Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ligowy arkusz kalkulacyjny!
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Sprawy organizacyjne > Patche, Arkusze
Stron: 1, 2, 3
WKS
Licytacje lepciu smile.gif przeczytaj regulamin.
Nalep
Czytałem, ale zapomniałem (ew. nie zauważyłem biggrin.gif)
lukasz44
Ten kto pierwszy wypatrzy gracza robi temat na forum z jego imieniem i nazwiskiem, składa ofertę i w ciągu 24h ludzie mogą składać za niego oferty, lecz tą ostateczą decyzję czy kupujesz tego piłkarza czy nie ma gracz zakładający temat smile.gif
arczi333
Niestety muszę zrezygnować bo nikt się nie kwapi żeby mi nakręcić temat jak poprosiłem łukasza o pomoc to polecił mi żebym zrezygnował jak nie ogarniam więc tak robie dzięki za pomoc

dajcie mi czas do jutra sprubuje jescze ogarnąć
lukasz44
CYTAT(arczi333 @ Nov 1 2011, 19:26) *
Niestety muszę zrezygnować bo nikt się nie kwapi żeby mi nakręcić temat jak poprosiłem łukasza o pomoc to polecił mi żebym zrezygnował jak nie ogarniam więc tak robie dzięki za pomoc

dajcie mi czas do jutra sprubuje jescze ogarnąć

Bo tutaj nie trzeba nic tłumaczyć blink.gif blink.gif Powiedziałem Ci że wszystko jest napisane wyrażnie w temacie (dokładniej w pierwszym poście) a jeżeli nie potrafisz tego rozkminić to na serio lepiej zrezygnować za wczasu niż póżniej zdezorganizować nam rozgrywki...

Ten sam tekst usłyszałeś na gadu, i podtrzymuję to.
sylwek12b
Opanowałem w pełni arkusz smile.gif
similo14
Arczi, załamałeś mnie.
borozdw
Arczi... chłopie poświęć 5 minut na zrozumienie i na pewno zatrybisz o co kaman... Dla gracza z takim pojęciem jak Ty to nie powinien być problem rolleyes.gif
zibii75
[quote name='lukasz44' post='336640' date='Nov 1 2011, 19:53']Bo tutaj nie trzeba nic tłumaczyć blink.gif blink.gif Powiedziałem Ci że wszystko jest napisane wyrażnie w temacie (dokładniej w pierwszym poście) a jeżeli nie potrafisz tego rozkminić to na serio lepiej zrezygnować za wczasu niż póżniej zdezorganizować nam rozgrywki...

Ten sam tekst usłyszałeś na gadu, i podtrzymuję to.[/quot]

I właśnie o to mi chodziło w spięciu z Gofym, nie ma jeszcze patcha, więc dajcie więcej czasu tym, co nie ogarnęli arkusza. Sam wiem po sobie jak miałem pracować w Excelu w pracy, 1 tydzień to była masakra, bo nigdy tego nie robiłem i podstawy wydawały się czarna magia.

Tyle z mojej strony.

PS.

Dziś mam od południa, więc nie dam rady coś pomóc Arcziemu,ale jutro od 17,00 będę uchwytny, więc pomogę, dajcie czas do jutra a zrobięwszystko z nim i wytłumaczę, co i jak:)

lukasz44
CYTAT
I właśnie o to mi chodziło w spięciu z Gofym, nie ma jeszcze patcha, więc dajcie więcej czasu tym, co nie ogarnęli arkusza. Sam wiem po sobie jak miałem pracować w Excelu w pracy, 1 tydzień to była masakra, bo nigdy tego nie robiłem i podstawy wydawały się czarna magia.

Tyle z mojej strony.

PS.
Dziś mam od południa, więc nie dam rady coś pomóc Arcziemu,ale jutro od 17,00 będę uchwytny, więc pomogę, dajcie czas do jutra a zrobięwszystko z nim i wytłumaczę, co i jak:)

Więcej czasu ? Przecież na napisanie tematów w działach był czas od 22 Października blink.gif
Czyli kończy się już 2 tydzień, a niektórzy mają problem z napisaniem jednego postu ? Proszę Cię nie pisz mi tu że nie ma patcha, że dajcie czas wszystkim... Ciągle idziemy Wam na rękę a i tak na nic to wszystko idzie, jeżeli komuś po prostu się nie chce napisać głupiego postu o drużynie albo ogarnąć tego tematu to naprawdę nie wiem po co chce z nami grać ...

