Raffels
Jan 25 2005, 21:34
Jest todosyć kontrowersyjny temat ale związany chyba z nami wszystkimi. Oto stajemy przed szansą zorganizowania piłkarskich mistrzostw Europy. Co o tym sądzicie?? Ja jestem jak najbardziej za tym pomysłem ale wątpliwości pojawiają się przy finansach (infrastruktura i te sprawy). Jakie są wasze opinie ??
kucharz
Jan 25 2005, 21:42
Oczywiscie ze jestem za

!!! Ale wiem ze nie bedzie latwo..... nasi konkurenci Wlochy,Grecja,Szkocja,Rumunia moga pokrzyzowac plany :cry:Mam obawy tak jak wszyscy.Ciekawi mnie ile stadionow podola wymaganiom jakie sa stawianie.... jestem dobrej mysli

pozdro

To nie byle co podziwianie gry takich reprezentacji jak np francja,anglia itp. ale Polska raczej nie jest do takiej imprezy przygotowana [te nasze stadiony i wogòle] ale do 2012 jet jeszcze troszke czasu :wink:
Raffels
Jan 25 2005, 21:49
7 lat to wsio czasu na przygotowanie wszystkiego zobacz przykład Portugalii, przecież to nie jest bogaty kraj a zdążył ze wszystkim i zorganizowane tam EURO było wyjebiste

Podobnie grecja i Igrzyska. Jak się chce to można!!
walczu
Jan 25 2005, 21:54
Cytat
Jest todosyć kontrowersyjny temat ale związany chyba z nami wszystkimi. Oto stajemy przed szansą zorganizowania piłkarskich mistrzostw Europy. Co o tym sądzicie?? Ja jestem jak najbardziej za tym pomysłem ale wątpliwości pojawiają się przy finansach (infrastruktura i te sprawy). Jakie są wasze opinie ??
My razem z ukrainą, trzeba dodać. A to chyba zwiększa nasze szanse
kucharz
Jan 25 2005, 21:54
hmm... a to prawda ze na ta impreze ma byc odnowiony stadion X-lecia :roll: slyszalem tylko takie plotki .....moze glupoty gadam ale jestem ciekaw :wink: ????

Raffels
Jan 25 2005, 22:03
Mają zbudować albo stadion na Łazienkowskiej na terenie Legii albo zburzyć stadion X - lecia i zbudować tam nowy.
Tez jestem za ale w Polsce na jakich stadionach by mieli grac ? Stadion Slaski

