Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Eliminacje Do Euro 2008
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2
Songo Q
Wnioski po wczorajszym meczu nasuwają się same. Jeśli przegrywamy mecz u siebie, z jedną ze słabszych drużyn w tej jakże silnej grupie, to szanse na awans już na samym starcie się mocno komplikują.

Beenhakker nie zrobił rewolucji. To, jak widać był błąd, ponieważ ci piłkarze, którzy zawiedli na Mundialu, w dużej więszkości są już wypaleni. Należy stawiać na młodych, walecznych, którzy chcą coś osiągnąć. Holender tego nie zrobił i efekty tego są widoczne, bo zagraliśmy katastrofalnie, nie ma co ukrywać.

Pokuszę się o zestawienie krótkiej listy piłkarzy, tych którzy nie powinni grać już w kadrze, nad których przydatnością trzeba się zastanowić lub na których trzeba stawiać:

Byle jak najdalej od reprezentacji - Dudek, Głowacki, Mila, Krzynówek, Frankowski, Wasilewski.

Ostatni dzwonek - Szymkowiak, Bąk, Żurawski.

Z nimi podczas eliminacji - Kuszczak, Kowalewski, Bieniuk, Iwański, Matusiak, Garguła, Błaszczykowski (po mimo fatalnego występu wczoraj), Paweł & Piotr Brożek, Sobolewski, Jeleń, Giza.

Zdaję sobie sprawę z tego, że piłkarze z trzeciej listy od razu naszej piłki nie zbawią, jednak lepiej już przegrywać młodym składem, niż reprezentacją domu starców. Młodzi zdobywaliby bowiem doswiadczenie, które w przyszłości mogłoby zaowocować ich dobrą grą i sukcesami kadry.

Pozdrawiam.
kostek
QUOTE(Songo Q @ Sep 3 2006, 12:05:55) [snapback]87653[/snapback]

Wnioski po wczorajszym meczu nasuwają się same. Jeśli przegrywamy mecz u siebie, z jedną ze słabszych drużyn w tej jakże silnej grupie, to szanse na awans już na samym starcie się mocno komplikują.

Beenhakker nie zrobił rewolucji. To, jak widać był błąd, ponieważ ci piłkarze, którzy zawiedli na Mundialu, w dużej więszkości są już wypaleni. Należy stawiać na młodych, walecznych, którzy chcą coś osiągnąć. Holender tego nie zrobił i efekty tego są widoczne, bo zagraliśmy katastrofalnie, nie ma co ukrywać.

Pokuszę się o zestawienie krótkiej listy piłkarzy, tych którzy nie powinni grać już w kadrze, nad których przydatnością trzeba się zastanowić lub na których trzeba stawiać:

Byle jak najdalej od reprezentacji - Dudek, Głowacki, Mila, Krzynówek, Frankowski, Wasilewski.

Z nimi podczas eliminacji - Kuszczak, Kowalewski, Bieniuk, Iwański, Matusiak, Garguła, Błaszczykowski (po mimo fatalnego występu wczoraj), Paweł & Piotr Brożek, Sobolewski, Jeleń, Giza.

Zdaję sobie sprawę z tego, że piłkarze z trzeciej listy od razu naszej piłki nie zbawią, jednak lepiej już przegrywać młodym składem, niż reprezentacją domu starców. Młodzi zdobywaliby bowiem doswiadczenie, które w przyszłości mogłoby zaowocować ich dobrą grą i sukcesami kadry.

Pozdrawiam.

Polać mu... sad.gif
lucio
QUOTE(Songo Q @ Sep 3 2006, 14:05:55) [snapback]87653[/snapback]

Pozdrawiam.

