Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dudek Nie Jedzie Na Mistrzostwa!
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2, 3
Rafalinsky
nono jeszcze rzasy brakuje, klosa a tak wogole to czemu mialby janas nie powalac olisadebe albo iwana i swierczewsiego(przeciez mlodzi i perspektywiczni...doswiadczenia musza zbierac)przeciez to dzieki nim nasz futbol ma sie obecnie tak dobrze...jak to juz ktos napisal(ze sto razy...)kadra na mundial to nie hall of fame eliminacji.jestes w formie,pokazujesz sie na treningach albo dobrze grasz w klubie to jedziesz na WC w pzreciwnym razie won(sa niestety wyjatki np.mila...).a fabianski jedzie nie po to zeby grac ale zeby za 4 lata nie nie mial "pelnych porow"

ale skumaj czlowieku ze to sa MISTRZOSTWA SWIATA a nie jakis koncert zyczen czy pare meczykow do zbierania doswiadczenia (od tego sa mecze towarzyskie i tam powinno sie dawac szanse i odmladzac zespol a nie w najwazniejszej imprezie pilkarskiej swiata). fabianski moglby kadre odmladzac co najwyzej w euro 2008. Wez powiedz Lippiemu zeby nie bral Del Piero bo jest za stary i Inzaghiego bo od pazdziernika 2003 nie gral w zespole narodowym. Franek i Niedzielan nie pojada bo slabo na testach wydolnosciowych wypadli. nosz qwa LOL !!! nie dziwie sie ze sa zmeczeni skoro graja w swoich klubach i daja z siebie maxa. w przeciwienstwie do mili ktory caly sezon puszczal baki w krzeselka trybun!
Węgluś
QUOTE(snok3r @ May 16 2006, 00:37:28) [snapback]67712[/snapback]

cholera zapomniale ze napastnikow nie rozlicza sie z bramek tylko z asyst i z tego jak pilke rozgrywaja...przeciez to oczywiste ze od zdobywania goli sa bamkarze...sorki moj blad...

wiesz jakby napastników rozliczało się z samych bramek to Piechna byłby pewniakiem jak to już ktoś wcześniej napisał. Człowieku pomyśl trochę albo zaczerpnij wiedzy od jakiś trenerów(nie chwale się ale trener zatruwał nam tym głowę sad.gif ) jak któryś z napastników dostanie piłke i ma kolege na lepszej pozycji to ma walić na pałe nie wiadomo jakim sposobem żeby znaleźć się w kadrze? W tej chwili zawodnik(nie ma znaczenia na jakiej pozycji gra) który umie kiwnąć i dobrze podać jest na wagę złota. a jak jeszcze jest bramko strzelny to już jak cała Ziemia i wszystkie planety taki jest drogi(ale się wymądrzam tongue.gif ) to może bramkarzy rozlicza się z tego ile razy złapali piłkę prawą reką albo lewą? tongue.gif
Skończmy ten temat podyskutujemy po mundialu(już niedługo tongue.gif )
Rafalinsky
a co do tego gancarczyka czy jak mu tam to gdzie on sie tak super zaprezentowal pytam?! w meczu ze slabiutka litwa ktory i tak dostalismy w dupe wlasnie grajac tym mlodym,perspektywicznym skladem? czy w tym drugim spotkaniu z outsiderem europy?
snok3r
QUOTE(Rafalinsky @ May 16 2006, 00:52:31) [snapback]67713[/snapback]

ale skumaj czlowieku ze to sa MISTRZOSTWA SWIATA a nie jakis koncert zyczen czy pare meczykow do zbierania doswiadczenia (od tego sa mecze towarzyskie) i tam powinno sie dawac szanse i odmladzac zespol a nie w najwazniejszej imprezie pilkarskiej swiata. fabianski moglby kadre odmladzac co najwyzej w euro 2008. Wez powiedz Lippiemu zeby nie bral Del Piero bo jest za stary i Inzaghiego bo od pazdziernika 2003 nie gral w zespole narodowym. Franek i Niedzielan nie pojada bo slabo na testach wydolnosciowych wypadli. nosz qwa LOL !!! nie dziwie sie ze sa zmeczeni skoro graja w swoich klubach i daja z siebie maxa. w przeciwienstwie do mili ktory caly sezon puszczal baki w krzeselka trybun!

rzeczywiscie wallcot jedzie tam grac...a inzaghi napewno bedzie brylowal...ej kurde ale ja tez mili w skladzie nie chce... tongue.gif
QUOTE(Rafalinsky @ May 16 2006, 00:55:13) [snapback]67715[/snapback]

a co do tego gancarczyka czy jak mu tam to gdzie on sie tak super zaprezentowal pytam?! w meczu ze slabiutka litwa ktory i tak dostalismy w dupe wlasnie grajac tym mlodym,perspektywicznym skladem? czy w tym drugim spotkaniu z outsiderem europy?

