Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Faces By Zoller
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Początkujący.
Stron: 1, 2
kostek
no niezły face...i na swoim modelu wkońcu smile.gif ja proponuje zrobic bmp od nowa albo je troche podrasowac i bedzie niezły boruc...bo podobieństwo jest widoczne...powodzenia
norek
Cwicz cwicz...taka moja drobna rada...nie dawaj tak duzo kontrastu na bmp bo to psuje caly efekt...
Zoller
Nie widziałem nigdy dobrze zrobionego Didę. Postanowiłem spróbować, ale także, nie jest to idealne podobieństwo. Na dodatek na necie nie ma dobrych jego zdjęć. Oceńcie sami:

Dida (preview):
IPB Image

Oceny i sugestie mile widziane..
rav
Wygląda tak, jakbyś po prostu wyostrzył i dał większy kontrast na BMP od KONAMI. Model praktycznie taki sam, niestety, nadal wygląda jak stary dziad od KONAMI :/
Zoller
Fotę też miałem dupiatą. Widziałeś dobrego Didę? Ja nie..
BMP jak co jest moje, nie z konami, a model nie ulegl wiekszym zmianom, bo ten nie jest zły.
Mogę spróbować na innym modelu z tym bmp, ale wątpie, by wyglądało lepiej smile.gif

Co poprawić?
Mortin
hmmm nadal za duzo kontrastu dajesz i wyostrzania .... a procz tego popraw brode bo taka jasna i dziwna troche wyszla biggrin.gif ogolnie dobra mordka
rav
Ten model jest IMO nienajlepszy, bo po pierwsze oczy są cholernie duże, kanciaty łeb i nochal jak u dziada tongue.gif Pokaż fotkę z której robiłeś tongue.gif
Zoller
Oj, mylicie się cool.gif Nie dałem wcale kontrastu, może to jak Dida wygląda to efekt foty, którą przedstawiam poniżej. tylko ściemniłem trochę, by pasowała do koloru szyi. Poprawię go smile.gif
Piszcie jednak dokładniej co jest nie tak, a nie jak rav16, że kilka słów o modelu i błędy ogólnie. Muszę wiedzieć co poprawiać, a wy czasami nic nie napiszecie smile.gif Pozdrawiam ;]

IPB Image
Mortin
hmm kazdy screeen z gry wyglada na bardzo rozjasnionego i jakby za duzo kontrastu mial na sobie.... moze wez zmniejsz jasnosc na gry na 8, moze to cos pomoze
Zoller
Przyciemniłem..

IPB Image

Nie wiem czy to coś dało..
Baros
dało
oczy popraw bo inne całkiem niż na fotc i może troszke model po bokach mordy
ale twar ogólnie nie jest zła

pozdro...
Zoller
Macie dla porównania:

Dida (by Konami)
IPB Image

Dida (by Zoller)
IPB Image

Na jutro poprawię..

P.S Nie patrzcie na włosy Didy od Konami, bo coś mi sie fryzury pochrzaniły.
kostek
no twoj nieco lepszy...trenuj. ale wiecej posiedz nad jedną twarzyczka
Simi93
Jeśli potrafisz to zrób mu inną fryzure, z dwoma pasami biggrin.gif...
A co do mordy to :
- Za długa broda
- Niżej uszy !
- Nie co inny kolor skóry (jaśniejszy)
- Zmień usta (jaśniejsze)
- Ułuż niżej brwi i wydłuż je (http://br.geocities.com/dielorza/didaselecao.jpg)

Zoller
Dida (preview) update:
IPB Image

Poprawiłem sporo model, można teraz powiedzieć, że jest mój tongue.gif
Bmp uległo trochę poprawie i myślę, że jak na fotę, to nieźle jest.
Jedyne czego nie potrafię się pozbyć to lekki zez smile.gif

Jak znajdę tutka na włosy to mu zrobię.

Proszę o oceny smile.gif
Baros
kolor zrypałeś zdeka
popraw to i cłą brode pociiągtnij w dół bo widać dziure w szyi
ale jest nawewt podobny
a zez możesz poprawić w oedit
gałki oczne to te 6 l;ub 4 kropeczki do okoła oka na modelu w oedit i nimi się pobaw

pozdro...
Zoller
Dida (preview):
IPB Image

Oczy nie poprawię, bo bym mógł tylko popsuć. Trudno.

Proszę o oceny smile.gif
emo07
Dida 7/10
Dość fajny chociaż jeszcze dużo do poprawy
Simi93
Jestem fanem Didy i staram się ci pomóc biggrin.gif Ale ciezko będzie (po 1 nie ma fajnej fotki, po 2 dide jest ciezko zrobić)

-zmiejsz troche usta (moze spróbuj go troche uśmiechnąc wink.gif )
-rozdłuż nos (z tym nosem to nie wiem czy wyjdzie... ale mozesz sprawdzić)
-popraw brwi (By obie były takie same) bo lewa jest gorsza :/

(mam nadzieje że dobrze radze...no przynajmniej się staram)

Kolor skóry jest już ok biggrin.gif

- nie wiem czy słuszna uwaga, ale Dida ma chyba większe czoło...
- szerzej ustaw oczy
- Mi sie wydaje że też dużo robi fryzura (jeśli chciałbys ja zrobić to by miał mniej włosów... Tak jak tutaj -
http://us.i1.yimg.com/us.i1.yimg.com/us.yi...BRA/48549_l.jpg

