kucharz
Dec 13 2005, 15:56
No wiec tak.....Superpatch wgrany :-) Musze przyznac ze nie jestem jakos wielce "podniecony",lecz oceniam ten wytwor do bardzo udanych!!!!!
Moje PLUSY :
+Stadiony !!
+Stroje
+Przyspiewki !! ( naprawde swietna atmosfera)
+Oprawy meczowe !!
+pilki
Moje MINUSY:
-Korki!! no niestety musze je zmienic :-/
-niektore twarze
-oraz bledy "we wlosach" :-P tzn. grzywki niektorych graczy sa lyse ( Lampard).....
lecz nie wiem czy to minus , poniewaz mozna zmienic fryzure w edit i po klopocie ;-)
P.S.
jacekz40--->nie chce mi sie komentowac!!
lukassoronaldo--->popieram ;-P
ktos wie co zrobic zeby nie wychodzilo do wina po wejsciu w opcje pada ;/
korzen
Dec 13 2005, 17:03
QUOTE(kucharz @ Dec 13 2005, 16:00:49)
+Oprawy meczowe !!
[right][snapback]45256[/snapback][/right]
Hehe, wybaczcie nie jestem Pesowcem. Czy moglby ktos zrobic kilka skrinow z opraw? Chciałbym zobaczyc jak to wyglada. Z gory dzieki
patch jest świetny i niezgodze się z przedmówcami

bugi oczywiście są ale niedługo wyjdą łatki więc w czym problem ? dla mnie wszystko jest OK ! co macie do butów czy twarzy ? Ludzie jacy wy jesteście dokładni i wszystko byście chcieli podane na tacy

zagrałem kilka meczy z cpu ale tylko po to, żeby przetestować patcha. Stadiony jak i murawy są the best ! kibice boscy ! polecam wyłączyć komentatora bo tylko przeszkadza kibicom w głośnym dopingowaniu
jeśli chodzi o tryb online to jest cudownie teraz

stadionik zajefajny Armini Bielefeld [murawa taka sobie, mogli dać lepszą ale jest OK]. Nazwy drużyn, herby - poprawione w trybiie online i już są oryginalne

uaktualnione składy, świetne siateczki !
jak najbardziej polecam patcha
Zgadzam się z Winkiem, patch jest super pomimo kilku, małych niedociągnięć
malarkey
Dec 13 2005, 18:58
wolf wypuscil update 1.01 do superpatcha, a w zasadzie caly patch
uwaga wazy tylko 890 mb
super...ja jeszcze nie sciagnalem 1.0 (mam 95%

) a tu koles wypucil nowy...
link torrent
http://www.mininova.org/tor/175643
Naimad
Dec 13 2005, 19:06
No ladnie

A czy gdzies jest napisane co zmienia ta "poprawka" ?
malarkey
Dec 13 2005, 19:15
QUOTE(Naimad @ Dec 13 2005, 18:10:48)
No ladnie

A czy gdzies jest napisane co zmienia ta "poprawka" ?

[right][snapback]45288[/snapback][/right]
- updatowane składy, formacje drużyn - nowy Option File
- wymowa przez komentatora nazwy zespołu: Portsmouth
- poprawione stadiony: Online Stadium, San Siro, Stade Luis II, Velodrome and Training Stadium
wg. troche to dziwne...poprawil pare stadionow i patch 2 razy wiekszy
lukasso
Dec 13 2005, 19:48
moim zdaniem bez SĘSU
sciagać prawie 900mb dla kilku stadionów i OF
oczywiscie dotyczy ludzie co juz wersje pierwotną zessali
EDIT=>
no tak ale tam sa całe pliki o_text jest cały nie bedziesz musiał przez dkz wgrywac tylko podmienisz w katalogu dat i to wszystko
oni to zrobili dla ułomnych
no nie lepiej sciagnac połowe mniejszy plik i wgrać wszystko zgodnie z instrukcja?
ja nawet nie czytałem tego co on napisał
sciagnałem pliki
otworzyłem je dkz
potem aply pacz in folder=>folder tam gdzie te wszystkie pliki .AFS
potem sie laduje i sejwuje
i po klopocie
nie wiem co w tym trudnego
albin99
Dec 13 2005, 19:55
QUOTE(lukassoronaldo @ Dec 13 2005, 19:52:05)
moim zdaniem bez SĘSU
[right][snapback]45301[/snapback][/right]
no tak ale tam sa całe pliki o_text jest cały nie bedziesz musiał przez dkz wgrywac tylko podmienisz w katalogu dat i to wszystko
tsuyoshi
Dec 13 2005, 20:09
Ja tam sciagam tylko jakos slabo sie zasysa 56 kb/s jeszcze 7h i bede mial zobacze co wolfik tam namieszal .
QUOTE(lukassoronaldo @ Dec 13 2005, 20:52:05)
moim zdaniem bez SĘSU
[right][snapback]45301[/snapback][/right]
dokładnie

