Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie Korki Kupic ?
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2, 3
kamilsyga19
Witam. Jestem nowym uzytkownikiem ale mam bardzo duże doświadczenie jesli chodzi o buty piłkarskie..grałem w korkach od 100 zl do 400 zł.. I nikt nie powie mi że różnicy nie ma bo to bzdura..O to modele które posiadałem(wymienie tylko te wymagające opisu):

*Puma Esito: buty koszmarne, kupilem na allegro za okolo 110 zl i zdjelem po 15 minutach rozgrzewki i wiecej nie zalożylem..Kalosze, siegające pod piete jak buty do rugby
*Nike Vapor II oraz III: Vapory II srednia ocena, na pewno nie wkręty, chyba ze gracie na murawach 2 ligowych, miekich chociaż to i tak nie pomaga, straszne odciski na piątach oraz na stopie bo wkrety odbijaja sie i strasznie boli.. Vapor III są bardzo dobre, lekkie , perfekt dla napastnika ale róznież nie wkrety ! nie zostawiją odciskow na piecie poniewaz posiadają specjalne gąbeczki... Ogolnie Vapory są raczej korkami plastikowymi;/ nie ma takiego czucia jak w korkach skorzanych: Vapory II raczej juz nie dostepne, sporadyczne numery-cena do 250 zl ..Vapory III okolo 350 zl
*Nike Total 90 II air zoom: korki kapitalne ! Niesamowite uderzenie z tak zwanego fałsza , poniewaz posiadają system bocznych wiązań..Bardzo lekkie ! Na allegro można znalesc mozna nawet do 200 zl !!
*Adidas F10- buty do bani, pastikowe, bardzo mało wytrwałe,język bardzo uciska w tą "zylke" pomiedzy nogą a stopą przy zgieciu- 120 zł
*Nike Steam I :Jedne z najlepszych butów w jakich grałem, bardzo wygodne, MODNE, ładne , nikt takich nie miał może dlatego..Nie dostepne juz na allegro ani nigdzie indziej..Cena do 230 zl
*Adidas Absolado: Buty świetne ..ale przez pierwsze 3 tygodnie, fajnie sie kopie ale szybko sie rozpadają, pękają bo są plastikowe..Cena: do 200zl
*Nike Air Legend:BUTY najlepsze w jakich grałem !! Kapitalne czucie piłki, precyzyjne dogrania, buty skórzane a więc swietny komfort ! kapitalna wkładka trzymająca stope , antyposlizgowe..Wladke taką posiadają Legend'y R10..zwykle Legendy nie posiadają czegos takiego..Ceny rozne: 0d 200 do 400 zł
*Nike Mystic: Namiastka Legend, lepsze od Tiempo poniewaz skorzane :Cena do 200 zl
*Adidas Copa Mundial: czarne, zwykle, bardzo dobre buty! niestety drogie, bardzo bardzo trwale..korki na lata..Kupujący powienien kupic 2 numery zamałe na pierwszy trening nalac wody do buta i co trening 15 minut pobiegac potem zmienic az zrobią sie piekne,wygodne buciki:)Cena: 360 zł

Mógłbym tak jeszcze dużo pisać ale najwyżej bede odpisywał Wam na Wasze szczególowe pytania..

Jeżeli kupujecie koreczki to radził bym nie napalac sie na nowy model..bo wyszedl i chce miec ! ja tak butow nie kupuje..Rodzil bym kupywac tylko najwyze modele w takich jakich graja profesjonalisci! Na allegro można kupic najwyższe modele, tylko z poprzednich lat, za naprawde bardzo dobre pieniądze ! Kupujcie raczej buty skórzane a nie plastikowe ! Jeżeli ktos ma mały rozmiar buta to na prawde może znaleswc kapitalne buciki po bardzo dobre cenie;) aa i jeszcze jedno..buty piłkarski powinny byc kupywane "na styk" ..Nie za duże bo noga urośnie..Prawdziwy komfort gwarnatuje tylko kupowanie butow idealnie na wymiar ! Jezeli np. chcecie kupowac na allegro to warto przejsc sie do jakiegos sklepu, nie musi byc nawet z korkami, ważne zeby firmowe buty miał..zmierzyc buty , i potem potarzec na dlugosc w centrymetrach(pisze na metce) i potem na allegro kupujcie po dlugosci wkladki a nie rozmiarze po w roznych firmach dlugosc wkladki rozni sie ..

