Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Goal Server 2009 - Play Pes 2009 Online Lan
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3
Kenny
CYTAT(1922lechpoznan1922 @ Jan 24 2009, 20:01) *
Teraz mam jeszcze jakiś inny bład dry.gif . Podejrzewam, że to wina tego jebanego, bezprzewodowego neta od Orange. Jest wolniutki ( 460,8kb ). Od razu też mówie, że stosowałem oby dwa poradniki od 2pac. TU daje wam screena wink.gif

Mam to samo. Wie ktos ocb? pozdrawiam smile.gif
szolik
a ja mam problem z routerem. jak w chodze w grze w "gra w sieci" to łaczy i wyskakuje ze problem jest z firewallem lub routerem-ktory niestety posiadam. Co tzreba zroboic zeby zadzialalo?
Woo-Cash
co do tego błędu: próbowałem przekierować w routerze 100 portów w okolicach tego i nie działa. pomaga dopiero hamachi. widać po prostu nie da się za routerem grać bez hamachi.
Kenny
A skąd można mieć game id? Pozdrawiam smile.gif
mils
musisz zalozyc sobie konto na https://id.konami.net/quick/index.jsp?count...uage_code=en_GB, klikajac na register w grze przekieruje Cie też na tą stronę.
2pac
SPOSÓB RACZEJ NIE DZIAŁA, DZISIAJ TESTOWAŁEM Z PRAWIE KAZDYM I NIC sad.gif

Chyba mam rozwiązanie dot. nie podłączania się przez clienta do hosta w czasie tworzenia pokoju:

Spróbujcie zrobić tak:
a) znajdujecie kolegę do gry
b ) pytacie się kto ma lepsze łącze
c) ten z lepszym łączem zakłada server, (wpisuje 1, potem swoje IP, zakłada pokój friendly match)
I teraz najważniejsze !!...
d) client włącza greena DOPIERO JAK HOST BĘDZIE MIAŁ ZAŁOŻONY POKÓJ (zgadajcie się na gg, niech host powie kiedy jest gotowy)
e) client wpisuje 2, potem IP hosta, a potem swoje IP i wchodzi do menu online
f) szuka pokoju i dołącza się

Kropka powinna nie być czerwona tylko żółta lub zielona.

Mi ten sposób zadziałał tylko z jedną osobą, spróbujcie też jak szukacie deski ratunku.

FAQ:
1. Co robić jak podczas ładowania meczu czekacie dlugo i jakos nie mozecie sie dołączyć ??

1. Spróbuj dać PESa w okienku (mi pomogło)

2.
CYTAT(Kenny @ Jan 25 2009, 13:15) *
A skąd można mieć game id? Pozdrawiam smile.gif

2. Żadnego konta się nie zakłada. Jak masz dobrze skonfigurowane to po wpisaniu byle czego powinno iść.
Assassin
-delete-
Solid Snake
probowal ktos tryb legends odpalic?? bo u mnie zaladowalo sejwa z bal i bylo tlo z gry nic moze jest jakas opcja zeby legends odpalic dajcie znac jak ktos cos bedzie mial ;D a program w normalnym network dziala jak trzeba ;D probowal ktos podmienic plik w dacie odpowiedzialny za sklady i nazwy (cos w stylu param.dat z poprzednich pesow) u siebie i kumpla?? zeby sklady nei byly defautowe?? ;D jesli tak to jak zapisac opcje do tego pliku i ktory to jest w dacie ;D
Robcio
mi ten sposób cały czas nie działa próbowałem z 2paciem i nie mogłem
2pac
Powyższy sposób jednak nie działa, nie próbujcie go
Brooklyn
chetnie zagram. pisac na gg.8979212
Ajus333
a jaka macie wersje pesa full rip czy nie ;d a i na jakim patchu gracie xD
Jablonka10
Zagra ktos? gg 9683982
2pac
Z tego co wyczytałem to zależy to od wersji gry, wszyscy ściągamy patcha 1.2 i powinno działać smile.gif
Solid Snake
CYTAT(2pac @ Jan 25 2009, 19:23) *
Z tego co wyczytałem to zależy to od wersji gry, wszyscy ściągamy patcha 1.2 i powinno działać smile.gif