Praca w excelu a wpisanie wszystkiego zgodnie z instrukcją podaną w tym temacie to dwie inne sprawy. To nie jest czarna magia ,po prostu trzeba przeczytać to co napisał similo.

Chcesz pomóc Arcziemu proszę bardzo, czas jest do piątku. smile.gif Ja wolę wolną chwilę poświęcić na prace nad patchem a nie tłumaczeniem czegoś co jest dokładnie opisane w 1 poście tematu.
Dabro96
Zapoznałem się.
Witu
Jak będziemy będzie wyglądało przenoszenie piłkarzy tzn chodzi mi o to czy po okienku znowu będziemy musieli czekać na aktualke składów w ML czy będziemy to ręcznie przenosić lub też w jakiś inny sposób to będzie rozwiązane?
lukasz44
CYTAT(Witu @ Nov 2 2011, 15:54) *
Jak będziemy będzie wyglądało przenoszenie piłkarzy tzn chodzi mi o to czy po okienku znowu będziemy musieli czekać na aktualke składów w ML czy będziemy to ręcznie przenosić lub też w jakiś inny sposób to będzie rozwiązane?

Tak, gdy zakończy się okienko (będzie trwało chyba 2 tygodnie) powstanie aktualka rostera online w przeciągu paru dni...
Boby1908
Potwierdzam zapoznanie się z arkuszem
screen:

BlueOle10
zapoznalem sie z arkuszem smile.gif
GooFy
GooFy potwierdził.
arczi333
poszło dzięki koledze ZIBI dzięki jeszcze raz

kksm
Sorka, że tak przeciągałem ale...

POTWIERDZAM!!!
Tomek93

Fajno?
lukasz44
UPTADE LISTY

Wszyscy uczestnicy VIII sezonu ligi mają napisać w tym temacie czy ogarnęli działanie arkusza kalkulacyjnego (można dodać screen). Ci którzy napiszą posta potwierdzającego i dopisali informacje o klubie w swoim dziale będą odznaczani na pogrubiony pomarańczowy kolor.

I liga:

1. snajper1929
2. Ferat
3. BlueOle10
4. WKSRKS
5. lukasz44

6. Mani3k rezygnacja
7. DonKryst
8. Szymson

9. arczi333
10. Dabro96
11. Edi092
12. woodie
13. Borodzw
14. Tomek93
15. Czarny1990a
16. Boby1908
17. Ogryz
18. Rybson
19. lizaku

II liga
1. zibi75 2. radek93
3. witu
4. Czubinho
5. Gapa
6. Hyoga
7. GooFy
8. kksm
9. Wolrid
10. Milerinho

11. jarek
12. przemosek123
13. similo14
14. sylwek12b
15. Nalep
16. niCejOke
17. zuang1995
18. Daro.

Przypominam że już nikogo za uszy ciągnąć nie będziemy, kto nie zrobi tego co ma zrobić do piątku pożegna się z nami. Lepiej teraz wycofać 1-2 osoby niż potem psuć cały terminarz i zabawę innym.
Szymson
potwierdzam zapoznanie się z arkuszem
jarek
Potwierdzam, zapoznałem się z arkuszem.
czarny1990a
Zapoznalem sie!
radek93
Zapoznałem się .
Milerinho
zapoznalem sie ;]

Edi092
Zapoznany smile.gif
similo14
Arkusz na większa ilość graczy
Stary excel http://www.megaupload.com/?d=UKB9GC1G
Nowy excel http://www.megaupload.com/?d=CS0A6XK6

Żeby nie wpisywać drugi raz wszystkich graczy otwieramy arkusz w którym mamy już wpisanych oraz ten który teraz wrzucałem zaznaczamy pola z kolumn nazwisko, pozycja i wartość, kopiujemy i wklejamy do arkusza na większą ilość graczy następnie dopisujemy pozostałych.
lukasz44
Tak, niech każdy ściągnie ten skrypt z większą ilością graczy i skopiuj zawodników ze starego smile.gif

Sam zrobiłem to bez większych problemów, każdy powinien sobie poradzić.
zibii75
CYTAT(lukasz44 @ Nov 7 2011, 16:35) *
Tak, niech każdy ściągnie ten skrypt z większą ilością graczy i skopiuj zawodników ze starego smile.gif

Sam zrobiłem to bez większych problemów, każdy powinien sobie poradzić.

