Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zwody Pes6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4
Rokefeler19
jakie umiecie robic zwody w pes6? ja umie tylko rolete i flip flpa.czy sa jaies nowe zwody jesli tak to napiszcie jak sie je robi ogolnie piszcie o wszystkich jakie znacie?

PS: troche odbiegajace od tematu ale napiszcie co z tym sterowaniem drugim zawodnikeim.przed premiera mowiono o jakims sterowaniu drugim zawodnikiem bez pilki.cos wiece na ten temat?
Ziomex
Masz tu dwa linki do filmikow Rasialdinho0 , są tam dwa fajne zwody :
http://www.sendspace.com/file/25upgd

http://www.sendspace.com/file/qhp011
A o sterowaniu zawodnikiem bez piłki to nie słyszałem nic wink.gif
Rokefeler19
no te akurat znam.ale widzialem na filmikach przed premiera ze da sie puscic gosciowi kanala i go obiec slkyszalem rowniez o RABONE.mysle ze troche sie dowiem jak kazdy napisze cois od siebie.pozdrawiam
pawel_szulc
Jest np. tap out (wysuniecie pilki do przodu przed strzalem), balans cialem, przeniesienie nogi nad pilka, drawback (wycofanie pilki do tylu i szybkie wysuniecie do przodu) i te co podales czyli flip flap i roulette. Kombinacji klawiszy nie podam bo sam jeszcze do konca nie rozpracowalem wszystkich, ale jak sie pokombinuje to wychodza tongue.gif
whan
Dla tych co choć trochę kumają eng... wink.gif

http://pesfaces.socceraccess.net/viewpage.php?page_id=178

wszystkie nowe zwody opisane wraz z preview'em w postaci video.
kostek
Matthews Feint
Wie ktoś jak wykonać?

edit:
nie wiem czy to jest to, ale raczej tak...
zatrzymujsz gałe... i dajesz <--- + ---> czyli najpierw w lewo, potem w prawo, bądź odwrotnie... ;]
Mortin
a mi ta stronka nie dziala ... sad.gif
Hayalet
wygląda na to ze z tym Mathews feintem to była ściema, bo po wykonaniu wszystkich możliwych combosów włacznie z rzutem o ścianę nie wychodzi sad.gif sad.gif sad.gif
Gregor
QUOTE(Kaori @ Oct 29 2006, 19:26:31) [snapback]95093[/snapback]

wygląda na to ze z tym Mathews feintem to była ściema, bo po wykonaniu wszystkich możliwych combosów włacznie z rzutem o ścianę nie wychodzi sad.gif sad.gif sad.gif

Wychodzi, wychodzi.....
Obczaj:MESSI(MATHEWS FEINT)

NIe wiem jakoś strzałkami to zrobiłem, ale do końca nie wiem jak to się robi, czysty przypadek:D

A i jeszcze jest coś nowego. MIanowicie przytup nogą. Staje się z piłką R2 i 2xL1 bardzo szybko.
daunwid
Mathews feint- bede sie posługiwał terminologią z ps2 tongue.gif

trzymacie R2 i szybko wciskacie kierunek góra dół

dość łatwe

a teraz taki offtop

wkurwia mnie to że konsola nie strzela w ogóle z wolnych tylko szuka dośrodkowań. Wy też tak macie?

i drugi offtop

jak zrobić żeby środkowi wchodzili do rożnych i wolnych

pozdro i prosze o odp/.
Sin3-16
Po paru godzinach grania w PES6 nauczyłem się używać kilku nowych tricków i wyczaiłem modyfikacje starych i podoba mi się to co da się wyprawiać w tej części PES :] Naprawde da sie wykonywać efektowne dryblingi cool.gif Dla tych który nie nauczyli się nowych tricków małe wskazówki jak je wykonać wink.gif
MATHEWS FEINT - Widze że męczycie się z tym trickiem. Wystarczy zatrzymać się zawodnikiem i kliknąć najpierw prawo potem lewo lub na odwrót ( pamiętajcie to lewo/prawo znaczy w kierunku 90 stopni od kierunku w który patrzy się wasz zawodnik ) A wygląda to tak -->Mathews Feint dorzuciłem przed tym feintem przekładankę zakończoną flip flapem ot tak żeby było efektowniej wink.gif

Do tego w PES6 doszły jeszcze takie tricki :
Drawback Side Extension - Drawback Side Extension Samuel Eto'o Wykonuje się go tak : zatrzymując zawodnika (R2) wciskamy tył trzymając dalej R2, potem momentalnie puszczamy R2 i wciskamy kierunek 45 stopni w stronę mocniejszej nogi zawodnika, ( trzeba mieć
naprawde spore wyczucie, ale trick jest bardzo użyteczny i w rajdach po skrzydle i w akcjach przed polem karnym jako np wysunięcie do strzału z wkręceniem w ziemie obrońcy :] )