nono..perspektywiczni i mlodzi to tam zewlakow i bosacki byli...i kosa...i mila...i kus...i sagan...i sosin...i franek...i cala reszta...normalnie srednia wieku prawie jak w milanie...tylko kuszczak byl ponizej 23 lat...
Rafalinsky
tak czy siak grali dublerzy ktorzy nic nie zagrali. poza tym piszac mlodym mialem na mysli nie srednia wieku tylko starzem reprezentacyjnym smile.gif uwazam ze mamy tylu dobrych,doswiadczonych zawodnikow ze nie ma potrzeby brac garncarczykow co zagrali zaledwie 2 czy 3 spotkania. no chyba ze spod ziemi wyrosnie nagle jakas supergwiazda reprezentacji nie do zastapienia smile.gif
snok3r
QUOTE(Rafalinsky @ May 16 2006, 01:08:10) [snapback]67717[/snapback]

tak czy siak grali dublerzy ktorzy nic nie zagrali. poza tym piszac mlodym mialem na mysli nie srednia wieku tylko starzem reprezentacyjnym smile.gif uwazam ze mamy tylu dobrych,doswiadczonych zawodnikow ze nie ma potrzeby brac garncarczykow co zagrali zaledwie 2 czy 3 spotkania. no chyba ze spod ziemi wyrosnie nagle jakas supergwiazda reprezentacji nie do zastapienia smile.gif

nie przejmuj sie...ja tez...tylko ze nie ma nikogo kto by mogl pojechac za gancarczyka...w atku mamy problem bo za duzo niezlych graczy ale SB to co innego tu bida az piszczy... tongue.gif
Węgluś
moim zdaniem Janas nie powinien robić eksperymentów na Mundial. Zabrałby graczy którzy się ograli z kadrą a nie ziomali co mają ledwo 5występów blink.gif Ciekawe dlaczego nie robił takich eksperymentów w eliminacjach. Rasiak na mundial laugh.gif Powiedzcie czy to sie nie wydaje, że Rasiak daje łapówki żeby być w kadrze? Przecież każdy normalny trener by go wywalił już dawno. Jak chce wysokiego dobrze grającego głową niech weźmie Sosina. Nie wiem czy niższy(jeśli nawet to nie za wiele) ale na pewno lepszy od Grzesia.
P.S. przed chwilą przeglądałem forum pro-evo i tam pisali składy. paru piłkarzy to nawet nie znam(może dlatego, że nie śledze intensywnie ligi polskiej)i pisali, że chcą Milę(tu nie chcemy) i zamiast Grzesia chcą Olisadebe!!! blink.gif laugh.gif (my chcemy Franka lub Sagana).
onix_the_chosen
QUOTE(bartosz05 @ May 15 2006, 23:53:06) [snapback]67700[/snapback]

wiadomo, fan legii mogł by wysłac nawet caly skład krolewskich na mundial smile.gif więc co tam frankowski grał w wiśle.. blee, o! sagan, gral kiedys w legii.. on jest dobry smile.gif

czlowieku Saganowski gra w swoim klubie w kazdym meczu i strzela regularnie bramki, interesuje sie nim powaznie FC Porto, a taki Franek to co ??? nie dosc ze nie gra w pierwszym zespole to jeszcze nic nie strzela nawet jak pokazuje sie na boisku. to jest roznica, a nie jak mowisz - upodobania klubowe !!! wystarczy choc troche miec pojecie, kazdy wie ze Sagan gra i strzela a Franek nic nie gra i nic nie strzela ........ dry.gif
Geran
Widze ze rozmowa sie rozwinela w 90% zgadzam sie z Janasem napewno udowodnil nam ze ma jaja i nie boji sie odpowiadac za swoje decyzje rozlicza pilkarzy z gry nie z nazwisk i wg mnie tak wlasnie powinno byc wszyscy uparliscie sie na franka tylko ze to nie jest ten sam zawodnik ma problemy ze strzeleniem bramki od 7 miesiacy wiec myslicie ze na mundial by sie obudzil watpie w to szczerze chociaz cenie tego zawodnika za to co zrobil w eliminacjach i troche mi go szkoda. Napastnik powinnien przedewszystkim strzelac bramki. CO do rasiaka zobaczycie jeszcze ze on nas mile zaskoczy jest troche wolnym zawodnikiem ale jak na swoj wzrost umie "grac" ;P wydaje mi sie ze poprostu cos siedzi w jego psychice nie w umiejetnosciach . Podsumowujac Janas takim wyborem na Mundial niczego sobie nie skreslil wrecz przeciwnie chcial udowodnic zawodnikom ze nie ma pewnej 11 na mistrzostwa swiata . Teraz kazdy z nich bedzie musial ryc trawe aby pokazac sie jeszcze na zgrupowaniu Janasowi. I nie jest rowniez powiedziane ze to Boruc bedzie bramkarzem przypomnijcie sobei chociaz wypowiedz Jacka Kazimierskiego (trenera bramkarzy) ktory wczesniej juz mowil ze boruc troche przytyl i zdazaja mu sie duze wpadki , wcale sie nie zdziwie jak 1 bramkarzem bedzie Kuszczak biggrin.gif i szczerze mowiac moze byloby to najlepsze rozwiazanie chlopak przedewszystkim chcialby sie pokazac a umiejetnosci to on ma nieprzecietne
T-Mac
zgadzam sie na obecna chwile to ja sam bym nie zabral franka a saganowskiego
co do skladu to juz ochlonolem smile.gif wkoncu dublerzy nie beda odgrywac az takiej roli - mam nadzieje smile.gif

