Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Techniczny - Proevo Zwalnia.
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2
trane
Nie wiem, czy inni mają ten problem. Niemniej zdecydowałem się napisać.

Otóż: gra mi koszmarnie zwalnia. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Ustawiam grafikę na minimum i nic. ;/ Myślę, zatem, że nie jest to kwestia grafiki...

Zwolniłem pamięć i odciążyłem procesor maksymalnie jak tylko mogłem i również bez zmian. Zatem kwestia sprzętu odpadła - zero poprawy po jakimkolwiek zabiegu ;/

Zwalnia szczególnie podczas akcji podbramkowych. Nie jest to zwalnianie takie jak przy niewyrabiającej grafice/procu/pamięci. Tak jakby sama gra coś miała.

W związku z powyższym 2 pytania:
1. Czy Wy też tak macie?
2. Czy znacie jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu?

Z góry dzięki za wszelką pomoc...
ookash
a jakiego masz kompa???
szołpas
W settings zaznacz opcje Use frame skipping wink.gif
trane
Ookash --> Athlon 64 3200+ s939, 2gb ram, Geforce 7600gt

sZ0lpAs --> kombinowałem z tymi ustawieniami. Nic nie przynosi rezultatu. :/
MakssPl
Powiem że mam podobnie... sad.gif
POL
Wyłączcie lub zmniejszcie przyspieszenie sprzętowe karty dzwiękowej

Przyśpieszenie sprzętowe dzwięku jest w panel sterowania >>> dzwięki i urządzenia audio >>>> zakładka głośmość i na samym dole zaawansowane >>>> zakładka wydajność... wyłączenie lub zmniejszenie przyśpieszenia znacząco poprawia płynność PES08.

Jeśli ktoś ma Audigy najlepiej zmienić sterowniki na click (wcześniej odinstalować stare)
Ja przy demie zainstalowałem na stare i co prawda rozwiązało mój problem ale przy pełnej wersji gra zwalniała przez jakiś konflikt/złe sterowniki)
trane
Ściągam te sterowniki. I popróbuję. Mam nadzieję, że będziesz moim nowym Bogiem i się nie mylisz smile.gif))

Edit I: Zmiana przyspieszenia sprzętowego nic nie dała. Instaluję sterowniki...
MakssPl
Mam audigy...
Próbowałem z tym przyspieszeniem i nic nie daje sad.gif
A ze sterami spróbuję jak sie kolega ^ wypowie... bo kiedyś tak sie "bawiłem" i se kartę rozwaliłem...
trane
Spieszę donieść, że oba sposoby nic nie pomogły. Ba... Sterowniki jeszcze bardziej pogorszyły sprawę...
POL
QUOTE(trane @ Oct 26 2007, 18:38:30) [snapback]192948[/snapback]
Spieszę donieść, że oba sposoby nic nie pomogły. Ba... Sterowniki jeszcze bardziej pogorszyły sprawę...

Kilku osobom pierwszy lub drugi sposób pomógł.... widocznie jest jakiś inny problem/konflikt... jednym słowem KONAMI DAŁO DUPY ohmy.gif Dość że gra jest conajwyżej średnia to jeszcze sporo część graczy nie może konfortowo pograć :/
trane
Toć ba... Problem występuje na PS3, co po prostu jest ŚMIESZNE...
ali
U mnie na Ps3 wygląda to nieraz jak pokaz slajdów.. dry.gif szczegolnie przy wolnych..smiech na sali blink.gif
trane
Nie radzę instalować tych sterowników od Audigy. Całkowicie mi się komputer posypał od nich :/

Chyba trzeba czekać na patcha... Ale to jest bardzo dziwne, bo w demie tego nie było !
szefo78
potwierdzam demo ok full cienko
trane
Kurde. Ponadto taka rzecz jest (teraz to zauważyłem).
Otóż. Jak gram w nocy, to zwolnień jest więcej i (po raz pierwszy to zauważyłem) przestają reagować klawisze podczas tego zwolnienia.
Np. Cisnę Jirisiakiem środkiem pola, chce oddać strzał, trzymam i trzymam strzał, a tu nawet pasek się nie pojawił :/

Po chu*u z taką grą. Naprawdę jestem niezadowolony. Jeżeli KONAMI tego nie poprawi, to będę bardzo niepocieszony :/
trane
Zastanawiające jest to, że kolega na GeForce 5500FX nie ma takich problemów ;/ Ba. Dzięki KS najnowszemu sobie gra komfortowo na High Detalach ;/

