Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Triki
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3
damianLBN
Dajemy filmik z trikiem i piszemy jak to wykonac tongue.gif

kkamillo
http://pl.youtube.com/watch?v=dlCAkLBShE0&eurl=
dużo tych tricków nie ma...
damianLBN
Na to czekalem tu sa wszystkie nawet najprostsze kombinacje ale samych trikow to jest bardzo malo.Chyba ze dojda jakies unikalne triki dla Ronaldinho albo kogos innego,bo narazie unikalne ma tylko CR7 i Robinho(obaj flip-flap)
Rand
Ktoś mi powie co to znaczy 'quick back-and-fort movement' ?? Chodzi o trick w 3:50 sekundzie tego filmiku. Dokładnie to dotyczy to podrzucenia piłki, bo nie mam pojęcia jak to zrobić a wydaje się przydatne, jak ktoś wie niech napisze, będę wdzięczny :-)
foamy
przypuszczam, że chodzi o zwykłe podbicie
back - tył, fort (forward?) - przód, lub spr. czy nie ma opisu w command list
stojąc lub biegnąc/ruszając sie tongue.gif zrób szybko BaF/ruch przód-tył dpadem lub analogiem. dla wyższego loba przytrzymaj R2
w tej części podbicie robi sie chyba ruchem lewo-prawo a nie jak w poprzedniej góra-dół
Archilus
Nie do końca - naciskasz przód-tył ale chodzi o kierunek zwrózenia zawodnika:
Jak biegnie w lewo to "prawo-lewo"
Jak biegnie w dół to "góra-dół" itd.

PS. Czy da się strzelić specjalnie z fałsza, czy to jest element losowy?
Credt
Co do fałsza, o którego pytałeś, zanim zedytowałeś posta - podejrzewam, że będzie to na zasadzie takiej, jaka była w PESie 2008. Mianowicie poprzez ustawienie w Edit Mode strzelania zewnętrzną stroną stopy. Reszta - czyli to, kiedy zawodnik uderzy z fałsza - to już chyba kwestia losowości albo pozycji, w jakiej się znajdzie wink.gif
iwcio
co to jest d-pad:D?? bo nie rozumie tylko tego;)
foamy
"krzyżak", czyli "te strzałki" do poruszania sie, odpowiednik analoga tongue.gif
Pelajs
Gram na padzie i jest to moj pierwszy pes i czy ktos mi moze powiedziec jak wykonac podanie na dobieg gora
golex
L1 + triangle.gif
Pelajs
A co to znaczy ten trojkacik? I czy mozecie mi jeszcze powiedziec jak wykonac strzal po ziemi i lobem??
Kettger
Mi jak do tej pory tylko raz wyszła ruletka Iniestą, mógłbym rzec, iż dość przypadkowo. tongue.gif
foamy
CYTAT(Pelajs @ Oct 6 2008, 20:15) *
A co to znaczy ten trojkacik? I czy mozecie mi jeszcze powiedziec jak wykonac strzal po ziemi i lobem??

http://www.gameguru.in/images/ps3-dualshock-1.jpg

jeśli nie zmieniałeś sterowania, to układ klawiszy domyślnie jest taki sam dla każdego gamepada (o ile grasz na gamepadzie)
zobacz do "settings" w folderze z grą

a tutaj pad od xboxa
http://media.arstechnica.com/journals/appl...0controller.jpg

CYTAT
Mi jak do tej pory tylko raz wyszła ruletka Iniestą, mógłbym rzec, iż dość przypadkowo

mnie to wkurza, bo nie każdy piłkarz robi ruletke dry.gif
poza tym nie moge do końca opanować trików z podbiciem oraz niejaki "matthews" feint :/ albo sie uda albo nie, ew. zawodnik robi jakiś inny trik ;p
Credt
CYTAT(foamy @ Oct 6 2008, 20:51) *
poza tym nie moge do końca opanować trików z podbiciem oraz niejaki "matthews" feint :/ albo sie uda albo nie, ew. zawodnik robi jakiś inny trik ;p

Matthew's Feint akurat mi się udaje stosunkowo często. Ostatnim razem wykonałem go Maloudą, ale szczerze powiem, że nie patrzę na klawisze, jak ten trik wykonać, tylko powoli zwalniam, przytrzymując C, aż w końcu zawodnik stanie i zaczynam taniec kursorów w miejscu wink.gif
Kettger
Dokładnie, MF to nic trudnego, wystarczy szybko nacisnąć przeciwne kierunki. ;P
Kamilbialego
Powiedźcie jak robić ruletkę i flip-flap.
krolu
ruletke robisz tak jak kiedys tylko nie na analogu, tylko na "krzyżaku"(analogiem tez można, ale lewą gałką, czyli tą którą kierujesz grajkami), a flip flapa nie wiem, musisz sam pokombinować na "krzyżaku" wink.gif
falcon87pl
CYTAT(Kettger @ Oct 6 2008, 20:17) *
Mi jak do tej pory tylko raz wyszła ruletka Iniestą, mógłbym rzec, iż dość przypadkowo. tongue.gif