Pozdrawiam
costly94
kupiłem dziś buty, RbK Prime Rage Evo 15. Nie miałem okazji w nich grać, wyprobuje je dopiero dzis o 17 smile.gif Jezeli miales z nimi stycznosc to napisz coś smile.gif Są to buty oryginalne, w 100% nie repliki, sprowadzane z angli (kosztowaly tam ok. 100funtów) foto:

Smoku12
ja mam 2 pary bucikow (: copa mundiale i world cupy (: najlepsze buty do grania .. jedyne do czego mozna sie doczepic to na poczatku jak sa jeszcze nowe maja bardzo sztywna podeszwe .. ale warte sa tych pieniedzy
kksm
Jeżeli chodzi o te reeboki co dał kolega wyżej są exxxtra. Kupiłem je używane w lumpexie za 20zł i wytrzymały mi 3 miechy gry. Są arcylekkie i wygodne jak klapki-polecam.
kamilsyga19
Zgadzam sie .. Reeboki z najwyzej polki.. Henry w takich gra wiec cos to znaczy..Dobrze kleją piłkę i są lekkie.. Swego czasu ktos na allegro nie znający sie kompeltnie na korkach wystawil takie same tylko biale Rebboki , najwyzszy model za 145 zl wink.gif w 2 godziny bylo po aukcji bo jak ktos sie kapnal to od razu je kupil;)
perONE
+1

Te ryboki są extra. Miałem je w wersji black i byłem z nich bardzo zadowolony, co prawda musiałem kupic nowe po 0,5 roku ale były warte tych 160zł wink.gif
kamilsyga19
CYTAT(perONE @ Oct 30 2008, 20:40) *
+1

Te ryboki są extra. Miałem je w wersji black i byłem z nich bardzo zadowolony, co prawda musiałem kupic nowe po 0,5 roku ale były warte tych 160zł wink.gif

Hehe no to fajnie ale Ty miales namistke tego co ma najwyższy model;) czyli ten wymieniony wyzej za 100 funtów;)
costly94
no dzis gralem w tych moich i musze przyznac sa cudne smile.gif mają z zewnętrznej strony buta umocniona jakas cienka warstwe gumy, przecudnie sie kopie w nich z zewnetrznej strony buta smile.gif pieknie kleją pilke, sa wprost idealne dla mnie.

polecam te buty smile.gif
PLAYBOYU
Witam,
chciałbym się dowiedziec co sądzicie o f50.08
jestem środkowym pomocnikiem a wiec musze dobrze i dokładnie podawać oraz egzekwuje rzuty wolne. Na treningu skupiał sie bede nad poprawa szybkosci ponieważ jest z nią tak średnio. Wczesniej używałem Nike tiempo moze macie coś do polecania liczy na waszą pomoc. Zapomniałem trenuje na dość dobrym boisku jak na A klasa jest fenomenalne.
wanted92
Także gram na środku pomocy ,preferuję tylko i wyłącznie buty adidasa-obecnie : predator! predator i jescze raz predator! Zdarza mi się też grywać w adipure ,ale jednak w wymienionych wcześniej butach się zakochałem rolleyes.gif . Co do F50.8 miałem okazje grać w takim cacku i nie grało się źle, ale nie przypasowały mi te buty. Faktycznie biega się w nich szybko ,tylko że po pewnym czasie nie wiedzieć czemu zaczęły mnie boleć stopy ohmy.gif . Mimo to polecam bo nie wiele osób ma (z tego co wiem) taki problem jak ja, a zanim on wystąpił grało mi się w owych butach na prawdę dobrze.
kostek
Osobiście grywam w F50.7 i gra się przyjemnie.
Najgorsze są początku, zanim but przypasuje się do stopy.
Tym bardziej, że zawsze kupuję 0,5 rozmiaru za małe, żeby po rozbiciu były idealne.

Później jest ok.
Tylko uważać trzeba na gwinty przy wymianie wkrętów, bo lubią zostać w środku i lipa.

F50.8 ma kolega z drużyny i też nie narzeka.

Choć ja kupiłem je tylko dlatego, ze trafiłem tanio na allegro.
Tak to jednak wolę skórzane buty.
Adidas Copa Mundial, ewentualnie Predatory jakieś.

