Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gamingaccess Community Patch Pes 2009 V 1.0
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
kris15j
zainstaluj wersje 1.1 i potem 1.2
.alien
faktycznie dziala to odznaczenie tego czegos. co to zmienia ?
potter
Jakby jeszcze ktoś zrobił do tego patcha Lecha to juz lepszego mi nie trzeba
Kadry se sam porobie tongue.gif
kris15j
CYTAT(.alien @ Dec 4 2008, 21:45) *
faktycznie dziala to odznaczenie tego czegos. co to zmienia ?

z zaznaczonym jest wyższa jakość grafiki, a bez zaznaczonego jest standardowo
Kamiloxx
JEST! 2.0 ;]
KOD
http://www.gamingaccess.com/index.php?news_id=16368

CYTAT
We have decided to release the GamingAccess Community Patch Version 2.0 Full Version!!! It includes all updates released.

How to install this patch
------------------------

1. Just install this patch in your Pro Evolution Soccer 2009 folder!
2. Go to gakserver folder ( inside your PES 2009 folder ) and run "setup.exe"

3. Select like this

GAME EXECUTABLE : GCP2009.exe
SETTING EXECUTABLE : gcp_settings.exe

4. Start the game from your desktop icon GAC Patch 2009

If you have installed previous versions of this patch uninstall them or just delete folder gakserver from your PES 2009 main folder before you install this version.

Higher Abilities

*) In the folder Gamingaccess Patch/ of your PES 2009 you will find an option file with higher abbilities for players. If you prefer this option file instead of the patch one just copy the file PES2009_EDIT01_Higher_Abilities.bin you find in Pro Evolution Soccer 2009/Gamingaccess Patch/ folder to My Documents / Konami / PES 2009 GamingAccess CP/ save.

Troubleshooting

*) The installer should have done the work for you but if the database is not the right one just copy the file PES2009_EDIT01.bin you find in Pro Evolution Soccer 2009/Gamingaccess Patch folder to My Documents / Konami / PES 2009 GamingAccess CP/ save.

*)Some users frequently reports that the game hangs up when they use Kit Server. This usually happens when you start the game in Full Screen mode. So if you have that problem start the game in windowed mode and then press alt+enter to go to full screen mode and you will have no problems.

*)Remember that this patch has its own settings different from PES 2009 default ones. To change the settings for this patch start the file gcp_settings.exe from your PES 2009 main folder and change the settings.

Credits
--------

Original Idea : Xavier Baez
Build : Ariel Santarelli
Menus : G@l@g@n, Ariel Santarelli
Kits : Diablos, pesconmebol, Flisak, OPM, Asiat, Eleanor, BigBoss, Promitheas, F12, Dawqo19, Billy, Simonhibsey, alen_petrin, el_gordito, quan555, PHCOGL, VinVanDam13, SiRRi, Dimas Almarza, FrankTitas
Faces : Carlito1985,Anegor, qiangowen, PG_15,SKILLS_ROONEY,apatsi20, joni_lomas, MUFAN, DMD, Ragg, haka2646, Danielinho, Mystiq, 4DNossy, mini1860, Sergio_LP, Andrews, Jotta17, Serguei75, Kiboo, ElFluppe, quan555, Szolapas, bjk076, valfourrecity, Roobydal, Alahly man.
Badges : Tiffossi, Ariel Santarelli
Scoreboard : Timo The Owl
Sandbags removed : Ninuzzu
Adboars : Arquero7171,Ninuzzu
Players Cursor : Hawke
Balls : Alex_10, Skills_Rooney,arctic-monkey,pablo109,SG,FKuyt
Boots : Paul81118,blingbling,el_gordito
Chants : gigimuralla
Kits Relinker : Stellios
FHEI ( Face Hair Importer Exporter ) : Skunk ( and little Skunk)
Kit Server : Juce and Robbie
AFS Explorer : dte-ng.issextreme.net
PRO-EVO Editor : Goldorakiller
PES 2009 Editor : w!Ld@
Game Graphic Studio : Obocaman
Thanks to : Burgum and his great Patch, Liangann for Assemble Patch, Bundesligapatch, BRFPES for Brasileirao Patch
Special Thanks to PES next-gen Editing Blog ( http://pes2008editing.blogspot.com/ ) for GDB folders and their great work for the community.
Thanks to : Simon Merzek, Ádám Nagy, Tom Raggett, Abdo Zoon, NeViglas, Siba Tron, Mohamed Hassan, Nagy di Roma, Max Flynn, Ahmed Nabil, Siempreverde88
Thanks KONAMI for another fantastic game.