a reszte by musieli wybudowac ;p a pieniadze z...
Ps Dziwie sie tez po co chca robic stadion narodowy w Warszawie jak jest Stadion Slaski . Nie maja na co pieniedzy wydawac niech lepiej zrobia miejsca pracy ;p
Ps 2 rozbawilo mnie zdanie Kosowskiego ktory mowi ze Stadion Slaski przynosi pecha albo cos w tyn stylu . Stadion gra albo zawodnicy
lukasso
Jan 25 2005, 22:12
tylko kto za to wszystko(stadiony) zapłaci??
pieniadze od panstwa troche od UE troche od uefy - i wszystko gra
a jak chcesz mozesz ich sponsorowac
7 lat zleci szybko
tylko czy my jeszcze bedziemy - oby
culles
Jan 25 2005, 22:22
Jasne, że ZA, to wielka szansa dla kraju ale pòki co to wtpię że kiedy będą mistrzostwa w Polsce to będzie żyła połowa z nas (może V@d!m), a cała reszta nie będzie w stanie o kryczce albo na wòzkach wjechać na stadion jako sędziwe dziadki....
Propozycja: HIBERNACJA
Ja oczywiście też jestem za, tylko czy Polska sie nie skompromituje? Bo w sumie nie wiem czy jak bym miał auto 2 osobowe to czy bym pròbował wziąść ze sobą 10? No chyba było by ciężko, więc tu też może być ciężko ale trzeba pròbować ;]
lazy_bum
Jan 26 2005, 02:38
Cytat
pieniadze od panstwa troche od UE troche od uefy - i wszystko gra
Panstwo juz wypielo dupe i powiedzialo ,cmokaj nas ile chcesz i tak nie mamy kasy (bo za duzo kradniemy dla siebie)'.... Czyli nie bedzie kasy z budzetu. Zreszta IMHO bardzo dobrze, bo co takiemu szaremu czlowieczkowi po ME jak on ledwo zyje z miesiaca na miesiac? Reforma, a nie jakies marzenia z dupy, to jest potrzebne.
Cytat
Co o tym sądzicie?? Ja jestem jak najbardziej za tym pomysłem ale wątpliwości pojawiają się przy finansach (infrastruktura i te sprawy). Jakie są wasze opinie ??
Jestem na NIE. Na WIELKIE
GRUBENIE. Polskie kluby same zbuduja stadiony? Jak narazie nie potrafia przebrnac przez Valarenge. Ile mozna inwestowac prywatnych pieniedzy w gowniany interes jakim jest polski futbol? I tak podziwiam tych ktorzy inwestuja i wierza, maja nadzieje...
Wszystkim na ,TAK' proponuje poszukac pracy ktora zapewni GODNE zycie.... a potem pomyslec siedem razy nad tym pytaniem. Jak dla mnie to wszystko to tylko kolejna bajka.
wg najnowszych wiadomosci rzad sypnie kasa, ale jestem na nie, siary sobie nie bedziemy robic...
lazy_bum
Jan 26 2005, 14:54
Cytat
wg najnowszych wiadomosci rzad sypnie kasa, ale jestem na nie, siary sobie nie bedziemy robic...
Z pustego i Salomon nie naleje. (-;
Tsubasa21
Jan 26 2005, 15:05
A ja jestem zdecydowanie na tak.Narescie jest szansa ze w Polsce beda przynajmniej 4 stadiony na dobrym europejskim poziomie.A to polskiej pilce jest potrzebne pozatym beda i inne korzysci.
hskone
Jan 26 2005, 15:11
Radom zasluguje na goszczenie nie tylko jakiegokolwiek spotkania mistrzostw ale takze na finalowe spotkanie moze nie jest stolica ale przez ostatnie lata byl tylko grabiony i przewalany .Radom sam musi sobie radzic hu.. urzedniki i wogole caly ten hu...owy rzad zapomina o Radomiu. Niech chociaz raz zrobia cos dla naszego miasta... anie bede myslec lokalnie i o wlasnych dupach...
A ja mysle ze Gdynia zasluguje na final bo... i tak kazdy moze sobie napisac. Teraz wrocmy do bardzo smiesznego zwrotu, "wreszcie Polska bedzie miala stadiony na poziomie europejskim" jak to przeczytalem to nie moglem, a kto na nie bedzie chodzil? jakbys nie zauwazyl u nas frekwencja 10 000 ludzi to powod do podniety, a taki potencjal maja tylko Wa-wa, Szczecin, Poznan, Krakow, Lodz i Trojmiasto :twisted: a po co nam kolosy po 40 000 jak beda swiecic pustkami?
Tsubasa21
Jan 26 2005, 15:28
Hmm racja chodzi po 10.000 bo takie sa wlasnei nasze stadiony.Odstraszaja normalnych ludzi z wielu wzgledow(niezbyt czysto,niebezpiecznie itd).a taka Holandia czy Belgia o wiele mniejsze kraje a na trybuny spokojnie przychdzi po 35.000 tys widzow dlaczego?a bo sa dobre bezpieczne stadiony stadiony na ktore nie boja sie chodzic cale rodziny.W Polsce tez tak moze byc bo czemu nie?.
To akurat dyskusja na inny temat, ja mam swoje(pewnie malo modne zdanie), pamietaj ze to jest Polska a nie elegancja Francja

