Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Brak Niedzielana W Kadrze Lol
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2
Rafalinsky
Witam, zalozylem ten temat bo moim zdaniem idiotycznie glupie jest myslenie janasa na temat niedzielana. Przeciez wiadomo ze jesli gra w klubie i w kazdym meczu daje z siebie maxa to nie bedzie w pelni sil na reprezentacje za kazdym razem. zamiast darowac sobie mile czy rasiaka ktorzy mecze swoich ekip klubowych z trybun ogladaja moglby np czasem cofnac zurawskiego i niedzielana do przodu. tak samo nie wiem dlaczego piechna zagral tylko raz i juz koniec. Nie bylo jeszcze trenera ktory by nie trzymal sie swoich ulubionych pilkarzy.
Karol Johnn
No dla mnie tez to jest troche zenujace ze pojedzie Rasiak a nie pojedzie Niedzielan... choc po czesci rozumiem myslenie Janasa o Rasiaku, Pawel chce miec jednego wysokiego napadziora do gry glowa lub jednym napastnikiem i dwoma skrzydlowymi... taka alternatywa, ale w tym przypadku wolalbym Sosina, jest szybszy, zwrotniejszy i mimo wszystko lepiej gra glowa, a poza tym Rasiak sie nie sprawdzil w zadnym meczu repry procz turnieju na Ukrainie, sumujac jestem za tym aby Janas wzial mlodego Janczyka a czemu nie?!!!-niech sie uczy, a znajac Janczyka z jego przebojowoscia moglby sie pokazac! Do niego Zurawski i Frankowski pewniacy, oraz Niedzielan lub Saganowski!
pozdro
Rafalinsky
a mila? kazdy mecz w swoim klubie oglada z trybun! to jest normalnie skandal zeby brac go na mundial pomijajac takich zawodnikow jak Niedzielan !!
korzen
W ogole polityka kadrowa janasa jest smieszna. Dlaczego zapewnione miejsce ma Frankowski skoro od 5 miesiecy nie strzelił gola [Juz szybciej wzialbym Włodara ktory wkoncu strzelil 3 gole w naszej lidze ktora nie jest slabsza od 2 ligi ang] ? Powołanie Sosina jest dla mnie tez pomylką bo liga cypryjska jest slabsza od naszej, o Rasiaku nie wspomne. Trzeba przyznac ze mamy problem, bo Smolarek gra ostatnio słabiutko, ale powinien jechać. Pozatym jeszcze Mile zostawic w domu[Niemam pojecia kto w jego miejsce, juz wolalbym Burkhardta, ale i jego nie widze w druzynie.] Ja na miejscu Jansa zaryzykowałbym, wziałbym kilku mniej ogranych w kadrze takich jak Surma, Błaszczykowski. A co do samego Niedzielana to moze byc decyzja ktorej Janas bedzie potem zalowal. Moja kadra wyglądała by tak :

Bramkarze : Boruc, Dudek, Kowalewski
Obroncy : Baszczynski, Jop, Bąk, Żewłakow, Wasilewski, Kłos, Garncarczyk
Pomocny : Jeleń, Szymkowiak, Sobolewski, Krzynowek, Kosowski, Surma, Burkhardt, Blaszczykowski
Napastnicy : Zurawski, Smolarek, Saganowski, Niedzielan, Sosin

pogrubieni to ci ktorzy graliby w pierwszej 11
norek
Brak Andrzeja w ekipie na mundial hest paranoja. Powolanie miedzy innymi
Jelenia a odrzucenie Niedzielana jest bynajmnij dziwne. Jak ktos juz tutaj napisal...Janas ma swoich ulubincow wiec reszta sobie nie pogra...jak to moj tato mawia...ze grzesiu razem z janasem to pedaly , dlatego tak siebie pilnuja...pozdro

http://mundial.wp.pl/wiadomosc.html?wid=83...=1147521704.748 --> i ma racje!
bobex77
Mam podobne zdanie co korzen
---
ale brak niedzielana jest jak dla mnie nie zrozumiale
po pierwsze jest to zawodnik ktory jest przede wszystkim bartdzo szybki i on sie zawsze przyda kadrze chociazby na ostatnie 10 minut aby pogubic zmeczonych obroncow, po drugie strzelil powyzej 10 bramek o ile sie nie myle..takie jest moje zdanie
--bardzo cenie burkhardta juz od kilku lat i wiem na co go stac i napewno bardziej by si eprzydal niz Mila
--o rasiaku nie ma sensu wspominac:)
Przydalby sie rowniez saganowski ktory jest bramko strzelny w słabym klubie w silnej lidze portugalskiej..wkońcu były Legionista:) (L)
Ostatnio podoba mi sie styl jelenia i przydalby sie nawet na pomocy
jak wspomnial korzen o włodarze .. przeciez to gorsze drewno od rasiaka:_P choc strzelil bramke dajaca mistrzostwo(choc gdyby nie on pewnie juz dawno by bylo)
pozdro
Pelas
Dla mnie osobiscie jest to skadnalem. Niedzial powieniem grac w kadrze nie mowie ze w 11 ale powpolany zoastac powininem.EJ wiecie co ja sie dziwie zE JANAS powoluje RASIAKA w koncu ktos mu laske musi robic.Powiem wiecej RASIAK napierdlala laske calej kadrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
snake
QUOTE(bobex77 @ May 13 2006, 14:13:40) [snapback]67160[/snapback]

