Chciałbym żebyście opstawiali kto wygra w meczach 1/8 Ligi Mistrzòw bo przed nami takie mecze jak Chelsea vs Fc Barcelona, Milan vs Man Utd czy polskie starcie Dudka z Krzynòwkiem czyli mecz Liverpool vs Bayer Leverkusen. Dla mnie Chelsea przegra drugi raz z Fc Barceloną 0:1, Milan przegra z Man Utd 0:1 i roztrzygnie wszystko dogrywka lub karne a Liverpool przegra 0:1 z Leverkusen.
Raffels
Mar 5 2005, 21:51
Moim skromnym zdaniem będzie tak: Barcelona odpadnie bo nie potrafi grać w obronie a Chelsea jest na tyle poukładanym zespołem, że powinna sobie poradzić, Bayer może mieć problemy szczegòlnie po dzisiejszym meczu z Hamburgiem, Manchester - Milan to dla mnie może być najciekawsze spotkanie tej rundy reanżowej - sercem będę za Manchesterem a rozumem za Milanem.
nie zgadzam się z tobą co do barcelony widziałeś co zrobili jak przegrywali z chelsea 0:1, tak naprawde to barcelona w tym meczu strzeliła 3 bramki

barcelona jak ma dzień to nie ma mocnych na nich i myślę że w rewanżu będą atakować jak zawsze i strzelą najmniej 1 bramke a chelsea bardziej się broni niż atakuje i się załamią jak stracą bramke tak jak stracili Drogbe w pierwszym meczu grali wtedy jak by im się nie chciało wątpie też żeby Chelsea grało bardziej ofensywnie niż defensywnie. To tylko moje zdanie
Raffels
Mar 6 2005, 12:24
Bits tylko zobacz, że do momentu czerwonej kartki dla Drogby Barcelona praktycznie nie potrafiła sforsować obrony Chelsea, ktòra potrafi znakomicie grać z kontry i w rewanżu zapewne to wykorzysta.
Raffels dobra gra Chelsea z kontry?Zgadza sie ..ale to oni musza atakowac a nie barca.Wiec niewiem czy dobra gra z kontry odegra tu duza role.No moge sie mylic;) A co do obrony barcy to maja najlepsza jak narazie w lidze hiszpanskiej

wiec niewiem skad to wzieles ze niepotrafia grac w obronie
pasiak KRK
Mar 6 2005, 13:27
wydaje mi sie ze w meczu chelsea-barca najbardziej prawdopodobne sa dwa scenariusze albo bedzie dogrywka albo remis i awansuje barca. Liverpool powinien przejsc dalej. W meczu milan-manu moze sie zdarzyc wszystko.
powiem ze to bedzie REAL ale tylko dlatego ze jestem ich fanem od kad pamietam...ale mysle tak realnie patrzac ze to moze bbyc milan lub chelsea jesli nie bedzie marnowac 100%sytuacji.
Pozwolę sobie zauważyć, że w ciągu ostatnich lat piłka nożna zrobiła duży krok w stronę taktyki, co niestety dla widza odbiło się niekorzystnie. Po prostu kiedy widzę kiedy taki MILAN, czy CHELSEA muruje swoją brmkę, to mnie po prostu krew zalewa.... Jedyną nadzieją dla kibicòw pozostają dobrze wyszkoleni technicznie piłkarze, ktòrzy potrafią minąć tak skonstruowaną obronę. Osobiście uważam, że przy odrobinie szczęścia w meczu z Chelsea, Barca zdobędzie ligę mistrzòw, o ile nie trafi na milan, ktòry może się nieźle zamurować i może być ciężko...
PIŁKA NOŻNA TO TAKA GRA, ŻE MOŻNA WYGRA
zgadzam się z tobą culles bo jak gra chelsea z lepszym rywalem to praktycznie się tylko bronią a jak strzelą bramke z kontry to mnie wkurwiają do potengi. Najlepsze mecze 1/8 ligi mistrzòw to chyba Milan vs. Man Utd i Real vs. Juventus reszta ujdzie opròcz Barcy vs. Chelsea nudny ten mecz był prawie żem usnoł przy nim. Tylko było deco, ronaldinho, eto i strzał coś chyba tak to szło czasami tylko usłyszałem nazwisko jakiegoś piłkarza chelsea.