wszystko nie moze byc tak samo u nas bo tak ci mowi logika...
Raffels
Jan 26 2005, 17:14
Po ME zostaną nie tylko stadiony ale i cała infrastruktura(parkingi itp.), pozatym na organizacji mistrzostw można zarobić, a same stadiony trzeba wybudować bo jeśli nie teraz to nie będize innej okazji bo kluby same tego nie zrobią!!!!!!!! Kemot nie dziw sie, że na polskie stadiony chodzi 10.000 osòb, najpierw popatrz jakie stadiony mamy i wtedy się zastanòw!!Przecież one moga służyć nie tylko do gry w piłkę. Chcemy żeby polski futbol się rozwijał to trzeba coś robić a nie tylko narzekać bo to, bo tamto!!!!!!!!!!!!!!!!! Takiej okazji możemy już nie mieć.
Wszyscy się kurwa przyzwyczili do siedzenia i krytykowania wszystkiego. Narzekamy a nic nie robimy żeby było lepiej. Trzeba wziąc dupe w troki i zacząć coś robić bo samo się nie zrobi!!
dokladnie jak piszesz raffels, np. tak jak w koreii nie?
Rządło
Jan 26 2005, 17:55
Myślę, że to bardzo dobry pomysł zorganizowania w Polsce i na Ukrainie mistrzostw Europy. Decyzja dotycząca budowy nowych stadionach w paru polskich miastach zapadład wcześniej niż odkąd się mòwi oficjalnie o organizajci mistrzostw w naszym kraju. A więc stadiony i tak powstaną (mam nadzieję). A przy ich budowie i organizacji takiego turnieju wiele osòb może znaleźć pracę. Reprezentacja zagra na mistrzostwach Europy. A ile kibice w naszym kraju mają okazji do obejrzenia naprawdę dobrych piłkarzy? Niewiele. Wielkim problemem jest według mnie to, że prawdopodobnie osoby, ktòre będą się miały zajmować przygotowaniem itp. mistrzostw nie będą do takiego zadania odpowiednio wykwalifikowane. A uefa i tak nam i Ukrainie organizacji mistrzostw nie przyzna...
Cytat
a po co nam kolosy po 40 000 jak beda swiecic pustkami?
No bez kitu tylko Łòdź Poznań, Wa-wa, Tròjmiacho i Szczecin (Krakòw..hmm, sam nie wiem...) tutaj najwiecej masek na mecze przychodzi. Dlatego tu bym zainwestowal w stadiony i tu rozgrywal mecze. Pierdole jakis stadion śląski jak tam na repreze przychodzi mniej niz u mnie na Pogoń vs. Legia

Oczywiscie jestem za organizacja i bardzo chcialbym zeby w Stettinie jakis mecz byl wtedy na 100% pojade i zrobie wam fotorelacje

:D
Raffels
Jan 26 2005, 19:10
Ja bym chciał żeby porządny stadion zbudowali w Warszawie oczywiście i w...Gdyni albo w Gdańsku bo to są naprawde piękne miasta z piękną zabudową , kulturą itp. moglibyśmy pokazać co mamy najlepszego w tym szarym i smutnym kraju.
Gdyby uefa przyznała Polsce i Ukrainie rozgrywania mistrzostw europy to po raz 1 w historii polacy zagraliby na euro(gospodarz ma zapewniony udział)

to by było coś. Według mnie mecze powinny być rozgrywane w Łodzi, warszawie, poznaniu i szczecinie
Pierdole jakis stadion śląski jak tam na repreze przychodzi mniej niz u mnie na Pogoń vs. Legia

Oczywiscie jestem za organizacja i bardzo chcialbym zeby w Stettinie jakis mecz byl wtedy na 100% pojade i zrobie wam fotorelacje

:D[/quote]
idz pod stol hahahaha jak nie byles nigdy na stadionie slaski to nie pierd...
tv widze nie ogladasz hahaha co myslisz ze na slasku nie ma kibicow ?
Kusik znawca <rotfl>
Cytat
Ja bym chciał żeby porządny stadion zbudowali w Warszawie oczywiście i w...Gdyni albo w Gdańsku bo to są naprawde piękne miasta z piękną zabudową , kulturą itp. moglibyśmy pokazać co mamy najlepszego w tym szarym i smutnym kraju.
no pięknie się kolega wypowiada na temat moich okolic.... czcesz coś, czy tak bezinteresownie wazelinkę trzaskasz?
pzdr
Raffels
Jan 26 2005, 22:15
Nie żadna wazelinka poprostu moje odczucia i tyle.
Cytat
Pierdole jakis stadion śląski jak tam na repreze przychodzi mniej niz u mnie na Pogoń vs. Legia

Gòwnarziu jeden!!!Ile ty masz lat żeby pierdolić "jakiś stadion śląski"Masz jeszcze za mało latek żeby wogòle wychylić nosa z Twojego Stettina (to po śledziowemu???) Pewnie nie byłeś jeszcze na śląskim, a odzywasz się! Nie bòj się o ME bo jak będą na Śląskim to zapełni się on po brzegi!Jeszcze jeden taki tekst........
gringo
Jan 26 2005, 22:29
Cytat
Wszyscy się kurwa przyzwyczili do siedzenia i krytykowania wszystkiego. Narzekamy a nic nie robimy żeby było lepiej. Trzeba wziąc dupe w troki i zacząć coś robić bo samo się nie zrobi!!

