Z radością ogłaszam, że po opanowaniu nowinek technicznych,
otworzymy pierwszą w Polsce, ligową telewizję. Tak jest proszę Państwa. Będziemy transmitować półfinały pucharu ligi, finał pucharu ligi, półfinały ligi misrzów, finał ligi mistrzów oraz mecze "mocnych drużyn" w lidze. Sprawa jest wciąż rozwojowa, ale taka telewizja na pewno się pojawi. Ilość transmisji będzie zależała od zainteresowania.
lukasz44
Feb 10 2012, 21:14
Piszcie co sądzicie na ten temat. Może jakieś propozycje, opinie ?
Fajna sprawa, rozumiem że wrócimy także do "meczu tygodnia" ?
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Na pewno ta TV urozmaici rozgrywki ligowe oraz inne ważne mecze, które będą się tutaj odbywać. Jestem przekonany, że z tą ekipą, która jest tutaj i już nie raz udowadniała, że potrafi wszystko ogarnąć, to z pewnością wypali. Propozycji nie mam żadnych bo ten pomysł sam w sobie jest super. Nie mogę doczekać się tego, kiedy to wejdzie w życie. Pierwsza w Polsce TV ligowa... Nie dość, że brzmi świetnie, to tylko jeszcze bardziej urealni nasze rozgrywki!
Milerinho
Feb 10 2012, 21:29
Inicjatywa kapitalna ! miejmy nadzieje ze nie braknie zapału ekipie

pytanie czy np mecze będą tylko transmitowane czy tez przy okazji komentowane

Kolejna sprawa to wlasnie zainteresowanie... z poczatku wydaje sie ze bedzie spore i przyciagnie wieksza ilosc zetelnych grajkow na arene ISSOnline !

Nic tylko czekac az odpali ta maszyna

czekamy czekamy
lukasz44
Feb 10 2012, 21:31
Wczoraj była pierwsza próba i wypowiedzieć się może Ogryz (gdyż on był wtedy na GG i miał zaszczyt oglądać XD)
Ze strony organizacyjnej myśle zapału nie zabraknie, a jeżeli tak jak ktoś powiedział podczas transmisji da się ciekawe konkursy można ściągnąć jeszcze więcej ludu przed monitor !
Tak zgadza się ogladałem przepiękny mecz w wykonaniu Łukasza(Zenit)-Piecia(Espanyol) w którym zwycięzył Łukasz 2-1 po golach Bance:D gola dla Espanyolu zdobył Roddallega. Co do transmisji meczu obraz nie jest zły oczywiście nie jest to HD ale widać tablice wyników kto z kim gra radar i wszystkie wydarzenia na boisku. Troszkę przycina się, ale myślę, że spokojnie można oglądać i wszystko się zobaczy

Fajna sprawa, a co do komentowania to powiedziałem Goofiemu wczoraj żeby Mikro odpalił i komentował mecz, ale stwierdził że lepiej nie bo odstraczy publiczność która ogląda
Miałem wtedy odpaloną przeglądarkę, Pesa i gg. Myślę, że jak będzie tylko PES to nie będzie przycinać. Transmisję dźwięku opanowałem dzisiaj, więc komentarz zostawię profesjonalistom - Szpakowskiemu i Szaranowiczowi : D
JustMe1987
Feb 10 2012, 22:07
Jak sie ma ilosc widzow do wydajnosci transmisji? Da rade streamowac to wiekszej liczbie ludzi? Ciekaw jestem jak wyglada to w praktyce bo w teorii brzmi swietnie!
Swietne logo tak w ogole.
Wg mnie świetny pomysł. Cieszę się, że jest grupa "opiekunów" która nie siedzi na laurach i zawsze znajdą sobie coś czym mozna się zając tym samym poprawiając z tygodnia na tydzien czy z wydarzenia na wydarzenie naszą ligę. Miałęm okazje także sie przyjrzec jednak z powodu ważnej rozmowy niezbyt mógłbym skupić uwage na tym i na tym.W kazdym badź razie licze ze mnie nie zawiedziecie i będziemy oglądać nie raz transmisje z różnych ciekawych zdarzen

