowane) :/ jak ktos ma wersje 1.0 i chetny sprobowac to piszcie
x-treme
Feb 8 2009, 20:53
witam a ja taki experyment zrobilem i dziala. Mam Goal Server 2009 - Play Pes 2009 Online Lan przez ktory lacze sie jako client a przez connector 1.1 jako host .te 2 programy mam w folderze z gra i na przemian se wl jak mam byc hostem to connector 1.1 a jako client Goal Server 2009 - Play Pes 2009 Online Lan
Antinho
Mar 4 2009, 12:39
Witam jestem dosc poczatkujacym w tego typu polaczniach . Zrobilem wszystko jak 2pac (dzieki, bo nikt nie podziekowal) kazal. wlaczam ten pes green wciskam 2 ( kolega 1) i nie wiem ktore podac ip . moze ktos pomoze??
kristof26
Mar 4 2009, 12:45
CYTAT(Antinho @ Mar 4 2009, 12:43)

Witam jestem dosc poczatkujacym w tego typu polaczniach . Zrobilem wszystko jak 2pac (dzieki, bo nikt nie podziekowal) kazal. wlaczam ten pes green wciskam 2 ( kolega 1) i nie wiem ktore podac ip . moze ktos pomoze??
Jezeli wciskasz 1 to wpisujesz swoje ip i enter,a jezeli 2 to najpierw ip hosta i enter a pozniej swojei enter.
Antinho
Mar 4 2009, 15:21
no jest dobrze tylko teraz wchodzimy na jeden pokoj i ja mam (server) czerwona kropke a moj kolega zielona przy sobie. to wina wersji??
Settings.exe czy Auto odznaczone, jak tak to nie wiem naprawdę co to moze być.
Gl4DI4tOR
Jul 21 2009, 09:20
Siema mam wersje 1.0.0 kto chce grac niech pisze na gg://11291477
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.