u mnie na patchu E.V.O.L.U.T.I.O.N. Patch 2009 na łatce 1.2 dziala elegancko, ale ponawiam pytanie probowal ktos legends?
bo u mnie w legends po zaladowaniu save z bal wyswietla tło z gry i nic sie nie dzieje, natomiast network normalnie smiga jak trzeba ;D
mily93
a ja mam problem bo zainstalowalem od nowa gre sciągnąlem patcha 1.2 i jak później wchodze do system settings download i pisze ze nie odnajduje servera KONAMI :/ co zrobic zeby zainstalowac ten patch? moze móglby wrzucic ktos folder konami z MOJE DOKUMENTY zebym mogl sciągnąć
mily93
i jeszcze mam pytanie gdzie mozna sprawdzic jaką ma sie wersje?
sebacz3000
wchodzisz w folder z grą klikasz ppm na pes2009.exe, właściwości i u góry wybierasz wersja
mily93
gralem wczoraj chwile z gosciem przez hamachi to bylo fajnie tylko ze bramkarz przy wykopywaniu z piątki nie trafial w pilke i brl ją w rece
a dzis gralem przez lokalne ip czy jakos tak sie to nazywa to nie bylo juz tego bledu ale za to nie raz sie mnie pilkarze nie sluchali
giermo
mam patcha 1.2 jak ktoś chce sprobowac to pisac 9300625.
Robcio
mi wczoraj udało się zagrać
moje gg 10837953 czekam na chętnych
mam wersje 1.2
mic
hmmm...a mi nie wchodzi do network sad.gif
moze ktos pomoc ? chetnie bym zagral
mils
Mi łączy tylko przez hamatchi, mam 1.2, wcześniej jak miałem 1.0 to mogłem założyć serwer bez niego teraz nawet nie mogę wejść w network bez hamatchi. Dziwne to.

PS wrzućcie proszę na jakiś serwer ten plik hosts.eme bo go nie mam w tym folderze etc.
2pac
Dobra, ja już nie będę się tu wypowiadał biggrin.gif Sam niby daje rady, a mi nie działa. Widze, że każdy już ma smile.gif Ja mam dalej czerwone krzyżyki wub.gif tongue.gif
mils
taka rada , jeśli już instalujecie patch 1.2 od KONAMI to najpierw wgrajcie 1.1

jak ktoś chętny na mecz to zapraszam, chociaż narazie udało mi się tylko z Robciem zagrać
2pac
http://www.sendspace.com/file/6fbggo

Hosts.eme jakby ktoś chciał, ale i tak to nic na 99% nie da smile.gif
kulax_1947
Sorki że nie w temacie ale mam taki oto problem. O co chodzi? wie ktoś może , dlaczego mi to wyskakuje po tym jak wchodzę do network ? Prośba o odp...
mils
kulax_1947:miałem tak samo jak wpisywałem źle swoje ip
szolik
mam to samo co kulax i tez nie wiem jak to rozwiązac. Pewnie to wina mojego routera:/
2pac
Ja też to miałem, wystarczyło włączyć za pół godziny i było OK sad.gif
Robcio
T owina tego że źle wpisaliście ip
kulax_1947
Mi się wczoraj tak zrobiło . Dzisiaj sprawdzam i to samo to wiozłem usunąłem pesa , zainstalowałem patcha 1.20 i sprawdzam a tu nawet nie mogę nic wpisywać tak jak normalnie to było ( network) tylko od razu mi taki oto komunikat... Czyli co myślicie że co to jest ? Bo to na pewno nie IP bo nawet nie próbowałem grać przeż online lan tylko normalnie chciałem spr. czy działa tak...
szolik
a czemu nie moge zainstalowac patcha 1.2?? Wyskakuje okienko że coś tam uaktualniany program nie został odnaleziony lub poprawka dotyczy innej wersji programu. I takie tam pierdoły :/ Może to wina mojego full ripa?
Ajus333
to wez zalatw se kraka wersji 1.2
tomcioxv
Mam taki sam problem jak kolega szolik moze ktos upnac tego cracka na jakis server???
Assassin
CYTAT(tomcioxv @ Jan 26 2009, 16:44) *
Mam taki sam problem jak kolega szolik moze ktos upnac tego cracka na jakis server???

