Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: raealistyka w pes 5
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Stron: 1, 2
barca90
chcialbym zebys cie umieszczali tu filmiki, screeny z pes 5 ukazujace realistyke pilki niznej w tej grze
Radarek
Mysle ze moznaby rozruszac ten temat, bo w 5 czesci pesa pojawilo sie na prawde duzo fajnych rzeczy. Sama fizyka jest teraz.. hm.. taka realna jak prawdziwa:).

Oto kilka IMHO ciekawych sytuacji:
Pilkarz fajnie ruszyl do pilki... (bramka strzelona przez kompa:))
http://rapidshare.de/files/5319744/poruszanie_sie.avi.html

Przejecie pilki:
http://rapidshare.de/files/5320341/przejecie_pilki.avi.html
Nie wiem jak was ale mnie bardzo ucieszyl ten element w pes5 (w pes4 przejec podan nie bylo, a jak byly to zdarzaly sie na prawde rzadko).

2 sytuacje (pierwsza akcja - kompa)
http://rapidshare.de/files/5320832/skozlow..._pilki.avi.html
http://rapidshare.de/files/5320861/skozlow...pilki2.avi.html
Fajnie ze pilka w koncu zaczela kozlowac itp itd:). W pes4 strzaly praktycznie zawsze szly w gore a teraz zalezy jak sie ulozy pilka, noga etc

EDIT: przed chwila jeden z pilkarzy dostal zolta kartke z opoznieniem, tzn najpierw byl faul, jednak sedzia nie przerwal gry poniwaz dalej mialem akcje. Kieyd pilka wyszla na aut pilkarz faulujacy dostal zolta kartke:).
barca90
to jest fany blad Cecha
http://rapidshare.de/files/5321620/B__322_ad.avi.html
rafios
mysle ze spodoba wam sie ten filmik prosze o komentarze:
Zderzenie
Radarek
QUOTE(barca90 @ Sep 20 2005, 16:48:46)
to jest fany blad Cecha
http://rapidshare.de/files/5321620/B__322_ad.avi.html
[right][snapback]36056[/snapback][/right]

Hm spoko ale bardziej w tym filmiku podoba mi sie wyskok ronaldo i jego glowka. Takiej naturalnosci, realnosci nie uswiadczy sie w zadnej gierce:).

QUOTE(rafios @ Sep 20 2005, 18:04:12)
mysle ze spodoba wam sie ten filmik prosze o komentarze:
Zderzenie
[right][snapback]36060[/snapback][/right]

Zajebioza. Ale sie usmialem hehehehhe smile.gif Szkoda ze nie zlapali sie za glowy no ale samo zderzenie spox!:)
korzen
jej, podniecacie sie tym PES'em.....niemowie ze jest zły...bo nawet jest fajny....ale liczy sie grywalność ktorym WE bije nawet PES'a na głowe. Kurde fajnie było by zrobic gre oprtą na WE2k2 tylko ze z dobrą grafą, nowymi ruchami kopaczy.....
Radarek
QUOTE(korzen @ Sep 20 2005, 18:42:49)
jej, podniecacie sie tym PES'em.....niemowie ze jest zły...bo nawet jest fajny....ale liczy sie grywalność ktorym WE bije nawet PES'a na głowe. Kurde fajnie było by zrobic gre oprtą na WE2k2 tylko ze z dobrą grafą, nowymi ruchami kopaczy.....
[right][snapback]36072[/snapback][/right]

No a grales w demo pes5? Czy po prsotu zakladasz ze nic nie moze byc lepsze od tego waszego we2002? Wydaje mi sie ze konami zrobilo duzy krok wprzod i powinnismy sie z tego cieszyc. A czy jest grywalne? Ogromnie! I widze ze bardziej niz pes4 (bo mnie tez wkurzalo wiele rzeczy w 4: nieruchomi bramkarze, dosrodkowania 2xkwadrat z ktorych co 2 dosrodkowanie to byl gol... itp itd, ale to wyelminowano). Konami zrobilo wiele nowych fajnych rzeczy a przy okazji poprawili gameplay wiec bynajmniej to nie jest tak ze podniecamy sie szczegolami a reszta jest do d***.
baski18
ale We2k2 to jest klasyka ktora wyznaczyla zupelnie nowy tor i dlatego bedzei miala ona najweicej zwolennikow smile.gif Po prostu ludzie sie na tym wychowali i dla nich ta gra jest the best ... zrozumiesz jesli grales w np. Setlersow 1 smile.gif zadna inna wersja nie przebije jedynki jak dla mnie biggrin.gif

