Drakkar
Jan 13 2005, 13:47
patynek: bo podmieniłeś TYLKO tekstury. Musisz zaimportować jeszcze ball_mdl.bin (czy jakoś tak) do plikòw ballxx_mdl.bin (gdzie xx to te same liczby jak w plikach *.tex odpowiedzialnych za tekstury).
patynek
Jan 13 2005, 14:36
Dzieki bardzo, zrobiłem to i piłeczki chodzą świetnie, dzięki Bardzo
Drakkar
Jan 14 2005, 12:54
Jest!!! Rzeczywiście przy użyciu 3d Analyze mogę nacieszyć się piłeczkami

(przypomnę, że wcześniej wywalało mnie do Windowsa). Tak więc wszyscy, ktòrzy mieli z tym problemy powinni Szeryfowi postawić piwo
Jakiego masz 3danalyze? najnowsza wersja z oficjalnej strony?.
U mnie najnowszy w ogole nie chodzi, nie chce sie wlaczyc, bo wyskakuje jakis blad,a starsze wersje nie rozwiazuja problemu niestety. Jak wywalalo tak wywala
Drakkar
Jan 15 2005, 13:17
Wersja 2.36 z oficjalnej u mnie nie działa. Ale ściągnąłem 2.34 z innego źròdła i jest OK. Musisz też pamiętać, aby zaznaczyć 2 opcje podane przez Szeryfa.
PS. Wpisz na www.google.pl "3d analyze" , a na pewno znajdziesz.
Dzieki za rade, znalazlem wersje 2.34 i dziala. Ale problem jest znowu innego rodzaju. W wersjach wyzszych niz 2.26 gdy daje run pojawia sie komunikat bledu ze brakuje d3d9.dll i gra sie nie uruchamia...w czym moze byc problem :?:
Drakkar
Jan 15 2005, 21:58
znajdź w necie ten plik i skopiuj do:
Windows
WindowsSystem
WindowsSystem32
po czym restart kompa i powinno działać.
Szeryf
Jan 16 2005, 08:46
Zainstaluj directx 9 bo tylko z nim wspòłpracuje 3d analyzer
Dzieki za cierpliwosc i sory ze zawracam glowe. Mam juz dx9 i faktycznie dziala. Ale znowu zonk !. Teraz wywala mnie przy wyborze koszulek :/
Drakkar
Jan 18 2005, 14:16
Hmmm.... Dzisiaj uruchomiłem grę bez pomocy 3d Analyze i wiecie co? Działa!! Nie wiem czy mam się cieszyć czy nie. Wcześniej wywalało mnie do Windowsa. Tak więc nie mam pojęcia od czego to może być zależne :?
_kamil_
Jan 18 2005, 14:36
prawdobodobnie chodzi o to ze 3danalyze tworzy podajze plik .bak i teraz opcje sa zapisane w grze i nie trzeba uruchamiac go ponownie
Drakkar
Jan 22 2005, 11:58
Cytat
prawdobodobnie chodzi o to ze 3danalyze tworzy podajze plik .bak i teraz opcje sa zapisane w grze i nie trzeba uruchamiac go ponownie
Nie to nie to, 3d Analyze tworzy tylko plik z konfiguracją zapisaną przez użytkownika.
Zrobiłem mały teścik: Otòż wgrałem sterowniki do karty graficznej z płytki otrzymanej podczas zakupu. Po uruchomieniu gry przed samym meczem wywalało mnie do Windowsa. Po ściągnięciu nowych sterownikòw gra działa normalnie i to z nowiutkimi piłkami, bez pomocy 3d Analyze'a

.
YEAH !!!
3 dni szukania i kombinowania i w końcu uruchomiłem nowego Wolfa !!!
Pròbowałem m.in. ustawień Szeryfa w 3D analu i dupa
Ale do rzeczy: po skopiowaniu 4 plikòw z patcha wychodziło mi do windy w trakcie wgrywania meczu. U mnie problem rozwiązało skopiowanie starego pliku 0_text.afs do katalogu dat. Gra chyba chodzi dobrze, nie ma za to nowych piłek (i pewnie też wielu innych rzeczy-np. nowych twarzy).
Jak dojdę do jakiś konkretnych wnioskòw to dam znać
P.S. kombinujcie,szukajcie....
P.S.2. Aha- ściągnąłem jeszcze ten plik: mscomctl.ocx
Szeryf
Jan 22 2005, 16:04
No to nie bardzo jest to załatwienie problemu, bo powròciłeś do pierwotnego stanu rzeczy. W pliku 0_text jest cała grafika gry. Tak swoją drogą to chyba za mało kombinujecie z analyzerem. Są trzy jego wersje, ktòre mogą zaradzić problemowi. U mnie na przykład pesik dobrze działa w wersji 2.31 i 2.36, niektòrym z kolei dobrze działa jedynie wersja 2.34. Jedyna rada to nie poddawać się i pròbować. Żeby znależć porządne ustawienia z PES 3 trenowałem chyba z tydzień i w końcu się udało. No i konieczne jest zainstalowanie dx9 (wersja b dla słabszych sprzętòw jest lepsza, bo c to dla kombajnòw graficznych) oraz odpowiednich sterownikòw (najnowsze nie zawsze znaczy najlepsze).
Ej dajcie linka do piłki NIKE 90
PlEASe
p0zdr0
a co samemu cięzko poszukać co :?: ehh.........
no ...

