Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie Korki Kupic ?
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2, 3
KSG1946
chciałem się was poradzić jakie korki lepiej kupić: Adidas F10 czy Nike Total III ??? napiszcie które wg was są lepsze. słyszałem że ponoć buty adidasa są bardziej wytrzymałe ale nie wiem czy to prawda. chciałem kupić lepsze ale niestety brak funduszy...
OskaR
Wedlug mnie to czy but jest wytrzymaly w nie zalezy tak bardzo od producenta a od tworzywa z jakiego sa zrobione buty.
Osobiscie odradzam obydwu par butow, poniewaz obydwie nie sa za bardzo wytrzymale.
Jednak jezeli wybrac mialbym ktoras z par to bez wachania bym wzial Nike Total III (chodzi ci o ta najlepsza wersje?)
KSG1946
gdybym miał więcej kasy napewno wybrałbym coś lepszego a tak to pozostają tylko te... dzięki za radę
...::Wojtek::...
Jakie lanki mi proponujecie tak do 200 zł. Prosiłbym o dodanie zdjęcia lub strony gdzie moge je kupić!!

Obecnie interesują mnie te korki a;e nie wiem czy sie opłaca!!
zywul
Też bym ci je zaproponował. Fajnie wyglądają i są nowym modelem (patrz mój avek). A jeszcze powiedz na jakiej pozycji grasz i czy często strzelasz czy nie?
Gram na pozycji bocznego pomocnika. Ale często wykonuje wolne, a strzelam nie najczęściej w zależności od okacji! Czy te buty będą odpowiednie do mojej pozycji??
pazi
Cytat(...::Wojtek::... @ Feb 6 2008, 10:40:12) *
Gram na pozycji bocznego pomocnika. Ale często wykonuje wolne, a strzelam nie najczęściej w zależności od okacji! Czy te buty będą odpowiednie do mojej pozycji??

Jak jesteś dobry, to w każdych butach zagrasz...

Nie wiem jak z wytrzymałością tego modelu, ale wyglądają podobnie do Nike Mercurial Talaria III, które pękają przy podeszwie... chociaż jakby nie było to są bardzo, lekkie, wygodne i przyjemnie się w nich gra...

Pozostaje kwestia "klejenia" piłki, bo widze że to są "lakierki" prawie jak na komunie, więc nie wiem czy będzie Ci dobrze kontrolować piłke...
Arek.PL
Jest to NA PEWNO słabszy model bo moge Ci podać linka z prawdziwą ceną tych butów smile.gif jest conajmniej 3 razy wieksza smile.gif)

Pozdro
pazi to jakie lanki byś mi proponował tak do 200zl tylko w miare wytrzymałe i jak mówisz żeby kontrolować piłke! PLayer-AreK widziałem ale to są prawdziwe vapory IV za 600 zł
E 9
Odradzam te Steamy które podałeś w 1 poście... miałem kiedyś 2 pary i po połowie roku każda mi rozklejała przy podeszwie...tak jak pazi napisał.

Sam proponuję ci Adidas Predator to wersję pomiędzy słabą a profesjonalną ( cana wacha się od 189 do 219 ) przynajmniej u nas w Soccerze tak jest wink.gif

Świetne buty poprostu rolleyes.gif
E 9 a masy może jakieś linki do tych butów tzn. do sklepu albo aukcji??
pazi
Nie ma czegoś takiego jak prawdziwa cena, jest tylko podział na buty repliki i profesjonalne - tak bym to ujął...

Tak jak w przypadku np. piłek kosztuje 50 zł oraz 400 zł, wygląd ten sam, a wystarczy wziąć do ręki i się przekonać jaka jest różnica...

Jedne i drugie są oryginalne, z tym że różnią się ceną oraz materiałem z jakiego są wykonane + oczywiście posiadają dodatkowe "bajery" technologiczne.

Jeśli Nike Mercurial Talaria III były takie fajne i wygone (minus to ich wytrzymałość) to ciekawe jak się gra w Vaporach III http://www.allegro.pl/item308223253_nike_m..._najtaniej.html wink.gif albo może Vapory II http://www.allegro.pl/item302479162_nike_m...nowa_cena_.html
kostek
Topiców na temat 'jakie korki kupić' jest już kilka. Nie widzę potrzeby zakładania kolejnych.

