hasan_can37
Dec 29 2006, 20:08
thanks....
a tak apropo OF to w którym są najbardziej aktualne składy(larson w MU i inne ?)
http://tinypic.com/view/?pic=43w5guu o co chodzi ?? co jeszcze trzeba zrobic ??
Mat92 - Najnowszy to chyba Evolution OF 1.1
Sory za offtop
Maharadza
Jan 9 2007, 00:12
mam pytanie troche off topic ale nie dokońca, od jakiegos czasu PES zaczoł mi sie przycinac ;/ chociaz to nigdy wczesniej nie miało miejsca,karte graficzna mam nową i niemam pojęcia od czego to moze byc ,te przycinki zaczynaja sie zreguły po jednym lub dwuch meczach,macie jakies sugestie?
powtórki zapisane w katalogu moje dokumenty/konami/pes6. wytnij je gdzieś, zostaw tylko WIN32KONAMIPES6 i ewentualnie save z taktykami
QUOTE(mati** @ Jan 7 2007, 15:44:54) [snapback]110760[/snapback]
http://tinypic.com/view/?pic=43w5guu o co chodzi ?? co jeszcze trzeba zrobic ??
Zobacz czy nie masz pliku PES6.exe zaznaczonego "tylko do odczytu".
http://i14.tinypic.com/3z83kts.jpgTrzeba przestawic na to drugie ?
EDIT: Juz mi się udało. Fajna rzecz. Thanks
Maharadza
Jan 9 2007, 19:19
QUOTE(fan pro-evo.pl @ Jan 9 2007, 07:05:01) [snapback]111260[/snapback]
powtórki zapisane w katalogu moje dokumenty/konami/pes6. wytnij je gdzieś, zostaw tylko WIN32KONAMIPES6 i ewentualnie save z taktykami
nic to nie dało nadal sie lekko przycina pod koniec meczu np. tak jakby sie coś "zmęczyło" i powodowało ze gra sie przycina
Whan zrobił juz ktos nowe kitsy dla repr z Amerykii:
Meksyk, Paragwaj, Chile, Urugwaj...
czarek
Jan 10 2007, 22:58
QUOTE(Maharadza @ Jan 9 2007, 19:23:10) [snapback]111421[/snapback]
nic to nie dało nadal sie lekko przycina pod koniec meczu np. tak jakby sie coś "zmęczyło" i powodowało ze gra sie przycina
to znaczy, zę mżesz miec problemy ze sprzętem, np przegrzewanie sie. sprawdź temp pł. gł przed uruchomieniem kompa i np po godzinie pracy, jezeli bedzie wysoka różnica, to pł. do wymiany
możliwe też ze zasilacz ma spadki napiecia, moze sie tez przegrzewać. to tez moze byc problem przycinania sie, czestego restartowania kompa itp.
wg mnie to problem z plyta glowna. napisz jaka masz i czy masz ta nowa karte graf agp czy pci. z wlasnego doswiadczenia wiem ze mozesz miec stara plyte glowna agp x4 a karta graf podchodzaca pod x8 jest o polowe mniej wydajna.
druga wersja jest taka ze mozesz miec slaby procesor (napisz jaki masz)
trzecia wersja moze byc taka ze masz za malo ramu i masz powlaczane jakies zbedne procesy
ostatnia wersja jest taka ze po prostu wlazl ci sie jakis trojan i ci muli kompa
rangiz
Jan 11 2007, 00:03
QUOTE(Simon @ Jan 11 2007, 00:04:55) [snapback]111795[/snapback]
wg mnie to problem z plyta glowna. napisz jaka masz i czy masz ta nowa karte graf agp czy pci. z wlasnego doswiadczenia wiem ze mozesz miec stara plyte glowna agp x4 a karta graf podchodzaca pod x8 jest o polowe mniej wydajna.
Wiekszej bzdury nie slyszalem. Miedzy portem agp 4x a 8x jesli mowa o karcie x8 podlaczonej do x4 roznica wydajnosci wynosci max. 1-2%
Jesli chodzi o karty to pamiec 64 a 128 bit (nie mb ale bit) odgrywa znaczenie i wydajnosc moze roznic sie nawet o 40% przy tym samym modelu na roznych szynach ale to osobny temat.
Wydaje mi się że różnica wydajności między x4 a x8 jest większa, nie po to ktoś tworzył nowszy[szybszy] port żeby wydajność była większa o 2%.
Maharadza
Jan 11 2007, 10:31
procka mam celeron 2,53 plyta msi 865PE Neo2 AGP8x ramu 512mb karta Radeon x800 GTO 256mb/ddr -karta jest oczywiscie na AGP wątpie zeby to był trojan bo wogole komp mi sie cos muli i skanuje antywirusami ale nic nie znajduje,sprawdze pozniej te temp. w biosie je sprawidzic czy jakis specialny program pod wina jest??
sprawdziłem temperature i po 15 min działania kompa temp,wynosila 79 stopni C a po godzinie 88 stopni...
czarek
Jan 11 2007, 14:50
to temperatura masz wysoką, u mnie po godzinie pracy jest to około 75 stopni, coś jest chyba nie tak z płytą
Maharadza
Jan 11 2007, 15:12
to co płyta? czy raczej wentylator? te 88 stopni bylo zaraz potym jak skonczylem grac , po godzinie sprawdzilem znwou i bylo spowrotem 77 stopni
Whan ,kiedy możemy spodziewać się paczki koszulek V3
czarek
Jan 20 2007, 10:40
QUOTE(snake @ Jan 11 2007, 14:57:32) [snapback]111877[/snapback]
75 to i tak za wysoko.
taką temperaturę mam od początku jak kompa mam

