Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Techniczny - Proevo Zwalnia.
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2
Matiii
Cytat(trane @ Oct 30 2007, 00:41:19) [snapback]193796[/snapback]
Myślę, że nie jest to kwestia wymagań... GeForce 7600gt i 8600gt wydajnościowo są niemal identyczne. Różnią się tylko standardem, na którym pracują... Zapewne w tym tkwi pies...

Oj mylisz się.GF8600gt jest sporo wydajniejszy od GF7600gt.Różnia się i to dużo także architekturą:TMU,SP wink.gif
lons
Cytat(Matiii @ Oct 29 2007, 22:44:39) [snapback]193797[/snapback]
Oj mylisz się.GF8600gt jest sporo wydajniejszy od GF7600gt.Różnia się i to dużo także architekturą:TMU,SP wink.gif

Dokładnie chciałem to napisać rolleyes.gif 8600Gt można równać spokojnie z 7900Gs i x1950 pro.W niektórych grach wygrywa a w niektórych przegrywa ph34r.gif
mogwil
ja mam 7900 gs 512 mb i tnie jak h%%#$@#$j dopoki nie wydadza jakiegos patcha odkladam jeszcze pachnaca nowoscia plyte z pes 2008 i zagrywam sie w wysluzonego pes 6 blink.gif
trane
Tak na marginesie, 7900GS przegrywa znacznie z 7600GT, wiem bo mam obie karty....

A karty mają podobną wydajność. Architektura nie ma tu nic do rzeczy. Wystarczy przejrzeć benchmarki, gdzie testy są robione na platformach testowych...

PS. Super Avatar mogwil biggrin.gif
mogwil
ja sie przesiadlem z 7600 gt na 7900 gs i nie wiem czemu mowisz ze maja taka sama wydajnosc skoro wedlug mnie skok jest kosmiczny tongue.gif
k0rdian
Mi PES 2008 demo chodziło bez przycinki, a full chodzi gorzej (Gram na High), zmniejszyłem przyspieszenie sprzetowe, chodzi lepiej, ale to jeszcze nie to samo co demko. Moze patch to poprawi.

Moj komp:

AMD Athlon 3800+
1GB RAM
GeForce 7600GT
trane
Nie wiem... Z 7600GT miałem 15tys punktów w 3dMarku 03, a na 7900GS - 13,5tys. Pomijam już fakt, że na 7900GS nie mogłem grać w Lost Planet na full, co bez problemów czyniłem na 7600gt...

Potwierdzam. to co mówi k0rdian to prawda. Odpada zatem kwestia sprzętu...
lons
No to czemu mi pomogło?Zainstalowałem dx10 i gra śmiga jak głupia,a wcześneij się cieła i szarpała.Dziwne co nie blink.gif
Bartolek
Cytat(k0rdian @ Oct 30 2007, 02:38:20) [snapback]193811[/snapback]
zmniejszyłem przyspieszenie sprzetowe,

gdzie je zmniejszyc wink.gif ??
Cyganos
Cytat(Bartolek @ Oct 30 2007, 12:55:45) [snapback]193842[/snapback]
gdzie je zmniejszyc wink.gif ??

Na pulpicie klikasz ppm dalej dajesz wlasciwosci pozniej na ustawienia,zaawansowane,rozwiazywanie problemow i tam to jest rolleyes.gif
mogwil
mi w sumie demo zapierdzielalo jak opetane a z pelna wersja sa takie problemy, no coz konami dalo dupy i musimy czekac na jakiegos patcha
Matiii
Cytat(trane @ Oct 30 2007, 01:08:36) [snapback]193801[/snapback]
Tak na marginesie, 7900GS przegrywa znacznie z 7600GT, wiem bo mam obie karty....

A karty mają podobną wydajność. Architektura nie ma tu nic do rzeczy. Wystarczy przejrzeć benchmarki, gdzie testy są robione na platformach testowych...

