Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ranking
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Ranking WE2002 online > Reklamacje zamknięte / Closed claims
Stron: 1, 2, 3
vego21
LeMie, macho podzielam wasze zdanie. Pozycja w ranku napewno nie odzwierciedla umiejętności danego gracza. Ja staram się grać ze wszystkimi jeśli oczywiście czas na to pozwala. Mam jednak nadzieję, żę ludzie odpowiedzialni za nabór do ligi wybiorą najodpowiednieszych graczy.
Pozdrawiam
michu
QUOTE(macho_21 @ Apr 19 2006, 12:01:08) [snapback]63174[/snapback]

Rozmawialem jakies 2 tygodnie temu z Arosem...Powiedzial ze jedynym i słusznym kryterium dostania sie do ligi jest miejsce w rankingu i nic pozatym...Ale jak dla mnie to jest bez sensu...Jestem w podobnej sytuacji jak Lemie...gram ciagle z czolowka i wiadomo raz sie wygra raz sie przegra a nie mam czasu szukac slabszych graczy, poprostu lanie kogos po 5 czy 7 do zera wogole mnie nie bawi...Zależy mi zeby dostac sie do ligi ale napewno na sile tego robil nie bede.Wydaje mi sie, że miejsce w rankingu napewno nie odzwierciedla moziliwosci uczestnika...i nie powinno byc jedynym kryterium przy naborze do ligi..

Nie zgodzę się z Tobą macho_21. Moim zdaniem ranking odzwierciedla umiejętności poszczególnych graczy (czego najlepszym dowodem jest moje miejsce ;P) Piszesz że grasz ciągle z czołówką, bo nie masz czasu szukać słabszych z którymi wygrywasz 5 czy 7 do zera co Cię przecież nie bawi. Prawda jest taka że o wiele łatwiej jest poszukać kogoś z dolnej części tabeli nie koniecznie cieniaka z którym wygrywa się od tak. Może po prostu miejsce które zajmujesz odzwierciedla Twój poziom?

pozdro smile.gif
LeMie
QUOTE (michu @ Apr 19 2006, 14:47:44) *
Nie zgodzę się z Tobą macho_21. Moim zdaniem ranking odzwierciedla umiejętności poszczególnych graczy (czego najlepszym dowodem jest moje miejsce ;P) Piszesz że grasz ciągle z czołówką, bo nie masz czasu szukać słabszych z którymi wygrywasz 5 czy 7 do zera co Cię przecież nie bawi. Prawda jest taka że o wiele łatwiej jest poszukać kogoś z dolnej części tabeli nie koniecznie cieniaka z którym wygrywa się od tak. Może po prostu miejsce które zajmujesz odzwierciedla Twój poziom?

pozdro smile.gif

Michu weź lepiej nie pierdol,że miejsce w rankingu odzwierciedla umiejętności gracza...spomnij sobie tylko turnieje...że w LM doszedłes tak daleko nie musi wcale znaczyc że jestes Bogiem WE bo nie jeden kto jest za Tobą pokazałby Ci gdzie jest twoje miejsce...a że masz tyle czasu i zagranaych 130meczy to jesteś tam gdzie jesteś.
Mogliśmy ograniczyc mecze w rankingu np. 15 meczy na tydzien,wtedy by nie było takich sytuacji,że niektorzy mają 130meczy,a jedni 30meczy, i wtedy miejsce w rankingu odzwierciedlało by umiejętnosci gracza !! To tylko moje zdanie...bo nie każdy ma czas tak jak przywołam Ciebie jeszcze raz MICHU ze gra ok 40 meczy na tydzien,albo i więcej !!

pozdrawiam
michu
QUOTE(LeMie @ Apr 19 2006, 17:04:07) [snapback]63196[/snapback]