Przydalby sie rowniez zaganowski ktory jest bramko strzelny w słabym klubie w silnej lidze portugalskiej..wkońcu Legionista:) (L)

Zaganowski? Chyba Saganowski, jeśli o niego Ci chodzi to nie jest on Legionistą.

pela1613: naucz się pisać normalnie.
Co do tematu mój skład byłby podobny do korzenia, ale bez Jelenia w pomocy...
baski18
Pela troche kultury tongue.gif Co do Niedzielana jak dla mnie jest to slaby zawodnik cos pokroju Mili,Kosowskiego oraz Rasiaka ... Do repry sprzydalby sie np. Jelen

To tyle moze moja propozycja

Dudek(Boruc,Kuszczak) - Boruc robi sie na R9
Baszczyński,Jop,Bąk,Garnczarczyk(Kuś?,Bosacki,Kos,Wasilewski)
Smolarek,Szykowiak,Sobolewski,Krzynówek(Błaszczykowski,Iwański,Scherfchen,Kaczmarek?,Grzelak?,Kazimierczak?)
Żurawski,Jeleń - i tu rezerwy nie ma gdyz nikt nie zasluguje aby w niej byc smile.gif Moze Chałbiński

Pozdro
Karol Johnn
QUOTE(norek @ May 13 2006, 16:07:40) [snapback]67158[/snapback]

Brak Andrzeja w ekipie na mundial hest paranoja. Powolanie miedzy innymi
Jelenia a odrzucenie Niedzielana jest bynajmnij dziwne.

Jelen przyda sie w pomocy nie w ataku, mamy deficyt na bokach pomocy, Smolarek ostatnio cieniuje, Krzynowek bez formy, Kosa wiadomka, no i jelen jako alternatywa dla Smolarka! Srodek tez wiadomka Szymkowiak i Sobolewski, zmiennicy to Bury i Radomski, obrona jest w fatalnym stanie, tylko Baszczu sie jako tako trzyma, a na bramke obsadzil bym Dudka.... to tyle
pozdro
czlapka
Nie no, to już śmieszne jest....Rasiak jest o kilka klas gorszy od Niedzielana.Andrzejowi na pewno należy się miejsce w kadrze.Ale nie lepiej powołać Mile który musi sie podczas meczu przynajmniej 5 razy przewrocic ,albo Rasiaka... mad.gif
Lisek
Według mnie kadra na Mundial powinnać wyglądać tak:

Bramkarze:

Boruc, Dudek, Kuszczak

Obrońcy:

Żewłakow, Bąk, Kłos, Gancarczyk, Baszczyński, Jop, Rząsa

Pomocnicy:

Smolarek, Szymkowiak, Lewandowski, Krzynówek, Burkhardt, Błaszczykowski, Sobolewski, ??

Napastnicy:

Żurawski, Frankowski, Sosin, Saganowski, Niedzielan

W drużynie pojawił się Gancarczyk który meczem z Litwą pokazał, że zasługuje by jechać na Mundial. Był zdecydowanie najlepszym polskim zawodnikiem na boisku.

Lewandowski w pomocy, bo Sobolewski nie dorasta mu do pięt. A któż inny może grać na tej pozycji?

Smolarek w pomocy, bo:
1. W ataku nie ma szans z duetem Żuraw - Franek
2. Mamy dziurę w na prawym skrzydle, a Kosowski grzeje ławę w klubie, więc zostaje w domciu.
3. No bo tak smile.gif

Mila może jechać, pod warunkiem, że mecze ogląda z trybun - jest przyzwyczajony.
Bo0os
A skąd ten rasiak sie wogóle znalazł w kadrze.On dawna był nikim, pierdolonym drewnem.Niedzielan pokazał klase w swojej karierze i piękne gole...a rasiak??Rasiak robi "dobrze" wujkowi Janasowi.Kpina.

Ireneusz Jeleń mile widziany...
Rafalinsky
poza tym niedzielan jest szybki i fizycznie silny, nie da sie latwo przewrocic. mila tylko biega bez celu czasem dobrze poda i z wolnego uderzy, za to fizycznie beznadzieja, niski i wątły, w meczu z anglia chyba na koncoweczke wszedl tylko. Rasiak dal popis w meczu z anglia na wyjezdzie i to powinno janasowi wystarczyc do oceny jego umiejetnosci... zreszta w kazdym meczu to widac.
korzen
Ja jestem zdania ze piłkarze nie moga jezdzci za zasługi na MS. Dlatego Frankowskiemu, Lewandowskiemu, Mili i Rasiakowi [brak zasług] bym niestety podziękowal.
Karol Johnn
QUOTE(korzen @ May 13 2006, 18:13:59) [snapback]67196[/snapback]

Ja jestem zdania ze piłkarze nie moga jezdzci za zasługi na MS. Dlatego Frankowskiemu, Lewandowskiemu, Mili i Rasiakowi [brak zasług] bym niestety podziękowal.