PS. Super Avatar mogwil biggrin.gif

O tak,chyba nie wiesz co mówisz.GF7600gt chowa się za GF7900gs i to mocno.
Bartolek
Cytat(Cyganos @ Oct 30 2007, 13:51:22) [snapback]193851[/snapback]
Na pulpicie klikasz ppm dalej dajesz wlasciwosci pozniej na ustawienia,zaawansowane,rozwiazywanie problemow i tam to jest rolleyes.gif

CZYLI DOKLADNIEJ GDZIE JAKIOS DOKLADNIEJ POWIEDZCIECO WLACZYC A CO WYLACZYC wink.gif
lons
No to za wcześnie cieszyłem się,że wszystko hula bo jednak zacina w polu karnym znowu mad.gif TRANE witaj w domu znów laugh.gif laugh.gif laugh.gif
mogwil
Cytat(Bartolek @ Oct 30 2007, 18:48:14) [snapback]193893[/snapback]
CZYLI DOKLADNIEJ GDZIE JAKIOS DOKLADNIEJ POWIEDZCIECO WLACZYC A CO WYLACZYC wink.gif

wejdz do ustawien glosnikow do zakladki wydajnosc i tam masz chyba o to chodzi ale nie sadze ze to cos pomoze skoro nawet najnowsze sterowniki nie rozwiazuja problemu w pes-ie a w crysis podskoczyla mi wydajnosc o jakies 15-20 % z nimi blink.gif
trane
lons - tylko patch nas może uratować biggrin.gif
lons
Cytat(trane @ Oct 30 2007, 16:55:58) [snapback]193896[/snapback]
lons - tylko patch nas może uratować biggrin.gif

Dokładnie biggrin.gif Jak wchodze na servery jest napisane,że pracuja nad patchem i ma byc w tym tygodniu biggrin.gif Czekać,czekać i jeszcze raz czekać smile.gif
trane
Na serwery? Podaj linka biggrin.gif
sqter300
Zauważcie, że na treningach też chodzi idealnie, nawet przy 22 zawodnikach. Mam nadzieję, że ten patch rzeczywiście wyjdzie w tym tygodniu, jak będziecie coś o nim wiedzieć to piszcie.

pozdrawiam
lons
Cytat(sqter300 @ Oct 30 2007, 18:06:12) [snapback]193913[/snapback]
Zauważcie, że na treningach też chodzi idealnie, nawet przy 22 zawodnikach. Mam nadzieję, że ten patch rzeczywiście wyjdzie w tym tygodniu, jak będziecie coś o nim wiedzieć to piszcie.

pozdrawiam

A jak trenować w 22 zawodników blink.gif ?
artur89
moim zdaniem trzeba poczekac na jakis dodatek albo path ktory poprawi bledy w grze , tak bylo w przypadku pesa 3
artur89
a napewno to wynika z tego ze pes zostal zbudowany na podctawie xboxa 360
ochen
mam 1 giga ramu, core duo 1.83, radeona xpress 200m, viste x32 w moim laptopie..pes dobrze smiga na low, w medium sie troche krzaczy przy wlaczonym skip frame..
jesli dokupie jeszce 1gb ramu to powinna byc roznica??
trane
Ram Ci raczej nic nie da. Tutaj rzecz leży w grafice, która w laptopach jest z deka chujowa :/
Matiii
Cytat(trane @ Oct 30 2007, 22:54:36) [snapback]193959[/snapback]
Ram Ci raczej nic nie da. Tutaj rzecz leży w grafice, która w laptopach jest z deka chujowa :/

z deka to raczej nie wystarczające określenie tongue.gif

Grafika w tym lapie jest baaaaardzo lipna i powinieneś się cieszyć ze i na low działa wink.gif
sqter300
Cytat(lons @ Oct 30 2007, 20:46:07) [snapback]193936[/snapback]
A jak trenować w 22 zawodników blink.gif ?

Podczas Free Trening wchodzisz w Formation Settings wciskasz Esc i jak juz jestes w formacji drugiej druzyny wybierasz bodajze opcje druga od gory i zaznaczasz zawodnikow. Jak zaznaczysz wszystkich to powstaje druga druzyna zlozona z rezerwowcyh i tym samym masz 22 zawodnikow na boisku tongue.gif
trane
Właściwie to miałem właśnie to napisać. biggrin.gif
MakssPl
Przed chwilą na forum xxx-xxx.pl znalazłem dobry pomysł na te przycinki...
"Chodzi o zwiększenie pamięci wirtualnej. Przy 512 MB RAM Windows domyślnie ustawia ją na 768 MB. Zwiększyłem te ustawienia do 1280 MB na każdą z moich dwóch partycji i przestało ciąć! To znaczy od czasu do czasu lekko przytnie rzecz jasna, ale nie ma porównania z tym co było wcześniej. Jako że jestem raczej komputerowym laikiem to nie biorę odpowiedzialności za ten pomysł i za jakieś ewentualne skutki uboczne, o których nie mam pojęcia, ale jak chcecie, próbujcie, może wam pomoże."
A tutaj jak to zrobić: " wciśnij w Windows F1, otworzy się dział pomocy. W panelu wyszukiwania wpisz pamięć wirtualna, później kliknij na temat zmienianie rozmiaru pliku stronicowania pamięci wirtualnej". Teraz Windows poprowadzi cię za rękę wprost do celu. "
Mam nadzieję że to nie plagiat tongue.gif biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif
Ustalcie pam. wirtualna. na każdym dysku 2048mb!!