Drawback Side Extension dla Ronaldinho - Drawback Side Extension Ronaldinho wykonuje się go tak samo jak zwykły Drawback Side Extension poprostu animacja jest bardziej Free stylowa smile.gif

Stationary Stepover to Dash - Stationary Stepover to Dash Wykonuje się go podobnie do Drawback Side Extension czyli zatrzymujemy zawodnika R2 ( piłka musi być blisko nogi !! ) wtedy klikamy 2xR2 i zaraz po tym kierunek 45 stopni w strone mocniejszej nogi.

w PES6 wchodzi także Two-Foot feint wykonywany z biegu R2 co jest całkiem użyteczne.

Zmodyfikowano troche flip flapa który teraz też jest bardziej przydatny.

Widac ze ludzie z KONAMI oglądałi reklamy JogaBonito :] So make the ball happy <peace>
norek
QUOTE(Sin3-16 @ Oct 29 2006, 23:49:00) [snapback]95133[/snapback]

Po paru godzinach grania w PES6 nauczyłem się używać kilku nowych tricków i wyczaiłem modyfikacje starych i podoba mi się to co da się wyprawiać w tej części PES :] Naprawde da sie wykonywać efektowne dryblingi cool.gif Dla tych który nie nauczyli się nowych tricków małe wskazówki jak je wykonać wink.gif
MATHEWS FEINT - Widze że męczycie się z tym trickiem. Wystarczy zatrzymać się zawodnikiem i kliknąć najpierw prawo potem lewo lub na odwrót ( pamiętajcie to lewo/prawo znaczy w kierunku 90 stopni od kierunku w który patrzy się wasz zawodnik ) A wygląda to tak -->Mathews Feint dorzuciłem przed tym feintem przekładankę zakończoną flip flapem ot tak żeby było efektowniej wink.gif

Do tego w PES6 doszły jeszcze takie tricki :
Drawback Side Extension - Drawback Side Extension Samuel Eto'o Wykonuje się go tak : zatrzymując zawodnika (R2) wciskamy tył trzymając dalej R2, potem momentalnie puszczamy R2 i wciskamy kierunek 45 stopni w stronę mocniejszej nogi zawodnika, ( trzeba mieć
naprawde spore wyczucie, ale trick jest bardzo użyteczny i w rajdach po skrzydle i w akcjach przed polem karnym jako np wysunięcie do strzału z wkręceniem w ziemie obrońcy :] )

Drawback Side Extension dla Ronaldinho - Drawback Side Extension Ronaldinho wykonuje się go tak samo jak zwykły Drawback Side Extension poprostu animacja jest bardziej Free stylowa smile.gif

Stationary Stepover to Dash - Stationary Stepover to Dash Wykonuje się go podobnie do Drawback Side Extension czyli zatrzymujemy zawodnika R2 ( piłka musi być blisko nogi !! ) wtedy klikamy 2xR2 i zaraz po tym kierunek 45 stopni w strone mocniejszej nogi.

w PES6 wchodzi także Two-Foot feint wykonywany z biegu R2 co jest całkiem użyteczne.

Zmodyfikowano troche flip flapa który teraz też jest bardziej przydatny.

Widac ze ludzie z KONAMI oglądałi reklamy JogaBonito :] So make the ball happy <peace>