Ja mysle ze przejdzie real. Po tym co widzielismy w Madrycie to trudno wròżyć cos dobrego juve.W meczy Barca - Chelsea przejdzie barca ponieważ Chelsea nie umie grac w ataku. Przeciez w meczu na Camp Nou Chelsea nie oddala żadnego (!!!)strzału na bramke!Co do meczu Man U-Milan mysle ze przejdzie Milan .W meczu Lyon-Werder to juz wszystko wiadomo

.I mysle ze inter jednak pokona porto :wink: POZDRO
Lampard
Mar 6 2005, 16:08
Ja tam jestem za Chelsea[ Lamaprd GOAL!!!] :twisted:
Raffels
Mar 6 2005, 16:27
Chelsea w pierwszym meczu przede wszystkich grała by nie stracic bramki :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Barca wcale nie ma najlepszej obrony o czym świadczy choćby bramka samobòjcza na Camp Nou. Barca na pewno będzie atakować bo murować sie nie potrafi i mecz będzie zacięty. Ale ja stawiam na Chelsea, ponieważ jest zespołem lepiej poukładanym i realizującym wczesniej obrana taktykę.
jestem też ciekaw jak sobie poradzi Monaco z PSV bo pierwszy mecz to chyba przegrało 0:1
kucharz
Mar 6 2005, 16:40
Raffels Ty jestes "moj" chlop :wink: Ja oczywiscie stawiam na moja Chelsea,chociaz wiem jaka duza sila dysponuja gracze Barcy. Chelsea nie moze pozwolic sobie na kartki w rewaznu ani nie moze grac z kontry bo to doprowadzi do kleski. Kazdy chyba wie jak Barcelona wspaniale spelnia swoje zadania w ataku,lecz moim zdaniem Chelsea jest najbardziej poukladana i swietnie przystosowana druzyna do nalozonej wczesniej taktyki...... W rewanzu moze dojsc do niespodzianki

pozdro
[img]http://img31.exs.cx/img31/360/chelsea20hooligans1wv.gif[/img][img]http://img70.exs.cx:81/img70/4531/kucharz7ga7vt.jpg[/img] [img]http://img106.exs.cx/img106/2692/chelseabarcelona7pr.gif[/img]
Young_KSC
Mar 6 2005, 17:23
Barca !!!
Przeciez Chelsea prowadzi popierdolony Mouriho :x Idiota nie umie przegrywac :evil: :evil:
On jest pojebany, on zespołu nie umie prowadzic :evil:
Ku mojej rozpaczy Arsenal......jest juz chyba skonczony w tym sezonie Champions Leaugue (w 1 meczu : Bayern Monachium 3-1 Arsenal ) .....i z tego powodu chciał bym zeby Werder , Monaco , PSV ostro namieszali i pokrzyżowali plany faworytow. Amen
| QUOTE |
Przeciez Chelsea prowadzi popierdolony Mouriho :x Idiota nie umie przegrywac :evil: :evil:
On jest pojebany, on zespołu nie umie prowadzic :evil: |
nom tez tak sadze bo po przegranym meczu z BARCA cos plumkal ze trener barcy sie spotkal w przerwie meczu z sedzia i murinho to niepasowlo haahha nieumieprzegrywac i tyle wygral raz z porto i sie napalil za bardzo :twisted:
Oj dzieci dzieci, "raz wygral z Porto", on to Porto prowadzil, i wygral LM srednim zespolem, tak jak teraz wygra Premiership trenujac Chelsea, ktore mogloby miec kazdego pilkarza na swiecie,a kupuje mlodych, "fajnych" grajkow. Troche obiektywizmu...
