Po nieudanym mundialu trzeba myśleć o przyszłości. Niedługo zaczynają się eliminacje do Euro 2008.
Ile więc zespołów awansuje z każdej grupy do turnieju finałowego?
justyn
Jun 17 2006, 14:10
W złym miejscu umieściłeś temat.
Ten temat powinien być w dziale piłka nożna.
QUOTE(snake @ Apr 25 2006, 12:53:34) [snapback]64350[/snapback]
4. Proszę nie sugerować zamknięcia tematu, ukarania użytkownika itp, od tego jest menu Report.
Z każdej grupy wyjdą dwie pierwsze drużyny.
justyn
Jun 17 2006, 15:27
Snake ja niczego nie sugeruje...
Poinformowałem tylko ziomka
A wykupiła już któraś stacja prawa do transmisji Euro2008?
Crawler
Jun 17 2006, 16:22
Pewnie polskie stacje będą czekać do ostatniej chwili...
QUOTE(Lookkas_fan @ Jun 17 2006, 17:10:34) [snapback]73134[/snapback]
Pewnie polskie stacje będą czekać do ostatniej chwili...
,pewnie liczą na jakąś promocje.
Tak jak zawsze, transmisje ze stadionów Austri i Szwajcarii bedą na TVP.SA.Polsat naziemny chyba nie bedzie wykupywał.A co do awansu naszych... raczej nie wierze.
Fajne LOGO dość
justyn
Jun 18 2006, 20:33
Ja w naszych wierze - mimo wszystko.
Przecież wkońcu musimy awansować do ME.
Do polowy lipca powinno sie rozstrzygnąć czy Janas dalej będzie prowadzil reprezentację. w polowie sierpnia gramy towarzysko z Danią, a meczami 2 września z Finlandią i 6 września z Serbia u siebie rozpoczniemy eliminacje do Euro 2008. Czyli duzo czasu nie mamy...
Dla przypomnienia zestaw grup eliminacyjnych;
GRUPA A
Portugalia
Polska
Serbia i Czarnogóra
Belgia
Finlandia
Armenia
Azerbejdżan
Kazachstan
GRUPA B
Francja
Włochy
Ukraina
Szkocja
Litwa
Gruzja
Wyspy Owcze
GRUPA C
Grecja
Turcja
Norwegia
Bośnia i Hercegowina
Węgry
Mołdawia
Malta
GRUPA D
Czechy
Niemcy
Słowacja
Irlandia
Walia
Cypr
San Marino
GRUPA E
Anglia
Chorwacja
Rosja
Izrael
Estonia
Macedonia
Andora
GRUPA F
Szwecja
Hiszpania
Dania
Łotwa
Islandia
Irlandia PN
Liechtenstein
GRUPA G
Holandia
Rumunia
Bułgaria
Słowenia
Albania
Białoruś
Luksemburg
jc2006_TS
Jul 6 2006, 11:50
Teraz Grecja została wykluczona z rozgrywek miedzypaństwowych i nie będzie miała szansy obronić tytuł
QUOTE(Bo0os @ Jun 17 2006, 20:43:35) [snapback]73185[/snapback]
Fajne LOGO dość