Pozdro
_kamil_
ja tez sie wychowalem na iss, iss 2, ale to juz nie to samo.... brakuje mi teraz mozliwosci ktore uwazane sa za standart. fakt na swoje czasy iss/we po prostu niszczyloa konkurencje, ale trzeba isc z duchem czasu. szczegolnie ze pes 4 znow zaczal sprawiac mi frajde porownywalna wlasnie z iss 1 i 2. po slabym pes 3, b. dobrym pes 4 czekam na wspanialego pesa 5.
Bakel
QUOTE(_kamil_ @ Sep 20 2005, 21:33:20)
szczegolnie ze pes 4 znow zaczal sprawiac mi frajde porownywalna wlasnie z iss 1 i 2. po slabym pes 3, b. dobrym pes 4 czekam na wspanialego pesa 5.
[right][snapback]36128[/snapback][/right]

Znawca...
Còż, mamy gusta i guściki ;-) Ale żeby PES4 > PES3, doprawdy ciężko mi to ogarnąć ;-)

P.S. WE9/PES5 niechybnie rządzi/zarządzi. :-)
Dreed
Z gory chcialbym przeprosic za dlugosc ale filmiki nagrywalem do kompilacji smile.gif

1. Cieszy mnie to, ze bramkarze tez ludzie i moga sie pomylic cos zle pobliczyc itp. wiadomo nie kazdy jest idealny a jak bramkarz wychodzi o terz ma prawo sie pomyslic i nie zlapac pilki:
bledzik

2. Zachowanie - takie specyficzne po sobyciu bramki szczegolnie bramki wysuwajacej na prowadzenie, tutaj chcialem przedstawic zachowanie sie Realu po tym jak Beckham zdobywa gola, jest to specyficze zachowanie widziane kilkakrontnie na meczach, oczywiscie nie idelanie odwzorowane:
Radosc tongue.gif

3. Sytuacja bykla pokazywana kikakrotnie przed wyjsciem demka, mianowiscie chodzi o rzty sedziowskie, mialem cos takiego przy okazji kontuzji bez faulu, gosci sie zwijal byl rpzywilej (obrazek w rogu) potem ten obrazek zmienil sie z rak na "!" co mnie zdziwilo, po tym jak okazalo sie ze nikt nie chce wybic pilki sedzia przerwal gre i zawolal lekrzy itp. potem rzut sedziowski - full real smile.gif.

4. Sytuacja opisywana przez kilku juz graczy, gdzie sedzia kaze kartka po tym jak nie ma podyktowanego rzutu wolnego, najczesciej zastosowany przywilej, a w najblizszej przerwie czyni swoja powinnosc smile.gif
ZeuS22
Hmmm PES4 lepszy od PES3.... a to ciekawe smile.gif
Dreed
stary my tu gadamy o pes5 smile.gif
TeDi
Tak OT dodam od siebie mòj ranking PESòw:

1.PES 5 ( demko wymiata, moge grać godzinami i ciągle mi mało)
2.PES 3 ( do tej pory wspominam jak mi się fajnie w tą część grało)
3.PES 1 ( pierwwszy PES, ktòry się ukazał na obecną generację konsol, dalatego jako
innowację daje go na 3 pozycje)
4.PES 2 ( 1 część lepiej mi pasowała)
5.PES 4 ( Jak dla mnie najbardziej nieudany PES, po zajebistym PES 3, nie można cofać się wstecz z pomysłami, można był dużo trenować, a i tak można było przegrać z nowicjuszem, ktòry pierwszy raz w to grał, ogòlnie mòwiąc schrzanili go)

Wyżej wymieniony ranking jest moim prywatnym zdaniem na temat tej serii i nikt nie musi się ze mną zgadzać, a mogę taki ranking zamieścić, ponieważ grałem we wszystkie części tej serii.
Radarek
A takich podan w pes4 to raczej na pewno nie bylo :-).
Podanie przez pol boiska, super przyjecie na klate i biegusiem na bramke.
Fajne podanie i przyjecie
alex10
Zamiescilem kilka twarzy wyciagnietych z pes 5 chyba nie musze podpisywac i w koncu zrobili etoo na spec.palecie

user posted image user posted image user posted image user posted image
alex10
z
Radarek
Faul bez pilki, jakby tego bylo malo podyktowany rzut karny:):

http://rapidshare.de/files/5357018/faul_bez_pilki.avi.html
http://rapidshare.de/files/5357069/faul_bez_pilki2.avi.html
TeDi
QUOTE(Radarek @ Sep 21 2005, 15:10:25)
Faul bez pilki, jakby tego bylo malo podyktowany rzut karny:):

http://rapidshare.de/files/5357018/faul_bez_pilki.avi.html
http://rapidshare.de/files/5357069/faul_bez_pilki2.avi.html
[right][snapback]36176[/snapback][/right]