Nie bardzo wiem czemu sie czepiasz Wasilewskiego? nie zauważyłem żeby grał słabo- dasz mi znać co ci sie w jego grze niepodoba? Jesli wszyscy młodzi mają grać jak Błaszczykowski to ja już wole starego Litmanena smile.gif
Nelson
Ja uważam mimo wszystko, że Arek Głowacki, powinien dostawać jeszcze szanse...
wojczech7
QUOTE(Songo Q @ Sep 3 2006, 14:05:55) [snapback]87653[/snapback]

Pozdrawiam.

Moim zdaniem mylisz się co do: Żurawskiego, Wasilewskiego i Głowackiego, jeżeli chodzi o negatywną selekcje. Żuraw to zawsze Żuraw i ja w niego wierzę. Wasilewski miał pecha, że zadebiutował w tak słabym meczu. A co do Głowackiego - jak nie on to kto?

Nie wiem, co u Ciebie robi Bieniuk...

ja bym to tak zestawił:

WYPAD: Szymkowiak, Frankowski, Krzynówek, Mila
OSTATNI DZWONEK: Dudek
NA NICH BYM POSTAWIŁ: Garguła, Błaszczykowski, Giza, Jeleń, Sobolewski, Brożkowie, Kuszczak, Boruc, Kowalewski, Golański, Wasilewski, Żurawski, Matusiak, Bosacki, Głowacki, Rasiak, Kaźmierczak, Kolendowicz

P.S zastanawiam się teraz co powiedzą Ci wszyscy, którzy wieszali psy na Janasie, bo nie wziął Dudka i Frankowskiego na mundial... Widać było w meczu z Finami, jakim "ważnym ogniwem" są w naszej kadrze...

huh.gif blink.gif
JTK
Zmiany trenera czy zawodników nic nie pomogą tongue.gif Za chwile jesień może "listki" spadną smile.gif
Na pytanie czemu polska piłka nie ma rezultatów odpowiedz jest banalnie łatwa ,bo w Polsce gra się poza boiskiem smile.gif a Efekt ? Bardzo prosty gdzie kończą się wpływy polskich preziów tam kończą się wyniki smile.gif inaczej mówiąc na eliminacjach do LM i UEFA CUP smile.gif Nam zostaje tylko czekanie na kogoś z jajami ,na kogoś kto będzie miał odwagę zawiesić ten burdel na rok może nawet dwa i wysłać towarzystwo na emeryturę i za kratki smile.gif
Bez mocnej ligi nie będzie mocnej reprezentacji ,ba juz teraz nie ma kogo sprzedać za granice smile.gif
Songo Q
QUOTE(lucio @ Sep 3 2006, 21:40:41) [snapback]87705[/snapback]

Nie bardzo wiem czemu sie czepiasz Wasilewskiego? nie zauważyłem żeby grał słabo- dasz mi znać co ci sie w jego grze niepodoba? Jesli wszyscy młodzi mają grać jak Błaszczykowski to ja już wole starego Litmanena smile.gif

Wasilewski jest w słabej formie i zagrał słabo - taka jest prawda. Co z tego, że strzela bramki w Lechu, skoro min. po jego błędach tracą tych goli jeszcze więcej. Lubię bardzo tego piłkarza, ale reprezentacja to moim zdaniem za wysokie progi dla niego. A jeśli chodzi o Błaszczykowskiego, to zgadzam się, zagrał fatalnie, ale jego koledzy z reprezentacji lepsi nie byli. Powinien otrzymywać następne szanse, bo to wielki talent.

Żuraw to zawsze Żuraw i ja w niego wierzę.

W takim razie życzę powodzenia. Jeśli z Serbią nie zagra na poziomie swoich możliwości, to Beenhakker powinien się zastanowić nad dalszym jego powoływaniem. Jak można stawiać na zawodnika, który ma być liderem kadry, a notorycznie zawodzi?

co do Głowackiego - jak nie on to kto?