Ale jak kto woli. ;]
UnRA
według mnie adipure są najlepsze, najwytzrymalsze, najfajniejsze
Lopez10
Też mam wielki dylemat jakie mi radzicie
Które najlepsze ?

1.

2.

3.

4.
mrowa196
CYTAT(Lopez10 @ Jun 12 2009, 21:37) *
Też mam wielki dylemat jakie mi radzicie
Które najlepsze ?

1.

2.

3.

4.

1 albo 2, zależy czy chcesz być oryginalny.
wanted92
ale mi dylemat huh.gif dla mnie są takie same tongue.gif . Lepiej idź-przymierz i wybierz ,w których Ci wygodniej, lepiej/ładniej happy.gif . A jak zamawiasz przez neta to idź, przymierz i zamów wink.gif
Krzysiu12
ja gram w Adidas F10.07 i nie narzekam, lekkie, można w nich dobre prędkości osiągnąć, świetne do uderzania z woleja i prostym podbiciem wink.gif piekne bramki już nimi strzeliłem ;D jedyna wada to mala wytxrymałość ;/ cena: na allegro ok 160 zl bodajże, ja kuiłem od kumpla za 30 wink.gif)
LaPuLg4
Sory za odświeżenie tematu, ale mam problem wink.gif Otóż mam zamiar kupić korki, które najlepiej wpasują się do mojego stylu gry. Wcześniej miałem nike r10 i mercurial steam II vapor IV i musze powiedzieć, że vapory są doskonałe do szybkich sprintów. Natomiast w r10 świetnie można podawać długie piłki, strzelać wolne, podawać...jednym słowem buty dla technika tongue.gif I teraz właśnie mercuriale sie powoli rozwalają i na wiosne chce kupić nowe. Na oku mam te dwie parki(a właściwie trzy biggrin.gif):

Sugerowałem się przede wszystkim moimi cechami...jako gracza. Potrzebuję korków bardzo lekkich, aby nie dało się ich czuć na nodze, dobrych do strzału z fałsza, z dystansu ewentualnie z prostego. Jak gram lubie utrzymywać pressing (napastnik) i muszę mieć buty, które będą reagowały szybciej ode mnie - jednym słowem: zajebiście zwrotne biggrin.gif Dobrze by było gdyby w owych koraskach dobrze się wrzucało dośrodkowania i wolne wink.gif Moje powyższe propozycje są chyba jednymi z niewielu, które spełniają moje kryteria. Dlatego prosiłbym was, abyście mi doradzili które mam wybrać smile.gif Oczywiście, jeżeli będą jakieś inne, to chętnie na nie spojrzę. Tak więc czekam na wasze rikłesty tongue.gif

PS Jeszcze żeby były dobre do dryblingu i niekonwencjonalnych podań tongue.gif
unikat
Powiem ci tak ja mam korki z 1 zdj które wkleiłeś tylko że model F30.9 wink.gif I są fantastyczne pomimo pierwszych razów kiedy je założyłem i dopasowywały się i tego że mam je lekko przy duże korki są fenomenalne posiadają cholewkę jak na ich cenę są warte na allegro trafiłem na tanią aukcje kontakt z piłką jest bardzo dobry, szybkość wink.gif no ale oczywiście korki nie grają ale dobrze się w nich gra dobre przerzuty no i lepsza siła strzału dzięki cholewce tyle ode mnie wink.gif
LaPuLg4
CYTAT(Rzepa7 @ Sep 9 2009, 11:33) *
Powiem ci tak ja mam korki z 1 zdj które wkleiłeś tylko że model F30.9 wink.gif I są fantastyczne pomimo pierwszych razów kiedy je założyłem i dopasowywały się i tego że mam je lekko przy duże korki są fenomenalne posiadają cholewkę jak na ich cenę są warte na allegro trafiłem na tanią aukcje kontakt z piłką jest bardzo dobry, szybkość wink.gif no ale oczywiście korki nie grają ale dobrze się w nich gra dobre przerzuty no i lepsza siła strzału dzięki cholewce tyle ode mnie wink.gif

