Po paru godzinach grania w PES6 nauczyłem się używać kilku nowych tricków i wyczaiłem modyfikacje starych i podoba mi się to co da się wyprawiać w tej części PES :] Naprawde da sie wykonywać efektowne dryblingi

Dla tych który nie nauczyli się nowych tricków małe wskazówki jak je wykonać
MATHEWS FEINT - Widze że męczycie się z tym trickiem. Wystarczy zatrzymać się zawodnikiem i kliknąć najpierw prawo potem lewo lub na odwrót ( pamiętajcie to lewo/prawo znaczy w kierunku 90 stopni od kierunku w który patrzy się wasz zawodnik ) A wygląda to tak -->
Mathews Feint dorzuciłem przed tym feintem przekładankę zakończoną flip flapem ot tak żeby było efektowniej
Do tego w PES6 doszły jeszcze takie tricki :
Drawback Side Extension -
Drawback Side Extension Samuel Eto'o Wykonuje się go tak : zatrzymując zawodnika (R2) wciskamy tył trzymając dalej R2, potem momentalnie puszczamy R2 i wciskamy kierunek 45 stopni w stronę mocniejszej nogi zawodnika, ( trzeba mieć
naprawde spore wyczucie, ale trick jest bardzo użyteczny i w rajdach po skrzydle i w akcjach przed polem karnym jako np wysunięcie do strzału z wkręceniem w ziemie obrońcy :] )
Drawback Side Extension dla Ronaldinho -
Drawback Side Extension Ronaldinho wykonuje się go tak samo jak zwykły Drawback Side Extension poprostu animacja jest bardziej Free stylowa
Stationary Stepover to Dash -
Stationary Stepover to Dash Wykonuje się go podobnie do Drawback Side Extension czyli zatrzymujemy zawodnika R2 ( piłka musi być blisko nogi !! ) wtedy klikamy 2xR2 i zaraz po tym kierunek 45 stopni w strone mocniejszej nogi.
w PES6 wchodzi także Two-Foot feint wykonywany z biegu R2 co jest całkiem użyteczne.
Zmodyfikowano troche flip flapa który teraz też jest bardziej przydatny.
Widac ze ludzie z KONAMI oglądałi reklamy JogaBonito :] So make the ball happy <peace>