who_me
Nov 13 2006, 12:46
zmienilem calkiem zdanie na temat tej gry

kiedys ktos na forum napisal ,ze mecz da sie wygrac klawiszem sprintu i teraz calkowicie sie z tym zgadzam.wystarczy wziasc Portugalie i mozemy grac z Brazylia,Anglia czy reszta elity bo przeciez jest i 100% sposob na strzelenie bramki.wejscie ze skrzydla na pole karne ,obroncy od nas uciekaja i jak tu nie strzelic bramki?? co za przyjemnosc miec przed meczem przeswiadczenie ,ze ten mecz mozna wygrac w jeden sposob (fifa??? ) w pes5 odgwizdywanie faul bylo 5 razy mniejszym bugiem.pierwszy raz od 3 lat po kilku tygodniach grania tygodniach grania odechciewa mi sie tej gry.
Hudini
Nov 13 2006, 22:16
Coż... po wielu utarczkach.. przyszła pora, że musze się zgodzić z samuel666... też odniechcewa mi się grania w tą gre...

Gra razi schematycznością i monotonią...i to zarówno ze strony CPU jak i z mojej...
CPU praktycznie 95% akcji przeprowadza pędząc do narożnika i wrzucając piłkę na napastników wykazujących się niesamowitą grą głową.. nawet jeśli na ich przeciw wychodzą obrońcy-potwory mierzący po 2 metry.. którzy zwykle nagle zapominają jak się skacze itp... A gracz... cóż... chcąc wygrać musi najczęściej wbiegać z boku pola karnego w pole karne licząc na to iż jeden ze strzałów z "żyletką" siły nie zostanie wystrzelony w kosmos, tylko w światło bramki... Bo konstruowanie innych akcji to zwykle męka... szczególnie na wyższych poziomach gdzie napastnicy gracza wykazują się zwrotnością kombajna zbożowego...
Ogólnie uważam, że PES zaczyna FIF'owacieć....

przykro..
Chyba przyszedł czas na powrót do ISS 2002, lub PES 4...
Problem z wygraną w PESa6 ,hmmm za mało R1