ściągać 900 mb dla paru szczegułów

niech wolf wypóści samą łatkę 1.0.1 bo całego patcha ściągać na nowo mi się niechce [szkoda łącza

]
CRIS89
Dec 13 2005, 21:45
mam problem z kitseverem otoz koszulki m.in juve i chelsea sa krzywe emblematy kulubow na ramieniu stad prosba z pomoca lub przeslanie dobrego kits np na rapidshera
nic nie jest bez sensu se zajżyj do oringalnego tematu to zrozumiesz...
dlaczego to ma 900mb....
QUOTE(CRIS89 @ Dec 13 2005, 22:49:41)
mam problem z kitseverem otoz koszulki m.in juve i chelsea sa krzywe emblematy kulubow na ramieniu stad prosba z pomoca lub przeslanie dobrego kits np na rapidshera
[right][snapback]45321[/snapback][/right]
dkokładnie mi też sie przekżywiają koszulki niech ktoś cos zrobi z tym? bo tak sie nieda grać. Ok oto moje ocena tego Patcha.
- fajne menu daje tak 7/10
- dobre piłki 8/10
- muzyka w menu/edit itd. 8/10
- muzyka i przyśpiewki kiboli w meczu(szczególnie podoba mi sie reakcja kiboli po strzeleniu gola wreszcie coś zaułważyli)

9/10
- Stadiony 9/10
- Stroje ogółem dobre tylko jak wcześniej napisałem niektóre drużyny mają przekręcone koszulki a szczególnie u mnie tak jest że reprezentacja Włoch i Angli nie ma wogóle stroi po prostu sa przeźroczyści za ten bład daje 5/10 (mam nadzieje że ktoś to poprawi)
- twarze tu powiem że niemam takich problemów jak inni że mają jakieś przeźloczyste twarze czy jakie dzióry u mnie jest ok ale sa błedy we fryzórach np. Ronaldinho i nie prawdziwe niektóre twarze tu daje 6/10
- co do składów hmm własciwie to niewiem bo patrze na Juve to jest wszystko ok ale ustawienie Brazyli jest jakieś dziwnie hmm ogólnie daje 8/10
to tylo ile narazie sprawdziłem poacz ogólnie mi sie widzi wiec w całości dam mu 7/10 ale mam nadzieje że ktoś zrobi coś z tymi strojami i z tym wychodzeniem do windowsa pozatym chciałem już zaczaac grac Master Lige a tu taka lipa musze znowu czekać na jakieś uaktualnienia hmmm. czy zawsze musi być coś zje...ne??? tego sie nie dowiemy
KondzioR
Dec 13 2005, 23:10
moze ktos zapodac link do tego spatchowanego wolfa
najlepiej w 1 pliczku

?
mam pytanko: w jaki sposób można zmienić nazwy drużyn narodowych bo w tym patchu są nowe flagi lecz nie zmieniły się nazwy nowych drużyn?
Lub jakim to się robi programem?
Jeżeli taki temat już był to sorki ale jestem pierwszy raz na forum
przemos
Dec 14 2005, 00:04
link jest po angielsku bo nie chcialo mi sie tego jeszcze raz po polsku pisac zrobilem takiego małego "patcha" mam nadzielje ze mozna tu takie rzeczy umieszczac bo na jednym anglojezycznym forum juz chca mnie zbanowac dalem to bo wiele ludzi o to prosilo zrobione przezemnie zamienia nazwy panstw
THIS PATCH IS FOR PEOPLE WHO HAVE THE ORGINAL GAME BUT DO NOT WANT TO INSERT THEIRS DVD EVERYTIME THEY WANT TO PLAY SINGLE PLAYER GAME
I have corrected all mistekes and it is ok now.
Venezuela ---> Trinidad
Senegal----> Ghana
Morocco -----> Togo
South Africa ----> Angola
http://rapidshare.de/files/9125102/PES5_no...rzemos.rar.htmlhttp://www.megaupload.com/?d=9QGEZGQL
corduroy
Dec 14 2005, 09:26
mnie sie patch jak najbardziej podoba, mam tylko jedno pytanie:
czy to ze wiekszosc graczy w pesie ma takie same korki to tylko moj blad czy tak poprostu ma byc? bo w olympiacosie wszyscy maja podstawowe adidasa :/
da sie to jakos zmienic w edit? jesli tak to niech ktos skrobnie delikatny opis jak a bede wdzieczny:)
QUOTE(Adi @ Dec 13 2005, 23:59:49)
dkokładnie mi też sie przekżywiają koszulki niech ktoś cos zrobi z tym? bo tak sie nieda grać. Ok oto moje ocena tego Patcha.
- fajne menu daje tak 7/10
- dobre piłki 8/10
- muzyka w menu/edit itd. 8/10
- muzyka i przyśpiewki kiboli w meczu(szczególnie podoba mi sie reakcja kiboli po strzeleniu gola wreszcie coś zaułważyli)