A czemu w reprze Anglii jest Owen? czyzby nie za zaslugi co on w tym sezonie pokazal? juz lepszy byl Bent czy Defoe! Poprostu niektorzy pilkarze nawet jak w gorszej formie sa nie do zastapienia, tworza szkielet druzyny ktory nie mozna od tak sobie zmieniac! Franek pojedzie! A Rasiak to inna bajka bo on sie nie sprawdza w kadrze nigdy! Nie mamy lepszego duetu w Polsce od Franka i Zurawia i to trzeba sobie powiedziec, jak graja w duecie, to nie schodza ponizej przyzwoitego poziomu! No to korzen w takim razie jak mowisz ze za zaslugi nie moga pilkarze jezdzic na MŚ to Krzynowek i Smolarek nie moga tez jechac! A jakby wygladala reprezentacja bez Krzynowka Franka i Smolarka kim bys ich zastapil?
lazy_bum
QUOTE(korzen @ May 13 2006, 14:02:57) [snapback]67157[/snapback]

[Juz szybciej wzialbym Włodara ktory wkoncu strzelil 3 gole w naszej lidze ktora nie jest slabsza od 2 ligi ang] ? Powołanie Sosina jest dla mnie tez pomylką bo liga cypryjska jest slabsza od naszej, o Rasiaku nie wspomne.

Dwa słowa do ojca prowadzącego: <soft mode on> Mylisz się <soft mode off>. (-;
Nędza może rowy tym swoim kopytem kopać co najwyżej. A co do ligi cypryjskiej to bym taki pewien nie był. Gra tam sporo reprezentantów (fakt, krajów średnio piłkarskich, jakieś Izraele itp.), ale jednak to są reprezentanci. A nasza liga czym się może pochwalić? (oprócz reprezentacji Brazylii w Pogoni ;-)
No i patrząc na poziom naszej piłki przez porażki klubów z jakimiś kupami w UEFA i Intertoto (patrz Wisła i wszystko inne co gra w Intertoto i przegrywa z jakimiś albańczykami ;-)

QUOTE(bobex77 @ May 13 2006, 14:13:40) [snapback]67160[/snapback]

ale brak niedzielana jest jak dla mnie nie zrozumiale
po pierwsze jest to zawodnik ktory jest przede wszystkim bartdzo szybki i on sie zawsze przyda kadrze chociazby na ostatnie 10 minut aby pogubic zmeczonych obroncow, po drugie strzelil powyzej 10 bramek o ile sie nie myle..takie jest moje zdanie
Ostatnio podoba mi sie styl jelenia i przydalby sie nawet na pomocy
jak wspomnial korzen o włodarze .. przeciez to gorsze drewno od rasiaka:_P choc strzelil bramke dajaca mistrzostwo(choc gdyby nie on pewnie juz dawno by bylo)

Z ostatnim zdaniem nie wypada się nie zgodzić. Kłodarczyk rzucał kłody pod nogi nowemu mistrzowi. (-;
Niedzielan by się przydał. Jak już zabiera ze sobą Drewno to mógłby i Niedzielana zabrać. Grali w klubie, zgrania pewnie jeszcze nie zapomnieli. To był ich wielki atut jak grali w kadrze za czasów gry w Groclinie.

QUOTE(Majcherinho @ May 13 2006, 15:38:15) [snapback]67183[/snapback]

Mila może jechać, pod warunkiem, że mecze ogląda z trybun - jest przyzwyczajony.

:-D

QUOTE(Bo0os @ May 13 2006, 15:42:48) [snapback]67184[/snapback]

A skąd ten rasiak sie wogóle znalazł w kadrze.On dawna był nikim, pierdolonym drewnem.Niedzielan pokazał klase w swojej karierze i piękne gole...a rasiak??Rasiak robi "dobrze" wujkowi Janasowi.Kpina.

Z lasu, to wie każdy człowiek (+ patrz wyżej)

QUOTE(korzen @ May 13 2006, 16:13:59) [snapback]67196[/snapback]