pytałem się informatyka, czy nie za wysoka to mówił, że jest odpowiednia
BRAWO, NARESZCIE ZNALAZŁ SIĘ KTOŚ NA TYLE AMBITNY I PRACOWITY, ŻEBY WYKONAĆ FULL KITPACK!!! RISPEKT, WHAN!
nudziłem się...
1 lub 2 lutego wrzuce wersje 3.0 zgodną z najnowszymi ofami, no i jakieś 20-30 nowych kompletów strojów, które ostatnimi czasy sie ukazały...
extra whan czekam z niecierpliwością
lala6000
Jan 26 2007, 11:06
A wrzucisz tez do paczki najnowsze of-y?? znaczy sie ten ktory uwazasz na najlepszy?? bo nie chce mi sie sprawdzac wszystkich po kolei skoro juz ktos to robil
Proponuje abyś dodał też ze 100 twoich ulubionych piłek, pare facjatek i możesz też wrzucić pare stadionów + dobry of, To byłaby taka uniwersalna paka, można by np. tez zauploadować piłki osobno, stadiony osobno, a stroje osobno, żeby nikt nie ściągam niczego na darmo!
GRATULACJE SUPEER ROBOTA
>>>>>>Great Work<<<<<<<
Whan dzis juz 2 luty mam nadzieje ze ukaze sie twoja znakomita praca 3.0

naprawde super by bylo miec twojego kitservera z bajerami

Pozdrawiam
czekam z niecierpliwością na kolejną paczke koszulek w twoim wykonaniu
lala6000
Feb 2 2007, 20:28
i dolacz ofa..please
Kitserver By whan V3.0 Final
02.02.2007
Zmiany w stosunku do wersji 2.0:
I. Około 30 kompletów nowych strojów autorstwa: Sparka, eleanora, Aripa, Megamana, TsubasisTy i innych.
-uaktualnione stroje następujących reprezentacji: Brazylia, Slowenia, Kostaryka, Ukraina, Turcja, Serbia, Bośnia.
-Premiership: Everton, Middlesbrough, West Ham, Wigan.
-Ligue 1: Nantes.
-Serie A: Sampdoria.
-Eredivisie: PSV Eidhoven, Feyenoord.
-La Liga: Betis, Villarreal, Mallorca, Espanyol, Deportivo La Coruna, Atletico Madrid.
-Others: Benfica, Galatasaray, Koln, Juventus.
-Bundesliga: B.M'Gladbach, Bayer, Frankfurt, Schalke, Stuttgart.
-Uaktualnione opisy strojów widoczne w rogu ekranu.
-poprawione mniejsze błędy.
II. Map.txt dla następujących OF'ów: Revolution 1.4 OF, Original&Online OF, Milanista v2 & K_Patch 2.0 OF, Superpatch 1.0
III. Kitserver w wersji 6.4.1
Instalacja:
Jesli masz juz Kitservera, usun z GDB - folder "UNI" (balls, faces, hairs, boots i stadiums moze zostac), nastepnie rozpakuj cala paczke za pomoca winrara do katalogu z PES6 i zamien juz istniejace pliki.
Mapy umieszone sa w folderze "...GDB/uni/0.Uni Maps.txt" (standardowo ustawiona jest mapa do org OF'a gry) w zaleznosci od posiadanej wersji nalezy odpowiedni plik "map.txt" przekopiowac do folderu "GDB\uni" i zamienic juz istniejacy.
Klawiszologia Kitservera:
Tab - zmina trybu stroju: Bramkarz <-> Zawodnik
1,2 - przełączanie między strojami home, away, third... etc.
Credits:
kits by: Arip, mstar1, kleimman, eleanor, Bona, qiankun, kel, spark, megamansx (Nero)...
fonts by: bombillero, Bona, dino, FabioS, Higgs, JJ, kel, Spark...
Waga:
115 mb

Rozpakowujemy za pomocą winrara 3.40+
www.rarlab.com
No dzięki
dobrze że jest kompatybilny z tym Superpatchem bo kitserevr z superpatcha to syf:D dobra robota
Mógłbym prosić o map pod Revolution OF, z góry dzięki. Pzdr
Co do paki bardzo dobrze dobrane stroje, aktualne czcionki itp (a to mnie denerwuje najbardziej, nieaktualne czcionki