Michu weź lepiej nie pierdol,że miejsce w rankingu odzwierciedla umiejętności gracza...spomnij sobie tylko turnieje...że w LM doszedłes tak daleko nie musi wcale znaczyc że jestes Bogiem WE bo nie jeden kto jest za Tobą pokazałby Ci gdzie jest twoje miejsce...a że masz tyle czasu i zagranaych 130meczy to jesteś tam gdzie jesteś.
Mogliśmy ograniczyc mecze w rankingu np. 15 meczy na tydzien,wtedy by nie było takich sytuacji,że niektorzy mają 130meczy,a jedni 30meczy, i wtedy miejsce w rankingu odzwierciedlało by umiejętnosci gracza !! To tylko moje zdanie...bo nie każdy ma czas tak jak przywołam Ciebie jeszcze raz MICHU ze gra ok 40 meczy na tydzien,albo i więcej !!

pozdrawiam

Lemie po pierwsze nie wiem o jakiej LM piszesz w niczym takim nie brałem udzialu, po drugie nie pisałem o Tobie tylko o macho_21, który rozegrał juz sporo meczów, po tzrecie nie moja wina że nie masz czasu. Po czwarte pisanie że ranking jest nieobiektywny bo Pan Lemie nie ma czasu na rozgrywanie meczów jest lekką przesadą.

PS: Przegrałeś z whanem dlatego że on rozegral 200 meczów, czy dlatego że jesteś od niego poprostu slabszy?

pozdro smile.gif
macho_21
QUOTE(michu @ Apr 19 2006, 19:46:57) [snapback]63206[/snapback]

Lemie po pierwsze nie wiem o jakiej LM piszesz w niczym takim nie brałem udzialu, po drugie nie pisałem o Tobie tylko o macho_21, który rozegrał juz sporo meczów, po tzrecie nie moja wina że nie masz czasu. Po czwarte pisanie że ranking jest nieobiektywny bo Pan Lemie nie ma czasu na rozgrywanie meczów jest lekką przesadą.

pozdro smile.gif

Wez michu wrzuc na luz zagralem polowe meczy mniej od ciebie....70% tych spotkan to mecze ze scisła czołówka,pozatym zawodnkow do gry werbuje na IRCu gdzie sedzą zazwyjczaj starzy wyjadacze w WE2002 i nie odmawiam nikomu.Piszesz glupoty aż oczy bola... Szpanujesz bo nabiles sobie wiekszosc punktow na slabiakach jestes dobrym zawodnikem ale 2 pozycja w ranku wcale nie oznacza ze jestes teraz mistrzem w We2002 bo za toba w ranku jest chyba ze 20 lepszych od ciebie. no coment
Raffels
Zgadzam się z LeMie, że ranking nie jest do końca obiektywny gdyż tak jak ktoś już powiedział: Jedni graja ze słabymi i nabijają punkty odrzucając propozycję graczy z wyższej półki i przez to zajmują wysokie miejsce w rankingu, a drudzy często duuuużo lepsi zawodnicy od owych wyżej wymienionych grają z solidnymi graczami i w miare możliwości nikomu nie odmawiają. Tyle że ich miejsce w rankingu jest duzo niższe. Tak więc moim skromnym zdaniem Przy doborze graczy do 3 ligi nie powinna decydować tylko pozycja w ranku ale również inne kryteria m.in wyniki z solidnymi przeciwnikami.
michu
QUOTE(macho_21 @ Apr 19 2006, 17:58:42) [snapback]63212[/snapback]

Wez michu wrzuc na luz zagralem polowe meczy mniej od ciebie....70% tych spotkan to mecze ze scisła czołówka,pozatym zawodnkow do gry werbuje na IRCu gdzie sedzą zazwyjczaj starzy wyjadacze w WE2002 i nie odmawiam nikomu.Piszesz glupoty aż oczy bola... Szpanujesz bo nabiles sobie wiekszosc punktow na slabiakach jestes dobrym zawodnikem ale 2 pozycja w ranku wcale nie oznacza ze jestes teraz mistrzem w We2002 bo za toba w ranku jest chyba ze 20 lepszych od ciebie. no coment

michu 0:1 snake 2006-04-19 13:49:11
USA -15:15 USA

michu 4:0 snake 2006-04-19 13:31:24
USA 34:-34 LKS

michu 2:1 Czarny 2006-04-19 12:43:15
USA 16:-16 Zaglebie L.

michu 1:2 Czarny 2006-04-19 12:40:17
USA -15:15 Zaglebie L.

michu 2:1 Czarny 2006-04-19 12:22:08
USA 16:-16 Zaglebie L.

michu 2:1 Rivaldinho 2006-04-18 16:33:01
USA 10:-10 Australia

Raffels 4:1 michu 2006-04-18 14:44:39
Zaglebie L. 36:-36 USA

michu 5:1 Raffels 2006-04-18 14:29:17
USA 21:-21 Zaglebie L.

