Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Triki
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3
Leszczu
Naciśnij strzałkę w odpowiednią stronę..
LooLoo
Co do symulowania to najczęściej dostaje żółte kartoniki, ale raz udało mi się Park Ji-Sung'iem przewrócić tak że przeciwnik dostał czerwona kartkę ^^
Leszczu
Mnie także Parkiem wink.gif Yaya Toure zrobił wślizg, w piłkę nawet, ale i tak został wyrzucony. Trzeba symulować praktycznie tylko wtedy, kiedy przeciwnik robi wślizg.
grygu
gram ostatnio już w pełną wersje pe2009 i mam takie pytanie. Jak przestawić funkcje analoga? Mam logitecha dual action. Kiedy próbuje coś robić lewym analogiem to koles mi biega tj ten analog reaguje jak strzałki. Zaś jak ruszam prawym analogiem to mi podaje :/ Wie ktoś jak to zmienić? w poprzednim pesie 2008 wszystko było ok :/
dodgers
czy się da zmienić, to nie wiem, ale po rozegraniu kilkunastu spotkań nie zamienibym tego na stare sterowanie. dla mnie naprawde świetne rozwiązanie. teraz wszystko mozna płynniej wykonywać.
kobe47
http://pl.youtube.com/watch?v=QEw-Q8fVUow

I moja ruletka ;P.
A wymuszać najlepiej jak ktoś ciągnie za koszulkę, 100% skutecznosci tongue.gif
Kamilbialego
napisze niech ktoś o tych wszystkich trickach o co nie było mowy, bo wydaje mi się że w 2009 jest mniej tricków niż w 2008
MakssPl
CYTAT(Kamilbialego @ Oct 16 2008, 21:18) *
napisze niech ktoś o tych wszystkich trickach o co nie było mowy, bo wydaje mi się że w 2009 jest mniej tricków niż w 2008

Jest dużo więcej tricków i robi się je tylko przy użyciu strzałek.
Venomik
hejka:D a wiecie moze jak sie zaklada siateczke?? w pes 2008 to sie przytrzymywalo r2 i dawalo sie strzalke do tylu a popzniej do przodu....ale jakos w 2009 nie wychodzi:D obczail ktos juz moze to??
Familyguy
Mam problem. Nie mogę robić tricków prawym analogiem. W PES 08 robiłem normalnie a w PES 09 nie działa. Mam pada Apollo GP 3000...
Tari
bo triki w 2009 robisz lewym analogiem ;D
biggala2310
Jeszcze tego tutaj nie widziałem:
http://pl.youtube.com/watch?v=jKc5GLhWtPk
http://pl.youtube.com/watch?v=bfyfKi2RQHM
Kamilbialego
Zależy mi na siatce wie ktoś ją robić i kontroli tempa...
Venomik
QUOTE(Kamilbialego @ Oct 17 2008, 20:41) *
Zależy mi na siatce wie ktoś ją robić i kontroli tempa...

co do kontroli tempa to przytrzymujesz naraz przyciski LB i RB... a siatke sam probuje obczaic...kilka razy mi wyszzla ale przypadkiem....jak ktos wie jak ja zrobic to pisac:D plissss:D
grzesio1712
CYTAT(Venomik @ Oct 17 2008, 21:29) *
co do kontroli tempa to przytrzymujesz naraz przyciski LB i RB... a siatke sam probuje obczaic...kilka razy mi wyszzla ale przypadkiem....jak ktos wie jak ja zrobic to pisac:D plissss:D

dwa razy do tyłu i szybko do przodu. łatwiej sie nie da wytlumaczyc, a to czy uda sie założyć siatke to kwestia szczęscia
Kamson
Jak sie robi tego Matthews Faint... mi wychodzi z tego Flip Flap biggrin.gif

Ediit; wyszło mi dopiero jak zrobiłem to zawodnikiem który nie potrafi flip flapa... ;s

Jak założyć siatke, gdy ma sie piłke pod sobą?
JnR
ten Matthews Faint to jest Flip Flap tylko że w drugą stronę?? jak tak to się robi w odwrotną stronę niż Flip Flap.. czyli nap Flip Flap to jest góra dół to ten zwód będzie dół góra
MakssPl
Nie to jest takie że z miejsca niby idziesz w prawo a idziesz w lewo, takie zamarkowanie nad pilka
Kamson
Jak podkręcać piłke przy wolnych/rożnych? ;s
JnR
Przy wykonywaniu strzałka w lewo bądź w prawo zależy gdzie chesz kręcić smile.gif ale musisz szybko puścić aby przejąć kontrolę nad piłkarzami w polu karnym którzy nabiegają na tą piłkę smile.gif
kadej00
Najlepszym nowym zwodem w tej części i chyba jedynym jest nowego typu ruletka którą wykonuje np: Tevez!! Jest super efektowna i efektywna przechodzę ją nawet 3 obrońców jak są w linii !!! Pięknie to wyglada!! jak ktoś woli bez analoga to mozna ją robić strzałkami:)

sebus861
A o to moja ruletka Tevezem tylko ze z siateczką biggrin.gif reaply z gry
http://rapidshare.com/files/155613564/PES2...PLAY01.rar.html
araghavan
a ja dzisiaj nagrałem film, jak strzelać wolne biggrin.gif
http://pl.youtube.com/watch?v=o_dnmhn5_u8
kris15j
CYTAT(Familyguy @ Oct 17 2008, 12:43) *
Mam problem. Nie mogę robić tricków prawym analogiem. W PES 08 robiłem normalnie a w PES 09 nie działa. Mam pada Apollo GP 3000...