A jakie Rasiak ma zasługi?! <-:
Frankowskiego i tak bym zabrał. Rasiak bardziej pasuje do II ligi angielskiej. Dudek w wywiadzie powiedział, że jest ogromna różnica między Premiership a II ligą. Tam nadal grają swoim wyspiarskim stylem "kopnij do przodu i biegnij". Rasiak do tego jest idealny, ktoś kopie piłkę, odbija się od drzewa i "GOL!". Frankowski nie jest jakimś masterem walki o piłkę z 2 metrowymi obrońcami, którzy piłkę dotykają tylko robiąc wyjazd na drugi koniec boiska.
korzen
Anglicy mnie akurat nie obchodzą wink.gif Pamiataj ze napastnik rozliczany jest z bramek a Franek nie strzelil zadnej! Krzynowek sie jakos prezentuje, a o Smolarka jakos jestem spokojny. Dlatego zostaje przy swoim ze Franek nie powinien jechac...nie dlatego ze jestem Legionistą, a Franek to byly Wiślak bo dla mnie niewazne kto strzela dla repry, wazne zeby strzelal.
Węgluś
Bramkarze : Boruc, Dudek, Kuszczak
Obroncy : Baszczyński, Jop, Bąk, Rząsa, Żewlakow, Kłos, Garncarczyk
Pomocny : Jeleń, Szymkowiak, Sobolewski, Krzynówek, Kosowski(dobrze mu szło w ostatnim meczu reprezentacji), Mila, Błaszczykowski
Napastnicy : Żurawski, Smolarek, Saganowski, Niedzielan, Brożek, Frankowski(wg. mnie dużo wnosi do gry a to, że nie strzelił gola to może mu pomóc. będzie chciał za wszelką cene strzelić tego upragnionego gola. a w duecie z Żurawskim będzie interesująco)
CI NA CZERWONO TO PIERWSZY SKŁAD A SMOLAREK DLATEGO NA NIEBIESKO BO MIALEM DYLEMAT CZY NIE DAĆ GO ZA FRANKOWSKIEGO
halladin
nie rozumiem czemu tak sie lubi boruca.... przeciez to przerośniety dryblasowaty dresiarz, który nie potrafi się zorientować kiedy popełnia błędy ( juz od meczu polska austria 3-2...caly czas ryczy na obrońców, wprowadza totalną nerwowość a sam jest nieobliczalny...) dla mnie only dudek- doswiadczony, szczuply:), zgrany z obroną.

Smieszą mnie opinie kibiców legii,,ze np wlodarczyk do reprez4entacji:)albo i wszystkich co kiedys byli w 'legiunii'. gratuluje obiektywizmu:). Wracajac do wlodarczyka to temu patałachowi piłka przeszkadza nawet w bieganiu, a gracją przypomina rasiaka, ktory porusza się jak kukła sterowana przez epileptyka < nawet jak strzela gola to w dosyc dziwacznie komiczny sposob>.

A co do niedzielana,,,to nigdy mi nie imponował, ale przynajmniej szybko biega i chociazby przez to pasuje bardziej do druzyny niz rasiak.

dudek: ( kowalewski kuszczak)/obrona: baszczynski, jop, bak, zewlakow/ pomoc: na pewno smolarek, krzynowek szymkowiak, sobolewski/ atak: zurawski frankowski (saganowski, niedzielan)

a zrezygnowac dla dobra druzyny powinni:) rasiak, mila, boruc,, byc moze klos
korzen
QUOTE(halladin @ May 13 2006, 18:47:10) [snapback]67230[/snapback]

Smieszą mnie opinie kibiców legii,,ze np wlodarczyk do reprez4entacji:)albo i wszystkich co kiedys byli w 'legiunii'. gratuluje obiektywizmu:). Wracajac do wlodarczyka to temu patałachowi piłka przeszkadza nawet w bieganiu, a gracją przypomina rasiaka, ktory porusza się jak kukła sterowana przez epileptyka < nawet jak strzela gola to w dosyc dziwacznie komiczny sposob>.

Z Włodarem sie zgadzam. Sam wyzej napisalem ze szybciej powołałbym Włodara niz Franka, ale to bylo z ironią. Bo zaden z nich dla mnie nie gra na miare repry. A Co do Boruca hm, jak dla mnie on jest zdecydowanym numerem 1, moze i popełnia bledy...ale gra, Dudek ich nie popełnia bo nie gra.

Węgluś --> gratki obeznania....Rząsa w pierwszym skladzie
Węgluś
QUOTE(korzen @ May 13 2006, 19:44:39) [snapback]67237[/snapback]

Z Włodarem sie zgadzam. Sam wyzej napisalem ze szybciej powołałbym Włodara niz Franka, ale to bylo z ironią. Bo zaden z nich dla mnie nie gra na miare repry. A Co do Boruca hm, jak dla mnie on jest zdecydowanym numerem 1, moze i popełnia bledy...ale gra, Dudek ich nie popełnia bo nie gra.

Węgluś --> gratki obeznania....Rząsa w pierwszym skladzie

jak dal mnie Rząsa powinien grać(dobrze mu szło w eliminacjach i jest w miare zgrany z innymi). napisałem go ale wahałem sie czy nie Żewłakow. a ty kogo byś dał na lewą obronę?
korzen
Żewłakowa, co do Garncarczyka nie jestem pewien, zagral jeden mecz ze słabym przeciwnikiem, ale na MŚ bym go zabrał wink.gif

PS....Mistrz Mistrz Legia Mistrz... wink.gif
melman
i dobrze ze go nie bierze cienki jest tongue.gif to ja tez sobie swoja kadre napisze

Bramkarze Boruc, Kuszczak, Fabianski

Obrońcy Baszczynski, Szukała, Rzeżniczak, Gancarczyk,, Zewlakow, Łagiewka (czy jak mu tam), Głowacki, Dudka

Pomocnicy Błaszczykowski, Sobolewski, Szymkowiak, Krzynówek, Jeleń, M.Burkhardt, Surma, F. Burkhardt (ewentualnie Łobodzinski)