Tu mnie rozśmieszyłes kompletnie. Wszyscy mówią, że Głowacki to wielki talent itd., ja się z tym nie zgadzam. Zawiódł kompletnie w meczu z Anglią, katastrofalnie zagrał też i w sobotę. Na dodatek nie uważam, żeby w lidze jakos specjalnie się wyróżniał. Wszyscy żyją mitem Arka z przed trzech, czterech lat.
Są lepsi od niego, chociażby Żuraw z Hannoveru, który może nie jest teraz w wysokiej formie, ale zeszły sezon miał b. dobry.

Nie wiem, co u Ciebie robi Bieniuk...

Poczytaj trochę gazet, później się wypowiadaj. Jarek zbiera świetne recenzje w Turcji i uważam, że na następne mecze eliminacyjne powinien dostać powołanie.

Pozdrawiam.

qweqweqwe
a znalazł moze ktos z was bramki z tego meczu??? bo niestety nie moglem ogladac...a moze na szzczescie nie moglem...
lucio
QUOTE(Songo Q @ Sep 4 2006, 09:56:15) [snapback]87758[/snapback]

Wasilewski jest w słabej formie i zagrał słabo - taka jest prawda. Co z tego, że strzela bramki w Lechu, skoro min. po jego błędach tracą tych goli jeszcze więcej. Lubię bardzo tego piłkarza, ale reprezentacja to moim zdaniem za wysokie progi dla niego. A jeśli chodzi o Błaszczykowskiego, to zgadzam się, zagrał fatalnie, ale jego koledzy z reprezentacji lepsi nie byli. Powinien otrzymywać następne szanse, bo to wielki talent.
W takim razie życzę powodzenia. Jeśli z Serbią nie zagra na poziomie swoich możliwości, to Beenhakker powinien się zastanowić nad dalszym jego powoływaniem. Jak można stawiać na zawodnika, który ma być liderem kadry, a notorycznie zawodzi?
Tu mnie rozśmieszyłes kompletnie. Wszyscy mówią, że Głowacki to wielki talent itd., ja się z tym nie zgadzam. Zawiódł kompletnie w meczu z Anglią, katastrofalnie zagrał też i w sobotę. Na dodatek nie uważam, żeby w lidze jakos specjalnie się wyróżniał. Wszyscy żyją mitem Arka z przed trzech, czterech lat.
Są lepsi od niego, chociażby Żuraw z Hannoveru, który może nie jest teraz w wysokiej formie, ale zeszły sezon miał b. dobry.
Poczytaj trochę gazet, później się wypowiadaj. Jarek zbiera świetne recenzje w Turcji i uważam, że na następne mecze eliminacyjne powinien dostać powołanie.

Pozdrawiam.

4 bramki w lidze prawego obroncy- i on nadal dla Ciebie jest w słabej formie? daj znać jak będzie smile.gif

Tródno mówić o wielkiej formie Głowackiego którego przesladują kontuzje od dłuższego czasu, wiec skoro chłopak walczy ze słabosciami organizmu tródno mówić o skoncentrowaniu sie na grze w piłkę. Ja wole bosackiego....

Co do Bieniuka - świetne recenzje do niedawna zbierał w Turcji Szymkowiak, a jak na dzień dzisiejszy aż żal na niegho patrzeć, a Żurawski ma złe recenzje za grę w Celticu? Wnioski wyciągnij sam

Generalnie fajna logika - Wasilewski zły bo "słaba" forma, ale sugerujesz powołanie D.Żurawia mimo że jak sam przyznajesz w gazie to on nie jest.
Songo Q
QUOTE(lucio @ Sep 4 2006, 13:43:13) [snapback]87788[/snapback]

4 bramki w lidze prawego obroncy- i on nadal dla Ciebie jest w słabej formie? daj znać jak będzie smile.gif

Ech, czytaj ze zrozumieniem:

Co z tego, że strzela bramki w Lechu, skoro min. po jego błędach tracą tych goli jeszcze więcej

Tródno mówić o wielkiej formie Głowackiego którego przesladują kontuzje od dłuższego czasu, wiec skoro chłopak walczy ze słabosciami organizmu tródno mówić o skoncentrowaniu sie na grze w piłkę.

