Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zwody Pes6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4
Hitmanek
a te wszystkie tricki można zrobić ronaldinhem??

a wy to robicie na padach czy na klawie??

BoBaN
QUOTE(fan pro-evo.pl @ Dec 16 2006, 14:45:40) [snapback]104030[/snapback]

tak chodzi o to. nie trudno się domyslic. kiedyś jak tu 1 raz zglądnałem to nawet kompilę, z najlepszymi golami z pro-evo dałem i był gol po wrzucie raboną

czyli to jest psełdo wrzutka bo ja mam square.gif strzałtongue.gif
czarek
można to tak nazwac, ja też mam ten klawisz za strzał. ale jest to bardzo efektowne
Red Bull
Jak się robi CHIP-TRAP BALL? Zagranie to jest pokazane w PES_6_Fanzine_3 w dziale Trick & Tips?
Chodzi o to że koleś przyjmując piłke z pierwszej podrzuca sobie ją do góry tak że może oddać strzał z woleja.
lala6000
QUOTE(Red Bull @ Dec 16 2006, 19:06:10) [snapback]104154[/snapback]

Jak się robi CHIP-TRAP BALL? Zagranie to jest pokazane w PES_6_Fanzine_3 w dziale Trick & Tips?
Chodzi o to że koleś przyjmując piłke z pierwszej podrzuca sobie ją do góry tak że może oddać strzał z woleja.

Jak pilka jest juz blsko Ciebie to musisz nacisnac STRZAL+PODANIE (razem 2 przyciski)!! musisz miec duza zwinnosc i technike wiec ronaldihno sie klania!!
Enzo
Hej, da się uderzyć z krzyża ? tongue.gif
czarek
da się, bienij wzdłuż lini pola karnego i mniej więcej za środkiem bramki R2+ []. zawodnik musi miec częstotliwosc gry słabszą nogą conajmniej 3, najlepiej ustawic mu 1
Ujmeny
QUOTE(Red Bull @ Dec 16 2006, 20:06:10) [snapback]104154[/snapback]

To mnie rozwaliłeś. Przecież pod animacją masz dokładnie opisane, jak wykonuje się takie zagrania. Jasno i przejrzyście. Nawet KONAMI stworzyło 3 wersje tego samego tekstu na różne platformy.
Red Bull
a jak sie robi taki balans ciałem gdy pilka stoi w miejscu, ze koles markuje ze idzie w prawo a idzie w lewo? Wiecie o co kaman smile.gif
lala6000
QUOTE(Red Bull @ Dec 21 2006, 10:44:27) [snapback]105387[/snapback]

a jak sie robi taki balans ciałem gdy pilka stoi w miejscu, ze koles markuje ze idzie w prawo a idzie w lewo? Wiecie o co kaman smile.gif

2 razy r2 (albo r1 czy l1)...na pewno cos z tego bo nie pameitam!!
Żukinho
nie prawda.Jak chcesz wykonac zwód ze zawodnik niby chce isc w lewo a pojdzie w prawo to naciskasz r2.gif + bardzo szybko góra + dól
Karolpezet
Stationary Stepover to Dash - Stationary Stepover to Dash Wykonuje się go podobnie do Drawback Side Extension czyli zatrzymujemy zawodnika R2 ( piłka musi być blisko nogi !! ) wtedy klikamy 2xR2 i zaraz po tym kierunek 45 stopni w strone mocniejszej nogi. A potem 45 w drugą strone i robi kozackie zamarkowanie strzalu

albo trzymasz r2.gif naciskasz strzalke doprzodu trzymasz wszytsko i naciskasz 2x l1.gif i zawodnik odbija pileczke szybko miedzy nogami, prawie ze kostkami ją odbija

pozdro

jakby co udalo mi sie z pietki loba tylko z pola - ale moim zdaniem to jest chujowe

Do tego w PES6 doszły jeszcze takie tricki :
Drawback Side Extension - Drawback Side Extension Samuel Eto'o Wykonuje się go tak : zatrzymując zawodnika (R2) wciskamy tył trzymając dalej R2, potem momentalnie puszczamy R2 i wciskamy kierunek 45 stopni w stronę mocniejszej nogi zawodnika, ( trzeba mieć
naprawde spore wyczucie, ale trick jest bardzo użyteczny i w rajdach po skrzydle i w akcjach przed polem karnym jako np wysunięcie do strzału z wkręceniem w ziemie obrońcy :] )

JAK MASZ ZWINNE PALCE NIE MUSISZ PUSZCZAC r2.gif ja to robie tak ze trzymam r2.gif strzla w tyl i momentalnie strzala na skos i wychodzi za kazdym razem

POZDRO
bzykux
Mógłby ktoś dokładniej opsiać sposób strzelania bądź wrzucania krzyżakiem.

