Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes4-karta graficzna
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 4
Stron: 1, 2, 3
Tsubasa21
Witam!
Niedlugo zamierzam kupic komputer i oczywiscie pograc w pesa 4(konsole musialem niestety sprzedac).I chcialbym pograc w peska na najwyzszych detalach i takie małe pytanie mam.Na jakiej najtanszej kartcie graficznej mogbym pograc w pesa4 na max detalach?w moim zestawie bede mial ge-force 5200 moze on wystarczy?
menthal
pewnie dopoki nie wyjdzie jakis porzadny patch to do full detal bedzie potrzebny radek x800 :wink:
kemot
ja mysle ze luzno (na pewno nie na high) pociagnie to moja karta(radek9000pro)czy GF3Ti, wiec nie jest zle, damy rade;) jak nie to karty nie takie drogie dzisiaj tongue.gif
Del
hahahaha jak slysze 5200 to mi sie plakac chce;DD daj se spokoj z ta karta , jest gowniana na maxa , juz bym wolal kupic gdzies uzywanego titanium 4 z ukladem 4600/4800 , ja mam titanium 4200 128mb i wszystko smiga az milo na najwyzszych detalach w 1024/768 , seria 5200 jest zupelnie nieudana , to poprostu gniot smile.gif
kup cos normalnego , jak bedziesz kupowal kompa to popros jakiegos kolege ktory qma czacze bo widze ze ktos ci chce wcisnac shit smile.gif , pozdrawiam maniakow smile.gif
Soul
ja sprawdzelm pes3 na sprzecie 1.8 duron , 256 ram, i wlasnie GF4 fx 5200 i normalnie pograc mozna bylo tylko przy rodzialce 640 x 480 , dlatego osobiscie nie polecam. Sam gram na gf4 ti 4200 na 1024 x 768 i jest bardzo dobrze a jak bedzie chodzic pes4 zobaczymy wink.gif
Tsubasa21
Ja wiem ze to lipna karta ale taka bede mial w zestawie i nic na to nie poradze.Z zestawu niezrezygnuje bo to pentium 4 3ghz ht,512ram,80 giga dysk,nagrywarka dvd,myszka,klawiatura i ten lipny geforce i to wrzystko za jedyne 1880zl.Ja mysle ze radeon 9600 za jakies 500zl pociagnie full detale.Jak cieszyc sie pesem na kompa to max detale :wink:
siano
synu, nie kupuje sie kompa 'w zestawie'.... tylko sie sklada samemu
Tsubasa21
To daj mi 2500zl to sobie zlorze cos podobnego.wrzystko sobie dobrze rozkminilem.Czesci sprawdzone-kota w worku nie kupie.Plyta głowna tylko troszke slaba ale mi wystarczy.
Sendzik
Sciągnąłem PES4 pròbowałem rozpakować win rarem ale niestety pokazało sie że potrzebne jest hasło... :shock: może ktoś wie co z tym zrobić????
Tsubasa21
hasło powinno byc napisane w nazwie pliku(ja tak mialem)a jak nie ma to jest na stronie z ktorej pochodzi plik.
JTK
gf5200 fx to porazka i strara kasy bo za ta sama mamonke (300 zl) kupujemy R9550 i podkrecamy taktowanie do wartosci R9600 biggrin.gif
Gf4 ti 4200 jest bardzo dobra karta jednak juz jest dx9.
W zestawach zawsze sa niespodzianki tongue.gif jeszce pewnie bedziesz dokladal do tego zestawu wink.gif Monitor w ktorym plamka i odswiezanie wraz z geometria wola o pomste do nieba ,okrojona plyta glowna perspektywiczna jak rzad belki smile.gif karta graficzna standardowo z 64 bitowa szyna pamieci z malutkim dopiskiem SE smile.gif glosniczki pierdziuszki smile.gif itd. Jak widze zestaw i jeszce do tego w jakims markecie loooozno zaczyna mi sie na stykach robic smile.gif
Jednak wiedza znajomego + obskoczenie wszytkich sklepow komputerowych w miescie daje najlepsze rezultaty !! smile.gif a z tymi zestawami to bardzo uwaznie bo tylko 5 -10 % z nich zasluguje na uznanie.
Tsubasa21
I ja to wrzystko wiem 8) dlatego wrzystkie czesci sprawdzilem w internecie.Ta karta graficzna to zeczywiscie lipa i ja to rozumiem ale reszte czesci sa spoko.Promocja jest tylko do 31 listopada pozniej juz tego kompa nie bedzie to tak jak z tym media market w lodzi gdzie kazdy sie zucil na towary tak samo w tym sklepie warto skorzystac z promo.wyliczylem ze dal bym za to wrzystko minimum 2500zl w normalnym sklepie
zapomniane
Nie wiem ale jak dla mnie to opròcz tej karty w tym zestawie będzie więcej niespodzianek. Za tą cene taki sprzęt :?: :wink:
lazy_bum
Cytat
To daj mi 2500zl to sobie zlorze cos podobnego.wrzystko sobie dobrze rozkminilem.Czesci sprawdzone-kota w worku nie kupie.Plyta głowna tylko troszke slaba ale mi wystarczy.