No.. rzeczywiście fajne.. A widzieliście logo Polski i Ukrainy na EURO 2012? Badziew... ;/
QUOTE(justyn @ Jun 18 2006, 21:37:13) [snapback]73309[/snapback]
Ja w naszych wierze - mimo wszystko.
Przecież wkońcu musimy awansować do ME.
Jak będziemy mieli dobrego trenera, to ja też wieże.
QUOTE(jc2006_TS @ Jul 6 2006, 12:54:43) [snapback]76451[/snapback]
Teraz Grecja została wykluczona z rozgrywek miedzypaństwowych i nie będzie miała szansy obronić tytuł
I co teraz będzie z grupą C? :?
///EDIT///
http://mundial.onet.pl/65895.pl,1247938,13..._wiadomosc.htmlJeżeli Leo Beenhakker będzie trenerem naszej reprezentacji to na 100% wierze w Polaków!! zajrzyjcie..
A tu macie innych trenerów i jeżeli Listkiewiczowi odwali i wybierze jednego z nich to zwołam wiare i podpalimy siedzibę PZPN... ;/ spójrzcie na nich!
http://mundial.onet.pl/65895.pl,1247938,13..._wiadomosc.htmlJeden został pobity, drugi brał kokę... itd..
QUOTE(jc2006_TS @ Jul 6 2006, 10:54:43) [snapback]76451[/snapback]
Jeżeli rząd i federacja piłkarska sie dogadaja to FIFA odwiesi Greków i będą mogli zagrać w eliminacjach (podobnie jak ich kluby w pucharach) a Grecja żeby bronic tytułu musi najpierw awansować a łatwo z Turcją, Norwegią czy też z Bośnia nie będzie.
Pierwszy mecz w naszej grupie 16 sierpnia, Belgia zagra z Kazachstanem.
Jak zatrudnimy Engela lub Kasperczaka to awansujemy
QUOTE(Ogród @ Jul 10 2006, 12:47:53) [snapback]77346[/snapback]
zainteresuj sie bardziej futbolem bo widze kolejny bezsensowny post w twoim wykonaniu.
Mooner
Jul 10 2006, 14:36
QUOTE(Ogród @ Jul 10 2006, 14:47:53) [snapback]77346[/snapback]
chyba żartujesz...
engel jest słabym trenerem to co ze w wilekim stylu awansowaliśmy z nim do ms 2002 to było dawno
zresztą jesteś troche w tyle, kasperczak już podpisał umowe z senegalem..
wogóle to nowym trenerem będzie Beenhakker już to prawie pewne
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1353475,wiadomosc.html
QUOTE(Mooner @ Jul 10 2006, 15:40:51) [snapback]77368[/snapback]
chyba żartujesz...
engel jest słabym trenerem to co ze w wilekim stylu awansowaliśmy z nim do ms 2002 to było dawno
zresztą jesteś troche w tyle, kasperczak już podpisał umowe z senegalem..
wogóle to nowym trenerem będzie Beenhakker już to prawie pewne
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1353475,wiadomosc.htmlJa myslałem ze to plotki o tym Beenhakkerze,wolę go na stanowisku trenera od tych dwóch co wymieniłem wcześniej.Na pewno będzie duża odmiana personalna w kadrze i nowe metody treningowe
Z Beenhakker'em napewno awansujemy! I nie ma innej opcji

A i juz przestawia pionków od listka, gdzies czytaem ze jakis tam 2 trenerow ma jezdzic po europie i zbierac chlopakow, zeby nie bylo tak jak z Podolskim i Klose. Pozatym z tego co widzialem konferencje na tvn24, to koles wydawal sie konkretny
QUOTE(arm @ Jul 7 2006, 09:05:00) [snapback]76676[/snapback]
Jeżeli rząd i federacja piłkarska sie dogadaja to FIFA odwiesi Greków i będą mogli zagrać w eliminacjach (podobnie jak ich kluby w pucharach) a Grecja żeby bronic tytułu musi najpierw awansować a łatwo z Turcją, Norwegią czy też z Bośnia nie będzie.
Pierwszy mecz w naszej grupie 16 sierpnia, Belgia zagra z Kazachstanem.

Grecja została juz odwieszona.
Będzie ciężko wyjść, bo Portugalia po za zasięgiem, Serbia bardzo dobra, chociaż mundial nieudany, Belgia nadal mocna, a Finlandii nie moża niedoceniać. Reszta to cieniaczki. Beenhakker może wymyśli nową koncepcję. Nie to co Janas, wziął zawodników którzy mało grają, a jak grają to słabo. Beenhakker nie wie praktycznie nic o naszej reprezentacji, więc jeśli Szymkowiak, Krzynówek, Żurawski nie mogą być pewni miejsca w składzie, jeśli będą grali źle.
Moja prognoza na wygląd tabeli po eliminacjach:
1.Portugalia
2.Serbia i Czarnogóra
3.Polska/Belgia
4.Belgia/Polska
5.Finlandia
6.Armenia
7.Kazachstan
8.Azerbejdżan
PS. Mamy szanse, ale będzie naprawde ciężko.
QUOTE(adam_gienia @ Aug 1 2006, 23:21:44) [snapback]81976[/snapback]
Będzie ciężko wyjść, bo Portugalia po za zasięgiem, Serbia bardzo dobra, chociaż mundial nieudany, Belgia nadal mocna, a Finlandii nie moża niedoceniać. Reszta to cieniaczki. Beenhakker może wymyśli nową koncepcję. Nie to co Janas, wziął zawodników którzy mało grają, a jak grają to słabo. Beenhakker nie wie praktycznie nic o naszej reprezentacji, więc jeśli Szymkowiak, Krzynówek, Żurawski nie mogą być pewni miejsca w składzie, jeśli będą grali źle.
Moja prognoza na wygląd tabeli po eliminacjach:
1.Portugalia
2.Serbia i Czarnogóra
3.Polska/Belgia
4.Belgia/Polska
5.Finlandia
6.Armenia
7.Kazachstan
8.Azerbejdżan
PS. Mamy szanse, ale będzie naprawde ciężko.
Oj nie wiem czy Portugalia poza zasięgiem... Figo, Pauleta i Costinha zrezygnowali z gry w reprezentacji, a Simao, Nuno Gomes i Petit już tacy świetni nie są...
Portugalia jest poza naszym zasiegiem nawet jak by grala drugim skladem ,jezeli nie bedzie rewolucji w skladzie to niestety nie ma żadnych szans na wyjście z grupy .
Rivaldinho
Aug 1 2006, 23:55
vs .Portugalia-porażka
vs .Serbia i Czarnogóra-porażka
Reszta do jest do ogrania bez problemu.Przy Leo na pozyjcji trenera, awans mamy jak w banku
QUOTE(zagroo @ Aug 2 2006, 00:55:20) [snapback]81987[/snapback]
Portugalia jest poza naszym zasiegiem nawet jak by grala drugim skladem ,jezeli nie bedzie rewolucji w skladzie to niestety nie ma żadnych szans na wyjście z grupy .
QUOTE(Rivaldinho @ Aug 2 2006, 00:59:07) [snapback]81988[/snapback]
vs .Portugalia-porażka
vs .Serbia i Czarnogóra-porażka
Reszta do jest do ogrania bez problemu.Przy Leo na pozyjcji trenera, awans mamy jak w banku