Raffels
Mar 6 2005, 20:42
No ktoś wreszcie powiedział coś mądrego. Mourinho pokazał wiele razy, że jest jednym z najlepszych treneròw na świecie :!: :!: :!: :!: :!:
z tym się zgadzam ale co mu z młodych piłkarzy ktòrzy będa grali za 3-4 lata powinnien zainwestować w doświadczonych piłkarzy chociaz 2 by był większy pożytek w lidze mistrzòw mogli by ci piłkarze poprowadzić drużyne do zwycięstwa tak jak zidane i figo prowadzą real, a młodzi piłkarze najwyżej mogą pobudzać do gry kolegòw wchodząc na boisko na ostatnie 20min gry
Moze i to dobry trener ale niepotrafiacy przegrywac.A co do Chelsea to graja bardzo brzydki futbol az sie patrzec niechce.
| QUOTE |
| No ktoś wreszcie powiedział coś mądrego. Mourinho pokazał wiele razy, że jest jednym z najlepszych treneròw na świecie :!: :!: :!: :!: :!: |
Ale nie zmienia to faktu że to p........y doopek :x
kucharz
Mar 6 2005, 21:11
| QUOTE |
| z tym się zgadzam ale co mu z młodych piłkarzy ktòrzy będa grali za 3-4 lata powinnien zainwestować w doświadczonych piłkarzy chociaz 2 by był większy pożytek w lidze mistrzòw mogli by ci piłkarze poprowadzić drużyne do zwycięstwa tak jak zidane i figo prowadzą real, a młodzi piłkarze najwyżej mogą pobudzać do gry kolegòw wchodząc na boisko na ostatnie 20min gry |
hmmm... a moze takiego "doswiadczonego" Davida Beckhama ktory jak dla mnie nie jest juz pilkarzem tylko gwiazda reklamowa itp. Bits mlodzi zdolni pilkarze sa przyszloscia dla pilki ,dlatego trzeba w nich inwestowac,odnajdywac aby oni wyrosli na tak zdolnych pilkarzy jak Zizou :wink: pozdro
[img]http://img31.exs.cx/img31/360/chelsea20hooligans1wv.gif[/img][img]http://img70.exs.cx:81/img70/4531/kucharz7ga7vt.jpg[/img] [img]http://img106.exs.cx/img106/2692/chelseabarcelona7pr.gif[/img]
zgadzam się z tobą ale też trzeba myśleć o teraźniejszości a nie ciągle o przyszłości "może za dwa lata się uda"
Zgodze sie Mourinho nie umi przegrywac.Co do meczòw to Barca przejdzie raczej.Man utd mam nadzieje że też (już Carrol chyba nie zagra to powinni wygrać

)i Real chyba też przejdzie.
lazy_bum
Mar 6 2005, 23:12
Juve grało w pierwszym meczu beznadziejnie, a Złoty Chłopak to chyba udawał Cippo Inzagiego. (-; Mimo tego jako zwolennik szalonych strzałòw Niedźwiedzia zza naszej południowej granicy jestem za Juve. Zresztą mam dość patrzenia na Raul'a ktòry gra jakby miał 50 lat, ale przyznaję, że Figo gra jakby miał 19 (a Ronaldo jakby miał wagę sumity ;-).
Jestem oczywiście za Barcą i ładną dla oka piłką, a nie murowaniem bramki.
Milan dla Shewczenki z ktòrym potrafi grać nie jakimś 8-1-1 tylko normalnie. Nawet pomimo tego, że makaronòw nie lubie. (-;
Oczywiście jak najwięcej dziurawcòw życzę Dudusiowi i mocnych celnych strzałòw panu ,zniżyłem poziom' Krzynòwkowi.
Jako, że anglikòw nienawidzę od dziecka (przerabiając Maleńczuka ;-) to jestem ròwnież za Bayernem.