Artur Boruc - zgadzam sie
Łukasz Fabiański - Jurek Dudek powinien jechac
Tomasz Kuszczak - zgadzam sie

Marcin Baszczyński - zgadzam sie
Jacek Bąk - zgadzam sie
Dariusz Dudka - trudno sie mowi wolal bym kogos innego
Seweryn Gancarczyk - duzo lepszy od rzasy wiec dobrze ze jedzie
Mariusz Jop - zgadzam sie
Mariusz Lewandowski - zgadzam sie
Michał Żewłakow - zgadzam sie

Piotr Giza - ehh lepszy by byl Blaszczykowski, jak tak Janas mowil o Dudce ze moze grac na 2 pozycjach to Blaszcz tez moze smile.gif a nie jedzie
Damian Gorawski - super ze wraca smile.gif
Kamil Kosowski - niech juz bedzie smile.gif
Jacek Krzynówek - jak by Jacek nie pojechal za to ze ostatnio gral w klubie w kratke to normalnie 2 granaty i do janasa jade
Sebastian Mila - jakas rodzina Janasa ?? bleeeeeeee
Arkadiusz Radomski - zgadzam sie
Euzebiusz Smolarek - zgadzam sie
Radosław Sobolewski - zgadzam sie
Mirosław Szymkowiak - zgadzam sie

Paweł Brożek - moze byc, ale Saganowski byl by lepszy smile.gif
Ireneusz Jeleń - puscic go na prawa pomoc smile.gif
Grzegorz Rasiak - byl wybor Sosin - Rasiak bo musi jechac jeden wysoki napastnik smile.gif poziom rowny wiec ciezko cos powiedziec ale przychylam sie bardziej Sosinowi
Maciej Żurawski - zgadzam sie
bluble
Czy z Dudkiem czy z Frankowskim nasza reprezentacja za dużo moim zdaniem na mundialu nie zwojuje. Życzę Janasowi jak najlepiej, a jego wybór jest odważny choć trochę niesprawiedliwy. Już tu było napisane, że skoro Dudek siedzi i nie jedzie to skąd Kosowski i Mila. Nie będzie Janas miał lekko. Jak wygra wszyscy pochwalą jego powołania, jak przegra...wiadomo. Oby nasi nie przebudzili się dopiero w trzecim meczu...
Karol Johnn
Boruc - podstawowy bramkarz, choc to nie tak do konca pewne, Janas pokazal ze ma cos z szalenca.
Kuszczak - mlodszy od Boruca, pewne miejsce w skladzie WBA, walczyl o Mundial z Kowalewskim.
Fabianski - najmlodszy z trojki, nawet nie liczyl na wyjazd, z tego wynika ze konkurent Dudka do skladu, dobra decyzja Janasa.

Baszczynski - najlepszy prawy obronca w Polsce, nie mial konkurencji.
Bąk - kapitan, ale chyba juz nie ta forma, gra w katarskim Al - Rayan, ale nie mial godnej konkurencji, wiec pojechal.
Jop - solidny, podstawowy zawodnik FK Moskwa jak i reprezentacji, pewny, choc ostatnio w Rosji zdarzyly sie bledy.
Zewlakow - nominalnie srodkowy lub prawy obronca, ale coz nikt nic nie poradzi na deficyty na pozycji lewego obroncy w Polsce, pewny, mozna na niego liczyc.
Gancarczyk - lewy obronca, dubler Zewlaka, z tego wynika ze wygral pojedynek z Rzasa o Mundial, mlody, nieznany szerszej widowni, moze pokaze sie z dobrej strony, oby... napewny lepszy od "Razy".
Dudka - konsternacja, zawsze byl tlem w reprezentacji, moze teraz po ostatnich dobrych wystepach w Wisle, eksploduje jego talent w reprezentacji tongue.gif, duzo mlodszy od Klosa to chyba zadecydowalo.
Lewandowski - mistrz Ukrainy z shachtarem, obronca jak i defensywny pomocnik, na zapelnienie lawki sie przyda, mianowany na tzw. drugie "drewno" po Rasiaku, choc moim zdaniem to On jest pierwszy.

