Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2008 !demo Jest! + Mirrory
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
zyga
Rozne kolory siatki juz w PES6 dalo sie zrobic, ja mam na niektorych stadionach np. czarne wink.gif.

A co do tych zdjec to przeciez na jednym screenie jest dowod, ze bedzie mozna je dodawac.
Kriss91
Cytat(zyga @ Aug 17 2007, 11:08:08) [snapback]174933[/snapback]
Rozne kolory siatki juz w PES6 dalo sie zrobic, ja mam na niektorych stadionach np. czarne wink.gif.

A co do tych zdjec to przeciez na jednym screenie jest dowod, ze bedzie mozna je dodawac.

...z tym że nie wiadomo jeszcze czy zdjęcie będzie służyło jako BMP twarzy czy jako swojego rodzaju avatar gracza. Jeśli się dobrze przyjrzeć temu screenowi to jest kilka różnic pomiędzy fotką a twarzą.
batman
Z pewnością większość z was widziało filmy ze strony głównej z targów Games Convention !!! Co sądzicie o gameplay 'u i ogólnie jak prezentuje sie PES 2008 ???Piszcie swoje opinie!!!
mcraczek
Wszystko super pięknie cacy. Filmiki wywarły na mnie dużo lepsze wrażenie niż rok temu gdy wychodził badziewny PES6. Gameplay ciężko ocenić skoro się samemu nie grało ale ta cała otoczka, menusy i inne graficzne pierdoły zdecydowanie na plus. Nieco poprawili murawy choć dalej są syfiaste. Martwi mnie zapowiadana ilość stadionów (15)? Siatki w bramkach zachowują sie genialnie zastrzeżenia mam jedynie co do ich wyglądu. Twarze mogą być. Wreszcie PES nabrał kolorów bo dotychczas wyglądał strasznie wyblakło.
coley
po obejrzeniu kilku fimików mozna stwierdzic ze akcje jak i podania sa mniej dokładne w porównaniu do poprzedniczki
przez co 100 % sytuacji w meczu moze byc jak na lekarstwo, warte zauwazenia jest jeszcze jednak ze zawodnicy czesciej
wykorzystuja sytuacje sam na sam w pes 6 ciezko bylo strzałem pokonac bramkarza najlepszym wyjsciem było mijanie "kipera". grafika w wersji na pc bo ta mnie najbardziej interesuje w zupelnosci mi wystarcza mam nadzieje ze tego aspektu nie pogorszą w wersji finalnej . zaskoczyła mnie troche wersja na ps2 tam szczerze po za szybkoscia zawodników nie wiele zauwazyłem zmian nie wspominając o nie zmienionej grafice . widac ze konami poszło bardziej w kierunku next genów i pieca
a zostawiło w tyle czarnule no ale tym akurat specjalnie sie nieprzejmuje cool.gif
czekamy na wiecej video
pozdr0
szołpas
Po obejrzeniu filmików moge stwierdzić iż PES na kompa zapowiada sie bardzo dobrze smile.gif ... chociaż myslałem że bedzie jeszcze lepsza grafika (niczym sie nie rózniaca od X360 tongue.gif ) ... troche według mnie ci zawodnicy za szybko biegają xD i dziwnie biegają ;p ... mam nadzieje ze bedzie to poprawione w wersji finałowej i że gameplay bedzie jeszcze trudniejszy , bo z tego co widziałem w paru akcjach to obrońcy nie zachwycali dry.gif ... co do wersji na PS2 to straszna lipa unsure.gif unsure.gif i niezazdroszcze posiadaczom pleja :/ ... oprócz przyspieszonej rozrywki nic sie chyba nie zmieniło ;| ....
ale pożyjemy zobaczymy laugh.gif ... poki co trzeba czekac do pazdziernika wink.gif

ps. Wie ktos kiedy mozna sie spodziewać dema rolleyes.gif ?
>Kornel<
Obrońcy grali słabo bo poziom gry był niezbyt wysoki - amator.
szołpas
Cytat(>Kornel< @ Aug 23 2007, 21:57:39) [snapback]177337[/snapback]
Obrońcy grali słabo bo poziom gry był niezbyt wysoki - amator.

hehe nie zauwazyłem ... no to jak na taki poziom to bardzo ładnie sie prezentowali smile.gif ...
batman
hehe jeżeli grali na amatorze to ciekawe jak by grali na najwyższym - OMG
lons
Na mnie filmiki zrobiły olbrzymie wrażednie biggrin.gif Nie wiem ale ja nie widze różnicy między wersją z xboxa360 a wersją PC.Dla mnie jest taka sama grafika.Może ciut iks ma lepszą ale nie zauważalną prawie biggrin.gif Moimm zdaniem jest to typowa konwersja z Iksa na PC.Jest to next gen moim zdaniem.Porównajcie sobie pes 6 na PC i tą z filmiku.Niebo a ziemia w grafice.PZD
Vadiim
Zaczne pospolicie ..