Połączyłem tematy i jedynym słusznym miejsce do dyskutowania o butach jest ten temat.
a nie wiecie gdzie można kupić w necie korki adidas predator (rozmiar 43) bo jakoś nie moge znaleść
mdk66
Wystarczyło wpisać w allegro smile.gif
Nie wiem, czy to te, ale pisze, że Adidas Predator smile.gif
Łap: http://allegro.pl/item305175097_adidas_pre...8_43_i_1_3.html

Pozdro.
perONE
ja sobie kupilem Nike Mercurial IV (żółto-granatowe ala Cr7) i jestem z nich bardzo zadowolony. lekkie oraz idelanie dopasowuja sie po kilku godz. chodzenia do stopy.
POLECAM!!
zgadza sie adidas predator ale za 699 zł (troche dużo :/) chodzi mi o jakieś do 300 zł bo nie moge nigdzie znaleść rozmiaru 43!
zywul
A jak to się ma z Mercurialami IV tylko że turfami (TF). Czy też odkleja się przy podeszwie??
11A
jak na allegro to polecam pupowanie od TheOne7
swietny gosciu zna sie na rzeczy i czasem ma naprawde fajne butki np mial nike mv4 jeszcze przed ich oficjalna premiera, ma tez czasem tunitu klubowe tongue.gif
sam raz u niego kupowalem i jestem bardzo zadowolony

pozdrawiam
doradzcie co lepiej kupić NIKE AIR ZOOM TOTAL 90 SUPREMACY czy Adidas PREDATOR ABSOLUTE ?? Doradzcie!Jeśli macie te buty w lepszych cenach to podajcie linki!!

PS. Mój rozmiar to 43!
perONE
Cytat(...::Wojtek::... @ Feb 14 2008, 22:04:37) *
doradzcie co lepiej kupić NIKE AIR ZOOM TOTAL 90 SUPREMACY czy Adidas PREDATOR ABSOLUTE ?? Doradzcie!Jeśli macie te buty w lepszych cenach to podajcie linki!!

PS. Mój rozmiar to 43!

zdecydowanie jezeli mialbym wybierac to Adidasa, ponieaz mialem te Nike i IMO sa do bani poniewaz nie dosyc zd chodzi ten czerwony kolor to na dodatek jakby sie pieta kurczy i but staje sie miniejszy i sie bardzo szybko rozklejaja z wew. strony. natomiast Adasie sa lepsze, ladniejsze i wytrzymalsze.
barman_2000
zdecydowanie adidas predator, sam mam te buty, i na takich boiskach na jakich gram czyli straszne klepicha to trzymią sie bez zarzutu, zadnych problemów sa warte swojej ceny
Tomak
http://www.prodirectsoccer.com/bootroom.asp

Obczajcie a nie pożałujecie.
kostek
Cytat(...::Wojtek::... @ Feb 14 2008, 22:04:37) *

PS. Mój rozmiar to 43!

Złote Adidasy mają fatalną wadę podeszwy, która nie jest jedną całością a zlepkiem dwóch części. But jest naprawdę wygodny i lekki ale przy normalnym natężeniu treningów, 4-5 razy w tygodniu + mecz, to myślę, że pół roku pociągną na luzie. Co do tych Nike to nie polecam.
No i moim skromnym zdaniem - jeżeli zależy Ci na wygodzie i wytrzymałości buta a nie na tym, żeby kolorek był ładny to kup Adidas Copa Mundial. Cena około 350 zł.
a co sądzicie o tych http://www.3m-sport.pl/html/produkty/buty/.../mysticiib.html ?? i co to jest ta "skóra pełnoziarnista"??
RBK
Siemacie. Mam problem z doborem butów. Czytając wcześniejsze posty, również nie zdecydowałem się na jakiś konkretny model. Stanąłem między Adidas Copa Mundial, Predatorami i Vaporami III. Nie wiem, jakie wybrać. Cena wahałaby się w okolicach 200-250 zł. Numer buta może być drobnym problemem - 46. Gram na pozycji środkowego obrońcy lub pomocnika. Murawa, na której gram, jest dosyć twarda, dlatego szybko mi się korki ścierają. Nie wiem, co wybrać, dlatego proszę o przedstawienie jakichś butów w przedziale podanym powyżej. Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam.
kostek
Wbrew pozorom takie duże numery można dość łatwo znaleźć i to w przystępnej cenie.
Popatrz na allegro choćby.
Często są tanie, duże buty gdyż zwyczajnie ciężko je sprzedać.