Kilku obrońców na pleckach "no problem" ciśniesz R1

a potem lama albo żyleta jak nie wejdzie to random i dobitka

Konami gratulujemy odciętych kuponów
who_me
Nov 14 2006, 21:38
i ten jeden blad sprawia ,ze 1 mecz na 2 dni mi wystarczy;]
rpgfun
Nov 14 2006, 22:34
czy na neo 512 da sie bez proglemu pograc przez neta?? prosze o odpowiedx najlepiej kogos kto gra na takim łączu bo nie wiem czy warto wydawać 100 PLN na oryginał. Pozro dla wszystkich maniaków
Na koniec wariacje z
1-2 oraz jak plują
bramkarze
PES6 nie jest taka złą gra i można się dobrze bawić tworząc widowiskowe akcje i rajdy na zawołanie, ale nie tego duża część fanów oczekiwała od panów z konami.
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy.
Ludzie o czym wy gadacie? Weźcie sobie ML na top player(najwyższy poziom) i zespół pokroju np: Auxerre i próbujcie z tego zrobić potęgę. Ta gra jest niesamowicie trudna i realistyczna. Oczywiście zdarzył mi się w sezonie mecz 3-0 albo 4-1 ale to były wyjątki. Mówię o najwyższej lidze. Nieporadność moich obrońców, strzały przeciwnika zza pola karnego, "wypuszczenia" napastników przeciwnika przez luki w środku mojej obrony, nieudane moje próby odbioru piłki. Jest wiele rzeczy które powodują, że ta gra jest na prawdę bardzo trudna, wciągająca i zarazem bardzo mnie podkur..ająca. Ale im bardziej mnie ta gra podku..ia moimki nieudanymi interwencjami, zwłaszcza w obronie tym bardziej ją uwielbiam.
Szeryf
Nov 18 2006, 22:05
QUOTE(heja @ Nov 18 2006, 22:52:39) [snapback]98575[/snapback]
Ludzie o czym wy gadacie? Weźcie sobie ML na top player(najwyższy poziom) i zespół pokroju np: Auxerre i próbujcie z tego zrobić potęgę. Ta gra jest niesamowicie trudna i realistyczna. Oczywiście zdarzył mi się w sezonie mecz 3-0 albo 4-1 ale to były wyjątki. Mówię o najwyższej lidze. Nieporadność moich obrońców, strzały przeciwnika zza pola karnego, "wypuszczenia" napastników przeciwnika przez luki w środku mojej obrony, nieudane moje próby odbioru piłki. Jest wiele rzeczy które powodują, że ta gra jest na prawdę bardzo trudna, wciągająca i zarazem bardzo mnie podkur..ająca. Ale im bardziej mnie ta gra podku..ia moimki nieudanymi interwencjami, zwłaszcza w obronie tym bardziej ją uwielbiam.
Nareszcie jakaś normalna wypowiedź człowieka, który wie jak się bawić tą grą. Większość "super" graczy nie widziało na oczy innej formacji w grze niż 4-3-3 (lub innej z trzema napastnikami) i gra w większości wypadków zespołami gdzie w statystykach kolorem wiodącym jest pomarańczowy. Smutne jest to, że wielu ludzi ich czyta i wyciąga mylne wnioski. Dla mnie to najlepsza część serii po ISS 98 i ISS Pro 2.
Rafeal
May 12 2008, 19:40
Witam.
Powiem tak co do poziomu trudności.
Grałem na posiomie NORMAL w pes6 najlepszymi zespołami w zwykłym meczu. Powiem że grają bardzo mocną obrone na NORMAL ale i tez niezle klepią. Potem kolega przyszedł i też zagrał na NORMAL u mnie, a on już gra w to 10 LAT i niezle muci i też szło mu bardzo słabo. Wygrał w dogrywce dopiero 1 bramką.
Potem zagrał na ostatnim poziomie to rozpykał komputer na 8:0.
Więc chyba NORMAL jest najtrudniejszym poziomem. Jeśli o poziom oborny komputera, ale i atak tez dobry za to ma. Bo ostatni poziom to tylko mocniejsza klepka ze strony komputera, ale obrona słabsza.
Ale mowił że zagrał kariere ligową i dał wszystko co sie dało na ostatni poziom. Czyli zawodników, i całą kariere. I jak mi pokazał tabele na 5 meczy był przedostatni w tabeli.
Więc schemat grywalności i poziomu PES6 daje jeszcze wiele do życzenia.
Bo w PES7 to Bramki padaja z bylejakiej i bylejakiego miejsca na boisku.
Pro-Evo-S
May 12 2008, 22:14
PES 7? Nie wiedziałem że takie coś wyszło
A skoro uważasz że gra na po
siomie NORMAL jest bardziej wymagająca niż na CZEMPIONIE to radzę ci zmienić to i owo.
Ale i tak sprawdzić siebie można tylko w grze przez neta!
niggor
May 14 2008, 09:33
No dobra chłopaki ja jestem zupełnie nowy w branży PES 6 i generalnie gram relatywnie niedługo i nie tak znowu często bo nie mam aspiracji na granie jakiejś ligi itd, bo najzwyklej na świecie nie mam na to czasu. Patrząc na wypowiedzi niektórych osób jestem zdziwiony bo jednak koło 100 meczy rozegrałem , ide tryb kariery arsenalem na normalnym poziomie trudności i gdyby nie poradnik ze stronki gryonline to wogóle nie radziłbym sobie z graniem, oświecił mnie on odrobinke w istotnych kwestiach takich jak np rozgrywanie 1-2 o którym nie miałem pojęcia oraz mój nędzny drybling nieco poprawił przez co gra się znacznie bardziej efektywnie Mnie osobiście w prawdziwej piłce nożnej zawsze bardziej interesowały zwody i triki z piłką góra 1-2 podania na sklejenie akcji i próbowałem tak grać ale widocznie jestem za słaby, suma sumaru chciałem powiedzieć że gra jest wymagająca i trudna dla mnie człowieka który nie ślęczy nad nią godzinami ale pyknie sobie godzinke raz na dwa trzy dni toteż podziwiam ludzi którym przyszła ona z łatwością, jako że jestem nowy na forum , powiedzcie mi czy są filmy z rozegranych meczów z większych turniejów? Jak jeden z przedmówców też jestem zainteresowany obejrzeniem jak gracie i jak potraficie konstruować akcje, na pewno można się czegoś nauczyć. Pozdro600:]
potter
May 14 2008, 19:21
Nie czytalem tego tematu ale moim zdaniem PES6 jest gra latwy, na najwyzszym poziomie grywajac mocna druzyne moge zagrac caly sezon bez porazki, czasem zdarza sie ze remisuje ale kkiedy w lidze mszue wygrac to tak cisne rywala ze zwyciestwo jakos tam wywalcze. Dlatego przerzucam sie ostatnio na Legie, wlaczam najlepsze druzyny na rywali w ldzie i walcze, jest troche ciekawiej, bo jestem gdzies w srodku stawki. Ale np potrafie wygrac z Interem czy Liverpoolem
Mogliby zrobic jak w 5 dodatkowy poziom trudnosci
Pro-Evo-S
May 14 2008, 21:13
CYTAT(potter09 @ May 14 2008, 20:25:59)

Mogliby zrobic jak w 5 dodatkowy poziom trudnosci
Słuszne spostrzeżenie. Też żałuję że w szóstce nie ma takiej opcji.
kristo2323
May 15 2008, 14:30
CYTAT(JTK @ Nov 14 2006, 22:19:19)

Problem z wygraną w PESa6 ,hmmm za mało R1

Kilku obrońców na pleckach "no problem" ciśniesz R1

a potem lama albo żyleta jak nie wejdzie to random i dobitka

Konami gratulujemy odciętych kuponów

Doskonale ujęte , nic dodać nic ująć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.