To na prawdę pomaga, może nie redukuje wszystkich zacinek ale zmniejsza ich ilość!!...!
Bartolek
Cytat(mexx @ Oct 31 2007, 21:32:12) [snapback]194188[/snapback]
Przed chwilą na forum xxx-xxx.pl znalazłem dobry pomysł na te przycinki...
"Chodzi o zwiększenie pamięci wirtualnej. Przy 512 MB RAM Windows domyślnie ustawia ją na 768 MB. Zwiększyłem te ustawienia do 1280 MB na każdą z moich dwóch partycji i przestało ciąć! To znaczy od czasu do czasu lekko przytnie rzecz jasna, ale nie ma porównania z tym co było wcześniej. Jako że jestem raczej komputerowym laikiem to nie biorę odpowiedzialności za ten pomysł i za jakieś ewentualne skutki uboczne, o których nie mam pojęcia, ale jak chcecie, próbujcie, może wam pomoże."
A tutaj jak to zrobić: " wciśnij w Windows F1, otworzy się dział pomocy. W panelu wyszukiwania wpisz pamięć wirtualna, później kliknij na temat zmienianie rozmiaru pliku stronicowania pamięci wirtualnej". Teraz Windows poprowadzi cię za rękę wprost do celu. "
Mam nadzieję że to nie plagiat tongue.gif biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif
Ustalcie pam. wirtualna. na każdym dysku 2048mb!!

To na prawdę pomaga, może nie redukuje wszystkich zacinek ale zmniejsza ich ilość!!...!

jak ktos to sprawdzi niech napisze czy dziala :]
trane
Zerowy efekt. Tylko jeden - mniej miejsca na dysku. Dałem 3 razy niż mam ramu więcej na każdej partycji.

Dupa tongue.gif
Bartolek
tak ustawiłem i dziala niekiedy przycina ale tylko niekiedy i zobaczylem poprawe w grafice tak mam ustawione:
Dragon177
W settings zaznacz opcje Use frame skipping

Mi to pomogło
Abedi_Pele
Zwalnia pes = Nowa grafa ph34r.gif
trane
LOL. Jakie kolesie. Przeczytalibyście cały temat, zanim się wypowiecie. Podkreślałem nieraz, że bawiłem się tymi opcjami. A skoro demo chodziło zajebiście, to też odpada kwestia grafiki... LOL
Hitmanek
mój komp. to 1.4 ghz. GF 2 mx 400 i 768 ramu, PES 6 na minimalnych strasznie ciął, ale za którymś razem chodził jak złoto, ale nigdy więcej tak sie nie działo nie wiem od czego to zależy, aha, dodam jeszcze że strasznie zwalniał jak akcja zbliżała sie do pola karnego przeciwnika
k0rdian
Cytat(Hitmanek @ Nov 1 2007, 12:01:50) *
mój komp. to 1.4 ghz. GF 2 mx 400

Przy GF 2 MX 400 to powodzenia. Ile ona ma MB? 32? 64? Miałem ją kiedyś.
.:KUNA:.
Wyszla juz latka Konami

http://www.yousendit.com/transfer.php?acti...499F4DC32B2EE57
trane
Zainstalowałem patcha, ale z kolei teraz się nie uruchamia tongue.gif. "Plik wykonał nieprawidłową operację" tongue.gif
.:KUNA:.
Masz oryginala?
MakssPl
O patchu piszcie już w osobnym temacie... właśnie założyłem... patcha zainstalowałem..!!
trane
Nie. Wiem, wiem. to jest powód. Ale nic nie poradzę na to... Obecnie nie mam kasy na oryginała, więc...
trane
ProEvo po zaaplikowaniu patcha zwalnia jeszcze bardziej. Podczas rzutów wolnych nie da się grać... :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.