mobo to podstawa komputera. Tania, marna mobo = niebieski ekran smierci, kiepskie dzialanie kompa, a nawet spalenie albo wylewanie sie jakiegos syfu z takich fajnych beczulek (cholera, nie pomne jak to sie zwalo <-; ). Co do zestawow to znajac zycie lipna pamiec (niebieski ekran smierci), kiepskiej firmy dysk (wolny, kaloryfer, padajacy), grafa 64-bity (jak juz ktos zauwazyl), gowniany zasilacz (resetowanie kompa), gowniane chlodzenie (grzejniczek = resetowanie kompa) itp. niespodzianki. Coz, szczescia zycze... i mimo tego, ze grzejniczkow od AMD nie trawie to kto teraz inwestuje w Pentaka? Oprocz mnie.... q-;
_kamil_
na dobry komp z monitorem trzeba wylozyc z 4000zl.
adriano
Cytat
Sciągnąłem PES4 pròbowałem rozpakować win rarem ale niestety pokazało sie że potrzebne jest hasło...  :shock:  może ktoś wie co z tym zrobić????

podaj link, też bym sobie chętnie ściagnął, w pes 3 mam gf4 ii chodzi mi chyba standardowo 800x600 high, i to mi wystarcza, ogolnie zajebista gierka i dziennie conajmniej godzine daje juz ponad poł roku, forma rośnie tongue.gif
Pablo_el
jesli idzie o kompa do pesa wystarczy

1. Plyta jakas na Nforce 2 Ultra -> najtansza za ok 230 zl nowa
2. Procek Sempron/Athlon XP Thouroberd/barton za ok 300-400
3. Grafa Ati 9550 128bit 128MB za ok 300 zl (najlepiej Gigabyte/Asus) -> najlepsza w tej kateogrii cenowej!! Ostaeczenie dla fanow NV GF 5700 LE modowalny
4. 2x256 DDR 400 najlepiej Kingstona - ok 400-450 zl

To jest baza. Co do reszty to ile kasy wystarczy smile.gif

na takim sprzecie WE7i pomyka z AAx4 anizox4 biggrin.gif

3dsmark 2005 ok 1300 oczek
3dsmark 2003 ok 3300 oczek
3dsmark 2001 zalezy od procka ale z takim 2500+ to ok. 10500-11000 pkt
Sendzik
ed2k://|file|PS2-Pro.Evolution.Soccer.4.MULTI4.PAL_DVDFull_[www.ps2rip.com].rar|1583559811|9748D1
1F9DFE6C2C125FAC78C24A51F9|/ oto link Ale nadal potrzebuje pomocy bo nie moge znaleźć tego hasła jeb.....ego sad.gif
birindelli
Mòj sprzęt to

ATHLON 2000, 256 RAM DDR, RADEON 9600 z 256 mb RAMu i PES3 działa na tym sprzęcie megapłynnie na najwyzszej rozdzielczości bez jakichkolwiek patch'òw.