PS: Czy przetłumaczy mi ktoś to zdanie bo go nie rozumiem ...
CYTAT
If you have installed previous versions of this patch uninstall them or just delete folder gakserver from your PES 2009 main folder before you install this version.

Z góry dzięki.
Piter123

Jeżeli ty zainstalowałeś poprzednią wersję tego patcha odinstaluj ją lub usuń folder gakserver z twojego folderu PES 2009 przed instalacją tej wersji.
erni13
Mógł by ktoś napisać krok po kroku jak to zainstalować?Bo jestem w tym ciemny tongue.gif
.alien
We have decided to release the GamingAccess Community Patch Version 2.0 Full Version!!! It includes all updates released.

to nie jest poprostu v2.0 czyli w jednej czesci v1.0 , 1.1. i 1.2 ? bo tak mi sie wydaje. zeby sie nie pierdzielic z updatami to wydali w 1 czesci
Stinger
a mi podczas pobierania antywirus wykrył wirusa ... no i nie wiem co jest grane ... patch zawirusowany ? sad.gif
Pixmanek
Avast?
Mi AVG ani pisknięcia nie dał ; )
Zresztą patch jest od GamingAccess...
marcin_p
CYTAT(.alien @ Dec 5 2008, 18:07) *

to nie jest poprostu v2.0 czyli w jednej czesci v1.0 , 1.1. i 1.2 ? bo tak mi sie wydaje. zeby sie nie pierdzielic z updatami to wydali w 1 czesci

Nie, to jest nowa wresja 2.0
Kamiloxx
czyli że wystarczy mi 2.0 i moge grać bez 1.0,1.1 i 1.2 ??
Pixmanek
Tak.
y2j
Czy ktos wie jak zmienic kursor pilki na standardowy? bo ten z tego patcha jest dla mnie za malo widoczny :/
cronaldo
witam mam taki problem. Otoz wgralem sobie tego patcha Gamingaccess Community Patch Pes 2009 V2.0(mam Pes od wczoraj).. no i nie wiem dlaczego po wlaczeniu trsansferow wybieram sobie np 1899 Hoffenheim i chce dodac Ibisevica do listy trasnferowej. ale niestety nie ma tam nikogo oprocz jakiegos jednego pilkarza co sie nazywa LOW.. a jak chce go wyszukac to wyskakuje komunikat ze go nie ma wogole w grze ( tak naprawde po zainstalowaniu tego patcha jest) pozniej sprawdzilem wiele niemieckich druzyn i za kazdym razem mam tam tylko kilka pilkarzy ktorym moge zlozyc oferte. Myslalem ze jest to spowodowane tym ze moja druzyna jest za słaba i nie ma prestizu ale np wchodze na taka barcelone i teoretycznie moge zlozyc oferte nawet messiemu. Chcialbym aby mi ktos pomogl i powiedzial o co w tym chodzi , czy to jest wina patcha czy to tak ma byc. Pozdrawiam i prosze o odpowiedźsmile.gif
Pixmanek
Przecież Ibisevic gra w Hoffenheim ?
cronaldo
tak gra, ale dlaczego jak wchodze do negotiations to tutaj nikogo nikomu nie moge innemu zlozyc oferty:( a np w takim liverpoolu to moge kazdemu. Zobatrzcie na skreena i tam jest tylko ten LOW a innych nie ma i nie wiem dlaczego

http://www.wgraj.net/img.php?mode=full&file=35017

prosze zobaczyc, jest tylko jeden pilkarz, ktoremu mozna zlozyc oferte:(
Pixmanek
Bo musisz dodać ich do listy?
cronaldo
no ale nie widzisz ze tak jakby nikogo nie bylo innego oprocz tego LOW,a w tym Hoffenheim? po wgraniu tego patcha nie dzialaja jakby kluby ligi niemieckiej do konca. Nie mozna kupowac ich pilkarzy w ML tak jakby ich nie bylo
MrPiter
Potwierdzam problem o którym pisze kolega. Gram ML Tottenhamem. Wcześniej jak wszedłem w Negotiations -> My Team to miałem wszystkich piłkarzy. Po wgraniu patcha mam tam tylko połowę drużyny. I jest patowa sytuacja bo np dostaję oferte za danego gracza, ale nie mogę go sprzedać bo go nie mam na liście w My Team. A jak ustawiam formacje do meczu to ten zawodnik normalnie istnieje.
KonradZ
Jest już 2.1. http://www.gamingaccess.com/index.php?news_id=16467
Pixmanek
Zero, ale to zero angielskiego.
GamingAccess Community Patch 2.1 soon!
Wyjdzie w weekend i z tego co czytałem to będzie można zagrać ML klubami z OTHER B.
Damian.
Wrzuciłby ktoś loga drużyn, bo ja ich nie mam w grze...