Ja próbowałem Recobą, Ronim i Messim, ale niestety nic.

POZDRO
Siekier
W PES fanzine #3 sa opisane dokładnie tricki.
http://www.gamerzines.com/pesfanzine/
W ogóle te tricki to tylko część książki o PES 6.A książka wygląda tak:
http://www.deafgamers.com/06reviews_b/pes6_expert.html
Może ktoś znalazł to gdzieś w necie?
Simon
ktos kiedys pisal ze ma taka ksiazke... moze moglby ktos taka wrzucic?
Nowin33
Dowiedziałem jak się robi fajny zwód przeżucenie piłki nad zawodnikiem:D napewno większość go zna.
patryk90
QUOTE(Nowin33 @ Jan 18 2007, 22:14:26) [snapback]114394[/snapback]

Dowiedziałem jak się robi fajny zwód przeżucenie piłki nad zawodnikiem:D napewno większość go zna.

oooooooo, napisz jak to wykonać?????Pozdrawiam
Nowin33
Po wejściu w setting>keyboard i po prawej stronie masz cztery R w żadku pierwsze ustaw jako np Z.drugie zostaw puste a trzecie np X i czwarte też moze być puste!I biegąc bez przyśpieszenia wciśnij najpierw X a póżniej szybko Z!

mam nadzieje że wiesz o co chodzi? biggrin.gif

najlepiej jak byś stał w miejscu i zawodnik do ciebie podchodzi i wtedy to zrób jest lepszy efekt i wyżej podbija piłkę!bardzo mi to pomaga w meczach i często wychodzi tongue.gif
patryk90
QUOTE(Nowin33 @ Jan 18 2007, 22:32:23) [snapback]114400[/snapback]

Po wejściu w setting>keyboard i po prawej stronie masz cztery R w żadku pierwsze ustaw jako np Z.drugie zostaw puste a trzecie np X i czwarte też moze być puste!I biegąc bez przyśpieszenia wciśnij najpierw X a póżniej szybko Z!

mam nadzieje że wiesz o co chodzi? biggrin.gif

najlepiej jak byś stał w miejscu i zawodnik do ciebie podchodzi i wtedy to zrób jest lepszy efekt i wyżej podbija piłkę!bardzo mi to pomaga w meczach i często wychodzi tongue.gif

Aha, to wiem myślałem że chodzi Ci o takie coś jak przerzuca nad zawodnikiem tylko tak bardziej"freestylowo" Wiesz o co mi chodzi nie??Myślałem że tak można...Ale dzięki, pozdrawiam
krolu
QUOTE(patryk90 @ Jan 19 2007, 01:04:20) [snapback]114407[/snapback]

Aha, to wiem myślałem że chodzi Ci o takie coś jak przerzuca nad zawodnikiem tylko tak bardziej"freestylowo" Wiesz o co mi chodzi nie??Myślałem że tak można...Ale dzięki, pozdrawiam

tak też można ale nie ma na to jakiejś kombinacji klawiszy...poprostu nieraz jak piłka spada to zawodnik przerzuca ją nad głową( w czasie przyjęcia musisz wcisnąć klawisz przeciwny do kierunku twarzy zawodnika ). Ale to już jest od Pesa 3 i chyba każdy to zna wink.gif
Kempu
Wie ktos moze jak to zrobić:
KliK
Z góry bardzo dzieki.
szolpas
QUOTE(Kempu @ Jan 20 2007, 22:16:10) [snapback]114996[/snapback]

Wie ktos moze jak to zrobić:
KliK
Z góry bardzo dzieki.