Święta prawda !! Pzdr!
Mam to samo zdanie co Raffels. Czyli robmy te jebane ME2012, a przynajmniej sprobujmy sie o nie ubiegać, a nie siedziec i marudzic.
JAZDA!!!!!!!!!!!!!!! Kusik nie pierdol bo.. ups on jest modem

wiec szaki przegrales

Na slasku sa kibice tylko wtedy jakby sie polaczyli, szaki napisz mi kiedy(ostatnio) na ktoryms ze slaskich stadionow bylo wiecej niz 8 ooo ludzi bo ja nie bardzo pamietam...
Co do stadionow to Korea tez ladne zbudowala, nawet bardzo ladne, tylko potem chcieli je burzyc bo na lige 10 000 ludzi (gora!) przychodzilo i to na co 3 z nich, juz jednego kolosa mamy i sie niszczy, po co nam wiecej? tylko zeby zagrac w ME?(poza tym co to za lamerskie dojscie do mistrzostw przez organizacje, paranoja...)
lazy_bum
Jan 27 2005, 12:18
Cytat
Decyzja dotycząca budowy nowych stadionach w paru polskich miastach zapadład wcześniej niż odkąd się mòwi oficjalnie o organizajci mistrzostw w naszym kraju. A więc stadiony i tak powstaną (mam nadzieję).
Tak, to sie nazywa kielbasa wyborcza i kazdy tak ladnie obiecuje, ze to tu albo tam zbuduje sie stadion, obnizy podatki... Stadion zawsze bedzie piekny, nowoczesny i swiety Mikolaj osobiscie bedzie tam prezenty rozdawal. (-;
Ale tu chodzi o ME a nie o Polska Lige jakbyś Kemot nie zauważył!To są 2 inne sprawy.Mnie nie obchodzi ile chodzi na Gòrnik,Giekse,Chorzòw itd Jak będą rozgrywki ME na śląskim to niech nikt się nie przejmuje bo ludzie tak samo jak w innym mieście przyjdą!W ME nie chodzi chyba o to żeby na stadiony chodzili kibice tylko i wyłącznie z tego miasta w ktòrym są rozgrywane mecze!A jak grają na śląskim to ludzie przyjeżdżają z całej Polski!
Masz racje, tylko powiedz mi jezeli nie chodzi o sprawy ligowe, jak zbuduja 4-5 stadionow, to po co nam one po rozgrywkach ME? Moze zbuduja takie skladane, no bo pozniej obiekty po 30-40 tys nie beda do niczego potrzebne, chyba ze wierzysz ze na Legie czy Slask przyjdzie po 30 000 :shock: Bo ja w to nie wierze, trzeba tez patrzyc w przyszlosc a nie dlatego ze nam sie to podoba...
No tak z tym masz racje!To tylko w niektòrych krajach przydadzą się nowe stadiony. np we Włoszech bo tam są starocie z 90!U nas po ewentualnych ME zarosną kurzem i zamienią je na targowiska!Ale to nie zmienia faktu że 1 stadion powinni wybudować i mimo to że chce żeby Reprezentacja dalej grała na Śląskim to byłbym za tym żeby wybudowali w Wa-wie!Na pomysł ME w Polsce wpadło tylko paru gości ktòrzy chcą na tym zbić niezłą kapuche i ustawić się do końca życia!Tak bywa.........
I wlasnie doszlismy do consensusu...
matias
Jan 27 2005, 20:35
Moim zdaniem organizacja Euro 2012 w Polsce to świetny pomysl. Trzeba tylko do tego troche kasy na zbudowanie stadionow. I tak pozniej pewnie zwrocilo by się to kilkakrotnie. Pozbylibysmy się takich komentarzy jak.. "Będziemy grac w tym kurniku?" cos w tym stylu