Jaki pocisk, tego nawet nie wiedziałem smile.gif tak gra to 8 cud świata!!! cool.gif
A czemu nie pokazałeś jak strzelasz, czyżbyś nie trafił tongue.gif Zartuje biggrin.gif
Radarek
QUOTE(TeDi @ Sep 21 2005, 16:27:14)
Jaki pocisk, tego nawet nie wiedziałem  smile.gif tak gra to 8 cud świata!!!  cool.gif
A czemu nie pokazałeś jak strzelasz, czyżbyś nie trafił  tongue.gif  Zartuje  biggrin.gif
[right][snapback]36189[/snapback][/right]

Hehehhe :-). Dla formalnosci: karny zostal wykorzystany :-). Filmiku nie pokaze tongue.gif bo nie mam smile.gif.
Dreed
normalnie dzisiaj mnie bramkarz zfaulowal, puscilem szybko pilke obok niego i rzucil mi sie w nogi rekoma, sedzia podyktowal rzut karny, bramkarz zarobil czerwona kartke a ja mielm 1 gol do przosu :0
barca90
QUOTE(Dreed @ Sep 21 2005, 15:50:11)
normalnie dzisiaj mnie bramkarz zfaulowal, puscilem szybko pilke obok niego i rzucil mi sie w nogi rekoma, sedzia podyktowal rzut karny, bramkarz zarobil czerwona kartke a ja mielm 1 gol do przosu :0
[right][snapback]36195[/snapback][/right]

i to mi si podoba w Pes
masz moze filmik z tego??
pancer
eeeeh..... ludzie, dajcie spokoj. realizm w pro evo soccer 5 to tzw. profanacja, mam na mysli REALIZM, zakrawajacy o odwzorowanie prawdziwego meczu. sorry, ale mi taki realizm nie pasuje, gralem z powodzeniem przez 2 lata non stop w PES3 i PES4, kochalem w nich tempo jak w premiership, duzo bramek, szybkich akcji i to ze jak rozegralem meczyk to pomyslalem ze wlasnie takie mecze chcialbym ogladac w tv. odpalilem demko pesa5 z wielkimi nadziejami, ze dopieszcza licencje i grafike, do gameplaya za duzo nie mialem, no moze zachowanie bramkarzy w 4 czesci. na boisku totalna masakra i wszechobecna drewnianosc !!! jak to jest ze gdy joe cole przyjmuje pilke tak ze ta mu odskakuj na kilka metrow, no jak?? drybling i prowadzenie pilki przypomina mi rajd z pilka imć Kosowskiego. ja mowie temu NIE. co to ma byc?? z pilka musialem sie obchodzic jak z porcelana, w ciaglym leku ze zaraz odskoczy i ja strace, zamiast myslec jak wyprowadzic kolejna akcje. takiemu realizmowi mowie stanowcze NIE po raz kolejny. zeby nie bylo rozegralem w demko okolo 5-10 meczy, na roznych poziomach trudnosci, ale gola nie zdobylem sad.gif znaczy sie z akcji bo raz karnego wykorzystalem ;p ostatnio rowniez sciagnalem z netu demko fifa06. oniemialem!! to sie nazywa gra, grywalnosc-miodzio. nigdy od czasu gry na PS2 w pesa2 nie sadzilem ze kiedys powiem te slowa: FIFA JEST LEPSZA OD PES. wiem ze zaraz pojdzie cala seria bluzgow itp. w moja strone, ale to jest moja opinia i moj osad, myslcie co chcecie, ja swoje na ten temat powiedzialem. AMEN.

edit: na roznych poziomach trudnosci mam na mysli 3*, 4* i 5* bo na nizszych nie probowalem, bo z zasady to byly tylko totalne treningowki ;p
Radarek
Gdzie ci pilka odskakuje? Na poczatku mialem takie same zdanie jak ty. Pogralem chwile i na prawde gra sie super. Plynnie, pilka lata jak ma latac. To ze dodali pewien element losowosci do kazdego z zagrac to trzeba liczyc na wielki +. Bo dzieki temu w kazdym momencie musimy dostosowac sie do obecnej sytuacji (lotu pilki itp). Na poczatku wydawalo mi sie ze gra jest wolna, ale tak nie jest. W pes4 bylo tak ze chocbys nie gral w to niewiadomo ile to koles ktory w to nie gral po tygodniu treningu gral z toba prawie jak rowny z rownym. Nie wydaje mi sie zeby tak bylo w przypadku pes5. Gole zza pola karnego wpadaja nie tylko w okienko (bo sa w koncu silne). Po ziemi, moge mocno kopnac, a takze technicznie. Z wolnego w koncu da sie strzelic bramke! (w pes4 jedna na 100 prob konczyla sie powodzeniem, teraz jak pilka ma wpasc to wpada:)). Czekam na pelna wersje i osteteczny werdykt smile.gif.