To zwykły bug nic więcej
Kempu
nic, potrenuje, może mi coś wyjdzie.
Nowin33
Mi się wydaje ze to nie jest bug.
KKSFan
QUOTE(Karolpezet @ Dec 24 2006, 02:01:50) [snapback]106408[/snapback]

Stationary Stepover to Dash - Stationary Stepover to Dash Wykonuje się go podobnie do Drawback Side Extension czyli zatrzymujemy zawodnika R2 ( piłka musi być blisko nogi !! ) wtedy klikamy 2xR2 i zaraz po tym kierunek 45 stopni w strone mocniejszej nogi. A potem 45 w drugą strone i robi kozackie zamarkowanie strzalu

albo trzymasz r2.gif naciskasz strzalke doprzodu trzymasz wszytsko i naciskasz 2x l1.gif i zawodnik odbija pileczke szybko miedzy nogami, prawie ze kostkami ją odbija

pozdro

jakby co udalo mi sie z pietki loba tylko z pola - ale moim zdaniem to jest chujowe
Do tego w PES6 doszły jeszcze takie tricki :
Drawback Side Extension - Drawback Side Extension Samuel Eto'o Wykonuje się go tak : zatrzymując zawodnika (R2) wciskamy tył trzymając dalej R2, potem momentalnie puszczamy R2 i wciskamy kierunek 45 stopni w stronę mocniejszej nogi zawodnika, ( trzeba mieć
naprawde spore wyczucie, ale trick jest bardzo użyteczny i w rajdach po skrzydle i w akcjach przed polem karnym jako np wysunięcie do strzału z wkręceniem w ziemie obrońcy :] )

JAK MASZ ZWINNE PALCE NIE MUSISZ PUSZCZAC r2.gif ja to robie tak ze trzymam r2.gif strzla w tyl i momentalnie strzala na skos i wychodzi za kazdym razem

POZDRO

Może dasz jakieś wideo jak ci to wyszło??. Pozdro
NiNE-T3
Czytam tego topica i musze powiedziec, ze wiekszosc zagran ktore wykonałem w pesie bardziej myslalem, ze to jakies bugi, a tu prosze wink.gif. Jak narazie udało mi sie wykonać te Backhell coś tam, Barbarezem na treningu, blisko bramkarza. Nie był to taki wysoki przerzut. Mniej-wiecej na poziomie kolan. Oraz dzień później: Mecz Real - Villarreal. Roberto Carlosem Rabone wink.gif Nie wiem jak to mi wyszło, chciałem strzelić, a on uderzył w poprzeczke. Czekam aż ktoś dalej bedzie podawał nowe tricki wink.gif Teraz trenuje Cutbacka.

Pozdro

Hidden Lob

Biegnąc w strone bramki wybiegamy od kierunku biegu 45 stopni. Po czym naciskami l1.gif + square.gif
Smoke_7
Jeżeli ktoś chce namiar na płytę dvd dołączoną do tej książki na płycie to zostawcie mi w tym temacie maila. Wyśle wszystkim namiary wieczorem.
Szczerze to te 50 zł bym za samą płytę nie dał wink.gif Nie wiem jak z książką, bo nie mogę jej znaleźć.

Pozdro
NiNE-T3
Smoke, napisz: [email protected]
KKSFan
kurde mad.gif ja mam ciagle problemy z wrzutka z rabony. za kazdym razem jest tak:
KLIK Niech mi ktoś dokładniej wytłumaczy jak to się robi. wiem ze juz o tym bylo pisane ale z tamtego nic nie zrozumialem. Dziekuje i Pozdrawiam.
PS: PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚC!!
szolpas
QUOTE(Smoke_7 @ Feb 10 2007, 13:50:31) [snapback]121335[/snapback]

Jeżeli ktoś chce namiar na płytę dvd dołączoną do tej książki na płycie to zostawcie mi w tym temacie maila. Wyśle wszystkim namiary wieczorem.
Szczerze to te 50 zł bym za samą płytę nie dał wink.gif Nie wiem jak z książką, bo nie mogę jej znaleźć.

