Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Budowa Stadionu Lecha
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2, 3, 4
Maximus_DM
W tym tygodniu mam nadzieje wygospodarowa? godzink? dziennie i rozpocz?? konwersje Alpha Stadionu Lecha Pozna?. Po poprawieniu wszystkich b??dów powstanie ostateczna wersja Betha stadionu do Fify 07 a nast?pnie analogicznie powstanie wersja Betha do PES 6... jest tylko jeden ma?y problem... nie mam aktualnego PESa :/. Na pro?b? wielu zainteresowanych za??czam 1 cz??? aktualnych fottek stadionu smile.gif prosz? o komentarze co ew. zmieni? wink.gif

Dominoz
Przepiękny!
Możesz dać jeszcze II trybune?
Pozdro, czekam na konwert!
Tlen
Stadion przezajebisty... tylko to co bym zasugerowa?... Trybuny boczne (te ma?e) s? bli?ej boiska (ale tylko troch?).
Czekam na download ;>
AdamSzmulki
Cudeńko... wink.gif
kostek
Zajebiście to wygląda.
Ciekawe tylko czy w grze tak samo... wink.gif
Oby...
Kubus91
KApitalna robota. Popraw to co napisal Tlen i jak najszybciej konwertuj bo tu ludziska doczekac sie nie mogą smile.gif
Maximus_DM
jak to bliżej? IV trybunka bedzie zwizualowana jak ja skoncze smile.gif Zaraz zapodam 2 part fottek
.:CR7:.
ale świetny stadion biggrin.gif i ta klatka pod jupiterem na 2gim zdjęciu. Achh
Maximus_DM
Przesyłam 2 cześć obiecanych fottek smile.gif

Dominoz
Powiem tak: Gwidona sie chowa...

Nie ma o czym gadać smile.gif Jeden z najlepszych polskich obiektów jaki w ogóle powstał!
Roger
Stadion prezentuje się przepięknie, nic tylko czekać aż go wydasz smile.gif
seen
Cytat(Dominoz @ Jun 4 2007, 19:56:15) [snapback]151823[/snapback]

Nie ma o czym gadać smile.gif Jeden z najlepszych polskich obiektów jaki w ogóle powstał!

Weź nie gadaj ze Gwidona sie chowa bo sam nie zrobisz nigdy lepszego. Ogolnie oba są fajne choc Maximusa bardziej szczegółowy. ALe jak to w pESie bedzie wygladało to zobaczymy.
reS
Cytat(Dominoz @ Jun 4 2007, 19:56:15) [snapback]151823[/snapback]

Widziałeś go już w pes-ie, że gadasz takie bajki ?? jak będzie zobaczymy po konwersji, ale faktem jest to, że na screenach wygląda super.
gavi
Screeny są zajebiaszcze, oby tak szczegółowo w pes-ie wyglądał to byłby najlepszym stadionem polskim do pesa...
Vadiim
Ciekawe jak bedzie gra chodzila na takim cacku ; DDD
Cos mi sie wydaje, ze bedzie podobnie jak na stadionie przy Reymonta, ktorzy tworzy bodajrze Adrian ..
Szczegół do szczegółu - Fakt.. - Zajebiste.. Ale też trza sie liczyc z tymi, ktorzy nie posiadaja wygarów ; D ..
ale cóz.. ich pech tongue.gif

Zajebisty stadion smile.gif Super sie prezentuje ..
Oby tylko nie było problemu z importem .
Pozdrawiam.
Maximus_DM
Taka mała ciekawostka:

Konwersja do F07 rusza...
Dominoz
Popraw to, co Ci tu rozrysowałem:

Pozdro!
mati_910
Ze screenow wyglada bardzo ladnie. Ciekawe tylko jak sie zaprezentuje w PES-ie. Bo jakby nie bylo Fifa ma lepsze stadiony w grze, ale co z tego jak gra zj*****. tongue.gif Pozdro.
Maximus_DM
a teraz...?

baski18
http://budowa.maroonpoint.com/2006/a1182.jpg - prawie idealnie zrobiłeś smile.gif
http://budowa.maroonpoint.com/2006/a0907.jpg - na tym zdjęciu są krzesełka dla gości których już nie ma, były ponieważ wtedy był tutaj przeniesiony "kocioł" ale dzięki temu zdjęciu możesz zobaczyć jak to wygląda z innej perspektywy.

Pozdro
Maximus_DM
update:) dodałem nawet te żółte poręcze

Jednak mam pewien problem. Po skonwertowaniu mam taki efekt:

Pierwszy raz robie konwersje i to zupełnie sam, czy dobrze myślę że dodatkowo tekstury powinny być przerobione na alpha?
Gwidon
tu raczej nie ma ekspertów od FIFY ale postaram się TObie pomóc,

jesteś pewien że to ciemne w tle to Twój model ?
czy w stadiumbuilderze na podgladzie widziałeś swój model
czy w OIFtool'u przypisałes pliki oif do odpowiednich slotów , a odpowiednim slotą wgrałes prawidłowe tekstury (żeby plik oif uzywał odpowiednije tekstury)
ps. ale ochydna murawa
Dominoz
Teraz klatka jest ok smile.gif

