Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Polski Komentarz
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4
Bodzioszenko
Mniej nazwisk mówi Darek niż w fifie
cialo7
Wielka robota, dzięki.
Jest kilka niedociągnięć, np: po strzeleniu bramki ze spalonego: samobójcza bramka to coś tam coś tam, nie pamiętam dokładnie jak to leciało, ale że o samobóju. Przy dośrodkowaniu w meczu Hiszpania - Brazylia usłyszałem chyba "Dobrze Dudka"

Ale i tak wielka praca i wielki podziękowania.
Godne podziwu, że polskiego komentarza nie zmontował Polak tylko obcokrajowiec, ale to tylko powiększa zasługi tongue.gif

Dzięki
Juniorzwl
Własnie jestem po rozegraniu pierwszego meczu z polskim komentarzem Kempesa smile.gif
Zdarzył sie tylko jeden krociutki tekst angielskiego komentatora, znaczna wiekszosc zgadza sie z tym co sie dzieje na boisku.
Spolszczenie to jest bardzo dobrą robotą (według mnie), gra mi sie przy nim bardzo przyjemnie, pozdro wink.gif
achmed
grałem mecz polska - portugalia i w ogole nie mowi zadnych nazwisk. Narazie tylko ten jeden mecz rozegralem z komentarzem ale dziwne ze komentatorzy nie mowia nazwisk C. Ronaldo albo Deco lub polskich playero
w
WKS
Kempes jestes wielki biggrin.gif tongue.gif dzieki mi tam czyta wszystkie nazwiska (no przynajmniej wiekszosc biggrin.gif ) ale zeby takiego czynu dokonac i jeszcze obcokrajowiec to czapki z głów oceniam komentarz 7/10
nike
szkoda ze nie czyta polskich nazwisk tzn zawodnikow ekstraklasy
Auer
Super komentarz smile.gif Może nie czyta wszystkich nazwisk ale naprawdę komentarz jest bardzo dobrze dopasowany! Brawo Kempes! wink.gif
kristo2323
Strzelam w słupek a Eto dobija i poprzeczka - Szaranowicz spokojnie mówi: "obrona pokazuje kto tu rządzi" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
achmed
nazwisk jest bardzo miało. Przez 10 meczy usłyszałem tylko: Ebi Smolarek teraz. Jankulovski. Ronaldinho!!!! ale ogólnie dobra robota
Kempes
CYTAT(achmed @ Mar 8 2009, 18:50) *
nazwisk jest bardzo miało. Przez 10 meczy usłyszałem tylko: Ebi Smolarek teraz. Jankulovski. Ronaldinho!!!! ale ogólnie dobra robota

Będzie aktualizacja zawodników jak i błędów.
Należy uświadomić sobie,zrobiłem to tylko za 2 miesiące sam.
Z pomocą innych Polskych kolegów ze sceny PES,będzie z pewnością lepszy komentarz.
Idealne dla wszystkich nigdy nie będzie,ale nie jest nic doskonałego. wink.gif
Becky
U mnie ... raz jest wymawiane mase nazwisk, a raz nieco mniej. Ale ogólnie jest gites. Komentarz dodaje zupełnie innego klimatu Pes`owi. Wielkie dzięki Kempes ; )
kristo2323
Kempes git robota Bravo Bravo, nie twoja wina że szaran to się nie nadaje do Piłki on powinien komentować jak gwiazdy tańczą na lodzie a nie piłkę.

Fakt inaczej się teraz gra w PES jak szpaku komentuje, ogólnie jest spoko. biggrin.gif
Omar33
CYTAT(Kempes @ Mar 9 2009, 09:40) *
Będzie aktualizacja zawodników jak i błędów.

Cóż mogę napisać? Świetnie! Tym bardziej, że już udowodniłeś, że nie rzucasz słów na wiatr.

CYTAT
Należy uświadomić sobie,zrobiłem to tylko za 2 miesiące sam.