EDIT:

A ze gola nie strzeliles to sie nie przyznawaj:). Ja na poczatku tez nie moglem trafic. A teraz jest ok. Po prostu gola sie strzela jak jest dobra okazja. Nie wystarczy teraz wklepac w ciemno 2xkolko potem kwadrat i gole (jak bylo w pes4). Trzeba wypracowac akcje, a potem jak jest okazja uderzyc smile.gif. Co ja bede ci tlumaczyc... Graj i patrz co sie dzieje na boisku smile.gif.

ps: tylko bez takich blugow ze "fifa jest lepsza niz pes". Za takie cos ban z miejsca powinien poleciec tongue.gif.
Capitan Tsubasa
To prawda ze na poczatku PES 5 wydaje sie jakas wolna w porownaniu z 4 gdzie zawodnicy rozpedzaja sie do niebotycznych predkosci. Ale czy to bylo realistyczne gdzie przez caly mecz zawodnicy tak szybko biegaja ?? W 5 to zredukowali, gra wolniejsza ( przez to bardziej realna ) i tak jest bardzo plynna. Ja tez na poczatku nie moglem strzelic zupelnie gola, ale po 10-15 meczach pilka wpadala do siatki coraz czesciej, mysle ze jest to spowodowane tym ze gameplay jest zupelnie rozny od tego z 4 i poprostu trzeba sie przestawic. Co do tego odskakiwania pilki hmmm.... nie wiem o co dokladnie chodzi ale czy zawsze zawodnicy idealnie przyjmuja pilke ?? chyba nie ...
Dreed
QUOTE(barca90 @ Sep 21 2005, 18:01:28)
i to mi si podoba w Pes
masz moze filmik z tego??
[right][snapback]36199[/snapback][/right]

nie stety myslalem z w skrotach bedzie al nie bylo sad.gifsad.gif szkoda sad.gifsad.gif od teraz ciagle bede mial wlaczonego frapsa sad.gif

@pancer - jestes kolejnym przykladem czlowieka ktoremu jak rzuca klode pod nogi to sie odrazu cofa i mowie "stanwcze NIE", a moze tak LASKA zaczac przyjmowac pilke bez trzymania ciagle SZYBKIEGO BIEGU ??? Coo jak trudno to sie odrazu odstwia taaa, ladne kwatki kurde, Fifa lepsza a idz se w nia grac, stzrelaj po 10 bramek na mecz, wal ciagle te same rzuty rozne, cisniej beznadziejnym systemem podan gdzie gracz czekaj jak idiota na pilke, a baw sie niedorobionymi rzytami wolnymi, a bramkarze ktorzy brania ciogel - moze za 2 lata zaczna lapac pilke w ogole !!! NIe umiesz akcji przeprowadzic, bos dupa i tyle, wlacz sie 1* i se popykal rozwal najpierw sterowanie i gameplay a nie gadas zod rzeczy. Realizm dretwy, no ptrzcie noo - wiesz co teraz przynajmniej jak gram w PES5 to czuje sie jak na boisku a kazda kacji jest inna kazda sytuacja jest inna !! W fifie nie znajdziesz smaczkow, strzal po spalonym radosc gracza sedzia mu macha choragiewka i zawod z nieuznanej bramki sad.gif a fifie spalony brama wpada gwizdek i nic zero EMOCJI !!! Gdzie w fifie sytuacja - AKCJA ZA AKCJE ?? - jak bramkaz albo wybije pilke na rozny albo ja jakos tam zlapie lub bedzie gol, wszyskto jest jakby nienaturalne takie niezbyt, choc nie powiem ze w poronwaniu do 05 to sie fifka poprawila !!!! Gola nie mozesz zdobyc, to zacznij myslec jak gracz, nie odpowiada Ci ze komp za ciebie nic nie zrobi ze musisz sam o wsyzskto zadbac no i dobrze zacznij sie pocic i cieszyc ze zdobytej bramki !!!!

