Zoller
Mar 18 2006, 21:12
A teraz się pośmiejemy, jakoże znudziły mi się troszkę sigi i tapetki to zrobiłem moją pierwszą mordę

Jak chcecie to oceniajcie, ale łagodnie. Zresztą Eto'o ciężko zrobić.

Pozdro
Zoller
Mar 18 2006, 21:27
Wiem, że pokemon, ale tak wyglądają każde pierwsze twarze. Bartosz05 mam pytanko. Jak robisz zawodnika, który nie ma swojego bina w grze, np niektórzy polacy, to samemu robisz bina? Może głupie pytanie, ale zupełnie nie jarze. Na innych forach pisało o tych skośnookich, że ich się edytuje i robi zupełnie nową twarz, ale to jakaś baja. Wytłumacz jak możesz ;]
Zoller
Mar 19 2006, 14:08
Druga twarz (Eto'o mi nie wyszedł)
Ronaldo
(preview):
Karol Johnn
Mar 19 2006, 14:42
QUOTE(Zoller @ Mar 19 2006, 17:03:14) [snapback]57669[/snapback]
Druga twarz (Eto'o mi nie wyszedł)
Ronaldo
(preview):

ronaldo zbytnio tez nie...
Zoller
Mar 19 2006, 15:23
No ok, ale jak oglądałem pierwsze twarze najlepszych aktualnie facemakerów tego forum, to były gorsze niż np. mój Ronaldo, ale spoko. Poprawiłem bmp i parę rzeczy:
Ronaldo (preview):

pozdro
kostek
Mar 19 2006, 15:23
zoller sciagnij sobie tutorial timaka
(tu go masz) i zrób morde kogos kogo nei ma w grze...bo w tym stadium mozesz jedynie spaprac bmp zrobionie przez konami...a to bez sensu

zassaj oedita, converter i próbuj
Zoller
Mar 19 2006, 15:25
No dobra, ale jak wiesz to powiedz mi jak zrobić mordę kogo nie ma w grze, bez bina

Jak zrobić własnego bina? Żebym sam ustawił gdzie mają być oczy usta itd. Dzięki jeśli ktoś mi powie.
------
EDIT:
OK, już wiem
Zoller
Mar 21 2006, 16:55
Kamil Kosowski:

Ocenki? Jak zrobić dużo lepsze BMP? Wyostrzałem, ale i tak słabo wyszło.
lookass
Mar 21 2006, 17:06
Jak dla mnie w ogóle nie podobny rób coś w OEdit a nie tylko bmp (OEdit zassaj)
Zoller
Mar 21 2006, 18:28
Robiłem w oedicie no chłopie

To są moje pierwsze mordy ;]
Dobra morda jak na początkującego:)
olivier
Mar 21 2006, 19:39
Kosowski średni 5/10
Przestancie sie czepiac! to ze mordy nie sa najwyzszych lotow to fakt...ale to poczatek...pierwsze twarze wygladaja zawsze "smiesznie". Wiekszosc wypowiada sie w taki sposob jakby to wszystkie rozumy pozjadala i robila twarze klase wyzsza od cigmana czy od innych facemakerow jak Mystiq czy tez S'n. Panowie to ma byc rytyka konstruktywna a nie danie do zrozoumienia "daj se z tym spokoj"...
Udanych kolejnych prac zycze...pozdro
Zoller
Mar 23 2006, 17:51
Steven Pienaar:
no Pienaar jak narazie najlepszy w twoim wykonaniu
ale musisz robić troszke lepsze bmp
bo słabe bmp ci wychodzi
pozdro...
Wracam po dłuższej przerwie

Dzięki poradom mortina, norka i rav'a udało mi się w końcu stworzyć w miarę przyzwoitą twarz, za co serdecznie im dziękuję

Adriano
(preview)
Powiedzcie co w nim poprawić
bobex77
Apr 1 2006, 20:39
No Zoller porady jak widac pomogly
no i jak na razie napewno najlepsza twoja morda
No i prubuj dalej:)
------
co poprawic:wydaje mi sieze za duzo kontrastu dales i ze troche za jasny jest kolor;)
pozdro
Adriano (preview):

