Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stadiums By: Kostek
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2, 3
bobex77
Prezentuje sie bardzo ladnie wink.gif
Pelas
Dla mnie bomba;D czekam na final:D
Nelson
Super się prezentuje.
Jak Wszyscy inni, czekam na Final.
kostek
WKS Śląsk Wrocław v0.8
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image

Na czym stoję:

Trybuna głowna, niezadaszona: Skonczona w 95%. Zostało mi tylko poprawić teksturkę poręczy przy schodkach (ustawic jej przezroczystość) i popawić się z drzewami bo są średniej jakości.

Trybuna zadaszona: Z dachem juz praktycznie wszystko ok. Tylko takie małe kwadraciki przy nim są źle ustawione (złe strzałki direction) ale to chwila moment i będzie ok. Do tego usawic odpowiednia przezroczystość dla ogrodzenia i tą podporę metalową dachu teksturkę zmienić i finito.
Trybuna za bramką: Tam gdzie są te budynki - Praktycznie skończona. Zrobione jupitery, siatka za bramką. Ustawie tylko dobrze przezroczystość i koniec. Moze teksturą się pobawię jeszcze z tego budynku, nie wiem.

Trybuna za bramką2: Tam praktycznie wszystko skończone ale 3 meshe mam źle ustawione (direction) i musze to poprawić. Do tego teksturka na zegarze coś mi się źle wyświetliła - to tez poprawię. Jupitery
dojebie i koniec.

Jakieś sugestie?
Pelas
wygląda to bardzo dobrze;P brawo:D i czekam na finala:biggrin.gif
czarek
zajedwabiscie to wygląda. po jakim czasie można się wersji final spodziewac??

p.s. który plik jest odpowiedzialny za siatki w ss??
Nelson
Powiem jedno:
Nie mogę się doczekać Finala biggrin.gif
whan
szkoda, że nie da się dodać efetku ruiny, bo za ładnie to wygląda wink.gif
kostek
WKS Śląsk Wrocław

IPB Image
IPB ImageIPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB Image

Wersja day i night.
Zdaję sobie sprawę, ze jest kilka błędów w tym stadionie ale to moja pierwsza tego typu produkcja i poprostu z kilkoma rzeczami jeszcze sobie nie poradziłem. Być moze kiedyś jak nieco się poduczę, wydam update tego stadionu.

Testować:
Download, SS version.
Download2
Pelas
no i elegancko juz zassysam:D moja rada biggrin.gif daj to na jakiś inny serv bo może znajdzie się jakis ludek po tygodniu który to będzie chciał zassaćbiggrin.gif brawo za robote;D
Enzo
Jakbyś miał trochę czasu to będę wdzięczny za cokolwiek związanego z Pogonią Szczecin wink.gif
malas2
bardzo dobry stadion. sciagnielem i ladnie dziala:). sluchaj moze moglbys troche pomoc w tworzeniu stadionow??:)jakbys sie zgodzil to gg 6830019
seen
Kostek a czemu nie zrobisz stadionu Zagłebia Lubin??
T-Mac
dobra robota
jedynie kibicow brakuje
jezeli mi pomozesz to wspolnie mozemy ich wrzucic ja wiem jak tylko ze mi program cos szopki odpier...
kroczek
Siemka stadion naprawde zajefajny tylko mógłbys zrobic tez wersje do pes5,bylbym wdzieczny,albo napisz chociaz jak go przekonwertowac.Z gory dzieki.POZDRAWIAM
norek
Wyglada bardzo ladnie a przedewszystkim sadzac po skrinach takze bardzo estetycznie. Tak 3maj.
.::NorD::.
No naprawdę kawał dobrej roboty z tym stadionem .
Ps. dorób jakieś gołe panienki na balkonach tego wieżowca >LOL<
E 9
The Best Ever tongue.gif tongue.gif <lol>.A tak dokladniej to super detale.Czekam na wersję z kibicami rolleyes.gif
Gwidon
bandy Tobie nachodza na elementy stadionu:
- albo wrzuć plik stad3adboards.bin od stadionu highbury ( bandy tam są bliżej murawy)

-albo użyj tego pliki od stadionu Bochum, ( usunałem z niego wyswietlanie band biggrin.gif ), ale wtedy bandy bedziesz musiał stworzyć sam razem z innymi elementami stadionu wink.gif
Teofilowiak1908
Gwidon mozesz podac numer stadionu highbury w 0_TEXT ? albo zarzucic ten plik na rapida ? bo tez mam problem z nachodzeniem band na trybuny
Gwidon
tak pozatym to fajny stadion wink.gif
jeżeli to nie jest wersja ostateczna to polecam:
-zabudować z boku trybuny ( np te ovalne), bo jak sie patrzy na nie z boku to widać że są z 1 mesha zrobione biggrin.gif

- może dodać za drzewami jakieś budynki, otoczenie, cokolwiek bo czasami za bramka widać gole niebo na horyzoncie, jakby tam pustynia była wink.gif

-i mała uwaga co do przezroczystości drzew. wokól nich robi się taka kreska ( albo tylko nad nimi)
chodzi o to że PES używa ( a wlasciwie stadiumbuilder) 1 pixela wiecej z textury niż ma Twoje drzewko.
rozwiązanie jest takie że albo pomiedzy texturką drzewa zostawisz pare pixeli wolnego miejsca ( które na texturze zrobisz przezroczyste)