Co do pozostałych meczy to mi zupełnie obojętne. d-;
Bits o czym ty piszesz? Jakich doswiadczonych Zidane i Figo? Czlowieku skonczmy z tym lansem, Figo sie skonczyl 2 sezony temu, Zizou(niestety) juz tez sie konczy, poza tym dla ciebie kto jest wielkim trenerem, jezeli wygrywa z Arsenalem(Campbell, Vieira, Ljungberg, Pires, Henry + stado mlodych utalentowanych) czy ManUtd(Ruud, Scholes, Saha, Smith, Rooney, Cristiano, Rio, bracia Neville) lige z dosc duza przewaga???? Zastanow sie co piszesz. Mourinho to jedyny trener z jajami, charyzma, jest napewno tez zarozumialy, i napewno nie umie przegrywac, ale do jasnej cholery wole takiego "smacznego" trenera niz jakies flaki z olejem w stylu Rijkaarda czy innej cipki...
co do Rijkarda to narazie swietnie prowadzi zespol.Mourinho czy jest tak bardzo dobrym trnerem to jeszcze sie okaze.Fakt wygral lige mistrzow srednim FC Porto i to wyczyn ale pamietam Luiz Van Gael (van hal) czy jak to sie pisze

tez wygral lige mistrzow srednim Ajaxem a pozniej prowadzil wielka barce i nic nie wskural

i teraz tez jakos cicho o nim

wiec pozyjemy zobaczymy.trenera sie okresla po wielu sezonach a nie dwoch.oj dzieci dzieci
eee Rijkard? a w reprezenatcji Holandi tez mu dobrze szlo?
topskun
Mar 7 2005, 15:16
Witam moim skromnym zdaniem mysle ze runda rewanzowa przyniesie o wiele wiecej radosci i emocji kibicom podaje przyblizone rezultaty meczow 1/8 finalu :] Chelsea 1-1 Barcelona Milan 1-2 Manchester Arsenal 3-0 Bayern Leverkusen 2-0 Liverpool Lyon 2-0 Werder Juventus 2-0 Real Monaco 1-1 Psv Moga sie one wydawac lekko przesadzone ale tak uwazam i typuje pozdro all jak zawsze
Jak widzisz wyzej o Rijkardzie napisalem tylko to ze jak narazie swietnie prowadzi zespol...
_kamil_
Mar 7 2005, 15:24
| QUOTE |
| Bits o czym ty piszesz? Jakich doswiadczonych Zidane i Figo? Czlowieku skonczmy z tym lansem, Figo sie skonczyl 2 sezony temu, Zizou(niestety) juz tez sie konczy |
czy oni sie skonczyli dobitnie pokazal mecz w madrycie z juve. wprawdzie wiek robi swoje ale mysle ze przynajmniej Zizu dogra kontrakt na przyzwoitym poziomie. A figo chyba po tym sezonie odejdzie...
| QUOTE |
| Bits o czym ty piszesz? Jakich doswiadczonych Zidane i Figo? Czlowieku skonczmy z tym lansem, Figo sie skonczyl 2 sezony temu, Zizou(niestety) juz tez sie konczy, poza tym dla ciebie kto jest wielkim trenerem, jezeli wygrywa z Arsenalem(Campbell, Vieira, Ljungberg, Pires, Henry + stado mlodych utalentowanych) czy ManUtd(Ruud, Scholes, Saha, Smith, Rooney, Cristiano, Rio, bracia Neville) lige z dosc duza przewaga???? Zastanow sie co piszesz. Mourinho to jedyny trener z jajami, charyzma, jest napewno tez zarozumialy, i napewno nie umie przegrywac, ale do jasnej cholery wole takiego \"smacznego\" trenera niz jakies flaki z olejem w stylu Rijkaarda czy innej cipki... |
No i jego drużyna z jajami broni dostępu do własnej bramki...
Tjaaa, najlepszy jest Real, ktòry inwestuje w dziadkòw bez jaj, za ktòrych płaci krocie... W obecnych czasach aby osiągnąć sukces trzeba ryzykować i stawiać na młodzież, tylko ona potrafi pokazać lwi pazur(vide Cristiano, Fernando T. etc.)
AHA: podobno Romario dojrzał do tego, aby real mògł go wreszcie kupić
Cinek: no i? jezeli dobrze prowadzi to super, jest jednym z 2000 takich trenerow na swiecie...
Bakel: broni, nie broni, mistrza Angli zdobeda, a wiadomo ze tam trzeba miec rowna forme przez caly sezon, a co do LM to bronic sie z Barca na Camp Nou to nie wstyd, zobaczymy co bedzie w Londynie jutro wieczorem :]
Powiem tak: jeżeli Chelsea strzeli gola na Stamford jako pierwsza to awansuje, w przeciwnym wypadku bardzo ciężko będzie londyńczykom strzelić dwa gole i doprowadzić do dogrywki. Ponadto absensja Drogby może być kluczowa dla przebiegu rywalizacji.