A muszę?
Sam dodałem sobie wiersze, poprawiłem formaty komórek itp.
lukasz44
CYTAT(zibii75 @ Nov 7 2011, 17:35) *
A muszę?
Sam dodałem sobie wiersze, poprawiłem formaty komórek itp.

No ten kto jest kumaty i wszystko liczy mu dobrze nie musi tego robic smile.gif Ale myślę że niewielu będzie się chciało męczyć hehe biggrin.gif
zuang1995
Mi kopiowanie nie działa i w dodatku mam angielskiego Exela, co nie jest zbyt korzystne dla mojej osoby. Więc jednak ten leniwy sposób też nie jest taki super dla mnie biggrin.gif . Nie wiem czemu, ale co lepsze teraz nawet nic nie mogę wpisać w tamtego Multi coś tam. Tak jakby miejsca nie było czy jakaś blokada. Na początku woła key do Exela, ale wcześniej też tak miałem, a normalnie wszystko było.
similo14
Ziibi? A zmieniałeś formuły? Najlepiej podeślij mi twój arkusz. Dobrze wiedzieć że mamy kumatych ludzi w lidze.

Zuang, zaznaczasz wszystkich zawodnikow razem z pozycjami i wartosciami i klikasz na nich prawym przyciskiem myszki, dajesz Copy, i w drugim arkuszu klikasz na pierwsze pole w tabelce, prawy przycisk i Paste. To nie ma prawa nie działać
zibii75
Similo, dla pewności zassałem ten Twój i wynik końcowy w obu arkuszach mam ten sam ( takie samo saldo) więc chyba jest ok smile.gif
Obecnie mam arkusz na 29 grajków, jak kogoś dokupię lub sprzedam to bede sobie dodawać lub odejmować kolumny tak aby nie mieć pustych. Wydaje mi się iż formuły automatycznie się zmieniają jeśli chodzi o sumę, a w reszcie po prostu przeciągnąłem komórkę z góry.

Jutro Ci wyśle do sprawdzenia albo dziś wieczorem po pracy.
Znam się tyle na Excelu co z pracy więc są to jedynie podstawy, na żadnym kursie nie byłem ani nie miałem z tego żadnych zajęć.

Pozdro
zibii75
CYTAT(zuang1995 @ Nov 8 2011, 00:44) *
Mi kopiowanie nie działa i w dodatku mam angielskiego Exela, co nie jest zbyt korzystne dla mojej osoby. Więc jednak ten leniwy sposób też nie jest taki super dla mnie biggrin.gif . Nie wiem czemu, ale co lepsze teraz nawet nic nie mogę wpisać w tamtego Multi coś tam. Tak jakby miejsca nie było czy jakaś blokada. Na początku woła key do Exela, ale wcześniej też tak miałem, a normalnie wszystko było.

Po prostu zassij sobie Excela 2010 darmową z oficjalnej stronki Microsoftu i tyle. Ja tak sobie zrobiłem rok temu i do tej pory śmiga nic nie blokuje, jak woła o koda po prostu zamykam to info i tyle. Jedynie co teraz miałem przy arkuszu Similo to informację na górze arkusza iż wyrażam zgode na zmiany w arkuszu, może to nie puszcza?

Naucz się w końcu korzystać z opcji edytuj!!/Orange_91
zuang1995
Similo ja nie jestem jakiś idiotom, by nie umieć po angielsku sobie skopiować i wkleić. Po prostu nie działa mi kopiowanie. Zaznaczam i nic. Jest copy, ale na biało i kliknąć nawet nie mogę. W sumie nic nie mogę. Teraz nawet wpisywanie mi nie działa.
Na samym początku, co były te linki ze ściągnięciem tego Exela to teraz jak chciałem znowu to jest napisane, że obecnie nie działa i bym spróbował później ....
Nie mogę nic zrobić w tym śmiesznym Exelu. Mam wszystko na biało i tak jakby tych opcji nie było aktywnych. Nic nie działa. W tym drugim też nie. Zanim zainstalowałem tego drugiego to działało, ale to było z 1-2tyg temu jakoś .

Nie mogę w Wordzie sam się pobawić i zrobić sobie tabelek, budżetu itp ?
similo14
Opcja z Wordem odpada.