... po obejrzeniu filmików
ano po obejrzeniu fllmików po prostu nie powiem, że sie nie zdziwiłem smile.gif
Oczywiście jak najbardziej w sensie pozytywnym ;-)
Mimo, że to kilka minut prezentowanej gry, i nie wszystko na dodatek zostało "pokazane" (mało strzałów z dystansu, mało jakiś typowych tricków czy też mała ilośc składnych, ładnych akcjii) - to myśle, że mimo wszystko można stwierdzic, że będzie to raczej jeden z większych przełomów jeżeli chodzi o gre Pro Evolution Soccer .. - podobne większe przemeblowanie było widoczne oczywiscie pomiędzy wersjami PES 3 a PES 4 - ale w tym przypadki, nowej generacjii raczej nie ujrzeliśmy..

Jak zapowiadano - tak zrobiono ?

..Myślę, że jak najbardziej wink.gif Jestem wręcz przekonany, że KONAMI tym razem się zmobilizowało no i tylko na obiecankach się nie skończyło .. Wiele nowego dodano do Pro Evo 08 .. - same słowa " Nowa generacja" dają do zrozumienia, że zapewne nie będzie zmieniony tylko silnik gra, ale jak sama grafika.. O której napisze na dole.

Wspomniany silnik ?
Na pierwszy rzut oka oczywiście widac zmiany (może nie są one jakies baardzo, bardzo gwałtowne, ale oczywiście są )
Dużo natomiast powiedziec się nie da, ze względu na to, że to zaledwie jak już pisałem, kilka minutowa prezentacja..
..od razu można stwierdzic, że zawodnicy wydają się o wiele wiele "mądrzejśi" - mam nadzieję, że cholerna gra obrońców z Pro 6 się nie powieli, ponieważ tam gra piłkarzy tego elementu była jak większosc raczej wie - fatalna..
.. Można również dostrzec, że sami zawodnicy poruszają się znacznie szybciej (oby nie było to w formie Pro 4 - gdzie zawodnicy wręcz byli za szybcy, więc i sama gra była zbyt haotyczna. )
Mam nadzieję, że troszkę przyśpieszona gra wzlędem Pes 6 (gdzie byc moze sama szybkosc zawodników była troszkę leniwa, by nie powiedziec "ślamazarna" )
Kwestią tej szybszej rozrywki będzie po prostu czas.. myśle, że wystarczy kilka meczy, aby się przyzwyczaic do tego speedu ..
- Choc nie wyklucza się możliwosci, że KONAMI jeszcze troszkę popracują nad szybkością samej rozgrywki
... co raczej jest wątpliwe ;-) ale zawsze nadzieja umiera ostatnio, warte podkreślenia jest to, że to zaledwie prezentowana wersja beta.
Choc nie sądze, aby KONAMI ponownie rozpieprzało cały slnik graczy, to raczej mało prawdopodobny czyn do panów ze wschodu smile.gif

Tak więc krótkie podsumowania..
Sam gameplay zrobił na mnie duże wrażenie smile.gif Od razu na pierwszy rzut oka widac, ze to nowa generacja (niestety po obejrzeniu filmików z PS2, tak stwierdzic nie można, ponieważ gra praktycznie niczym nie różni się od swojej poprzedniczki - jest oczywiscie pare zmian, które jednak w oko nie wpadają - ale to już problem graczy "czarnuchów" - mogą czuc się jak najbardziej skrzywdzeni.. Choc tez powinni wziąc pod uwage fakt, iż PS oznaczony numerkiem 2 - traci swoją popularnosc, wręcz "umiera" .. tak więc gracze tej wspomnianej konsoli, powinni się przyszykowac na więcej takich "prezentów" ze strony producentów smile.gif

Wielu narzeka na zachowanie się piłki w czasie gry (tutaj oczywiscie omawiam już wersję na Ps3, x360 oraz na naszego nie wymarłego PieCa ) - Tutaj raczej KONAMI mogło się sugerowac zachowaniem samej piłki, będącej w grze z serii FIFA (która również traci tak wielu fanów.. - ale nie ma się co dziwic.. Kiedy producenci tak nie lubianej gry Pro Evolution Soccer ( nie lubianej przez fanów FIFA oczywiscie, bo jak wiadomo .. rywalizacja między tymi dwojga firmami, toczy się już na scenie od kilku dobrych lat.. ) - wypuszczają tak świetnie zapowiadający się numerek, to raczej wiadome, że i smak na gre, przychodzi tym najbardziej znienawidziałym fanom Pes'a.