Dzięki za radę. smile.gif Od początku preferowałem nike'iego, ale teraz co raz bardziej oglądam się za innymi markami i muszę powiedzieć, że coraz bardziej mi sie te adidaski podobają tongue.gif Czekam na kolejne rady wink.gif
Arek.PL
CYTAT(LaPuLg4 @ Sep 8 2009, 23:46) *
Sory za odświeżenie tematu, ale mam problem wink.gif Otóż mam zamiar kupić korki, które najlepiej wpasują się do mojego stylu gry. Wcześniej miałem nike r10 i mercurial steam II vapor IV i musze powiedzieć, że vapory są doskonałe do szybkich sprintów. Natomiast w r10 świetnie można podawać długie piłki, strzelać wolne, podawać...jednym słowem buty dla technika tongue.gif I teraz właśnie mercuriale sie powoli rozwalają i na wiosne chce kupić nowe. Na oku mam te dwie parki(a właściwie trzy biggrin.gif):

Sugerowałem się przede wszystkim moimi cechami...jako gracza. Potrzebuję korków bardzo lekkich, aby nie dało się ich czuć na nodze, dobrych do strzału z fałsza, z dystansu ewentualnie z prostego. Jak gram lubie utrzymywać pressing (napastnik) i muszę mieć buty, które będą reagowały szybciej ode mnie - jednym słowem: zajebiście zwrotne biggrin.gif Dobrze by było gdyby w owych koraskach dobrze się wrzucało dośrodkowania i wolne wink.gif Moje powyższe propozycje są chyba jednymi z niewielu, które spełniają moje kryteria. Dlatego prosiłbym was, abyście mi doradzili które mam wybrać smile.gif Oczywiście, jeżeli będą jakieś inne, to chętnie na nie spojrzę. Tak więc czekam na wasze rikłesty tongue.gif

PS Jeszcze żeby były dobre do dryblingu i niekonwencjonalnych podań tongue.gif

Rónież polecam buciki z 1 zdjecia, mam te buty od ok 2 miechów i jak dotychczas fantastyczna sprawa smile.gif
Jeżeli już byś kupił sobie na prawde te oryginalne bo te za 200zł nie sa 100% oryginałem....
Pozdro
Thomsson
Siemka, jestem nowy i mam pytanko co sądzicie o tych budach, gram na prawej pomocy, co powiecie o tych butach warto je kupić?(http://allegro.pl/item743190836_adidas_predator_absolion_trx_fg_rozm_46.html), boiska na którym gram nie należą do najlepszych. . . xDD
perONE
Moim zdaniem korki Adidasa są najwytrzymalsze spośród wszystkich innych producentow. Poaz tym jak już to kup nowszy model wink.gif
tin
Mam pytanko dotyczące właśnie lanek , a mianowicie jakie polecacie, tak w cenie 200-230zł? Chodzi mi tutaj o grę na trawie. Moimi "wymaganiami" dotyczącymi butów są m.in.: wytrzymałość, dobre wykonanie (bez jakiegoś plastiku) no i komfort. Nie muszą być to buty jakieś "szałowe"(chodzi tutaj o design). Oczywiście nie będą to oryginalne butki w 100% ale myślę, że w tym przedziale cenowym są jakieś ciekawe modele.

I jeszcze jedno pytanie. Jak bardzo buty mogą "rozleżć się", abym po dwóch tygodniach nie miał lanek o rozmiar za dużych.

Z góry dzięki za odpowiedzi smile.gif
perONE
Mam pytanie do kogos kto kupował buty na allegro. Zmierzyłem swoje stopy sposobem podanym na jednej z interseujących mnie aukcji i maja one lewa=28,3cm oraz prawa 28,5cm. Dla komfortu kazali dodać 0,5cm. W sklepie mierzyłem ten model: http://allegro.pl/item917934233_adidas_pre..._kajasport.html rozmiar 45 i 1/3 i sa akurat, lekko za małe (wkładka 29cm ??)
I teraz tak. Wiadomo, że buty sie trochę jeszcze rozejdą. Tylko jakie mam wziąść: wkladka 29cm czy 29,5cm? Nibi mam mniejsze stoopy niz 29cm ale taki z but z ta wkładką był jak juz napisałem lekko mały.
Stuart17
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze zawsze lepiej kupic wieksze, ktore po jakims czasie sie przystosuja(zalezy czy noga rosnie), a jak sie wezmie mniejsze beda po jakims czasie za male no to wtedy jest problem. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.