Jaką masz wersje excela? Sprawdź we właściwościach pliku czy nie jest zaznaczony atrybut tylko do odczytu?
zuang1995
Exel 2007, choć byłem pewny, że 2010 instalowałem, a tego atrybutu nie mam zaznaczonego. Tego obok tez nie.
zuang1995
Ściągnąłem po raz drugi ten multi licznik i nadal nie mogę w te kratki nic wpisać...
nie wiem, co się stało. Miał ktoś taki problem ?

Tak wygląda u mnie ten Exel :
http://imageshack.us/photo/my-images/249/multif.png/

Z tym, że nie mogę nic używać. Tylko klikać na następną funkcję w pasku i to by było na tyle.
zibii75
CYTAT(zuang1995 @ Nov 10 2011, 21:37) *
Ściągnąłem po raz drugi ten multi licznik i nadal nie mogę w te kratki nic wpisać...
nie wiem, co się stało. Miał ktoś taki problem ?

Tak wygląda u mnie ten Exel :
http://imageshack.us/photo/my-images/249/multif.png/

Z tym, że nie mogę nic używać. Tylko klikać na następną funkcję w pasku i to by było na tyle.

Wydaje mi się, iż musisz niestety wywalić z kompa tego Excela,którego masz wgranego i zassać innego.

Możliwe, że bez kodu go nie uruchomisz.

Ja tak miałem z którymś chyba nawet z 2007, jak pisałemwyżej Excel2010 wersja darmowa z Microsoftu i tyle.

zuang1995
Ściągnąłem pustego.

http://imageshack.us/photo/my-images/33/sssll.png/ zdjęcie
Witu
Zuang a próbowałeś pobrać Open Office'a ? Z tego co mi wiadomo to w Open Office da się otworzyć pliki które były zapisane w programach z pakietu Microsoft Office, oczywiście ten pakiet jest darmowy.
similo14
No to odpal w nim ten arkusz ligowy bo teraz wszystko wydaje sie aktywne
zuang1995
Już mi działa, ale dziękuję smile.gif
lukasz44
WAŻNE !!!

Prosimy aby każdy jeszcze raz sprawdził swój arkusz, gdyż niektórych graczy dla których nie było statów bądź byli po prostu za słabi mogło zabraknąć miejsca i ich nie zrobiliśmy smile.gif

A więc przejrzyjcie raz jeszcze swoją kadre w patchu i tą w arkuszu smile.gif
Nalep
U mnie ubyło dwóch nic niewnoszących do gry zawodników, dzięki za info smile.gif
gapa
przed chwila jakos to wszystko poprawnie uzupelnilem:

przemosekk
Wszystko poprawilem teraz jest OK smile.gif
Edi092
podeślij ktoś link z dobrym excelem,bo mój coś się zepsół i wyskakuje takie coś:
JustMe1987
Jest jedna nie do konca jasna kwestia dla wszystkich w liczeniu wydatkow. Pamietajcie ze jak zwalniacie zawodnika z kontraktu to placicie mu zadoscuczynienie i kasy powinno wam ubyc czyli nalezy go wykreslic z listy plac, wpisac jego nazwisko w "odeszli" i bardzo wazne - kwota zadoscuczynienia wpisana ma byc w zielonym polu cena tak jakbyscie go kupili razem z tymi co "przyszli" to dlatego zeby wlasciwie odjelo wam pieniadze. W pozosotalych przypadkach sprzedawania komus badz zakupu zaowdnika wszystko jest jak nalezy closedeyes.gif
Ferat
CYTAT(JustMe1987 @ Dec 11 2011, 11:00) *
Jest jedna nie do konca jasna kwestia dla wszystkich w liczeniu wydatkow. Pamietajcie ze jak zwalniacie zawodnika z kontraktu to placicie mu zadoscuczynienie i kasy powinno wam ubyc czyli nalezy go wykreslic z listy plac, wpisac jego nazwisko w "odeszli" i bardzo wazne - kwota zadoscuczynienia wpisana ma byc w zielonym polu cena tak jakbyscie go kupili razem z tymi co "przyszli" to dlatego zeby wlasciwie odjelo wam pieniadze. W pozosotalych przypadkach sprzedawania komus badz zakupu zaowdnika wszystko jest jak nalezy closedeyes.gif

wystarczy wpisać ujemną kwotę, estetyczniej to wygląda:)

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.