Byłbym niezwykle uradowany jakbyście mi powiedzieli dlaczko tacy z was pesymiści i co oznacza " nie mamy szans".Bo nie mam wątpliwości że bramkarzy(Boruc albo Kuszczak) mamy lepszych od Ricardo.
Cienkie szanse na awans mamy, to fakt ale przekonam sie jak zagramy jakiś pierwszy sparing naszymi.Zobaczymy może haker wprowadził jakieś cudowne zmiany i genialną taktyke.
A tak serio powiedziawszy, to już wole rzebyśmy sie nie dostali niż żebym znów przeżywał zawód i kurwice ;|
EDIT: boruc i wpuszczak lepsi od ricardo?? ^^
zetor5211
Aug 2 2006, 11:59
QUOTE(Bo0os @ Aug 2 2006, 12:12:44) [snapback]82036[/snapback]
Cienkie szanse na awans mamy, to fakt ale przekonam sie jak zagramy jakiś pierwszy sparing naszymi.Zobaczymy może haker wprowadził jakieś cudowne zmiany i genialną taktyke.
A tak serio powiedziawszy, to już wole rzebyśmy sie nie dostali niż żebym znów przeżywał zawód i kurwice ;|
yyyy raczej z grupy nie wyjdziemy poniewaz Beenhaker dostal pozwolenie od zarządu na odbudowanie zespołu. Beenhaker nie będzie brał tych mistrzostw na poważnie. On ma mieć kadre na MŚ RPA 2010
QUOTE(zetor5211 @ Aug 2 2006, 11:03:05) [snapback]82060[/snapback]
yyyy raczej z grupy nie wyjdziemy poniewaz Beenhaker dostal pozwolenie od zarządu na odbudowanie zespołu. Beenhaker nie będzie brał tych mistrzostw na poważnie. On ma mieć kadre na MŚ RPA 2010
racja, odbudowanie zespołu nie trwa z dnia na dzień, na to trzeba czasu i ile benhak bedzie potrzebował to zależy również od zawodników.
QUOTE(Bo0os @ Aug 2 2006, 12:12:44) [snapback]82036[/snapback]
EDIT: boruc i wpuszczak lepsi od ricardo?? ^^

Wiec bedzie najlepiej jak nie bedziesz oglądał ich w ogóle:] oszczędzisz sobie i czasu i nerwów:] a po tobie płakac nikt nie będzie:]
Widziałeś chociaż ze 4 mecze Kuszczaka żeby móc go porównać z Ricardo?
QUOTE(lucio @ Aug 2 2006, 14:21:36) [snapback]82127[/snapback]
Widziałeś chociaż ze 4 mecze Kuszczaka żeby móc go porównać z Ricardo?
nie, widziałem jeden

i to mi wystarczy...
i niepierdol stary że kuszczak albo boruc są lepsi od ricardo bo nie są, a argumentem są mistrzostwa na których grali.
nikt niebedzie po mnie płakał?? błeeeee
QUOTE(Bo0os @ Aug 2 2006, 16:39:38) [snapback]82130[/snapback]
nie, widziałem jeden

i to mi wystarczy...
i niepierdol stary że kuszczak albo boruc są lepsi od ricardo bo nie są, a argumentem są mistrzostwa na których grali.
nikt niebedzie po mnie płakał?? błeeeee