Co do pozostałych spotkań:
- na BayArena Aptekarze raczej nie odrobią dwubramkowej straty, chyba że Electric Doodie z czymś wyskoczy ;)
- na San Siro może być ciekawie, może się zakończyć dogrywką,
- na Highbury obejrzymy zapewne bardzo emocjonujący mecz, wynik sprawą otwartą, choć w obecnej sytuacji Bayern jest faworytem,
- Lyon nie da sobie wydrzeć awansu do 1/4,
- Real będzie miał baaardzo ciężką przeprawę na Delle Alpi.
| QUOTE |
| Oj dzieci dzieci, \"raz wygral z Porto\", on to Porto prowadzil, i wygral LM srednim zespolem, tak jak teraz wygra Premiership trenujac Chelsea, ktore mogloby miec kazdego pilkarza na swiecie,a kupuje mlodych, \"fajnych\" grajkow. Troche obiektywizmu... |
Średnim zespołem....Deco ,Carvalhio, Ferreira to z pewnoscią zawodnicy... grajacy w średniej drużynie....
| QUOTE |
| Bits o czym ty piszesz? Jakich doswiadczonych Zidane i Figo? Czlowieku skonczmy z tym lansem, Figo sie skonczyl 2 sezony temu, Zizou(niestety) juz tez sie konczy, poza tym dla ciebie kto jest wielkim trenerem, jezeli wygrywa z Arsenalem(Campbell, Vieira, Ljungberg, Pires, Henry + stado mlodych utalentowanych) czy ManUtd(Ruud, Scholes, Saha, Smith, Rooney, Cristiano, Rio, bracia Neville) lige z dosc duza przewaga???? Zastanow sie co piszesz. Mourinho to jedyny trener z jajami, charyzma, jest napewno tez zarozumialy, i napewno nie umie przegrywac, ale do jasnej cholery wole takiego \"smacznego\" trenera niz jakies flaki z olejem w stylu Rijkaarda czy innej cipki... |
Obawiam się ze Figo jest jedynym zawodnikiem kròlewskich obok casilliasa ktòry prezentuje wysoką formę
Kemot ale to nie ja sie podniecam Rijkardem tylko ty Mourinho

O Rijkardzie napisalem ze jak do tej pory dobrze prowadzi zespol i narazie to tyle..sukcesow narazie nie ma.
A co do meczu na San Siro to nie daje szans Manchesterowi.Wlosi takiej okazji nie zmarnuja.Choc bardzo bym chcial.
michau000
Mar 7 2005, 20:45
Chelsea-Barcelona
sercem jestem jak najbardziej za gośćmi, ciężko mi się zdobyć na obiektywną opinię, ale jakoś dam radę. biorąc pod uwagę ostatnią słabszą dyspozycję Barcy, jak i nienajgorszą formę Chelsea, faworyta należałoby upatrywać w gospodarzach. liczę jednak na błyskotliwość i nieprzewidywalność Katalończykòw, myślę że w meczu o taką stawkę potrafią się zmobillizować i w swoim, pięknym stylu zwyciężyć.
nie ukrywam, że ewentualna porażka Barcelony będzię dla mnie sporym zawodem, ale niech we wtorek wygra lepszy:)
Bayer-Liverpool
tutaj serce się rozdziera. zaden z dwoch klubow nie jest moim ulubionym, a jak wiadomo tu i tu gra Polak. co do wyniku całej rywalizacji, mysle ze Anglicy nie dadza wydrzec sobie przewagi z pierwszego meczu, chociaz jesli Krzynowek zagralby mecz zycia, kto wie...
Milan-Manchester
i sercem i rozumem stawiam na Wlochow, ktorzy chyba obecnie graja dojrzalej od diablow.