Tylko powinszować pomysłu a z gratulacjami za wszelakie wykonanie jeszcze sie wstrzymam ;>. Oby tak dalej!
lukasz44
Feb 10 2012, 22:25
Proszę państwa kolejny test przed nami !O 22-50 będzie można śledzić pojedynek live z meczu
vs 
Chelsea prowadzona przez lukasza44 nie gra już o nic, Bayer zaś nie może przegrać więcej niż dwoma golami a najlepiej aby wygrać lub zremisować wtedy awans do 1\8 finału będzie już pewny !
Emocje gwarantowane, nikt nie odpuści zachęcamy do oglądania tego widowiska jako testu
ISS TV !!!
OTO LINK DO NASZEGO KANAŁU.CLICKW przeciągu kilku minut zaczynamy transmisję pierwszego meczu.
Kurcze

Super pomysł.
Black screen Panowie... ;/
super sprawa ! testowa transmisja a 12 osob ogladalo

co to bedzie jak jakies finalowe spotkanie bedzie
Tak oto zakończyła się pierwsza w dziejach Issonline transmisja live. Wyrażajcie swoje opinie w tym temacie.
lukasz44
Feb 10 2012, 23:24
Ludzie, tyle osób oglądało a nikt nic nie napisze? Napiszcie, jaka była jakość obrazu, czy nie wieszało, czy dźwięk się nie opóźniał? Potrzebujemy tego by poprawić ewentualne błędy.
JustMe1987
Feb 10 2012, 23:28
Mysle ze wypadlo niezle. Jakosc jest mozliwa. Broadcastujacy pamietac musi o wylaczeniu uni i sprawdzeniu jak zawodnicy powinni ustawic swoje stoje w konfiguracji "lewo prawo" zeby roznily sie od siebie

Btw poprosze o podeslanie scoreboarda na gg
CYTAT(JustMe1987 @ Feb 10 2012, 23:32)

Mysle ze wypadlo niezle. Jakosc jest mozliwa. Broadcastujacy pamietac musi o wylaczeniu uni i sprawdzeniu jak zawodnicy powinni ustawic swoje stoje w konfiguracji "lewo prawo" zeby roznily sie od siebie

Broadcastujący nie widzi ustawiania strojów

. Dołącza do meczu już na poziomie murawy

.
JustMe1987
Feb 10 2012, 23:33
CYTAT(GooFy @ Feb 10 2012, 23:34)

Broadcastujący nie widzi ustawiania strojów

. Dołącza do meczu już na poziomie murawy

.
Wiem o tym doskonale wiec jego glowa w tym zeby odrobic lekcje przed spotakniem i napisac jak maja wybrac gracze przed meczem
A jakość ? Dźwięk ? Lagowało, zacinało ?
Fantastico Erotico panowie. Ten lobik Maty fajny ;D i wgl epic mecz. Tak jak już mówiłem, ciesze sie z tej inicjatywy i jak się ogląda dłużej to idzie sie przyzwyczaic i nie jest źle, jeżeli chodzi o jakośc
Dzwięk ok

Jakoś też daje rade. Nie jest jakoś super, ale widać wszystko i da się oglądać. Niestety troche tnie jakby nad tym popracować byłoby miło jak nie da rady to trudno.
Trochę cięło, ale reszta ok
JustMe1987
Feb 10 2012, 23:41
Ocenilbym na 360p Youtubowe. Dzwiek docieral na czas. Troszke przycielo ale generalnie bylo plynnie. Warto sie w to bawic na przykladzie wanzych ciekawych spotkan. Pomysl z komentarzem jest raczej marny bo zbyt szybko akcje sa rozgrywane i pilka przemieszcza sie w takim tempie ze nie do ogarniecia by to bylo. Jesli nie miales wszystkiego na full a sprzet ogarnia Ci temat to polecam zmniejszyc rozdzielczosc a podniesc poziom detali w kitsie i w grze bo lepiej ogladac ostre w malym okienku niz duze w ciapkacha na full screenie
Rozdziałka była najmniejsza a detale w grze i kitsie na maxa.
Milerinho
Feb 10 2012, 23:44
A byla by roznica miedzy xfire a Justin.TV ? nie widzialem transmisji wiec nie moge za duzo powiedziec

ale chetnie bym dzis jakas zobaczyl.
Justin.tv obsługuje transmisje z gier ?
Zmieniliśmy ustawienia xfire i przystępujemy do kolejnej próby. Będzie to sparing, ale jest to tylko transmisja testowa, więc nie dajemy gwarancji, że wszystko będzie działać. Włączać kanał i pisać na forum!
Milerinho
Feb 10 2012, 23:54
Ja kiedys transmitowalem tak wlasnie z gier czy losowan druzyn do ligi

webCamem bodajze
Już teraz moge powiedzieć, ze obraz o wiele lepszy niz we wcześniejszym meczu. Lepiej chodzi
Tomek93
Feb 11 2012, 00:17
No ja tylko 2 mecz widziałem, jakby było płynnie byłoby genialnie. Ale i tak jest ekstra

