Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Faces By Zoller
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Początkujący.
Stron: 1, 2
Zoller
A teraz się pośmiejemy, jakoże znudziły mi się troszkę sigi i tapetki to zrobiłem moją pierwszą mordę smile.gif Jak chcecie to oceniajcie, ale łagodnie. Zresztą Eto'o ciężko zrobić.

IPB Image

Pozdro smile.gif
Zoller
Wiem, że pokemon, ale tak wyglądają każde pierwsze twarze. Bartosz05 mam pytanko. Jak robisz zawodnika, który nie ma swojego bina w grze, np niektórzy polacy, to samemu robisz bina? Może głupie pytanie, ale zupełnie nie jarze. Na innych forach pisało o tych skośnookich, że ich się edytuje i robi zupełnie nową twarz, ale to jakaś baja. Wytłumacz jak możesz ;]
Zoller
Druga twarz (Eto'o mi nie wyszedł)

Ronaldo (preview):

IPB Image
Karol Johnn
QUOTE(Zoller @ Mar 19 2006, 17:03:14) [snapback]57669[/snapback]

Druga twarz (Eto'o mi nie wyszedł)

Ronaldo (preview):

IPB Image

ronaldo zbytnio tez nie...
Zoller
No ok, ale jak oglądałem pierwsze twarze najlepszych aktualnie facemakerów tego forum, to były gorsze niż np. mój Ronaldo, ale spoko. Poprawiłem bmp i parę rzeczy:

Ronaldo (preview):

IPB Image

pozdro
kostek
zoller sciagnij sobie tutorial timaka (tu go masz) i zrób morde kogos kogo nei ma w grze...bo w tym stadium mozesz jedynie spaprac bmp zrobionie przez konami...a to bez sensu smile.gif zassaj oedita, converter i próbuj smile.gif
Zoller
No dobra, ale jak wiesz to powiedz mi jak zrobić mordę kogo nie ma w grze, bez bina smile.gif Jak zrobić własnego bina? Żebym sam ustawił gdzie mają być oczy usta itd. Dzięki jeśli ktoś mi powie.

------
EDIT:

OK, już wiem
Zoller
Kamil Kosowski:

IPB Image

Ocenki? Jak zrobić dużo lepsze BMP? Wyostrzałem, ale i tak słabo wyszło.
lookass
Jak dla mnie w ogóle nie podobny rób coś w OEdit a nie tylko bmp (OEdit zassaj)
Zoller
Robiłem w oedicie no chłopie smile.gif To są moje pierwsze mordy ;]
emo07
Dobra morda jak na początkującego:)
olivier
Kosowski średni 5/10
norek
Przestancie sie czepiac! to ze mordy nie sa najwyzszych lotow to fakt...ale to poczatek...pierwsze twarze wygladaja zawsze "smiesznie". Wiekszosc wypowiada sie w taki sposob jakby to wszystkie rozumy pozjadala i robila twarze klase wyzsza od cigmana czy od innych facemakerow jak Mystiq czy tez S'n. Panowie to ma byc rytyka konstruktywna a nie danie do zrozoumienia "daj se z tym spokoj"...
Udanych kolejnych prac zycze...pozdro
Zoller
Steven Pienaar:

IPB Image
Baros
no Pienaar jak narazie najlepszy w twoim wykonaniu
ale musisz robić troszke lepsze bmp
bo słabe bmp ci wychodzi

pozdro...

Zoller
Wracam po dłuższej przerwie smile.gif

Dzięki poradom mortina, norka i rav'a udało mi się w końcu stworzyć w miarę przyzwoitą twarz, za co serdecznie im dziękuję smile.gif

Adriano (preview)
IPB Image

Powiedzcie co w nim poprawić wink.gif
bobex77
No Zoller porady jak widac pomogly
no i jak na razie napewno najlepsza twoja morda
No i prubuj dalej:)
------
co poprawic:wydaje mi sieze za duzo kontrastu dales i ze troche za jasny jest kolor;)
pozdro
Zoller
Adriano (preview):
IPB Image