Wydaję mi się ze PES4 nie powinien działać o wiele gorzej.

Natomiast Doom 3 to nawet przy 640x480 tnie :?
JTK
Cytat
Mòj sprzęt to  

ATHLON 2000, 256 RAM DDR, RADEON 9600 z 256 mb RAMu i PES3 działa na tym sprzęcie megapłynnie na najwyzszej rozdzielczości bez jakichkolwiek patch'òw.  

Natomiast Doom 3 to nawet przy 640x480 tnie  :?

Do Dooma3 zalecane jest 1GB ramu a 512 to minimum rozsadkowe tongue.gif
bubu
Co do pes 4 i innych gier ja sie nie martwie, narazie mi sprzęt wyciąga
Pablo_el
Cytat
Mòj sprzęt to  

Natomiast Doom 3 to nawet przy 640x480 tnie  :?

moj sprzet
Athlon Xp 1700+@2600+ (166x12.5)
Sapphire 9550 128mb 128bit @400/500
Soltek FRN2-L 512MB DDR 400
zasilka FILE 300W biggrin.gif

doom3 po pewnych optymalizacjach 23FPS w timdemo w 1024x1768 HIGH :twisted: Nie wiem co u ciebie z nim...
halladin
hmm dziwne pablo,,,,,,,,,,,,,mam giga dobrego ramu i w ogole troch elepszy komp niz ty i gra chodzi mi idealnie ale w 800x600.........mozesz cos szerzej napisac co zrobic zeby miec plynnosc w 1024 x768 ??smile.gif
Pablo_el
1. na ultra high nie ustawiasz bo nie ma na rynku grafy z 512 mb wink.gif
2. costam w konfigu sie przestawialo ale jusz nie pamietam co (siakes texturki czy cus z 64 na 128/256) i to glownie daje kopa. Skoczylo mi z 18fps na 23 w timedemo 1 biggrin.gif Podalbym dokladnie co i jak ale jusz o D3 zapomnialem wink.gif
3. krecisz grafe? wink.gif moja 250@440/400@500 Stery oficjane catalysty 4.9 (z softmodem) albo omegi 9.5.5.8
JTK
Cytat
3. krecisz grafe? wink.gif moja 250@440/400@500 Stery oficjane catalysty 4.9 (z softmodem) albo omegi 9.5.5.8

Ale tylko r9550 tak pieknie sie kreca bez dodatkowego chlodzenia biggrin.gif
Pablo_el
najwkieszy pszyrost daja pamieci a te w 9550 wolaja o pomste do nieba. Z 9600 mozna bez problema wyciagnac ponad 700 Mhz a w 9550 non xt 550 to osiagniecie sad.gif
Young_KSC
Heh własnie patrze na oferte Vobisa i ATI Radeon 9550 128MB 128b DDR TV/DVI jest w takiej samej cenie co ATI Radeon 9600SE 128MB DDR TV/DVI dziwne troche... ale jak cos to 9600 lepszy?
Sienol
Dupa a nie lepszy, 9600 SE sa do bani i maja z reguly szyne 64-bit a to porazka, niektore 9550 tez ale z reguly jest 128 bit wiec ok, zatem nie zastanawiaj sie tylko bierz 9550-w dodatku lepiej sie kreci je, w pes 4 na tym radku 9600 SE za bardzo sobie nie pograsz, takze unikajcie wszystkich modeli typu SE i LE przy rodzaju karty, z wyjatkiem Radeona 9800 SE gdzie szyna pamieci jest bardzo duza bo az 256-bity no i mozna odblokowac 4 potoki jeszcze i zrobic z niego radeona 9800 Pro-to jedyna udana seria typu SE
Young_KSC
A Radeon 9250 z tego co widze to nieròżni sie praktycznie wogòle od Radeona 9550(taka sama pamięć(128bit),RAMDAC: DUAL 400 MHz,szyny itd...)Tylko cena jest inna 9250 (269zł),9550 (339zł).Ktòra jest według Ciebie lepsza?.Twoim zdaniem opłaca się kupować jedną z nich(gierki będą na nich dobrze śmigać?)bo mòj GF5200FX to straszny szajs.
JTK
Zapomnij o r9250 bo ta karta jest gorsza od r9200 smile.gif i omin wszytko z daleka z dopiskiem SE smile.gif