Pozdro

Smoke_7 napisz [email protected] smile.gif
NiNE-T3
Nic się nie wyświetla. Ja też mam problemy. Zamiast uderzyć krzyżakiem to on strzela... Wytłumaczy ktoś?
KKSFan
Mam pytanie czy można zrobić coś takiego jak Henry w tym filmiku (2:40 min)
Pozdro
pixsi
QUOTE(djszkielol2007 @ Feb 19 2007, 22:26:38) [snapback]124138[/snapback]

Mam pytanie czy można zrobić coś takiego jak Henry w tym filmiku (2:40 min)
Pozdro

hm, z tego co mi sie wydaje to da sie cos takiego zrobic, ale to jest raczej kwesta przypadku niz jakiejs kombinacji klawiszy:)
czarek
opisywałem to już, nazwya to się cutback wink.gif
>Iras<
QUOTE(Sony @ Feb 10 2007, 22:39:34) [snapback]121495[/snapback]

Nic się nie wyświetla. Ja też mam problemy. Zamiast uderzyć krzyżakiem to on strzela... Wytłumaczy ktoś?

Mi się dzisiaj udało tak strzelić Saviolą, ale w polu karnym. Stałem nim w miejscu i czekałem, aż piłka sama do niego doleci, ta odbiła mu się od nogi do góry i wtedy strzeliłem z woleja. Ładna brameczka, ale online, więc nie mam replaya.
KKSFan
QUOTE(czarek @ Feb 22 2007, 23:24:55) [snapback]124869[/snapback]

opisywałem to już, nazwya to się cutback wink.gif

ale mi chodzi o takie podbicie pilki jak sie przyjmuje wink.gif
czarek
http://www.youtube.com/watch?v=V5_5kEaY1KY

oglądac wink.gif

a o to podbicie
to strzał podanie po ziemii wink.gif
Kempu
Ja gram na padzie i nie wychodzą mi żadne nowe triki oprócz tych które robiłem na klawie. da ktoś wskazówki kto gra na padzie z analogami?
szolpas
Jest jakiś sposób na strzał po ziemi??? unsure.gif bo jak np.gram w deszczu to sie bardzo przydająsmile.gif
Kempu
Biegniesz, Trzymasz r1.gif Dajesz Strzał i przytrzymujesz Podanie Górą. Tylko nie za mocno.
sawyer
Siema. Mam problem z Raboną Shot. Nie wiem czy taki wątek już był, a jesli był to przepraszam. Mianowicie chodzi o to że w czasie treningu wszystko chodzi elegancko, a w czasie meczu "ni h***". Nie wiem o co chodzi, ale jeśli ktoś wie to prosze o wytłumaczenie. Dziex smile.gif
Kempu
No jak Ci wytłumacze że w meczu Ci nie wychodzi?
poprostu musisz mieć czystą sytuacje.
Popróbuj w meczu na mniejszym stopniu trudności, i powinno wyjść potem zwiększ poziom i znowu próbuj.

Zna ktoś jakieś fajne triki które można wykonać padem, wie ktoś jak zrobić "cut back"??
sawyer
Ok. Wielkie dzieki biggrin.gif. Pozdro for all smile.gif
Faver
Mam prosbe dot. rabony. Wiec robie wszystko zgodnie z instrukcja tylko jak juz mam robic caly trik zamiast "zastawic noge" on ja stawia i strzela tak wzdluz. czwiczylem 2h prosze pomocy !!
Kempu
A mi nie wychodzi cutback, pomoże ktoś, gram na klawie? Ale mogę podłączyć pada.
adison88
Tzn.? wwrzucc na youtube'a . huh.gif I potem może ci pomoge.
Kempu
Adison co Ci mam wrzucić?
adison88
Niedo ciebie ale tak, Wez stwórz zawodnika (wszystko na maxa)-bedzie ci łatwiej , i ostatnie lub 2 ostatnie atrybuty na 3 (3/8).Cutback jak wiesz to sie robi R1+R2+Strzałka .Mi wychodzi nawet bez strzałki(czasami),i spójrz na filmiki czarka jak on to robił.On robił Carlosem(L noga) i Higuanem(P noga?). A i jeszcze jedno zawodnikowi ustaw takie tegez :

MENU->Edycja->Edytuj piłkarza->wybierasz go i ->pozycja ->PS/PF lub LS/PF

PS/PF - prawa noga tylko
LS/LF - lewa noga tylko

Jak niepomogłem to sory.:|
perONE
a czy ktos moze mi przypomniec jak sie przeskakuje nad wslizgiem??
.:KUNA:.
r2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.