Wracając do fizyki piłki .. Mnie się ona osobiscie podoba smile.gif Nie mam zastrzeżen do jej poruszania się.. Byc może, sa elementy w jej fizyce, które troszkę odbierają realizmu, ale mysle, że to tylko takie początkowe marudzenie fanów Pes'a ..
Nie pogniewałbym się oczywiscie gdyby sama fizyka piłki była zależna od pogody na jakiej przyszło by nam grac..
Deszcz - coś podobnego jak jest wlasnie w prezentowanych filmikach - coś z typu poślizgu, jaki nabiera piłka..
Pogoda sloneczna - piłka nie nabiera poślizgu, zachowuje się tak jak w Pro Evolution Soccer 6 .
Ale to oczywiscie takie zaledwie gdybanie, poniewaz tutaj też raczej wdziera się sporo wątpliwosci co do takiej fizyki ..
Pó(u)ki co można stwierdzic, że fizyka piłki do kolejny zaczerpany element z FIFY.
Co wcale nie oznacza, że wszystko to prezentuje się źle ( do czego niestety nie przyzwyczaiła nas FIFA ) .

Myśle, że każdy ma swoją opinie na temat jak wygląda sam gameplay. Warto jednak poczekac chocby nawet na demo tej jakże wspaniale zapowiadającej się gry, ponieważ z samych filmików, naprawdę trudno wyciągnąc jakie kolwiek, głębsze wnioski .

Miało byc krótko .. no cóż.. ten element zawsze wymaga troszke dłuższego rozpisania.

Co z grafiką ?
Jeżeli chodzi o konsole x360 oraz PS3 to grafika widac została w każdym szczególe jak najbardziej dopieszczona. Producenci Pro Evo, zgodnie z obietnicami nie zawiedli posiadaczy tych konsol .
Byc może troszkę na ogół wyglądająca na "plastykową" grafika, prezentuje się jednak uroczo .
Od razu można stwierdzic, że to nowa generacja.. nie tylko konsol, ale również i gry Pro Evolution Soccer 08.
Najbardziej w grafice podoba mi się ta trawa robiącą wrażenie murawy 3D - Ano bo tak własnie jest.
Płaty trawy znajdującej się na stadionie w Pro 08 (x,ps3 jak i również PC) są własnie w rozdzialce 3D - wiadomosc cieszy, sam widok - jeszcze bardziej .. ale?
no własnie.. jedyne "ale" to takie, czy patchmakerzy będą po raz kolejny zajęcie przez długi miesiące edycją tego elementu ? Czy PES 2008 da nam możliwosc po raz kolejny edycjii każdego elementu ? Mam nadzieję, że tak .. choc lepiej nastawic się troszkę negatywnie i mile się zdziwic, niż byc pewnym, że nowy pes będzie nam dawal taką mozliwosc, a potem się nie mile rozczarowac.

Również i my - posiadacze PeCeta, nie mają powodu do narzekania.
Mimo, że w necie było wiele kwesti na temat wersjii, jaka będzie na PC.. Jedni pisali, ze gra będzie praktycznie identyczna jak na konsole x360 oraz ps3 (co naszczęscie okazalo się czystą prawdą ) drudzy zaś, byli przekonani, że nasz PC nie wyciągnie takiej grafiki jaką daje nam Pes 08 na x360/ps3 (okazało się to oczywiscie "fake'm" ) - widziało się oczywiscie znacznie lepsze grafiki w grach na PC niż ta, która jest w Pes 08 - np Colin McRae Dirty, do którego jednak trzeba miec nie ziemską maszyne..

Posiadacze PC mogą odetchnąc z ulgą! smile.gif Myśle, że po obejrzeniu filmików z wersjii PC mogą już z pełna swiadomoscią podkreslic to, że gra PES 2008 [PC] nie różni się praktycznie niczym od tej świetnie przygotowanej gry na x360/ps3 - byc moze jedynie są jakies minimalne różnice w grafice, które są jednak nie tak gwałtowanie zauważalne ..

+ / - - grafika - nie opisuje tutaj grafiki na PS2, poniewaz nie rózni się ona raczej niczym od tej z Pro Evo 6 .