)
Kriss91
Feb 11 2007, 14:32
Ja zaś mam jedynie zastrzeżenie do dobranych modeli kitsów. Np. do templatu WE10 jest dobierany model dla PESa 5. Ale ogólnie kitsy są dobrane bardzo dobrze (z bardzo nielicznymi wyjątkami). GOOD WORK
dikhet
Feb 11 2007, 14:34
ja nie moge otworzyc rara. zly format albo zbior uszkodzony co jest?
A jak pobrałeś plik? Pobieraj wspomagaczem.
sciągnij najnowszą wersję winrara:
http://rarlab.com/download.htmjeśli to nie pomoże to znaczy że plik źle się pobrał, jak pisał snake najlepiej sciągać jakimś zewnętrznym managerem (IDM, FlashGet) itp...
PS
A co do modelów strojów to fakt, nie każdy ma dokładny model (z prostego względu: za czasów v.1.0 nie wiedziałem, który model z pesa 6 za co odpowiada), jednak dla zwykłego gracza jest to w zasadzie niezauważalne
PS2
wieczorem wrzuce map.txt pod Revolution of 3.0
Hey,
whan czy dysponujesz może plikiem map.txt do zebranego przez Ciebie kitservera obsługującym OF PES-Revolution Option File 3.1 lub OF K_Patch_2.0_ppf_option.
jeżeli tak - będę wdzięczny za link
pozdr.
whan, czy musze wgrywac option file ktory jest w twojej paczce? cos sie sknoci jak wgram of'a z k_patcha 2.2? bo nie wiem dokladnie czy twoj of zawiera wszystkie zimow zakupy? pozdr
QUOTE(MurdeR @ Mar 7 2007, 07:20:01) [snapback]128679[/snapback]
whan czy dysponujesz może plikiem map.txt do zebranego przez Ciebie kitservera obsługującym OF PES-Revolution Option File 3.1 lub OF K_Patch_2.0_ppf_option.
dołaczam się do prośby
whan Brawo!

dzięki za paczkę przyda się
whan mam prośbe czy bys dodał do swojego kitservera troche więcej strojów alternatywnych druzyn ,strojów z champions league i starszych strojów ??
pasta271
May 9 2007, 16:57
dołączam się do prośby o plik map.txt dobsługujący OF PES-Revolution Option File 3.1 lub OF K_Patch_2.0_ppf_option.
Cytat(pasta271 @ May 9 2007, 18:01:28) [snapback]146283[/snapback]
dołączam się do prośby o plik map.txt dobsługujący OF PES-Revolution Option File 3.1 lub OF K_Patch_2.0_ppf_option.
Takie pliki map.txt znajdziesz w paczce Whan`a
pasta271
May 9 2007, 23:03
W paczce Whan`a jest do wersji Revolution 1.4 OF.
Czy działa on poprawnie z PES-Revolution Option File 3.1?
Dawkii
May 10 2007, 15:10
już ponoć są stroje na sezon 07/08.whan czy bys mógł powkładac te które już zrobili
Cytat(pasta271 @ May 10 2007, 00:07:27) [snapback]146395[/snapback]
W paczce Whan`a jest do wersji Revolution 1.4 OF.
Czy działa on poprawnie z PES-Revolution Option File 3.1?
hmm nie ma tego w paczce w wersji 3? Bo widze że na dysku mam coś takiego w plikach map do mojej paczki "Revolution 3.1 OF"
Cytat(Dawkii @ May 10 2007, 16:14:27) [snapback]146468[/snapback]
już ponoć są stroje na sezon 07/08.whan czy bys mógł powkładac te które już zrobili
sa stroje kilku zespołów (w większości nie full sety), mam jednak nastepujacy plan, zaczekam jeszcze troche moze juce wyda GDB Managera z obsługa mixowania to porobie troche "mixów"... No i może nowy ks poprawiajacy bład z rekawicami. Gdyż niedawno dodałem sobie dla każdego zespołu osobne ale niestety gra czasami crashuje...
PS
mój obecny ks niewiele ma wspólnego z tym z wersji 3, gdyż pojawiła się cała masa nowych strojow, które oczywiscie wrzuciłem sobie do uni no i ręcznie dodałem troche mixów.
pasta271
May 10 2007, 17:08
Hey!
Jeżeli masz map do mojej paczki "Revolution 3.1 OF" to możesz udostępnić bym był bardzo wdzięczny.
Ja w katalogu 0.Uni Maps.txt mam pliku map do:
K_Patch 2.0 OF (based milanista v2)
Original&Online OF
PesFan&Milanista v1 OF
Revolution 1.4 OF
Superpatch 1.0
Jest Revolution 1.4 OF a nie Revolution 3.1 OF
Dawkii
May 10 2007, 18:16
to Whan zrób ulepszenie twojego kitservera o mixowanie strojów
Whan czy ulepszysz swojego kitservera o nowe stroje reprezentacji niektórych krajów np szwecji czy angli bo graja nowymi zestawami stroji??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.