Inne rozwiazanie jest takie że wstawisz texture drzewa na samą górę textury 512x512, (pozycje Y=0)
i wtedy gdy PES odczyta o jeden pixel textury wiecej , wtedy uzyje z góry pixela nr 0-1 = -1 a to jest defakto pixel y=1 w odbiciu lustrzanym więc obszar Twojej textury drzewa wink.gif (opcja 1 jest znacznie łatwiejsza do zrozumienia)

aha, a kibiców importujesz z flagami tak? smile.gif

jeszcze jedno.... na trybunie SLASK wkradły sie 2 meshe nie pożądane - wychodzą nad trybunkę, ale widać je tylko z jednego boku wink.gif to jest bład pliku 3ds . musisz otworzyć te pliki w rhino jeszcze raz i sprawdzić w którym zapisało się to cudo wink.gif kiedyś na samym poczatku też miałem coś podobnego, nie pamietam jak to naprawiłem, może przez jakąs opcje w rhino, a może to był czysty przypadek, wink.gif
kulig
hej i jak tak idze z budowa?? kiedy sie mozna spodziewac jakis wynikow??
E 9
Kostek a czemu nie zrobisz stadionu Zagłebia?????
trojan.exe
Fajny Stadion. Jak mozesz zrob Stadion Zagłębia Sosnowiec smile.gif
ryba
QUOTE(kostek @ Dec 17 2006, 15:51:57) [snapback]104375[/snapback]

WKS Śląsk Wrocław

IPB Image
IPB ImageIPB Image
Wersja day i night.
Zdaję sobie sprawę, ze jest kilka błędów w tym stadionie ale to moja pierwsza tego typu produkcja i poprostu z kilkoma rzeczami jeszcze sobie nie poradziłem. Być moze kiedyś jak nieco się poduczę, wydam update tego stadionu.

Testować:
Download, SS version.
Download2

Super stadion Kostek.Brawo.
Slask
Siema Jestem Nowym na forum i mam do was prosbe bo ten stadion slaska nie da sie juz sciagnac mógłby ktoś być upszejmy i dac znawu ten link ze stadionem slaska please
kostek
Co ty pierdolisz?
Link drugi śmiga az miło dry.gif
http://isspl.fifatainment.net/download/PES...diums/Slask.rar
Slask
Dzienki Kostek a kiedy zrobisz z kibicami??
Muttley7
fajny stadion ;]
a jesli chodzi o te flagi kibicow to zrob pare w barwach i z logiem pogoni i jak mozesz z taka twarza narysowana Floriana Krygera
seen
I jak ze Śląskiem? Mówiłes ze go robic zaczynasz od nowa (albo poprawiac)
kostek
Robię od nowa. Coś tam już mam.
(Trybunę z napisem Śląsk)
kostek

seen
Fajnie to wygląda biggrin.gif Tak trzymaj
Vadiim
Swietnie sie prezentuja te krzeselka "3D" smile.gif ..
Rewelacyjna zapowiedz st. Slaska:)
brawo!.
Vespa64
No rzeczywiscie rewelka smile.gif
Pozdrawiam
Pelas
faje te trubuny....... czekam na pełną wersje...:
PS. Ale nam się stadionowo zrobiło...: xD
kostek
ScOuT
Bardzo ladnie wink.gif
artysta germanista
zawaliste,czekam na stadion braci Motorku:D:D
Pelas
dobra robota....: czekam na dalszcze screeny;D
AdamSzmulki
elegancko sie zapowiada smile.gif
Szymanzo
to jest wersja beta bez kibicow ??
kostek
Trybuna skończona w 90%. Na drzewach mam nadzieję, że da się ustawić ładnie przezroczystość, więc będą bez tych białych miejsc.
Jeżeli ktoś, kto bywa na stadionie Śląska widzi, że jest jeszcze coś do dodania (jakieś barierki, płot itp.) to niech napisze.

EDIT:

/Damianinho nie, poprawie to - dzięki.
Damian.
MAm pytanie:

Po lewej stronie krzeselka zielone z czerwonymi tworza szachownic? , a po prawej stronie wydaje sie ze na literze K jest o jeden rzad krzeszelek czerwonych wiecej.Tak ma by??'

Moim zdaniem krzeselka powinny by? ciemniejsze
pkar
Jak już Ci pisałem smile.gif
1. Na 2 i 3 sektorze jest napis WKS, nie wiem czy się da to zmienić
http://stadiony.net/pictures/pol/slask_wro...k_wroclaw02.jpg

2. Te barierki są tylko w miejscach gdzie nie ma wejść. Tam gdzie są wejścia (za 1 sektorem, przed literą S, za literą L, przed drugą literą S, za literą K) są tylko szersze schody (tylko na samej górze są te podwójne barierki)
3. Też nie wiem czy się da to zmienić ale do połowy litery A krzesełka są w miare wyraziste, ale dalej są wyblakłe (różowy zamiast czerwonego, jasno zielony zamiast zielonego)
kacper_
I jak idzie praca ze stadionem Śląska Wrocław ?? Bo temat ucichł huh.gif
kacper_
I jak idzie praca ze stadionem Śląska Wrocław ?? Bo temat ucichł huh.gif
seen
Daj wypocząc człowiekowi biggrin.gif jest nad morzem biggrin.gif
kacper_
Sorry nie wiedziałem biggrin.gif
ScOuT
Nie wiecie kiedy Kostek wraca?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.