Dodatkowo należy sobie uświadomić niecodzienność sytuacji. Oto "ni z gruchy, ni z pietruchy" pojawia się na forum Czech z Ostrawy, obiecuje polski komentarz na połowę marca..., po czym wypuszcza go dwa tygodnie szybciej! W kontekście tego jak wyglądały terminy realizacji i jakość wykonania polskiego komentarza do poprzednich PESów (przypominam: komentarza robionego przez autochtonów), to co "odwinąłeś" dla mnie zakrawa na mały cud, a dla co niektórych "miejscowych" pseudo patcherów musiało być solidnym prztyczkiem w nos wink.gif.

CYTAT
Z pomocą innych Polskych kolegów ze sceny PES,będzie z pewnością lepszy komentarz.

Obawiam się, że nasza pomoc ograniczy się co najwyżej do wytykania niedoróbek smile.gif, (choć być może niektórzy, za niewielką opłatą, kiwną palcem w bucie) biggrin.gif. Jednak nie przejmuj się tym, raz że narzekanie jest sportem narodowym Polaków, dwa że dzięki wskazaniu Ci gdzie znajdują się błędy, będziesz mógł je szybciej wyłapać i naprawić.

CYTAT
Idealne dla wszystkich nigdy nie będzie,ale nie jest nic doskonałego. wink.gif

Jak to, nic nie jest doskonałego? Doskonałe jest to, że po raz pierwszy dostaję nieomal skończony polski komentarz już na początku marca. Doskonałe jest to, że dostaję polski komentarz w wykonaniu obcokrajowca, choć polscy patcherzy pozbawili mnie na to nadziei. Biorąc natomiast pod uwagę Twoją rzetelność spodziewam się, że poprawiony komentarz będzie również doskonały.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Kempes
CYTAT(Omar33 @ Mar 10 2009, 02:27) *
Cóż mogę napisać? Świetnie! Tym bardziej, że już udowodniłeś, że nie rzucasz słów na wiatr.

Dodatkowo należy sobie uświadomić niecodzienność sytuacji. Oto "ni z gruchy, ni z pietruchy" pojawia się na forum Czech z Ostrawy, obiecuje polski komentarz na połowę marca..., po czym wypuszcza go dwa tygodnie szybciej! W kontekście tego jak wyglądały terminy realizacji i jakość wykonania polskiego komentarza do poprzednich PESów (przypominam: komentarza robionego przez autochtonów), to co "odwinąłeś" dla mnie zakrawa na mały cud, a dla co niektórych "miejscowych" pseudo patcherów musiało być solidnym prztyczkiem w nos wink.gif .

Obawiam się, że nasza pomoc ograniczy się co najwyżej do wytykania niedoróbek smile.gif , (choć być może niektórzy, za niewielką opłatą, kiwną palcem w bucie) biggrin.gif . Jednak nie przejmuj się tym, raz że narzekanie jest sportem narodowym Polaków, dwa że dzięki wskazaniu Ci gdzie znajdują się błędy, będziesz mógł je szybciej wyłapać i naprawić.

Jak to, nic nie jest doskonałego? Doskonałe jest to, że po raz pierwszy dostaję nieomal skończony polski komentarz już na początku marca. Doskonałe jest to, że dostaję polski komentarz w wykonaniu obcokrajowca, choć polscy patcherzy pozbawili mnie na to nadziei. Biorąc natomiast pod uwagę Twoją rzetelność spodziewam się, że poprawiony komentarz będzie również doskonały.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Co mogę powiedzieć, dziękuję za uznanie i co dobre słowo lub odpowiedzi, aby pomóc mi w dalszym ciągu tej pracy.
Robiłem to głównie dla siebie, ponieważ lubię prace nad tym patchem, ale niezostawil go tylko dla siebie i podal link.
Ja chciałem przynajmniej trochę ucieszyć i, sąsiadów z Polski. cool.gif
I nic nie chciał, po prostu trochę zachęty lub podziękowania.
KiM_W
Kempes widac, ze jestes rowny gosc ;]