Poprawiona publicznośc +
wkońcu publika wygląda przyzwoicie! zapach grafiki 3D - wygląda to naprawde bardzo smacznie.
Świetnie odwzorowana murawa +
Jak już pisałem .. Jeden z najbardziej smacznych elementów graficznych !
Stroje +
Mam nadzieję, że KONAMI nigdy nie wezmie przykładu z EA Sports, oraz z jakosci kitsów nadawanej do każdej wersjii FIFY przez własnie w/w producenta.
Pes 2008 świeci istnym przykładem, jak należy wykonywac stroje. - Mimo, że widziałem zaledwie kilka kitsów (na dodatek bez licencji ) to moge stwierdzic, że prezentuje się wybornie ..
Choc gdyby była możliwosc zmiany (KitServer itp ) to wcale bym się nie pogniewał.
Korki +
Wkońcu korki wyglądają świetnie! Nie chodzi mi o sam wygląd buta, ale o podeszwe wraz z korkami..
Wkońcu wbijają się one w trawe, wygląda to bardzo naturalnie!.
Twarze +
Myśle, że samym twarzą równiez należy się plus .. Mimo, że nie stoją one oczywiscie na poziomie mord T-Mac'a do Pro 6, to i tak myśle, że na mordy by KONAMI wyglądają one bardzo przyzwoicie !: )
Jest jeszcze wieele wiele innych plusów graficznych .. Oczywiście można było by tak wymieniac i wymieniac ..
Mam nadzieję, że grafika na PC pozostanie taka, jaka jest teraz, nie chcemy żadnnych nie miłych niespodzianek ze strony KONAMI !

- siatki
Niestety .. W tym roku KONAMI troszkę przecudowało jeżeli chodzi o siatki (na bramkach oczywiscie )
IMO siatki te przypominają takie troszkę starodawne ich montowanie z lat 80', 90' ..
Byc moze jest w teraźniejszosci kilka stadionów, mających takie własnie siatki (San Siro, czy tez jakies obiekty z Ameryki Południowej ) , ale mysle, ze drobna poprawa tych siatek z Pes 6 - była by najlepszym rozwiązaniem ..
Mimo, że fizyka tych siatek z Pro 08 jest wspaniała, to i tak wolałbym siatki z wersjii poprzedniej, kiedy to w całosci, w wersjii kwadratowej wisiały na bramkach ..

Więcej minusów graficznych nie ujrzałem..więcej na ten temat będe mogł napisac wtedy, kiedy zagram w wersję demo czy też w wersję fulll

nadziei na to wszystko jest pełno .. Nadzieją fan Pro Evo zyje od kilku miesięcy ..
Jestem przekonany, że wersję gry Pro Evolution Soccer 2008 będzie można nazwac za najlepszą..

Nadzieje ?

- Niskie wymagania (oby tylko nie bylo takich wymagan jak przy Colin Dirty :/ )
- Oby zawodnicy nie przenikali przez siebie (tak jak to w wersjach 3,4,5,6 )
- Oby nie było również błędów typu, że pilka, noga, ręka, głowa, but przenika przez drugiego gracza
- Większa ilosc stadionow (sama liczba 15 nie robi dużego wrażenia )
- No i wkoncu nadzieja na to, ze konami po raz kolejny zatrudni PatchMakerow (aby po prostu Pes'a 08 dalo sie edytowac !

Kazdy ma zapewne swoje subiekcje na ten temat. .

Ja przedstawilem w krotkim materiale swoja opinie na temat zaprezentowanych filmikow..

Tak wiec pozostaje nam czekac na kolejne informacje czy tez filmiki z gry..
No i oczywiscie na wersje DEMO na PC gry Pro Evolution Soccer 2008!

Trzeba wierzyc w to, ze tym razem KONAMI wyda ta wersje DEMOstracyjna, przed premiera wersjii full, a nie tak .. jak bylo to przed rokiem, kiedy demo wyszlo wtedy kiedy kazdy napalony gracz mial juz przy sobie wersje full !

Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich maniakow pes'a !:)
mcraczek
Wyczerpująca recenzja Vadim rolleyes.gif

A tu parę parę filmików z Fify08. Szczególna uwagę zwróćcie na te meczowe. Mówiąc szczerze podoba mi się. Może gameplay nie zachwyca ale ta głębia kolorów i cała otoczka to coś czego mi w Pesie zawsze brakowało...

http://www.jeuxvideo.tv/fifa-08-video-42323.html
Vadiim
Cytat(mcraczek @ Aug 24 2007, 13:44:47) [snapback]177534[/snapback]
Wyczerpująca recenzja Vadim rolleyes.gif

A tu parę parę filmików z Fify08. Szczególna uwagę zwróćcie na te meczowe. Mówiąc szczerze podoba mi się. Może gameplay nie zachwyca ale ta głębia kolorów i cała otoczka to coś czego mi w Pesie zawsze brakowało...

http://www.jeuxvideo.tv/fifa-08-video-42323.html

Hmm byc moze ta zielona trawa z kapitalnym cieniem daje tą otoczkę kolorów ;P

To temat o Pes 2008 wiec nie warto zjezdzac na temat FIFOlca wink.gif
lons
Ja licze ze do nowego Pesa Juce zrobi kitservera bo jak nie troche lipa bedzie dry.gif
zywul
No może i murawa w Fifie 08 jest ładna ale tylko to prócz licencji jest lepsze niż Pesie. Tak to cała gra jest drętwa. W porównaniu do PESA 2008 to szajs. Teraz cośo Pesie. Na jednym z filmików zauważyłem jak Messi założył siatke. Mam nadzieję, że będzie taka opcja w grze a nie tylko na trailerze. To taki mały smaczek, a ile by dał radości dla nie których osób, do których ja się zaliczam. Co do gameplay'u i grafiki to mi się podoba, chociaż te siatki wyglądają tak jakby na za ciężkie. Mam nadzieję, że będzie więcej licencji.
Orange_91
Cytat(zywul @ Aug 24 2007, 16:10:46) [snapback]177627[/snapback]
No może i murawa w Fifie 08 jest ładna ale tylko to prócz licencji jest lepsze niż Pesie.

Zapomniales jeszcze dodac ze grafika w Fifie jest mimo wszystko ladniejsza niz w PESie. I zapewnie beda ladniejsze menusy i lepsza muzyka.
Mam nadzieje jeszcze ze bedzie dobra konwersja a nie tak jak ostatio ze opcje graficzne i uklad klawiszy ustala sie z Startu a nie bezposrednio w grze albo te wszelkie oznaczne typu wcisnji x2.gif square.gif triangle.gif circle.gif r2.gif .
lons
Cytat(Orange_91 @ Aug 24 2007, 16:19:10) [snapback]177636[/snapback]
Zapomniales jeszcze dodac ze grafika w Fifie jest mimo wszystko ladniejsza niz w PESie. I zapewnie beda ladniejsze menusy i lepsza muzyka.
Mam nadzieje jeszcze ze bedzie dobra konwersja a nie tak jak ostatio ze opcje graficzne i uklad klawiszy ustala sie z Startu a nie bezposrednio w grze albo te wszelkie oznaczne typu wcisnji x2.gif square.gif triangle.gif circle.gif r2.gif .

No fakt KONAMi uderzyło mocno w grafike i menusy i dobrze ale mimo wszystko grafika w Fifie jest ładniejsza popimo mocnego uderzenia jak wczedsniej wspomniałem KONAMI w Grafe.Róznica jest ale nie duża.
mcraczek
Cytat(Vadiim @ Aug 24 2007, 13:01:54) [snapback]177583[/snapback]
Hmm byc moze ta zielona trawa z kapitalnym cieniem daje tą otoczkę kolorów ;P

To temat o Pes 2008 wiec nie warto zjezdzac na temat FIFOlca wink.gif

Wiem wiem to była tylko ot taka mała ciekawostka smile.gif A tak na marginesie współczuję posiadaczom PS2 bo to co Konami serwuje na tą konsolę pozostawiam bez komentarza.
zywul
Może i grafika jest lepsza w Fifie, ale nie we wszystkim. Twarze i kitsy nie wyglądają najlepiej. Co do menusów i muzyki to się zgadzam z tobą Orange_91. Co do grafiki to nie do końca. Mówię o poprzednich wersjach, bo w 08 są lepsze twarze i kitsy.
Vadiim
Wjeżdzając na temat FIFA vs PEs..