Oceny?
norek
jesli idzie o Adriano to bmp daje rade...
model...hmm dol powinien byc ewidentnie szerszy...Adriano jest takim pucowatym zawodnikiem..i sprobuj wyedytowac usta z jakiejs innej foty ghdyz na tej z ktorej robiles ma dziwny wyraz twarzy...pozdro
Mortin
ogolnie wporzo adriano, chociaz bmp mogloby byc troszeczke lepsze biggrin.gif ale to sa Twoje poczatki wiec pelen respect dla Ciebie ze jest podobny xD ja zaczynalem od gorszych pokemonow tongue.gif
s1ntex
QUOTE(Zoller @ Mar 19 2006, 16:13:28) [snapback]57690[/snapback]

No dobra, ale jak wiesz to powiedz mi jak zrobić mordę kogo nie ma w grze, bez bina smile.gif Jak zrobić własnego bina? Żebym sam ustawił gdzie mają być oczy usta itd. Dzięki jeśli ktoś mi powie.

------
EDIT:

OK, już wiem

Ale ja nie wiem tongue.gif Jak :>
Zoller
Po 1:
Jest takie coś jak PM (PW).
Po 2:
Musisz znaleźć bina z kimś, kto ma podobne ustawienia brwi, oczu, nosa i ust jak ten z twojego zdjęcia. I w nim się bawisz w robienie bmp smile.gif

Pozdro, i zaglądajcie tu częściej, bo mało kto ocenia moje facjatki.
Bartolinho_13
No, Adriano ładny... Zważywszy, że jesteś początkujący to bravo !!
Duże podobieństwo smile.gif
Zoller
Dzięki za komenty. Teraz kolejny zawodnik Interu:

Veron (preview):
IPB Image

Oceny mile widziane oraz propozycje co poprawić smile.gif

Proszę wziąc pod uwagę, że to jedne z moich pierwszych mord.
Chcę zrobić mini-facepacka Interu smile.gif Chociaż wątpie, że ktokolwiek zassa, bo w końcu 'od początkującego' smile.gif
Mortin
bardzo ladny veron, gratki biggrin.gif bmp bardzo dobre, model niewiele poprawiles, ale po co? wkoncu ten od konami jest znakomity biggrin.gif oby tak dalej tongue.gif
Nelson
Bardzo dobry Veron... Podobieństwo i BMP EXTRA... ale... no właśnie... jest jedno ale... Kształt głowy mi przypomina Silvestra... Ogółem jest spoko...

tak 3maj...

3M SIĘ...

Pozdro
Baros
jak na początek Adriano i Veron to njlepsze twoje Face
naprawd piękne
ale rób trudniejsze twarze których niema w grze
Adriano 8.5/10
Veron 8/10

pracuj

pozdro...
dj_adamus
Hehe Zoller widzę, że się przebranżowiłeśtongue.gif
Fajne twarze jak na początkującego, najlepsza to moim zdaniem Veron!
Pozdro
saviolka
QUOTE(Zoller @ Apr 2 2006, 18:54:59) [snapback]60147[/snapback]

Dzięki za komenty. Teraz kolejny zawodnik Interu:

Veron (preview):
IPB Image

Oceny mile widziane oraz propozycje co poprawić smile.gif

Proszę wziąc pod uwagę, że to jedne z moich pierwszych mord.
Chcę zrobić mini-facepacka Interu smile.gif Chociaż wątpie, że ktokolwiek zassa, bo w końcu 'od początkującego' smile.gif

bardzo ładny !! smile.gif
rav
Usta trochę jakieś takie 'damskie' ;P
Zoller
Dzięki za komenty wink.gif

J.Zanetti (preview):
IPB Image

Zbyt wiele się tu nie napracowałem, bo model KONAMI stworzyło idealny, więc głównie bmp uległo zmianie smile.gif
Oceny?
rav
Więc zrób twarz kogoś, kogo nie ma w grze, albo jest słabo zrobiony tongue.gif
BMP niezłe, ale jakoś brakuje kolorów (np. usta w kolorze skóry są).
Pozdro smile.gif
konsej15
no zoller...veron bardzo ladny...oby tak dalej...pzdr
Zoller
Na razie chcę nauczyć się zrobić dobre twarze i bazuję na modelach stworzonych, które ulegają tylko drobnej zmianie. Moim planem jest stworzenie Mini-face packa Interu składającego się z 4 bądź 6 zawodników, którego postaram się wypuścić niebawem. Ciekawe czy ktoś go zassa smile.gif

Zrobiłem:

Veron
J.Zanetti

U Zanettiego poprawię usta jak sugerował rav16. Poprawione twarze będą w facepacku.