Co do patcha jest pare bledow.. jednak na pewno wiekszosc zostanie poprawiona w aktualizacji
I jak juz ktos mowil polski komentarz nadaje grze nowego klimatu;]
tom0417
a czy testował już ktoś polski komentarz z fify 2009 ? 100 % nie zauważyłem błędów
topeczekk
hmm duzo niedociagniec, szpaku co innego mowi co jest na boisku ale ogolnie nawet fajnie wyszło smile.gif czekam na update
Dobra robota dzieki
Rokefeler19
nie mam pojecia czemu u mnie tak jest ale kom. wymawiana nazwiska ok ale 90% jego gadania to zupelne glupoty co innego sie dzieje co innego gada?czy u was tez tak jest?moze to wina ze mam OE zainstalowana.ale to chyba nie musi byc na czysta gre?
robinho37
Nieprawdopodobnie dobra robota juz dawno nikt nie przyczynil sie tak dla naszego forum jak Ty;) dziekuje Ci w imieniu wszystkich userow ktorzy beda korzystac z tego naprawde wielkie dzieki jestes wspanialy i niech Bog Ci to wynagrodzi:)
kristo2323
CYTAT(Rokefeler19 @ Mar 15 2009, 23:00) *
nie mam pojecia czemu u mnie tak jest ale kom. wymawiana nazwiska ok ale 90% jego gadania to zupelne glupoty co innego sie dzieje co innego gada?czy u was tez tak jest?moze to wina ze mam OE zainstalowana.ale to chyba nie musi byc na czysta gre?

Czasem szaran coś tam palnie bez sensu że nie wiadomo czy się śmiać czy przemilczeć, a szpaku daje rady jest wyrasowany i te jego teksty są nie do podrobienia. Jest git u mnie bynajmniej.
Kempes
CYTAT(KiM_W @ Mar 10 2009, 18:13) *
Kempes widac, ze jestes rowny gosc ;]

Co do patcha jest pare bledow.. jednak na pewno wiekszosc zostanie poprawiona w aktualizacji
I jak juz ktos mowil polski komentarz nadaje grze nowego klimatu;]

Będzie udate w tym tygodniu, a następnie co miesiąc!
V update bedzie:
O mnogo viencej pilkrzy(wszystkich co ma FIFA 09)
Naprawiono błąd (I co znalazłem )
Zmiany komentarza kilka zdań.

By kempes at 2009-02-26
kksm
Ja już nie moge się doczekać.
PS Fajne dziewuszki na screenie
Kempes
Poland commentary patch V.2(Full vesion)

By kempes at 2009-02-19

http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=39297

Instrukcje:
1, Pobierz plik wyodrębnić Win-rar
2, Wyodrębnij plik zastąpić oryginalny, trasy C / program files/Konami/PES2009/IMG/rs0e_e
KemoT86
Kempes krótko mówiąc jesteś WIELKI biggrin.gif ! Już ściągam. Wielkie dzięki za v2! Pozdrawiam!
kristo2323
Jest bardzo dobrze tongue.gif , bardzo dziękuje Kempes.

Nic nie robi takiego klimatu jak Darek po zdobytym golu. Żadne pstrokate bajeranckie piłki czy stadiony nie przebiją Szpaka.

Kempes Bravo Bravo Bravo po stokroć brawa za to co zrobiłeś do tej pory!

Ciereb
Nom komentarz super, tylko czasami chłopaki zapominają, że mają coś mówić xD i czasami Włodek krzyczy "GOOOOOL" dobre pół minuty po strzelonej bramce wink.gif Ale jestem pod wrażeniem, że miałeś czas i chęci
wanted92
ohmy.gifO Jesteś mistrzu! Komentarz boski ,wielkie brawa dla tego pana za świetną robotę!

cool.gif peace man
cialo7
I tak najlepsze jest "Zagrożenie było, ale bramki nie było" laugh.gif
Komentarz bardzo dobry, poprawka wprowadza trochę urozmaiceń (np:przy rozpoczęciu spotkania)
Dzięki biggrin.gif
Adex
Panowie pytanie czy ma znaczenie za jaki jezyk podmieniam plik ? Jesli zmienie w nazwie e na f i podmienie za francuski ? Mozliwe ze wtedy kwestie komentatorow beda pomieszane ?
topeczekk
no v2 juz duzo lepiej wyglada smile.gif czekam na nastepny update smile.gif zajebista robota
mateuszddz
Ten komentarz jest cudowny wielkie BRAVA ZA TO CO DLA NAS ZROBIŁEŚ JESTEŚ WIELKI!KOCHAMY CIĘ!WE ARE LOVE YOU!THANKS!AWESOME NO WAY MAN YOU ARE GREAT!!!
Kamilbialego
Dzięki komentarz super (patrząc na to ile ci to zajęło). Proszę dodaj więcej nazwisk (głownie Polska liga) i będzie ekstra. Z błędów to głównie to, że Szpak myli Roberta Lewandowskiego z Mariuszem... Można by zrobić, aby mówił tylko nazwisko bez imienia.