Z tego co wyczytałem to polecam Copa Mundial... Zresztą zawsze je polecam. wink.gif
Ale za '200-250' zł to ich nie kupisz. Około 300 zł to absolutne minimum.
RBK
Cytat(kostek @ Apr 16 2008, 22:28:58) *
Wbrew pozorom takie duże numery można dość łatwo znaleźć i to w przystępnej cenie.
Popatrz na allegro choćby.
Często są tanie, duże buty gdyż zwyczajnie ciężko je sprzedać.

Z tego co wyczytałem to polecam Copa Mundial... Zresztą zawsze je polecam. wink.gif
Ale za '200-250' zł to ich nie kupisz. Około 300 zł to absolutne minimum.

Te 200, to była cena bardzo orientacyjna smile.gif Noszę się z zamiarem kupna jakichś butów, dlatego pytam o zdanie, jakie wybrać. Dzięki za tą opinię i proszę o jeszcze smile.gif

Oczywiście mogą to być inne modele niż napisałem wcześniej, ale te najbardziej mi odpowiadały pod względem wytrzymałości. Ale też dobrym wyglądem nie pogardzę wink.gif

PS. Co sądzicie o tych? http://www.allegro.pl/item340640023_nike_v...wyprzedaz_.html
kostek
Sam but jest w porządku, cena też ok. Ale...

Cytat
Murawa, na której gram, jest dosyć twarda, dlatego szybko mi się korki ścierają.

Chcesz kupić wkręty? blink.gif
RBK
Cytat(kostek @ Apr 16 2008, 23:07:49) *
Sam but jest w porządku, cena też ok. Ale...

Chcesz kupić wkręty? blink.gif

Chciałem, ale nie ma zbyt dużego wyboru wśród wkrętów. Jeździmy na turnieje, więc najlepiej byłoby mieć jakieś uniwersalne buty, żeby były dobre na miękka i twardą nawierzchnię.
Staram się znaleźć jakiś "złoty środek", ale niezbyt mi to wychodzi unsure.gif

Dobra, wyselekcjonowałem kilka modeli. Na cenę proszę nie zważać, bo i tak wybieram się do sklepu, to tam dopiero ceny poznam.

- Adidas Absolado
- Adidas Copa Mundial
- Nike Air Legend
- Puma Big Cat

Które z powyższych są najlepsze?
11A
zalezy jak trafisz przy mv3
czasem sa naprawde dobre a czasem po kilku meczas sie rozwalaja
copa mundial jak najbardziej polecam ze wzgledu na wytrzymalosc

pozdrawiam
Bartek1027
Mi się podobają T-90 Laser

MaTi10
Cytat(Bartek1027 @ Apr 19 2008, 09:35:55) *
Mi się podobają T-90 Laser

O ile mi wiadomo to nie jest temat o upodobaniach!! wiec pomysl zanim napiszesz

sory za OT
Varies.
Ja aktualnie jestem w stanie kupywania bucikow Nike a dokladniej to Mercurial Veloci wink.gif
Zarzucam fotke wygladu buta:

P.S.Oczywiście proszę o komentarze wlescicieli tych koreczkow.Tz. czy wygodne czy nie itp.
perONE
ja mam aktualnie Puma v-Konstrukt II FG white-yellow-silver. sa wygodne i fajnie sie w nich kopie dalekie pilki
TheUnitedVibe
Niedługo wznawiam treningi. Jest to co prawda B-klasa ale zawsze. Pytam więc jakie korki polecacie. Pamiętajcie że boiska B-klasy to nie murawa na Camp Nou. Mogę jeszcze dodać że moim atutem jest głównie szybkość.
perONE
Cytat(TheUnitedVibe @ Apr 23 2008, 23:05:30) *
Niedługo wznawiam treningi. Jest to co prawda B-klasa ale zawsze. Pytam więc jakie korki polecacie. Pamiętajcie że boiska B-klasy to nie murawa na Camp Nou. Mogę jeszcze dodać że moim atutem jest głównie szybkość.