Heh...
lons
A kto powie na cos takiego.Gram na kamerze normal long zero zaciec na full detalach,natomiast na kamerze wide czasmi przycina ohmy.gif
Grabi
Tak, te zwolnienia są po prostu masakryczne. Ale w sumie u mnie daje radę po zaznaczeniu opcji use frame skipping. Nie jest aż tak tragicznie dry.gif. A takie pytanie, też przy rożnych macie w niektórych miejscach kibiców 2 D a w niektórych 3D ? blink.gif
qazwsx
U mnie też są te zwolnienia ;/ Ale tylko jak trzeba renderować kilku piłkarzy, np. jak na skrzydle mam puste pole to szarpie bardzo ładnie, a jak tylko jest dośrodkowanie i ~6 graczy przeciwnika + ~3 graczy moich to gra zwalnia na około 10 fpsów ;/
Żaden z wymienionych sposobów nie działa.
trane
Cytat(lons @ Oct 28 2007, 12:41:43) [snapback]193415[/snapback]
A kto powie na cos takiego.Gram na kamerze normal long zero zaciec na full detalach,natomiast na kamerze wide czasmi przycina ohmy.gif

Chłopie kurwa złoty! Zrobiłeś to! Pomogłeś mi! Trafiłeś w bull's eye! Kocham Cię!!

Co prawda trochę żal, że tak się dzieje na innych kamerach, ale chuj tam. Dzięki stary! :*

cool.gif
lons
Cytat(trane @ Oct 28 2007, 15:01:17) [snapback]193459[/snapback]
Chłopie kurwa złoty! Zrobiłeś to! Pomogłeś mi! Trafiłeś w bull's eye! Kocham Cię!!

Co prawda trochę żal, że tak się dzieje na innych kamerach, ale chuj tam. Dzięki stary! :*

cool.gif

Spoko sam do tego doszedłem bo wkurzające to było! rolleyes.gif Ciesze sie,że ci pomogłem ale czemu na wide nam tnie dziwna sprawa <_<Nie ukrywam ale ja chce grac na wide bo na normal long słaba widocznośc troche rolleyes.gif
trane
Cytat(lons @ Oct 28 2007, 15:24:12) [snapback]193466[/snapback]
Spoko sam do tego doszedłem bo wkurzające to było! rolleyes.gif Ciesze sie,że ci pomogłem ale czemu na wide nam tnie dziwna sprawa <_<Nie ukrywam ale ja chce grac na wide bo na normal long słaba widocznośc troche rolleyes.gif

Kurwa. Po 2 meczach wszystko wróciło do "normy". Nawet na tej kamerze ;/ Cholera. Słuchaj, a masz GeForce'a czy Radeona? Bo np w PESie 3 slowdowny były tylko na GF...
lons
Cytat(trane @ Oct 28 2007, 16:15:42) [snapback]193481[/snapback]
Kurwa. Po 2 meczach wszystko wróciło do "normy". Nawet na tej kamerze ;/ Cholera. Słuchaj, a masz GeForce'a czy Radeona? Bo np w PESie 3 slowdowny były tylko na GF...

No właśnie mam geforce dry.gif Mam identyczna sytuacje jak ty laugh.gif laugh.gif laugh.gif
trane
www.ps3site.pl/klopoty-z-trybem-online-w-pes-2008-patch-w-drodze

Może Cię to pocieszy. Podobno Konami wyda 2 patche, jeden do PS3, a drugi do PC . smile.gif Ciekawe, ile czasu będziemy czekać...
lons
Cytat(trane @ Oct 28 2007, 17:00:31) [snapback]193492[/snapback]
www.ps3site.pl/klopoty-z-trybem-online-w-pes-2008-patch-w-drodze

Może Cię to pocieszy. Podobno Konami wyda 2 patche, jeden do PS3, a drugi do PC . smile.gif Ciekawe, ile czasu będziemy czekać...

No to mnie pocieszyłeś po maksie rolleyes.gif Pisałem wyżej,że Konami musi cos wydać ale wiekszośc mówiła,że sie mylę a jednak to oni sie mylili.Tylko jestem ciekawy czy ten patch to do trybu online tylko czy tez poprawiajacy rozgrywke bo jak tylko do online to 50% mojego zadowolenia.Ten link co podałes to dotyczy ps3 a skad masz info,żena pc ma być tez?
trane
Gdzieś na SC na forum czytałem. Naturalnie pewności nie mam.

Z updatu wynika, że poprawi zwolnienia animacji, więc chyba w tym rzecz smile.gif
lons
Cytat(trane @ Oct 28 2007, 18:06:35) [snapback]193514[/snapback]
Gdzieś na SC na forum czytałem. Naturalnie pewności nie mam.

Z updatu wynika, że poprawi zwolnienia animacji, więc chyba w tym rzecz smile.gif

No mam nadzieje,że o Pc nie zaponą rolleyes.gif No to czekamy co ztego wyniknie.pzd
Bartolek
ja ściągnołem tego DirectX10 i juz sie tak nie ścina. rolleyes.gif
lons
Cytat(Bartolek @ Oct 29 2007, 19:48:38) [snapback]193727[/snapback]
ja ściągnołem tego DirectX10 i juz sie tak nie ścina. rolleyes.gif

No fakt ale ja mam xp a nie viste choć moja karta obsługuje dx 10.
Bartolek
Cytat(lons @ Oct 29 2007, 20:55:03) [snapback]193732[/snapback]
No fakt ale ja mam xp a nie viste choć moja karta obsługuje dx 10.