Szymkowiak - Zdecydownie lider w srodku pola.
Sobolewski - dzik srodka pola, chlop od czarnej roboty, mocne uderzenie z dystansu, solidny, walczacy do upadlego.
Krzynowek - wielkie serce do pilki, pomimo ze nie gra za czesto w klubie, jeden z najlepszych pilkarzy naszej kadry, potezne uderzenie z za pola karnego.
Smolarek - bramkostrzelny, najbardziej utalentowany pilkarz naszej kadry, kariera przed nim, 13 bramek w Borussii D. grajac nie na swojej nominalnej pozycji, zmeczony sezonem, musi odpoczac.
Kosowski - nie gra w klubie, jeden z bardziej utalentowanych pilkarzy w kadrze, osobowosc gwiazdora, gdyby trenowal i gral regularnie w klubie, mysle ze Krzynowek by zaliczyl lawke, pilkarz ktory potrafi "wygrac" mecz, braki w defensywie.
Gorawski - Choc wolalbym zeby w jego miejsce jechal Jelen, a w miejsce tamtego Franek, to moze i dobrze ze Gora wraca, kiedys pokazywal ze jest solidnym prawym pomocnikiem.
Giza - maly zonk.... w jego miejsce Bury, ale moze cos z niego bedzie... mam nadzieje ze Janas wie co robi.
Radomski - solidny, grajacy w klubie, defensywny pomocnik, ostro grajacy zmiennik Sobola, przyda sie napewno.
Mila - nie powinien jechac.

Zurawski - Gwiazda naszej reprezentacji, jego nie trzeba przedstawiac, 20 bramek w Celticu w bodajze 26 meczach...
Jelen - myslalem ze zajmie miejsce w pomocy a w jego miejsce Franek ale nic... szybki, przebojowy, i co najwazniejsze w wysmienitej formie, licze na niego!
Rasiak - walczyl z Sosinem, meczem z Owcami zalatwil sobie wyjazd, nie wiem ale moim zdaniem on sie nie sprawdzi na mundialu, obroncy nie dadza mu miejsca i sobie nie pogra tak jak w meczu z Anglia.
Brozek - najwiekszy zonk, choc przemawia za nim mlody wiek, szybkosc, perspektywiczny, za niego widzialbym Franka albo Sagana, a jednak jedzie Pawel....

PS. Mam nadzieje ze Janas wie co robi!
Justyn1987
QUOTE(T-Mac @ May 16 2006, 07:49:53) [snapback]67722[/snapback]

Artur Boruc - zgadzam sie
Łukasz Fabiański - Jurek Dudek powinien jechac
Tomasz Kuszczak - zgadzam sie

Marcin Baszczyński - zgadzam sie
Jacek Bąk - zgadzam sie
Dariusz Dudka - trudno sie mowi wolal bym kogos innego
Seweryn Gancarczyk - duzo lepszy od rzasy wiec dobrze ze jedzie
Mariusz Jop - zgadzam sie
Mariusz Lewandowski - zgadzam sie
Michał Żewłakow - zgadzam sie

Piotr Giza - ehh lepszy by byl Blaszczykowski, jak tak Janas mowil o Dudce ze moze grac na 2 pozycjach to Blaszcz tez moze smile.gif a nie jedzie
Damian Gorawski - super ze wraca smile.gif
Kamil Kosowski - niech juz bedzie smile.gif
Jacek Krzynówek - jak by Jacek nie pojechal za to ze ostatnio gral w klubie w kratke to normalnie 2 granaty i do janasa jade
Sebastian Mila - jakas rodzina Janasa ?? bleeeeeeee
Arkadiusz Radomski - zgadzam sie
Euzebiusz Smolarek - zgadzam sie
Radosław Sobolewski - zgadzam sie
Mirosław Szymkowiak - zgadzam sie

Paweł Brożek - moze byc, ale Saganowski byl by lepszy smile.gif
Ireneusz Jeleń - puscic go na prawa pomoc smile.gif
Grzegorz Rasiak - byl wybor Sosin - Rasiak bo musi jechac jeden wysoki napastnik smile.gif poziom rowny wiec ciezko cos powiedziec ale przychylam sie bardziej Sosinowi
Maciej Żurawski - zgadzam sie

T-Mac zgadzam sie z toba w 95% ,poniewaz wedlug mnie numerem 1 powinien byc Dudek.A reszta jest OK!
Phil00
Nigdy się nie wypowiadam, ale sytuacja wyjątkowa więc może wtrące swoje 3 grosze ;p.

Artur Boruc - Według mnie nr 2. Gdyby był w takiej formie jak w eliminacjach Mś to nr 1.
Łukasz Fabiański - Niech jedzie i zobaczy jak to wszystko wygląda, Dudek by tylko stracił na tym, że byłby nr 3.
Tomasz Kuszczak - Bardzo stawiam na tego bramkarza, widziałem jak grał w WBA, stabilna forma i bardzo pewny, rzadko popełnia błędy (każdemu się jednak zdarzają) nr 1!!

Marcin Baszczyński - Nie trzeba komentować.
Jacek Bąk - Na bezrybiu jak ryba ;p.
Dariusz Dudka - W jego miejsce dałbym Dariusza Zurawia z Hannoveru.
Seweryn Gancarczyk - Mimo wszystko narazie wielka niewiadoma. Na pewno dużo szybszy od Rząsy ;p
Mariusz Jop - Nie trzeba komentować.
Mariusz Lewandowski - Jako zmiennik OK.
Michał Żewłakow - Solidny punkt naszej obrony.