no podaj tego linka
Działaaaaaaaaa!
skopiowałem jeszcze raz wszystkie pliki z patcha i zrobiłem wszystko
dokładnie tak jak napisał T-Mac. Wprawdzie nie mam nowych piłek ale już mogę grać
I to nawet bez 3Danalyzera
==>Benek<==
Jan 25 2005, 12:13
DOBRA INSTRUKCJA PO CZYM DOBRA ROBOTA!!!
Kamilzolk
Jan 26 2005, 16:05
Ludzie pomocy zrobiłem wszystko dokładnie tak jak napisał T-Mc iprzed samym wejściem do menu wychdzi spowrotem do windowsa!!! Pomocy ktoś wie jak to zrobić???
Drakkar
Jan 26 2005, 19:24
Najlepiej zapoznaj się z całym tematem, czyli poczytaj wcześniejsze posty.
Cytat
Ej dajcie linka do piłki NIKE 90
PlEASe
p0zdr0
ale jakiej zòłtej
www.baler.pl tam sa piłki
hmm a co jesli pisze wrong afs file? :shock:
robinho
Feb 27 2005, 21:18
ja chcialem tylko powiedziec ze jak kogos wywala do wina po wgraniu tego kit servera z pilkami (60) to po ustawien od Szeryfa nie wywala WIELKI DZIEKI SZERYF ;D ;D ;D ;D ;D :wink:
boberto
Mar 12 2005, 23:58
mnie to nie dzila kapa:/ podajcie linka do daty od wolfa
Lucek Rojek
Mar 13 2005, 00:34
czesc mam problem mam 2 piłki ale tylko textury wrzucam je gstudio i piłka jest tak dziwnie pomieszana musze mieć chyba coś co ustawi łatki .mdl skad to wziaść
Drakkar
Mar 13 2005, 09:51
Przeczytaj wcześniejsze posty w tym temacie.
>Kornel<
Mar 15 2005, 23:20
SIEMA LUDZIE ! MAM PYTANIE ! ZAINSTALOWALEM SOBIE STADIUM PATCHA ALE WYWALA MNIE DO WINDOWSA ! JESLI WIECIE CO MOGE ZROBIC ALBO MIELISCIE JUZ TEN PROBLEM NAPISZCIE - NA PEWNO SIE KOMUS PRZYDA ! POZDRO I DZIEKI Z GORY ! JAK COS WALCIE NA GG O KAZDEJ PORZE DNIA I NOCY !
==>Benek<==
Mar 16 2005, 08:50
Panowie!!Proszę o jakąś radę jak zmienić nazwy piłek. Wszystko śmiaga jak trzeba tylko te nazwy....pomocy
| QUOTE |
| Panowie!!Proszę o jakąś radę jak zmienić nazwy piłek. Wszystko śmiaga jak trzeba tylko te nazwy....pomocy |
1 - Odpalasz program DKZ STUDIO
2 - Dajesz FILE ->OPEN ..I otwierasz plik e_text ( puźniej jak wyjdzie nowe małe okienko ròwnież zaznaczasz e_text.
3 - Zjeżdzasz kursorem w doł do tego momentu jak zauważysz plik MODE_SELECT_E.STR ..
4 - Kliknij na ten plik dwa razy ..
5 - Po prawej stronie w rubryce Block ID : Wyszukujesz działke &H5EB0
6 - W środkowym oknie pojawią Ci się ròzne nazwy ..Sędziowie oraz poszukiwane piłki ..
7 - Gdy chcesz zmienić nazwe piłki musisz ją odszukać i raz na nią kliknac..Wtedy u gòry w rubryce : TEXT ..Pojawi Ci się nazwa piłki ..Zmasz starą nazwe gały i wpisz nową ..Po wpisaniu kliknij na text : Change Text Line ..Nazwa piłki została zmieniona ..Teraz musisz zachować zmiany ..Zrobisz to klikając na SAVE
:wink:
odkryl ktos z was moze jak dla sedziow zmienic fryz? jak ktos to odkryje to ma prezent niespodzianke
==>Benek<==
Mar 16 2005, 09:54
Dzięki Vadim nazwy już są wporządku
mam ten sam problem ... 3d analyze ?? nie pomaga :/ ... moze to zalezy od tego czym wgrywam .... nie wiem.. w kazdym razie nie dziala, nie wiem co tu jeszcze zrobic
PES4FAN
Aug 22 2005, 22:56
QUOTE(kemot @ Dec 28 2004, 13:07:11)
zaznaczasz dany plik np. ball00mdl.bin, wybierasz COMMAND, a nastepnie IMPORT FILE, szukasz pliku z modelem(nazywa sie ball-mdl.bin), a nastepnie za plik ball00tex.bin dajesz teksture np. adidas-roteiro-tex.bin i masz ROTEIRO. Plik ball-mdl.bin, zawsze wkladacie za plik ballxxmdl.bin (bo wg tego pliku, gra, skrypt czy jak mu tam, naklada teksture) a teksturki (ballxxtex.bin na dany numerek, zaleznie co chcecie podmienic)
Oczywiscie po zregenerowaniu 0_tex.afs'a powinno sie go otworzyc jeszcze raz bo nie ma na nim zapisanych zmian...
[right][snapback]5773[/snapback][/right]
prosze o pomoc ! nie mam popjecia jak to zrobic moze ktos jeszcze bardziej wytlumaczyc ten problem:) nie wiem czemu wszystkie inne patche idealnie instalowalem a tu lipa!pozdrawiam
PES4FAN
Aug 22 2005, 23:04
siemka moze mi wytlumaczysz na gg jak sie to instaluje te pileczki ! nie daleko siebie mieszkamy jak widze bo ja w sopocie:) jak cos to gg 310699
cadavre24
Oct 1 2005, 11:39
Prośba o patcha do trybu online,skąd wziąć,gdzie szukać może jakiś konkretny i pewny link.Z Gòry Wielkie Dzięki.Sorry że nie na temat ale jestem już z desperowany!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.