(stadion Legii) ..(komentarz reprezentanta Anglii przed meczem z Polską[1999r.] Wogole to bylo by cos.. ta cala polska atmosfera. Trzeba więc liczyc na szczescie ze to My i Ukraina bedziemy gospodarzami.
Ja nie mowie mośki ze nie ma na slasku kibicow. Tylko jak pisal kemot "kiedy ostatnio jakis stadion wypelnil sie po brzegi??" Wracajac do stadionu Śląskiego... i co z tego ze jest duzy i nawet ladny. Jakos nie przepadam za nim.
Cytat
Kusik znawca <rotfl>
mimo ze jestem mlody to zaby nie boj bo pamietam dobrze jak Legia walczyla z IFK Goetoboerg o LM w 95/96 bodajze
Cytat
Jeszcze jeden taki tekst...
to co? pisze co uwazam wolnosc slowa kurwa panuje
fajnie by było, ale nie, pòźniej, najpierw weźmy sie za gospodarke. ile lat juz robimy autostrady :?: przykładòw jest wiecej (afery) ale nie ma sensu ich wyliczać. Wiec najpierw zrobmy co mamy zrobic, a pòźniej bierzmy sie za przyjemności, bo bedzie z Nami jak z rosja, potęga lekkiejatletyki, a jaki kraj, ustròj to tego mòwić nie trzeba.
To że jakoś nie przepadasz za stadionem śląskim to wcale nie oznacza żebyś wypisywał głupoty o jakimś pier******!Za młody jesteś jeszcze na takie rzeczy,za nauke się weź!!!Co twòj wpis to same przekleństwa wypisujesz od pier***** i kur**!!Chyba ktoś powinien ostudzić twoje emocje!Troszke kultury.........
Raffels
Jan 29 2005, 11:09
Pik ty wierzysz w to, że jeżelinie zorganizujemy mistrzostw to będzie więcej pieniędzy na gospodarke?? Nasza gospodarka porządnie ruszy w gòre za jakieś 15-20 lat nie oszukujmy się a EURO 2012 może się przyczynić nawet do jej wzrostu bo napewno nie do spadku!!!!!!!!!
Bart_io
Jan 29 2005, 11:24
Jestem za!!!1 ale niestety moja dusza realisty;] mowi mi ze nie ma na to nawet20% szans poniewaz nasz kraj nie ma jednego pzystosowanego stadionu, autostrad ktore sa wymagane, parkingow na 100 tys aut, bazy hotelowej w kazdym miescie tez nie ma, itd moznaby wymieniac (chyba ze znajdzie sie 10 Abramowiczow) co jest tez nieprawdziwe , wiec ZA ale niestety sie nie uda (KONKURENCJA NAS WYGRYZIE) :arrow: Bart
SZAKI bejbe a Ty ile masz lat ze tak do mnie mowisz co? Na wiele mi nie wygladasz albo przynajmniej nie na tyle zebys tak do mnie mowil. I ze raz napisalem sobie slowo (tez zawòd) to juz mi wytykasz ze w kazdym poscie tak jest. Wracajac do stadionow spojrz prawdzie w oczy. Tylko GieKSa ma prawdziwych kibicow na slasku. Kij mnie repreza boli najpierw pokazcie sie z dobrej strony czy potraficie dopingowac wlasny zespol. Czy jestescie z nim na dobre i na zle? Ja na Pogon chodzilem mimo ze dostawali od jakiejs Odry Wodzislaw (bez obrazy) 7:1 czy z Zabrzem na wyjezdzie 9:0. Ciekaw jestem czy Ty bys nadal dopingowal swoj ukochany klub

Repreza to inny klimat bo graja raz na jakis czas...
Drakkar
Jan 29 2005, 14:12
I to jest właśnie Polska -> zamiast najpierw porządek na swoim podwòrku zrobić... Ech, szkoda słòw...
lazy_bum
Jan 29 2005, 23:20
Cytat
fajnie by było, ale nie, pòźniej, najpierw weźmy sie za gospodarke. ile lat juz robimy autostrady :?:
Nie przesadzaj, w tamtym roku (hmm, w sumie to jeszcze poprzednim czyli '03) zbudowalismy cale 6 km! :-D (wiecej zbudowali hamerykanie do Matrixa 2 ;-).
A plany stadionow sa planami i pewnie planami pozostana.
Cytat
Pik ty wierzysz w to, że jeżelinie zorganizujemy mistrzostw to będzie więcej pieniędzy na gospodarke?? Nasza gospodarka porządnie ruszy w gòre za jakieś 15-20 lat nie oszukujmy się a EURO 2012 może się przyczynić nawet do jej wzrostu bo napewno nie do spadku!!!!!!!!!
napewno nie wszytskie pieniadze ale chociaz czesc pojdzie na gospodarke, na innej sprawy. pozatym co nam po stadionach w 2013 roku jak co mecz beda one pełne w 20-30 i w porywach do 40% pełne.
Najpierw obowiązki potem przyjemności :!:
w Polsce jest około 5 drużyn z kompletem kibicòw co kolejke, więc nie bòj żaby o pustki na stadionach
StraY popatrz na swoje podworko, kiedy w Poznaniu byl komplet? takie realia, i nie gadaj ze w 5 miejscach w Polsce beda komplety po 30-40tys bo nigdy w to nie uwierze...
w Poznaniu ostatnio komplet był na jesień

a dopòki owych stadionòw nie będzie to się nie przekonamy czy w Polsce mamy tylu kibicòw ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.