Ehh szkoda wiecej slow, nie nawidze jak ktos tak podhcodzi do sprawy - MOZE JESZCZE CHEATY WLACZYSZ COO ??
barca90
QUOTE(pancer @ Sep 21 2005, 16:31:19)
eeeeh..... ludzie, dajcie spokoj. realizm w pro evo soccer 5 to tzw. profanacja, mam na mysli REALIZM, zakrawajacy o odwzorowanie prawdziwego meczu. sorry, ale mi taki realizm nie pasuje, gralem z powodzeniem przez 2 lata non stop w PES3 i PES4, kochalem w nich tempo jak w premiership, duzo bramek, szybkich akcji i to ze jak rozegralem meczyk to pomyslalem ze wlasnie takie mecze chcialbym ogladac w tv. odpalilem demko pesa5 z wielkimi nadziejami, ze dopieszcza licencje i grafike, do gameplaya za duzo nie mialem, no moze zachowanie bramkarzy w 4 czesci. na boisku totalna masakra i wszechobecna drewnianosc !!! jak to jest ze gdy joe cole przyjmuje pilke tak ze ta mu odskakuj na kilka metrow, no jak?? drybling i prowadzenie pilki przypomina mi rajd z pilka imć Kosowskiego. ja mowie temu NIE. co to ma byc?? z pilka musialem sie obchodzic jak z porcelana, w ciaglym leku ze zaraz odskoczy i ja strace, zamiast myslec jak wyprowadzic kolejna akcje. takiemu realizmowi mowie stanowcze NIE po raz kolejny. zeby nie bylo rozegralem w demko okolo 5-10 meczy, na roznych poziomach trudnosci, ale gola nie zdobylem sad.gif znaczy sie z akcji bo raz karnego wykorzystalem ;p ostatnio rowniez sciagnalem z netu demko fifa06. oniemialem!! to sie nazywa gra, grywalnosc-miodzio. nigdy od czasu gry na PS2 w pesa2 nie sadzilem ze kiedys powiem te slowa: FIFA JEST LEPSZA OD PES. wiem ze zaraz pojdzie cala seria bluzgow itp. w moja strone, ale to jest moja opinia i moj osad, myslcie co chcecie, ja swoje na ten temat powiedzialem. AMEN.
edit: na roznych poziomach trudnosci mam na mysli 3*, 4* i 5* bo na nizszych nie probowalem, bo z zasady to byly tylko totalne treningowki ;p
[right][snapback]36205[/snapback][/right]

mozesz miec swoje zdanie dobra
ale mam pytanie jaka fifa ma grywalnosc bo ja nie moge sie jej doszukac mialem demko fifa 06 zagralem 6 meczy i odinstalowalem ta gra to zwykla bieda pilkarze biegna w niej jakby mieli deski na plecach
a co do goli w pes 5 to chyba lepiej ze jest trudo strzelic gole bo co to za jara kiedy caly czas sie strzela bramki i wygrywa a tak to gol bardziej cieszy

PES RZADZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biggrin.gif [COLOR=red]
pancer
eeeh, to jest wlasnie polska mentalnosc -> "jak nie mysli tak jak ja to znaczy ze sie myli" sad.gif nie chce mi sie z toba gadac (jak to boguś linda mawial ;p) ja mam swoje zdanie i bede sie jego trzymac dopoki nie nastapi jakis przelom. gosciu, sprobuj od czasu do czasu uszanowac czyjas opinie :/ ide pograc sobie w to demko pesa, moze sie wreszcie przezuce na ten nowy gameplay ;p
Dreed
w fifke graja ludzie bez fantazji, przecierz takie akcje wychodza w pesie ze kopara opada nie z tego jak to zostalo zakocznone tylko z tego ze w ogole wyszlo bo qmpel z boku siedzacy sie pomylil biggrin.gif juz nie wspomne o rzeczach ktore mnie zdziwyly, takie rzeczy ktore do tej pory widzialem tylko na realu smile.gif. Dlatego takie beznadziejne wypowiedzi mnie denerwuja, nawet jak wpadne na fiaserwis zeby looknac co tam ludzie wypisuja to ludzie chwalacy fifka mowia o tym konkretnie a nie krytykuja na lewo i prawo, mowia ze im sie to nie podoba i tyle, no coz ja sie do pesa przekonalem w jednej chwili - dlaczego ano dlatego ze od ISS z PSX u qmpla zaczela sie moja przygoda z tym rodzajem pilki i od tamtej pory brakowalo mi czegos w fiofce tego co mial ISS a fifka nie. A jak sie okazalo ze wrescie zobacze PESka na PC - a wiem ze PESek jest o wiele lepszy niz ISS - to zacieralem lapki i fifka 03 poszla w odstawke i od tamtej pory fifka na demku sie konczy rolleyes.gif
Czarny
shit na maxa dry.gif nie rozumiem jak mogli tak zjebac PESy... mellow.gif
Zawodnicy poruszaja sie jak po lodzie... "fifowaty reazlizm" wacko.gif
TeDi
QUOTE(Czarny @ Sep 21 2005, 21:10:15)
shit na maxa dry.gif nie rozumiem jak mogli tak zjebac PESy... mellow.gif
Zawodnicy poruszaja sie jak po lodzie... "fifowaty reazlizm" wacko.gif
[right][snapback]36236[/snapback][/right]