Piotr Giza - Bardzo dobry zawodnik, bez niego Cracovia by była naprawdę w ciężkiej sytuacji....ale czy do kadry się nadaje? Zobaczymy.
Damian Gorawski - Lubię tego zawodnika, nie wiem w jakiej teraz jest formie, ale lepiej by było gdyby zamiast niego był tu Irek Jeleń, wtedy by się zwolniło miejsce w napadzie.
Kamil Kosowski - W optymalnej formie jest naprawdę bardzo dobry, oby złapał taką na mundial.
Jacek Krzynówek - To nie ten sam Krzynówek co rok czy dwa lata temu, ale nadal pewniak w naszej reprze.
Sebastian Mila - To jest cień tego zawodnika co kiedyś, chaos, chaos i jeszcze raz chaos. Nawet strzelając bramkę Wyspom Owczym pokazał jakim jest teraz kaleką...w jego miejsce marzyłby mi się Tomasz Zdebel, jednak to niemożliwe. Burkhardt za niego, na pewno by się bardziej przydał.
Arkadiusz Radomski - Dobry zmiennik dla Sobolewskiego. Dużo walczy o piłkę, jednak dużo gorszy w ofensywie od Sobola.
Euzebiusz Smolarek - Nie trzeba Komentować
Radosław Sobolewski - j.w
Mirosław Szymkowiak - Motor napędowy naszej drużyny.

Paweł Brożek - Według mnie od jakiegoś czasu Paweł tak jakby zatrzymał się w miejscu, nie rozwija się. Frankowski za niego. Myślę, że jakby Franek pograł trochę z Szymkowiakiem i Zurawskim to by się odbudował.
Ireneusz Jeleń - Do pomocy, za niego Saganowski.
Grzegorz Rasiak - Sam nie wiem już co o nim myśleć. Raz pokaże, że potrafi grać, a innym razem pokazuję, że jest beznadziejny (niestety to drugie częściej). Nie potrafi grać pod presją, za bardzo chcę pokazać, że jednak nie jest drewnialdo i mu przez to chyba nie wychodzi ;p. Można by też w ogóle go nie brać i zamiast niego Niedzielana, ale wtedy by nie było żadnego wysokiego napastnika, a Sosin, żeby pokazał na co go stać musiałby zagrać z jakimś mocnym rywalem.
Maciej Żurawski - Tak ważny jak Szymkowiak.

Wtedy można by grać ustawieniem.

Kuszczak(Boruc)
Baszczyński(Zewlakow) Jop(Bąk) Zuraw(Lewandowski) Zewlakow(Gancarczyk)

Smolarek(Jeleń) Sobolewski(Radomski) Szymkowiak(Zurawski/Burkhardt) Krzynówek(Kosowski)

Frankowski(Smolarek) Zurawski(Sagan/Rasiak)

Dobrze, że Janas nie wziął Rząsy i Kłosa, już nie te lata niestety ;P. Brak Dudka mimo wszystko, kontrowersyjny, na pewno sama jego obecność, jego doświadczenie dałoby dużo naszej drużynie.
torin
Skoro pan selekcjoner Janas, argumentuje brak Dudka, tym ze nasz bramkarze nie gra, to na jakiej podstawie zabiera Mile. Niestety jak dla mnie to juz koniec Dudka w kadrze i chyba w ogole niedlugo o nim zapomnimy. Kuszczak zdecydowany nr 1, Boruc gra w bardzo slabej lidze, zdarzaja mu sie glupie bledy, jeden taki na mundialu i mozemy sie pakowac. Co do obroncow to chyba sa najlepsi jacy mogli byc, coz Rzasa nie jedzie, polecam ogladnac bramki z eliminacji, wiekszosc straconych po jego stronie i bledach. Pomocinikow z prawdziwego zdazenia to u nas niestety nie ma, mysle glownie o ofensywnych. Giza i Mila to pomylki. Juz lepiej bylo postawic na Kazimierczaka, Iwanskiego i Burkharda, aczkolwiek nie zostali oni specjalnie sprawdzeni. W ataku to tak na prawde mamy jednego Zurawskiego, Rasiak wiemy jak gra w meczach o stawke, ile bramek strzelil pan Grzegorz w eliminacjach? Jelen jak najbardziej zasluzyl ale mysle ze predzej na gre w pomocy. Jak Brozek zagra choc pare minut na mundialu i to tak jak z Meksykiem to bededzie znaczylo ze Janas mial nosa.
Poza tym uwazam ze zostal pominiety calkowicie jeden wazny gracz - Zuraw, a szkoda. A 11 tak bym sobie wyobrazal:

Kuszczak

Baszczynski Bak Jop Zewlakow

Jelen Sobolewski Szymkowiak Krzynowek

Smolarek Zurawski

Przede wszystkim bardzo wazna bylaby tutaj rotacja na prawej stronie Jelen-Smolarek.
WąSu
Moja wizja wyjściowej jedenastki. Usatwienie 4-4-2

Bramkarz:
Boruc (Kuszczak , Fabiański) - narazie Boruc ma najwieksze szanse ,ale po nomicjach mam wrażenie że każdy zaczyna od zera więc kto będzie sie najlepiej spisywał na zgrupowaniu w Szwajcarii wyjdzie z numerem pierwszym na bluzie bramkarskiej w meczu z Kolumbią. Uważam więc że to który wyjdzie z Kolumbią będzie pierwszym na MŚ.