Dzięki bardzo wink.gif o coś takiego własnie mi chodziło. Masz u mnie Żuberka wink.gif
Pro player
Backheel Lift Shot:
Performed with very skilled players, I know Ronaldinho can do it. With your back to the goal and standing slightly to the side (same side as your players preferred foot) as seen from the opponents goalie.Tapping the shot button produces a weak shot, whilst powering up produces a very lofted shot that easily lobs a goalie. Also, if you are very quick and press L1 juuuust before the player makes the shot (too soon and the player will turn around and perform a normal L1-lob) you will get a Backheel Lift Shot very similar in trajectory and height to a normal L1 Lob, although considering how close to goal you need to be to perform it, it is utterly useless since it will end up in the stands. Also, further tries seem to reveal that whether or not a Heel Lift Shot is executed seems to depend on how close the goalie is to you. Youtube video. Both the shot normally (R. Carlos), and at the end (Adriano) with L1 pressed just before the player shoots-
A to ktos potrafi zrobic?-chyba trzeba stac tyłem do bramki i podczzs strzału nadusic szybko L1-tak ja to rozumiem!-jak ktos wie niech napisze! square.gif l1.gif
Sin3-16
Backheel Lift Shot ( dla niewtajemniczonych strzał lobą z piętki ) - Wyższa szkoła jazdy, po prostu bardzo ciężki do wykonania dry.gif trzeba bardzo delikatnie nabić strzał stojąc tyłem do bramki i jeszcze przed oddaniem strzału trzeba wcisnąć l1.gif dla mnie (gram na klawiaturze) praktycznie niewykonalny podczas gry, w sumie na treningu wyszedł mi może raz na ok 30 prób. Wydaje mi się że na PS2 i Dualu2 ( który ma dużo większą czułość nacisku niż klawa i pady od PC ) trochę łatwiejszy do wykonania lecz i tak wątpię żeby ktoś starał się w ten sposób strzelać bramki (no chyba że w naprawdę dużym zamieszaniu w polu karnym stojąc akurat tyłem do bramki..... smile.gif )
Ziomex
Hmm obczajcie co mi wyszło , to chyba ten Backheel Lift Shot tylko że stałem bokiem do bramki a nie tyłem tongue.gif
http://s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=...700146182994365
Sin3-16
QUOTE(Ziomex @ Oct 30 2006, 23:07:17) [snapback]95218[/snapback]

Hmm obczajcie co mi wyszło , to chyba ten Backheel Lift Shot tylko że stałem bokiem do bramki a nie tyłem tongue.gif
http://s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=...700146182994365

Ładnie Ci to weszło ale raczej to nie jest Backheel Lift Shot ( chociaż ko wie ) ... Tak powinien wyglądać ten strzał Backhell Lift Shot ale ten twój też jest podobny więc może....
Edit: Tak po przyjżeniu się animacji zamego strzału twój strzał ma prawie identyczną jak ten właściwy Backhell Lift Shot z tym że wykonany jest bokiem .. więc może jest to taka sama sytuacja jak z Drawback Side Extension są 2 różne ( a może więcej ) animacji jednego tricku. Kto wie czym nas ta gra jeszcze zaskoczy :]
Pro player
Udało sie komuś oddać Backheel Lift Shot z za pola karnego?-bo w polu karnym już też streliłem,ale jestem ciekawy czy za pola karnego też idzie tak strzelić?-moze idzie tak dosrodkować?
Piszcie!
Rand
Świetne porady, wielkie dzieki, ale mam pytanie może nie do końca na temat zwodu a strzału "technicznego". Gdzieś wyczytałem, że strzał z R2 jest bardziej techniczny i można go podkręcić, czy to prawda?? I chodzi o to by srzelać trzymając R2 czy po napełnieniu paska strzału nacisnąć R2??
Sin3-16
QUOTE(Rand @ Oct 31 2006, 16:24:04) [snapback]95288[/snapback]

Świetne porady, wielkie dzieki, ale mam pytanie może nie do końca na temat zwodu a strzału "technicznego". Gdzieś wyczytałem, że strzał z R2 jest bardziej techniczny i można go podkręcić, czy to prawda?? I chodzi o to by srzelać trzymając R2 czy po napełnieniu paska strzału nacisnąć R2??

Tak strzał z r2.gif jest bardziej techniczny i ma troche inną parabole lotu od zwykłego strzału. Wykonuje się go tak jak napisałeś podczas strzału przytrzymaj r2.gif i kieruj go w którą strone bramki chcesz. Takie strzały bardzo fajnie wchodzą zawodnikom z gwiazdką przy middle shooting.
Rand
Jak komuś sie uda nagrać jeszcze jakieś zwody fajnie jakby zamieścił, niestety te które Sin3-16 zamieścił mi jakoś nie wychodzą, może to wina pada który niestety mi sie rozwala.
Mam pytanie jeszcze odnośnie strzału technicznego, niestety mam takiego pada bez gałek analogowych i z 6 guzikami zamiast tradycyjnie 4-ech (+ 2 guziki u góry) chodzi o to że przy ustwieniu na jakim gram nie moge naciskać równocześnie strzału i R2. Czy jak pierw nacisne strzał i napełnie pasek i dopiero potem nacisne r2 to nie bedzie działał ten strzał?? (czy muszą być równoczesnie tylko) np przy przerzuceniu bramkarza trzeba pierw strzelić potem nacisnąć R1 (gdybyśmy równoczesnie je wcisneli to bedzie bodaj silny strzał). Są jeszcze jakieś strzały inne np z trójkątem??