Gwidon- murawy w Fifie wyglądają jak pole pod uprawy ziemniaków...W Pesie będzie super wyglądał smile.gif
Maximus_DM
Cześć Gwidoń, miło poznać mi prekursora budowy stadionów.
Tak w zarysie prezentowany model to IV nowa trybuna na lechu, to byłą moja pierwsza konwersja i mam pytanie w jakim etapie konwersji ustawia się oświetlenie i jak to sie robi? Jak sie tworzy tekstury alpha i do czego sa potrzebne?
Dziś wieczorem zrobię ponownie konwersje,
Gwidon
teraz nie wiem czy mówisz o fifie czy o pesie wink.gif
jak chodzi o fife to model jest w osobnym pliku , textury w osobnym i swiatla tez w osobnym, wiec nie są wymagane swiatla zeby stadion było widac jaśniej/ciemniej.
ogólnie to stadion zaimportowany przez pliki .oif powinno byc dobrze widac.
Przezroczystość textur ( na palecie alpha - tj. w osobnym pliku .bmp) nie ma znaczenia - poprostu stadion bez przezroczystych textur powinien miec je nałozone na model w grze ...
Maximus_DM
Pierwsze fottki z gry smile.gif

jeszcze kilka poprawek, bandy, kibice i ukaże się finalna wersja na Fife 07, zaraz później na PES smile.gif
E 9
Wszycho super zajeiste detale...Miejmy nadzieje ze uda ci sie go prawidlowo skonwertowac do PES'a.

Acha popraw te drzewa w narożniku bo maja inne tło niż niebo.Musisz je poprostu obrysowac i wyciac.POzdro
kostek
W fifie wygląda średniawo, ze względu na słabą jakość tekstur. Czekam na skriny z PES. wink.gif
Maximus_DM
smile.gif w Pes nie bedzie wygladalo lepiej na moim leciwym GF 4 z 64 RAM smile.gif
Dominoz
To dasz mi ja zrobie screena na moim GALAXY GF 7800GT, 512 wink.gif
Gwidon
Cytat(Maximus_DM @ Jun 15 2007, 10:16:30) [snapback]154535[/snapback]
smile.gif w Pes nie bedzie wygladalo lepiej na moim leciwym GF 4 z 64 RAM smile.gif

będzie smile.gif
bo w FIFce wrzucasz texturki 256x256 a w pesie nie musisz ich pomniejszać ( bedą 512xz512), poza tym myślę że ten stadion powinieneś wgrąc przez blendera co poprawi jakoś detali przezroczystych wink.gif
pozdro
Maximus_DM
Dzięki za otuchę Gwidoń smile.gif mam pytanie, czy jest w necie jakiś FAQ dotyczący exportu i importu z R... do PES6?
Maximus_DM
W załączeniu przesyłam nowe Fottki smile.gif Po całkowitej konwersji stadnionu do Fify teraz czas na PESa :-)

Adriano_K7
No no w Fifce stadion prezentuję się świetnie, jest bardzo dobrze dopracowany, postarałeś się Max smile.gif

pzdr
KKSFan
Nawet nawet, tylko ten dach na IV trybunie jest troszke chujowy ale tak to bdb. Pozdro
walczu
Żebyście wiedzieli ile trzeba było się namordować z importem tego stadionu. Kilka podejść do tego robiłem i wreszcie się udało. Myślę, że było warto, bo stadion maximus zrobił super. Teraz tylko czekam na to żeby ktoś to do pesa wrzucił, bo w fifie niestety nie gram...
seen
Gwidon wrzuci zapewne. jakby cos moge wrzucic stadion smile.gif
Dominoz
Już sie nie moge doczekać jak bedzie wygladał w PES'ie...
Niech ktoś go skonwertuje xD
baski18
QUOTE(djszkielol2007 @ Jun 26 2007, 20:41:54) [snapback]157886[/snapback]
Nawet nawet, tylko ten dach na IV trybunie jest troszke chujowy ale tak to bdb. Pozdro

Zobacz sobie jak się prezentuje dach u Gwidona smile.gif Tutaj wyszedł bardzo dobrze !! Nawet bym powiedział, że idealnie smile.gif

Brawo, czekamy na import do PESa.

Pozdro
Maximus_DM
Cześć WAm smile.gif zabrałem się za budowę stadionu górnika zabrze... wiec nie wiem czy będę miał czas osobiście skonwertować Lecha do PES... i tu mam pytanie... kto podejmie się konwersji Stadionu Lecha Poznań do PESa?
seen
Napisz do Gwidona!
Dominoz
Cytat(Maximus_DM @ Jun 28 2007, 13:41:38) [snapback]158660[/snapback]
zabra?em si? za budow? stadionu górnika zabrze

Po co Górnik Zabrze?
Przecie? Timak go zrobi? ju?.
Nie lepiej, aby powstawa?y nowe polskie stadiony? Po co je powiela??

Jak na mnie, to nie ma porz?dnego stadionu ?l?skiego...Jest Gwidona- s?abiutki...chyba jego najgorszy stadion.
Jest jeszcze jeden, ale te? niedopracowany...
Móg?by? sie wzi?? za Chorzowski obiekt.

A co do konwersji napisz do Gwidona, albo Timaka.
Dorin
W stu procentach popieram przedmówce... porządny śląski by się przydał smile.gif
mcraczek
Ja także się pod tym podpisuje.
Maximus_DM
Budowa Stadionu Górnika Zabrze

Tak jak obiecałem po ukończeniu stadionu Lecha Poznań będę dalej krzestał meshe biggrin.gif wybór padł na stadion Ernesta Pohla w Zabrzu z wiadomych względów wink.gif

Oto 1 zdjęcie z budowy.

Proszę o komentarz laugh.gif
seen
A co z importem Lecha?? Zagadaj do Gwidona biggrin.gif On to zrobi super
Maximus_DM
już napisałem, czekam na odpowiedź smile.gif
seen
Mozesz byc pewny ze sie zgodzi biggrin.gif
kacper_
I jak ze stadionem ?? Zapowiadał się świetnie więc lipnie by było gdyby nie był zaimportowany do Pesa 6 sad.gif
Dominoz
Gwidon już go ponoć ma, stadion czeka na konwersje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.