9/10
- Stadiony 9/10
- Stroje ogółem dobre tylko jak wcześniej napisałem niektóre drużyny mają przekręcone koszulki a szczególnie u mnie tak jest że reprezentacja Włoch i Angli nie ma wogóle stroi po prostu sa przeźroczyści za ten bład daje 5/10 (mam nadzieje że ktoś to poprawi)
- twarze tu powiem że niemam takich problemów jak inni że mają jakieś przeźloczyste twarze czy jakie dzióry u mnie jest ok ale sa błedy we fryzórach np. Ronaldinho i nie prawdziwe niektóre twarze tu daje 6/10
- co do składów hmm własciwie to niewiem bo patrze na Juve to jest wszystko ok ale ustawienie Brazyli jest jakieś dziwnie hmm ogólnie daje 8/10
to tylo ile narazie sprawdziłem poacz ogólnie mi sie widzi wiec w całości dam mu 7/10 ale mam nadzieje że ktoś zrobi coś z tymi strojami i z tym wychodzeniem do windowsa pozatym chciałem już zaczaac grac Master Lige a tu taka lipa musze znowu czekać na jakieś uaktualnienia hmmm. czy zawsze musi być coś zje...ne??? tego sie nie dowiemy

[right][snapback]45332[/snapback][/right]
mistrzu moze bys kitservera odinstalowal a nie mowisz ze stroje sa zle....jedyne bugi w strojach to jak sie nie myle Lyon....ale juz chyba nawet latka wyszla....cya
albin99
Dec 14 2005, 14:11
wie ktoś morze ze jak sie wgra ta poprwke co wazy 900 mb to stroje beda dobre
daunwid
Dec 14 2005, 14:52
mam prosbe do tych co robili patcha z wisła i legia
jest mozliwosc zrobienia nowego patcha na option filu z tego superpatcha wprowadzajaca zamiast tego sao paulo wisły i zamiast eszcze jednego klubu legii i namieszaniu jeszcze w składzie reprezentacji polski
jsli była by taka mozliwosc to był bym bardzo wdzieczny i zadowolony
i inni by sie przy tym ucieszyli
rozwazcie to
prosze
Gregor
Dec 14 2005, 15:12
A ja mam takie pytanie i mam nadzieje że otrzymam konkretną odpowiedz. Czy można wrzucić tylko stadiony?? I jak??
kucharz
Dec 14 2005, 15:21
Grabos
Dec 14 2005, 15:36
Po zainstalowaniu tego patcha mam zamiast bramkarskich stroi Realu alternatywne(te siwe) stroje. Jak to naprawić?
_DEVIL_
Dec 14 2005, 15:58
Ja mam jedno pytanie ! Czy macie drużyny Angola , Ghana , Trynidad bo ja mam stare Africa i Venezuela! mialy byc?? to co jest? Może ktos odpowie
PS.Mój 200-setny Post
QUOTE(norek @ Dec 14 2005, 11:09:44)
mistrzu moze bys kitservera odinstalowal a nie mowisz ze stroje sa zle....jedyne bugi w strojach to jak sie nie myle Lyon....ale juz chyba nawet latka wyszla....cya
[right][snapback]45353[/snapback][/right]
norek a gdzie tego ubdate sciagne bo gram akurat lyonem jak bys mogl powiedz thx
norek teraz to troche ściemniasz z tymi strojami nawet kitservera nie mam i jest to samo i to prawie każda drużyna realbetis, francja, lyon.....
przemos
Dec 14 2005, 16:26
dryzuny ktore maja zle kitsy fc koln mcv dusburg o lyon cskz moscow roma livorno callcio zamienilem te stroje recznie oprocz moskwy jak ktos ma moze wystwic bardzo prosze chodzi mi tylko o stroje pilkarzy nie bramkarzy
jesli chodzi o zmiane nazw panstw patrz muj post wyzej
Maverick_pl
Dec 14 2005, 17:03
U mnie póki co stroje są ok - musze jeszcze więcej w to pograć to może coś znajde ...
Są jednak małe bugi - np Van Bronhorst ( czy jakoś tak to się pisze ) jest przez komentatora źle wymawiany - jakoś "swelożutny" czy jakoś tak ciężko to zrozumieć