Myślę, że warte podkreslenia jest to, iż FIFA posiada sporo lepszych elementów niz PES smile.gif
Wiadome, że rozgrywka (gameplay - silnik ) gry się liczy najbardziej, co oczywiste, iż pes przewyższa jak najbardziej FIFE (choc tez w FIFE ostatnim czasy jest sporo elementów, które świetnie nadawały by się do pesa.. )
Ale jeżeli chodzi o układ graficzny to FIFA przerasta tylko w jednej kwestii PESA
- stadiony
o tak smile.gif Kapitalnie odwzorowane są obiekty - najbardziej przypada mi oświetlenie .. - to dopiero rewelacja smile.gif

Nie wiem jak teraz będzie (PES 2008 ) ze stadionami, mam jednak nadzieje, że pomimo tak małej ilosci stadionów, każdy z nich będzie świetnie odwzorowany i każdy element będzie przypominał ten ze świata prawdziwego smile.gif

FIFA pod względem graficznym ogólnym robi wrażenie tylko w wersjach na x360/ps3

Wersja PC'owa ma wiele wiele brzydkich walorów graficznych

Póki co czekam na PESA..
oczywiscie zapewne wczesniej trafi się FIFA 08, dlatego tez - jak co roku ..
czas pozostający do premiery najlepszej piłkarskiej gry - będę zabijał własnie grajac w FIFA 08.

Na temat nowej FIFY nie słyszałęm dużo .. równiez mało widzialem ..
Ale zapewne gra będzie nadal na tym samym silniku .
Zobaczymy..

Ja już nie w tym etapie, kiedy to najeżdzam na tych, którzy graja w FIFE : D
Vadiim
Cytat(mcraczek @ Aug 24 2007, 16:49:32) [snapback]177658[/snapback]
Wiem wiem to była tylko ot taka mała ciekawostka smile.gif A tak na marginesie współczuję posiadaczom PS2 bo to co Konami serwuje na tą konsolę pozostawiam bez komentarza.

Nie da się ukryc, że konsola PS oznaczona numerkiem "2" po prostu już wymiera smile.gif
Jak już pisałem ..
na rynek wkroczyły dwa giganty - ps3/x360 .. producenci pierwszo rzędnie będą wydawac gry wlasnie na te konsole..
Potem uwage będą przywiązywac PCotom ( z racji takiej, że mają świadomosc, ze 75 % graczy, gra w ich gry wlasnie na PieCu ) .. a jezeli chodzi o Ps2 - po prostu .. jak zrobia, to zrobia to w stylu poprzedniczki .. a jak nie zabiora się nawet za tworzenie gierki na PS 2 to po prostu jej nie bedzie smile.gif

Dlatego nie poleca się teraz kupowanie PS2 ;-)

Tak samo bedzie za kilka lat z x360 / ps3 ...
Ale to oczywiscie daleka przyszłosc. .
Pó(u)ki co bez wątpienia te dwie konsole są optymalnymi gigantami .
zywul
Zgadza się. PS2 kiedyś była super konsolą teraz już jest mniej popularna i producenci gier nie przywiązują wagi do graczy, którzy grają na tej konsoli, więc robią gorsze gry na PS2
Orange_91
Cytat(Vadiim @ Aug 24 2007, 16:54:35) [snapback]177665[/snapback]
na rynek wkroczyły dwa giganty - ps3/x360 .. producenci pierwszo rzędnie będą wydawac gry wlasnie na te konsole..
Potem uwage będą przywiązywac PCotom ( z racji takiej, że mają świadomosc, ze 75 % graczy, gra w ich gry wlasnie na PieCu

blink.gif . 75%? Przeciez za granica to wlasnie konsole uzywa sie zdecydowanie czesciej do gier niz PC i to rynek konsolowy jesli chodzi o gry przynosi wieksze dochody.
Vadiim
Cytat(Orange_91 @ Aug 24 2007, 17:04:06) [snapback]177673[/snapback]
blink.gif . 75%? Przeciez za granica to wlasnie konsole uzywa sie zdecydowanie czesciej do gier niz PC i to rynek konsolowy jesli chodzi o gry przynosi wieksze dochody.

Byc moze .. Nie zagladalem w statystyke ;p
zza moich czasow królował Optimus ;p
lons
Vadim no chyba jednak grafika nowej Fify jest lepsza ale nie chodzi mi tylko o stadiony jak ty uważasz.Ten filmik zapodany przez ziomka np zrobił na mnie wrażenie jesli chodzi o grafike podkreślam grafike bo gameplay jest sztywny.Ja licze żeby był do nowego Pesa kitserver bo to jest cudo,które zmienia Pesa niemalże o 100%.I wreszcie są sedziowie liniowii:D:D.łatwo będzie dojść czy wersja PC jest konwersją z iksa.Zobacze tylko na jakim directX robiony jest Pes 2008 na PC i będzie wszystko jasna.Konsola xbox360 obsługuje directx9.0c natomiast Ps2 8.1 i taki właśnie był wymagany przy Pro-evo 6.Jeżeli Pes 2008 w wymaganiach będzie miał directx9.0c będzie to napewno czysta konwersja z iksa rolleyes.gif
zywul
Ciekawe jak się sprawdzą nowi komentatorzy, niestety angielscy. Wisła będzie w grze - no i co z tej Wisły?? Jeden polski klub furory nie zrobi.