Jak sie zdecydujesz na r9550 to tylko z mysla o podkrecaniu bo wtedy ta karta dostaje powerka smile.gif
Pablo_el
Radek 9550 ma taki sam rdzen jak 9600 jesttylko niedovoltowany. Wiecej info tu i tu
Sienol
Z tym Radeonem 9250 jeszcze gorzej trafiles, ta karta jest gorsza od radeona 9600 SE, z reszta co z tego ze sa wersje ktore posiadaja 128 bit jak maja obsluge tylko directx 8.1, a R9550 juz 9.0, ogolnie te 9250 ta cala seria to niewypal, ta karta chowa sie do mojego starego GF 3 Ti 200 i to duzo, zatem bierze r9550 i sie nie zastanawiaj, podkrecisz sobie nie zle, ale doloz troche kasy i kup Radeon 9550 Extreme-ta sie dopiero kreci, zatem jak chcesz pograc sobie w miare w PES 4 to conajmniej 9550 musisz miec
halladin
moze to zabrzmi banalnie lub okrutnie, ale nie ma co oszczedzać na karcie <oczywiscie grunt to rozsadek>:).
bawienie się w jakies fx5200 czy radki 9200,, 9600se, nie ma sensu.

obecnym minimum wydaje mi sie być gf5700, czy radek 9600pro.
bubu
Hehe ja mam właśnie gf5900 FX...... więc jak narazie to girki mi chodzą
Cinek
A co do sprzetu..na czym polega podkrecenie procesora??wiem ze trzeba przestawic cos w biosie ale co i jak to nie:)
Sienol
Musisz zmienic czestotliwosc FSB i mnoznik i miec dobre chlodzenie, ale koniec o podkrecaniu wrocmy do tematu bo o podkrecaniu dowiesz sie na forum na www.tweak.pl
Co do kart ktore wczesniej kolega podal czyli GF FX 5700 i R9600 pro jako minimum to troche przesadziles- te karty umozliwia gre w pelnej okazalosci na najwyzszych detalach, pewnie da rade z wlaczonym antylaisingiem, tak jak to bylo w PES 3, z tym ze PES 3 to byla konwersja z PS 2 natomiast PES 4 bedzie juz zrobiony specjalnie pod PC, jesli idzie o grafike minimum to wystarczy miec Radeona 8500 lub GF 3 i gra bedzie dzialac bez zarzutu, oczywiscie nie na maxa, ale bedzie, zatem pozostaje nam czekac na te demo chociaz zeby sprawdzic jak to dziala
mc
przypatrujac sie rozmowie dochodze do b.smutnego faktu : moja gowniana GF2 mx400 bedzie mi sluzyc jedynie jako zakladka do ksiazki???
Sienol
Niestety na tej karcie bedziesz mial pokaz slajdow, gdyz twojej karty nie ma w ogole na liscie kart obslugujacych PES 4 z bardzo prostego powodu- nowe gry wymagaja Vertex Shadera i innych bajerow technicznych, ktorych twoja karta nie posiada, zatem zmien karte, kup sobie nie drogiego Radeona 9550 i masz spokoj, ponizej 300 zl on stoi
Pablo_el
no coz ta karta i tak zyla dlugo ale jeszcze nie umarla do konca!! Stawiam na to ze GTA san andreas NFSu2 beda smigac !!! PES to zagadka bo jest napisany na nowym engine. Tak wiec GF2 nie nadaje sie tylko jak zakladka do ksiazki -> mozna filmy ogladac wink.gif no i grac w gry bazujace na starszej technologii (jak powyzje wymienione) ktorych na rynku jest MASA