no czyli B-klasa ma lepsza murawę wink.gif
na poczatek polecam nowe Adidas Preadtor albo ktorekolwiek Adidady. odradzam Reeboki i Nike bo IMO sa nietrwale
TheUnitedVibe
A coś może jeszcze polecacie? Rozglądam się na necie za Predatorami ale jest dużo modeli i się zastanawiam który konkretny. Ale myślę że chyba gdzieś u mnie w okolicy się rozejrzę.
Kriss91
Jeśli szybkość to może Adidas Tunit (F50.6, F50.7, F50.8)?
TheUnitedVibe
Cytat(Kriss91 @ Apr 26 2008, 18:08:47) *
Jeśli szybkość to może Adidas Tunit (F50.6, F50.7, F50.8)?

A uwzględniłeś stan murawy?
Kriss91
Cytat(TheUnitedVibe @ Apr 26 2008, 20:21:59) *
A uwzględniłeś stan murawy?

Chodzi Ci o wytrzymałość buta czy rodzaj podeszwy, a raczej korków? Jeśli to 2gie, to do Tunitów można opcjonalnie doczepić stalowe wkręty.
19cHojny10
Jak większość polecam zdecydowanie predatory. Świetne buciki już druga pare mam i jestem baaardzo zadowolony
pzdr
TheUnitedVibe
Chyba jednak zdecyduję się na Predatory. Czytałem o nich na stronie Adidasa i też sądzę iż będą odpowiednie.
Buffon93
Ja ogólnie polecam gry halowe jeśli masz grę traktować jako rozrywkę, bo w tedy nawet możesz w nich na murawie biegać, ale jeśli grasz w jakimś klubie lub na jakimś turnieju i zależy Ci na jak najlepszym wykorzystaniu swoich umiejętności polecam korki, a jakie to już twój wybór, ja sam na razie nie przesadzam z kwotą butów, mam buty halowe i korki, korki trochę droższe od halówek bo jeżdże na turnieje więc przydadzą mi się wytrzymalsze, ale i tak więcej kasy wkładam w bluzy, rękawice ze wzlędu na moją pozycję na boisku- bramkarz, no ale cóż, aby nie było za dużo tego OT to polecam korki Pumy byle jaki model, zacznij od ceny 130 wzwyż są wygodne na każdą pozycję, ale jeśli potrzebujesz coś aby być szybszym polecam Nike i Adidas
batman
Ja osobiście gram w juz jakby nie było starych F50+ , na trening mam zwykłe repliki,na mecz meczówki oryginały z rzepą , chwale sobie te buty już sie do nich przyzwyczaiłem są bardzo wytrzymałe ! , niedługo będę zmieniał , ale jeżeli macie do nich dostęp to zdecydowanie polecam.
Flares
Moj kumple planuje kupić takie korki:
Adidas Predator Absolado trx fg za około 250zł

ma ktoś może takie? dobre są?
tadzikowy
ja osobiście gram w adidasach +f10.07 z plastikowymi korkami.cena nie jest wygórowana 150-250 zł.jak dla mnie są cudowne.gram jako napastki wiec dla mnie są idealne ze względu,że są lekkie i bardzo dobrze czuć but na stopie.wg.mnie seria +F jest dla szybkich,dobrze technicznie wyszkolonych piłkarzy,więc jesli takim jesteś to szczerze polecam
zombek
Witam,
Miałem już kilka par korków, jednak ponad roku w żadnych nie zagrałem (rozleciały się).
Dlatego teraz szukam takich butów w których zagram dłużej (moge wydać 300zł).
Wcześniej miałem Adidas Absolado (niebieskie, lakierkowe, 219zł) i Nike tiempo (szare, 189zł)
Mam już na oku 2 pary:
-Nike T90 Strike II 275 zł here
-Adidas Telstar II ok. 200 zł here

Prosze o szybką odpowiedź !
A co wy byście mi doradzili:
Adidas +F50.7
czy
Nike Mercurial Vapor III
Proszę o odpowiedź!
przemkoo
Hej!! Mam taki problem jakie korki (lanki) kupić. Warto dodać że gram na pozycji bramkarza. Do dyspozycji mam ok.200 zł  . Marka raczej obojętna:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.