Sin3-16
@Rand
Możesz najpierw nabić strzał a potem docisnąć R2 ale nim zawodnik kopnie piłke.
Lobuje się strzał+L1 a nie R1 :]
triangle.gif przy strzale działa tylko przy rzutach wolnych.
A innych trików nie warto nagrywać gdyż były one już w innych częściach PES ( ps. w jednym filmiku zrobiłem 3 :] )
tomixx
JAk sie robi podanie tak ze patrzy sie w jedna strone a podaje w druga :]?
Rand
Widziałem kiedyś jak ktoś podrzucił se piłke a potem strzelił z woleja, da sie jakoś podrzucić piłke w PES 6??
kostek
Widziałem kiedyś jak ktoś podrzucił se piłke a potem strzelił z woleja, da sie jakoś podrzucić piłke w PES 6??

Chyba analog góra-dół.

2. Wie ktoś którzy piłkarze potrafią w PES6 flip-flapa?
3. Moim skormnym zdaniem tricki w PES6 są jednak do dupy troszke. Flip-flap, ruleta i przekładanka to jedyne które są uzyteczne. Szkoda, ze nie ma np. tricku wilhelmson'a (hokus-pokus) albo jakiś innych, przypisanych tylko do pojedyńczych graczy...
4. Jakby ktoś nie wiedział co to hokus-pokus ---> klik!
Zobaczcie sobie na 1,52 min.
ruriesto
bede orginalny robie na zawolanie strzaly z kzyzaka tongue.gif;P:tongue.gif:P:P:P:P:P

filmik moze nie jest dobry ale widac ze robie krzyzaka
http://s000.wyslijto.pl/?file_id=02962925015548238938
Szaek
chamski offtop
jak wywalić poprzednie bootpacki jak chce zainstalować nowe
konsej15
QUOTE(Szaek @ Nov 12 2006, 16:29:47) [snapback]97250[/snapback]

chamski offtop
jak wywalić poprzednie bootpacki jak chce zainstalować nowe

blink.gif dry.gif ;/ parodia...bootpackow nie trzeba usuwac...poprostu wgrywasz nowego i juz dziala...
tomixx
3. Moim skormnym zdaniem tricki w PES6 są jednak do dupy troszke. Flip-flap, ruleta i przekładanka to jedyne które są uzyteczne. Szkoda, ze nie ma np. tricku wilhelmson'a (hokus-pokus) albo jakiś innych, przypisanych tylko do pojedyńczych graczy...

powiem tyle ...ma ktos jakąś stronke ze wszytkimi trickami? tongue.gif bo o wielu słyszałem ale mało umiem wykonac biggrin.gif
Szaek
jak parodia jak chce wgrac to pisze ze ble ble ble po hiszpańsku ze sie nie da

na o_text chciałem wrzucić
el Lucas
Hmm jak sie wykonuje balans cialem? tzn ze zawodnik w biegu przechyla sie w jedna storne jakby mial tam skrecic a idzie w druga....
Simon
ja uzywam przekladanki tej krotszej (R2) i markowania strzalu.
czasami ruletki i mathew's feint
Prz3m4s
wie ktos, jak sie robi cos takiego, ze podaje sie w załuzmy prawo, a patrzy w lewo?
atomic
Mnie zastanawia jak sie robi ten strzal pietka ;] i czy np. za pomoca rabony mozna dosrodkowac?
..::PlaymaN::..
Strzału piętką się nie 'robi' :/ Poprostu samo jakoś wychodzi, wiem z doświadczenia biggrin.gif
Pro player
Strzał piętką robisz:
-stoisz tyłem do bramki w polu karnym(tyłem skierowanym ku słupkowi którą noge ma lepszą,np:Ronaldinho stoisz tyłem ku słupkowi prawemu bramki!)
-dusisz square.gif i potem szybko l1.gif -tak jak byś lobował( square.gif musi być tylko minimalnie naduszony!+szybko(bardzo) l1.gif
-trudny!(musi byc z pola karnego)
-1 raz na 15 prób mi wychodzi!
-Efekt super!