Skoro cały czas "walczy ze słabościami organizmu", to nie widzę powodu, dla którego miałby walczyć z nimi podczas zgrupowań kadry.

Co do Bieniuka - świetne recenzje do niedawna zbierał w Turcji Szymkowiak, a jak na dzień dzisiejszy aż żal na niegho patrzeć, a Żurawski ma złe recenzje za grę w Celticu? Wnioski wyciągnij sam

No właśnie, do niedawna... Kiedy Szymkowiak zbierał dobre recenzje w Turcji, to brylował także i w reprezentacji. Skoro Bieniuk świetnie spisuje się w Turcji, to dlaczegóż to nie powinien zostać sprawdzony w kadrze? Co do Żurawskiego, to w tym sezonie dobrych recenzji nie zbiera. Wiem, że napastnika rozlicza się z bramek, ale wszyscy przyznają, że Żurawski w formie nie jest. Strzela bramki tylko i wyłącznie dlatego, że ma świetnych partnerów w pomocy.

Generalnie fajna logika - Wasilewski zły bo "słaba" forma, ale sugerujesz powołanie D.Żurawia mimo że jak sam przyznajesz w gazie to on nie jest.

Nic nie zasugerowałem. Napisałem, że Żuraw jest od niego lepszy, ale obecnie podobnie jak i Głowacki formy reprezentacyjnej (chodź tak naprawdę to ciężko już zdefiniować to pojęcie) nie prezentuje. Należy sprawdzić innych zawodników, chociażby wymienianego przeze mnie wyżej Bieniuka, a Żurawia, Bosackiego i innych, którzy teraz w formie nie są - mieć na oku.
kostek
QUOTE(qweqweqwe @ Sep 4 2006, 08:35:35) [snapback]87770[/snapback]

a znalazł moze ktos z was bramki z tego meczu??? bo niestety nie moglem ogladac...a moze na szzczescie nie moglem...

Polska-Finlandia (skrót)

------------
co do kadry...

Byle jak najdalej od reprezentacji - Dudek, Głowacki, Mila, Krzynówek, Frankowski

Ostatni dzwonek - Szymkowiak, Bąk, Żurawski, Wasilewski

Spróbowałbym bym rowniez (w meczach towarzyskich...):
Rasiak, Sznaucner, Niedzielan, Bandrowski, Zuraw, Ślusarski

Skład na mecz z Serbami:
Kowalewski
Golański, Jop, Zewlakow, Bąk
Sobolewski, Smolarek, Jeleń, Garguła
Zurawski, Matusiak
lucio
QUOTE(Songo Q @ Sep 4 2006, 12:15:14) [snapback]87800[/snapback]

Ech, czytaj ze zrozumieniem:
Skoro cały czas "walczy ze słabościami organizmu", to nie widzę powodu, dla którego miałby walczyć z nimi podczas zgrupowań kadry.
No właśnie, do niedawna... Kiedy Szymkowiak zbierał dobre recenzje w Turcji, to brylował także i w reprezentacji. Skoro Bieniuk świetnie spisuje się w Turcji, to dlaczegóż to nie powinien zostać sprawdzony w kadrze? Co do Żurawskiego, to w tym sezonie dobrych recenzji nie zbiera. Wiem, że napastnika rozlicza się z bramek, ale wszyscy przyznają, że Żurawski w formie nie jest. Strzela bramki tylko i wyłącznie dlatego, że ma świetnych partnerów w pomocy.
Nic nie zasugerowałem. Napisałem, że Żuraw jest od niego lepszy, ale obecnie podobnie jak i Głowacki formy reprezentacyjnej (chodź tak naprawdę to ciężko już zdefiniować to pojęcie) nie prezentuje. Należy sprawdzić innych zawodników, chociażby wymienianego przeze mnie wyżej Bieniuka, a Żurawia, Bosackiego i innych, którzy teraz w formie nie są - mieć na oku.