Oceny?
jesli idzie o Adriano to bmp daje rade...
model...hmm dol powinien byc ewidentnie szerszy...Adriano jest takim pucowatym zawodnikiem..i sprobuj wyedytowac usta z jakiejs innej foty ghdyz na tej z ktorej robiles ma dziwny wyraz twarzy...pozdro
ogolnie wporzo adriano, chociaz bmp mogloby byc troszeczke lepsze

ale to sa Twoje poczatki wiec pelen respect dla Ciebie ze jest podobny xD ja zaczynalem od gorszych pokemonow
QUOTE(Zoller @ Mar 19 2006, 16:13:28) [snapback]57690[/snapback]
No dobra, ale jak wiesz to powiedz mi jak zrobić mordę kogo nie ma w grze, bez bina

Jak zrobić własnego bina? Żebym sam ustawił gdzie mają być oczy usta itd. Dzięki jeśli ktoś mi powie.
------
EDIT:
OK, już wiem
Ale ja nie wiem

Jak :>
Po 1:
Jest takie coś jak PM (PW).
Po 2:
Musisz znaleźć bina z kimś, kto ma podobne ustawienia brwi, oczu, nosa i ust jak ten z twojego zdjęcia. I w nim się bawisz w robienie bmp

Pozdro, i zaglądajcie tu częściej, bo mało kto ocenia moje facjatki.
Bartolinho_13
Apr 2 2006, 20:04
No, Adriano ładny... Zważywszy, że jesteś początkujący to bravo !!
Duże podobieństwo
Dzięki za komenty. Teraz kolejny zawodnik Interu:
Veron (preview):

Oceny mile widziane oraz propozycje co poprawić

Proszę wziąc pod uwagę, że to jedne z moich pierwszych mord.
Chcę zrobić mini-facepacka Interu

Chociaż wątpie, że ktokolwiek zassa, bo w końcu 'od początkującego'
bardzo ladny veron, gratki

bmp bardzo dobre, model niewiele poprawiles, ale po co? wkoncu ten od konami jest znakomity

oby tak dalej
Bardzo dobry Veron... Podobieństwo i BMP EXTRA... ale... no właśnie... jest jedno ale... Kształt głowy mi przypomina Silvestra... Ogółem jest spoko...
tak 3maj...
3M SIĘ...
Pozdro
jak na początek Adriano i Veron to njlepsze twoje Face
naprawd piękne
ale rób trudniejsze twarze których niema w grze
Adriano 8.5/10
Veron 8/10
pracuj
pozdro...
dj_adamus
Apr 2 2006, 20:37
Hehe Zoller widzę, że się przebranżowiłeś

Fajne twarze jak na początkującego, najlepsza to moim zdaniem Veron!
Pozdro
saviolka
Apr 2 2006, 20:37
QUOTE(Zoller @ Apr 2 2006, 18:54:59) [snapback]60147[/snapback]
Dzięki za komenty. Teraz kolejny zawodnik Interu:
Veron (preview):

Oceny mile widziane oraz propozycje co poprawić

Proszę wziąc pod uwagę, że to jedne z moich pierwszych mord.
Chcę zrobić mini-facepacka Interu

Chociaż wątpie, że ktokolwiek zassa, bo w końcu 'od początkującego'

bardzo ładny !!
Usta trochę jakieś takie 'damskie' ;P
Dzięki za komenty

J.Zanetti (preview):

Zbyt wiele się tu nie napracowałem, bo model KONAMI stworzyło idealny, więc głównie bmp uległo zmianie

Oceny?
Więc zrób twarz kogoś, kogo nie ma w grze, albo jest słabo zrobiony

BMP niezłe, ale jakoś brakuje kolorów (np. usta w kolorze skóry są).
Pozdro
konsej15
Apr 3 2006, 14:37
no zoller...veron bardzo ladny...oby tak dalej...pzdr
Na razie chcę nauczyć się zrobić dobre twarze i bazuję na modelach stworzonych, które ulegają tylko drobnej zmianie. Moim planem jest stworzenie Mini-face packa Interu składającego się z 4 bądź 6 zawodników, którego postaram się wypuścić niebawem. Ciekawe czy ktoś go zassa