To moje ostatnie mecze Czarny, snake, Rivaldinho, Raffeles jesteście cieniakami? macho_21 tak uważa.
Nigdy nie powiedziałem że jestem najlepszy, macho nie wiem skąd bierzesz te teksty. WEŹ TY WYLUZUJ BO ROBISZ IDIOTE Z SIEBIE smile.gif

Koniec tematu
whan
LeMie jak sadziles ze jestes lepszy niz czolowka to sie wlasnie przekonales ze tak nie jest biggrin.gif :
whan4:1 LeMie

whan2:0 LeMie

Może i ranking nie odzwierciedla mozliwosci zawodnikow ale czolwoka jak widac jest w stanie poradzic sobie z tymi, którzy twierdzą że są dobrzy ale przez to że grają z najlepszymi są nisko.

A co do ilości meczy: ja do jakiegoś 130 meczu byłem na 50 miejscu i ch... grałem bo uczyłem sie tej gry dopiero.Miałem wtedy jakieś 1600 pkt czyli w zasadzie po 130 meczach zaczalem gre od nowa. Wygralem z paroma, którzy byli wyżej ode mnie i piołem się w góre rankingu i wylądowałem w tym gównie, czyli 1 miejscu. Nie pierdolcie więc że ilość meczów sie liczy, że gracie tylko z dobrymi bo tak nie jest.Jak ktoś jest dobry to czołówka sama go "znajdzie". Oczywiście są osoby, których miejsce nie odzwierciedla ich możliwości(np ja, powinienem byc kolo 5-10 msc ale cóż), ale są to głównie starzy wyjadacze grający w ligach, którzy nie grają wielu meczy bo nie zależy im aż tak bardzo na ranku.
LeMie po twoich meczach widać że grasz z ludźmi na swoim poziomie więc skoro z nimi przegrywasz to nie dziw sie ze masz miejsce 48.

Słowa snake'a:
LeMie nie bój się, zapewniam Cie że do ligi się dostaniesz blink.gif
Dla mnie to troche dziwne ale ok rozumiem........dobra jednak nie rozumiem, czyli tak naprawdę miejsca w lidze są już ustalone...trudno.

T-Mac
ranking chyba gramy na takiej zasadzie kto z kim chce
jak jeden nie chce grac z drugim to chyba go za to nie zabijesz
ja gram jak mam czas wbijam sie na serwer i lapie pierwsza lepsza chetna osobe
Czarny
QUOTE(whankus @ Apr 19 2006, 20:10:40) [snapback]63219[/snapback]

A co do ilości meczy: ja do jakiegoś 130 meczu byłem na 50 miejscu i ch... grałem bo uczyłem sie tej gry dopiero.Miałem wtedy jakieś 1600 pkt czyli w zasadzie po 130 meczach zaczalem gre od nowa. Wygralem z paroma, którzy byli wyżej ode mnie i piołem się w góre rankingu i wylądowałem w tym gównie, czyli 1 miejscu. Nie pierdolcie więc że ilość meczów sie liczy, że gracie tylko z dobrymi bo tak nie jest.Jak ktoś jest dobry to czołówka sama go "znajdzie". Oczywiście są osoby, których miejsce nie odzwierciedla ich możliwości(np ja, powinienem byc kolo 5-10 msc ale cóż), ale są to głównie starzy wyjadacze grający w ligach, którzy nie grają wielu meczy bo nie zależy im aż tak bardzo na ranku.
LeMie po twoich meczach widać że grasz z ludźmi na swoim poziomie więc skoro z nimi przegrywasz to nie dziw sie ze masz miejsce 48.