Aaaa - błagam przestań czytać Wyborczą- Tam redaktor Błoński aż 6 bramek straconych przypisuje Wasilowi- czym się skompromitował(nie pierwszy raz) bo w wielu tych sytuacjach Wasil nic zrobić nie mógł.

Co do Żurawskiego, fakt ja nie pamiętam choćby 2 jego dobrych występów w reprezentacji (to samo sie tyczy Szymkowiaka), ale zakładanie że strzala bo ma dobrych partnerów jest śmieszne( jak mnie kupią do Ceticu to też bede bramkostrzelny?) - i jeżeli mam sie opierać na jakiś opiniach z zaganicznych dziennikarzy to mogę sobie darować jesli oni prezentują poziom red. Błońskiego.

Chwila czy ja dobrze czytam - Bosacki w formie nie jest? To tak jakbym pojechał na Łazienkowską i by mi tam powiedzieli że Choto gra słabo:)
Songo Q
QUOTE(lucio @ Sep 5 2006, 09:32:18) [snapback]87903[/snapback]

Aaaa - błagam przestań czytać Wyborczą- Tam redaktor Błoński aż 6 bramek straconych przypisuje Wasilowi- czym się skompromitował(nie pierwszy raz) bo w wielu tych sytuacjach Wasil nic zrobić nie mógł.

Co do Żurawskiego, fakt ja nie pamiętam choćby 2 jego dobrych występów w reprezentacji (to samo sie tyczy Szymkowiaka), ale zakładanie że strzala bo ma dobrych partnerów jest śmieszne( jak mnie kupią do Ceticu to też bede bramkostrzelny?) - i jeżeli mam sie opierać na jakiś opiniach z zaganicznych dziennikarzy to mogę sobie darować jesli oni prezentują poziom red. Błońskiego.

Chwila czy ja dobrze czytam - Bosacki w formie nie jest? To tak jakbym pojechał na Łazienkowską i by mi tam powiedzieli że Choto gra słabo:)

Dla Twojej wiadomości - nie czytam "Gazety", kupuję ją tylko w piątek, bo jest program tv ;D. Nie czytam, ponieważ redaktorzy pracujący w niej, a szczególnie wymieniony przez Ciebie Błoński, prezentują poziom żenujący wręcz. Swoje zdanie opieram tylko i wyłącznie na własnych obserwacjach i spostrzeżeniach.

Żurawski jak już mówiłem jest w słabej formie i gdyby grał w takim St. Mirren, to jestem wręcz pewien, ze gola w tym sezonie jak na razie by nie zdobył. Nie mogę sobie jakoś przypomnieć dobrego spotkania w wykonaniu Żurawia, oczywiście oprócz meczu otwarcia tego sezonu w Szkocji.

Jeśli uważasz, że Bosacki jest w dobrej formie, to szczerze Ci współczuję. Sam Bartek nawet przyznaje, że nie jest jeszcze w takiej dyspozycji jak podczas Mundialu. Jednak muszę przyznać, że nawet na obecną chwilę Bartek przydałby się reprezentacji, a już z pewnością bardziej niż Jop czy Głowacki.
arm
Czy nasi piłkarze nie mogliby tak grać w każdym meczu???
Portugalia nic nie grała, a my powinniśmy wygrać znacznie wyżej!
Mam nadzieję, że 15 listopada na wyjeździe z Belgią zagramy równie dobrze.
Kolejny "świetny" mecz Anglii tongue.gif , Węgrzy też się nie popisali przegrywając z Maltą.
Mnie osobiście cieszą wygrane Holandii i Włoch.
Naprzód Polsko !!!!!
lucio
QUOTE(arm @ Oct 11 2006, 23:11:28) [snapback]92171[/snapback]

Czy nasi piłkarze nie mogliby tak grać w każdym meczu???
Portugalia nic nie grała, a my powinniśmy wygrać znacznie wyżej!
Mam nadzieję, że 15 listopada na wyjeździe z Belgią zagramy równie dobrze.
Kolejny "świetny" mecz Anglii tongue.gif , Węgrzy też się nie popisali przegrywając z Maltą.
Mnie osobiście cieszą wygrane Holandii i Włoch.
Naprzód Polsko !!!!!

