Kriss91
Jan 17 2007, 17:16
Wraz z wieścią o polskiej wersji językowej oraz polskim komentarzu w PESie 6 wszyscy wpadli w ekstazę

Sytuacja zmieniła się diametralnie, gdy wreszcie w nasze ręce wpadł egzemplarz najnowszej odsłony naszej ukochanej serii. Mr Borek&Kołtoń przynudzali niemiłosiernie. Rozwiązania na ten problem były różne. Jedni używali muzyki jako zamiennika dla supeeer eeeeeemocjonującego kooomentarza. Inni męczyli się z nim lub po prostu nie zwracali na niego uwagi. Jeszcze inni po prostu wyłączali Gelmana&yyyMana. Są jednak zapewne osoby, którym brakuje okrzyków i westchnień

kogoś zza ekranu.
Z pomocą przyszedł Paulybest1 z forum evo-web. Przekonwertował on anglosaski komentarz z FIFY do PESa 6.
Plik "waży" 120mb.
Biguploadlub
FilefrontPS. Dałbym o wiele wcześniej te linki, ale wolałem się upewnić na 100%, że to jest działający komentarz z Fify.
Bartolek
Jan 17 2007, 17:38
Szkoda ze nie polski tylko angielski
Nowin33
Jan 17 2007, 17:52
I co kriss dla ciebie jest lepszy ten angielski?
Kriss91
Jan 17 2007, 17:53
Na pewno jest o wiele lepszy od tego co "wycudowali" Borek i Kołtoń. A niby czemu miałby być gorszy??
Nowin33
Jan 17 2007, 18:07
Masz rację

od tego komenta Borka i Kołtonia to chyba już gorszego nie może być

no chyba ze mój własny
Pro player
Jan 17 2007, 18:13
Ja na pewno nie przejdę na komentarz Angielski(a to że błędy w komentarzu Polskim bardziej sie wychwyca to normalne!)
jak sie przysłuchacie dobrze temu Angielskiemu komentarzowi to co niby nie ma gaf!-mówie wam!-każdy kto zna Angielski dobrze wam to potwierdzi!!
PS.Chyba ze wam chodzi tylko o "ekstaze" w komentarzu-Może polski komentarz z Fify zrobi na mnie wieksze wrażenie!-ale oni w fifie tez pierdola pierdoły!
A TAK PO ZA TYM ZDRADZAC PESA DO FIFY!
Nowin33
Jan 17 2007, 18:20
Musisz sam przyznac ze ten z pes6 nie jest najlepszy

a nawet jak w angielskim z fify są błędy to wole z fify
Bo od tego polskiego z pes6 to już mnie głowa boli

to moje zdanie.
Nowin33
Jan 17 2007, 19:11
Ściągnołem to wgrałem i jest ok.tylko nie podoba mi się to ze wypowiada nzwiska zawodników dalej Borek
Bartolinho_13
Jan 18 2007, 13:25
Panowie! jak to wgrac ??
Kriss91
Jan 18 2007, 14:28
Najlepiej jakbyś sobie wkleił plik e_sound do folderu dat. Potem instalujesz to co ściągnąłeś jak DkZ Patch. Jeżeli wgrałeś do Pesa kilka języków to potem zostało ci jedynie zmienić język komentarza na angielski. Jeżeli zaś zainstalowałeś tylko polską wersję, musisz zmienić nazwę e_sound na p_sound.
Kriss91
Jan 19 2007, 15:01
lukaszek239
Jan 19 2007, 16:46
A będzie polski komentarz z fify do pes'a??Jak tak, to kiedy?
Kriss91
Jan 19 2007, 18:11
Jeśli znajdziesz osobę, która:
-jest cierpliwa
-wytrwała
-nudzi jej się (nie ma nic do roboty przez cały dzień)
-zna się na edycji Fify i Pesa
-ma obie gry
-jest dostatecznie powalona, żeby coś takiego robić (a jest trzeźwa)...
...to zapewne będzie polski komentarz do PESa