. Jeszcze komentarz dorzucić to już całkiem
lukasz44
Feb 14 2012, 20:19
Odświeżam aby dyskusja nie upadła. Prosimy o dalsze opinie o tym projekcie
Kiedy jakaś następna transmisja?? I jakie są wkońcu plany tylko finały wybranych rozgrywek czy jak
lukasz44
Feb 14 2012, 20:29
Jason Bourne
Feb 14 2012, 22:38
Podajcie jak już będzie wiadomo godzinę dokładną
CZWARTEK 16.02.2012 23:00 ODBĘDZIE SIĘ TRANSMISJA MECZU 22 KOLEJKI POMIĘDZY JUSTME A CZUBINHO.
Zapraszamy do oglądania i wyrażania opinii. Im większe będzie zainteresowanie tym większa będzie liczba transmisji. Prosimy również o pisanie na forum w każdej kwestii dotyczącej ISSTV która Was nurtuje. Wasze opinie pomogą nam uczynić nasz kanał jeszcze lepszym.
Odświeżam, żeby każdy zobaczył.
czubinho
Feb 16 2012, 21:16
Razem z JustMe gorąco zapraszamy na mecz. Na pewno nie zabraknie emocji
lukasz44
Feb 16 2012, 21:20
CYTAT(GooFy @ Feb 10 2012, 22:43)

OTO LINK DO NASZEGO KANAŁU.CLICK Jakby ktoś nie widział gdzie należy wejść
Chętnych zapraszamy do dyskusji na czacie:
CLICKNie powoduje on problemów w odtwarzaniu transmisji.
Ostatnie odświeżenie, w celu wywindowania tematu na górę. Już wkrótce zaczynamy. Oczywiście wcześniej pojawi się odpowiednia notka na forum.
Milerinho
Feb 16 2012, 23:33
Szarpało jak zwykle, Jak ktos chce to mogę ja na probe przeprowadzic transmisje. Np. jutro. Troche innym sposobem a jakosc moze sie okazac zdecydowanie lepsza.
lukasz44
Feb 16 2012, 23:35
CYTAT(Milerinho @ Feb 16 2012, 23:37)

Szarpało jak zwykle, Jak ktos chce to mogę ja na probe przeprowadzic transmisje. Np. jutro. Troche innym sposobem a jakosc moze sie okazac zdecydowanie lepsza.
Oglądałem ten mecz i nie wiem gdzie Ci tam szarpało... Owszem czasem ścieło ale nie przesadzaj.
Co masz prowadzić ? Mamy swój sposób i tego się trzymamy nikomu nie każemy oglądać, bez odbioru.
A co do jakości to świetna więc nie szukaj problemu...
wesoly89
Feb 16 2012, 23:41
przepraszam ze wyrazilem swoja opinie Lukaszu ;]
//Milerinho
lukasz44
Feb 16 2012, 23:44
Każdy musi wyrażać swoją opinię ! Po to to robimy

Ale oglądałem ten mecz i naprawdę było ok, pytałem też 2 innych osób oglądających i też nie narzekali ani na jakość ani na mocne ściny.
Ciągle będziemy nad tym pracować aby było lepiej
Jason Bourne
Feb 17 2012, 00:12
Łukasz mi też szarpało, więc Miler nie jest sam. Jakość fajna, szkoda że czasem aż musiałem wzrok oderwać, bo bolały oczy od tego szarpania. Co do meczu, wyglądał on jak piłkarskie szachy, mało działo się pod obiema bramki, o czym świadczy ilość strzałów. Jednak piękny futbol zaprezentowali Just i Czubinho, jednak ataki rozbijały się na 20 m od bramki. Czekałem na moment, aż wskaźnik obrony, wzrośnie u któregoś z graczy na pomarańcz lub czerwień, jednak to nastąpiło 5 min przed końcem i to na 5 sekund. Brakowało trochę emocji, ale może przyczyną jest podobny potencjał zawodników. Wysoki poziom, ale mecz wzięty jakby z ligii włoskiej. Żeby nie było, brakowało mi jedynie więcej okazji strzeleckich.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.