PS-nie wie ktoś czy "krzyżakiem" idzie dośrodkować?-czy tylko mozna strzelać!
sadziu90
Balans ciałem: Bieniesz z r1.gif i szybko wciskasz góra albo dół (zależy, kóta noga jest lepsza). Gdy biegniesz bez r1.gif i wciśniesz albo górę albo dół to tak fanie odbija od jednej nogi do drugiej <--przydatne. Często korzystam z wypuszczenia sobie dale piłki (biegniesz z r1.gif wciskasz r2.gif i zmiana kierunku biegu). Z krzyżaka strzela się tak samo jak w PES5, więc nie ma co tłumaczyć. Bardzo fajne jest "tupnięcie" biggrin.gif normalnie bajer... markowanie strzału circle.gif + x2.gif lub square.gif + x2.gif . Ruletę sobi się zataczając pełne koło analogiem. Podrzut piłki to analog góra dół. Przewrotka: zawodnik stoi przy krótkim słupku, gdy piłka leci w stronę zawdnika to wcisnąć strzał i kierunek w stronę długiego słupka. Rzuty wolne i szczupaki to cały czas wychodzą jakoś tak same od siebie...
Mariolo
Umie ktoś to zrobić: http://www.youtube.com/watch?v=zA-l4mnqwpc ??
Ciekawa stronka:
http://www.konami.jp/gs/game/we10/usg/index.html
Rand
nigdy czegoś takiego nie widziałem, to jakiś błąd czy mozna zrobić ten trik, jak wiesz to powiedz ;]
Peras
słyszałęm ze tłumaczony jest wieeeelki poradnik z trikami do PES 6 przez ekipę IO?czy to prawda?na ile zaawansowane sa prace?kiedy ew. można spodziewać się wydania?
mefi
dolaczam sie do Randa tongue.gif niech ktos napisze jak zrobic ten trick tongue.gif
maciek_ssi
QUOTE(Mariolo @ Nov 27 2006, 15:50:40) [snapback]100594[/snapback]

To jakiś rodzaj strzału albo podania górą, który nie wyszedł.

QUOTE(Peras @ Nov 27 2006, 22:03:09) [snapback]100718[/snapback]

słyszałęm ze tłumaczony jest wieeeelki poradnik z trikami do PES 6 przez ekipę IO?czy to prawda?na ile zaawansowane sa prace?kiedy ew. można spodziewać się wydania?

Hm, nic nie wiem na ten temat. W planach jest ulepszenie poradnika dot. gry online (zarys napisał siano).

Natomiast jeśli chodzi o poradnik opisujący grę, gameplay, to sam nie wiem. Wszystko zależy od moich chęci, a jak na razie nie rwię się specjalnie do roboty (z ekipy też nikt nie za bardzo ;p).
Mariolo
Jak dla mnie to to nie wygląda na coś co nie wyszło, specjalnie było zrobione
damiankoselke
Witam!!!
Czy może ktoś mi dokładnie opisać jak się wrzuca krzyżakiem???
Z góry DZIEX biggrin.gif
Rivaldinho
QUOTE(damiankoselke @ Dec 10 2006, 23:11:54) [snapback]102736[/snapback]

Witam!!!
Czy może ktoś mi dokładnie opisać jak się wrzuca krzyżakiem???
Z góry DZIEX biggrin.gif

Nie ma wrzutki krzyżakiem.
Hitmanek
a jak zrobić flip-flapa ??
czarek
3 X r2

QUOTE(Rivaldinho @ Dec 10 2006, 22:00:38) [snapback]102758[/snapback]

Nie ma wrzutki krzyżakiem.

owszem jest wrzuta krzyżakiem

http://www.youtube.com/watch?v=z0If5qcYz0A

filmik w moim wykonaniu (czarek to mój nick z pro-evo)
saviolka
QUOTE(fan pro-evo.pl @ Dec 16 2006, 14:28:41) [snapback]104017[/snapback]

3 X r2
owszem jest wrzuta krzyżakiem

http://www.youtube.com/watch?v=z0If5qcYz0A

filmik w moim wykonaniu (czarek to mój nick z pro-evo)

no to jak jest to jak ją zrobić?? dry.gif
czarek
biec wzdłuż linii pola karnego, bo potem puscic strzałki aby drobił kroczki i w odpowiednim momencie [] + r2 + strzałka kierunku pola karnego, np atakujemy na prawą bramkę i biegniemy na dole to strzałka w lewo

celnośc gry słabsza nogą można ustawic na 8
BoBaN
QUOTE(fan pro-evo.pl @ Dec 16 2006, 14:36:38) [snapback]104020[/snapback]

biec wzdłuż linii pola karnego, bo potem puscic strzałki aby drobił kroczki i w odpowiednim momencie [] + r2 + strzałka kierunku pola karnego, np atakujemy na prawą bramkę i biegniemy na dole to strzałka w lewo

celnośc gry słabsza nogą można ustawic na 8

[] chodzi o square.gif ???tongue.gif
czarek
tak chodzi o to. nie trudno się domyslic. kiedyś jak tu 1 raz zglądnałem to nawet kompilę, z najlepszymi golami z pro-evo dałem i był gol po wrzucie raboną
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.