A co, google Ci zablokowali?
mils
Rada dla tych co mają czerwony krzyżyk przy połączeniu: W settings/online odznaczcie UDP port przy "auto" i wpiszcie 5739. Mi pomogło zagrałem z osobami z którymi miałem wcześniej czerwone krzyżyki.
szolik
A czy ja pisalem ze potrzebuje cracka? nawet o tym nie wspominalem. Nie potrzebuje cracka bo go mam. Ja nie moge uruchomic instalacji i w tym mam problem.
Woo-Cash
@szolik:
spróbuj dodać klucz pesa do rejestru: http://rapidshare.com/files/189825036/PES2009.reg.html
tylko zanim to zrobisz to edytuj ścieżkę do gry w tym pliku.
mily93
ja teez tak myslalkem szolik ze nie moge zainstalowac patxch bo sie zacina, wystarczy poczekac 5-10 min i bedziesz mogl wcisn.ąć update;p
a ja teraz przez te lokalne ip moge grac a przez hamachi jak wlączam mecz to jak wciskam zatwierdzenie strony gry to pisze ze trzeba poczekac az koles z ktorym gram zatwierdzi tez strone tylko jak mu mowie zeby Zzatwierdzil to on mowil ze juz to zrobil i ze on na mnie czeka az wkoncu po odliczeniu czsu w rogu jest koniec polączenia:/
kristof26
Jak chce ktos sprobowac zagrac to pisac gg10395481
pablo_20
Kto chce przetestować pisać na gg 5002729
mic
moj kumpel ma tylko jedno polaczenie sieciowe wlaczone, windowsa viste 64 bit. zastosowal sie do tej instrukcji, jednak za cholere nie chce mu to wystartowac. tzn. podczas wpisywania tego ID i password wpisuje tak jak ja cokolwiek i dupa - wyskakuje mu blad "error during verification".

moze ktos pomoc ?
dzieki wielkie.
pozdrawiam
d4n3k
Mam kilka pytań...
1. Cz u was również po zakończeniu meczu nie da się urzyć "Another Match" i "Play this same teams" ? U mnie zaczyna się ładowanie i nic się nie dzieje.
2. Czy z tym programem da się grać np 2v2 ?
3. Mam taki problem że gdy wykonuje "krótko" wolno lub "piątki" to podaje piłke sam do siebie, porostu ten zawodnik co wykonywał rzut wolny bierze piłke i biegnie.
U was też występuję tego typu problemy ? Da się je jakoś rozwiązać?
giermo
CYTAT(d4n3k @ Jan 26 2009, 23:28) *
1. Cz u was również po zakończeniu meczu nie da się urzyć "Another Match" i "Play this same teams" ? U mnie zaczyna się ładowanie i nic się nie dzieje.

mam to samo, trzeba wyłączać grę i zakładać pokój od nowa.

kristof26
CYTAT(mic @ Jan 26 2009, 23:08) *
moj kumpel ma tylko jedno polaczenie sieciowe wlaczone, windowsa viste 64 bit. zastosowal sie do tej instrukcji, jednak za cholere nie chce mu to wystartowac. tzn. podczas wpisywania tego ID i password wpisuje tak jak ja cokolwiek i dupa - wyskakuje mu blad "error during verification".

moze ktos pomoc ?
dzieki wielkie.
pozdrawiam

Najlepiej to zmienic system biggrin.gif
mily93
nie prawda wystarcczy poczekac az sie czas odliczy i wtedy przeskakuje do wybierania druzyn
CYTAT(giermo @ Jan 27 2009, 00:07) *
mam to samo, trzeba wyłączać grę i zakładać pokój od nowa.
mic
ok, problem z vista rozwiazany.
nalez miec aktywne TYLKO polaczenie od Internetu (plus ewentualnie hamachi).
windows vista ma obsluge IPv6 i tworzy dla kazdej karty sieciowej tzw. tunelowana karte sieciowa co jest rozpoznawane jako polaczenie sieciowe.
nalezy wylaczyc obsluge IPv6 (bo i tka w polsce jest to niedostepne) i po tym wszystko dziala. nawet na viscie tongue.gif

pozdrawiam smile.gif
2pac
Z tym wracaniem do pokoju, lub another matchem to faktycznie lekka klapa

Dla tych co mają czerwone krzyżyki to polecam odznaczyć Auto w settings.exe, teraz mogę grać z tymi z którymi mialem ten problem smile.gif
GułA
jeżeli komuś by się chciało to proszę o kontakt na gg: 3220696 muszę przetestować ;>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.