Nie zmienia to faktu ze radek 9550 to minimum -> nie dajcie sie zrobic w jakies GF4 Ti !!!!!
gringo
Narazie wstrzymam sie od ględzenia ze moj radek 9200 jest za słaby, bo w colina 4 grałem sobie na 800x600 na full detal i smiagało jak mazenie... A więc powinno być dobrze...

Najwyzej, grać będe na 640x480 i trudno sie mowi... Ważne zeby wogole mozna było zagrac... Jak mi pes4 nie pojdzie to sprzedam dom, samochod i motor i kupie se nowego kompa i będzie dobrze...
Pio G
hehe mc ja cie pociesze... tez mam gf 2 mx smile.gif 32 mb smile.gif i do we sie nadaje hle hle biggrin.gif a o pes4 lepiej nawet nie myslec jak to bedzie dzialalo na tej karcie biggrin.gif
halladin
sienol stanowczo będę sie upierał przy tym, że nie przesadzam bo taka karta gwarantuje płynną gre w 1024x768 przy high detail<wyjątek doom3:) a niedługo większość gier będzie miała wymagania podobne do dooma>. Wole stanowczo wydać na karte troch ewięcej bo zazwyczaj mam spokòj na 2-3 lata. Chyba nie ma w tym przesady.

a dema sienol nie są miarodajne,,,,,,,zazwyczaj mają niedorobione engine i zazwyczaj gra po kilku usprawniających paczach ustala definitywny poziom sprzętu potrzebnego do jej odpalenia:)
Tsubasa21
Tylko ze wydac troche wiecej na karte oznacza wydatek 1000zl(radeon 9800)lepiej radeona 9600 brac za jakies do 500zl i starczy na rok/dwa pozniej 9800 tanieje i sie przesiadasz.
SamoDobro
Cytat
Nie zmienia to faktu ze radek 9550 to minimum -> nie dajcie sie zrobic w jakies GF4 Ti !!!!!

na moim GF4 Ti 4200 chodzi jak złoto - 1024x768 max detale - w czasie meczu 60 FPS stabilne jak skała i ani drgnie, tylko przy powtòrkach mam ok. 45-50 FPS
mihalo
GF4 Ti jest świetną karta ale juz troche starą, więc Radek 9550 jest chyba najlepszym wyborem, zresztą to pytanie zadaje sie na forach WGK i TWEAK a nie tutaj.
Cinek
A co do FX5200 to nie przesadzajcie ze jest zle.Jak na cene nie jest zla karta.Demo PES4 gram na 1024/768 i na high...chodzi pieknie...co do innych gier nie zdarzaja mi sie przycinki wiec ogolnie karta nie jest taka fatalna jak niektorzy wypisuja.fakt nie jest to np FX5900 ale cena tez nie jest wygorowana.
Cinek
A co do FX5200 to nie przesadzajcie ze jest zle.Jak na cene nie jest zla karta.Demo PES4 gram na 1024/768 i na high...chodzi pieknie...co do innych gier nie zdarzaja mi sie przycinki wiec ogolnie karta nie jest taka fatalna jak niektorzy wypisuja.fakt nie jest to np FX5900 ale cena tez nie jest wygorowana.
Tsubasa21
Ja mam juz Redeona 9600 pro i mi to lotto,ale na wczesniejszym ge-force fx 5200(64bit)dalo sie grac w pesa3 na 800/600 medium bez przycinki.
Cinek
Dlatego mowie ze to nie taki shit jak niektorzy twierdza.ja mam ale tego 128.ale niedlugo kupuje cos mocniejszego:)
JTK
Cytat

Za ta sama cene mozna miec r 9550 wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.