No i druga sprawa według mnie okrzyk po strzeleniu bramki jest trochę za głośny i jakoś nie bardzo według mnie pasuje ...
KondzioR
Dec 14 2005, 17:26
nikt nie ma alternatywnego linka ;/ ?
jakis ftp a nie smierdzace torrenty
QUOTE(aNm @ Dec 13 2005, 15:23:48)
to prosze odjąć te pare procent??

co źle zrobiłem? napisałem że wiem o co chodzi i czekałem aż ktoś napisze że jeszcze nie doszedł...
więc tak jeśli wywala wam przy włączaniu meczu do windy musiecie więc mieć geforca mx albo inne temu podobny shit więc żeby to wszystko było glancuś musisz imeć 3d analyzera ściągnij se go a następnie zarzucasz opcje "emulate HW TnL Caps" i tyle
jak sie nie myle jest to spowodowane piłkami i przez nie jest ten problem na geforca... przynajmiej tak mi sie zdaje ale teraz powinno być luz... do edit mode też wejdziecie z włączoną tą opcją w 3d analyzerze...
[right][snapback]45250[/snapback][/right]
Mi to niestety nie pomoglo

. Faktem jest ze mam laptopa i z grafika wobec tego cienko....nie ma szans zebym zagral na tym patchu???
rafalkul9
Dec 15 2005, 15:40
Potrzebuje OPTIONFILE do tego superpatcha, zeby miec duzo PES points, zebym mogl sobie wszystko kupic. Nie chce miec odblokowanych zawodnikow i druzyn, bo oni beda grali w Master League. Ma ktos?
..::SHADOW::..
Dec 15 2005, 18:15
Kiedy np. wgram sobie z tego patcha tylko e_sound i 0_sound to bedzie poprawnie działał czy musze wszystko wgrywać od poczatku wraz z wszystkimi plikami czy wystarczy tylko wrzucic dzwięk.
Mozecie podac linka do stadionów bo w tym patchu sa bardzo dobre
lukasso
Dec 15 2005, 18:39
wgraj sobie co chcesz
bedzie działać nawet jak wrzucisz sam option file
a co do stadionów to chyba alterantywnego linka ni ma
a link do 0_text jest na stronie głownej IO
QUOTE(Soxx @ Dec 14 2005, 23:38:29)
Mi to niestety nie pomoglo

. Faktem jest ze mam laptopa i z grafika wobec tego cienko....nie ma szans zebym zagral na tym patchu???
[right][snapback]45475[/snapback][/right]
dziwie się że nie działa a możesz coś więcej powiedzieć o tym laptopie może coś zchrznaniłeś z instalacją... wcześniej działało bez zarzutu ?? i w jakiej sytuacji ci nie działa patch więcej info....
QUOTE(aNm @ Dec 15 2005, 20:25:35)
dziwie się że nie działa a możesz coś więcej powiedzieć o tym laptopie może coś zchrznaniłeś z instalacją... wcześniej działało bez zarzutu ?? i w jakiej sytuacji ci nie działa patch więcej info....