A JEŻELI MIAŁ BYM OCENIAĆ TO 8/10 (wydaje mi sie że jeszcze idzie poprawić, na 10/10 tongue.gif)
szyma
No Dida jest nawet dobry choc nie bardzo dobry ocenka to 8/10
Johnes
Dida nawet dobry, zrób mu kłaczki...
Zoller
Tak czoło będzie większe gdy fryzure sie zrobi jak na zdjęciu, ale do tego potrzebuje tutka. Jeśli ktoś ma to niech da znać na PW, będę wdzięczny. Oczy ma ok, nie muszą być szersze, a nos jeszcze poszerze. Brwi postaram się poprawić i ciutke bmp wyostrzyć. Wtedy będzie już final wersja smile.gif Może jutro się pobawię choć nie wiem, bo muszę dużo odpoczywać z powodu pękniętej kostki (po meczu..ehhh te gry nakładką w tych czasach..). Pozdrawiam i dzięki za oceny!
Simi93
QUOTE(Zoller @ Apr 8 2006, 20:06:23) [snapback]61201[/snapback]

Tak czoło będzie większe gdy fryzure sie zrobi jak na zdjęciu, ale do tego potrzebuje tutka. Jeśli ktoś ma to niech da znać na PW, będę wdzięczny. Oczy ma ok, nie muszą być szersze, a nos jeszcze poszerze. Brwi postaram się poprawić i ciutke bmp wyostrzyć. Wtedy będzie już final wersja smile.gif Może jutro się pobawię choć nie wiem, bo muszę dużo odpoczywać z powodu pękniętej kostki (po meczu..ehhh te gry nakładką w tych czasach..). Pozdrawiam i dzięki za oceny!

Mi nie chodziło o to byś je bardziej rozłożł (tzn. by były dalej od siebie) NIE WIEM JAK TO NAPISAC tongue.gif

Ja też mam coś z kostką heh tongue.gif Ale do doktorka mnie zbytnio nie ciagnie wink.gif

kostek
usta są do dupy wink.gif ale to raczej wina foty wiec tego nie poprawisz zbytnio...ewentulanie model - głownie broda do poprawy.

kolor zrypałeś zdeka
popraw to i cłą brode pociiągtnij w dół bo widać dziure w szyi
ale jest nawewt podobny
a zez możesz poprawić w oedit
gałki oczne to te 6 l;ub 4 kropeczki do okoła oka na modelu w oedit i nimi się pobaw

kolor BMP to wina foty...
Zoller
Sprobuję może z innej foty zrobić, a jak nie to to bmp poprawie i model smile.gif
konsej15
QUOTE(Zoller @ Apr 5 2006, 20:05:13) [snapback]60650[/snapback]

IPB Image

jedna z twoich lepszych mordek...pracuj dalej, a beda z ciebie ludzie tongue.gif pzdr
piotrek3
QUOTE(Zoller @ Apr 8 2006, 20:06:23) [snapback]61201[/snapback]

Tak czoło będzie większe gdy fryzure sie zrobi jak na zdjęciu, ale do tego potrzebuje tutka. Jeśli ktoś ma to niech da znać na PW, będę wdzięczny...

Ja znalazlem na http://www.soccergaming.tv smile.gif
Tutek

A tu masz link do tematu bo ma byc wiecej tutoriali (podobno):
Temat

Mam nadzieje, ze ci sie przyda smile.gif A tak w ogole to Dida mi sie podoba:)
Zoller
Dzięki wielkie, już oglądam smile.gif
matrix
no miodzio dida najlepsza twoja morda, duże podobieństwo biggrin.gif
Zoller
Miałem problemy z kompem i twarze poszły się je..ć
Został mi tylko Veron i całe szczęście..

Owen (preview):
IPB Image

Model praktycznie bez zmian tylko bmp moje, ale cóż.
Baros
wiesz
Owen jest super ale...
zrób kogoś innego np. kogo.ś kto niema modelu w grze
bo owen był już w grze praktycznie zrobiony
więc wiemy już że umiesz robić bmp wiec teraz pokaż że umiesz robić też model bo takie robienie samego bmp i tylko wkładanie go do gry to jest troszke bez sensu
znajdź dobrą fotke kogoś innego i zrób go
zrób se np. Cecha
wtedy zobaczymy co ci wyjdzie

pozdro...
Zoller
Hleb (preview):
IPB Image

Poprawie ulegną na pewno usta. Mówcie co poprawić jeszcze, czy model jest ok?
rav
Hehe, szczęka jak u boksera tongue.gif Ktoś mu w mordę dał tongue.gif ? BMP - usta powinny mieć bardziej wyrazisty kolor (Saturation Tool). Model - kształt szczęki, ogólnie baniaka trzeba poprawić, a powinno być lepiej. Popraw to, a zobaczy się, co dalej. Pozdro.
emo07
Popraw SZCZĘKE oczy przymróż i bmp a powinno być wporzo
Zoller
Hleb (preview-2):
IPB Image

Trochę posiedziałem, ale nie jestem zadowolony. Ciężko go trochę idealnie zrobić.

Ocencie teraz..
coley
no już zdecydowanie lepiej ale zobacz od lewgo kącika oka z naszej strony patrząc idzie taga ciemna pręga ,
ona dochodzi do kącika ust i za tą pręgą bmp jużma inny kolor popraw a bedzie git
Zoller
Hleb (final):
IPB Image

Oceniajcie smile.gif
matrix
niedość że najlepszy grafik to jeszcze coraz lepszy mordkorób moje gratulacje bo hleb niczego sobie, pozdro cool.gif
PS.poczeka , poczekaj musiałem edytować posta bo zauważyłem tę dziurę pod szyją on tak na pewno nie ma tongue.gif popraw
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.