PES 4 był do niczego i niektòrzy z was przyzwyczaili się do łatwego wygrywania i strzelania dużej liczby goli i teraz nie możecie się przyzwyczaić, że trzeba troszeczkę pokobinować, pograć piłeczką i wtedy coś się zdziała.
pozdro
barca90
pika tez polega na myslenia kobinowaniu tworzeniu nowych taktyk i akcj ,i to mozemy znalez w nowym pesie
barca90
pilka nietylko polega na strzelaniu goli (choc to jest w niej najwazniejsze) ale polega takze na mysleniu kobinowaniu tworzeniu nowych taktyk i akcji ,i to mozemy znalez w nowym pesie

sory przypadkowo nabilem 2 posty prosilbym admina o usuniecie 1
culles
Chłopaki... przykro mi to stwierdzić ale śmieszni jesteście*... jaki realizm? Ke pasa? Pro to od zawsze, powtarzam zawsze ARCADE i opiera się na miodzie płynącym z ekranu, ale jeśli ktoś nie potrafi go zlizać to przykro mi... Spowolnienie, owszem jest ale jak najbardziej pozytywne i służy zlikwidowaniu randoma jak już ktoś wyżej napisał, teraz żeby zrobić ładną akcję trzeba pograć w to z pòł roku żeby wszystko maxymalnie obczaić, a nie zagrać 5 meczy jak ten Fifowiec u gòry... Nie ma że boli... żeby być w coś dobrym trzeba poświęcić temu czas, a nie liczyć na fart, albo niesamowite samopgraje rodem z Fify (każdy strzał z 16 wchodzi.... madafaka blink.gif ) Także zanim napiszesz pomyśl... nie odwrotnie... no chyba, że nie potrafisz... ale wtedy nie pisz tongue.gif

*nie wszyscy ofkoz biggrin.gif
Tymi
Przyznam, że jak zainstalowałem demko PES5 to bardzo się rozczarowałem. O f**k!!!! - mòwię - przecież w to się nie da grać. Piła odskakuje, częste faule no i ta odrzutowa piła wink.gif. Teraz biję się w pierś że tak wogòle pomyślałem. Po kilku meczykach zobaczyłem prawdziwy majstersztyk ze strony Konami. FULL REAL !!! To już nie jest to samo co w pes4, tam to po nabraniu wprawy w master league wygrywało się mecz za meczem (czasem nawet 8:0!!) na 6-ciu gwiazdkach. Jak to już jest, wszystko wymaga nauki. Na początku w pes5 przy piłce byłem około 25% a strzelenie gola a nawet dojście do sytuacji strzeleckiej graniczyło z cudem. Ciągłe straty piłki i sromotna porażka. Zauważyłem, że jeszcze w dłoniach zostały nawyki z wcześniejszej odsłony gdzie jednym zawodnikiem można było kiwnąć 7-miu i strzelić bramkę. Tu kròluje taktyka, powolne konstruowanie akcji choć oczywiście zdarzają się cudowne kontrataki. I rzeczywiście w miarę grania poznaje się gameplay i coraz częściej wychodzą dryblingi, strzały i padają bramki. Nie brakuje niecelnych podań i przechwytòw piłki przez przeciwnika. Ale tak też jest w prawdziwym meczu (zdaża się ròwnież że dwòch piłkarzy zderza się ze sobą i obaj padają na murawę - coś pięknego). Ci co mają wątpliwości co do PES5 powinni trochę odczekać, rozegrać kilka bądź kilkanaście meczy i dopiero wziąć się za wydawanie opinii. Na pewno część tak jak ja zmieni szybko zdanie z niezadowolenia w prawdziwy zachwyt. Na pewno znajdzie się kilku dla ktòrych "nowy pes" okaże się porażką bądź chłamem - trudno, zostaje im jeszcze FIFA. tongue.gif
JTK
Gra stala sie trudniejsza ,ale to dobrze. Widocznie PES 3 i 4 mial byc latwy ,piekny i przyjemny ,aby przyciagnac duza liczbe klientow.
No to do 27 smile.gif
Johnes
Moim zdaniem PES 5 zmienił się o na lepsze od Pesa 4. Podoba mi się, że więcej trzeba pomyśleć żeby strzelić bramkę. Poza tym fajne jest też to, że czasami jakiemuś kolesiowi koszulka wypadnie ze spodenek. biggrin.gif
barca90
QUOTE(Tymi @ Sep 22 2005, 12:56:44)
Przyznam, że jak zainstalowałem demko PES5 to bardzo się rozczarowałem. O f**k!!!! - mòwię - przecież w to się nie da grać. Piła odskakuje, częste faule no i ta odrzutowa piła wink.gif. Teraz biję się w pierś że tak wogòle pomyślałem. Po kilku meczykach zobaczyłem prawdziwy majstersztyk ze strony Konami. FULL REAL !!! To już nie jest to samo co w pes4, tam to po nabraniu wprawy w master league wygrywało się mecz za meczem (czasem nawet 8:0!!) na 6-ciu gwiazdkach. Jak to już jest, wszystko wymaga nauki. Na początku w pes5 przy piłce byłem około 25% a strzelenie gola a nawet dojście do sytuacji strzeleckiej graniczyło z cudem. Ciągłe straty piłki i sromotna porażka. Zauważyłem, że jeszcze w dłoniach zostały nawyki z wcześniejszej odsłony gdzie jednym zawodnikiem można było kiwnąć 7-miu i strzelić bramkę. Tu kròluje taktyka, powolne konstruowanie akcji choć oczywiście zdarzają się cudowne kontrataki. I rzeczywiście w miarę grania poznaje się gameplay i coraz częściej wychodzą dryblingi, strzały i padają bramki. Nie brakuje niecelnych podań i przechwytòw piłki przez przeciwnika. Ale tak też jest w prawdziwym meczu (zdaża się ròwnież że dwòch piłkarzy zderza się ze sobą i obaj padają na murawę - coś pięknego). Ci co mają wątpliwości co do PES5 powinni trochę odczekać, rozegrać kilka bądź kilkanaście meczy i dopiero wziąć się za wydawanie opinii. Na pewno część tak jak ja zmieni szybko zdanie z niezadowolenia w prawdziwy zachwyt. Na pewno znajdzie się kilku dla ktòrych "nowy pes" okaże się porażką bądź chłamem - trudno, zostaje im jeszcze FIFA. tongue.gif
[right][snapback]36288[/snapback][/right]