PEACE
matthew
Jan 19 2007, 18:42
QUOTE(Kriss91 @ Jan 19 2007, 18:15:19) [snapback]114594[/snapback]
-jest cierpliwa
-wytrwała
-ma obie gry

PEACE
wiem, że Maciek_PL zamierza coś takiego zrobic.
pozdro
Laska_1986
Jan 21 2007, 14:04
QUOTE(Kriss91 @ Jan 19 2007, 18:15:19) [snapback]114594[/snapback]
-jest cierpliwa
-wytrwała
-ma obie gry

PEACE
Ja się zaliczam do grona tych osób... prawie... Nie mam tylko fify. Jednak jeśli ktoś by podrzycił na jakiś serwer pliki dźwiękowe z fify to wziął bym się za to...
Robiłem juz wcześniej takie pathe do Richard Burns Rally
http://www.cmr3.pl/forum/viewtopic.php?t=2754 tutaj macie próbkę tego co zrobiłem... Jednak musicie posiadać tą grę, żeby zobaczyc co uczyniłem...

Pozdrawiam
albin99
Jan 21 2007, 14:12
jak byłby taki kmomentarz to było by wypaśnie
Kriss91
Jan 21 2007, 14:28
Oo. Tego kiedyś szukałem

THX
Jednak nie wiem czy starczy Ci zapału na PESa. Jest więcej kwestii w komentarzu piłkarskim.
Jakby co to tu masz spolszczenie do FIFY 2007 (torrent). Sądzę, że są tam pliki, których potrzebujesz.
http://www.sendspace.com/file/3m0scnPS. To jest tylko spolszczenie, a nie gra jakby co, więc chyba nie ma mowy o jakiejkolwiek karze.
Laska_1986
Jan 22 2007, 21:37
QUOTE(Kriss91 @ Jan 21 2007, 14:32:14) [snapback]115155[/snapback]
Oo. Tego kiedyś szukałem

THX
Jednak nie wiem czy starczy Ci zapału na PESa. Jest więcej kwestii w komentarzu piłkarskim.
Jakby co to tu masz spolszczenie do FIFY 2007 (torrent). Sądzę, że są tam pliki, których potrzebujesz.
http://www.sendspace.com/file/3m0scnPS. To jest tylko spolszczenie, a nie gra jakby co, więc chyba nie ma mowy o jakiejkolwiek karze.
Ostatnio mam dużo wolnego czasu z którym nie mam co dokońca zrobić... tak więc może bym to skończył albo przynajmniej zrobił w większej części, a ktoś inny mógłby to zawsze dokończyć.
Jednak nie o tym chcę napisać...
Torrent ten nie zaciąga... brak sedów itp...:/
Kriss91
Jan 22 2007, 21:50
Musiałbyś spytać się kogoś z forum FIFY albo założyć temat z prośbą o te pliki. Może wypróbuj także programu uTorrent.
Ten z Fify jest o WIELE Gorszy, jest np. wolny pod twoją bramką w polu karnym i TWÓJ Gk wykonuje, a szpaku że to niebezpieczna sytuacja i że z tej pozycji to nawet on by strzelił, PANOWIE nie ma sięczym zachwycać. Tyle zeby B&K mówili z pasją to by było gites!!
moze komentarz w fifie jest chujowy, ale nie przesadzaj, napewno jest lepszy od tego z pesa, bo ten jest tak drętwy ze daj spokój, juz wole posłuchac szpaka niz słyszec coś w stylu Mati...., Mateusz...(?) Roman (?) po kiego wała takie wstawki?
ponownie Ci przypominam o zakazie grafik w sygnaturach, chyba ze chcesz, żeby ktoś z Adminów dobral Ci sie do tyłka:D
Kriss91
Jan 22 2007, 23:11
Czy nie zauważyłeś błędu w twoich słowach. Jaka tu wina Szpakowskiego w tym. On przecież dawał tylko głos. To oddział lokalizujący grę jest odpowiedzialny za dopasowanie poszczególnych kwestii. Ja byłbym chętny na polski komentarz z Fify. Owszem pewnie lepiej brzmieliby Borek i Kołtoń gdyby włożyli w to serce, ale jest jak jest.
Mówię jeszcze raz: jestem za
Laska_1986
Jan 23 2007, 17:44
uTorrent w ogóle mi nie ciągne... mam zje... sieć... ale jakoś dam rade załatwić te pliki.
A co do błędów w fifie to zawsze można je poprawić jak będzie się je zastępowało w pesie.
najlepsza jest gra w jezyku angielskim