[right][snapback]45527[/snapback][/right]
Zerknij na te linki...to jest ten laptopik :
http://www.digitaletc.com/go/item/8319 http://www.mpsuperstore.com/Computer/discr186258.htm Bez patcha gierka chodzi na najnizszych detalach ( wiecej nie wymagam od tego laptopa

) ,ale chodzi.Jak go wgralem patcha to moge normalnie jeszcze wejsc do ustawien druzyny...a potem jak klikam start match to wybija do windowsa. Probowalem ten updateowany superpatch wolfa...tam nie da sie nic skopac przy instalacji bo podmienia sie manualnie pliczki,ale mam ta sama sytuacje. Wszystko niby chodzi do momentu gdy klikne Start Match...wtedy okienko gierki znika.
Sciągnąłemj tego patcha z niby łatlą i Lampart ma łysą glacę..Jak to poprawić?
Zmień fryzure i będzie ok.
A tak u mnie wygląda patchowa rzeczywistość
StrojefacjatyMyślałem że walnąłem się na czymś przy instalowaniu, ale z tego co słychać na forach zagranicznych to dużo ludzi zgłasza podobne bugi...
_DEVIL_
Dec 16 2005, 13:15
No super patch ma bugi wlaśnie w strojach i twarzach!
Ja zrobilem tak..troche z tym zabawy bo robilem 2 dni!
Polaczylem patcha Fix(tego francuskiego) z Super patchem!
Stroje ktore sa zjebane to uzylem kitserwera!
twarze sam od nowa powgrywalem i poustawialem w edit!
Muzyka zmiksowana (troche z tego , troche z tego)
Menu z fixa bo lepsze!
Pilki stadiony murawy zostawilem z super patcha!
Nie wiem czy ja to moge udostepniac bo to nie moj patch ino ja zrobilem mix to co bylo najlepsze w obydwuch patchach polaczylem!
Jezli ktos by chcial to moge gdzies to wzucic(dokladnie to nie wiem gdzie)
!
pozdro
mihalo
Dec 16 2005, 13:27
wrzuc na torrent do rapidshre gdziekolwiek

Skoro jest jak mówisz to wrzuć na rapidshare.de z chęcią zobacze twój "mix"
Pavveuek
Dec 16 2005, 15:41
rok temu Wolf bardziej sie postarał z patchem do PES 4
może mi ktoś powiedzieć jak wrzucić sam dźwięk? mam dwa pliki superpatch sound.dkz i superpatch e-sound.dkz czy ważna jest jakaś kolejność ?
qazwsx
Dec 16 2005, 15:54
No... zgadzam sie z Wami. Patch niejest najlepiej dopracowany.
Devil > chętnie też obejże twojego Mixa
lukasso
Dec 16 2005, 17:07
QUOTE(Adi_G @ Dec 16 2005, 15:52:26)
może mi ktoś powiedzieć jak wrzucić sam dźwięk? mam dwa pliki superpatch sound.dkz i superpatch e-sound.dkz czy ważna jest jakaś kolejność ?
[right][snapback]45603[/snapback][/right]
nie
lol
patch jest w porządku.
Debil ze mnie. Wcześniej wrzuciłem option files tu:
C:\Documents and Settings\Windows XP\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 5\save
a logiczne że trzeba tu:
C:\Documents and Settings\Windows XP\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 5\save\folder1
Teraz wszystko jest w ok, wszystkie kitsy już sa elegancko, tylko tak jak norek mówił jest bug w strojach lyonu i niektórych fryzurach (lampard, etoo, ronaldinho), ale to łatwo można zmienić, poza tym jest ok. Generalnie świetny patch...
BTW. Co z tą łatką na Lyon?
Raffels
Dec 16 2005, 18:57
Dziś ok. 20.00 ma wyjść łatka do superpatcha. Pozostaje nam tylko czekać i mieć nadzieję że dzisiaj to wypuszczą.
_DEVIL_
Dec 16 2005, 19:45
No jeszcze dzis bawilem sie ze statystykami..podrasoalem najlepsze druzyny ,a i jeszcze musze sie pobawic z plikiem e.sound gdyz tez zauwazylem bugi ..nie wymienia wszyskich nazwisk , albo wymawia jakies kosmiczne ! Jak sie z tym uporam to wewale to gdzies i napisze o tym!
lukasso
Dec 16 2005, 20:03
QUOTE(_DEVIL_ @ Dec 16 2005, 19:49:23)
No jeszcze dzis bawilem sie ze statystykami..podrasoalem najlepsze druzyny ,a i jeszcze musze sie pobawic z plikiem e.sound gdyz tez zauwazylem bugi ..nie wymienia wszyskich nazwisk , albo wymawia jakies kosmiczne ! Jak sie z tym uporam to wewale to gdzies i napisze o tym!

[right][snapback]45642[/snapback][/right]
racja
a np
van nistroloja
komentator w języki angielskim wymawia z akcentem niemieckim
zwróccie uwage
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.