ja tez bylem zdziwiony jak pierwszy raz zagralem w nowegom pes ale po kilku meczach kiedy przyzwyczajasz mowisz sobie ze ta gra jest zajebista
pancer
zgadzam sie z kolega culles w tym ze pes zawsze byl arcadem, a nie wierna realizmowi symulacja. teraz pes poszedl w strone realizmu a fifka w strone arcade'a. moze dlatego bardziej na poczatku spodobala mi sie fifa 06. nigdy nie lubilem z mozolem budowac akcji i silic sie na to zeby trzymac pilke przez 70 % czasu gry zeby cos strzelic (moze to moje lenistwo?? rolleyes.gif ) pogram jeszcze w to demko (pesa) i cos jeszcze dodam do tematu ;p
WBman
Z początku grało sie troche głupio, bo mecz wyglądał jak taki 3 ligowy... ale teraz juz wygrywam 90% meczy na 5*, i gra jest troche za łatwa - to jedyna rzecz z jakiej jestem nie zadowolony, bo faule juz mi nie przeszkadzają...

No lae nie długo wyjdzie fullversion to i zobaczymy jak pòjdzie online, wtedy juz nie bedzie tak łatwo tongue.gif
Radarek
QUOTE(WBman @ Sep 22 2005, 15:59:12)
Z początku grało sie troche głupio, bo mecz wyglądał jak taki 3 ligowy... ale teraz juz wygrywam 90% meczy na 5*, i gra jest troche za łatwa - to jedyna rzecz z jakiej jestem nie zadowolony, bo faule juz mi nie przeszkadzają...

No lae nie długo wyjdzie fullversion to i zobaczymy jak pòjdzie online, wtedy juz nie bedzie tak łatwo tongue.gif
[right][snapback]36298[/snapback][/right]

Wlasnie sek w tym ze w pes5 jednak granie z zywym przeciwnikiem to bedzie nielada gratka. Z kompem nigdy nie bedzie to takie pasjonujace. Takze ja czekam na full wersje i granie online smile.gif.
Dreed
QUOTE(Johnes @ Sep 22 2005, 15:26:33)
Moim zdaniem PES 5 zmienił się o na lepsze od Pesa 4. Podoba mi się, że więcej trzeba pomyśleć żeby strzelić bramkę. Poza tym fajne jest też to, że czasami jakiemuś kolesiowi koszulka wypadnie ze spodenek. biggrin.gif
[right][snapback]36292[/snapback][/right]