Też macie takie coś:
Drużyna Al Ahly(koszulka tego klubu w menu)

i gracz m.in. Gracz Evertonu Baines

Macie też takie coś, że większość klubów w edit mode ma czarne koszulki?

Pozdrawiam
Flisak
CYTAT(Damian. @ Dec 12 2008, 19:31) *
Wrzuciłby ktoś loga drużyn, bo ja ich nie mam w grze...

Też macie takie coś:
Drużyna Al Ahly(koszulka tego klubu w menu)

i gracz m.in. Gracz Evertonu Baines

Macie też takie coś, że większość klubów w edit mode ma czarne koszulki?

Pozdrawiam

Ja raczej nie... ale za to w trakcie meczu(ok.20-25 minuta) wyłącza mi się gra... Wie ktoś, co może być tego przyczyną?
.alien
ja tam nie instalowalem 2.0 tylko podstawe i dwa upy i wszystko elegancko dziala
messjash
Ludzie powiedzcie mi czy ta wersja 2.1 od GA która ma być lada chwila to samodzielna wersja którą się instaluje jako jedyną czy to tylko dodatek??? I co ewentualnie muszę wcześniej zainstalować żeby to poszło jeśli to jest dodatek???
David
powiem tylko tyle
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=34494
messjash
CYTAT(David @ Dec 13 2008, 14:59) *

Jak zwykle coś. Nowe stadiony typu stamford bridge i anfield są zjebane po maksie. Kibice albo siedzą tyłem albo ich w ogóle nie ma, ale jak się pokręci kamerą podczas replaya to czasem kibice się pojawiają.
Wie ktoś jak usunąć te nowe stadiony żeby były tylko te stare???
Damian.
Wersje trzeba instalować na 2.0 czy można na czystą grę?
Macie prawidłowe loga teamów(licencjonowane)
Pozdrawiam
David
CYTAT(Damian. @ Dec 13 2008, 19:03) *
Wersje trzeba instalować na 2.0 czy można na czystą grę?
Macie prawidłowe loga teamów(licencjonowane)
Pozdrawiam

tak trzeba miec zainstalowana poprzednia czesc patcha
Pelas
Instalujesz wersję 2.0 ważąca coś koło 180 mb:) i uptade;)
ludzie nauczcie się czytaćsmile.gif
nawet wskazane jest, żeby odinstalować poprzednie części patcha gdy instalujemy wersje 2.0:)
Kamiloxx
no problemy są z tym patchem ;]
ale u mnie jakoś idzie na razie ;]
Trzeba tak zrobić:
1.Jeśli mieliście już nawet wcześniejszą część to przeinstalujcie pesa i usuńcie OFa z moich dokumentów i patcha też usunąć ;]
2.Zainstalujcie PESa i nie uruchamiajcie go!
3.Zainstaluje GAP 2009 v.2.0 i potem 2.1
4.Dopiero teraz uruchamiamy grę ;]
JuveR
Zuploadował by ktoś wersję 2.0 na jakiś normalny serwer typu sendspace? Bo z gamingaccess nie mogę pobrać, z filefroncie już nie ma, a na rapidzie kiedy bym nie chciał coś ściągnąć to mam limit wacko.gif Będę wdzięczny smile.gif
Hitmanek
może mi ktoś napisać jak to cudo zainstalować? o.O
David
http://www.sendspace.pl/file/lkaWGgLC/
nie ma problemu z wywalanie do windy, poprawiony blad
Kamiloxx
CYTAT(David @ Dec 15 2008, 19:32) *
http://www.sendspace.pl/file/lkaWGgLC/
nie ma problemu z wywalanie do windy, poprawiony blad

Wielkie dzięki, teraz to sobie kupie go do Wisły ;] Dzięki
A wiadomo kiedy wersja 2.2?
PS.A gdzie te pliki z folderu "Vagner Love" skopiować?
David
CYTAT(Facemaker @ Dec 15 2008, 18:00) *
Wielkie dzięki, teraz to sobie kupie go do Wisły ;] Dzięki
A wiadomo kiedy wersja 2.2?
PS.A gdzie te pliki z folderu "Vagner Love" skopiować?

poprostu wrzuc go zamist sterego of-a
narazie nic nie widomo ale pewnie bedzie na dniach bo mial duzo bledow i musza je poprawic
David
http://www.sendspace.pl/file/5PqrYwaB/
poprawione staty wielu pilkarzy zrobiona reprezentacja jak należy wisla i legia maja teraz aktualne sklady
dodano paru naszych pilkarzy, w koncu kuba i boruc sa jacy powinni
shady45
Jest już wersja 2.2 ale wciąż OLF TRAFFORD ma czarną murawę co robić ? ?