Obrońca Prawy:
Baszczyński nie ma konkurencji

Obrońca Lewy:
Tu będzie duża walka Gancarczyk vs Żewłakow ,któryś z nich będzie w pierwszej jedenastce

Obrona Środek:
Bąk będzie pewniakiem . O mijece obok niego rywalizacja na maxa Dudka , Jopa i Żewłakowa (jeżeli ten przegra z Gancarczykiem). Narazie prowadzi jednak Jop.

Defesywny pomocnik:
Sobolewski - nie wiem co musiałby wyprawiać na zgrupowaniu przed mundialem żeby wypaść z pierwszej "11"

Pomocnik Prawy:
Duża walka : Jeleń (Kosowski ew. Smolarek) wszyscy powinnni grać w pierwszej "11" ale jest tylko jedenaście miejsc

Pomocnik Lewy:
Krzynówek (ew. Kosowski)

Pomocnik Środkowy:
Szymkowiak nie ma konkurecji

Napastnicy:
Maciej Żurawski i ...kto? W zależnści od przeciwnika każdy Smolarek , Brożek i Rasiak ,a nawet Jeleń (ja go jednak widze w pomocy)

Tak to widze graficznie:
Boruc

Baszczyński Bąk Jop Gancarczyk

Jeleń Szymkowiak Sobolewski Krzynówek

Smolarek Żurawski

P.S Orientuje się ktoś czy Janas podal liste 5 rezerwowych na wypadek kontuzji? Inni reprezentacyjni trenerzy tak zrobili.
CJ-2005
z jakiej pyty wziol sie GIZA--- Janasa chyba pojebalo

szkoda Dudka
wojczech7
Mi osobiście nie podoba się jedynie fakt, że Janas nie bierze Błaszczykowskiego. Moim zdaniem ten chłopak ma wielki talent i przydałoby mu się ogranie na większym turnieju. Poza tym trener sam mówił, że brał podczas wyboru pod uwagę wszechstronność, a jak wiemy Kuba radzi sobie równie dobrze na pomocy jak i w obronie (mecz z Panathinakos'em). Co do Dudka, to ja jak najbardziej rozumiem selekcjonera; nie chciał on wprowadzać niezdrowej rywalizacji między dwoma pierwszymi golkeaperami, dlatego wybrał jednego (Boruca) a drugi (Dudek) na ławkę już mu nie był potrzebny, dlatego też jadą młodzi Kuszczak i Fabiański.
Co do mojej pierwszej jedenastki, to jest ona następująca:
Boruc
Baszczyński-------Bąk---Jop-------Dudka
Kosowski---Szymkowiak--Sobolewski---Krzynówek
Żurawski----Smolarek
Lanek
No sensacja Dudek nie jedzie, Franek nie jedzie, ale pożyjemy, zobaczymy. Jezeli Polska zajdzie wysoko na Mundialu to wszyscy będą podziwiać Janasa, jakie to mial przeczucie. Za to jak nawet z grupy nie wyjdziemy to chyba już bedzie po nim.
Moja 11
Kuszczak
Baszczyński---Jop---Bąk---Gancarczyk

Jeleń----Sobolewski----Szymkowiak-----Krzynówek

Smolarek------ Żurawski
Ale znając naszego selekcjonera to nie wiadomo kim zagra. wink.gif
kostek
tak po przemyśleniu też i ja podam swoja jedenastke...

-------------------------boruc----------------------------------
baszczyński-------jop----lewandowski------------żewłakow

smolarek------sobolewski----szymkowiak-----krzynówek

--------------żurawski-------------jeleń------------------

boruc- ma pewne miejsce w drużynie która własnie awansowała do LM co jest też jego duża zasługą...ma doświadczenie w meczach o stawke czego brakuje Kuszczakowi czy też Fabiańskiemu....
baszczyński- bo nie ma w Polsce drugie tak ofensywnie i nowocześnie grającego obrońcy...
jop- pewniak do środka obrony. wysoki, dobrza gra głową; ogólnie naprawdę dobry obrońca.
lewandowski- gra w pierwszym składzie mistrza Ukrainy...zbiera dobre receznje.
żewłakow- mistrze Belgii...Przemawia zanim doświadczenie którego brakuje Dudce czy Gancarczykowi.
smolarek- świetny technicznie. może sie zmieniać pozycjami z jeleniem.
sobolewski- bdb defensywny pomocnik. zmiennikiem jego moze być radomski.
szymkowiak- motor napędowy i mózg naszej reprezentacji...
krzynówek- jak trafi z formą moze być jedną z najważniejszych postaci naszej ekipy...
żurawski- chyba oczywiste...
jeleń- bo jest najlepszy z trójki: jeleń,brożek,rasiak. Widziałem go na żwyo na finale Pucharu Polski i jestem pod wrażeniem. Szybki, dobry technicznie, szuka gry i do tego ma łatwość zdobywania goli. na tej pozycji jednak widział bym franka ale cóż...