A co do gry: Wydaje mi się, że piłkarze za szybko biegają. Czekam na demko. Oby wyszło jak najszybciej.
Phantom
Cytat(Vadiim @ Aug 24 2007, 13:27:57) [snapback]177520[/snapback]
Nie pogniewałbym się oczywiscie gdyby sama fizyka piłki była zależna od pogody na jakiej przyszło by nam grac..
Deszcz - coś podobnego jak jest wlasnie w prezentowanych filmikach - coś z typu poślizgu, jaki nabiera piłka..
Pogoda sloneczna - piłka nie nabiera poślizgu, zachowuje się tak jak w Pro Evolution Soccer 6 .

Przecież piłka w PESie 6 nabiera poślizgu na wodzie. Nawet mam zapisaną powtórkę jak strzelam, piłka leci na zewnętrzna stronę słupka, odbija się od mokrej murawy i zmienia nieznacznie kierunek na wewnętrzna stronę słupka, odbija się od niego, zatacza niewielki łuk i od drugiego słupka wpada do bramki... smile.gif
zywul
Cytat(Phantom @ Aug 25 2007, 19:13:30) [snapback]178111[/snapback]
Przecież piłka w PESie 6 nabiera poślizgu na wodzie. Nawet mam zapisaną powtórkę jak strzelam, piłka leci na zewnętrzna stronę słupka, odbija się od mokrej murawy i zmienia nieznacznie kierunek na wewnętrzna stronę słupka, odbija się od niego, zatacza niewielki łuk i od drugiego słupka wpada do bramki... smile.gif

Bo pewnie ta piłka była lekko podkręcona i pewnie nie zależało to od mokrej murawy.
Vadiim
Cytat(Phantom @ Aug 25 2007, 19:13:30) [snapback]178111[/snapback]

Poslizg ?
Ja osobiscie nie widze roznicy zachowania piłki w PES 6 w sytuacjii kiedy pilka toczy sie na suchej murawie, a kiedy toczy sie na murawie mokrej ..
Poslizgu nie zauwazylem.. Pilka zachowuje sie na oby nawierzchniach tak samo ..
Wiec nie opowiadaj głupot wink.gif
zywul
Vadiim, tak jak napisałem to pewnie tak było, że ją podkręcił i jak uderzyła w ziemię to troszkę zmieniła kierunek. Ja tak czasem miałem. Żeby nie było że się powtarzam, to jak było napisane na stronie głównej to konami wykupiło licencje na nowe piłki. Nawet fajnie, dobrze że nie ma kanciastych modeli piłek.
Neon1502
Ja miedzy innymi mam taka nadzieje że jak bedzie sie grało w deszczu gdy bedzie strzał z nożyc lub szczupak jak zawodnik bedzie opadał to zeby woda chlapała pod nim jak już bedzie miał kontakt z murawą (i żeby mial jakis mokry slad na koszulce)oraz żeby po strojach było widac ze deszcz pada.
adison88
A z ciekawości sie spytam ponieważ nie śledzę tych info na bieżąco , czy wiadomo czy będzie polska wersja tak jak w 6 ?
dawiddawido
Witam

Ja jestem bardzo zawiedziony , po tym jak oglądnąłem te filmiki (ps2). Szczerze powiedziawszy aż tak bardzo nie zależy mi na grafice, bo wiem że na tę konsole dużo więcej już się nie da zrobić. Natomiast, nie zauważyłem tego na filmikach, ale (proszę mnie poprawić jeśli się mylę) szybkie rozpoczęcie rzutów wolnych poprzedzane jest czarnym ekranem , czego miało nie być. Mam jeszcze jedno pytanie czy nie wie ktoś czy na ps2 będzie opcja zrobienia "jaskółki" . Mam nadzieje że będzie dodane kilka nowych zwodów, i tryb master ligi się poprawi.