nie ma co tracic czasu na zmudna konwersje. czekajmy pare lat az polacy dojda do wprawy w lokalizowaniu i spolszczaniu, komentawaniu itp. w koncu bedzie konkurencje i trzeba bedzie dla pieniazkow podniesc poziom komentarza. potrzeba matka wynalazku
Nowin33
Jan 23 2007, 19:25
Ja dowiadując się jak zrobic zeby komentator się nie mylił zrezygnowałem z wgrywania tych z fify
misiek1899
Jan 24 2007, 20:34
Nowin to może powiesz co zrobić zeby komentarz był dobry ? Bo u mnie np w 10 minucie Borek mówi "DOBRANOC" albo "ROZPOCZYNAMY DOGRYWKE"
Moim zdaniem duet B&K zjeb... robote po maxie. Po1 czasem ich kwestie są nieaderkwatne do sytuacji toczącej się na boisku. Po2 ich komentarz jest jakiś taki bez emocji (w tym aspekcie SZ&SZ są lepsi choć też bez rewelki). Jak pamiętam był taki dodatek (bodajże do pesa5) gdzie był przekonwertowany komentarz z Fify.
pzdr.
QUOTE(misiek1899 @ Jan 24 2007, 20:38:23) [snapback]116122[/snapback]
Nowin to może powiesz co zrobić zeby komentarz był dobry ? Bo u mnie np w 10 minucie Borek mówi "DOBRANOC" albo "ROZPOCZYNAMY DOGRYWKE"

wejdź w opcje wybierz jeszcze raz język komentarza na polski i zapisz, i już będzie ok tzn nie będzie takich rzeczy pierdolił
kluivert777
Jan 31 2007, 16:54
QUOTE(gavi @ Jan 24 2007, 20:54:25) [snapback]116129[/snapback]
Moim zdaniem duet B&K zjeb... robote po maxie. Po1 czasem ich kwestie są nieaderkwatne do sytuacji toczącej się na boisku. Po2 ich komentarz jest jakiś taki bez emocji (w tym aspekcie SZ&SZ są lepsi choć też bez rewelki). Jak pamiętam był taki dodatek (bodajże do pesa5) gdzie był przekonwertowany komentarz z Fify.
pzdr.
hehe, a gdzie można ściągnąć ten dodatek do pes5 z komentarzem z fifki
z chęcią bym zassał
QUOTE(kluivert777 @ Jan 31 2007, 16:58:45) [snapback]118252[/snapback]
hehe, a gdzie można ściągnąć ten dodatek do pes5 z komentarzem z fifki
z chęcią bym zassał