CR7 ruletką mozna przez cale boisko sie przemiescic smile.gif innymi robotami jak Eto, Henry, Messi itp itd tak samo. Z ManU na pewno z obroncow Evra robi ruletke, a z pomocnikow Park ji Sung (i CR7 oczywiscie). Nie wiem od jakiego parametru to zalezy <hmmm>
krolu
Tevez zamiast ruletki robi ten zwód co Messi na filmiku. świetnie to wygląda i jak dla mnie jest bardziej praktyczne wink.gif
Pelajs
Bedzie to moj pierwszy pes wiec czy mozecie powiedziec mi wszystkie triki i jak one sie wykonuje
Tolek
W 6 triki były zależne od techniki, a wątpię, by zaszła jakaś zmiana w tej materii... Od techniki zależały - i pewnie zależą wciąż:
-celność loba
-możliwość wykonania Rabony (od 90)
-skuteczność ruletki (czy zgubił piłkę podczas ruletki, czy nie)
-skuteczność flip-flapa (słabsi gubią podczas niego piłkę, im lepszy, tym rzadziej się to zdarza - jak z ruletą)
-akrobatyczne strzały (czyli to, co tygryski lubią najbardziej biggrin.gif)
Więc pewnie zależy od techniki, co?
Dawidi
chyba w tej części mniej z tego co zauważyłem. Jak ktoś jest słaby to ruletki po prostu wcale nie robi. Rzadko zdarzają się błędy w zwodach. Ogólnie jest trudniej. Wszystko wykonuje się lewą gałką lub krzyżakiem. Trzeba się trochę pouczyć, ale jest fajnie wink.gif
elotto
moglby mi ktos wytlumaczyc jak sie symuluje, bo jak naciskam odpowiednie klawisze to nic sie nie dzieje, kompletnie. Nie gralem w pesa 2008 i nie wiem o co w tym chodzi.
barman_2000
własnie, jaka kombinacja odpowiada za jaskółke bo jak wciskam taka sama jak w 2008 to sie nic nie dzieje??
qazwsx
L1 + R1 + R2.
Jeśli nie działa Ci taka kombinacja to sprawdź settings.
Archilus
L2, L1 i R1
Kettger
Ja naciskam te same, co w 2008 i wszystko działa bezbłędnie.
dudzinho
Mógłby ktos przetłumaczyć na Polski chociaz kilka tych trickow z tego pierwszego filmiku?

Bardzo Prosze
Elzvis
Heh mówicie o CR7 i Robinho, że potrafią flip flapa a wiedzieliście, że Benzemą też można?
ZGRywus
Może mi ktoś napisać jak się wykonuję podrzucenie piłki (zwykłe i to wysokie) bo nie mogę się trochę połapać w tym nowym trikowaniu wink.gif Oczywiście chodzi mi o to jak go zrobić na klawiaturze.
Pelajs
Na czym polega flip flap i jak go sie wykonujuje i jak sie robi siatke przeciwnikowi
Elzvis
flip flap - dla przykładu: Biegniesz zawodnikiem(CR7, Benzema, Robinho) w górę to trzymasz strzałkę w górę cały czas i szybko wciskasz lewo prawo lub prawo lewo
pietja
tak dokladnie to do flip-flapa wciskasz nie kierunki odlegle o 90 stopni tylko 45. czyli np. biegnac w prawo wciskasz dol/prawo, gora/prawo.

a jesli chodzi o podrzucenie pilki to stojac w miejscu lub truchtajac wciskasz tyl, przod w odpowiednim timingu. a zeby podrzucil wyzej to dodajesz do tego jeszcze R2. jak jest wcisniete od poczatku to dziala, czy mozna wcisnac w trakcie to juz nie sprawdzalem.

mi bardzo w tej czesci podoba sie za to wolny drybling z trzymaniem R2. fajne jest to ze jesli odpowiednio przejedziemy po krzyzaku to mozna sie obrocic nawet o 135 stopni.