Atak Zurawski, Smolarek Janczyk, Brożek (ewentualnie GRZELAK z WIDZEWA, hehe)

Trzeba postawic na młodych tongue.gif

na niebiesko pierwszy sklad
kostek
Bramkarze:
Artur Boruc (Me pewne miejscu w silnej lidze szkockiej w Celtic)
Jerzy Dudek (Jak by nie parzeć jeden z czołowych bramkarzy świata o którym zaponiał chyba tylko jego coach)
Wojciech Kowalewski (Zbiera dobre recenzje w lidze rosyjskie. Gra w pierwszej 11 w silnym Spartaku)

Obrońcy:
Mariusz Jop (Wysoki, silny obrońca. Gra na codzień w lidze rosyjskiej)
Mariusz Lewandowski (Niespełniony w pomocy, ale gra w Szachtarze drużyny która jest uznaną formą)
Michał Żewłakow (Ma miejsce w Anderlechcie (jednak chyba odejdzie).
Marcin Baszczyński (Jeden z polkich piłarzy z ligi polskiej którzy bez problemu poradzili by sobie za granicą)
Marcin Gancarczyk (Tutaj nie jestem pewny bo mało go widziałem ale ponoć ma telent chłopak)
Jacek Bąk (Weteran...w razie kartek albo kontuzji może się pprzydać. Przemawia za nim doświadczenie)
Marcin Wasilewski (Bardzo silny obrońca. Zbiera dobre recenzje w lidze)

Pomocnicy:
Mirosław Szymkowiak (Nasz motor napędowy)
Jacek Krzynówek (Potrafi grać w piłkę. Oby tylko trafił z formą)
Euzebiusz Smolarek (Młody, świetny techniecznie. Może grac w pomocy jak i w ataku. Ma miejsce w Dortmudzie
Radowsław Sobolewski (Swietny DF pomocnik...)
Arkadiusz Radomski (Może grać na środku obrony jak i w pomocy. Ma miejsce w 11 Austrii Wiedeń)
Jakub Błaszczykowski (Młodzian...utalentowany. Mundial miałby być dla niego nauką na przyszłosc)
Marcin Burkhardt (Ostatnio dobre recenzje w Legii)
Kamil Kosowski (Dobry na zmianę...moze rozruszać w końcówkach naszą drużynę

Napastnicy:

Maciej Żurawski (Kandydatura niepowtarzalna)
Tomasz Frankowski (Łowca bramek...taki jest nam potrzebny na mundialu)
Ireneusz Jeleń (Szybki, przebojowy. Widziałem go na żywo i jestem pod wrażeniem)
Marek Saganowski (Dużo bramek w silnej lidze portuglaskiej. Grał cały sezon w podstwowej 11 Vitorii)
Andrzej Niedzielan (Szybko, dobry do gry z kontry. Gole też potrafi strzelać (pamietam mecz polska-węgry...)
Węgluś
wg. mnie nie należy zabierać na mundial debiutantów lub tych co zagrali 2-3 razy w kadrze bo sie chłopaki spalą podczas tak dużej imprezy
melman
4-latatemu Engel zabral wszystkich co grali w eliminacjach (wyjatek iwan) i tez sie spalili, to juz lepiej debiutantow, ktorzy nabiara jakiegos doswiadczenia na nastepne mistrzostwa
Songo Q
Ciężko doszukać się logiki w działaniu Pawła J. , brak Niedzielana w kadrze jest dla mnie kompletnym debilizmem. Jak już wcześniej ktoś pisał, na mundialu będziemy grać raczej z kontry, a do tego potrzeba szybkich i przebojowych napastników, takich właśnie jak Andrew. Paweł J. jednak zamiast przebojowości, woli drewno w postaci Rasiaka. Niedzielan nastrzelał trochę goli w nie byle jakiej lidze, ostatnio też coś strzelił więc ciężko posądzać go o brak formy. Co jest więc powodem tej ignorancji J. ?? Tego się chyba nie dowiemy....

QUOTE(Węgluś @ May 13 2006, 22:38:44) [snapback]67268[/snapback]

jak dal mnie Rząsa powinien grać(dobrze mu szło w eliminacjach i jest w miare zgrany z innymi). napisałem go ale wahałem sie czy nie Żewłakow. a ty kogo byś dał na lewą obronę?

Coś mi się wydaje, że ty oglądałeś inne eliminacje. Rząsa był najbardziej newralgicznym punktem naszej reprezentacji, przez jego głupie błędy traciliśmy ważne bramki i opcja z nim na lewej obronie podczas mundialu nie ma prawa wypalić. Już zdecydowanie lepszym graczem jest Michał Żewłakow
Nelson
Heh, chłopaki. Szkoda już słów na tego Janasa, nie obwiniam Rasiaka ponieważ to nie jego wina, że jest drewnem i jest beznadziejny. Wina tylko jest Janasa , że robi takie błędy... Boże miej polaków w swojej opiece, np. w meczu z Niemcami.