Nareszcie doczekaliśmy się polskiej drużyny, oby ich było więcej

Pozdro
zywul
Na aktualne informacje to ML nie ma za duzych zmian. Na PS2 tez pewnie beda nowe zwody i triki.
.:KUNA:.
Oficjaljne wymagania gry:

Empfohlene Systemvoraussetzungen

* Windows XP
* Pentium 4 3.0GHz /AMD Athlon 64 oder besser
* 1GB RAM
* 6.5GB freier Festplattenspeicherplatz empfohlen
* 8x DVD-ROM Laufwerk
* DirectX 9.0c kompatible Grafikkarte
* 256MB Pixel Shader 3.0 (ATI x1600 oder NVidia 6800 GT/GS oder besser)
* DirectX 9.0c kompatible Soundkarte
* DirectX 9.0c oder besser
* Windows kompatibles USB Gamepad
* 1280 x 720 Bildschirmauflösung
*

Unterstützte Chipsets

* NVIDIA - GeForce 6600, 6800, 7300, 7600, 7800, 7900, GeForce FX (5950, 5900, 5800, 5600, 5200), GeForce4 Ti, GeForce3

* ATI - Radeon x1600, x1800, x1900, x800, 9800, 9700, 9600, 9500, 9200, 9000, 8500

* DIE GEFORCE MX-BAUREIHE WIRD NICHT UNTERSTÜTZT
who_me
troche to dziwne bo takie karty jak :radeon 8500 czy nawet 9800pro nie maja wsparcia dla ps 3 a sa na liscie ?to sa wymagania minimalne bo z niemieckim to u mnie niezbyt dobrze jest rolleyes.gif
Dominoz
Hehe, nie powiesz mi, żę na karcie Radeon x1650 nie ruszy, skoro na x1600 ruszy, a to starszy model tongue.gif
Ogólnie spoko...procek słabszy troche, ale to nie takie ważne xD
baski18
Unterstützte Chipsets

* NVIDIA - GeForce 6600, 6800, 7300, 7600, 7800, 7900, GeForce FX (5950, 5900, 5800, 5600, 5200), GeForce4 Ti, GeForce3

Chcesz powiedzieć, że na tych kartach gra nie ruszy ?? Posiadam - NVIDIA GeForce 7600 GS - czy to coś zmienia ??

Pozdro
.:KUNA:.
Tez mam gs, ruszy to spis kart na ktorych dziala;]
baski18
Dzięki - niemieckiego uczę się już 5 lat - i tak nic z tego szwabskiego bełkotu nie rozumiem biggrin.gif

Pozdro
Kriss91
Wg mnie podane wymagania są zalecanymi. Niżej napisano jakie karty będą obsługiwane.

PS. Niemieckiego nie kumam nawet w 1% tongue.gif
barman_2000
to sa wymagania zalecane do pełnego poziomu grafiki, pisze na stronie głównej, gra nie obsługuje gf z serii mx, a te co są wypisane obsługuje
Pronto
ej tam napisane jest procek pentium 3.0 a ja mam Intel Core 2 Duo 2.13 2 gb ramu grafa Radeon x1950pro to pojdzie na max detalach ?
xsas7
Pronto -> nie, nie pójdzie ci... dry.gif

kurde... widze ze niektórzy lubią się chwalić sprzętem.... i jeszcze zadają głupie pytania... :/
KKSFan
o kurde jak zobaczylem wymagania to.. blink.gif mam takie "cos" i niewiem czy na średnich mi pójdzie.
2,8 semphroma, 1gb ramu, GF 6800.
Orange_91
Cytat(djszkielol2007 @ Aug 30 2007, 09:04:04) [snapback]179717[/snapback]
o kurde jak zobaczylem wymagania to.. blink.gif mam takie "cos" i niewiem czy na średnich mi pójdzie.
2,8 semphroma, 1gb ramu, GF 6800.

Pewnie pojdzie na maxymalnych. Nie przesadzajmy PES to nie zadne cudo ja sie osobiscie spodziwalem sie nizszych wymagan po tym co wdzialem ale moze PES zostal tak samo zoptymalizowany jak Gothic 3.
Hawok
PRONTO - biggrin.gif mam taki sam komp hehehe smile.gif pójdzie na maxa pójdzie
Pronto
Cytat
Pronto -> nie, nie pójdzie ci... dry.gif

kurde... widze ze niektórzy lubią się chwalić sprzętem.... i jeszcze zadają głupie pytania... :/

kurcze chciałem po prostu zapytać bo w wymaganiach jest 3.0 a ja mam 2.13 tyle ze x2 i nie wiem czy w grach one sie sumują
zywul
Ja jeszcze tylko kartę wymienię i na max detalach mi odpali.
Hawok
pójdzie Ci spokojnie smile.gif mamy ten sam komp biggrin.gif mi na full detalach i rozdziałce śmiga LOST PLANET wink.gif więc luz będzie z PRO Evo 2008
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.