pzdr
Dorin
QUOTE(Lanek @ May 16 2006, 19:08:40) [snapback]67790[/snapback]

Ale znając naszego selekcjonera to nie wiadomo kim zagra. wink.gif

....jak to nie wiadomo !? Zagara Rasiakiem i Milą biggrin.gif:D.....to chyba jakaś jego rodzina jest biggrin.gif
Morte
Ja mam zastrzeżenie jedynie do powołania Mili. Przecierz to co on robił w ostatnim meczu z Wyspami było śmieszne i jeszcze ta bramka którą strzelił w taki, a nie inny sposób. Co do Dudka i Franka to popieram Janasa. Bramkarz powinien być najpewniejszym punktem zespołu, a Jurek być nim nie może ponieważ nie gra w klubie. Jeśli chodzi o Tomka to prosta sprawa - napastnik jest od tego żeby strzelać...

Moja jedenastka

-----------------------Boruc------------------------
---Baszczyński-----Jop-----Bąk-----Żewłakow--
Kosowski-Sobolewski-Szymkowiak-Krzynówek
-----------------Żurawski---Jeleń-----------------

kostek
QUOTE(Morte @ May 16 2006, 21:22:17) [snapback]67843[/snapback]

Ja mam zastrzeżenie jedynie do powołania Mili. Przecierz to co on robił w ostatnim meczu z Wyspami było śmieszne i jeszcze ta bramka którą strzelił w taki, a nie inny sposób. Co do Dudka i Franka to popieram Janasa. Bramkarz powinien być najpewniejszym punktem zespołu, a Jurek być nim nie może ponieważ nie gra w klubie. Jeśli chodzi o Tomka to prosta sprawa - napastnik jest od tego żeby strzelać...

Moja jedenastka

-----------------------Boruc------------------------
---Baszczyński-----Jop-----Bąk-----Żewłakow--
Kosowski-Sobolewski-Szymkowiak-Krzynówek
-----------------Żurawski---Jeleń-----------------

zgadzam się z Tobą....ale Franek napewno nie zapomniał jak się strzela gole. A jeżeli wytłumaczeniem jest słaba wydolność to przecież Tomek sprawdzał sie jako 'joker' który w 15 minut potrafi wygrać mecz...
---------
co do Twojej 11...
nie ma tam miejsca dla Ebiego Smolarka? Uważasz, że Kosowski jest graczem lepszym od niego? dziwne...
możesz to jakoś uzasadnic?
Morte
QUOTE(kostek @ May 17 2006, 21:06:11) [snapback]67964[/snapback]

co do Twojej 11...
nie ma tam miejsca dla Ebiego Smolarka? Uważasz, że Kosowski jest graczem lepszym od niego? dziwne...
możesz to jakoś uzasadnic?

Według mnie Kosa jest lepszy na prawą pomoc niż Ebi. Gdy Smolarek zaczął grać w ataku stracił troche na technice, a Kamil gra bardzo odważnie, potrafi ładnie pociągnąć gre, ładnie dośrodkować i iść do końca za piłką (przykład - asysta w meczu z Anglią). Takie jest przynajminej moje zdanie.
Justyn1987
QUOTE(Morte @ May 17 2006, 22:01:13) [snapback]67969[/snapback]

Według mnie Kosa jest lepszy na prawą pomoc niż Ebi. Gdy Smolarek zaczął grać w ataku stracił troche na technice, a Kamil gra bardzo odważnie, potrafi ładnie pociągnąć gre, ładnie dośrodkować i iść do końca za piłką (przykład - asysta w meczu z Anglią). Takie jest przynajminej moje zdanie.

Ja jestem zs opcją, Ebi na atak cool.gif Z tą techniką Kosy sie nie zgodze ,przypominają mi sie te jego ''dokładne'' dośrodkowania tongue.gif

YO!
Dorin
QUOTE(Morte @ May 17 2006, 22:01:13) [snapback]67969[/snapback]

ta tylko że jak sie jest pomocnikiem to liczy się jeszcze defensywa a nie tylko ofensywa smile.gif
Morte
QUOTE(Dorin @ May 17 2006, 22:38:28) [snapback]67973[/snapback]

ta tylko że jak sie jest pomocnikiem to liczy się jeszcze defensywa a nie tylko ofensywa smile.gif

racja ale nie uważam żeby Ebi był lepszy w defensywie niż Kosa
lazy_bum
A mnie zastanawia dlaczego wszyscy pomijają Rasiaka w składzie?! On jedzie na MŚ żeby gwiazdować w pierwszym składzie, strzelać bramki, zgrywać dokładnie górne piłki!
snake
Oto skład reprezentacji Polski na MS w Niemczech:

BRAMKARZE
Artur Boruc - słynie z obrażania kolegów, nadwagi i szmat wpuszczanych w Celtic Glasgow.
Tomasz Kuszczak - w Premiership bronił tak dobrze, że jego zespół spadł do niższej ligii.
Łukasz Fabiański - niesamowity piłkarz, w kadrze wystąpił aż w dwóch meczach.