Zamierzam zrobić:

Nowego Adriano
Martins
Cambiasso
Cordoba

Może to jednak ulec zmianie. Zależy jak to wyjdzie i ile czasu będzie. Pozdrawiam i proszę, wpadajcie częściej smile.gif
emo07
Zrób Solariego wink.gif
Lanek
Zanetti w miarę dobry ale jest już w grze więc nie widze sensu go drugi raz robić. Popraw mu też brwi wink.gif .
Zoller
Adriano poprawiony na nowym modelu:
IPB Image

Poprzedni:
IPB Image
Mam nadzieję, że widać różnicę smile.gif

Mówcie co poprawić do final

Ostatecznie w minifacepacku Interu znajdą się:
*Adriano
*Veron
*Figo

A 4 twarz to się zastanowię jeszcze smile.gif

P.S Jeśli ma ktoś tutoriala jak zrobić włoski to pisać na PW albo na gg. Będę wdzięczny!
JuveR
Moim zdaniem najlepsza twarz w twoim wykonaniu do Veron potem oczywiście Adriano. Ale to jest tylko moje zdanie.
Capitan Tsubasa
Ogolnie spoko tylko 2 uwagi. Po pierwsze nos mi sie nie podoba a po drugie to troche sie swieci wink.gif
rav
W modelu Adriano przydałoby się baniak u góry zmniejszyć, bo jest zbyt szeroki. Nos także jakiś dziwny. Co do BMP, to 1) daje po oczach, 2) bardzo rozmyte. Potraktuj Sharpen Tool'em (Narzędzie Wyostrzające?) w szczególności brwi.
Zoller
Ok, dzięki, dziś postaram się poprawić.

Tu przedstawiam bardzo wczesną wersję Figo. Muszę poprawić kolor twarzy i nieco bmp. Nie znalazłem dobrego zdjęcia. Jak ktoś owe posiada niech da znać, bo z tego, z którego zrobiłem ciężko cokolwiek wyciągnąć.

Figo (beta preview):
IPB Image

rav
Znowu za duży kontrast dałeś. Pracuj więcej w oedicie, bo np. ta broda marnie wygląda wink.gif Pozdro.
pika
Nie wiem czy jest sens robić twarze które mają bardzo dobry model z konami , w ten sposób nie da się ocenić twoich umiejętności . Spróbuj inne facjaty bo operowanie praktycznie samym bmp to nie wszystko .
Pozdro
Zoller
Veron (final):
IPB Image

Wszystkie twarze, które zrobię znajdą się w mini-facepacku bądź facepacku.
Zrezygnowałem z facepacka Interu, bo nie ma zbyt dużo fajnych fotek tychże zawodników.
Będę robił różne smile.gif
Zoller
Sorry za drugi post z rzędu. Coś mało osób tu zagląda, a ja tylko edytuje posty..

Postanowiłem zrobic kogoś na własnym modelu.

Boruc (preview):
IPB Image

Trochę jest do poprawy, nos i kolor bmp.

Mówcie co poprawić jeszcze..
Mortin
bardzo dobrze ze na wlasnym modelu go robisz i ciesze sie ze starasz sie biggrin.gif bmp lekko przyciemnij i odbierz kontrastu a bedzie wporzo biggrin.gif
konsej15
no mordy coaraz lepsze.Sczegolnie Veron...boruc troche nie wyszedl...ale m,ysle ze nastpene mordy beda lepsze pzdr
Zoller
Coś bmp nie wyszło. Muszę posiedzieć nad nim. Dzięki za oceny..
saviolka
QUOTE(Zoller @ Apr 4 2006, 16:28:58) [snapback]60445[/snapback]

Sorry za drugi post z rzędu. Coś mało osób tu zagląda, a ja tylko edytuje posty..

Postanowiłem zrobic kogoś na własnym modelu.

Boruc (preview):
IPB Image

Trochę jest do poprawy, nos i kolor bmp.

Mówcie co poprawić jeszcze..

tak jak mowisz popraw kolor bmp i nos a bedize wporzo..
pika
Bmp Boruca za ostre , pozatym przyciemnij , a w modelu popraw nos ( kanciaty ) i usta :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.