W tej edycji triki robi się lewym analogiem i d-pad'em, prawy analog jest bezużyteczny! tongue.gif
Damian232
Mam prośbe za nic niemoge zasymulowac faulu gram na klawie w setting mam pada od xboxa.

Pod LB mam Q
Pod LT mam Z
Pod RB mam E
Pod RT mam C

Jakby ktoś mógł napisać co nacisnąc w moim wypadku i czy pokolei czy razem czy jak.
donaspl
CYTAT(Damian232 @ Oct 22 2008, 22:11) *
Mam prośbe za nic niemoge zasymulowac faulu gram na klawie w setting mam pada od xboxa.

Pod LB mam Q
Pod LT mam Z
Pod RB mam E
Pod RT mam C

Jakby ktoś mógł napisać co nacisnąc w moim wypadku i czy pokolei czy razem czy jak.

Na klawiaturze nie da sie symulować. Do tego musisz mieć pada
proevo09
Gram Na klawiaturze i czasem mi wychodzą triki . Dopiero później zauwazylem ze gdy trzymas R2 w setings jest napisane jako RT
i daje jakies kombinacje STRZALKAMI lub ANALOGIEM to wychodza triki kiedy chce
smile.gif
szymuR1920

Jak wykonać taki strzał, lub podanie np. wrzutka??
Czy mógłby ktoś opisać te wszystkie najefektowniejsze tricki? Gram na padzie. Do trików używam ANALOGA, zmieniłem z lewego na prawy. Proszę o pomoc!
wanted92
CYTAT(szymuR1920 @ Oct 24 2008, 15:34) *

Jak wykonać taki strzał, lub podanie np. wrzutka??
Czy mógłby ktoś opisać te wszystkie najefektowniejsze tricki? Gram na padzie. Do trików używam ANALOGA, zmieniłem z lewego na prawy. Proszę o pomoc!

nie wiem jak w pes 2009 ale w 08 trzeba było biec zawodnikiem (np.messim) tak aby miał słabszą nogę bliżej bramki . W 2009 udało mi się takie coś już kilka razy ale przypadkowo.
Offsik
mi się udało krzyżaka robić często Andersonem. W 6 kilka razy w 2008 zagrałem pare meczy a dwukrotnie zrobił krzyzaka. a w 2009 jak na razie tylko raz mi sie udało. Wg. nie ma na to przepisu ....
szymuR1920
Jak nie ma skoro na tym filmiku widać, że jest ;p Sam od siebie przecież tak efektownie do bramki nie strzalił i jeszcze do pustej...
wanted92
CYTAT(szymuR1920 @ Oct 24 2008, 16:15) *
Jak nie ma skoro na tym filmiku widać, że jest ;p Sam od siebie przecież tak efektownie do bramki nie strzalił i jeszcze do pustej...

a czemu nie? jak już mówiłem ja zawsze biegłem bokiem , ewentualnie pod skosem w stronę bramki ze słabszą nogą bliżej i wtedy odpowiedni zawodnik wykonywał rabone (czasami trzymałem jeszcze chyba R1) ale i tak zazwyczaj ten trick jest instynktowny.
Offsik
chodzi mi o to że nie ma dokłądnej instrukcji jak to zrobic tak jak np ruletka czy cos. Po prostu raz zrobi a raz nie zrobi.

P.s Mój trick Ronaldo jeszcze tutaj takiego nie widziałem.

http://www.wrzuta.pl/film/37xzhlVjOJ/ronaldo_trick

sory za jakos mój 1 film.
Tari
wytlumaczy mi ktos tak na szybko na czym polega zwod na zamach (bo zdaje mi sie ze nie chodzi tu o markowanie strzalu). obejrzalem kilka filmikow ale nie moge sie zorientowac ktory to trick i jak go zrobic (na padzie) wink.gif wszyscy pisza ze bardzo skuteczny to i ja chcialbym sprobowac biggrin.gif za wszelka pomoc bede wdzieczny.
mati6a
Witam... ;P Mam wielka prosbe czy mogby kto opisac lub podac strone jakich guzikowl trzeba uzywac do trikow na klawiaturze... Myslalem ,ze jest jak w starym ale widze ,ze nie wiec bylbym wdzieczny gdyby komus sie chcialo to opisac lub przeslac...
kadej00
CYTAT(Tari @ Oct 24 2008, 21:53) *
wytlumaczy mi ktos tak na szybko na czym polega zwod na zamach (bo zdaje mi sie ze nie chodzi tu o markowanie strzalu). obejrzalem kilka filmikow ale nie moge sie zorientowac ktory to trick i jak go zrobic (na padzie) wink.gif wszyscy pisza ze bardzo skuteczny to i ja chcialbym sprobowac biggrin.gif za wszelka pomoc bede wdzieczny.