Nie pierdole i nie jestem Stary:] moge zrozumieć że Kuszczaka nie widziałeś i nie masz na jego zdanie opinii( bo nie znam nikogo co co ocenia piłkarza po 1 meczu) ale co do gry Boruca nie powinieneś mieć wątpliwośći że to goalkeeper klasy światowej a przynajmniej zasługujący na gre w Lepszym klubie niż Celtic.
pozwolcie ze wtrace do tej konwersacji moich piec groszy. Osobiscie uwazam, ze boruc i kuszczak sa lepsi od ricardo, a ten pierwszy nawet o klase... Borucowi zdarzaja sie wpadki, ale nie az tak czesto jak ricardo. Tak czy inaczej boruc jest solidniejszym bramkarzem od swojego kolegi po fachu, bramkarza sportingu- ricardo...
pozdro
zetor5211
Aug 2 2006, 23:54
tak,tak Boruc i Kuszczak - klasa światowa. Pierwszy pokazał jak sie broni w sparingu z ManU(3 bramka) a ten znowu z Kolumbią
P.S takich bramek na świecie wpadło 26
QUOTE(zetor5211 @ Aug 3 2006, 00:58:09) [snapback]82283[/snapback]
tak,tak Boruc i Kuszczak - klasa światowa. Pierwszy pokazał jak sie broni w sparingu z ManU(3 bramka) a ten znowu z Kolumbią
P.S takich bramek na świecie wpadło 26

Znasz bramkarzy co nie mieli wpadek? ja takich nie znam. Przypominam że menager Ricardo od 2 lat szuka mu lepszego klubu w europie a zwłaszcza na wyspach( bo on sam uważał że jest wystarczająco dobry zeby tam grać), nie musze chyba mówić dlaczego do dziś ten portugalczyk siedzi w Sportingu...
zetor5211
Aug 3 2006, 20:24
nie nie znam ale klasa swiatowa to za duze slowo. Klasa POLSKA bardziej tu pasuje
Gienia
Aug 14 2006, 18:24
Ricardo lepszy jest od Boruca i Kuszczaka, bo gra na codzień w Benfice, a to jest klub czołówki europejskiej. Boruc to Celtic, a taki klub byłby jednym ze słabszych w Lidze Angielskiej. Kuszczak przeszedł do MU, ale tam pogrzeje ławe. Polska ma szanse ale naprawde bardzo znikome.
QUOTE(adam_gienia @ Aug 14 2006, 19:28:32) [snapback]84365[/snapback]
Ricardo lepszy jest od Boruca i Kuszczaka, bo gra na codzień w Benfice, a to jest klub czołówki europejskiej. Boruc to Celtic, a taki klub byłby jednym ze słabszych w Lidze Angielskiej. Kuszczak przeszedł do MU, ale tam pogrzeje ławe. Polska ma szanse ale naprawde bardzo znikome.
Van der Sar to goalkeeper chyba najlepszy obok Cech'a w Premiership ale za rok chyba mu sie kończy kontrakt wiec pewnie Tomek będzie starałsięgo zastąpić, ale w niego wierzę bo jest świetny więc może zastąpi już go nieco wcześniej. Ciekawi mnie w jakim elemencie Ricardo jest lepszy od Kuszczaka albo Boruca
Kibic_realu_na_zawsze
Aug 15 2006, 12:55
Maja szanse ale jak beda grali tak jak na MS to nie maja niech graja tak jak zagrali z niemcami wtedy moze jakies szanse beda pozdrawiam!
QUOTE(adam_gienia @ Aug 14 2006, 18:28:32) [snapback]84365[/snapback]
Ricardo nie gra w Benfice tylko w Sportingu Lizbona
Ricardo nie jest lepszym bramkarzem niz Boruc czy Kuszczak... Ogladacie czasem Eurogoals? Tam widac jakie szmaty wpuszcza... Moze broni efektownie, ale nie efektywnie.... tyle
Dziś startują eliminacje:
Grupa 1: Belgia - Kazachstan
Grupa 2: Wyspy Owcze - Gruzja
Grupa 5: Estonia - Macedonia
A już 6 września w grupie 2 mecz Francja - Włochy

Oj, będzie się działo!
damiano125
Aug 17 2006, 22:27
No i Belgia walnęła się już w 1-wszym meczu remisując z Kazachstanem aż...0:0.