EDIT: aha, bo ty pisales ze w gore trzymasz caly czas tongue.gif no to fakt, tak tez mozna... (chyba happy.gif )
Pelajs
Fajny ten flip flap wink.gif A jak sie wykonuje strzal lobem, a jak po ziemi??
xManiu
Flip-Flapa umie również Drenthe.
Co do strzałów to nie wiem czy normalnie da się kontrolować czy pójdzie po ziemi, czy nad ziemią. Jeśli chodzi Ci o lobowanie bramkarza to strzał+L1 (Q). A przy stałych fragmentach Lob+dół i idzie po ziemi. I jeszcze Przy dośrodkowaniach/wrzutkach, 3xLob i idzie po ziemi, 2xLob, aby wykonać takie 'ostrzejsze'.
Tolek
Nie LOB, tylko długie podanie. Ogólnie chodzi o circle.gif smile.gif.
Ja sam czekam na nowego kompa, niedługo powinien być w ramach remontu biggrin.gif. Wtedy akurat się poszaleje w nowym PESiku...
A co do rulety, to oczywiste, że jest z nią inaczej, niż w 6, bo ją zupełnie przerobiono... Inaczej działa, da się zrobić ruletę 270 stopni... Została włączona w normalny drybling, i dobrze... W 6 wcale z niej nie korzystałem smile.gif. Teraz wreszcie się przyda...
Ickero
A ogarniacie w jakich sytuacjach można wymusić wolnego/karnego symulując ? tongue.gif Bo ja próbowałem kilka razy jak mnie przepychali padałem i zawsze miałem kartkę za symulowanie biggrin.gif
grzesio1712
CYTAT(Ickero @ Oct 12 2008, 19:53) *
A ogarniacie w jakich sytuacjach można wymusić wolnego/karnego symulując ? tongue.gif Bo ja próbowałem kilka razy jak mnie przepychali padałem i zawsze miałem kartkę za symulowanie biggrin.gif

Na to nie ma zasady. Ale tak ogólnie to najlepiej jest padać kiedy obrońca ciągnie cie za koszulkę, albo wbiegasz miedzy dwóch obrońców
manio3
nie warto symulować według mnie... mi na 30 prób chyba sędzia dał 20 kartek żółtych ,a nabrać się dał tylko 2 razy...
Kettger
Ja na przykład mam pewien sposób, dzięki któremu w większości (tak z 3/4) sytuacjach udaje mi się wymusić karnego. ;]
Pelajs
No to moze KETTGER pochwalisz sie co to za sposob
Tolek
Trzeba symulować, jak się przepychasz w tłumie przeciwników...
A co do trików, to wreszcie w PESie technicy mają przewagę nad siłaczami, jak w prawdziwej piłce! biggrin.gif Kocham to. Wcześniej taki Adriano zjadał dupą Messiego, teraz dzięki lepszemu systemowi dryblingu taki Messi wymiata... Zajesuper biggrin.gif.
kksm
Jak zagrać no look passa tak jak tutaj???
OBEJRZYJ NO LOOK PASS
Dawidi
http://pl.youtube.com/watch?v=oU99fW6bU-k (zaraz będzie dostępny)

Tu jest moja ruletka tevezem wink.gif Myślę, że też warta zobaczenia wink.gif
xManiu
Ruleta jak ruleta tak samo się ją wykonuje ale wygląda ciekawiej i daje lepszy efekt :]
Mam pytanie, kto z was gra na klawce i drybluje przeciwników ruletą, flip-flap'em ;>
Ja jakoś nie moge się przyzwyczaic do pada, dlatego ciągle na klawce gram, tylko z ruletą mam jeszcze problemy, żeby w pore wklikać 4 klawisze i efektywnie przejśc przeciwnika ;]
muminux
co potrafi ETO'O bo z tego co sprawdzilem ani nie umie podrzucic pilki ani flipa ani ruletka co on umie i czy te umiejetnosci sie zmienia w pelnej wersji? bo chore jest to ze nie kazdy umie podrzucac pilke np w HENRY i INIESTA moga w FCB a MESSI i ETO'O nie to troche glupie

grzesio1712
CYTAT(xManiu @ Oct 14 2008, 10:58) *
Ruleta jak ruleta tak samo się ją wykonuje ale wygląda ciekawiej i daje lepszy efekt :]
Mam pytanie, kto z was gra na klawce i drybluje przeciwników ruletą, flip-flap'em ;>
Ja jakoś nie moge się przyzwyczaic do pada, dlatego ciągle na klawce gram, tylko z ruletą mam jeszcze problemy, żeby w pore wklikać 4 klawisze i efektywnie przejśc przeciwnika ;]

Ja gram na klawiaturze i flip-flapa juz troche opanowałem, a ruletka wychodzi w najmniej oczekiwanym momencie i jeśli uda sie przejść przez przypadek obrońce to radocha z tego jest ogromna biggrin.gif
Jasiu
jak zamarkować strzał, żeby po zwodzie piłkarz od razu zmieniał kierunek biegu? Wiem jak markować, z tym że on robi zmyłę, ale cały czas biegnie przed siebie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.