2,2
dziki91
2.2 ohmy.gif
Można instalowac odrazu na 2.0 ?

ok już wiem trzeba mieć 2.1 !!!
Kamiloxx
a ja mam 2 pytania:
1) Czy jak zainstaluje versję 2.2 to wtedy muszę zaczynać BaL,Master Leauge i UEFA Champions Leauge?
2) Przetłumaczy mi ktoś to?:
CYTAT
I was reported that some Unnamed_1.bin (portuguese, italian and german) from rv0c_i.img, rv0c_q.img and rv0d_d.img are not working. So just delete those files by now ( it just include text for Bundesliga and Classic Teams) and I´ll check out what can be going on since they work fine for me.

How to import this update
--------------------------
Just install this update in your Pro Evolution Soccer 2009 folder!
You must have installed version 2.1 before you install this update

HOW TO ADD GIGIMARULLA CHANTS PACK
----------------------------------

(A) If you have downloaded GIGIMARULLA CHANTS PACK V 1.6 for PES 2009 and you have installed it in your kitserver folder just copy folder cs0d.img from /kitserver/img/ to /gakserver/img/

(cool.gif If you have not downloaded GIGIMARULLA CHANTS PACK V 1.6 for PES 2009 get it from here :

Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5

And place and unpack them in folder /gakserver/img/cs0d.img
Ready!!!!

Z góry dzięki !
kris15j
przetłumaczyłem to translatorem, więc jest trochę nie za bardzo stylowe, ale jest:
CYTAT
Zostałem doniesiony, że jakiś Unnamed_1.kosz (portugalski, włoski i rodzony) od rv0c_i.img, rv0c_q.img i rv0d_d.img nie pracuje. Tak tylko usuwają te pliki do teraz ( to tylko zawrzeć tekst dla Bundesliga i Klasycznych Zespołów) i ja ´ ll kontroluje co może iść dalej odkąd oni pracują świetnie dla mnie.

Jak importować to uaktualnienie
--------------------------
Tylko zainstaluj to uaktualnienie w twojej Profesjonalnej Piłce nożnej Rozwoju 2009 folderu!
Musiałeś zainstalować wersję 2.1 zanim zainstalujesz to uaktualnienie

CHANTS GIGIMARULLA ADD TO HOW PACK
----------------------------------

() Jeżeli pobrałeś V PACK CHANTS GIGIMARULLA 1.6 dla PES 2009 i zainstalowałeś to w twoim folderze kitserver tylko skopiować folder cs0d.img od / kitserver / img / do / gakserver / img /

{ Jeżeli nie pobrałeś V PACK CHANTS GIGIMARULLA 1.6, ponieważ PES 2009 dostaje to stąd :

Część 1
Część 2
Część 3
Część 4
Część 5

I miejsce i rozpakuj ich w folderze / gakserver / img / cs0d.img
Gotowy!!!!
dziki91
No happy.gif wszystko fajnie w tym patchu ale np. na Old Traford z niektórych kamer nie widać kibiców pffff...
ale zapewne już nadtym pracują...
Mooner
CYTAT(Facemaker @ Dec 19 2008, 13:59) *
1) Czy jak zainstaluje versję 2.2 to wtedy muszę zaczynać BaL,Master Leauge i UEFA Champions Leauge?

Coś czuje, że pewnie będzie można grać dalej, zresztą sprawdź sam, jestem przekonany, że i tak usuniesz swój save z gry w imie patcha 2,2. wink.gif

Edit
Otóz ja kontynuuje moja kariere w Bal. wink.gif Zmiany sa jedynie estetyczne. ;]
AdiKSG
Wszystko fajnie pięknie ale mam jakis problem z OF'em za kazdym razem wyskakuje bład EDIT MODE i nie wiem co robic...
Mooner
CYTAT(AdiKSG @ Dec 20 2008, 15:46) *
Wszystko fajnie pięknie ale mam jakis problem z OF'em za kazdym razem wyskakuje bład EDIT MODE i nie wiem co robic...

Kieyd wyskakuje ten błąd? Zrób screena, ew. przeinstaluj pesa.
AdiKSG
CYTAT(AdiKSG @ Dec 20 2008, 15:46) *

Już sobie poradziłem trzeba było na nowo Pesa zainstalowac nic nie wlaczac i pokolei patche instalowac i na koncu OF'a:)
Kamson
Mógłby ktoś zarzucić linkiem do GA patcha w wersji 2.1 i do najnowszego kitservera?
.alien
na GA problem poszukac ?
Kamson
Szukam, szukam i wszystkie wersje znajduje oprócz 2.1.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.