Czy nasz repra to wykorzysta? Miejmy nadzieję, bo po meczu z Danią chyba tylko to nam pozostaje. Leo czas na zmiany!
Poza tym:
Wyspy Owcze - Gruzja 0:6 i Estonia - Macedonia 0:1
w te sobote mecz z finami i myśle że nie bedziemy mieć większych problemów, co ma swoje plusy, bo wygrana może podbudować na zespół i da im pewność siebie na kolejne spotkania eliminacyjne(najbliższy w środe)
niestety nie obejże...

/macie jakieś swoje zdanie na ten temat?
Nelson
Aug 31 2006, 20:07
QUOTE(Bo0os @ Aug 31 2006, 20:34:37) [snapback]87246[/snapback]
w te sobote mecz z finami i myśle że nie bedziemy mieć większych problemów, co ma swoje plusy, bo wygrana może podbudować na zespół i da im pewność siebie na kolejne spotkania eliminacyjne(najbliższy w środe)
niestety nie obejże...

/macie jakieś swoje zdanie na ten temat?
Ja uważam, że z Finami powinniśmy sobie poradzić, ale trza uważać na Armenie

.
Portugalia po za zasięgiem.
Inne zespoły- trudno mi coś powiedzieć...
SachenAFC
Sep 1 2006, 12:57
Portugalia po za zasięgiem
Czy ja wiem? Z Niemcami prawie strzeliliśmy bramkę, za Janasa, to z Portugalią(przegrała o 3. miejsce z Niemcami, jak wyszyscy pamiętamy

) możemy wygrać za Beenhackera

tylko nie zbesztajcie mnie za mój optymizm
QUOTE(SachenAFC @ Sep 1 2006, 12:01:02) [snapback]87391[/snapback]
Czy ja wiem? Z Niemcami prawie strzeliliśmy bramkę, za Janasa, to z Portugalią(przegrała o 3. miejsce z Niemcami, jak wyszyscy pamiętamy

) możemy wygrać za Beenhackera

tylko nie zbesztajcie mnie za mój optymizm

nawet cie pochwale, jeśli wygramy...
Portugalia przegrała wczoraj towarzysko z Danią 2:4 i nie jest drużyną bez słabych punktów...
Dzisiaj grają:
Grupa A
Belgrad: Serbia - Azerbejdżan (godz. 20.15)
Bydgoszcz: Polska - Finlandia (20.30)
Grupa B
Glasgow: Szkocja - Wyspy Owcze (16.00)
Tbilisi: Gruzja - Francja (18.00)
Neapol: Włochy - Litwa (20.50)
Grupa C
Ta Qali: Malta - Bośnia i Hercegowina (19.15)
Budapeszt: Węgry - Norwegia (20.00)
Kiszyniów: Mołdawia - Grecja (20.15)
Grupa D
Teplice: Czechy - Walia (20.15)
Bratysława: Słowacja - Cypr (20.15)
Stuttgart: Niemcy - Irlandia (20.45)
Grupa E
Manchester: Anglia - Andora (18.00)
Tallin: Estonia - Izrael (20.30)
Grupa F
Belfast: Irlandia Płn. - Islandia (16.00)
Ryga: Łotwa - Szwecja (20.00)
Badajoz: Hiszpania - Liechtenstein (22.00)
Grupa G
Mińsk: Białoruś - Albania (19.00)
Konstanca: Rumunia - Bułgaria (20.00)
Luksemburg: Luksemburg - Holandia (20.30)
SachenAFC
Sep 3 2006, 10:39
Tej reprezantacji nic nie pomoże nawet beenhacker
QUOTE(SachenAFC @ Sep 3 2006, 11:43:14) [snapback]87633[/snapback]
Tej reprezantacji nic nie pomoże nawet beenhacker

Nawet Mourinho
Karol Johnn
Sep 3 2006, 12:02
Powtorze Polska pilka to dno, poczawszy od polskich klubow w europejskich pucharach po reprezentacje, brak szkolenia mlodych zawodnikow, znikomy scouting, tragiczna infrastruktura i jak wyzej chlopaki pisali tu nawet benhaker nie pomoze ktory nie zna realiow nawet nie Polskiej pilki ale Polski jako ogolu.
pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.