zagrałem przed chwilą kilka meczy (3 i pòł żeby być dokładnym) i musze powiedzieć że gra naprawdę zaskakuje.
gra się zdecydowanie inaczej niż w poprzednie części. gra jest niby troche wolniejsza w poròwaniu z WE8LE (do tego się będe odnosił bo w to ostatnio grałem) ale z drugiej strony piłka wydaje się szybsza i cięższa. strzały mocniejsze (carlosem prawie z kòłka posłałem petarde aż się zdziwiłem) ale jak tylko ktoś ci przeszkadza to latają wysoko nad bramką.
obrona wymaga nieco przystosowania. ciężko mi było na początku odbierać piłki, co rusz leżał przeciwnik i sędzia gwizdał na ich korzyść. ale 2 mecz już zacząłem łapać, wszystko (jak zwykle w tych grach) rozbija się o timing. odpowiednio wyliczyć czas i biegnąc ramie w ramie można wygarnąć przeciwnikowi piłkę (lub choć wybić mu ją spod nòg) bez faulu. ale zabrać piłkę stylem "taranem go" czysto ani razu mi się nie udało.
tak się jeszce zastanawiam co mi w oko wpadło...
chyba najbardziej się ucieszyłem jak zobaczyłem że sędzia przy np. aucie od razu ręką pokazuje czyja piłka. sporo wstawek z animacjami podczas meczu i oczywiści dużo animacji ruchòw zawodnikòw.
zapomniałbym prawie o samym poruszaniu zawodnikòw... pojawiło się sporo animacji osłaniania piłki. system "zderzeń" zmianił się także dość znacząco. choćby sytuacja z ktòregoś meczu. wrzucam po odbiorze w pole karne a tam jeden z obrońcòw przeciwnika raptownie się odwraca i wpada na kolego ktòry ląduje na glebie, a jak spokojnie strzelam głòwką (oczywiście by nie było za pięknie wylądowała na poprzecce). strzały głową też są inne, trudniej dobrze trafić z wrzutką ale jak tylko dobrze piłka leci to się elegancko prepychają, dość łatwo dochodzą do pozycji strzeleckich i strzelają mocno *choć oczywiście często niecelnie).
to chyba na tyle tym razem bo już się zmęczyłem (ciekawe czy ktoś przeczyta wsszystko
Update:
tego jescze nie miałem ale wygląda (choć kiepsko widać
za dannyboy20 z forum pesinsight.com:
I had possession in midfield in the opponents half. All of a sudden the ref blew is whistle and went running into my half. The view switched to my opponents player rolling around in agony. It then replayed a challenged from a while ago. He must have been down injured and play carried on until the ref noticed! Then after the replay, the ref was where i had possession, he dropped the ball and their player kicked the ball back to my keeper