OBROŃCY:
Marcin Baszczyński - genialny obrońca, zawalił bramę w ostatnim meczu z Legią, Wisła powoli ma go dość
Michał Żewłakow - bardzo dobry piłkarz, ale chuj wie, gdzie on teraz gra i czy w ogóle gra.
Jacek Bąk - podbija bardzo silną ligę w Katarze (to takie państwo wpizdu daleko)
Mariusz Jop - obrał wschodni kierunek, niegdyś ostatni fajtłapa, dziś kadrowicz pełną gębą
Mariusz Lewandowski - przeciętniak w lidze ukraińskiej. U nas w kadrze - niezastąpiony
Dariusz Dudka - wzięty zamiast kolegi Kłosa, bo uniwersalny. Napastnicy kiwają go z każdej strony.
Seweryn Garncarczyk - jedzie, bo zagrał dobry mecz z niezwykle silną reprezą Litwy

POMOCNICY:
Euzebiusz Smolarek - w drużynie napastnik, u nas pomocnik. Czemu nie? W przedostatnim meczu oceniony przez Kickera na 6 (poniżej wszelkiej krytyki)
Mirosław Szymkowiak - piłkarz, który więcej życia spędził lecząc kontuzje niż na boisku. Podbija ligę turecką.
Radosław Sobolewski - godny następca Świerczewskiego. Gra ostro, mamy szansę na czerwoną kartkę
Jacek Krzynówek - [nie gra w klubie] Niegdyś gwiazda, dziś ławkę rezerwowych tłumaczy spiskiem niemieckich trenerów.
Kamil Kosowski - [nie gra w klubie] W tym roku piłkę dotknął dwa razy - w ostatnich dwóch meczach kadry.
Sebastian Mila - [nie gra w klubie] 10 lat temu grałem z nim w piłkę i zapowiadał się zajebiście. Skończył na trybunach. Ja to przynajmniej bloga prowadzę...
Arkadiusz Radomski - nikt nie wie, co ten pomocnik może wnieść do kadry, ale jest niezastąpiony
Damian Gorawski - ostatni raz w kadrze grał sto lat temu. Mimo wszystko - niezastąpiony.
Piotr Giza - a kto to, do chuja pana, jest Piotr Giza? Nosz kurwa...

NAPASTNICY:
Ireneusz Jeleń - podobno dobry piłkarz. Szkoda tylko, że w kadrze nie miał okazji tego pokazać.
Grzegorz Rasiak - piosenka, którą znajdziesz poniżej mówi wszystko...
Paweł Brożek - dobrze zapowiadający się piłkarz. Tak od mniej więcej pięciu lat...
Maciej Żurawski - bardzo dobry zawodnik. Regularnie gra w klubie, strzela dużo bramek. Silny punkt reprezentacji.

Powiem krótko - w pierwszej chwili wkurwiłem się na Janasa. Nie wiem, w czym Brożek czy Jeleń są lepsi od Frankowskiego, zapewne w niczym, bo Pawełek nie zabrał ga na mistrzostwa z czysto prywatnych pobudek. Wie o tym każdy, wie o tym także Frankowski. Mógł się chłopak nie wychylać pół roku temu mówiąc (prawdę), że uratował Janasowi tyłek strzelając gole w eliminacjach. Wkurwił mnie, bo Franek powinien jechać na Mundial chociażby za zasługi, naprawdę - mnie by to nie przeszkadzało, bo wiem, że i tak połowa składu nawet nie powącha tam piłki. Co do Dudka - tłumaczenie, że nie gra w klubie można o kant dupy rozbić, bo powyżej wymieniłem kadrowiczów, którzy w klubie nie grają, a na mundial jadą. Co do Kłosa - o dziwo się zgadzam, bo to już nie ten piłkarz, co dawniej, ale panowie - jak widzę, że załapał się taki Dudka to czegoś tu nie rozumiem.
Chuj z tym wszystkim!
Janas zdecydował, postawił wszystko na jedną kartę i życzę sobie, aby tak samo był rozliczony. Jesli przejdzie fazę grupową - rozgrzeszam go. Jeśli nie przejdzie - nie chcę go więcej widzieć na tym stanowisku.
Do tego czasu - wstrzymam się przed narzekaniem i marudzeniem, bo ten człowiek zna się na piłce lepiej ode mnie, swoich piłkarzy także zna lepiej a ja cholernie chcę wierzyć w to, że on wie co robi.
Po prostu nie mam innego wyjścia.

tekst pochodzi ze strony:
http://kominek.blox.pl/html
korzen
buehehe zjebisty tekst wink.gif Dobre podsumowanie
zborek
Kurde szkoda,że Janas niewzial Dudka na MS,bo moim zdaniem Jurek napewno zasłuzyl chcoby na powołanie.
Minus dla Janasa!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.