Dla mnie kadra powninna wyglądać tak:

Bramkarze:
Boruc,Dudek,Fabiański

Obrońcy:
Baszczyński,Jop,Bąk,Kiełbowicz,Żewłakow,Kłos,Wasilewski

Pomocnicy:
Szymkowiak,Krzynówek,Smolarek,Sobolewski,Radomski,Burkhardt,Błaszczykowski,Surma

Napastnicy:
Żurawski©,Niedzielan,Frankowski,Saganowski,Piechna,Jeleń

PS. Ten kto powiedział , że Rząsa powninien grać to... laugh.gif ... Rząsa się tak nadaję jak Rasiak...
lucio
a Czyżby to czasem nie to "Drewno" nie było partnerem z ataku i nie asystowało przy wielu golach w najlepszych latach Superniedzielanowi?
Bo0os
Ja napisze pare słów odnośnie bramki polskiej.

Otóż wiemy że Boruc i Dudek pojadą na 100% (chyba że janasowi coś naprawde odpierdoli).A trzeci bramkarz? Kuszczak?- możliwe... ale większość zapomniało kompletnie o Radku Majdanie.Ludzie! przecierz grając w reprezentacji i Wiśle bronił idealnie, popisując sie ogromnym refleksem.A niektórym poszedł w niepamięć, także u wujka Janasa.
Kuszczak, również niezły bramkarz ale bez doświadczenia.Co najwyżej to pojedzie na Euro 2008- przez te 2lata wiele sie nauczy w Premiership.Popisywał sie wspaniałymi interwencjami ale również błędami.Sam Kuszczak mówi że zasłóżył na wyjazd- "Od dawna bronię w lidze angielskiej i to bardzo dobrze.".Ale czy Majdan nie broni lepiej?? Ja bym sie zastanowił.Na temat Fabiańskiego i Kowalewskiego wiedzy nie posiadam ale raczej oni odpadają.

Czyli podsumówując: Boruc, Dudek, Majdan/Kuszczak
Węgluś
QUOTE(melman @ May 14 2006, 12:07:35) [snapback]67339[/snapback]

4-latatemu Engel zabral wszystkich co grali w eliminacjach (wyjatek iwan) i tez sie spalili, to juz lepiej debiutantow, ktorzy nabiara jakiegos doswiadczenia na nastepne mistrzostwa

lol. to lepiej znów dać dupy na mundialu po to żeby debiutanci którzy zagrali pare meczy dobrze nabrali doświadczenia? trzeba zabrać doświadczonych którzy może coś wskurają. takich debiutantów można dawać na mecze towarzyskie a nie na tak wielką imprezę

QUOTE(Nelson @ May 14 2006, 13:33:58) [snapback]67355[/snapback]

PS. Ten kto powiedział , że Rząsa powninien grać to... laugh.gif ... Rząsa się tak nadaję jak Rasiak...

widać Nelson, że masz wilekie obeznanie kto jest drewnem. Rząsa może nie jest najlepszy ale jest zgrany z innymi, nie boi się wychodzić do kontr i ma doświadczenie. lepiej zabrać takiego piłkarza niz jakiegoś ziomala który zagrał pare meczy dobrze i odrazu ma być gwiazdą w reprezentacji.
melman
QUOTE(Węgluś @ May 14 2006, 16:09:33) [snapback]67389[/snapback]

lol. to lepiej znów dać dupy na mundialu po to żeby debiutanci którzy zagrali pare meczy dobrze nabrali doświadczenia? trzeba zabrać doświadczonych którzy może coś wskurają. takich debiutantów można dawać na mecze towarzyskie a nie na tak wielką imprezę

no jak weznie dudka, rząse, bąka, kłosa, kosowskiego, rasiaka, sosina, mile, radomskiego, i kogos w rodzaju sybika (najwieksza pomylak powolan engela), i jeszcze beda grac w podstawowym no to bedzie kompromiatacja
Węgluś
najlepiej będzie jak Janas dojdzie do wniosku, że ten mundial nie jest przeznaczony do eksperymentów i zabierze doświadczonych graczy nawet takich co nie grali długo w reprezentacji a dobrze im idzie w klubie.
Nelson
QUOTE(melman @ May 14 2006, 16:29:11) [snapback]67399[/snapback]

no jak weznie , rząse, , , kosowskiego, rasiaka, sosina, mile, , i kogos w rodzaju sybika (najwieksza pomylak powolan engela), i jeszcze beda grac w podstawowym no to bedzie kompromiatacja