Juvenus-Real
nie ukrywam, ze nie daze wielka sympatia klubu z Madrytu, w przeciwienstwie do ich przeciwnikow. stawiam jednak na Real, poniewaz Juventus raczej nie gra w tym sezonie najpewniej. mimo wszsytko licze na mala niespodzianke i awans starej damy;)
Arsenal-Bayern
Monachijczycy grają ostatnio jak znut, w przeciwieństwie do przeciwnika. bramka strzelona na wyjezdzie daje jednak cien szansy gospodarzom...
Lucio o czym ty do mnie? Moze napisz ze Porto wygrywajace LM bylo tak samo mocne jak Milan, Juve, Real, Bayern, Arsenal, Man Utd ???
Figo sie skonczyl przechodzac do Realu i taka jest prawda...
| QUOTE |
Lucio o czym ty do mnie? Moze napisz ze Porto wygrywajace LM bylo tak samo mocne jak Milan, Juve, Real, Bayern, Arsenal, Man Utd ???
Figo sie skonczyl przechodzac do Realu i taka jest prawda... |
No dokladnie, kròlewscy wzieli go po jego najlepszym sezonie
BartekRym
Mar 7 2005, 21:17
Nie zgadzam się z tym,że Figo(WIELKI) po tym sezonie odejdzie ponieważ jeśli ktoś oglądał chociażby mecz z juve to nie ustępował On dużo ZIZOU.
Zresztą jak to powiedział pan Borek to FIGO przeżywa w tej chwili 4 młodość i jeszcze pewnie w przyszłym sezonie będziemy mogli podziwiać jego popisy poi czym On spokojnie odejdzie. On czyli wspaniały LUIS FIGO. ;D [/quote]
Drogi Kemocie być może masz racje z mocnych tylko M.U bo całą robotę odwaliło monaco wyrywając z Realem i jak pamietam Chelsea... Umòwmy sie ze byli ponadprzeciętni
lazy_bum
Mar 8 2005, 10:07
| QUOTE |
| Drogi Kemocie być może masz racje z mocnych tylko M.U bo całą robotę odwaliło monaco wyrywając z Realem i jak pamietam Chelsea... Umòwmy sie ze byli ponadprzeciętni :) |
Szkoda, że im do finału nie zostało... /-:
Co do Figo to muszę się niestety nie zgodzić bo to aktualnie chyba najbardziej kreatywny piłkarz w Real'u. Zidane? Przesyt. Czego więcej może chcieć taki piłkarz? Wygrał MŚ, ME, LM, zdobywał indywidualne nagrody... Jak dla mnie jest dawno wypalony. I dlatego też warto jest inwestować w ,młodych gniewnych' (albo ,zagniewanych młodocianych' jak ktoś woli ;-) bo Oni mają coś do udowodnienia starym prykom.
Jeszcze co do trenejros. A ,Szwen Joran Erikszon'? Niby taki uber-trenejro, a z angolami pokazał do tej pory jak dobrze dawać d..y. Co do ,Mòrinio' to nie ukrywam, że jest dobry, ale oglądanie gry CL to taka NUDA.... a nie po to oglądam ten sport żeby jak moja kobieta usypiać na meczach. :-D I dlaczego CL nie atakowała na Camp Nou? (-; Przecież najlepszą obroną jest atak (Dynamo K. w pamiętnych czasach rozjechało Barcę 3:0 away i 4:0 home).
Tak czytam ten temat i jednego nie rozumiem.... Skąd ten pomysł że Chelsea gra defensywnie :?: Przecież ma całkiem niezły bilans (4W,1D,1L) i 10 strzelonych bramek. A wystarzczy spojrzeć na inne zespoły:
Juve- 6 strzelonych bramek w 6 meczach, Arsenal (2W, 4D, 0L), a nawet ultra-duper-ofensywna Barca (3W,1D,2L) i o wiele gorszy bilans bramkowy.
Fakt, że w meczu z Barcą przez pòł godziny jedynie bronili bramki, ale chyba nikt nie powie, że był to słaby mecz. (Na pewno lepszy niż Real-Juve...)
Regz tu akurat nie chodzi o bilans tylko o styl gry.Mozna strzelac bramki grajac defensywnie i kontrujac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.