Poszukaj w archiwum newsów na issonline.pl lub na konkurencyjne stronie

'
Znajdziesz na bank bo coś takiego (chyba w jakimś super-patchu) było.
pzdr.
http://pro-evo.pl/news.php?page=35&news=&topic= tutaj chyba coś takiego jest o czym pisałem w poprzednich postach
pzdr.
kluivert777
Feb 1 2007, 22:22
QUOTE(gavi @ Feb 1 2007, 22:09:50) [snapback]118680[/snapback]
http://pro-evo.pl/news.php?page=35&news=&topic= tutaj chyba coś takiego jest o czym pisałem w poprzednich postach
pzdr.
Jeszcze nie sprawdziłem czy działa ale wielkie dzięki za pomoc
pozdro
Kriss91
Feb 9 2007, 11:47
Trzymajcie lepszy komentarz z FIFY by Nack (praktycznie wszystkie kwestie są z FIFY. Nazwiska też).
DOWNLOADMIRROR #1MIRROR #2
Bartolek
Feb 9 2007, 11:54
QUOTE(Kriss91 @ Feb 9 2007, 11:51:19) [snapback]120883[/snapback]
Trzymajcie lepszy komentarz z FIFY by Nack (praktycznie wszystkie kwestie są z FIFY. Nazwiska też).
DOWNLOADMIRROR #1MIRROR #2po polsku czy angielsku ??
Kriss91
Feb 9 2007, 12:09
Angielski, ale kilka razy lepszy od poprzedniego.
Chelsea_Win
Feb 9 2007, 14:15
A będzie wg Polski komentarz z fify do PES6??
MYSZa7
Feb 11 2007, 13:50
zarombisty ten komentarz!polecam!
dikhet
Feb 11 2007, 14:03
ja tez polecam. jakbym naprawde ogladal sky sports. polski nie wypali bo szpaku bedzie mowil nie do meczu.
Nie wiecie czy dziala ten komentarz jak sie ma Super Patcha???? bo w ogole nie mam komentarza i mam nadzieje ze jak tez komentarz sciagne to juz miec bede
Ten koment jest boski:D Polecam
lons- spróbować zawsze można. Osobiście się dziwie że grasz na tym syfie ale to twoja sprawa:D
QUOTE(Pelas @ Feb 14 2007, 23:49:13) [snapback]122672[/snapback]
Ten koment jest boski:D Polecam
lons- spróbować zawsze można. Osobiście się dziwie że grasz na tym syfie ale to twoja sprawa:D
No niestety nie działa.Jedna wielka kupa.Jak mozna cos robic mowie tu a superpatchu a taka podstawa jak komenatarz to nie ma.Zero profesionalizmu.Juz mnie wkurza ten super patch.Pozdroo
A jednak działa mi komentarz z Fify na Superpatchu:) i normalny tez ha! Mały triczek i wszystko chodzi elegancko i na online tez:)

Pozdroooo
rosiaktotti
Feb 18 2007, 09:32
Komentarz z PESa jest owiele lepszy tzlko brak im entuzjazmu jak gralem w Fife do Szpak takie cos (cos ta i nagle )mam nadzieje ze nie skreci sobie karku) a w Pesie jest profesjonalny komentarz tylko nudny !!
QUOTE(rosiaktotti @ Feb 18 2007, 09:36:44) [snapback]123680[/snapback]
Komentarz z PESa jest owiele lepszy tzlko brak im entuzjazmu jak gralem w Fife do Szpak takie cos (cos ta i nagle )mam nadzieje ze nie skreci sobie karku) a w Pesie jest profesjonalny komentarz tylko nudny !!
Ja uzywam angielskiego komentarza z fify i jest o nieba lepszy.Nie jest nudny i facet ma zajebisty akcent plus emocjonalnie komentuje.Moim zdanie ten z Fify w wersji angielskiej jest bez porownania lepszy
MYSZa7
Feb 18 2007, 11:54
najgorsze jest w tym komentarzu to,że na początku jakiś inny gostek wyskakuje mi,że wita nas na relacji meczu w telewizji Sky Sport
SWiergi
Feb 18 2007, 12:29
Najlepszy Komentarz w Pesie jest Hiszpański

Sczególnie po strzeleniu gola
MYSZa7
Feb 18 2007, 12:38
QUOTE(SWiergi @ Feb 18 2007, 12:33:49) [snapback]123736[/snapback]
Najlepszy Komentarz w Pesie jest Hiszpański

Sczególnie po strzeleniu gola

Francuski też jest zajebisty szczególnie jak mówią "so szo szo".
Chelsea_Win
Feb 18 2007, 15:06
moze ktos zarzucic jeszcze raz linkami do tego komentarza bo zdaje sie ze te, ktore byly na poczatku wygasly.
Na FileFront: Nie ma takiej strony | Megaupload: Plik jest tymczasowo niedostepny | SendSpace: Nie ma pliku, wiec wszystko wskazuje na to ze wygasly. Z gory dzieki
Ponawiam prośbę o nowy link!!!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.