Z tymi to się zgadzam w 100 %
Węgluś
nie no chłopaki nie ma bata bierzemy Rasiaka na mundial tongue.gif widzieliście tego gola????!!!!!!!!!
qazwsx
No bramki Rasiaka były spoko, choc obroncy niepopisali się.
A co do tego kto na munial pojedzie to tez sie dziwie decyzji Janasa. No ale ktorś (Rasiak) musi zagrzewac repre do boju smile.gif a jesli juz jest tam to niech zrobi uzytek ze swojego wzrostu
Co do Kuszczaka ja bym go bral na 3 goalkeppera wink.gif
Mila byłby dobrym zmiennikiem Szymkowiaka ale powinien wchodzic za Szymka jedynie w razie kontuzji
Gra Garncarczyka mi sie podobała - miał pare niezłych podań
Jeleń - Na Mundial !! cool.gif
korzen
Ja bym po tym spotkaniu nie wyciagal zadnych daleko idących wnioskow. To były wyspy owcze w ktoryej napastnikiem był listonosz, a bramkarzem rybak [z calym szacunkiem do tcyh zawodow]
Justyn1987
Moim zdaniem Niedzielan powinien jechac na mundial!!A teraz wypowiem sie o obsadzeniu naszej bramki to powiem ze jestem w 100% przekonany ze powinien bronic Jurek,dlaczego? -Bradziej doswiadczony
-Lepiej zgrany z linia defensywna
-wiecej osiagna w pilce noznej!
to kilka takich kilka powodow ale znalazlo by sie wiecej!Moze i nie gra w Liverpoolu ,ale tytlko jak przyjezdza na kadre to pokazuje na co go stac,jest pewnym punktem naszej reprezentacji!Moj napad skladal by sie z Zurawskiegi i Smolarka!!
ONLY DUDEK!!
Pozdro!!
Bo0os
Do reprezentacji Polski trafił nowy Murzyn. Na pierwszej odprawie przed treningiem Paweł Janas narysował na tablicy wielki prostokąt i zaczął uderzać w niego piłką.
- Piłka, rozumiesz? Bramka, tu, prostokąt. Bramka, piłka do bramki to dobrze, rozumiesz?
Wstał nasz nowy Murzyn, lekko poszarzały i odzywa się do trenera Janasa:
- Panie trenerze, ja od kilkunastu lat mieszkam w Polsce, mam tu żonę,
dzieci, a studiowałem filologię polską i mówię w tym języku lepiej niż niejeden Polak!
Paweł Janas popatrzył na niego ze zdumieniem i powiedział:
- Siadaj synu, ja mówię do Rasiaka.

No odbiło mu sie od sęka...dwa razy biggrin.gif A tak serio to szacunek dla tego pana, bramki nieprzeciętne.Pojedzie chłopak na mundial i tyle, a jeśli bedzie grał tak jak dziś, to bedziemy z niego dumni.Franek coś zmulony był, widać coś nietak...[font=Book Antiqua]
snake
Rasiak fartem strzelił to okno, w ogóle na bramke nie spojrzał, jebnął na ślepo i mu się udało.
Sagan dobrze piłke dogrywał do partnerów.
Ale w ogóle z kim k*wa oni grają, pojebało ten pzpn?
Przecież co to za przeciwnik jest? Żaden!
Jak on ma zamiar sprawdzić piłkarzy w takich meczach?
Czyżby nikt lepszy z nami nie chciał grać?
Czy chodzi może o to że WO dużo zapłaciły za gre u nas, bo coś komentator pisał że oni boisk nie mają :/
Aha no właśnie no i ten Mila, nic nie grał, Kosowski go nabił i bramka wpadła, dla mnie out w 1 kolejności.
_kamil_
jak mozna mowic ze przypadkiem strzelil okno? to w takim razie gole ronaldinho, adriano, ronaldo to tez fart. jak dla mnie to byl piekny, mierzony strzal, zreszta nie pierwszy w jego karierze z takiej odleglosci. rasiak, jesli tylko gra, a nie grzeje lawe jest zupelnie niezlej klasy zawodnikiem. niestety trener janas zrobil mu krzywde, wystawiajac go w meczach, gdy byl bez formy. zachowajmy choc troche obiektywnosci a nie tylko powtarzamy ustarte hasla. przeciez nie za kazdego zawodnika placi sie 2 mln funtow
Pelas
Z WO strzelibys pewnie nawet i ty.CO to za przeciwnik??? lige to chyba majo podworkowa i ogolnie niestety musze powiedziec ze zle kadrze wroze na MS jezeeli zamulajo z takimi amatorami.A czemu RAsiak nie pokazal jego niby geniuszu np w meczu z ANGLIĄ?? Rasiak dobrze gra ale tylko z amatorami.Wymien mi jakis jeden dorby mecz w jego wykonaniu chociaz z jakims srednim zespolem:D
tomek_czyz
QUOTE(_kamil_ @ May 14 2006, 21:57:08) [snapback]67457[/snapback]

jak mozna mowic ze przypadkiem strzelil okno? to w takim razie gole ronaldinho, adriano, ronaldo to tez fart. jak dla mnie to byl piekny, mierzony strzal, zreszta nie pierwszy w jego karierze z takiej odleglosci. rasiak, jesli tylko gra, a nie grzeje lawe jest zupelnie niezlej klasy zawodnikiem. niestety trener janas zrobil mu krzywde, wystawiajac go w meczach, gdy byl bez formy. zachowajmy choc troche obiektywnosci a nie tylko powtarzamy ustarte hasla. przeciez nie za kazdego zawodnika placi sie 2 mln funtow

zgadzam sie, rasiak jest calkiem niezly, a ze janas wstawial go przez pol roku jak nie mial klubu, a jak znalazl klub i byl wicekrolem strzelcow to go ani razu nie powolal, teraz rasiaka trzymaja na lawie to ten znowu go powoluje, wg mnie to janas jakis dziwny :/
lazy_bum
QUOTE(lucio @ May 14 2006, 14:13:58) [snapback]67361[/snapback]

a Czyżby to czasem nie to "Drewno" nie było partnerem z ataku i nie asystowało przy wielu golach w najlepszych latach Superniedzielanowi?