PS.
Ktoś miał robić komentarz Kołtonia z Pesa 6. Wiecie coś na ten temat? Zapodajcie linka jak możecie. Oczywiście jest on gorszy, ale można dla odmiany na tym pograć.
Gontar
Witam wszystkich
Ja mam pewien problem a mianowicie, sciągnołem ten polski komentarz wrzuciłem do katalogu z gry do folderu img podmieniłem, i wogołe nie mam komentarza w grze;/ w ustawieniach sprawdzałem wszystko jest ustawione dobrze. POMOCY
kristo2323
A wcześniej jak grałeś miałeś angielski komentarz normalnie bezproblemowo? Przy wrzucaniu pytało o podmiankę?
Gontar
Pytało o podmianke, ale podczas meczu wczesniej miałem tylko głosy piłkarzy nie było komentarza angielskiego
kristo2323
To sprawdź może masz wyciszony komentarz w grze, a tylko odgłosy i muzę włączoną.
Gontar
Sprawdzałem wszystko jest na fuula ustawione Komentarz włączony, głosy też
luquee
Kempes komentarz rewelacja, szpak rzadzi biggrin.gif ale mam pytanie: czy bedzie nastepny update? Tzn gdzies przeczytalem ze niby co miesiac bedzie aktualizacja, wiec jesli tak, to kiedy bedzie mozna sie go spodziewac?
kristo2323
CYTAT(Gontar @ Apr 2 2009, 06:49) *
Sprawdzałem wszystko jest na fuula ustawione Komentarz włączony, głosy też

No to nie mam pojęcia, ale skoro nie miałeś komenta ang wcześniej to coś masz nie tak z grą więc szukaj problemu w grze bo ten koment Kempesa działa w 100%
NeV
fajnie gdybyscie poprawili komentarze przy symulacjach smile.gif
Pioter123
U mnie nie ma takiego pliku jak rs0e_e [chodzi o orginał]
NeV
blagam wypusc kolejna wersje patcha, bo orginalna wersje wykasowalem, a tutaj komentator dobija... jest np wynik 2 do 2 a on cos bredzi o 3 goolach przewagi, albo jest 4:5 a on gada ze jest 5 do 5 !!
kristo2323
No też jest trochę błędów jak się zdobywa Ligę Mistrzów on po meczu wygranym wysoko 4:1 nagle mówi - no to remis i obie drużyny bla bla bla .... a za chwile Zdobyli puchar krajowy. Dwa razy po zdobyciu Champion League ten sam tekst z remisem miałem. No i jest błąd dość częsty gdy zdobywam 3 gola w meczu on często mówi to jego 2 bramka jeszcze jedna i Hat trick będzie. Po za tym jest ok, że się pomyli przy wyniku czasem no i git jak w realu biggrin.gif
Pioter123
Wrzuciłem ten plik, podczas intra meczu Komentatorzy Dariusz Szpakowski, Włodzimierz Szaranowicz ale i tak angielscy są
NeV
Update co mesiac?! biggrin.gif to jak za 2 dni powinno byc? ;/
maxx304
Kempes, we're waiting for the update smile.gif Joke. Keep working, and give some links here sometimes smile.gif
NeV
mozesz podac jakies terminy? ;/
NeV
nikt juz nie odpisuje, prace nad spolszczeniem przerwane?
cialo7
Może nie ma czasu autor, lub po prostu jest zajęty czymś innym? Komentarz jest dobry, są błędy, ale są naet w oryginalnym komentarz, chociażby w Pes6, więc nie narzekać, bo komentarz to i tak wielka praca włożona przez Kempesa. Jeśli planuje update, to będzie, jeśli nie to nie, proste.
NeV
gdyby prace trwaly to na pewno gdzies bylo by o tym info :/ cuz to koniec
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.