Dobrze ze cos innego im nie wypada tongue.gif

Fifa kiedy byla symulatorem blink.gif to chyba PES poprawil pewne elementy co dodalo juz pelny wyraz symulacji, a fifka nigdy nie miala nic wspolnego z symulacja !!
barca90
ostanio gralem z bracholem i zdarzyla sie nam fajna rzecz a dokladnie dwie fajne rzeczy pierwsza z nich to to ze poraz pierwszy mialem rzut sedziowski
bylo to tak ze ja gralem Chesea a moj brachol Arsenalem i Drogba sfulowal Piresa,
Pires lezal na boisku konajac a gra sie toczyla dalej dopiero jak sedzia sie skapnaol to zagwizdal
droga sytuacja byka taka pilka odbila sie od Drogby i poleciala na aut lecaca pilka odbila sie od bandy wprost pod nogi Drogby i przypadkowo dalem strzal i pilka poleciala w hektary i wtedy sedzia podszedl do mnie i dal mi zolta kartke i sam nie wiem czemu

niestety nie ma dla was filmikow nie milem frapsa wloczonego
nie moge sobie odzalowac ze nie pokaze wam to

czy ktos mial podobne zdarzenie ????????
Dreed
no udalo mi sie po czesci zlapac kartke za faul, ktory nie zostal odgwizdany i akzja potoczyla sie dalej, wiec najpierw opis co sie stalo, ano byla kacja arsenalu pod moja bramka przejelem pilke i poszla kontra pod bramke aresenalu, niestety nie wykorzystana sad.gif

Teraz filmik filmik zlapalem jak juz kartke dostalem ale jest jeszcze koncowka potwierdzenia za kartke mam, filmik pokazuje faul oraz na radarze widac gdzie akcja sie rozegrala wreczenia kartki bo tam full hbydla jest a skad jest wybijana pilka smile.gif milego ogladania:kartka bez przerwania akcji
the_barti
ja miałem tak, że mòj brat miał piłkę, ja mu wślizgiem wybiłem, akcja toczyła się dalej, i gdy ja oddałem strzał i nie trafiłem sędzia dał obrońcy czerwony kartonik o_O co jak co, ale powinien zatrzymać akcję :/
7899871
Gram w demo PES 5 i poza zbyt łatwym faulowaniem przeciwnika, a właściwie zbyt często reagującym sędzią jest pewien problem znowu przez sędziego. Otòż zdarza się czasami że jest sytuacja 1 na 1, obrońcy są za plecami, bramkarz broni, odbija na bok wprost do drugiego mojego napastnika, obrońcy w momencie odbicia są za jego plecami, i wtedy momencie sędzia gwiżdże spalonego.

Do pełni szczęścia w PES 5 będzie brakowało polskiej ligi i polskiego komentarza. Może w PES 6 ?
snake
QUOTE(7899871 @ Sep 29 2005, 14:32:28)
Gram w demo PES 5 i poza zbyt łatwym faulowaniem przeciwnika, a właściwie zbyt często reagującym sędzią jest pewien problem znowu przez sędziego. Otòż zdarza się czasami że jest sytuacja 1 na 1, obrońcy  są za plecami, bramkarz broni, odbija na bok wprost do drugiego mojego napastnika, obrońcy w momencie odbicia są za jego plecami, i wtedy momencie sędzia gwiżdże spalonego.

Do pełni szczęścia w PES 5 będzie brakowało polskiej ligi i polskiego komentarza. Może w PES 6 ?
[right][snapback]37429[/snapback][/right]

Co do polskiej ligi to raczej będzie, gorzej z komentarzem... ale kto wie :-D
TeDi
Ja marze o jakiś polskich klubach i sliniejszych ligach zagranicznych na licencji np. angielska czy niemiecka, a wy już byście chcieli cała naszą ligę, ja wątpie, że tak będzie.
StraY
TeDi, w FIFA 06 jest nasza rodzima liga, to w PES5 tez mogla byc tongue.gif Dobrze, ze sa patchmakerzy ktorzy wyracza w tym wzgledzie KONAMI tongue.gif
TeDi
QUOTE(StraY @ Sep 29 2005, 17:13:13)
TeDi, w FIFA 06 jest nasza rodzima liga, to w PES5 tez mogla byc tongue.gif Dobrze, ze sa patchmakerzy ktorzy wyracza w tym wzgledzie KONAMI tongue.gif
[right][snapback]37443[/snapback][/right]

Tak tylko, że fifa zawsze dawała dużo lig, teraz jest ich 21, a w PEsie niestety tylko 6, z czego 3 na licencji, więc Konami chcąc dogonić fife powinna stopniowo dodawać więcej lig, ale wątpie, że w PES6 będzie dodana liga polska, są znacznie lepsze ligi, ktòre powinny być dodane, a orange liga może jak sobie zasłuży to też ją kiedyś dadzą, może w PES 9
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.