[,,] to w takim razie gole ronaldinho, adriano, ronaldo to tez fart. jak dla mnie to byl piekny, mierzony strzal, zreszta nie pierwszy w jego karierze z takiej odleglosci. rasiak, jesli tylko gra, a nie grzeje lawe jest zupelnie niezlej klasy zawodnikiem. niestety trener janas zrobil mu krzywde, wystawiajac go w meczach, gdy byl bez formy. zachowajmy choc troche obiektywnosci a nie tylko powtarzamy ustarte hasla. przeciez nie za kazdego zawodnika placi sie 2 mln funtow

Z całym szacunkiem dla tamtych czasów to one już mineły, dość dawno zresztą. Fajnie, że grali ładnie, ale przydałby się napastnik, który potrafi grać też z kimś innym niż z Niedzielanem. (-;
Co do Saganowskiego to widać było, że bardzo się stara. Zawsze mi się podobało w jego grze przyjęcie piłki i umiejętność jej przytrzymania i ew. oddania z przeciwnikiem na plecach. W tym meczu (z hydraulikami ;-) to potwierdził.
A co do Rasiaka..., Carew z niego nigdy nie będzie. Rasiak jest dla mnie fatalny. Przyjąc piłkę? Oddać ją komuś żeby wypracować sytuację?... Drybling? Przyspieszenie? Cóż, oby wszystkich niedowiarków do siebie przekonał na MŚ, a nie w takim meczu.

jak mozna mowic ze przypadkiem strzelil okno?

Normalnie, mi kiedyś wpadło jak chciałem dośrodkować. <-:

lucio
Żeby Rasiak miał króla strzelców na mundialu to i tak powiedza że to jakieś przypadki że to fuks fart itp...
macho_21

jak mozna mowic ze przypadkiem strzelil okno? to w takim razie gole ronaldinho, adriano, ronaldo to tez fart. jak dla mnie to byl piekny, mierzony strzal, zreszta nie pierwszy w jego karierze z takiej odleglosci. rasiak, jesli tylko gra, a nie grzeje lawe jest zupelnie niezlej klasy zawodnikiem.

Czlowieku...gdzie ty tam mierzony strzal widziales...Nie rozsmieszaj mnie..odbila sie pilka od murawy Rasiak ja uderzyl nawet nie patrzac na bramke i fuksem wpadlo..Udal sie debilowi ostatni mecz..i pojedzie..smutne to ale prawdziwe...

Zdecydowanie saganowski powinnen pojechac...Strzeli 12 bramek w lidze (z pucharami 16) i to w bardzo slabym zespole..gdzie sytuacji w meczu pewnie nie mial za wiele...No i gral caly sezon...Gdzie w naszej reprezentacji to prawdziwy rarystas... tongue.gif

Co do jelenia nie mial bym watpliwosci, widzialem go w finalowym meczu pucharu polski i powiem ze wymiatal..cholernie szybki i calkiem dobry technicznie...fakt troche siorbie przy mowieniu ale do wywiadow pomeczowych brac go nie musza. smile.gif

Co do pierwszego bramkarza...Wiem ze juruś ma duzo zwolenikow tez go lubie...ale nie gra caly sezon(8 miesiecy) zagral jedno udane spotkanie z litwa....Ja bym postawil boruca...Dudek bramkarz nr. 2 i kuszczak nr 3

P.S A tak wogole to o bramkarzy bym sie nie martwil...moim zdaniem obojetnie ktorego z tej 3 postawi w bramce Jones to bedzie wporzadku..takie moje zdanie....Bardziej bym sie o obrone martwil...bo jak bedzie taka dziurawa..to zaden bramkarz nam nie pomoże. sad.gif

Myślał Rasiak o niedzieli, a w sobotę las wycieli. biggrin.gif
snake
QUOTE(macho_21 @ May 15 2006, 08:31:35) [snapback]67481[/snapback]

Czlowieku...gdzie ty tam mierzony strzal widziales...Nie rozsmieszaj mnie..odbila sie pilka od murawy Rasiak ja uderzyl nawet nie patrzac na bramke i fuksem wpadlo..Udal sie debilowi ostatni mecz..i pojedzie..smutne to ale prawdziwe...

Dokładnie, na powtórce było widać to idealnie.
whan
Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą!! Dziś o 20.00 w Polsacie Janas ogłosza swoją s-kadre... biggrin.gif
Będzie szopka jakich mało... laugh.gif
Bo0os
Bede wkurwiony i zirytowany jak Mila pojedzie na mundial.Kurwa przecierz od strzela gole nie tą nogą co zamierza.Parodia, i jeszcze cie cieszył...chyba ze swojego głupiego szczęścia.Poza golem, nic w meczu niepokazał.Kosowki super asyster!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.