Zrobiłem:
Veron
J.Zanetti
U Zanettiego poprawię usta jak sugerował rav16. Poprawione twarze będą w facepacku.
Zamierzam zrobić:
Nowego Adriano
Martins
Cambiasso
Cordoba
Może to jednak ulec zmianie. Zależy jak to wyjdzie i ile czasu będzie. Pozdrawiam i proszę, wpadajcie częściej
Zrób Solariego
Zanetti w miarę dobry ale jest już w grze więc nie widze sensu go drugi raz robić. Popraw mu też brwi

.
Adriano poprawiony na nowym modelu:
Poprzedni:

Mam nadzieję, że widać różnicę

Mówcie co poprawić do final
Ostatecznie w minifacepacku Interu znajdą się:
*Adriano
*Veron
*Figo
A 4 twarz to się zastanowię jeszcze

P.S Jeśli ma ktoś tutoriala jak zrobić włoski to pisać na PW albo na gg. Będę wdzięczny!
Moim zdaniem najlepsza twarz w twoim wykonaniu do Veron potem oczywiście Adriano. Ale to jest tylko moje zdanie.
Capitan Tsubasa
Apr 3 2006, 22:07
Ogolnie spoko tylko 2 uwagi. Po pierwsze nos mi sie nie podoba a po drugie to troche sie swieci
W modelu Adriano przydałoby się baniak u góry zmniejszyć, bo jest zbyt szeroki. Nos także jakiś dziwny. Co do BMP, to 1) daje po oczach, 2) bardzo rozmyte. Potraktuj Sharpen Tool'em (Narzędzie Wyostrzające?) w szczególności brwi.
Ok, dzięki, dziś postaram się poprawić.
Tu przedstawiam bardzo wczesną wersję Figo. Muszę poprawić kolor twarzy i nieco bmp. Nie znalazłem dobrego zdjęcia. Jak ktoś owe posiada niech da znać, bo z tego, z którego zrobiłem ciężko cokolwiek wyciągnąć.
Figo (beta preview):
Znowu za duży kontrast dałeś. Pracuj więcej w oedicie, bo np. ta broda marnie wygląda

Pozdro.
Nie wiem czy jest sens robić twarze które mają bardzo dobry model z konami , w ten sposób nie da się ocenić twoich umiejętności . Spróbuj inne facjaty bo operowanie praktycznie samym bmp to nie wszystko .
Pozdro
Veron (final):

Wszystkie twarze, które zrobię znajdą się w mini-facepacku bądź facepacku.
Zrezygnowałem z facepacka Interu, bo nie ma zbyt dużo fajnych fotek tychże zawodników.
Będę robił różne
Sorry za drugi post z rzędu. Coś mało osób tu zagląda, a ja tylko edytuje posty..
Postanowiłem zrobic kogoś na własnym modelu.
Boruc (preview):

Trochę jest do poprawy, nos i kolor bmp.
Mówcie co poprawić jeszcze..
bardzo dobrze ze na wlasnym modelu go robisz i ciesze sie ze starasz sie

bmp lekko przyciemnij i odbierz kontrastu a bedzie wporzo
konsej15
Apr 4 2006, 17:53
no mordy coaraz lepsze.Sczegolnie Veron...boruc troche nie wyszedl...ale m,ysle ze nastpene mordy beda lepsze pzdr
Coś bmp nie wyszło. Muszę posiedzieć nad nim. Dzięki za oceny..
saviolka
Apr 4 2006, 17:59
QUOTE(Zoller @ Apr 4 2006, 16:28:58) [snapback]60445[/snapback]
Sorry za drugi post z rzędu. Coś mało osób tu zagląda, a ja tylko edytuje posty..
Postanowiłem zrobic kogoś na własnym modelu.
Boruc (preview):

Trochę jest do poprawy, nos i kolor bmp.
Mówcie co poprawić jeszcze..
tak jak mowisz popraw kolor bmp i nos a bedize wporzo..
Bmp Boruca za ostre , pozatym przyciemnij , a w modelu popraw nos ( kanciaty ) i usta :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.