whan wyciągnąłeś mi pewne stwierdzenia z ust wink.gif
Pozwole sobie zabrać głos wink.gif Moim zdaniem ilość meczów nie ma znaczenia (chyba że porównujesz 120 do 7) Pamiętajcie że ta osoba co gra dużo zawsze może stracić pkt... Tyle że są te zjebane bonusy za mecze...
Myślę, że rank w pełni odzwierciedla to kto powinien wejść do ligi i komu zależy na tym. Powtarzam, są to wolne rozgrywki i można grać kiedy chcesz, ile chcesz i z kim chcesz. Te słowa whana, że jak jesteś wysoko to czołówka sama Cie znajdzie są idealne, ja np. na to patrze, biore gg kolesia i z nim gram. Nigdy jeszcze nie zagrałem biorąc z kaillery jakichś srajtuchów laugh.gif czy innych. Przeważnie wszystkim poniżej 30 miejsca odmawiam bo szkoda mi czasu, a jeżeli znajduje się tam dobry zawodnik, to pierdole nie gram bo moge stracić -50 za jeden wtop, poczekam aż się wespnie i zagramy na równych warunkach. Moje zalecenie to, to żebyście też troche używali mózgu i nie grali z kim popadnie bo tak napewno wysoko nie będziecie smile.gif drugie zalecenie to żebyście nie grali ze słabiakami z okolic setki bo pkt i tak są marne napewno, lepiej zagrać z czołowym, wygrać nawet fartem i dostać +36 wink.gif Ranking nie jest jak liga że wszystko jest z góry nakazane (w tym tyg gram z tym, tym i tamtym) tylko masz prawo doboru więc z niego korzystaj z największą korzyścią dla siebie. Oczywiście neguje wielokrotne odmowy gry, bo za to też bym karał chłostą. Tyle ode mnie LEO smile.gif
Rafalinsky
ja tam lece z kim popadnie smile.gif tak samo jak T-mac, wbijam na serw i go. chociaz fakt faktem ze wygrywanie z kims kto sie nie broni praktycznie nie jest przyjemne... Czarny kombinatorze tongue.gif mamy jeszcze zalegle mecze do rozegrania rolleyes.gif
vialli
Wogóle nierozumiem zamieszania - ktos wygrywa to awansuje... Whan czy Czarny gdyby nawet zagrali zemna (dól rankingu:P narazie:)) i wygrali X:0 to dostaliby tyle pkt co kot naplakal.
Wiec nieopowiadajcie o nabijaniu pkt, bo taki gracz jak Whan, Czarny itd. grając z kims nisko z rankingu nawet przy remisie traci wiecej pkt niz zyskuje gdyby wygral:)

P.S.
Jedym rozwiązaniem to wygrywaćsmile.gif
vego21
QUOTE(vialli @ Apr 21 2006, 19:57:21) [snapback]63546[/snapback]

Wogóle nierozumiem zamieszania - ktos wygrywa to awansuje... Whan czy Czarny gdyby nawet zagrali zemna (dól rankingu:P narazie:)) i wygrali X:0 to dostaliby tyle pkt co kot naplakal.
Wiec nieopowiadajcie o nabijaniu pkt, bo taki gracz jak Whan, Czarny itd. grając z kims nisko z rankingu nawet przy remisie traci wiecej pkt niz zyskuje gdyby wygral:)

P.S.
Jedym rozwiązaniem to wygrywaćsmile.gif

I właśnie o to moim skromnym zdaniem chodzi. Ranking jest podzielony na tzw. niby poziomy. Wole grać w na tym swoim ''poziomie'' i zdobywać więcej punktów niż gdybym grał z kimś z doły ranku. oczywiście nie zawsze to wychodzi bo gra się nie kiedy z kim popadnie ale... smile.gif
whan
Siano jednak coś znowu popsułeś... tongue.gif

Mam problem z dodaniem wyniku:
Coś źle rank liczy czas.... grałem z Timakiem wczoraj o 17 dwa mecze i dziś o 12 także dwa, ale tego drugiego nawet teraz(godz21) nie moge dodac bo cały czas pisze że grałem już z nim 3 mecze dziś.......... biggrin.gif

Czyżby doba miała więcej niż 24 godziny.... huh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.