no ja mam xp i chodzi wink.gif
lons
Cytat(Bartolek @ Oct 29 2007, 20:01:09) [snapback]193736[/snapback]
no ja mam xp i chodzi wink.gif

Stary jesteś po prostu WIELKI.Gierka mi smiga,że szok!!Dzieki ci jeszcze raz!!!Super. rolleyes.gif
Bartolek
Cytat(lons @ Oct 29 2007, 21:04:23) [snapback]193740[/snapback]
Stary jesteś po prostu WIELKI.Gierka mi smiga,że szok!!Dzieki ci jeszcze raz!!!Super. rolleyes.gif

Taki mój zawód tongue.gif
.:KUNA:.
a na 7600 gs dziala direct 10?Nie moge tego nigdzie znalezc;//
trane
Właśnie. I jeśli ktoś będzie tak miły i zapoda linkiem do DX10...
Bartolek
Cytat(trane @ Oct 29 2007, 21:22:06) [snapback]193752[/snapback]

TUTAJ MASZ TEGO DIRECTA !! <---

PS. 300 post tongue.gif
lons
Cytat(trane @ Oct 29 2007, 20:22:06) [snapback]193752[/snapback]

trane mi pomogło niesamowicie.Mam zero zaciec gra chodzi płynniutko.Moja karta 8600Gt a ty jaka masz??
trane
7600GT. Zainstalowałem jakiś mod, że niby DX10, ale to nic nie dało. Ściągam to co podałeś. Mam nadzieję, że będzie ok...
lons
Cytat(trane @ Oct 29 2007, 20:55:28) [snapback]193763[/snapback]
7600GT. Zainstalowałem jakiś mod, że niby DX10, ale to nic nie dało. Ściągam to co podałeś. Mam nadzieję, że będzie ok...

To napisz czy pomogło.Bo u mnie zadziałało i teraz naprawdę chce sie grac w tego pesika
trane
Gówno. To samo. Widocznie ten DX nie działa na karty starej generacji. Chuj by to strzelił. Widziałem, że instalator kopiuje pliki DX10, ale już w dxdiagu nie ma tych plików...

Bartolek: Jaką Ty masz grafikę?
Simi93
uruchom Setting.exe i tam są opcje które zaznacza się "ptaszkiem", pobaw się tymi opcjami...

PZDR. rolleyes.gif

EDIT:

upss... widzę że już to próbowałeś i nie przyniosło rezultatu... (u mnie to pomogło ? blink.gif )

trane
Ta.. Bawiłem się tymi opcjami. Zresztą napisałem o tym wyżej. Nic to nie daje...
Grzybu88
sorry ze nie na temat ale nie bede zakladal specjalnie nowego poniewaz tez mam problem techniczny.mogłby mi ktos wysłac na maila lub wrzucic na jakis serwer plik setup.exe bo u mnie nie wiem czemu nie chce go otworzyc i wyskakuje jakis bład. moj mail to [email protected]
Bartolek
Cytat(trane @ Oct 29 2007, 22:08:59) [snapback]193766[/snapback]
Bartolek: Jaką Ty masz grafikę?

ja mam Radeona 9200SE dry.gif
Matiii
Cytat(Bartolek @ Oct 29 2007, 23:25:03) [snapback]193780[/snapback]
ja mam Radeona 9200SE dry.gif

Współczuję,sam miałem to gówno. mad.gif
Bartolek
Cytat(Matiii @ Oct 29 2007, 22:26:18) [snapback]193781[/snapback]
Współczuję,sam miałem to gówno. mad.gif

nie narzekam ale mogłby chociaż wyciągnąc na medium wink.gif
trane
sad.gif i chodzi Ci ten DX? Kurwa. Czemu Konami musiało dać dupy akurat przy tym Pesie... :/
Bartolek
Cytat(trane @ Oct 29 2007, 22:37:49) [snapback]193787[/snapback]
sad.gif i chodzi Ci ten DX? Kurwa. Czemu Konami musiało dać dupy akurat przy tym Pesie... :/

wlasnie te wymagania nie wypalily im :/
Matiii
Cytat(Bartolek @ Oct 29 2007, 23:39:29) [snapback]193788[/snapback]
wlasnie te wymagania nie wypalily im :/

No to co w takim razie mają mówić fani Gothica 3? wink.gif Tam gra tnie się nawet na C2D 3GB RAMu i 8800gts.Po prostu tak źle jest zoptymalizowana.
lons
Cytat(trane @ Oct 29 2007, 21:37:49) [snapback]193787[/snapback]

Kurde mi naprawde ten dx pomógł.Mam 8600GT i gra chodzi miód rolleyes.gif A jeszcze 3 godziny temu cieła się jak cholera w polu karnym i byłem zły jak pies blink.gif
trane
Myślę, że nie jest to kwestia wymagań... GeForce 7600gt i 8600gt wydajnościowo są niemal identyczne. Różnią się tylko standardem, na którym pracują... Zapewne w tym tkwi pies...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.