Musisz podczas biegu nacinać na strzał lub podanie gorą poczekać az pasek siły sie troche ,,naciągnie" po czym puszczasz i nasiskasz przycisk podania zwykłego + kąt 45 stopni od lini w ktorej biegniesz musisz to zrobic szybko!!!
cialo7
A ja trochę może nie w tym temacie, ale zapytam: jaka sekwencja przycisków odpowiada za zagranie 'klepką' tj. podanie i odegranie... W poprzednich wersjach odpowiadał temu przycisk R2 i coś tam jeszcze, więc zrezygnowałem z tego, ale teraz planuję coraz więcej rzeczy przyswoić, więc prosiłbym w miarę możliwości o pomoc. Czy odpowiecie w sterowaniu na klawiaturę czy pada nie ma różnicy.. smile.gif
kadej00
CYTAT(cialo7 @ Oct 26 2008, 02:10) *
A ja trochę może nie w tym temacie, ale zapytam: jaka sekwencja przycisków odpowiada za zagranie 'klepką' tj. podanie i odegranie... W poprzednich wersjach odpowiadał temu przycisk R2 i coś tam jeszcze, więc zrezygnowałem z tego, ale teraz planuję coraz więcej rzeczy przyswoić, więc prosiłbym w miarę możliwości o pomoc. Czy odpowiecie w sterowaniu na klawiaturę czy pada nie ma różnicy.. smile.gif

robi się to z R1 smile.gif + trojkąt czyli podanie w tempo smile.gif bardzo skuteczne, a nawet najskuteczniejsze zagranie w tej części Pes, ze względu na o niebo lepszą obronę, teraz nie przepchniesz sie Adriano przez cale boisko i nie strzelisz bramki smile.gif zawsze patrz na dolną mapkę i podawaj w tym momencie kiedy widzisz ze twoj napastnik jest w linii z obrońcą klepka ma sens tylko pod polem karnym przeciwnika. cęsto jest spalony ale tak 50 na 50 masz sytuacje sam na sam wtedy strzał z R2 lepsząnogą i bramka Henry to tak chamsko ją pakuje przy słupku po trawie, że bramkarz nawet sie nie rzuca.smile.gif
Kubcak
Możecie mi napisać takie są możliwości strzałów?? wiem tylko że Strzał+L1 to jest lob. Interesuje mie taie coś jak mocniejszy strzał, strzał techniczny itd gdzieś o tym czytałem ale nie wime jak zrobićtongue.gif
foamy
strzał techniczny R2+ square.gif (strzał)
ale tylko na bliskie odległości, bo jest słaby ale lepiej wymierzony

no właśnie, a jak z innymi strzałami? bo szczerze nie widze większej różnicy pomiędzy samym [] a +R x a tutaj ktoś chyba wspominał o innych możliwościach z dystansu itd :|
Kubcak
A strzał+R2 to co to jakiś mocniejszy strzał??
Tolek
Techniczny. Mocniej podkręcony i bardziej precyzyjny. Bokiem stopy. Jak masz gracza który ma gwiazdkę do strzałów z dystansu (średnie strzały) to możesz uwalić taką super - techniczną - petardę nie do obrony smile.gif. A tak poza tym to ja korzystam z tego w akcjach sam na sam, kiedy chce kulturalnie walnąć techniczny strzał po ziemi obok bramkarza, albo kiedy strzelam na pustą bramkę - mniejsza szansa pudła...
Qbus
ja takiego strzału używam gdy biegnę trochę z boku, sam na sam Henrym biggrin.gif bramkarz nie ma szans gdy piłka leci dochodząca do bramki, obok niego wink.gif
agregat
Jak strzelić po ziemi z wolnego?
wanted92
lewa gałka analogowa w dół(ew.strzałka) i długie podanie
MakssPl
Albo circle.gif i ciągle strzałka w dól trzymana...
Pelajs
A na jakim przycisku wy macie sprint bo ja mam wlasnie na R2?
radziu
wychodzi któremuś z was "ball flick" (podrzut piły). Niby jest tył-przód + R2 jeżeli chcemy wyższy. Napierdzielam tę kombinację jak głupi za jeszcze ani razu nie wyszło mi. Może jakieś porady ?
Offsik
mi to raz wyszło ale czysty przypadek :/
totti17
a wie ktos może jak ciągnie sie zawodnika za koszulkę?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.