To był najlepszy mecz rep. jaki widziałem w życiu!!!
PERFEKCJA w każdym calu!
halladin
nie wnikajac w wypowiedzi pewnych <lucio songo q-masakra-wstydzcie sie><kjacek turbo ok>'zacnych' forumowiczow <totalnie skrajny brak jakichkolwiek perspektyw na zdrowe naturalne logiczne podejscie smile.gif> true total

chcialem w stanie euforycznego zapijaczenia dac znac ze po raz pierwszy wypieki lewandowskiego zrobily na mnie pozytywne wrazenie....Portugalia byla centralnie bez szans,,,,zwyczajnie nie istniala, a mi sie glupkowato wydaje ze to co widzialem jest normąsmile.gif

p.s jakis dresiarz ktory nieszczesliwie siedzial calkiem niedaleko mnie <w trakcie meczu> ryknal- noooo KURWAAAAAAAA NOOO BRONOWICKI LEGIA ZAJEBISCIE <***>...mistrzunio : )

p.s 2RASIAK W PEWNYM MOMENCIE KIWAL SIE Z SAMYM SOBą... z calym szacunkiem ale on sie jakos tam nie nadaje- inaczej rzecz ujmujac zachowuje sie jak 'dziecko w szoku' w trakcie rehabilitacji kordynacji ruchowo umyslowej
Hayalet
Mi sie najbardziej podobała w przerwie meczu wypowiedz Golańskiego: "Ronaldo dostał po nogach i teraz kuśtyka" heh nie ma to jak Polska liga wink.gif

Zdziwiłem sie strasznie z takiego wyniku, współczuje kolegom którzy w swoich kuponach zawarli mecz z Portugalią i postawili na nią, gratuluje Smolarkowi za przytomność na boisku i szybkość przynajmniej przez pierwsze 30 minut meczu, no i mimo wszystko wydaję mi się że Żuraw odegrał kluczową role a akcjach naszego zespołu i nie powinno sie na nim wieszać psów.... No i Bronowicki klasa sama w sobie...

Czekam na mecz z Belgią, ciekawe czy orły potrafią zagrać 2 dobre mecze wink.gif
lukasso
Cała Polska jest w szoku!
mecz idealny
jestem pod wrażeniem
Dj_Dario
mecz klasyka, pewnie drugiego takiego nie będzie, cały zespół zagrał dobrze, super spisali się Smolerek, Bronowicki, Żurawski, Lewandowski, wszyscy się cieszymy i mam nadzieję, że ta radość potrfa dłużej, może nawet awansujemy do ME smile.gif kto wie
kostek
Kluczem sukcesu jest mimo wszystko dobra taktyka. A jak wiadomo tutaj potrzebny jest dobry trener + wykonawcy (których owy kołcz musi, rzecz jasna, odpowiednio dobrać). W meczu z Portugalią oba warunki zostały spełnione. Leo sobrał swietną taktykę. Polacy czekali na rywali na własnej połowie, poczym stosowali ostry pressing, który dawał się we znaki nawet takim indywidualnoscią jak Deco, czy Cristiano Ronaldo. Wykonawcy tez świetnie dobrani. W tym spotkaniu Polacy pokazli, ze nie tylko Grecja, jako kraj średnio rozwinięty piłkarsko moze odnosić sukcesy. Oby tylko w następnych meczach rywali nie zdjęli nas na ziemie...
Bo0os
kostek, przedewszystkim chęci i pewność siebie.niejednokrotnie mieliśmy rozpracowango rywala a nogi na watach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.